Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16. Lørdag stengt.

Det beste av Zimbabwe

Land
ZIMBABWE
Områder
Victoriafallene, Hwange Nasjonalpark, Matusadona Nasjonalpark, Mana Pools Nasjonalpark
Varighet
12 dager / 10 netter
Safaritype
Fly-in safari, Kjør selv, Blixen Silver
Innkvartering
Lodge, Camp
Transportmidler
Firehjulstrekker, Innenriksfly
Det beste av Zimbabwe

Fire meget forskjellige områder som byr på enestående Safariopplevelser. Victoriafallene er et av verdens naturlige underverk, og Hwange, Matusadona og Mana Pools Nasjonalparker har noe av den beste safarien Afrika kan by på. Små, eksklusive camper med dedikert personale og ekspertguider

 • Victoriafallene
 • Fly over savannen
 • ”Big5” Safari
 • Natt-safari
 • Fot-safari
 • Båttur på Zambezielven
 • Båttur på Lake Kariba
 • Ekspertguider
 • Ekte, velbeliggende lodger/camper
 • Magiske landskap
 • Landsby besøk

Det beste av Zimbabwe

Victoriafallene er et storslått skue som danner grensen mellom Zimbabwe og Zambia, omgitt av reservater og Nasjonalparker. Hele området er på UNESCO's Verdensarvliste. Byen Victoria Falls ligger på Zimbabwe siden, ganske tett på vannfallene, og på Zambiasiden ligger den noe større byen Livingstone, ca. 9 km fra vannfallene.
Her er det mulighet for en lang rekke aktiviteter som kan bestilles gjennom hotellet eller byråer i byen. Som en mer avslappende aktivitet kan et ”sunset-cruise” anbefales på oversiden av vannfallet, hvor man kan se dyr, fugler og flott natur i et rolig tempo. En flytur over vannfallene er også en imponerende opplevelse, og vanntåken fra ”Mosi-oa-Tunya” – røyken som tordner, kan i perioder sees inntil 50 km unna.

Hwange Nasjonalpark er med sine 14.651 km² Zimbabwes største, og med et variert landskap har man også et variert dyreliv med over 100 pattedyrarter og over 400 fuglearter. Blant attraksjonene er meget store elefant- og bøffelflokker, ikke minst i tørketiden, akkurat som løver og andre større rovdyr er tallrike. Blant antilopene er kudu, sabelantiloper og Afrikas største antilope; Eland, imponerende. De sjeldne villhundene sees også jevnlig.

Matusadona Nasjonalpark er 1.370km² stor og relativt ukjent. Den grenser til Lake Kariba, som er verdens største oppdemmede innsjø. Områdene langs innsjøen har flatere områder, som er fine til safarikjøring, akkurat som en båttur på innsjøen er en fremragende måte å se dyr og fugler på, i spesielle omgivelser. Noen deler av parken har flotte bakker og fjell som kan være noe vanskelig fremkommelige med bil, men fremragende til fot-safari. Parken har Big5 (elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard) og elefantene opptrer i perioder i store flokker, akkurat som bøffelflokkene kan være på over 1000 dyr. De sorte nesehornene ble gjenintrodusert for ca. 20 år siden og trives fint.

Mana Pools Nasjonalpark er et 6.766 km² stort, unikt område med 4 større innsjøer med permanent vann og mange flere med periodisk vann. Området er på UNESCO's Verdensarvliste. Parken grenser til Zambezi-elven, hvis tidligere løp danner de mange innsjøene (pools). Området har stort sett alle de klassiske afrikanske dyrene og en rekke sjeldne arter som villhunder, sabelantiloper og brune hyener. Her er det dessuten store mengder av elefanter og bøfler, akkurat som området har landets største bestander av flodhester og krokodiller. Området rommer dessuten over 400 fuglearter, og kjennere vil nok mene at Mana Pools har Afrikas beste fot-safari.

Innkvartering og standard
Gorges Lodge er en liten, hyggelig Lodge med fin service/fasiliteter og en spektakulær utsikt over Batoka juvet nedenfor vannfallene. Her er det ti rom i form av små hytter med fantastisk utsikt over juvet og lodgens private reservat.

Somalisa Acacia er en liten, luksuriøs telt camp i Hwange, med 4 gjestetelt hvor det maksimalt kan bo 10 gjester. Her er det et større fellestelt med restaurant og bar, samt et mindre basseng. Alle har utsikt over et meget velbesøkt vannhull.

Musango Safari camp har 9 herlige rom med utsikt over Lake Kariba. Det er innebygd bad og toalett og terrasse foran – de er med fast bunn, kanvas vegger og stråtak. Fellesområdet har et lite basseng og en fantastisk beliggende restaurant.

Zambezi Lifestyles har 6 romslige telt beliggende ved Zambezi elven. Det er kjøring i safaribiler, fotturer og nattsafari, og det arrangeres også kano-safari og fiske. Områdets permanente vann tiltrekker store viltmengder.

Guide
Engelsktalende ekspertguider

Avreisedatoer
Vi har avreise hver dag fra Norge

Barn på reisen
Barn fra 7 år og oppover er velkommen.

Safari, transport og kjøretøy
Det flys i mindre propellfly mellom byene og de 3 campene, som har en mindre rullebane ca. 15-30 min. kjøretur unna. Transport i Victoria Falls foregår i komfortable minibusser eller personbil. Safarien foregår med campens egne spesialbygde, åpne firehjulstrekkere eller båttur i mindre motorbåter og kanoer.

Aktiviteter ved Victoria Falls: omfatter bl.a. helikopterflyvning, sunset-cruise, kanotur, vandring med løver, elefant og hesteridning, forskjellig safarikjøring, jet-boat, river rafting og bungi-jump mm.
Tur kart
2 netter Victoriafallene Zimbabwe
3 netter Hwange Nasjonalpark Zimbabwe
2 netter Matusadona Nasjonalpark Zimbabwe
3 netter Mana Pools Nasjonalpark Zimbabwe

Dag 1
Avreise Norge

Fly fra Norge via Johannesburg til Victoria Falls.Dag 2
Victoria Falls

Etter at ankomstformalitetene og bagasjeutleveringen er ordnet går det en halv times kjøretur til vår herlige Gorges Lodge ved Batoka juvet øst for Victoria Falls. Her har vi 2 overnattinger på denne fantastiske beliggenheten i små hus med fine fasiliteter. Det er en gratis, daglig utflukt fra lodgen til aktiviteter ved Victoria Falls. Her er det mulighet for en lang rekke aktiviteter som kan bestilles gjennom hotellet eller byråer i byen. Da Gorges Lodge ligger i et privat reservat er det mulighet for fotturer, og området har bl.a. mange spennende fugler. En fugle-tur kan kombineres med et solnedgangs-arrangement med utsikt over juvet.

Innkvartering: Gorges Lodge
Måltider. Helpensjon


Dag 3
Victoria Falls

Gorges Lodge er en del av Zimbabwe CAMPFIRE prosjekt som omhandler en lang rekke bærekraftighets-prinsipper som fornuftig utnyttelse av naturresurser og støtte til og involvering av lokalsamfunnet. Man kan besøke en lokal landsby og oppleve livet her. En drink i solnedgangen med tåken fra Victoriafallene som forgrunn er en magisk opplevelse.

Innkvartering: Gorges Lodge
Måltider. HelpensjonDag 4
Hwange Nasjonalpark

Vi flyr (40 min) fra flyplassen i Victoria Falls til en rullebane i nærheten av vår intime Camp som ligger i et privat reservatavsnitt i den sørøstlige delen av nasjonalparken. Det er kun en halv times kjøring til campen, men vi vil sikkert bruke litt ekstra tid på å se noen av de mange dyrene her. Ellers blir det kjørt safari morgen og kveld, og man kan bli med på fot-safari hvis man ønsker det. En kveld byr også på natt-safari, hvor man som regel kjører en time før det blir mørkt og kanskje 2 timer etter at det har blitt mørkt. I leiren er det deilig mat, en drink og gode historier ved leirbålet.

Innkvartering: Somalisa Acacia
Måltider. Helpensjon


Dag 5
Hwange Nasjonalpark

Man starter vanligvis med noen kjeks, kaffe/te, kjører morgensafari og kommer så etter 2-3 timer tilbake til leiren og får frokost. Mange rovdyr har vært på jakt om natten eller er det kanskje fortsatt, og ”scenen” kan være en ganske annen en dagen før. Løver jager i flokk, leoparden er en snikjeger og er normalt alene på jakt om natten, mens geparden som er sprinter ofte jager om dagen, hvor det ofte er mer tid før andre større rovdyr forsøker å stjele byttet. Hwange er også et av de absolutt beste stedene å se villhunder som jager i flokk. En av de uovertrufne afrikanske solnedgangene avslutter dagen.
Innkvartering: Somalisa Acacia
Måltider. HelpensjonDag 6
Hwange Nasjonalpark

Fuglekvitter og apenes pusling i trærne står for morgenvekkingen, og en herlig dag venter. I den tørre perioden opptrer elefanter og bøfler i store flokker og har kun få steder å drikke, men når det har regnet er de mer spredt. Ved campen er det et vannhull hvor det i tørketiden er stor aktivitet, og kanskje ligger løvene på lur, men når det er vann mange steder og gresset står høyt blir det vanskeligere. Drar man på nattsafari etter mørkets frembrudd vi det være mange andre enn de dagaktive dyrene å se – det kan være mindre kattedyr, de store hulepinnsvinene, grevlinger, fugler som ugler og natteravner. Men også de store kattedyrene og hyener mv. som man kanskje har sett om dagen oppfører seg helt annerledes når det er mørkt.

Innkvartering: Somalisa Acacia
Måltider. Helpensjon

Dag 7
Matusadona Nasjonalpark

Det er tid til en morgen safari eller avslapping i leiren før vi flyr (1 t 40 min) til Matusadona. Herfra er det en liten safaritur og en kort båttur til øya hvor den flotte Musango Safari Camp ligger, rett ut mot Lake Kariba. Det er eierparet selv som driver lodgen, og Steve Edvards var i mange år leder av Nasjonalparken, så han kjenner området og hvor de aller beste opplevelsene finnes. Om man kjører i tradisjonelt safarikjøretøy, med båt eller drar på fot-safari, så er det mulighet for ”Big5” såvel som massevis av andre dyr, fugler og landskapet her er ganske enestående. Om man nyter solnedgangen ved leirbålet i campen, fra et utsiktspunkt eller på sjøen, så venter det en magisk opplevelse.

Innkvartering: Musango Safari Camp
Måltider. HelpensjonDag 8
Matusadona Nasjonalpark

I gryningen er det massevis av dyr og fugler som setter i gang med dagens gjøremål, og innsjøen har en magnetisk tiltrekning på store og små, så innen man har spist sin mini-frokost har man sikkert sett mange spennende dyr. Deretter er det morgen-safari og senere en stor frokost. Det er også mulighet for å ta båt til noen av de spennende øyene i innsjøen, og en landsby kan besøkes. Noen velger også en halv eller hel dag i lodgen, hvorfra det dagen igjennom også vil være noe å se på. Dagen går mot hell og nattens lyder og en fantastisk stjernehimmel omkranser en.

Innkvartering: Musango Safari Camp
Måltider. Helpensjon


Dag 9
Mana Pools nasjonalpark

Etter en god frokost og evt. safarikjøring er det ca. 45 minutters flytur til Mana Pools som er et ganske annerledes område, preget av de mange små innsjøer, mindre elver og naturligvis den mektige Zambezi-elven som danner grensen til Zambia. Her er store trær som gir liv til massevis av aper, kattedyr og et rikt fugleliv som teller over 400 arter og finnes i alle regnbuens farger. Både de større innsjøer og Zambezi-elven gir mulighet for safari i motorbåt og kano, hvor man kan komme ganske tett på de upåvirkede dyrene. Leirbål og solnedgang over Zambezi-elven er en uforglemmelig opplevelse.

Innkvartering: Zambezi Lifestyles
Måltider. HelpensjonDag 10
Mana Pools nasjonalpark

Skulle man ha lyst til å prøve en fot-safari er dette antagelig det beste stedet i Afrika til å gjøre det. Guidene er også på dette området i en klasse for seg selv, både med sin kunnskap om spor, insekter, planter, fugler m.m, men også deres evne til å lese de store dyrene og komme helt tett på hvis man ønsker det.

Innkvartering: Zambezi Lifestyles
Måltider. Helpensjon


Dag 11
Mana Pools Nasjonalpark

Våtområdene skaper liv til massevis av dyr på land, men også i vannet er det usedvanlig mange dyr, bl.a. flodhester og krokodiller. Områdene her ligger langt fra større byer, og det er ganske få Camper i området, hvilket gjør at det er noe av det mest autentiske og uberørte man finner i verden. Nattens komme setter i gang mange lyder, kanskje et løvebrøl – man grøsser litt – det er natt i Afrika!

Innkvartering: Zambezi Lifestyles
Måltider. HelpensjonDag 12
Hjemreise til Norge eller videre arrangement

 
Prisen inkluderer
 • Fly Oslo – Victoria Falls//Harere - Oslo med to bytter underveis
 • Fly Victoria Falls – Hwange
 • Fly Hwange – Matusadona
 • Fly Matusadona – Mana Pools
 • Fly Mana Pools - Harare
 • Flyskatter
 • Transport fra Victoria Falls flyplass til Gorges Lodge t/r
 • 2 overnattinger i Gorge Lodge med helpensjon og ”husets” mineralvann, øl og vin
 • 3 overnattinger i Somalisa Acacia med helpensjon og ”husets” mineralvann, øl og vin.
 • 2 overnattinger i Musango Safari camp med helpensjon og ”husets” mineralvann øl og vin.
 • 3 overnattinger i Zambezi Lifestyles med helpensjon og ”husets” mineralvann, øl og vin.
 • Safarikjøring og båttur ifølge program
 • Entre til Nasjonalparker
 • Engelsktalende Safariguider
 • Vann i bilen under safarikjøringer
 • Besøk i landsby
 • Safarivandring
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips (beregn ca. USD 5-15 pr. dag pr. person)
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Det beste av Zimbabwe

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Opplev "The Big Five" i Malilangwe nasjonalpark, fly med helikopter over verdens mest spektakulære fossefall, Victoriafallene og avslutt med solnedgangs-cruise på Zambezi elven. Zimbabwe er et fantastisk vakkert land som er verdt en tur i seg selv men som også lett kan kombineres med et opphold i Sør-Afrika og Botswana.

Lokal tid...

Reisetid

Zimbabwe er et fantastisk vakkert land med sublime og mangfoldig safari opplevelser og en utrolig vennlig lokalbefolkning.

Zimbabwe er først og fremst for den entusiastiske safari gjest, og kan oppleves med færre turister. En Safari til Zimbabwe kan arrangeres som en selvstendig reise eller i kombinasjon med nabolandene Sør-Afrika, Zambia og Botswana.

Hwange National Park
Zimbabwes viktigste safari område som dekker ca 14.500m2 bare et par timers kjøretur eller en kort flytur fra Victoria Falls. Parken er Zimbabwes største og med et variert landskap har man også et variert dyreliv med over 100 arter av pattedyr og over 400 fuglearter. Hwange National Park er bl.a. hjemsted for enorme flokker av elefanter, bøffelflokker, imponerende løver, de sjeldne villhundene og mye mer.

Victoria Falls
En av verdens mest spektakulære fossefall. Som ligger på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Den imponerende fossen er ikke mindre enn 1,7 km bred og kan bli funnet på UNESCOs verdensarvliste. Victoria Falls er oppkalt etter dronning Victoria av Storbritannia.

Byen Victoria Falls er Afrikas «adventure» hovedstad med aktiviteter som verdens villeste elverafting og strikkhopp over Zambezi-elven.

Heldigvis finnes det også andre mer fredelige aktiviteter som fotturer ved Victoria Falls, helikopterturer over fossen samt kano og solnedgangscruise på Zambezi-elven.

Mana Pools
En 6.700 km2 nasjonalpark på listen UNESCO World Heritage i det nordvestlige Zimbabwe.

Mana Pools er et fantastisk safariområde med beliggenhet i den nordlige delen av Zimbabwe på grensen til Zambia. Landskapet i Mana Pools er forlokkende med sin beliggenhet på den mektige Zambezi elven som snor seg gjennom landskapet.

Området byr på et rikt dyreliv og nasjonalparken er spesielt kjent for den store bestanden av elefanter, løver, leoparder, hyener, flodhester, krokodiller, og ikke minst er det en av de beste stedene i Afrika for å oppleve de sjeldne villhunder.

Mana Pool er også kjent for å være en av de beste stedene i Afrika for safari til fots og ofte komme tett på dyrelivet. Det kjøres naturligvis også safari i firehjuls trekkere og padling i kano er en annen populær aktivitet her.

Safari camps i Mana Pools er generelt mer rustikk og autentisk enn i de fleste andre parker i Afrika og er spesielt attraktivt for gjester som har vært på safari tidligere. Et besøk til Mana Pools er for mange den ultimate safariopplevelse.
Mai til august er de kjølige vintermånedene i Zimbabwe. Fra august til midten av november er det sommer og spesielt fra oktober til midten av november kommer temperaturen omkring 40 grader. Kan du holde ut i varmen venter gode safariopplevelser når dyrelivet søker mot elver og vannhull i Hwange.

I perioden fra midten av november til slutten av april er det regntid, og mange camper er stengt i disse månedene.

Safari i Zimbabwe er best i den tørre perioden fra mai til og med oktober. Regntiden er best for fugleinteresserte.


Pass og visum
Det kreves visum til Zimbabwe for Norske statsborgere ved turistreiser under 90 dager. Turistvisum kjøpes ved ankomst til Zimbabwe og koster USD 30. Det er en god idè og ta med det eksakte beløp i dollar, da det ikke alltid er mulig å få tilbake vekslepenger.
Du må ha en gyldig returbillett og passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder ETTER utreisen og må inneholde nok blanke sider til stempel av visum ved ankomst.

Valuta
Myntenheten i Zimbabwe er US dollars.

Ved inn- og utreise skal all valuta deklareres. Det er ingen restriksjoner på hvor mye fremmed eller lokal valuta man kan innføre, såfremt det er deklarert ved innreise.

Vi anbefaler at man veksler US dollars hjemmefra.

Nesten alle camper og lodger aksepterer både, USD, Euro, britiske Pund og Sør-afrikanske Rand(ZAR). Hoteller, lodger og restauranter aksepterer også generelt kredittkort.

Penger og kredittkort
Vi anbefaler at man på reisen til Zimbabwe medbringer et kontant beløp samt et kredittkort. Det er best at kontantene er i Sør-Afrikanske Rand, Euro, USD eller engelske pund.
Visa og Mastercard, kan benyttes i de fleste camps/hoteller, restauranter, butikker og bilutleiningsfirmaer, og man slipper å gå rundt med for mange kontanter på seg. American Express og Diners Club er mindre utbredt, og aksepteres i begrenset omfang.

Med et kredittkort er det også mulig å heve kontanter (US dollars) i minibanker. Likevel er minibanker fortsatt ikke særlig utbredt i Zimbabwe. Vær oppmerksom på at det i de fleste automater er et maksimumsbeløb som kan heves per dag. Det er på de fleste kort også en grense for hvor mange kontanter det kan heves om dagen og per 30 dager. Disse beløpene kan opplyses av din bank. Husk pinkoden og å kontrollere kortets utløpsdato før avreise!

Kredittkort kan IKKE brukes som betalingsmiddel på bensinstasjoner, disse tar kun i mot kontanter.

Banker
Bankenes åpningstider er vanligvis:
Mandag – Fredag 9:00 – 15:30
Lørdag 8:15 – 10:45

Tidssone
GMT: + 2 timer
Norsk sommertid: Ingen forskjell
Dansk vintertid: + 1 time
Zimbabwe bruker ikke sommertid.

Tips
Man er ikke forpliktet til å betale tips i Zimbabwe, og personalet er ikke avhengig av tips, men har man vært fornøyd med servicen er det meget vanlig at man gir tips. På de forskjellige lodgene er det vanligvis en boks hvor man leverer tips, som blir fordelt mellom personalet.

På restauranter fremgår det av menyen eller regningen om service er inkludert; hvis ikke betaler man ca 10%.

Påkledning
Dagtimene er generelt varme eller meget varme om sommeren, mens vintermånedene er mildere. Året rundt kan kveldene og nettene være kjølige. På reiser hvor det inngår safari, starter dagene tidlig, og det er ofte kjølig. Ta med en god varm genser og eventuelt en vindjakke, samt et skjerf til halsen - spesielt i vinterhalvåret er det viktig å ha varme klær med på safarien morgen og kveld (en lue og et par vanter anbefales).

Påkledningen i Zimbabwe er meget avslappet. Av fottøy anbefaler vi at man medbringer et par gode sko og sandaler.

Er du i tvil om noe når du skal pakke, er du naturligvis velkommen til å kontakte oss.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Det beste av Zimbabwe

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.