Chiawa Camp

Dette er en av Zambias eldste og beste camps, ganske enkelt. Den har vunnet adskillige priser for både komfort, safariguider og innredning, og den burde også ha vunnet én for sin beliggenhet i Lower Zambezi Nasjonalpark.

Velegnet for par
Velegnet for par

Teltluksus ved Zambezielven

Dette er en av Zambias eldste og beste camper, ganske enkelt. Den har vunnet adskillige priser for både komfort, safariguider og innredning, og den burde også ha vunnet én for sin beliggenhet i Lower Zambezi Nasjonalpark. Fra hele campen er det panoramautsikt over den brede Zambezielven, og elvebredden nedenfor hovedbygningen er de lokale elefanters foretrukne sted å drikke.
Bygningene er oppført i naturlige materialer, og skulle det bli for varmt midt på dagen, kan du ta en dukkert i campens basseng mens du kikker på elefantene som gjør det samme i elven få meter unna.

Veien hit

Enkleste måte å komme hit er via fly fra Lusaka (40 minutter) eller Livingstone (ca. 70 minutter hvis direkte, og hvis via Lusaka litt lengre) til Royal Airfield. Ved ankomst til Royal Airfield vil personale fra Chiawa hente gjestene. Derfra er det 15 minutters kjøretur etterfulgt av 20 minutters båttur langs Zambezi-elven til campen.

Beliggenhet...

  • Zambia
  • Lower Zambezi
Hvorfor bo her?
  • Panoramautsikt over Zambezi-elven
  • Luksustelt
  • En av Zambias beste camper!
  • Intim atmosfære

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
Awards og utmerkelser:

Best Safari Property in Africa - Winner 2011, Finalist 2008/9/10
One Of Africa's Top Ten Safari Camps - Conde Nast's Best Of The Best Series
Best Safari Guiding Team in Africa - Winner 2008, Finalist 2009/10/11
Best Personal Contribution to Wildlife Conservation in Africa - Runner Up 2011 (Grant Cumings)
Guide To The Most Beautifully Designed Hotels In The World - Conde Nast 2009
One of Fifty Great Green Places To Stay Worldwide - Responsible Tourism Awards 2006
Best Ecological Camp in Africa - 3rd Place 2010, Finalist 2009

9 ytterst romslige og flotte, permanente luksustelt.

Alle teltene har privat veranda med møbler, stor behagelig himmelseng og bad med dusj og badekar med løveføtter– alt sammen med panoramautsikt over elven.

6 av teltene er standardtelt, som er reist på plattformer av tre. Store og robuste med ekte dører. Det forreste av teltene åpner ut mot en privat veranda med lounge stoler og sofabord. Inne i hvert telt er et stort og åpent plan, som omfatter soverom, bad og omkledningsrom. Skrivebord og 2 gode lenestoler. Bak sengen er et skifteområde og bad med 2 håndvasker, frittstående badekar, boblebad og Molton Brown toalettartikler. Teltene er holdt i ekte safaristil.

Ønsker man et ekstra streif av luksus og mer plass, kan man bo i et av de 3 Superior-teltene. Alle med utsikt over Chowe River, og plassert lengst borte fra fellesområdet. Teltene er dobbelt så store som standard-teltene.

Rom- og suitefasiliteter

Safe
Balkong/terrasse
Badekar
Turndown-tjeneste
Takvifte
Myggnett

I tillegg til safariopplevelser, lekker mat og luksusriøse omgivelser er Chiawa Camps' store styrke de ytterst velkvalifiserte og humørfylte guidene som ledsager deg på safari i bil, til fots, i båt eller på natt-safari.

Restaurant(er)
Svømmebasseng
Vaskeriservice
Bibliotek
Lounge/bar
Safari - i åpne 4x4
Safari - liten båt med motor
Safari - mulighet for kveldssafari
Icon 1
 

Zambia

Zambia er et relativt tynt befolket land med en frodig, variert natur og en vennlig befolkning som tilbyr besøkende på mange muligheter. Landet er dessuten trygt å reise i, og i en økonomisk positiv utvikling som gjør at også infrastrukturen er under rask utbygning.

Zambia er mere end dobbelt så stort som Tyskland, og overveiende beliggende på et høylandsavanne platå mellom 1000 og 1600 meter over havet. De største mengder av vilt finner man derimot i dalene rundt landets største elver, som er Zambezi, Luangwa og Kafue. Her har man opprettet noen av kontinentets største og beste nasjonalparker og reservater. Ytterligere bør sjø- og sumpområdene rundt Lake Bangweulu nevnes, samt de store sjøene i nord, som f.eks. Tanganyikasjøen.

Man vet relativt lite om de i dag ca. 70 etniske gruppers historie før kolonitiden. Imidlertid vet vi at hovedparten stammer fra flere bølger av innvandringer nordfra, som opprettet mindre stater, som handlet via kystene med bl.a. kobber, som også i dag er en viktig inntektskilde for landet.
De tre berømte ekspedisjoner som David Livingstone foretok i andre halvdel av 1800-tallet gikk gjennom Zambia. Det var også her han døde i 1873, i den sydlige delen av Bangweulu sumpene.

Victoriafallene som Livingstone ”oppdaget” er Zambias største turistattraksjon, og tilbyr utover det fantastiske synet av fallene fra vann, land og luften, også en rekke mer eller mindre adrenalingenererende aktiviteter som f.eks. rafting, bungijump, elefantridning og mye annet. Dessuten er det mulighet for mere avslappende aktiviteter, f.eks. båttur på Zambezielven, tradisjonell safaritur eller noe som Zambia er kjent for, nemlig safari til fots – Walking Safaris.

Zambia har, i tillegg til meget fine bestander av kjente dyr som elefanter, bøfler, løver og leoparder, også en rekke mindre kjente men
spennende antiloper, samt ca. 740 fuglearter.

Hotell og lodge standarden er steget betydelig de siste 10 årene, så her er det fasiliteter for enhver smak.

Velkommen til Zambia!  

Lokal tid...

Reisetid

South Luangwa Nasjonalpark
South Luangwa Nasjonalpark ligger i det østlige Zambia, nær grensen til Malawi. Parken er på godt 9.000 km² og er en av Afrikas fineste safariparker. Den byr på safariopplevelser i særklasse!

Rundt den forfriskende Luangwa River samles parkens dyr i stort antall for å drikke og jakte. Parken huser over 60 forskjellige dyrearter og over 400 forskjellige fuglearter. Området er fascinerende på mange måter: i de tørre vintermånedene består South Luangwa av åpen gylden savanne, men over sommeren forvandles dette landskapet til et mekka av grønt, når regnet får planter og blomster til å gro.

En uslipt diamant for dem som brenner for en riktig opplevelsesreise.

Lower Zambezi Najoonalpark
Når du sakte nærmer deg Lower Zamebezi Nasjonalpark får du et fantastisk inntrykk fra flyet av det vakre området. Zambezi-elven fremstår nesten uvirkelig med smale kanaler som omgir de små øyene, og allerede ved innflyvingen kan man være heldig å se elefanter og flodhester som bader og beiter i det frodige området rundt elven.
Safari aktivitetene er mange. Her kjøres safari om dagen og etter mørkets frembrud, og her er gode forhold for safari til fots. Vannaktivitetene er veldig populære. La deg drive med strømmen i en kano ned de rolige kanalene – en perfekt måte å oppleve dyre- og plantelivet på nært hold. Båtcruise og fisketurer på Zambezi-elven er også et must!

Kafue Nasjonalpark
Kafue Nasjonalpark er Zambias største park på ca 22.000 km². Ved ankomst til Kafue blir du overveldet av størrelsen på dette område. Alt virker uberørt, rått og vilt. Selvom parken primært består av flatt landskap er det en rekke interessante elver, skogområder og åpen savanner. Her er grunnlaget for noen flotte safari opplevelser på nært hold.

Livingstone
Livingstone er den viktigste byen ved Victoriafallene på Zambia siden. En tur forbi Victoriafallene er et must, men det er også nok av andre aktiviteter i området, for eksempel helikoptertur, en båtcruise eller en tur til Livingstone Island som ligger like ved fossen.

Vær og klima i Zambia

Hos Blixen Tours får vi ofte spørsmålet: “Når er det beste tidspunktet å reise til Zambia?

Men svaret på dette spørsmålet er faktisk mer komplisert enn som så. Det kommer nemlig an på flere ting, for eksempel hva du ønsker at din ferie skal inneholde, hvor i Zambia du ønsker å reise og hva dine interesser er. Det kan faktisk bety at det som er en persons beste reisetidspunkt, kan være en annen persons verste tidspunkt.

Derfor finner du her en beskrivelse av klimaet i Zambia. Ingen kan likevel forutsi været 100 % – spesielt ikke nå som været i Afrika blir mer og mer uforutsigbart, sannsynligvis på grunn av den globale oppvarmingen, og vi plutselig ser regnbyger i ørkenen eller omfattende tørke når det egentlig skulle regnet. Derfor gir denne beskrivelsen kun et generelt overblikk over været og klimaet i Zambia i løpet av året.

I desember, januar, februar og mars faller størstedelen av nedbøren i Zambia. Jo lenger du kommer mot nord, jo tidligere starter regnet og jo senere stopper det igjen. Det kommer generelt mer regn i de østlige og de høyereliggende områdene enn det gjør i de vestlige og i lavlandet. Disse månedene kalles for Zambias ”Emerald Season”. I denne grønne og frodige “smaragd-sesongen” stenger de fleste camper, og mange uasfalterte veier i Zambia blir ufremkommelige.

I april og mai stilner regnet av. Landskapet er fortsatt grønt, men begynner sakte men sikkert å tørke inn. Nattetemperaturen begynner å falle, særlig i de høyere-liggende og i de sørlige områdene.

I juni, juli og august er nettene kalde, mens været om dagen er klart og varmt. Reiser du hit i disse månedene, så husk å ta med varmt tøy dersom du skal ut når solen har gått ned, da noen kvelder og netter blir veldig kalde. Mange av Zambias små bush camps åpner i begynnelsen av juni, når veiene er blitt så tørre at de igjen er farbare. Dette er starten på høysesongen i disse områdene, hvor det som oftest er skyfritt vær og hvor det for hver safaritur sees flere og flere ville dyr på savannen.

I september og oktober fortsetter temperaturen å stige; i de lavtliggende daler, som Lower Zambezi, Mana Pools og Luangwa Valley kan det bli meget varmt i oktober. Det positive er at safariturene blir ekstra opplevelsesrike her, da dyrene holder seg i nærheten av det lille vannet de kan finne.

Været i november varierer; det kan være varmt og tørt som i oktober, eller det kan være tidspunktet for sesongens første regnbyger. Faktisk er dette ofte en meget interessant måned å besøke Zambia, da du noen dager kan oppleve begge værtyper.

Veiledende regn og nedbør i Zambia ( i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
218 196 106 21 4 0 0 0 0 15 91 186

Veiledende temperaturer i Zambia (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
26/17 26717 26716 26/15 25/12 23/10 23/10 26/12 29/15 31/18 29/18 27/17


Kilde: worldweatheronline.com

Hovedstad
Lusaka

Innbyggere
ca 16 millioner

Språk
Engelsk og ca. 70 opprinnelige afrikanske språk

Religion
Kristendom, islam, hinduisme

Valuta
Kwancha

Visum og pas
Uansett oppholdets lengde kreves det visum for norske statsborgere for innreise til Zambia. Visum koster USD 50 for en enkelt innreise. Visum kan kjøpes ved innreise og skal betales kontant.
Visum kan også søkes gjennom Zambias ambassade i Stockholm. Det vil være en behandlingstid på inntil 7 dager og dette koster SEK 325.
Det kan også søkes om visum online hos Zambias Ambassade med en behandlingstid på 2-3 dager. Det elektroniske visum skal printes ut og medbringes sammen med pass, gebyret på USD 50 betales kontant ved innreise til Zambia. Vi anbefaler at man køper visum til Zambia ved innreise.
Ditt pass må være gyldig i minimum 6 måneder etter utreise og det må være minst to blanke sider som vender mot hverandre for visum.