Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Drømmen om Botswanas Villmark

Land
BOTSWANA, ZIMBABWE
Områder
Moremi Game Reserve, Okavango Delta, Khwai Concession, Chobe Nasjonalpark, Victoria Falls
Varighet
13 dager / 11 netter
Safaritype
Mobil camping safari, Faste avganger - små grupper, Blixen Bronze
Innkvartering
Lodge, Telt
Transportmidler
Firehjulstrekker
Drømmen om Botswanas Villmark

Botswana er en av Afrikas ypperste safari-destinasjoner, og en mobil campingsafari gjennom Botswanas villmark er som å drømme seg tilbake til Karen Blixens afrikanske eventyr.

 • Okavango Delta
 • Båttur på Chobe elven
 • Camping i Botswanas villmark
 • Safari til fots
 • Moremi Game Reserve
 • Safari i åpen safaribil
 • Chobe Nasjonalpark
 • Savuti kanalen
 • Flytur over Okavango Deltaet

Mobilcampingsafari med drømmeseng, bad og toalett

Botswana er en av Afrikas flotteste safaridestinasjoner, og en mobil campingsafari gjennom Botswanas villmark er som å drømme seg tilbake til Karen Blixens afrikanske eventyr.

På "Drømmen om Botswanas villmark" kommer du tett på naturen, mens du samtidig nyter en viss form for komfort. Vi overnatter i mobile telt på en oppredd drømmeseng. I forlengelsen av teltet er det eget bad (bush shower) og toalett (camping toalett). Hvert enkelt telt er utstyrt med en oljelampe på verandaen og i ute-baderoms teltet er det camping-lamper samt håndklær. Det settes opp et felles spisetelt og et bålsted, som er det sentrale møtested ved frokosten, samt før og etter middagen. Mens du nyter safarien sørger personalet for veltilberedte bush-måltider og at campen blir flyttet fra det ene stedet til det neste.

Vi befinner oss i et paradis for safari interesserte, hvor bl.a. leoparder, løver, sebraer, gnuer, geparder, giraffer, elefanter, flodhester, hyener, antiloper og et spektakulært fugleliv gjør Botswana til en unik og uforglemmelig opplevelse.

Tur kart
1 natt Lodge Maun (Botswana)
3 netter Mobil telt Moremi Game Reserve og Okavango Delta (Botswana)
3 netter Mobil telt Khwai Concession (Botswana)
3 netter Mobil telt Chobe Nationalpark (Botswana)
1 natt Lodge Victoria Falls (Zimbabwe)

Dag 1
Avreise Norge

Vi reiser fra Norge via Europa til Johannesburg.

Dag 2
Maun

Etter flybytte i Johannesburg ankommer vi safarihovedstaden Maun i Botswana. Fra flyplassen blir vi kjørt vel 15 minutter til campen hvor vi tilbringer den første natten i en permanent camp.

En overnatting i telt med frokost inkludert.Dag 3-5
Moremi Game Reserve, Okavango Delta

I dag blir vi kjørt tilbake til Maun flyplass, og flyr vel 30 minutter med et lite charterfly til Xakanaka flystripe i Moremi Game Reserve, beliggende i den østlige delen av Okavango Deltaet. Her møter vi vår engelsktalende guide som kjører oss til campen.

Vi tilbringer de første tre nettene i Moremi Game Reserve, som anses for å være et av Afrikas vakreste safarireservater, hvor landskapet spenner fra åpne elvesletter, myrer, laguner og kanaler innrammet av papyrus gress, skogområder og savanne. Som en følge av de meget varierte landskapene, er området hjemsted for et mangfold av dyreliv bestående av bl.a. store mengder bøfler, elefanter, giraffer og gnuer, og safaribildet blir fullkomment med løver, leoparder, geparder og villhunder. Safariaktivitetene i området er i en åpen firehjulstrekker samt i en motorbåt. Safarien foregår vanligvis i de tidlige morgentimer og i de sene ettermiddagstimer hvor dyrene er mest aktive.

Tre overnattinger i mobil teltleir. Helpensjon og drikkevarer inkludert.

Dag 6-8
Khwai Concession

Vi drar tidlig av sted mot vår neste destinasjon Khwai, et privat område beliggende mellom Moremi og Chobe. Reisen går mot nord og en del av veien langs Khwai elven. Vi passerer på veien, og stopper ved den storslåtte ”Dombo Hippo Pool”, hvor vi nyter utsikten og observerer flodhestenes spillopper.Khwai området byr også på eventyrlige safariopplevelser, og dyreartene her er stort sett de samme som i Moremi Game Reserve. Siden Khwai ikke er en nasjonalpark, har vi utover safarikjøring i dagstimene også mulighet for safarikjøring etter mørkets frembrudd da safariopplevelsene er markant annerledes enn om dagen. Om natten er det fokus på de nattaktive dyrene, som vi ser ved hjelp av en lyskaster koblet til bilen.

I Khwai området skal vi også på safari til fots. En safari til fots gir oss en ny synsvinkel på den afrikanske bushen. På en safari til fots, er det mindre fokus på storvilt, og mer fokus på naturens små detaljer innen både flora og fauna, som det er særdeles fascinerende å stifte bekjentskap med.
Safariaktivitetene i Khwai området foregår i en åpen firehjulstrekker om dagen og etter mørkets frembrudd, samt safari til fots. Safari til fots er likevel med forbehold om de lokale forholdene.
Tre overnattinger i mobil teltleir. Helpensjon og drikkevarer inkludert.

Dag 9-11
Savuti, Chobe Nasjonalpark

Fra Khwai går reisen mot Chobe Nasjonalpark, og selv om reisen er på kun 100 km, er reisetiden på vel 4-5 timer pga. veienes beskaffenhet som primært er sand.I Chobe Nasjonalpark oppholder vi oss i den delen av parken som heter Savuti, her er det vesentlig færre turister sammenlignet med den nordlige delen av parken. Landskapet i Savuti er ikke så flatt som det vi har opplevd i Moremi og Khwai. Her er det bratte landskap som er hjemsted for andre ville dyr som bl.a. leoparder og de små fjellspringerne.

Utover de bratte landskapene finner du også Savuti Marsken, som har vært scene for mange afrikanske dokumentarfilmer om det dramatiske dyrelivet. Her finner man for eksempel løveflokker på opp mot 20 – 30 stykker! Marsken er også hjemsted for geparder, og i perioder med regn er det ikke uvanlig å observere villhunder.

Det kjøres safari i den åpne safarifirehjulstrekker i dagstimene.

Tre overnattinger i mobil teltleir. Helpensjon og drikkevarer inkludert.

Dag 12
Chobe Nasjonalpark - Victoria Falls

Vår safari reise er ved veis ende, og reisen i dag fortsetter gjennom Chobe Nasjonalpark til den nordligste delen av parken.

Vi avslutter denne fantastiske safari reisen med et båtcruise på Chobe elven. Dette cruiset er en enestående safariopplevelse, for elefantene kommer ofte til elvebredden for å drikke, og det kan være snakk om flokker av elefanter på opptil hundre stykker. Men også bøfler, løver og ikke minst krokodiller kan sees langs elvebredden, og flodhestene ligger nærmest i klynger forskjellige steder i elven.

Etter elvesafarien er den offisielle delen av safari rundreisen slutt, og det er inkludert transport til hotellet i Victoria Falls.

Ankomst i Victoria Falls sent på ettermiddagen.

En overnatting på guest house *** i Victoria Falls med frokost.

Oppholdet i Victoria Falls kan eventuelt forlenges og/eller byttes ut med et opphold i Livingstone, Zambia.Dag 13
Hjemreise

Det er denne morgenen mulighet for å arrangere et besøk ved fossefallene i Victoria Falls (ikke inkludert) innen vi blir kjørt til flyplassen for reisen tilbake til Norge via Johannesburg og Europa.
 
Bemerkninger
Avreise
Avreise flere ganger hver måned. Kontakt oss for mer informasjon om reisemuligheter.

Avreisested
Oslo

Enkeltrom
Det er mulighet for opphold i enkeltrom/telt. Vennligst kontakt oss for tilleggspris.

Deltagerantall
Minimum 4 deltagere. Maksimum 9 deltagere.

Muligheter
Oppholdet i Victoria Falls kan eventuelt forlenges og/eller byttes ut med et opphold i Livingstone, Zambia.

Barn
Barn fra 12 år kan delta på reisen.

Vekt
På denne reisen er det tillatt å ta med seg 20 kg i alt, inkl. håndbagasje. Den reisende kan veie opp til 100 kg. Overstiges disse begrensningene vil det bli et pristillegg. Blixen Tours skal opplyse om dette ved bestilling av reisen.

Prisen inkluderer
 • Flybillett Oslo – Johannesburg – Maun / Victoria Falls – Johannesburg - Oslo
 • Flyplassavgifter
 • Transport i bil Maun flyplass – camp ved Maun
 • 1 x overnatting ved Maun i permanent telt inkl. frokost
 • Transport i fly Maun – Moremi Game Reserve *
 • Safari i firehjulstrekker med engelsktalende guide
 • 9 x overnattinger på safari i mobilt telt på oppredd drømmeseng samt bad og toalett i forlengelse av teltet. Helpensjon og drikkevarer (vann, mineralvann, øl, vin og gin/tonic). Service i campen i form av safarikokk som står for matlagingen, samt camp assistenter. I nasjonalparkene camperes det på ”private” campingplasser, hvor det ikke er andre turister
 • Alle inngangsbilletter til de nevnte parker i programmet
 • Transport i bil Kasane – guest house i Victoria Falls – Victoria Falls flyplass
 • 1 x overnatting i Victoria Falls med frokost
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider under oppholdet i Maun og Victoria Falls
 • Tips (beregn cirka USD 150-200 per person for hele reisen)
 • Visum til Zimbabwe USD 30
 • Avreiseskatt fra Zimbabwe USD 30
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Drømmen om Botswanas Villmark

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Botswana

Botswana er et land med store kontraster og tidløse landskap som kan vekke en nesten åndelig tilstand hvor man får en følelse av at tiden står stille.

Hvert år etter regntiden flyter vannet i elven Okavango stille ut i verdens største deltas utallige kanaler og laguner. Det krystallklare vannet skaper nytt liv i en tilsynelatende endeløs og harmonisk syklus.

Kalaharis røde sand visker ut buskmannens spor etter at han, som hans forfedre har gjort
i titusen av år, på mirakuløs vis har brakt hjem et bytte til sin lille familie. Nå sitter de ved bålet og snakker om hva himmelens uendelige tjerner gjemmer.

Løvens brøl gir gjenlyd om natten og hyenenes ”latter” gir litt spenning i den nylige ankomne safari turisten, som har en god sjanse for å få brukt alle sanser. Her kommer du i kontakt med sovende instinkter og underbeviste følelser som fremkaller både spenning og ro. Risikoen for at det ”er i blodet” er overveldende.

Blant hovedattraksjonene er det den 17.000 km2 store Okavango Delta. Her kan man fra ulike mindre båter seile ganske nær det fantastiske dyrelivet og ikke minst en utrolig mengde fugler – mer enn 400 arter er registrert! Den tradisjonelle uthulte trestamme ”mokoro”, er et populært alternativ, men også større båter med flere fasiliteter brukes. Det er naturligvis også mulighet for tradisjonell safaritur i åpen safari-bil, og du kan gå med en safariguide. 

Til noen av øyene i deltaet kan du fly ut til og få en eksklusiv opplevelse noe som er relativt dyrt.
Dette avspeiler for øvrig Botswana, fordi landet er litt dyrere enn de omkringliggende, du betaler litt mer for færre turister og for å beskytte naturen og miljøet.

Veiene er gode mellom byene, men i de fleste parker er det nødvendig å kjøre med firehjulsdrevne kjøretøy. Dette er igjen gjort bevisst for å beholde områdene så naturlige så mulig.

Chobe nasjonalpark er også et enestående område, som grenser til Chobe elva og Namibia i nord, dit kommer mange dyr i den tørre årstiden. Nasjonalparken er nesten like stor som Okavango deltaet, som grenser opp til nasjonalparken i vest. Det er et ideell mulighet å kombinere Chobe med det nærliggende området ved Victoriafallet på grensen mellom Zimbabwe og Zambia.

Kalahari-området, som dekker det meste av det sørlige Botswana har flere spennende reservater. Men det kan i midlertidig være vanskelig å nå områdene, i noen tilfeller kreves det et spesielt arrangement. Men så kan man også få en ekstraordinær opplevelse, hvor røde sanddyner, grønne akasietrær, blå himmel og uendelige strekninger er noe av ingrediensene. Her er også et overraskende rikt dyreliv, med migrering av tusenvis av dyr.

De enorme Makgadikgadi og Nxai pans (saltsletter) er delvis forvandlet til innsjøer etter regnet og er også verdt et besøk og mer tilgjengelige enn noen av de andre parker.

For safarielskeren har landet alt - velkommen til Botswana.

Lokal tid...

Reisetid

17-22 timer avhengig av flyselskap og destinasjon


Okavango Delta

Et av naturens største underverker er det 15.000 km² store innlandsdeltaet Okavango som er verdens største. Regn som faller i det angolanske høylandet ender i perioden juni – august, et halvt år senere på de ytre grenene av deltaet som krystallklart vann. Denne evige syklusen gir igjen liv til en utrolig rikdom av fugler, dyr og planter. De fleste steder i deltaet kan nås med en kort flytur.

På flyturen får du det beste inntrykket av det fantastiske landskapets uendelig mange kanaler, laguner, øyer og naturstier i alle retninger. Safariopplevelsene i deltaet er vanligvis til fots eller i ”mokoro”, en uthulet trestamme, hvor man glir lydløst gjennom det klare vannet, noe som gjør at du kan komme utrolig nær dyrene og fuglene.

I noen leire tilbys safari i bil og fisketurer.


Moremi Game Reserve

I det nordøstlige hjørnet av deltaet ligger Moremi Game Reserve, som dekker ca. en tredjedel av Okavango. I 1960 reduserte jegere utenfra det lokale dyrelivet kraftig og visse dyrearter ble nesten utryddet. Dette gjorde at lokalbefolkningen i området, Tswana-folket, flyttet fra Moremi Game Reserve for å beskytte dyrelivet og miljøet i fremtiden. Siden har området blitt utvidet flere ganger og omfatter i dag ca. 4.800 km².

Dette er et usedvanlig vakkert område med et av Afrikas største viltbestander. Her kan du oppleve de fleste store pattedyr; både kattedyr, de sjeldne sabelantiloper, sitatunga og heste-antiloper, den rustrøde letjevannbukk, og en av de største bestandene av de sjeldne villhundene. I elvene er det flodhester og krokodiller.

Området består av utstrakte skoger med de karakteristiske Mopanetrær, gress savanner, myrer, sjøer, laguner og øyer omgitt av frodig vegetasjon.


Chobe Nasjonalpark

Chobe Nasjonalpark er et 10.500 km² dyreliv-rikt landområde i det nordlige Botswana. Det regnes som et av Afrikas fineste viltreservater. Her er det en høy konsentrasjon av dyr og ikke minst fugler.

Det er ikke uvanlig å møte store flokker av elefanter som går mot Chobe elvens livgivende vann. Noen mener at dette hjørnet av Afrika har over 100.000 elefanter – Afrikas største bestand. Ett av høydepunktene i Chobe elven er et cruise hvor du kan se store flokker av elefanter og hundrevis av bøfler, et stort antall flodhester og krokodiller, et inferno av fugler og en fantastisk solnedgang.

I den sørlige delen av Chobe ligger Savuti-kanalen som har vært litt av et mysterium. I mange år har den ”sovet” og vært uten vann, men i perioder har det begynt å komme vann til det tørre lavlandet og dermed blir det gjort om til en liten oase som tiltrekker seg store mengder av dyr og fugler. Savuti er fremfor alt kjent for sine løver.


Central Kalahari Game Reserve, Makgadikgadi og Nxaipan Nasjonalpark

Kalahari Central Game Reserve er et av verdens største verneområder og dekker et areal på ca. 52.000 km². Området kan være vanskelig å få tilgang til, men til tross for den nådeløse og tørre ørkenen finnes det vilt her også.

De ville kalahariløvene har tilpasset seg den barske naturen, som kudu, klipspringer og oryx som du også finner der. Her finner du også noen av de få gjenværende bush-menn som fortsatt jakter som deres forfedre gjorde. Det er mulig å gå på oppdagelsesferd med bush menn, hvor de forteller om sine lokale kultur-, overlevelses- og jaktritualer, samt deler sine enorme kunnskaper om naturen og dyrelivet i området.

De enorme Makgadikgadi og Nxai pans (saltslettene) blir etter regnet delvis forvandlet til innsjøer, og vannfugler som pelikaner, flamingoer og andre fugler kommer hit i tusentall.

Været i Botswana


Botswana ligger på jordas sørlige halvkule, slik at årstidene er motsatt av de norske.
I regntiden kan visse avsidesliggende camps være stengt i Botswana.

Vannstanden i Okavango deltaet er ikke avhengig av lokalt regn, men av elvene i Angola. Derfor vil det være lavvann fra november til april. I denne perioden kan det være begrensede muligheter for båtsafari, men de fleste veier er åpne for safari i bil.
I mai til september er det høyvann i Okavango og man reiser mer på båtsafari da mange av veiene vil ha begrenset tilgjengelighet.

Regn perioden (desember-mars)
Været i Botswana er typisk for det sørlige Afrika, selv om nedbøren her er mindre enn landene lenger mot øst. Regnet i Botswana kommer i månedene desember, januar, februar og mars. Noen dager vil være tørre og solrike, mens andre vil ha tordenvær om ettermiddagen. Man kan også oppleve noen gråværsdager.

Walking safaris er på grunn av sikkerheten sjelden mulig i den grønne perioden mellom desember og april da guidenes sikkerhet er begrenset.

Tørr periode (april-november)
Været i Botswana i april og mai er vanligvis fint med klar himmel og grønt landskap. Nattetemperaturen begynner å falle i løpet av disse månedene, spesielt i Kalahari. Ved Okavango vil temperaturene alltid være litt høyere enn i resten av landet.

I juni, juli og august vil de nattlige temperaturene i de tørre områdene være nær frysepunktet, men det blir fort varmere i løpet av dagen. Det er nå "high season" for de fleste safariområder fordi bushen er åpen og dyrene samles rundt de tilgjengelige vannkildene.

Spesielt fra mai til august er det viktig at man har varme klær for de tidlige morgener når du sitter i en åpen safaribil. Votter og lue kan også være fint å ha, inntil solen begynner å varme tidlig på formiddagen.

I september og oktober vil temperaturene stige igjen. Landskapet er meget tørt og konsentrasjonen av dyrene blir mer utbredt.

Været i Botswana i november er vanskelig å forutsi da det noen ganger kan være en fortsettelse av den tørre oktober varmen, mens andre ganger vil det første regnet komme allerede i begynnelsen av november.


Klimatabell:

Temperaturer i Botswana (dag/natt)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
32/19 31/19 31/17 31/14 28/10 25/6 26/6 29/9 33/13 35/18 34/19 32/19

Nedbør i Botswana (mm)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
82 80 50 21 5 2 1 1 2 21 50 85

Pas og visum
Det kreves ikke visum til Botswana for norske statsborgere ved turistreiser inntil 90 dager. Man skal imidlertid kunne forevise en gyldig returbillett, tilstrekkelig med kapital til å dekke oppholdet og et pass som minimum skal være gyldig i 6 måneder ETTER HJEMREISE samt inneholde tilstrekkelig med blanke sider til stempel av visum ved ankomst.

Hvis man reiser med barn under 18 år til Botswana kreves det spesielle dokumenter, avhengig av om barnet reiser med begge foreldrene, bare en forelder eller ingen av de biologiske foreldrene. Kontakt Botswanas Ambassade i Stockholm for ytterligere informasjon.

Areal
581.730 km²
Cirka 17 % av arealet er regulert til viltreservater og nasjonalparker.
Botswana har kystlinje og grenser til Sør-Afrika, Namibia, Zambia og Zimbabwe.

Befolkning
1,7 millioner
Cirka 50 % av befolkningen er fra Batswana stammen. Den nest største gruppen er Bakalanga, og andre grupper er bl.a. Batawana, Bakgatla, Batlhaping, Hambukushu og Baherero.

Hovedstad
Gaborone, 250.000 innbyggere

Språk
Det offisielle språket er engelsk, men nasjonalt snakker nesten alle Setswana. I tillegg er det etniske grupper som snakker sitt eget språk.

Religion
Ca. 70 % av befolkningen i Botswana er kristne, 20 % er agnostikere og resten tilhører tradisjonelle religioner eller meget små mindretall av muslimer, hinduer og jøder.

Valuta
Myntenheten i Botswana heter Pula (BWP). 1 Pula = 100 Thebe. Det finnes sedler i størrelsene 100, 50, 20 og 10 Pula. Av mynter finnes det 5, 2 og 1 Pula, samt 50, 25, 10 og 5 Thebe.

Svartebørsveksling i Botswana er ulovlig.

Ved inn- og utreise skal all valuta fortolles. Det er ingen restriksjoner på hvor mye fremmed eller lokal valuta man kan innføre, såfremt det er deklarert ved innreise. Utførsel av lokalvaluta er begrenset til BWP 50, og utførsel av fremmed valuta må ikke overstige det beløpet man fortollet ved innreise.

Veksling av valuta kan gjøres i banker og vekslebyråer. Det er banker i alle større byer samt i mindre landsbyer. I de mindre landsbyene er det imidlertid begrensede vekslingsfasiliteter, derfor anbefales det at man veksler penger på flyplassen eller i en av de større byene. Ved de fleste grenseovergangene er det også et vekslebyrå.

Nesten alle camper og lodger aksepterer USD, Euro, Britiske Pund og Sør-Afrikanske Rand (ZAR). Hoteller, lodger og restauranter aksepterer også generelt kredittkort og reisesjekker i USD.

Telefon og Internett
For å ringe internasjonalt til Botswana er retningsnummeret +267 og deretter ringes lokalnummeret.

Mobiltelefoner fungerer visse steder i Botswana - nettverket dekker de større byene og noen av turistområdene. Likevel er det i nasjonalparkene ofte ingen dekning.

Internett finnes på mange hoteller. I nasjonalparkene er det kun de færreste hotellene og lodgene som har Internett-fasiliteter, og tilgangen er ofte meget dyr.

Tidsforskjell
Norsk sommertid: ingen tidsforskjell
Norsk vintertid: + 1 time i Botswana

Tips
Man er ikke forpliktet til å gi tips i Botswana, og personalet er ikke avhengig av tips, men dersom man er fornøyd med servicen er det vanlig at man gir tips. På de forskjellige lodgene er det vanligvis en boks hvor man kan gi tips som deretter blir fordelt blant personalet.

På restauranter fremgår det av menyen eller regningen om service er inkludert; hvis ikke betaler man ca 10 %.

Vaksinasjon
Det anbefales å bli vaksinert mot smittsom hepatitt, og hvis du kommer fra et område med gulfeber, kreves gulfebervaksine. Malariaprofylakse er nødvendig.

Det er viktig at du kontakter din fastlege eller Folkehelseinstituttet før avreise for råd og veiledning om vaksinasjoner.

Påkledning
På dagtid er det generelt varmt om sommeren, mens det om vinteren er mildt. Kveldene og nettene kan være kjølige året rundt. På reiser som involverer Safari starter man tidlig om morgenen og det er ofte kjølig. Ta med deg en varm genser, eventuelt en vindjakke og et skjerf i halsen – det er spesielt viktig å ha med varme klær til safarien både morgen og kveld i vinterhalvåret (lue og hansker anbefales).
Påkledningen i Botswana er avslappet. Av fottøy anbefaler vi at man tar med seg et par gode sko som man kan gå i, samt et par sandaler.

 

Opplev "The Big Five" i Malilangwe nasjonalpark, fly med helikopter over verdens mest spektakulære fossefall, Victoriafallene og avslutt med solnedgangs-cruise på Zambezi elven. Zimbabwe er et fantastisk vakkert land som er verdt en tur i seg selv men som også lett kan kombineres med et opphold i Sør-Afrika og Botswana.

Lokal tid...

Reisetid

Zimbabwe er et fantastisk vakkert land med sublime og mangfoldig safari opplevelser og en utrolig vennlig lokalbefolkning.

Zimbabwe er først og fremst for den entusiastiske safari gjest, og kan oppleves med færre turister. En Safari til Zimbabwe kan arrangeres som en selvstendig reise eller i kombinasjon med nabolandene Sør-Afrika, Zambia og Botswana.

Hwange National Park
Zimbabwes viktigste safari område som dekker ca 14.500m2 bare et par timers kjøretur eller en kort flytur fra Victoria Falls. Parken er Zimbabwes største og med et variert landskap har man også et variert dyreliv med over 100 arter av pattedyr og over 400 fuglearter. Hwange National Park er bl.a. hjemsted for enorme flokker av elefanter, bøffelflokker, imponerende løver, de sjeldne villhundene og mye mer.

Victoria Falls
En av verdens mest spektakulære fossefall. Som ligger på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Den imponerende fossen er ikke mindre enn 1,7 km bred og kan bli funnet på UNESCOs verdensarvliste. Victoria Falls er oppkalt etter dronning Victoria av Storbritannia.

Byen Victoria Falls er Afrikas «adventure» hovedstad med aktiviteter som verdens villeste elverafting og strikkhopp over Zambezi-elven.

Heldigvis finnes det også andre mer fredelige aktiviteter som fotturer ved Victoria Falls, helikopterturer over fossen samt kano og solnedgangscruise på Zambezi-elven.

Mana Pools
En 6.700 km2 nasjonalpark på listen UNESCO World Heritage i det nordvestlige Zimbabwe.

Mana Pools er et fantastisk safariområde med beliggenhet i den nordlige delen av Zimbabwe på grensen til Zambia. Landskapet i Mana Pools er forlokkende med sin beliggenhet på den mektige Zambezi elven som snor seg gjennom landskapet.

Området byr på et rikt dyreliv og nasjonalparken er spesielt kjent for den store bestanden av elefanter, løver, leoparder, hyener, flodhester, krokodiller, og ikke minst er det en av de beste stedene i Afrika for å oppleve de sjeldne villhunder.

Mana Pool er også kjent for å være en av de beste stedene i Afrika for safari til fots og ofte komme tett på dyrelivet. Det kjøres naturligvis også safari i firehjuls trekkere og padling i kano er en annen populær aktivitet her.

Safari camps i Mana Pools er generelt mer rustikk og autentisk enn i de fleste andre parker i Afrika og er spesielt attraktivt for gjester som har vært på safari tidligere. Et besøk til Mana Pools er for mange den ultimate safariopplevelse.
Mai til august er de kjølige vintermånedene i Zimbabwe. Fra august til midten av november er det sommer og spesielt fra oktober til midten av november kommer temperaturen omkring 40 grader. Kan du holde ut i varmen venter gode safariopplevelser når dyrelivet søker mot elver og vannhull i Hwange.

I perioden fra midten av november til slutten av april er det regntid, og mange camper er stengt i disse månedene.

Safari i Zimbabwe er best i den tørre perioden fra mai til og med oktober. Regntiden er best for fugleinteresserte.


Pass og visum
Det kreves visum til Zimbabwe for Norske statsborgere ved turistreiser under 90 dager. Turistvisum kjøpes ved ankomst til Zimbabwe og koster USD 30. Det er en god idè og ta med det eksakte beløp i dollar, da det ikke alltid er mulig å få tilbake vekslepenger.
Du må ha en gyldig returbillett og passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder ETTER utreisen og må inneholde nok blanke sider til stempel av visum ved ankomst.

Valuta
Myntenheten i Zimbabwe er US dollars.

Ved inn- og utreise skal all valuta deklareres. Det er ingen restriksjoner på hvor mye fremmed eller lokal valuta man kan innføre, såfremt det er deklarert ved innreise.

Vi anbefaler at man veksler US dollars hjemmefra.

Nesten alle camper og lodger aksepterer både, USD, Euro, britiske Pund og Sør-afrikanske Rand(ZAR). Hoteller, lodger og restauranter aksepterer også generelt kredittkort.

Penger og kredittkort
Vi anbefaler at man på reisen til Zimbabwe medbringer et kontant beløp samt et kredittkort. Det er best at kontantene er i Sør-Afrikanske Rand, Euro, USD eller engelske pund.
Visa og Mastercard, kan benyttes i de fleste camps/hoteller, restauranter, butikker og bilutleiningsfirmaer, og man slipper å gå rundt med for mange kontanter på seg. American Express og Diners Club er mindre utbredt, og aksepteres i begrenset omfang.

Med et kredittkort er det også mulig å heve kontanter (US dollars) i minibanker. Likevel er minibanker fortsatt ikke særlig utbredt i Zimbabwe. Vær oppmerksom på at det i de fleste automater er et maksimumsbeløb som kan heves per dag. Det er på de fleste kort også en grense for hvor mange kontanter det kan heves om dagen og per 30 dager. Disse beløpene kan opplyses av din bank. Husk pinkoden og å kontrollere kortets utløpsdato før avreise!

Kredittkort kan IKKE brukes som betalingsmiddel på bensinstasjoner, disse tar kun i mot kontanter.

Banker
Bankenes åpningstider er vanligvis:
Mandag – Fredag 9:00 – 15:30
Lørdag 8:15 – 10:45

Tidssone
GMT: + 2 timer
Norsk sommertid: Ingen forskjell
Dansk vintertid: + 1 time
Zimbabwe bruker ikke sommertid.

Tips
Man er ikke forpliktet til å betale tips i Zimbabwe, og personalet er ikke avhengig av tips, men har man vært fornøyd med servicen er det meget vanlig at man gir tips. På de forskjellige lodgene er det vanligvis en boks hvor man leverer tips, som blir fordelt mellom personalet.

På restauranter fremgår det av menyen eller regningen om service er inkludert; hvis ikke betaler man ca 10%.

Påkledning
Dagtimene er generelt varme eller meget varme om sommeren, mens vintermånedene er mildere. Året rundt kan kveldene og nettene være kjølige. På reiser hvor det inngår safari, starter dagene tidlig, og det er ofte kjølig. Ta med en god varm genser og eventuelt en vindjakke, samt et skjerf til halsen - spesielt i vinterhalvåret er det viktig å ha varme klær med på safarien morgen og kveld (en lue og et par vanter anbefales).

Påkledningen i Zimbabwe er meget avslappet. Av fottøy anbefaler vi at man medbringer et par gode sko og sandaler.

Er du i tvil om noe når du skal pakke, er du naturligvis velkommen til å kontakte oss.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Drømmen om Botswanas Villmark

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.