Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Stengt fredag ​​19. september

Botswana luksus safarireise

9 dager / 7 netter, pris fra 76.995,-
Land
BOTSWANA
Områder
Chobe, Okavango Deltaet, Moremi Game Reserve
Varighet
9 dager / 7 netter
Safaritype
Fly-in safari, Luksus safari Afrika, Blixen Platinum
Innkvartering
Camp
Transportmidler
Firehjulstrekker, Innenriksfly
Botswana luksus safarireise

Tre topp camper i Chobe og Okavango deltaet som er ganske forskjellige både i design og aktivitets tilbud. Her er det mulig å se ”Big5” i noen av Afrikas beste og mest unike safariområder. Komforten er på topp, og kan tilfredsstille selv den mest kresne ”safari-connaisseur”

 • Moremi reservatet
 • Båttur i ”Mokoro”
 • Safarikjøring i 4x4
 • Flyturer over deltaet
 • Sorte og hvite nesehorn
 • Unikt fugleliv
 • Store Elefantflokker
 • Massevis av rovdyr, bl. a. villhunder
 • 3 meget forskjellige luksus camper
 • Førsteklasses guiding, service, komfort og mat

Botswana luksus Safari

Chobe National Park, hjemsted for verdens største bestand på ca. 100.000 elefanter, i tillegg finner man et rikt dyreliv bestående av 1000 vis av bøfler, løver og en rekke antiloper, samt et imponerende fugleliv. Her arrangeres safariaktiviteter på land og til vanns på Chobe elven.

Okavango deltaet er et av naturens største underverker, og det 15.000 km² store innlandsdeltaet er verdens største. Regn som faller i Angolas høyland, ender et halvt år senere, i perioden juni - august, i de ytterste forgreningene av deltaet som krystallklart vann. Denne evige syklusen gir hvert år liv til et fascinerende vell av fugler, dyr og planter.


Moremi Reservatet ligger i hjertet av Okavango-deltaet og har en av de høyeste dyrekonsentrasjoner i Afrika, blant annet massevis av store rovdyr. Det er også det eneste stedet i Botswana hvor man kan se både hvite og sorte nesehorn og dermed ”Big5” (elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard).

Da det er myriader av kanaler og store og små øyer her, er aktivitetene ved de forskjellige campene avhengige av beliggenheten. De man kaller ”watercamps” har primært safari med små motorbåter eller ”mokoro”, som er en kano som stakes fremover av en guide. Det er behagelige seter til gjestene og man kan nesten lydløst komme tett på både store og små dyr eller noen av de over 500 fugleartene som finnes her. I andre camper kjøres det både i safaribil, med båt eller til fots. I tillegg tilbyr man i noen områder også flyvninger eller ridning på hest eller elefant. Noen camper har i tillegg nattsafari, fisketurer og landsbybesøk.


Innkvartering og standard, Blixen Platinum 5*
Sanctuary Chobe Chilwero, Spa, Gourmet og beliggenhet er helt på topp

Sanctuary Chiefs Camp er en av de beste campene, både med hensyn til komfort og beliggenhet. Se mer her

Sanctuary Baines Camp er intim og luksuriøs, med kun 5 teltsuiter på påler. Her kan man også vandre med elefanter. Se mer her


Guide
Engelsktalende ekspertguider

Avreisedatoer
Vi har avreise hver dag fra Norge

Barn på reisen
Barn fra 12 år og oppover er velkommen.
Tur kart
3 netter Sanctuary Chobe Chilwero Botswana
2 netter Østlige Okavango Delta Botswana
2 netter Nordlige Okavango Delta Botswana

Dag 1
Avreise Norge

Man flyr til Kasane via Johannesburg og en flyplass i Europa eller Dubai.


Dag 2-4
Chobe National Park

Første stopp på denne reisen er Chobe National Park hvor du tilbringer 3 netter. Chobe National Park er et stort og meget dyrerikt landområde på 10.500 km2 i det nordlige Botswana. Chobe er hjemsted for verdens største konsentrasjon av elefanter som krysser Chobe elven hvert år i store flokker. Safari i Chobe inkluderer også seiltur på elva med utsikt til bøfler i flokker, krokodiller som soler seg på bredden og store mengder flodhester som er kjøler seg ned i elvenes friske vann.

Overnatting: Sanctuary Chobe Chilwero
Måltider: Helpensjon

Dag 5
Moremi Reservatet

I dag går turen til Okavanga Delta. På den største øya i deltaet Chief's Island, ligger den eksklusive Chief's Camp i hesteskoform direkte ut mot et dyrerikt vannområde. Det er kun 25 minutters flyreise fra Maun og ti minutters kjøretur fra flystripen til campen og man har nå utvilsomt allerede sett dyr både fra flyet og på vei til campen – safarien er i gang. Her er det safari både til vanns og til lands, og området har ”Big 5” og er det eneste stedet i Botswana man kan se nesehorn. Området går dessuten for å være det beste stedet i Afrika når det gjelder å se rovdyr, og utover de mer kjente som løve, leopard og gepard finner du en av de beste bestandene av de sjeldne villhundene her.

Overnatting: Sanctuary Chief's Camp
Måltider: HelpensjonDag 6
Moremi

Safari aktivitetene følger dyrenes rytme, så man starter oftest tidlig, holder ”siesta” midt på dagen og er så ute igjen fra ettermiddagen inntil det blir mørkt. Det er likevel opp til gjestene hva og når man ønsker f.eks. å kjøre eller dra på båttur.
Noen ganger er det så mye aktivitet ved campen at man kan ha lyst til å bli der litt lengre, og spa og basseng kan også være fristende. Det kan være begrenset hvor mye man kan bruke båt i sommermånedene januar og februar, så det kan i disse periodene være best å gjøre det i en av de neste campene på denne turen.

Om kvelden er det leirbål, og en drink under stjernene akkompagnert av nattens mange spennende lyder er vanskelig å slå.

Overnatting: Sanctuary Chief's Camp
Måltider: Helpensjon

Dag 7
Moremi

Bayei stammen blir også kaldt ”Elvenes Buskmenn” og bruker fortsatt den tradisjonelle uthulte trestammen ”mokoro” som også blir brukt til gjestene – noen ganger likevel laget av glassfiber. Det er en magisk opplevelse å gli gjennom det klare stille vannet og kunne betrakte elefanter, antiloper og mye annet på nært hold uten at de er påvirket av vårt nærvær.

Det er tid til enda en aktivitet eller bare avslapping innen en kortere flytur tar oss med til det neste vakre stedet. Baines Camp er oppkalt etter den kjente oppdagelsesreisende og kunstner Thomas Bains som bl.a. reiste med David Livingstone gjennom disse områdene. Campen består av kun 5 luksus-suiter som alle har utsikt over Boro elven. En populær attraksjon er himmelsengene som kan trekkes ut på dekket foran på den platformen hvor ens telt står, slik at man kan sove under stjernene.

Overnatting: Sanctuary Baines Camp
Måltider: HelpensjonDag 8
Østlige Okavango delta

Campen ligger i et privat reservat som grenser til det store statslige Moremi reservatet. Det betyr at man i tillegg til de sesongavhengige kjøre- og båt-aktiviteter kan vandre og kjøre nattsafari, og som noe spesielt for denne campen at man kan vandre med elefanter som er oppfostret i et rehabiliteringssenter (book i god tid) Her er ikke akkurat de dyremengder som det er de to andre stedene på turen, men her så noen aktivitetsmuligheter som ikke er andre steder, bl.a. også helikopterflyvning.

En annerledes og spennende mulighet er kveldssafari hvor man kjører litt senere ut og kjører et par timer i mørket for å se de nattaktive dyrene, blant annet katter som løver og leoparder. Men også en lang rekke andre dyr er kun ute om natten som de store hulepinnsvin, kameleoner og fugler som ugler og natteravner.

Overnatting: Sanctuary Baines Camp
Måltider: Helpensjon


Dag 9
Øvre Okavango delta

Kanskje ligger man under stjernene og blir vekket av en stille morgenkonsert i form av fuglekvitter som intensiveres ettersom dagen gryr.

Etter de siste aktivitetene her, er det fly tilbake til Maun hvorfra det er videre fly til Norge eller ytterligere arrangementer.Dag 10
Ankomst Norge

Dere ankommer i løpet av dagen til Norge.
 
Botswana Luksus Safarireise
Pris pr person
Periode Dobbelt
01.09.19 - 31.10.19 128.495
01.11.19 - 20.12.19 77.495
21.12.19 - 05.01.20 138.095
06.01.20 - 31.03.20 76.995
01.04.20 - 31.05.20 91.495
01.06.20 - 30.06.20 132.695
01.07.20 - 31.08.20 142.895
01.09.20 - 31.10.20 132.695
01.11.20 - 14.12.20 76.995
Prisen inkluderer
 • Flybillett Norge – Kasane // Maun - Norge med to bytter underveis
 • Flyskatter
 • Fly Kasane - Chief's Camp
 • Fly Chief's Camp – Baines Camp
 • Fly Baines Camp – Maun
 • 3 overnattinger i Sanctuary Chobe Chilwero***** med helpensjon og "husets" mineralvann, øl og vin.
 • 2 overnattinger i Sanctuary Chief's Camp***** med helpensjon og ”husets” mineralvann, øl og vin.
 • 2 overnattinger i Sanctuary Baines Camp***** med helpensjon og ”husets” mineralvann, øl og vin.
 • Safarikjøring og båttur ifølge program
 • Entre til reservater
 • Engelsktalende Safariguider
 • Vann i bilen under safarikjøringer
 • Safari til fots
Prisen inkluderer ikke
 • Ekstra aktiviteter som landsbybesøk og helikopter-flyvning
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold om endring av valutakurser samt ledig kapasitet på hotell og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Botswana luksus safarireise

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Botswana

Botswana er et land med store kontraster og tidløse landskap som kan vekke en nesten åndelig tilstand hvor man får en følelse av at tiden står stille.

Hvert år etter regntiden flyter vannet i elven Okavango stille ut i verdens største deltas utallige kanaler og laguner. Det krystallklare vannet skaper nytt liv i en tilsynelatende endeløs og harmonisk syklus.

Kalaharis røde sand visker ut buskmannens spor etter at han, som hans forfedre har gjort
i titusen av år, på mirakuløs vis har brakt hjem et bytte til sin lille familie. Nå sitter de ved bålet og snakker om hva himmelens uendelige tjerner gjemmer.

Løvens brøl gir gjenlyd om natten og hyenenes ”latter” gir litt spenning i den nylige ankomne safari turisten, som har en god sjanse for å få brukt alle sanser. Her kommer du i kontakt med sovende instinkter og underbeviste følelser som fremkaller både spenning og ro. Risikoen for at det ”er i blodet” er overveldende.

Blant hovedattraksjonene er det den 17.000 km2 store Okavango Delta. Her kan man fra ulike mindre båter seile ganske nær det fantastiske dyrelivet og ikke minst en utrolig mengde fugler – mer enn 400 arter er registrert! Den tradisjonelle uthulte trestamme ”mokoro”, er et populært alternativ, men også større båter med flere fasiliteter brukes. Det er naturligvis også mulighet for tradisjonell safaritur i åpen safari-bil, og du kan gå med en safariguide. 

Til noen av øyene i deltaet kan du fly ut til og få en eksklusiv opplevelse noe som er relativt dyrt.
Dette avspeiler for øvrig Botswana, fordi landet er litt dyrere enn de omkringliggende, du betaler litt mer for færre turister og for å beskytte naturen og miljøet.

Veiene er gode mellom byene, men i de fleste parker er det nødvendig å kjøre med firehjulsdrevne kjøretøy. Dette er igjen gjort bevisst for å beholde områdene så naturlige så mulig.

Chobe nasjonalpark er også et enestående område, som grenser til Chobe elva og Namibia i nord, dit kommer mange dyr i den tørre årstiden. Nasjonalparken er nesten like stor som Okavango deltaet, som grenser opp til nasjonalparken i vest. Det er et ideell mulighet å kombinere Chobe med det nærliggende området ved Victoriafallet på grensen mellom Zimbabwe og Zambia.

Kalahari-området, som dekker det meste av det sørlige Botswana har flere spennende reservater. Men det kan i midlertidig være vanskelig å nå områdene, i noen tilfeller kreves det et spesielt arrangement. Men så kan man også få en ekstraordinær opplevelse, hvor røde sanddyner, grønne akasietrær, blå himmel og uendelige strekninger er noe av ingrediensene. Her er også et overraskende rikt dyreliv, med migrering av tusenvis av dyr.

De enorme Makgadikgadi og Nxai pans (saltsletter) er delvis forvandlet til innsjøer etter regnet og er også verdt et besøk og mer tilgjengelige enn noen av de andre parker.

For safarielskeren har landet alt - velkommen til Botswana.

Lokal tid...

Reisetid

17-22 timer avhengig av flyselskap og destinasjon


Okavango Delta

Et av naturens største underverker er det 15.000 km² store innlandsdeltaet Okavango som er verdens største. Regn som faller i det angolanske høylandet ender i perioden juni – august, et halvt år senere på de ytre grenene av deltaet som krystallklart vann. Denne evige syklusen gir igjen liv til en utrolig rikdom av fugler, dyr og planter. De fleste steder i deltaet kan nås med en kort flytur.

På flyturen får du det beste inntrykket av det fantastiske landskapets uendelig mange kanaler, laguner, øyer og naturstier i alle retninger. Safariopplevelsene i deltaet er vanligvis til fots eller i ”mokoro”, en uthulet trestamme, hvor man glir lydløst gjennom det klare vannet, noe som gjør at du kan komme utrolig nær dyrene og fuglene.

I noen leire tilbys safari i bil og fisketurer.


Moremi Game Reserve

I det nordøstlige hjørnet av deltaet ligger Moremi Game Reserve, som dekker ca. en tredjedel av Okavango. I 1960 reduserte jegere utenfra det lokale dyrelivet kraftig og visse dyrearter ble nesten utryddet. Dette gjorde at lokalbefolkningen i området, Tswana-folket, flyttet fra Moremi Game Reserve for å beskytte dyrelivet og miljøet i fremtiden. Siden har området blitt utvidet flere ganger og omfatter i dag ca. 4.800 km².

Dette er et usedvanlig vakkert område med et av Afrikas største viltbestander. Her kan du oppleve de fleste store pattedyr; både kattedyr, de sjeldne sabelantiloper, sitatunga og heste-antiloper, den rustrøde letjevannbukk, og en av de største bestandene av de sjeldne villhundene. I elvene er det flodhester og krokodiller.

Området består av utstrakte skoger med de karakteristiske Mopanetrær, gress savanner, myrer, sjøer, laguner og øyer omgitt av frodig vegetasjon.


Chobe Nasjonalpark

Chobe Nasjonalpark er et 10.500 km² dyreliv-rikt landområde i det nordlige Botswana. Det regnes som et av Afrikas fineste viltreservater. Her er det en høy konsentrasjon av dyr og ikke minst fugler.

Det er ikke uvanlig å møte store flokker av elefanter som går mot Chobe elvens livgivende vann. Noen mener at dette hjørnet av Afrika har over 100.000 elefanter – Afrikas største bestand. Ett av høydepunktene i Chobe elven er et cruise hvor du kan se store flokker av elefanter og hundrevis av bøfler, et stort antall flodhester og krokodiller, et inferno av fugler og en fantastisk solnedgang.

I den sørlige delen av Chobe ligger Savuti-kanalen som har vært litt av et mysterium. I mange år har den ”sovet” og vært uten vann, men i perioder har det begynt å komme vann til det tørre lavlandet og dermed blir det gjort om til en liten oase som tiltrekker seg store mengder av dyr og fugler. Savuti er fremfor alt kjent for sine løver.


Central Kalahari Game Reserve, Makgadikgadi og Nxaipan Nasjonalpark

Kalahari Central Game Reserve er et av verdens største verneområder og dekker et areal på ca. 52.000 km². Området kan være vanskelig å få tilgang til, men til tross for den nådeløse og tørre ørkenen finnes det vilt her også.

De ville kalahariløvene har tilpasset seg den barske naturen, som kudu, klipspringer og oryx som du også finner der. Her finner du også noen av de få gjenværende bush-menn som fortsatt jakter som deres forfedre gjorde. Det er mulig å gå på oppdagelsesferd med bush menn, hvor de forteller om sine lokale kultur-, overlevelses- og jaktritualer, samt deler sine enorme kunnskaper om naturen og dyrelivet i området.

De enorme Makgadikgadi og Nxai pans (saltslettene) blir etter regnet delvis forvandlet til innsjøer, og vannfugler som pelikaner, flamingoer og andre fugler kommer hit i tusentall.

Været i Botswana


Botswana ligger på jordas sørlige halvkule, slik at årstidene er motsatt av de norske.
I regntiden kan visse avsidesliggende camps være stengt i Botswana.

Vannstanden i Okavango deltaet er ikke avhengig av lokalt regn, men av elvene i Angola. Derfor vil det være lavvann fra november til april. I denne perioden kan det være begrensede muligheter for båtsafari, men de fleste veier er åpne for safari i bil.
I mai til september er det høyvann i Okavango og man reiser mer på båtsafari da mange av veiene vil ha begrenset tilgjengelighet.

Regn perioden (desember-mars)
Været i Botswana er typisk for det sørlige Afrika, selv om nedbøren her er mindre enn landene lenger mot øst. Regnet i Botswana kommer i månedene desember, januar, februar og mars. Noen dager vil være tørre og solrike, mens andre vil ha tordenvær om ettermiddagen. Man kan også oppleve noen gråværsdager.

Walking safaris er på grunn av sikkerheten sjelden mulig i den grønne perioden mellom desember og april da guidenes sikkerhet er begrenset.

Tørr periode (april-november)
Været i Botswana i april og mai er vanligvis fint med klar himmel og grønt landskap. Nattetemperaturen begynner å falle i løpet av disse månedene, spesielt i Kalahari. Ved Okavango vil temperaturene alltid være litt høyere enn i resten av landet.

I juni, juli og august vil de nattlige temperaturene i de tørre områdene være nær frysepunktet, men det blir fort varmere i løpet av dagen. Det er nå "high season" for de fleste safariområder fordi bushen er åpen og dyrene samles rundt de tilgjengelige vannkildene.

Spesielt fra mai til august er det viktig at man har varme klær for de tidlige morgener når du sitter i en åpen safaribil. Votter og lue kan også være fint å ha, inntil solen begynner å varme tidlig på formiddagen.

I september og oktober vil temperaturene stige igjen. Landskapet er meget tørt og konsentrasjonen av dyrene blir mer utbredt.

Været i Botswana i november er vanskelig å forutsi da det noen ganger kan være en fortsettelse av den tørre oktober varmen, mens andre ganger vil det første regnet komme allerede i begynnelsen av november.


Klimatabell:

Temperaturer i Botswana (dag/natt)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
32/19 31/19 31/17 31/14 28/10 25/6 26/6 29/9 33/13 35/18 34/19 32/19

Nedbør i Botswana (mm)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
82 80 50 21 5 2 1 1 2 21 50 85

Pas og visum
Det kreves ikke visum til Botswana for norske statsborgere ved turistreiser inntil 90 dager. Man skal imidlertid kunne forevise en gyldig returbillett, tilstrekkelig med kapital til å dekke oppholdet og et pass som minimum skal være gyldig i 6 måneder ETTER HJEMREISE samt inneholde tilstrekkelig med blanke sider til stempel av visum ved ankomst.

Hvis man reiser med barn under 18 år til Botswana kreves det spesielle dokumenter, avhengig av om barnet reiser med begge foreldrene, bare en forelder eller ingen av de biologiske foreldrene. Kontakt Botswanas Ambassade i Stockholm for ytterligere informasjon.

Areal
581.730 km²
Cirka 17 % av arealet er regulert til viltreservater og nasjonalparker.
Botswana har kystlinje og grenser til Sør-Afrika, Namibia, Zambia og Zimbabwe.

Befolkning
1,7 millioner
Cirka 50 % av befolkningen er fra Batswana stammen. Den nest største gruppen er Bakalanga, og andre grupper er bl.a. Batawana, Bakgatla, Batlhaping, Hambukushu og Baherero.

Hovedstad
Gaborone, 250.000 innbyggere

Språk
Det offisielle språket er engelsk, men nasjonalt snakker nesten alle Setswana. I tillegg er det etniske grupper som snakker sitt eget språk.

Religion
Ca. 70 % av befolkningen i Botswana er kristne, 20 % er agnostikere og resten tilhører tradisjonelle religioner eller meget små mindretall av muslimer, hinduer og jøder.

Valuta
Myntenheten i Botswana heter Pula (BWP). 1 Pula = 100 Thebe. Det finnes sedler i størrelsene 100, 50, 20 og 10 Pula. Av mynter finnes det 5, 2 og 1 Pula, samt 50, 25, 10 og 5 Thebe.

Svartebørsveksling i Botswana er ulovlig.

Ved inn- og utreise skal all valuta fortolles. Det er ingen restriksjoner på hvor mye fremmed eller lokal valuta man kan innføre, såfremt det er deklarert ved innreise. Utførsel av lokalvaluta er begrenset til BWP 50, og utførsel av fremmed valuta må ikke overstige det beløpet man fortollet ved innreise.

Veksling av valuta kan gjøres i banker og vekslebyråer. Det er banker i alle større byer samt i mindre landsbyer. I de mindre landsbyene er det imidlertid begrensede vekslingsfasiliteter, derfor anbefales det at man veksler penger på flyplassen eller i en av de større byene. Ved de fleste grenseovergangene er det også et vekslebyrå.

Nesten alle camper og lodger aksepterer USD, Euro, Britiske Pund og Sør-Afrikanske Rand (ZAR). Hoteller, lodger og restauranter aksepterer også generelt kredittkort og reisesjekker i USD.

Telefon og Internett
For å ringe internasjonalt til Botswana er retningsnummeret +267 og deretter ringes lokalnummeret.

Mobiltelefoner fungerer visse steder i Botswana - nettverket dekker de større byene og noen av turistområdene. Likevel er det i nasjonalparkene ofte ingen dekning.

Internett finnes på mange hoteller. I nasjonalparkene er det kun de færreste hotellene og lodgene som har Internett-fasiliteter, og tilgangen er ofte meget dyr.

Tidsforskjell
Norsk sommertid: ingen tidsforskjell
Norsk vintertid: + 1 time i Botswana

Tips
Man er ikke forpliktet til å gi tips i Botswana, og personalet er ikke avhengig av tips, men dersom man er fornøyd med servicen er det vanlig at man gir tips. På de forskjellige lodgene er det vanligvis en boks hvor man kan gi tips som deretter blir fordelt blant personalet.

På restauranter fremgår det av menyen eller regningen om service er inkludert; hvis ikke betaler man ca 10 %.

Vaksinasjon
Det anbefales å bli vaksinert mot smittsom hepatitt, og hvis du kommer fra et område med gulfeber, kreves gulfebervaksine. Malariaprofylakse er nødvendig.

Det er viktig at du kontakter din fastlege eller Folkehelseinstituttet før avreise for råd og veiledning om vaksinasjoner.

Påkledning
På dagtid er det generelt varmt om sommeren, mens det om vinteren er mildt. Kveldene og nettene kan være kjølige året rundt. På reiser som involverer Safari starter man tidlig om morgenen og det er ofte kjølig. Ta med deg en varm genser, eventuelt en vindjakke og et skjerf i halsen – det er spesielt viktig å ha med varme klær til safarien både morgen og kveld i vinterhalvåret (lue og hansker anbefales).
Påkledningen i Botswana er avslappet. Av fottøy anbefaler vi at man tar med seg et par gode sko som man kan gå i, samt et par sandaler.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Botswana luksus safarireise

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

Sanctuary Chief's Camp

Midt i ”Afrikas rovdyr-hovedstad”, langt fra allfarvei i Moremi Game Reserve, ligger Chief’s Camp på sin egen øy.

Elegante safaritelt på privat øy

Midt i ”Afrikas rovdyr-hovedstad”, langt fra allfarvei i Moremi Game Reserve, ligger Chief’s Camp på sin egen øy. Campen er så godt integrert i landskapet, at du enkelte dager nærmest kan få en hel dags safariopplevelser fra verandaen; villhunder, leoparder, geparder, løver og alle de byttedyr de lever av, kan ofte iakttas på nært hold. Campen er også det eneste området i Botswana hvor det er mulig å se det sjeldne hvite nesehornet.

Campens 12 permanente luksustelt ligger usjenert til i skyggen av de grønne trærne.

Barn fra 9 år er velkommen i campen.

Klima
Den våte årstiden begynner i slutten av desember og varer til begynnelsen av mars. Karakteristisk for denne sesongen er varme, solrike dager ofte med tordenbyger utpå ettermiddagen. Gjennomsnittstemperaturen er på 20-38 grader.
Den tørre sesongen varer fra slutten av mai til begynnelsen av oktober. I vinterperioden (juni-august) kan natte-temperaturen krype helt ned i 0 grader, mens den stiger til 26-28 grader om dagen.

Veien hit

Campen har sin egen private flystripe ca. 2 km fra leiren. Tilgjengelig med fly fra Maun (ca. 25 min), Kasane (1 time og 30 min) og andre camps.

Beliggenhet...

 • Botswana
 • Okavango
 • Okavango Moremi Central
Hvorfor bo her?
 • Okavango Delta
 • Båttur med mokoro
 • Fantastisk natur
 • Nyt synet av de ville dyrene fra verandaen

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
Awards og utmerkelser:

Botswana's Leading Luxury Camp, World Travel Awards - 09/2011

12 luksustelt

Alle teltene har privat utsiktsdekk med hengekøye og møbler, minibar, himmelseng med moskitonett og mini-bibliotek. Badet har dusj både inne og ute.

Rom- og suitefasiliteter

Minibar
Balkong/terrasse
Takvifte
Utendørs privat dusj/wc
Hårføner
Myggnett

I tillegg til en restaurant med fantastisk mat, huser fellesområdet utendørs basseng, bibliotek og en liten suvenir butikk. I høysesongen tilbys spa-behandlinger ved bassenget. De daglige aktivitetene er safari i åpen Landrover, og om sommeren kan du dra på båt-safari i en tradisjonell ”mokoro”-kano.

Safari: Tidlig på morgenen og på slutten av ettermiddagen kjøres det safari i åpne 4x4 safaribiler med profesjonelle guider.

Mokoro safari: Sanctuary Chief's Camp tilbyr safari i "mokoro" (en uthult trestamme/kano), hvor man glir stille gjennom det klare vannet og får mulighet til å komme utrolig tett på dyr og fugler.

Helikopter flyvning: Opplev Okavango Deltaet med helikopter. En enestående opplevelse å se alt i fugleperspektiv. Plass til 6 personer. (mot tillegg i prisen).

Restaurant(er)
Svømmebasseng
Lounge/bar
Suvenirbutikk
Safari - i åpne 4x4
Safari - tilbud om vandresafari
Safari - i mokoros (utskåret trestamme/kano)
Icon 1

Sanctuary Baines Camp

Denne intime luksus-campen ligger ved elvebredden under skyggefulle trær, i et privat reservat i Okavango deltaet. Her er det kun fem suiter, så man har følelsen av å ha Okavango deltaet helt for seg selv...

Velegnet for par
Velegnet for par

Romantisk camp i Okavango deltaet

Denne intime luksuscampen ligger rett ved elvebredden, under skyggefulle trær i et privat reservat i Okavango deltaet. Her er det kun fem suiter, så man har nærmest følelsen av å ha Okavango deltaet helt for seg selv når man sitter på sin private terrasse og nyter solnedgangen, og kikker på de ville dyrene som drikker ved elven. Fordi campen ligger i et privat reservat, er det mulighet for nattsafari, noe som ikke er mulig i offentlige viltreservater. Her kan du oppleve nattaktive dyr som ikke viser seg om dagen, eller kanskje en løve på jakt!

Klima
Den våte årstiden begynner normalt i slutten av desember og varer til begynnelsen av mars. Gjennomsnittlige dagstemperaturer er fra 20-38 grader.

Den tørre sesongen går normalt fra slutten av mai til begynnelsen av oktober. Denne perioden er gunstig for nyfødte pattedyr, blomster og sjeldne fuglearter.

I vinterperioden fra juni til august kan natte-temperaturen være helt nede i 0 grader.

Veien hit

Campen har egen privat flystripe ca. 50 minutter fra campen. Tilgjengelig med fly fra Maun (15 minutter), Kasane (1 time og 30 minutter) og andre camps i deltaet.

Baines Camp ligger i Okavango Deltaet i det nordlige Botswana. The Stanley koncession er den østligste i Okavango.

Beliggenhet...

 • Botswana
 • Okavango
 • Okavango Stanleys
 • Boro River
Hvorfor bo her?
 • Himmelseng på hjul!
 • Tilbring natten under stjernehimmelen
 • Privat og uberørt
 • Opplev dyrene på nært hold
 • Suiter på påler

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Fellesområdet har et stort utsiktsdekk hvor måltidene kan inntas under åpen himmel, samt svømmebasseng med 2 skyggefulle paviljonger. Campens aktiviteter omfatter safari i ”mokoro”-kanoer, båt-safarier, natt-safarier og safarier til fots.

En aktivitet som kommer i tillegg er ”elephant interaction” med tre foreldreløse, og nå menneskevante afrikanske elefanter. Sammen med safari-rangeren går du tur med elefantene, får lov til å klappe dem og lærer stort sett alt om elefanter.

Rom- og suitefasiliteter

Minibar
Balkong/terrasse
Takvifte
Hårføner
Myggnett
Safe

5 suiter på påler – alle med privat terrasse og en himmelseng på hjul – hvilket betyr at den kan trilles ut på terrassen, slik at natten kan tilbringes under stjernehimmelen i total komfort. Innenfor er det takvifte, minibar, hårtørrer og safe. Badet har toalett og badekar.

Safari: Tidlig på morgenen og på slutten av ettermiddagen kjøres det safari i åpne 4x4 safaribiler med profesjonelle guider. Mulighet for kvelds-safari (sesongavhengig).

Safari til fots: Opplev bushen til fots med profesjonelle og bevæpnede guider.

Safari med båt: Opplev området i spesielle små motorbåter tilpasset safari (avhengig av vannstanden).

Svømmebasseng
Safari - i åpne 4x4
Safari - tilbud om vandresafari
All Inclusive
Safari - liten båt med motor
Safari - mulighet for kveldssafari
Icon 1
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Botswana luksus safarireise

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.