Været…

Al Maha Desert Resort & Spa  

Ekte Lawrence of Arabia-luksus! Dette unike resortet ligger midt i en 225 km2 privateid ørken, og både designet og grunnplanen leder tankene hen på en beduin landsby.

Velegnet for par
Velegnet for par

Ekte Lawrence of Arabia-luksus!

Dette unike resortet ligger midt i en 225 km² privateid ørken, og både designet og grunnplanen leder tankene hen på en beduin landsby. Fargene er de samme som den omkringliggende ørkenen, som er hjemsted for et rikt dyreliv. Det er ikke sjelden du opplever de flotte oryx-antilopene passere forbi terrassen, mens du sitter og nyter stillheten og ørkenluften. Al Maha er uovertruffen luksus med private poolvillaer som bør oppleves!

Veien hit

Beliggenhet ca. 45 minutters kjøretur fra Dubai city og ca. 60 minutters kjøretur fra Dubai International Airport.

Beliggenhet...

 • Dubai
 • Ørkenområde
Hvorfor bo her?
 • Romantisk
 • Rolige omgivelser
 • Privat
 • God kombinasjon med opphold i Dubai

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
 
Beliggenhed
Service

Ideelt å kombinere 2-4 netter på Al Maha med et opphold i Dubai.

Awards og utmerkelser:

2010 - Emirates Hotels & Resorts, Winner in the Conservation Award Category, 2010 Tourism for Tomorrow Awards by the World Travel & Tourism Council (WTTC)
2010 - The Middle East's Responsible Tourism Award 2010
2008 - National Geographic Adventurer - Worlds Top 50 'Ecolodges'
2003, 2007, 2008 - Condé Nast Traveller - Readers' Travel Award, Top 20 Overseas Leisure Hotels for Middle East, Africa and Indian Ocean region
2006, 2007 - Condé Nast Traveller - The Gold List
2005 - The Arab Cities Award - normally reserved for an award to a city, the Aga Khan Foundation awarded Al Maha this recognition - the only resort ever awarded
2004 - National Geographic and Conservation International's World Legacy Award
2003 - Leaders Club Guest Recognition Award - Leading Hotels of the World
2003 - World Travel Markets' Environmental Recognition Award - in recognition of the resort's outstanding environmental activities
2003 - Architecture magazine and Cityscapes Award "Designs for a new World"
2002 - Elite Travellers Readers Award - Best Suite in the Middle East
2002 - Conde Nast Travellers Readers Awards - Best Overseas Leisure Hotel (Africa & Middle East)
2001 - "Best New Hotel" and "Best Environmentally-friendly Hotel" - Intelligence Middle East, 2001
2001 - Gallivanter's Guide - Joint Second - Best Resort in Europe, Middle East & Africa
2000 - Gallivanter's Guide - Best New Hotel opened in 1999.
1999 - "Editor's Choice Award" - Gallivanter's Guide

42 suiter i kategoriene

Bedouin Suite - 75m2
Royal Suite - 175m2
Emirates Suite - 375m2
Presidential Suite - 530m2

Alle suitene har privat basseng med temperaturinnstilling og soldekk. Innendørs er det super king-size seng, satellitt-TV, DVD, Internett, minibar, kaffe/te-fasiliteter samt safe. Stort bad med badekar og separat dusj.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Minibar
Safe
Internett
TV, flatskjerm
Balkong/terrasse
Badekar
Turndown-tjeneste
Privat basseng
CD-spiller
DVD
Takvifte
Te-/kaffemaskin
Telefon
Hårføner
Romservice

Al Maha er det riktige valget enten du vil slappe av i spa eller ha en aktiv ferie med tradisjonelle ørkenaktiviteter: Du kan bli falkoner for en dag, utforske omgivelsene på kamel- eller hesteryggen, skyte med arabisk bue, kjøre ørkensafari i en firehjulstrekker eller vandre i ørkenen med en lokal guide.

Hovedrestauranten serverer Midt-Østlige og internasjonale delikatesser, og loungen byr på avslappede omgivelser og lette retter. I tillegg kan du selvfølgelig få middagen servert på din private veranda i suiten.

Al Maha arrangerer også ”Dune Dinner” - en stemningsfull kveld, hvor middagen tilberedes over åpen ild i en beduin-leir midt i ørkenen. Maten nytes til tonene av arabisk musikk og avsluttes med arabisk kaffe, søt marokkansk myntete og vannpipe under den funklende stjernehimmelen.

Restaurant(er)
Spa/velvære
Vaskeriservice
Internett
Romservice
TV, flatskjerm
Bibliotek
Suvenirbutikk
Privat svømmebasseng
Icon 1
 

Dubai

Få steder i verden finner man så store kontraster som i Dubai, og få steder byr på så mange aktiviteter og opplevelser på et forholdsvis lite område. Dubai kan derfor også være fordelaktig å kombinere med en ferie på f.eks Maldivene eller Seychellene. Emiratet har 1,4 millioner innbyggere og er den nest største av de syv Forente Arabiske Emirater.

Her finner du alt fra spennende markeder i historiske bydeler til overdådige toppmoderne shoppingsentre. I tillegg tilbyr Dubai luksuriøse hoteller, spennende arkitektur, noen av verdens beste golfbaner, fornøyelsesparker og flotte strender.

Du kan besøke et spennende skipsverft hvor man bygger den tradisjonelle Dhow-båten, og en Dhow-båttur til fredelige fiskerlandsbyer en fin utfluktsmulighet.

Utenfor den velstelte storbyen finner du
dramatiske ørkenlandskaper, gigantiske sanddyner, beduin- og fiskerlandsbyer og oaser som ikke har endret seg mye siden Laurence of Arabias tid.

Her finner du også flotte vandremuligheter hvor du kan nyte en spennende natur - en ørkensafari er et must, og den vennlige befolkningen gir gjerne gjester et innblikk i sin kultur og tradisjoner.

Befolkningen i Dubai elsker sport, og holder mange konkurranser i bl.a. seilsport, bilrace og kamelveddeløp. Fra ørkenens tidløse, stemningsmettede landskaper til livlig handel i byens souk og overdådige hoteller - Dubai tilbyr et mangfold av attraksjoner for de besøkende.

 

Lokal tid...

Reisetid

6-7 timer

Fra Oslo kan man fly direkte uten stopp til Dubai med Emirates eller Norwegian. Alternativt med Qatar med et stop i Doha eller KLM via Amsterdam.

Ved reiser med Blixen Tours er transport fra flyplass til hotell tur/retur alltid inkludert, med mindre annet er nevnt.

Vær og klima i Dubai


Vi blir ofte stilt spørsmålet 'Når er det beste tidspunktet å reise til Dubai?

Klimaet i Dubai er varmt og tørt året rundt, så du kan reise hit uansett årstid. Det er likevel meget varmt her om sommeren, som er fra juli til september, hvor dagtemperaturen ofte ligger på ca. 40 C°. I disse månedene er hotellenes bassenger avkjølt, og det er aircondition overalt, slik at varmen er til å holde ut.

Resten av året er klimaet meget behagelig, og det regner sjelden. Det eneste du må være oppmerksom på når du planlegger din reise til Dubai, er Ramadan. De fleste restauranter utenfor hotellene holder nemlig stengt om dagen i denne perioden.

Dubai er som sagt en herlig reisedestinasjon året rundt, men mange liker spesielt å reise hit i vintermånedene, hvor været hjemme er kaldt og mørkt, og hvor været i Dubai nesten med sikkerhet er varmt og solrikt, og vannet er varmt. I denne perioden kan nettene være en smule kjølige, så det er en god ide å ta med en genser, dersom du skal ut om kvelden.

Klimatabell:

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Luft 24 25 28 32 37 39 41 40 39 35 31 26
Vann 21 23 25 27 29 34 37 37 32 30 25 23
Nedbør 11 36 22 8 1 0 0 0 0 0 2 14Beste tidspunkt å besøke Dubai: oktober - juni.

Visum
Det kreves for norske statsborgere visum til Dubai. Dette utstedes ved ankomst, er gratis og gjelder i maksimum 30 dager. Man må medbringe en gyldig returbillett og et pass som må være
gyldig i 6 måneder etter hjemreise.

Har du visum eller stempel fra Israel i passet ditt, nektes du innreise til Dubai (De Forente Arabiske Emirater). Utenlandske statsborgere, samt personer med norsk flyktningepass eller fremmedpass, oppfordres til å kontakte ambassaden eller et konsulat for De Forente Arabiske Emirater.

Restauranter og vann
I Dubai finner man nesten all slags mat: europeisk, japansk, thai, persisk og mye annet. Tradisjonell mat fra midt-østen finnes i stort utvalg fra dyre restauranter til små lokale kaféer.
Da muslimer ikke spiser svinekjøtt, er dette ikke å finne i den arabiske menyen.
Nesten over alt er maten god og servicenivået høyt. Vannet fra springen er trygt å bruke til bl.a. tannpuss, men til å drikke anbefaler vi at man kjøper vann på flaske.

Alkohol
Alkohol servers generelt kun i restauranter og på barer tilknyttet hotellene. Restauranter som ikke er tilknyttet hoteller har ikke tillatelse til å servere alkohol.

Transport i Dubai
Skal man rundt i Dubai er Taxi mye brukt. De er lett tilgjengelige og prisene er moderate.

Valuta
Forente Arabiske Emiraters Dirham (AED eller Dh).

Priser og tips
Prisnivået på mat og drikkevarer ligger litt under det norske nivået.

På de fleste restauranter er service inkludert, men ellers betaler man 10 % av regningens pålydende. Koffertbærere på flyplassen og på hoteller gir man vanligvis USD 2-3 avhengig av hvor mye bagasje man har.

Taxisjåfører forventer ikke tips.

Påkledning
På stranden og på hotellet er alminnelig påkledning, som f. eks. shorts, t-skjorte og ved bassenget/stranden, badedrakt/bikini ok. Det er ikke tillatt å sole seg eller bade toppløs.

Selv om Dubai er et kosmopolitisk land bør man ta hensyn til den lokale kulturen. Når man besøker de arabiske bydelene eller lokalbefolkningen i Dubai bør man ikke gå utfordrende kledd. Her bør kvinnene ikke bruke ettersittende klær, shorts, gjennomsiktige bluser etc. Det anbefales at kvinner har nederdel/bukser som dekker knærne, og at skuldrene er tildekt.

På restauranter er påkledningen vanligvis avslappet men ordentlig. Når man er på tur i ørkenen og andre naturområder er det ok å bruke shorts. Likeledes på golfbanen, men i golfklubbene krever man skjorte med krage - altså ikke T-skjorte. På forretningsbesøk kommer man velkledd. Menn kommer i lange bukser, skjorte og slips. Kvinner kommer ikke i utfordrende klær. Den besøkende må ikke iføre seg den lokale klesdrakten!

Tidsforskjell
De Forente Arabiske Emirater er 3 timer foran norsk tid ved vintertid og 2 timer foran ved sommertid.

Språk
De mest utbredte språkene er arabisk og engelsk, men det snakkes også hindi, urdu og farsi. Atmosfæren i Dubai er kosmopolitisk, da over 80 % av landets innbyggere er utlendinger.

Ramadan
I muslimenes hellige fastemåned, Ramadan, som faller forskutt hvert år bør man vise respekt og hensyn, men man kan likevel saktens reise til Dubai.

Under Ramadan kan muslimer hverken spise, drikke eller røyke fra soloppgang til solnedgang. Barn, gamle, syke og gravide er likevel unntatt fra denne regelen. Etter solnedgang begynner
festlighetene overalt i byen og restauranter og butikker holder åpent til sent på kvelden. Men som besøkende skal man ikke glemme de gjeldende reglene under Ramadan - altså unngå å spise, drikke og røyke offentlig.

Restauranter (unntatt hotellrestauranter) er stengt om dagen under Ramadan. På hotellene holder restaurantene åpent om dagen for ikke-muslimer, men alkohol serveres ikke. Alkohol serveres kun for ikke-muslimer mellom kl. 19.00 og 02.00 på hotellene. Diskoteker og nattklubber med underholdning holder stengt.

Ramadan avsluttes med Eid al-Fitr, en 3 dager lang høytid som for muslimer er å sammenligne med julen for kristne, da familie og venner samles og barna får gaver.

 • Shoppingturer
 • Byturer
 • Alle former for vannsport
 • Golf
 • Gåturer
 • Ørkensafari
 • Fornøyelsespark
 • Strandturer
 • Fantastiske restauranter