White Sand Luxury Villas & Spa

Barnevennlig
Barnevennlig
Snorkling
Snorkling

Luksuriøse villaer på Zanzibars kritthvite sandstrender

Med utsikt over det asurblå havet, hvite sandstrender og en vakker tropisk hage, ligger en rekke elegante private villaer, som er bygget i pakt med de naturskjønne omgivelsene og med fokus på komfort, forpleining og luksus. Her får du et fantastisk utgangspunkt til å utforske Zanzibars mange spennende tilbud.

Beliggenhet...

 • Zanzibar
 • Østkysten
Hvorfor bo her?
 • Private villaer
 • Luksuriøse omgivelser
 • Privat svømmebasseng

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Resortet har som navnet antyder private luksuriøse villaer – og i tillegg har de et litt billigere, men riktig godt alternativ; de vakre ”Garden rooms”. De ligger kun 100 m fra stranden og med en herlig utsikt til hagen. Rommene har alle TV, air condition, kjøleskap, Internett, mv.
Resortets 11 private villaer finnes i 3 størrelser. Alle villaer har blant mye annet havutsikt, privat terrasse og basseng, king-size seng, regndusj og utendørs badekar.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Minibar
Internett, trådløs
TV, flatskjerm
Balkong/terrasse
Turndown-tjeneste
Privat basseng
Utendørs privat dusj/wc

Resortet har et stort utvalg av utflukter og aktiviteter. Du kan snorkle, fiske, svømme med delfiner, besøke det historiske Stone Town, dra på Øy-hopping i en tradisjonell båt, kitesurfe og mye mer.
Liker du bedre ren avslapping, så er det også de beste muligheter for dette. Nyt solen på stranden eller ved bassenget - eller skjem bort deg selv med en behandling i hotellets vakre spa.
I baren kan du nyte en friskpresset juice eller en kjølig drink med utsikt til den brennende afrikanske solnedgangen, og i restaurantene kan du glede deg til å oppleve utsøkte retter, som er en perfekt blanding av det tradisjonelle zanzibariske kjøkken og det beste fra en hel verden.

Restaurant(er)
Svømmebasseng
Spa/velvære
Internett, trådløs
Romservice
Lounge/bar
Barnevennlig basseng
Icon 3 Icon 5
 

Karibu Zanzibar!

Bare navnet ”Zanzibar” fremkaller assosiasjoner om noe eksotisk, og det er ikke uten grunn. Ikke bare er det hvite sandstrender, kokospalmer og flotte korallrev her, stedet syder også av historie, hvor sultanpalasser, persiske bad, gamle fort og tradisjonelle ”dhows” i de gamle havnene, gjør 1001 natts eventyr levende.

I århundrer var stedet sentrum for handelen langs kysten. Araberne hadde i tusen år drevet handel her, og for over 500 år siden kom så europeerne, anført av portugiserne, til området. Med dem fulgte slavehandel, nye sjøveier og markeder i Østen og Europa. Det kom plantasjer, og trær, frukter, krydder og slaver ble en så stor økonomisk faktor at selveste Sultanen av Oman flyttet hit på 1800-tallet.
Den overveiende muslimske swhahili-kultur er oppstått av blandingen av arabisk og afrikansk kultur, og dominerer stadig Øst-Afrikas kyster. Zanzibar, som i dag er i union med Tanzania, ligger ca. 40 km fra fastlandet og består av de to hovedøyene Uguja (Zanzibar øy) og den noe mindre Pempa.

Omkring halvparten av Zanzibars 700 000 innbyggere bor i Zanzibar by, hvis gamle bydel heter Stone Town. Her er smale gater, sanselige basarer og hus med dører og altaner, hvis overdådige treutskjæringer vitner om øyas storhetstid.

Zanzibar er en utmerket kombinasjon med safari på fastlandet.

”Karibu Zanzibar” - velkommen til Zanzibar!

  >> Reise til Zanzibar

Lokal tid...

Reisetid

15-18 timer avhengig av flyselskap

Det er direkte flyforbindelse fra Nairobi i Kenya samt Arusha og Dar es Salam i Tanzania.

En safari i Kenya eller Tanzania er opplagt å kombinere med en avslappende og eksotisk badeferie på Zanzibar.

Været på Zanzibar


Zanzibar ligger på samme breddegrad som Tanzania, og været ligner derfor veldig på været i Tanzania. Det er likevel tendens til at det kan komme litt mer regn og fuktig vær på Zanzibar i forhold til fastlandet.

Regnperiode (mars-mai)
I mars, april og mai vil størsteparten av øyas regn falle. Luftfuktigheten er høy og dagtemperaturen kan i visse tilfeller være over 30° C.

Tørkeperiode (juni-oktober)
Juni, juli, august, september og oktober er måneder hvor det sjelden kommer regn. Det er normalt klart og solrikt. Temperaturen kan variere alt etter høyde og vind. En god periode å besøke Zanzibar med temperaturer på omkring 25° C.

Regnperiode (november-desember)
Korte og ikke så kraftige regnskyll kommer jevnlig i denne perioden. Visse år kommer det likevel nesten ikke regn i denne perioden, og tørkeperioden fortsetter så den varer fra juni til desember.

Tørkeperiode (januar-februar)
Januar og februar måned er solrike måneder, hvor det sjelden kommer regn.

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Luft 27 27 27 26 26 25 24 24 25 25 26 27
Vann 27 28 27 27 26 25 24 24 24 25 25 26
Nedbør 78 66 138 249 249 62 45 43 51 88 220 158

Kilde: worldweatheronline.com

Hovedby
Zanzibar Town (Stone Town)

Språk
De offisielle språk er engelsk og swahili.

Religion
- Muslimer
- Kristne
- Lokal tro

Tidsforskjell
Norsk sommertid: + 1 time på Zanzibar
Norsk vintertid: + 2 timer på Zanzibar

Utover dykking, snorkling og en mengde vannsportsmuligheter er det en rekke spennende utfluktsmuligheter på Zanzibar. Zanzibar øy, blir også kalt ”Krydderøya” og en ”spice–tour” er en hit, akkurat som båtturer og de små spennende nasjonalparker og svømming med delfiner ut for Kizimkazi er en stor opplevelse.

 • Stone Town, historiske bygninger og havn
 • Seilas med Dhow og utriggerbåter
 • Prison Island / Changuu Island med kjempeskilpadder
 • Delfinutflukt ut for Kizimkazi
 • Dykking på korallrev
 • Natteliv og restauranter
 • Markeder
 • Jozani Forest, naturskog med colobusaber
 • Nungwi, tidligere hippiestrand på øyas nordkyst
 • Strandturer
 • Besøk i fiskerlandsbyer
 • Fisking inkl. dypvannsfiske
 • Spice-tour (krydder utflukt)