&Beyond Benguerra Island

&Beyond!
Pris fra 71.695,-
Velegnet for par
Velegnet for par
Dykking
Dykking
Snorkling
Snorkling

Sjarmerende hytter på stranden og formidable naturopplevelser

På den nest største øya i det vakre Bazaruto Archipelago ved kysten av Mozambique, ligger en rekke sjarmerende og autentiske hytter, med direkte tilgang til gyldne sandstrender, en vakker lagune og uberørte korallrev med et ualminnelig rikt marineliv – et himmelrike for naturelskere,
dykkerentusiaster og livsnytere.

Beliggenhet...

 • Mosambik
 • Sør
 • Bazaruto
 • Benguerra Island
Hvorfor bo her?
 • Barbeint-luksus
 • Romslige villaer
 • Privat basseng
 • Stort terrasseområde
 • Butlerservice

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

&Beyond Benguerra Island byr på 10 casinhas og 2 cabanas, som er autentiske, sjarmerende og koselige hytter. Alle har vakker utsikt fra en privat veranda med direkte tilgang til stranden, store senger, solsenger, store bad med badekar og utendørs dusj m.m. Familien eller en større gruppe kan bo i Casa Familia, som har 3 soverom, hvert av dem har eget bad og privat basseng.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Minibar
Safe
Internett, trådløs
Balkong/terrasse
Badekar
Turndown-tjeneste
Privat basseng
Butler (ikke alle rom-typer)
Takvifte
Utendørs privat dusj/wc
Hårføner
Romservice
Myggnett

Marine-livet her er intet mindre enn fantastisk, så dykking eller snorkling her bør være et must. I og omkring de vakre, uberørte korallrevene vrimler det av blant annet havskilpadder, små haier, et utall av forskjellige fiskearter og – ikke minst – Afrikas eneste bestand av den truede dygong, som hører til artene av sjøkuer. Når du kommer opp til overflaten igjen, så kan du ri en tur på stranden og svømme med hestene, du kan fly i helikopter, dra på havfiske, ta en tur med dhow (båt) i solnedgangen eller dra på oppdagelse på øya, hvor du kan besøke landsbyer og skoler eller gå tur ved innsjøer og i bølgende sanddyner. Avslutt en perfekt dag med en massasjebehandling og middag i en tradisjonell dhow, som nå fungerer som en romantisk restaurant på stranden.

Restaurant(er)
Svømmebasseng
Spa/velvære
Vaskeriservice
Internett, trådløs
Romservice
Butikk
Bibliotek
Lounge/bar
Vannsportsaktiviteter
Dykkesenter
All Inclusive
Icon 1 Icon 4 Icon 5
7 netter i Casinha Villa
Pris pr person
Periode Dobbelt
11.01.19 - 14.12.19 71.695
Bemerkninger
All Inclusive på &Beyond Benguerra Island inkluderer:
Måltider: Frokost, lunsj og middag
Drikkevarer: Mineralvann, husets vin, lokalt øl og sprit, te & kaffe
Vask av klær
Det er daglig inkludert en av følgende aktiviteter: havkajakk, snorkeltur eller "Sunset dhow cruise".
Det er inkludert én av følgende aktiviteter under oppholdet: "Castaway picnic", besøk i en lokal landsby eller øy rundtur.
Prisen inkluderer
 • Flybillett Oslo - Vilankulos t/r på økonomiklasse med bytte underveis
 • Flyskatter, brennstofftillegg og avgifter
 • Helikopter Vilankulos - &Beyond Benguerra Island t/r
 • 7 netter på &Beyond Benguerra Island i Casinha Villa
 • All Inclusive
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

 

Mosambik

Her finner du 2 500 kilometer uberørt kyst, med marinereservater som er opprettet for å beskytte noen av verdens vakreste korallrev, fugle- og fiske-liv. Du vil også kunne komme tett på hvaler og delfiner.

Mange års borgerkrig ødela dessverre en del av Mosambiks dyrebestand og hadde en negativ innflytelse på økonomien.
Derfor uteble turismen, men i dag er den vendt tilbake.

Mosambik er i rask fremgang, og infrastrukturen er under oppbygging.


Lokal tid...

Reisetid

18-24 timer avhengig av flyselskap og destinasjon

Reiser til Mosambik går som regel via Johannesburg i Sør-Afrika eller Nairobi i Kenya.

Herfra flyr bl.a. South African Airways, Precision Air, Kenya Airways og TAP.

Halvøya Bazaruto Archipelago byr på kilometerlange, kritthvite strender med kokospalmer og asurblått hav.
Her finner du eksklusive lodger med fremragende service og utsøkt mat. Spesielt de lokale fiskerettene er i særklasse.

Dykk ved det fantastiske revet eller dra på båttur i en tradisjonell Dhow. Dra også en tur inn til områdets største by, Vilanculos, hvor det er livlig handel og du kan kjøpe kunsthåndtverk til rimelige priser, se på spennende arkitektur og nyte det lokale kjøkkenet på en av de hyggelige restaurantene.
Kysten har gjennom århundrene vært sentrum for mye handel fra Arabiske stater og Asia. På 1500-tallet ble landet kolonisert av europeerne med portugiserne i spissen, og derfor preges Mosambik av både den arabisk-afrikanske swahilikulturen, den lokale afrikanske kulturen og den portugisiske kulturen.

De to hovedspråkene er swahili og portugisisk.

Velkommen til en enestående og idyllisk kyst.

Klima og vær i Mosambik

Under finner du en beskrivelse av klimaet i Mosambik og når det er best å reise dit.

Ingen kan likevel forutsi været – spesielt ikke nå som været i Afrika blir mer og mer uforutsigbart, sannsynligvis på grunn av den globale oppvarmingen, og vi plutselig ser regnbyger i ørkenen, og omfattende tørke når det egentlig skulle regnet. Derfor gir denne beskrivelsen kun et generelt overblikk over været og klimaet i Mosambik i løpet av året.

Mosambiks kystlinje strekker seg over nesten 2.000 km, dekker breddegrader fra omkring 11° til 27° sør, og har en tropisk havstrøm som går fra nord til sør i hele sin lengde året rundt.

På tross av at Mosambik dekker over flere breddegrader, så følger hele landet mer eller mindre den samme værtypen som er vanlig for det sørlige Afrika. Her faller størstedelen av regnet mellom desember og mars – likevel varer regnet noen få uker lengre i den nordlige delen enn i den sørlige. I denne perioden kan luftfuktigheten være meget høy, hvilket kan føles ubehagelig.

Størstedelen av den nedbøren som faller i Mosambik, kommer med sørøstpassaten, og ser man på et verdenskart, vil man oppdage at landet faktisk ligger i le av Madagaskar. Det gir Mosambik både en ganske lav årlig mengde nedbør og samtidig en meget god beskyttelse mot de tropiske stormene, og av og til syklonene, som beveger seg i retning av landet i denne perioden.

I april og mai stilner regnet av, solen kommer frem og luftfuktigheten faller. Det gode været sprer seg gradvis fra sør til nord.

Perioden fra juni til oktober er for de fleste det beste tidspunktet å reise til Mosambik. Som oftest er det perfekt tropisk vær; skyfritt, massevis av sol og nesten ikke regn. Men faktisk er juni, juli og august de kjøligste månedene i Mosambik. Så selv om dagstemperaturen enkelt kommer over 30 °c, kan du få bruk for et lett teppe til om natten.

I september og oktober er det fortsatt tørt. Dagstemperaturen stiger, mens det fortsatt er ganske kjølig om natten.

Været i november måned er vanskeligere å forutsi. Selv om de fleste dagene fortsatt er solrike og varme, så kan også de første regnbygene dukke opp. Regnet kommer generelt tidligere i den nordlige delen av landet enn i den sørlige.

Klimatabell:
Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Luft 30 31 29 28 27 25 24 26 27 28 28 29
Vann 26 27 27 26 25 24 23 22 23 24 25 25
Nedbør 130 125 125 53 28 20 20 13 28 48 81 97

Visum
Passet må være gyldig i minst 6 måneder utover endt opphold. Barn inntil 18 år, kan reise inn uten eget pass, dersom de er innskrevet i foreldrenes pass. Danske provisoriske pass, samt EU-nødpass godtas. Visum for 30 dager og 1 innreise kan fås ved ankomsten til Maputo flyplass og Pemba flyplass, samt ved grenseovergangene fra nabolandene.

Areal
801.000 km2

Innbyggere
20 mill.

Hovedstad og største by
Maputo

Språk
portugisisk

Valuta
Metical (MZM)

 • Alle former for vannsport
 • Vandring i naturreservat
 • Fugleturer til vanns og til lands
 • Fisking, både tett på land og dyphavsfiske
 • Tur til Vilanculos, et fargerikt bymiljø med markeder, bygninger i kolonistil og fremragende sjømat-restauranter
 • Seilturer til øyer, delfiner, hvaler og fulger