Majestic Hotel Tower

Majestic Hotel Tower danner en perfekt ramme rundt ditt eventyr i Dubai – enten du reiser alene på forretningsreise, med din utkårede eller med hele familien.

Velegnet for par
Velegnet for par
Barnevennlig
Barnevennlig

Prisvinnende restaurant, elegant komfort og spa-forpleining i hjertet av Dubai

Vakre klær og stoffer henger i lange rekker og ligger stablet i ruller oppå hverandre i fargerike mønstre. En mann med en liten butikk byr på hjemmelaget te og et kikk på hans utvalg av ekte tepper med finurlige mønstre. Selgere av trefigurer og kobbervarer overdøver hverandre med gode tilbud, mens andre sitter stille og pusser sine gull- og sølvsmykker. Fremmede krydder og kjente dufter av røkelse, lærvarer, frukt og grønt gjør opplevelsen total, når du går langs smale stier og passasjer mellom de mange bodene i souken. Plutselig dreier du rundt et hjørne og står i en helt annen verden. Enorme høyhus, imponerende bygninger og moderne shoppingsentre kjemper om oppmerksomheten sammen med blinkende skilt, dyre biler og elegante restauranter og kafeer. Det er ikke mange steder i verden du finner to så forskjellige verdener samlet på et sted, og så mange forskjellige opplevelser innenfor et så lite område som i Dubai!

Her, i hjertet av denne både historiske og supermoderne byen, strekker et helt spesielt høyhus seg mot himmelen. Innenfor finner du fred og ro, privatliv og mennesker, som vil gjøre sitt ytterste for å skjemme deg bort. Det er ditt hjem for en stund, og her samler du energi til de mange opplevelser som venter deg på ferien din.

Velkommen til Majestic Hotel Tower i Dubai!

Beliggenhet...

 • Dubai
 • Dubai Creek
Hvorfor bo her?
 • Sentral beliggenhet i forhold til mange severdigheter i Dubai
 • God frokost

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Majestic Hotel Tower består av 252 rom og suiter fordelt på 28 etasjer. Fra de elegante og komfortabelt innredede rommene har du utsikt over Dubais skyline og den høyeste bygningen i verden, Burj Khalifa.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Minibar
Safe
Internett, trådløs
Internett
TV, flatskjerm
Badekar
Turndown-tjeneste
Te-/kaffemaskin
Telefon
Hårføner
Romservice

En ferie i Dubai er en ferie med massevis av spennende opplevelser for både store og små. Byen i seg selv er unik og byr på alt fra ufattelig luksus, toppmoderne bygninger og imponerende shoppingsentre, hvor selv den erfarne ”shopper” kommer til kort, til eldgamle tradisjoner, historiske bygninger og fargerike markeder. Rundt byen finner du virkelig skjønne strender hvor du kan slappe av, snorkle eller dra på turer med seilbåt, dykke eller dyphavsfiske. En kort tur i bil tar deg med til den endeløse ørkenen med sanddyner som bukter seg i landskapet så langt øyet rekker. Her kan du ri på kameler, kjøre i 4-hjulstrekker eller ”surfe” nedover sanddynene. Hotellet hjelper deg selvfølgelig mer enn gjerne med å arrangere turene.

Har du lyst på en avslappende dag på hotellet, kan du nyte solen ved bassenget, svette ut i treningssenteret eller slappe av i badstuen eller i skjønnhetssalongen med en spa-behandling. Når sulten eller tørsten melder seg, kan du sette deg til rette i hotellets prisvinnende restauranter og barer, og nyte behagelig live musikk eller utsikten til bassenget, den hyggelige hagen og en imponerende sky-line, mens smaksløkene får full forpleining.

Hotellet ligger i gå-avstand til både Dubais gamle historiske bydeler og markeder, de nyeste toppmoderne attraksjonene og severdighetene og byens mange populære kafeer og restauranter, hvilket gjør Majestic Hotel Tower til en perfekt ramme rundt ditt eventyr i Dubai – enten du reiser alene på forretningsreise, med din utkårede eller med hele familien.

Fitness senter
Restaurant(er)
Svømmebasseng
Spa/velvære
Sauna
Concierge
Vaskeriservice
Forretningssenter
Romservice
Internett, trådløs (gratis)
Lounge/bar
Barnevennlig basseng
Skjønnhetssalong
Icon 1 Icon 3
 

Dubai

Få steder i verden finner man så store kontraster som i Dubai, og få steder byr på så mange aktiviteter og opplevelser på et forholdsvis lite område. Dubai kan derfor også være fordelaktig å kombinere med en ferie på f.eks Maldivene eller Seychellene. Emiratet har 1,4 millioner innbyggere og er den nest største av de syv Forente Arabiske Emirater.

Her finner du alt fra spennende markeder i historiske bydeler til overdådige toppmoderne shoppingsentre. I tillegg tilbyr Dubai luksuriøse hoteller, spennende arkitektur, noen av verdens beste golfbaner, fornøyelsesparker og flotte strender.

Du kan besøke et spennende skipsverft hvor man bygger den tradisjonelle Dhow-båten, og en Dhow-båttur til fredelige fiskerlandsbyer en fin utfluktsmulighet.

Utenfor den velstelte storbyen finner du
dramatiske ørkenlandskaper, gigantiske sanddyner, beduin- og fiskerlandsbyer og oaser som ikke har endret seg mye siden Laurence of Arabias tid.

Her finner du også flotte vandremuligheter hvor du kan nyte en spennende natur - en ørkensafari er et must, og den vennlige befolkningen gir gjerne gjester et innblikk i sin kultur og tradisjoner.

Befolkningen i Dubai elsker sport, og holder mange konkurranser i bl.a. seilsport, bilrace og kamelveddeløp. Fra ørkenens tidløse, stemningsmettede landskaper til livlig handel i byens souk og overdådige hoteller - Dubai tilbyr et mangfold av attraksjoner for de besøkende.

 

Lokal tid...

Reisetid

6-7 timer

Fra Oslo kan man fly direkte uten stopp til Dubai med Emirates eller Norwegian. Alternativt med Qatar med et stop i Doha eller KLM via Amsterdam.

Ved reiser med Blixen Tours er transport fra flyplass til hotell tur/retur alltid inkludert, med mindre annet er nevnt.

Vær og klima i Dubai


Vi blir ofte stilt spørsmålet 'Når er det beste tidspunktet å reise til Dubai?

Klimaet i Dubai er varmt og tørt året rundt, så du kan reise hit uansett årstid. Det er likevel meget varmt her om sommeren, som er fra juli til september, hvor dagtemperaturen ofte ligger på ca. 40 C°. I disse månedene er hotellenes bassenger avkjølt, og det er aircondition overalt, slik at varmen er til å holde ut.

Resten av året er klimaet meget behagelig, og det regner sjelden. Det eneste du må være oppmerksom på når du planlegger din reise til Dubai, er Ramadan. De fleste restauranter utenfor hotellene holder nemlig stengt om dagen i denne perioden.

Dubai er som sagt en herlig reisedestinasjon året rundt, men mange liker spesielt å reise hit i vintermånedene, hvor været hjemme er kaldt og mørkt, og hvor været i Dubai nesten med sikkerhet er varmt og solrikt, og vannet er varmt. I denne perioden kan nettene være en smule kjølige, så det er en god ide å ta med en genser, dersom du skal ut om kvelden.

Klimatabell:

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Luft 24 25 28 32 37 39 41 40 39 35 31 26
Vann 21 23 25 27 29 34 37 37 32 30 25 23
Nedbør 11 36 22 8 1 0 0 0 0 0 2 14



Beste tidspunkt å besøke Dubai: oktober - juni.

Visum
Det kreves for norske statsborgere visum til Dubai. Dette utstedes ved ankomst, er gratis og gjelder i maksimum 30 dager. Man må medbringe en gyldig returbillett og et pass som må være
gyldig i 6 måneder etter hjemreise.

Har du visum eller stempel fra Israel i passet ditt, nektes du innreise til Dubai (De Forente Arabiske Emirater). Utenlandske statsborgere, samt personer med norsk flyktningepass eller fremmedpass, oppfordres til å kontakte ambassaden eller et konsulat for De Forente Arabiske Emirater.

Restauranter og vann
I Dubai finner man nesten all slags mat: europeisk, japansk, thai, persisk og mye annet. Tradisjonell mat fra midt-østen finnes i stort utvalg fra dyre restauranter til små lokale kaféer.
Da muslimer ikke spiser svinekjøtt, er dette ikke å finne i den arabiske menyen.
Nesten over alt er maten god og servicenivået høyt. Vannet fra springen er trygt å bruke til bl.a. tannpuss, men til å drikke anbefaler vi at man kjøper vann på flaske.

Alkohol
Alkohol servers generelt kun i restauranter og på barer tilknyttet hotellene. Restauranter som ikke er tilknyttet hoteller har ikke tillatelse til å servere alkohol.

Transport i Dubai
Skal man rundt i Dubai er Taxi mye brukt. De er lett tilgjengelige og prisene er moderate.

Valuta
Forente Arabiske Emiraters Dirham (AED eller Dh).

Priser og tips
Prisnivået på mat og drikkevarer ligger litt under det norske nivået.

På de fleste restauranter er service inkludert, men ellers betaler man 10 % av regningens pålydende. Koffertbærere på flyplassen og på hoteller gir man vanligvis USD 2-3 avhengig av hvor mye bagasje man har.

Taxisjåfører forventer ikke tips.

Påkledning
På stranden og på hotellet er alminnelig påkledning, som f. eks. shorts, t-skjorte og ved bassenget/stranden, badedrakt/bikini ok. Det er ikke tillatt å sole seg eller bade toppløs.

Selv om Dubai er et kosmopolitisk land bør man ta hensyn til den lokale kulturen. Når man besøker de arabiske bydelene eller lokalbefolkningen i Dubai bør man ikke gå utfordrende kledd. Her bør kvinnene ikke bruke ettersittende klær, shorts, gjennomsiktige bluser etc. Det anbefales at kvinner har nederdel/bukser som dekker knærne, og at skuldrene er tildekt.

På restauranter er påkledningen vanligvis avslappet men ordentlig. Når man er på tur i ørkenen og andre naturområder er det ok å bruke shorts. Likeledes på golfbanen, men i golfklubbene krever man skjorte med krage - altså ikke T-skjorte. På forretningsbesøk kommer man velkledd. Menn kommer i lange bukser, skjorte og slips. Kvinner kommer ikke i utfordrende klær. Den besøkende må ikke iføre seg den lokale klesdrakten!

Tidsforskjell
De Forente Arabiske Emirater er 3 timer foran norsk tid ved vintertid og 2 timer foran ved sommertid.

Språk
De mest utbredte språkene er arabisk og engelsk, men det snakkes også hindi, urdu og farsi. Atmosfæren i Dubai er kosmopolitisk, da over 80 % av landets innbyggere er utlendinger.

Ramadan
I muslimenes hellige fastemåned, Ramadan, som faller forskutt hvert år bør man vise respekt og hensyn, men man kan likevel saktens reise til Dubai.

Under Ramadan kan muslimer hverken spise, drikke eller røyke fra soloppgang til solnedgang. Barn, gamle, syke og gravide er likevel unntatt fra denne regelen. Etter solnedgang begynner
festlighetene overalt i byen og restauranter og butikker holder åpent til sent på kvelden. Men som besøkende skal man ikke glemme de gjeldende reglene under Ramadan - altså unngå å spise, drikke og røyke offentlig.

Restauranter (unntatt hotellrestauranter) er stengt om dagen under Ramadan. På hotellene holder restaurantene åpent om dagen for ikke-muslimer, men alkohol serveres ikke. Alkohol serveres kun for ikke-muslimer mellom kl. 19.00 og 02.00 på hotellene. Diskoteker og nattklubber med underholdning holder stengt.

Ramadan avsluttes med Eid al-Fitr, en 3 dager lang høytid som for muslimer er å sammenligne med julen for kristne, da familie og venner samles og barna får gaver.

 • Shoppingturer
 • Byturer
 • Alle former for vannsport
 • Golf
 • Gåturer
 • Ørkensafari
 • Fornøyelsespark
 • Strandturer
 • Fantastiske restauranter