Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16. Lørdag stengt.

Det autentiske Zambia

Land
ZAMBIA
Områder
Lower Zambezi Nasjonalpark, South Luangwa Nasjonalpark
Varighet
11 dager / 9 netter
Safaritype
Fly-in safari, All Inclusive Safari, Blixen Silver
Innkvartering
Lodge, Luksustelt
Transportmidler
Firehjulstrekker, Innenriksfly
Det autentiske Zambia

Opplev historien bak de store Nasjonalparkene i Zambia og det uberørte Afrika i Lower Zambezi Nasjonalpark og South Luangwa Nasjonalpark. Bo ved den mektige Zambezi elven og kom tett innpå Afrikas ville dyr og fugler både i bil, i båt og til fots.

 • Den mektige Zambezi Elven
 • Luangwa Elven og lagoonerne
 • South Luangwa Nasjonalpark
 • Lower Zambezi Nasjonalpark
 • "Big 5 " safari
 • Walking safari
 • Nattsafari
 • Elvesafari på Zambezi Elven
 • Tiger fiske
 • Fantastisk natur og klima
 • Ekspertguider

Det uberørte Afrika

Store elver gir liv, frodighet og mangfold. Zambezi Elven er en av de mest kjente og livgivende elvene i verden. Den slynger seg som en grense mellom Zambia og Zimbabwe med massevis av næring til både store og små pattedyr, fugler, reptiler og mennesker.

Her kommer du helt inn under huden på det Afrika som vi har hørt så mye om fra Karen Blixen og Hemingways tid.
Befolkningen i Zambia er utrolig imøtekommende og snakker meget godt engelsk. Du blir møtt med en høy service og opplever eksklusive safariopplevelser langt borte fra masseturismen ved den livgivende Zambezi Elven.
Lower Zambezi Nasjonalpark
Når man langsomt nærmer seg Lower Zamebezi Nasjonalpark, får man fra flyet et fantastisk inntrykk av det vakre området. Zambezielven fremstår nesten uvirkelig med smale kanaler som omkranser små øyer, og allerede ved innflyvingen kan man være heldig å se elefanter og flodhester som bader og gresser i det frodige området rundt elven.
Safariaktivitetene er mange. Her kjøres det safari om dagen og etter mørkets frembrudd, og her er det gode forhold for safari til fots. Vannaktivitetene er meget populære. La deg drive med strømmen i en kano nedover de fredfylte kanalene – en perfekt måte å oppleve dyre- og plantelivet på på nært hold. Båt-cruise og fisketurer på Zambezielven er også veldig populært!
South Luangwa Nasjonalpark
South Luangwa Nasjonalpark ligger i det østlige Zambia, rett ved grensen til Malawi. Parken er på vel 9.000 km² og er en av Afrikas fineste safariparker. Den byr på safariopplevelser i særklasse!
Rundt den livgivende Luangwa River samles parkens dyr i stort antall for å drikke og jakte. Parken huser over 60 forskjellige større dyrearter og over 400 forskjellige fuglearter. Området er fascinerende på mange måter: i de tørre vintermånedene består South Luangwa av åpen gylden savanne, men utover sommeren forvandles dette landskapet til et mekka av grønt, når regnet får planter og blomster til å blomstre. En uslepen diamant for dem som brenner for en ekte opplevelsesreise.
Guide
Engelsktalende guider som er velutdannet innenfor bærekraftig viltforvaltning i Afrika.
Avreisedatoer
Vi har avreise hver dag fra Norge.
Barn på reisen
Barn fra 7 år og oppover er velkommen.
Safari, transport og kjøretøy
Det flys i mindre fly mellom de 2 områdene og mellom camper og landingsstriper er det safarikjøring.
Safariene foregår med campens egne spesialbygde åpne firehjulstrekkere, og det er safaribåtturer på Zambezi Elven.
Tur kart
3 netter Lower Zambezi Nasjonalpark
6 netter South Luangwa Nasjonalpark
Dag 1
Avreise Norge
Fly fra Norge via en europeisk flyplass samt Johannesburg eller Nairobi til Lusaka.

Dag 2-4
Lower Zambezi nasjonal Park
På flyplassen i Lusaka blir dere møtt av vår lokale representant som hjelper dere til det mindre flyet som tar dere vel en times flytur til Lower Zambezi Nasjonal Park. Fra landingsstripen er det ca. 30 minutters kjøring til Kasaka River Lodge.
På Kasaka River Lodge vil dere bli innkvartert i koselige safari telt.
Her er det optimale muligheter for avslapping og fordypelse, mens dere nyter utsikten over den mektige Zambezi elven.Lower Zambezi Nasjonalpark ligger på nordsiden av Zambezi elven. På den sørlige siden av elven har man Zimbabwe og den store nasjonalparken Mana Pools. Som det eneste stedet ved Zambezielven har man altså nasjonal park på begge sider av vannet, hvilket gir noen fantastiske opplevelser med Afrikas ville dyr og fugler på og ved elven. Dessuten renner både Chongwe River og Luangwa River gjennom parken og gir en utrolig frodighet og mangfoldighet.

Fra Kasaka Lodge kan dere oppleve Afrika både i åpen safari-bil, i båt på de store elver eller til fots i bushen. Dra på fisketur på elven og prøv fiskelykken overfor de beryktede tigerfish, som gir en stor utfordring til selv den mest erfarne fisker. Dessuten smaker de fantastisk! Selv for dem som ikke normalt fisker er en fisketur på elven en kjempeopplevelse, hvor man kan nyte stillheten i den billedskjønne naturen kun avbrutt av flodhestenes plasking.


Deres dag på safari i Zambia, starter med en lett frokost. Deretter begir dere dere ut i bushen for å oppleve og merke naturen og de mange dyre- og fugleartene som lever i området.
De dyktige guidene vil fortelle alt om dyrene, fuglene, naturen og ikke minst livet i bushen. De er oppvokst midt i det som nå er deres eventyr, og de har massevis av spennende historier å fortelle.


Midt på dagen kan dere nyte stillheten i lodgen, hvor kun lydene fra bushen bryter den enorme roen som dere opplever i Afrika. Det er tid til å lese en bok ved bassenget eller bare nyte utsikten i skyggen av et stort nyala tre.
Etter servering av ettermiddags-teen, venter nye opplevelser enten i bushen eller på elven.
I og rundt Kasaka Lodge er det store gamle nyala trær som gir liv til massevis av aper og et rikt fugleliv som teller over 400 arter og finnes i alle regnbuens farger. Når dere er på safari på elven i båt eller kano, vil dere oppleve å komme helt tett på både dyr og fugler som ikke lar seg påvirke av båtene.Zambezielven har en meget stor bestand av flodhester og krokodiller. Krokodillene lever godt på de mange tigerfish samt de demninger som ligger lengre oppe i elven. Om dagen ligger de ute på sandbankene og later seg, mens de fordøyer sitt måltid og får varme i kroppen.
Flodhestene trives på det grønne gresset langs elven, hvor de inntar sin føde om natten. Om dagen går de ikke langt fra det avkjølende vannet, og dere vil kunne oppleve dem liggende i familieflokker rundt omkring i vannkanten.
Lower Zambezi nasjonalpark er hjemsted for en stor bestand av store kattedyr. Både løver og leoparder trives godt i området, hvor det er massevis av føde for de store rovdyrene.


Drar dere på nattsafari har dere en god sjanse til å oppleve de fascinerende dyrene, og er dere riktig heldige kan dere på avstand oppleve deres nattlige jakt. Løvene jager vanligvis et par stykker sammen, og ofte er det to eldre hunner som står for det harde arbeidet. Leoparden derimot jager alltid alene, og er mer avhengig av sin egen list. Når byttet er lagt ned gjelder det så raskt som mulig å få det slept opp i et træ, hvor løvene ikke kommer og overtar det gode måltidet.

Lower Zambezi Nasjonalpark ligger veldig langt fra de store byene, akkurat som det er ganske få Camper i området, hvilket gjør at det er noe av det mest autentiske og uberørte man finner i denne verden. Leirbål og solnedgang over Zambezielven er en magisk opplevelse, og den stjernehimmelen dere vil oppleve her er helt fantastisk.
Innkvartering: Tre netter på Kasaka River Lodge
Måltider. Helpensjon med safariaktiviteter


Dag 5-10
South Luangwa Nasjonalpark
Etter frokost går turen med fly nord til Mfuwe i South Luangwa Nasjonalpark.
Her blir dere møtt av deres sjåfør, som kjører dere ut til Kakuli Lodge i den nordøstlige delen av parken.
Campen ligger ved samløpet av Luwi og Luangwe elven, og er en liten camp med kun 5 telt, hvorav et av teltene er et familie telt.


Kakuli Lodge er kjent for et rikt dyreliv, fra campen er det utsikt til Luangwe elven.

Campen ble grunnlagt av den legendariske Norman Carr i 1984. Norman er opphavsmannen av de første nasjonalparkene i det sørlige Afrika, og han er den som fikk naturturisme til denne delen av verden.
Han var kjent for sitt enorme arbeide med naturbevarelse og hans store interesse skapte først Kafue nasjonalpark i 1950, da Zambia fortsatt var en del av Rhodesia.


Siden skapte Norman South Luangwa Nasjonalpark i 1960. Norman Carr døde i en høy alder ute i sin elskede bush i 1997.
Den over 9000 km2 store parken har over 60 større dyrearter og mer enn 400 forskjellige fugler, blant annet ”Big5”: elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard. Det er likevel ganske få nesehorn, så dem skal man ikke forvente å se, men de øvrige artene forekommer i stort antall.

South Luangwa Nasjonalpark er litt mer åpen bush i forhold til Lower Zambezi, og her vil dere få gode sjanser til å oppleve de store kattedyrene eller de afrikanske villhundene på sin jakt om natten.
Her vil dere også kunne se noen av de sjeldne artene som Thornicroft giraffen (også kalt Luangwa Giraffen) som kun lever i denne parken. Den er en av de 9 underartene av giraffer som finnes i hele Afrika. Dessuten kan man være heldig og se en Crayshay's Sebra som er en underart av den vanlige savanne sebraen (også kalt Bushells Sebra). Crayhay's Sebra har klarere og smalere striper enn Bushells Sebra.

Opplevelsene med å fange de fantastiske farger og motiver med ditt kamera, eller bare å være ute og lukte, merke og føle Afrika vil gi dere minner for livet!
De lune kveldene er noe helt spesielt og den fysiske trettheten dere merker når dere trekker dere tilbake til deres bungalow for natten er også en helt spesiell følelse.
Innkvartering: Seks netter på Kakuli Lodge
Måltider. Helpensjon og safari aktiviteter
Dag 10
Hjemreise til Norge
Nå går turen tilbake mot Norge. Sjåføren deres vil sørge for transport til Mfuwe flyplass hvorfra dere flyr tilbake til Oslo via Lusaka.
 
Prisen inkluderer
 • Fly fra Norge - Lusaka med 2 bytter underveis t/r
 • Fly fra Lusaka - Lower Zambezi -
 • Fly fra Lower Zambezi - South Luangwa og retur til Lusaka
 • Flyskatter og avgifter
 • Alle transporter fra flyplass - lodge
 • Parkavgifter
 • 3 netter på Kasaka River Lodge med All Inclusive
 • 6 netter på Kakuli Lodge med All Inclusive
 • Safariaktiviteter (bil, til fots, båt, fisketurer, kano)
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Det autentiske Zambia

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Zambia

Zambia er et relativt tynt befolket land med en frodig, variert natur og en vennlig befolkning som tilbyr besøkende på mange muligheter. Landet er dessuten trygt å reise i, og i en økonomisk positiv utvikling som gjør at også infrastrukturen er under rask utbygning.

Zambia er mere end dobbelt så stort som Tyskland, og overveiende beliggende på et høylandsavanne platå mellom 1000 og 1600 meter over havet. De største mengder av vilt finner man derimot i dalene rundt landets største elver, som er Zambezi, Luangwa og Kafue. Her har man opprettet noen av kontinentets største og beste nasjonalparker og reservater. Ytterligere bør sjø- og sumpområdene rundt Lake Bangweulu nevnes, samt de store sjøene i nord, som f.eks. Tanganyikasjøen.

Man vet relativt lite om de i dag ca. 70 etniske gruppers historie før kolonitiden. Imidlertid vet vi at hovedparten stammer fra flere bølger av innvandringer nordfra, som opprettet mindre stater, som handlet via kystene med bl.a. kobber, som også i dag er en viktig inntektskilde for landet.
De tre berømte ekspedisjoner som David Livingstone foretok i andre halvdel av 1800-tallet gikk gjennom Zambia. Det var også her han døde i 1873, i den sydlige delen av Bangweulu sumpene.

Victoriafallene som Livingstone ”oppdaget” er Zambias største turistattraksjon, og tilbyr utover det fantastiske synet av fallene fra vann, land og luften, også en rekke mer eller mindre adrenalingenererende aktiviteter som f.eks. rafting, bungijump, elefantridning og mye annet. Dessuten er det mulighet for mere avslappende aktiviteter, f.eks. båttur på Zambezielven, tradisjonell safaritur eller noe som Zambia er kjent for, nemlig safari til fots – Walking Safaris.

Zambia har, i tillegg til meget fine bestander av kjente dyr som elefanter, bøfler, løver og leoparder, også en rekke mindre kjente men
spennende antiloper, samt ca. 740 fuglearter.

Hotell og lodge standarden er steget betydelig de siste 10 årene, så her er det fasiliteter for enhver smak.

Velkommen til Zambia!  

Lokal tid...

Reisetid

South Luangwa Nasjonalpark
South Luangwa Nasjonalpark ligger i det østlige Zambia, nær grensen til Malawi. Parken er på godt 9.000 km² og er en av Afrikas fineste safariparker. Den byr på safariopplevelser i særklasse!

Rundt den forfriskende Luangwa River samles parkens dyr i stort antall for å drikke og jakte. Parken huser over 60 forskjellige dyrearter og over 400 forskjellige fuglearter. Området er fascinerende på mange måter: i de tørre vintermånedene består South Luangwa av åpen gylden savanne, men over sommeren forvandles dette landskapet til et mekka av grønt, når regnet får planter og blomster til å gro.

En uslipt diamant for dem som brenner for en riktig opplevelsesreise.

Lower Zambezi Najoonalpark
Når du sakte nærmer deg Lower Zamebezi Nasjonalpark får du et fantastisk inntrykk fra flyet av det vakre området. Zambezi-elven fremstår nesten uvirkelig med smale kanaler som omgir de små øyene, og allerede ved innflyvingen kan man være heldig å se elefanter og flodhester som bader og beiter i det frodige området rundt elven.
Safari aktivitetene er mange. Her kjøres safari om dagen og etter mørkets frembrud, og her er gode forhold for safari til fots. Vannaktivitetene er veldig populære. La deg drive med strømmen i en kano ned de rolige kanalene – en perfekt måte å oppleve dyre- og plantelivet på nært hold. Båtcruise og fisketurer på Zambezi-elven er også et must!

Kafue Nasjonalpark
Kafue Nasjonalpark er Zambias største park på ca 22.000 km². Ved ankomst til Kafue blir du overveldet av størrelsen på dette område. Alt virker uberørt, rått og vilt. Selvom parken primært består av flatt landskap er det en rekke interessante elver, skogområder og åpen savanner. Her er grunnlaget for noen flotte safari opplevelser på nært hold.

Livingstone
Livingstone er den viktigste byen ved Victoriafallene på Zambia siden. En tur forbi Victoriafallene er et must, men det er også nok av andre aktiviteter i området, for eksempel helikoptertur, en båtcruise eller en tur til Livingstone Island som ligger like ved fossen.

Vær og klima i Zambia

Hos Blixen Tours får vi ofte spørsmålet: “Når er det beste tidspunktet å reise til Zambia?

Men svaret på dette spørsmålet er faktisk mer komplisert enn som så. Det kommer nemlig an på flere ting, for eksempel hva du ønsker at din ferie skal inneholde, hvor i Zambia du ønsker å reise og hva dine interesser er. Det kan faktisk bety at det som er en persons beste reisetidspunkt, kan være en annen persons verste tidspunkt.

Derfor finner du her en beskrivelse av klimaet i Zambia. Ingen kan likevel forutsi været 100 % – spesielt ikke nå som været i Afrika blir mer og mer uforutsigbart, sannsynligvis på grunn av den globale oppvarmingen, og vi plutselig ser regnbyger i ørkenen eller omfattende tørke når det egentlig skulle regnet. Derfor gir denne beskrivelsen kun et generelt overblikk over været og klimaet i Zambia i løpet av året.

I desember, januar, februar og mars faller størstedelen av nedbøren i Zambia. Jo lenger du kommer mot nord, jo tidligere starter regnet og jo senere stopper det igjen. Det kommer generelt mer regn i de østlige og de høyereliggende områdene enn det gjør i de vestlige og i lavlandet. Disse månedene kalles for Zambias ”Emerald Season”. I denne grønne og frodige “smaragd-sesongen” stenger de fleste camper, og mange uasfalterte veier i Zambia blir ufremkommelige.

I april og mai stilner regnet av. Landskapet er fortsatt grønt, men begynner sakte men sikkert å tørke inn. Nattetemperaturen begynner å falle, særlig i de høyere-liggende og i de sørlige områdene.

I juni, juli og august er nettene kalde, mens været om dagen er klart og varmt. Reiser du hit i disse månedene, så husk å ta med varmt tøy dersom du skal ut når solen har gått ned, da noen kvelder og netter blir veldig kalde. Mange av Zambias små bush camps åpner i begynnelsen av juni, når veiene er blitt så tørre at de igjen er farbare. Dette er starten på høysesongen i disse områdene, hvor det som oftest er skyfritt vær og hvor det for hver safaritur sees flere og flere ville dyr på savannen.

I september og oktober fortsetter temperaturen å stige; i de lavtliggende daler, som Lower Zambezi, Mana Pools og Luangwa Valley kan det bli meget varmt i oktober. Det positive er at safariturene blir ekstra opplevelsesrike her, da dyrene holder seg i nærheten av det lille vannet de kan finne.

Været i november varierer; det kan være varmt og tørt som i oktober, eller det kan være tidspunktet for sesongens første regnbyger. Faktisk er dette ofte en meget interessant måned å besøke Zambia, da du noen dager kan oppleve begge værtyper.

Veiledende regn og nedbør i Zambia ( i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
218 196 106 21 4 0 0 0 0 15 91 186

Veiledende temperaturer i Zambia (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
26/17 26717 26716 26/15 25/12 23/10 23/10 26/12 29/15 31/18 29/18 27/17


Kilde: worldweatheronline.com

Hovedstad
Lusaka

Innbyggere
ca 16 millioner

Språk
Engelsk og ca. 70 opprinnelige afrikanske språk

Religion
Kristendom, islam, hinduisme

Valuta
Kwancha

Visum og pas
Uansett oppholdets lengde kreves det visum for norske statsborgere for innreise til Zambia. Visum koster USD 50 for en enkelt innreise. Visum kan kjøpes ved innreise og skal betales kontant.
Visum kan også søkes gjennom Zambias ambassade i Stockholm. Det vil være en behandlingstid på inntil 7 dager og dette koster SEK 325.
Det kan også søkes om visum online hos Zambias Ambassade med en behandlingstid på 2-3 dager. Det elektroniske visum skal printes ut og medbringes sammen med pass, gebyret på USD 50 betales kontant ved innreise til Zambia. Vi anbefaler at man køper visum til Zambia ved innreise.
Ditt pass må være gyldig i minimum 6 måneder etter utreise og det må være minst to blanke sider som vender mot hverandre for visum.
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Det autentiske Zambia

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.