Singita Pamushana Lodge

Området kjennetegnes ved tett Mopane skog, store sandsteinsklipper og baobabtrær, og lodgen ligger vakkert til på en klippetopp med utsikt over en oppdemmet elv.

Relais & Chateaux
Velegnet for par
Velegnet for par

Beliggende i det 130.000 hektar store viltreservatet Malilangwe

Singita Pamushana ligger i det 130.000 hektar store private viltreservatet Malilangwe i den sørøstlige delen av Zimbabwe.

Området kjennetegnes av tett Mopane skog, store sandstensklipper og baobabtrær, og lodgen ligger vakkert til på en klippetopp med utsikt over oppdemmet elv. De store mengder vann gir ideelle levevilkår for viltet, og det utrydningstruede sorte nesehornet og de sjeldne Roan og Sable antilopene kan oppleves i området sammen med Big Five, savannevilt og mer enn 500 fuglearter.

En vanlig dag på Singita består av safarikjøring rundt soloppgang, safari til fots om formiddagen og safarikjøring om ettermiddagen, avsluttet av sundowner drinker.

Veien hit

Pamushana ligger i Zimbabwe, kun 200 km fra den Sør-Afrikanske grensen.

Enkleste ruten hit er med fly fra Sør-Afrika. Det går fly Johannesburg-Buffalo Range v.v. 2 ganger i uken, og derfra er det 20 minutters kjøretur til lodgen. Alternativet er privatfly til Malilangwes flystripe.

Beliggenhet...

  • Zimbabwe
Hvorfor bo her?
  • En av Afrikas best bevarte hemmeligheter
  • Storslått utsikt
  • Zimbabwe

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

6 luksuriøse suiter med 1-3 soverom og 1 villa med 5 soverom.
Alle suitene har bad med dusj og badekar, utendørs dusj, soldekk med minibasseng og kikkert til viltobservasjon. I tillegg er det utendørs ovn, safe, air condition, takvifte, hårtørrer, minibar, tv og telefon.

Oppholdet er inkl. 3 daglige måltider, drinker, kvalitetsviner, sprit, øl/vann, 2 safarikjøringer pr. dag/ safari til fots og vask av klær.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Minibar
Safe
Balkong/terrasse
Badekar
Turndown-tjeneste
Privat mini basseng
Takvifte
Te-/kaffemaskin
Utendørs privat dusj/wc
Hårføner
Myggnett

Bar, vinkjeller, innendørs/utendørs spiseområde, 2 oppvarmede svømmebasseng, boblebad, bibliotek, spa med yoga rom, Internett, satellitt-tv og tennis.

Lodgen arrangerer mot betaling guidede turer til hulemalerier i området, big game fishing eller golf på en nærliggende 9-hulls golfbane.

Fitness senter
Restaurant(er)
Svømmebasseng
Spa/velvære
Vaskeriservice
Internett, trådløs
Jacuzzi/Hot tub
TV, flatskjerm
Bibliotek
Lounge/bar
Privat svømmebasseng
All Inclusive
Safari - i åpne 4x4
Safari - tilbud om vandresafari
Safari - liten båt med motor
Safari - mulighet for kveldssafari
Vinkjeller
Icon 1
 

Opplev "The Big Five" i Malilangwe nasjonalpark, fly med helikopter over verdens mest spektakulære fossefall, Victoriafallene og avslutt med solnedgangs-cruise på Zambezi elven. Zimbabwe er et fantastisk vakkert land som er verdt en tur i seg selv men som også lett kan kombineres med et opphold i Sør-Afrika og Botswana.

Lokal tid...

Reisetid

Zimbabwe er et fantastisk vakkert land med sublime og mangfoldig safari opplevelser og en utrolig vennlig lokalbefolkning.

Zimbabwe er først og fremst for den entusiastiske safari gjest, og kan oppleves med færre turister. En Safari til Zimbabwe kan arrangeres som en selvstendig reise eller i kombinasjon med nabolandene Sør-Afrika, Zambia og Botswana.

Hwange National Park
Zimbabwes viktigste safari område som dekker ca 14.500m2 bare et par timers kjøretur eller en kort flytur fra Victoria Falls. Parken er Zimbabwes største og med et variert landskap har man også et variert dyreliv med over 100 arter av pattedyr og over 400 fuglearter. Hwange National Park er bl.a. hjemsted for enorme flokker av elefanter, bøffelflokker, imponerende løver, de sjeldne villhundene og mye mer.

Victoria Falls
En av verdens mest spektakulære fossefall. Som ligger på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Den imponerende fossen er ikke mindre enn 1,7 km bred og kan bli funnet på UNESCOs verdensarvliste. Victoria Falls er oppkalt etter dronning Victoria av Storbritannia.

Byen Victoria Falls er Afrikas «adventure» hovedstad med aktiviteter som verdens villeste elverafting og strikkhopp over Zambezi-elven.

Heldigvis finnes det også andre mer fredelige aktiviteter som fotturer ved Victoria Falls, helikopterturer over fossen samt kano og solnedgangscruise på Zambezi-elven.

Mana Pools
En 6.700 km2 nasjonalpark på listen UNESCO World Heritage i det nordvestlige Zimbabwe.

Mana Pools er et fantastisk safariområde med beliggenhet i den nordlige delen av Zimbabwe på grensen til Zambia. Landskapet i Mana Pools er forlokkende med sin beliggenhet på den mektige Zambezi elven som snor seg gjennom landskapet.

Området byr på et rikt dyreliv og nasjonalparken er spesielt kjent for den store bestanden av elefanter, løver, leoparder, hyener, flodhester, krokodiller, og ikke minst er det en av de beste stedene i Afrika for å oppleve de sjeldne villhunder.

Mana Pool er også kjent for å være en av de beste stedene i Afrika for safari til fots og ofte komme tett på dyrelivet. Det kjøres naturligvis også safari i firehjuls trekkere og padling i kano er en annen populær aktivitet her.

Safari camps i Mana Pools er generelt mer rustikk og autentisk enn i de fleste andre parker i Afrika og er spesielt attraktivt for gjester som har vært på safari tidligere. Et besøk til Mana Pools er for mange den ultimate safariopplevelse.
Mai til august er de kjølige vintermånedene i Zimbabwe. Fra august til midten av november er det sommer og spesielt fra oktober til midten av november kommer temperaturen omkring 40 grader. Kan du holde ut i varmen venter gode safariopplevelser når dyrelivet søker mot elver og vannhull i Hwange.

I perioden fra midten av november til slutten av april er det regntid, og mange camper er stengt i disse månedene.

Safari i Zimbabwe er best i den tørre perioden fra mai til og med oktober. Regntiden er best for fugleinteresserte.


Pass og visum
Det kreves visum til Zimbabwe for Norske statsborgere ved turistreiser under 90 dager. Turistvisum kjøpes ved ankomst til Zimbabwe og koster USD 30. Det er en god idè og ta med det eksakte beløp i dollar, da det ikke alltid er mulig å få tilbake vekslepenger.
Du må ha en gyldig returbillett og passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder ETTER utreisen og må inneholde nok blanke sider til stempel av visum ved ankomst.

Valuta
Myntenheten i Zimbabwe er US dollars.

Ved inn- og utreise skal all valuta deklareres. Det er ingen restriksjoner på hvor mye fremmed eller lokal valuta man kan innføre, såfremt det er deklarert ved innreise.

Vi anbefaler at man veksler US dollars hjemmefra.

Nesten alle camper og lodger aksepterer både, USD, Euro, britiske Pund og Sør-afrikanske Rand(ZAR). Hoteller, lodger og restauranter aksepterer også generelt kredittkort.

Penger og kredittkort
Vi anbefaler at man på reisen til Zimbabwe medbringer et kontant beløp samt et kredittkort. Det er best at kontantene er i Sør-Afrikanske Rand, Euro, USD eller engelske pund.
Visa og Mastercard, kan benyttes i de fleste camps/hoteller, restauranter, butikker og bilutleiningsfirmaer, og man slipper å gå rundt med for mange kontanter på seg. American Express og Diners Club er mindre utbredt, og aksepteres i begrenset omfang.

Med et kredittkort er det også mulig å heve kontanter (US dollars) i minibanker. Likevel er minibanker fortsatt ikke særlig utbredt i Zimbabwe. Vær oppmerksom på at det i de fleste automater er et maksimumsbeløb som kan heves per dag. Det er på de fleste kort også en grense for hvor mange kontanter det kan heves om dagen og per 30 dager. Disse beløpene kan opplyses av din bank. Husk pinkoden og å kontrollere kortets utløpsdato før avreise!

Kredittkort kan IKKE brukes som betalingsmiddel på bensinstasjoner, disse tar kun i mot kontanter.

Banker
Bankenes åpningstider er vanligvis:
Mandag – Fredag 9:00 – 15:30
Lørdag 8:15 – 10:45

Tidssone
GMT: + 2 timer
Norsk sommertid: Ingen forskjell
Dansk vintertid: + 1 time
Zimbabwe bruker ikke sommertid.

Tips
Man er ikke forpliktet til å betale tips i Zimbabwe, og personalet er ikke avhengig av tips, men har man vært fornøyd med servicen er det meget vanlig at man gir tips. På de forskjellige lodgene er det vanligvis en boks hvor man leverer tips, som blir fordelt mellom personalet.

På restauranter fremgår det av menyen eller regningen om service er inkludert; hvis ikke betaler man ca 10%.

Påkledning
Dagtimene er generelt varme eller meget varme om sommeren, mens vintermånedene er mildere. Året rundt kan kveldene og nettene være kjølige. På reiser hvor det inngår safari, starter dagene tidlig, og det er ofte kjølig. Ta med en god varm genser og eventuelt en vindjakke, samt et skjerf til halsen - spesielt i vinterhalvåret er det viktig å ha varme klær med på safarien morgen og kveld (en lue og et par vanter anbefales).

Påkledningen i Zimbabwe er meget avslappet. Av fottøy anbefaler vi at man medbringer et par gode sko og sandaler.

Er du i tvil om noe når du skal pakke, er du naturligvis velkommen til å kontakte oss.