Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Eksklusiv Safarireise og barbent-luksus i Mosambik

11 dager / 9 netter, pris fra 116.095,-
Land
SøR-AFRIKA, MOSAMBIK
Områder
Kryger Parken, Singita Reservatet, Bazaruto nasjonalpark i Mosambik
Varighet
11 dager / 9 netter
Safaritype
Fly-in safari, Luksus safari Afrika, All Inclusive Safari, Safari og strandferie, Blixen Platinum
Innkvartering
Hotell, Lodge
Transportmidler
Firehjulstrekker
Eksklusiv Safarireise og barbent-luksus i Mosambik

Sør-Afrikas antagelig beste safariområde kombinert med uberørt tropeparadis beliggende i en marin Nasjonalpark

 • En av verdens beste Safari-Lodges
 • Sør-Afrikas antagelig beste safariområde
 • Big 5 safari i privat reservat
 • Top guider
 • Fantastisk luksus resort
 • Unikt uberørt kystområde
 • Matopplevelser i særklasse
 • Mange vannsportsmuligheter

Sør-Afrikas antagelig beste safariområde og uberørt tropeparadis i en marine Nasjonalpark

Singita reservatet inngår i ”Greater Kryger” som består av en rekke reservater som grenser til Kryger Nasjonalpark, som igjen er forbundet med Gonarezhou Nasjonalpark i alt et område nesten like stort som Danmark. Singita Bolders lodge ligger ved Sand-elven og dette området er det mest viltrike i hele dette økosystemet.

Fra Krygerområdet er det vel 1 time med fly til Mosambiks vakre kyst hvor drømmen om det ultimate kystparadis blir oppfylt. Kilometervis av helt uberørte strender ved et turkisblått hav omfavner en, og resten av verden forsvinner som dugg for solen.


Safari, transport og kjøretøy
I reservatet kjøres det i spesialbygde åpne safarikjøretøy.

Innkvartering og standard
Det ypperste Sør-Afrika og Mosambik kan by på, Blixen Platin Standard.

Guide
Noen av Sør-Afrikas beste engelsktalende Safariguider.

Gruppestørrelse
Garantert avreise ved min. 2 personer.

Avreisedatoer

Barn på reisen
Barn i alle aldre er meget velkomne. Det er mulighet for barnepass og det arrangeres en lang rekke aktiviteter for barn.
Tur kart
3 netter Singita Boulders Lodge Sør-Afrika
6 netter Azura Benguerra Mosambik

Dag 1
Avreise Norge

Endelig er avreisedagen kommet.


Dag 2
Johannesburg – Singita reservatet

Vi ankommer om morgenen til Johannesburg og flyr med en charter videre til Krygerområdet. Våre dyktige guider står klare til å kjøre oss til den flotte lodgen og det er safarikjøring underveis. En deilig frokost venter, og senere på dagen er det safarikjøring hvor det er gode sjanser for å få se noen av "The Big 5", men også massevis av andre spennende dyr i dette naturens overflødighetshorn.

Sør-Afrika har antageligvis Afrikas dyktigste guider, her har vi med de beste av de beste å gjøre – både når det gjelder å finne de mest spennende opplevelsene og formidlingen av dem – og alltid tas det hensyn til gjestenes ønsker. Leirbål, utsøkt mat og gode historier venter i lodgen.

Måltider: All Inclusive
Innkvartering: Singita Bolders Lodge


Dag 3-4
Singita Reservatet

Naturens lyder skifter fra nattevakt til dagvakt, og ved Sand-elven er det morgenaktiviteter blant store og små. Årstiden avgjør når man normalt starter dagen, men den typiske rytmen vil være å få litt kaffe/te og snacks før morgensafarien, og deretter frokost når man kommer tilbake igjen.

Dette økosystemet har det største antallet pattedyr i verden, og selv om det er de store artene som tiltrekker seg mest oppmerksomhet er det massevis av andre fantastiske dyr overalt. Her er det også ca. 500 fuglearter som det blir kikket nærmere på etter ønske. Det kan bl.a. være på safari til fots hvor man naturligvis legger vekt på fauna og flora, men i større omfang også har mulighet for å komme helt tett på og bruke alle sanser.

Det kan også arrangeres ”nattsafari” hvor man kjører etter mørkets frembrudd, og en helt ny verden åpenbarer seg i lyset fra lyskasterne. Kattedyrene er noen av dem som jager mest om natten, men også dyr som hulepinsvin, nattaper, kameleoner og fugler som ugler og natteravner, for bare å nevne noen få, er blandt dem som er mest aktive her. Som noe helt spesielt kan man også prøve å ta med de dyktige guidene og rangerne på mountain-bike safari. Dette er stedet for den ultimate safari.

Måltider: All Inclusive
Innkvartering: Singita Bolders Lodge

Dag 5
Kryger – Azura Benguerra

Det er tid til en morgensafari før flyet ved middagstid flyr til Mosambik's vidunderlige kyst. Vi lander på fastlandet i Vilanculos hvor et helikopter venter på å ta oss det siste stykket ut til vårt øy-paradis i form av Azura Benguerra. Her vil man få forpleining med egen luksus villa med butler, fantastisk mat, massasje og andre spa muligheter. Her er båttur med tradisjonelt ”Dhow” fiske i verdensklassen, snorkling og dykking også blandt det beste i verden – og mye mer.

Måltider: All Inclusive
Innkvartering: Beach Villa


Dag 6-10
Azura Benguerra, Mosambik

En ukes barbent-luksus i et meget vakkert område og en prisvinnende øko-boutique resort i en helt egen kategori venter deg. Området er et marin reservat og har et imponerende dyreliv. Delfiner, havskilpadder, sjøkyr og hvalhaier er blandt de dyrene man kan oppleve, akkurat som korallrev byr på noe av verdens beste snorkling og dykking. Er man glad i å fiske, kan man også bli med og fiske etter marlin, seilfisk og tunfisk, også dette i verdensklasse. En rekke vannsportsaktiviteter både med og uten motor vil kunne tilfredsstille selv de mest kresne. I tillegg er det mulighet for båtturer i tradisjonell Dhow.

Resortet har 17 store Villaer med eget basseng og 24 timers butlerservice. Restauranten byr på alt godt fra havet, samt et bredt utvalg av både lokalt inspirert og internasjonal mat. Ønsker man privat ”candle-light dinner” i sin egen villa eller piknik et romantisk sted på stranden kan det enkelt arrangeres - intet ønske er for stort eller for lite. En rekke spa-behandlinger sørger videre for forpleining og velvære.

Måltider: All Inclusive
Innkvartering: Beach Villa


Dag 11
Azura Benguerra - Johannesburg

Ved middagstid tar helikopteret oss den 10 minutter lange flyturen til Vilanculos på fastlandet for videre fly til Johannesburg og videre til Norge.


Dag 12
Ankomst Norge

Vi ankommer Norge i løpet av dagen. 
Eksklusiv Safari og barbeint-luksus i Mozambique
Pris pr person
Periode Dobbelt
11.01.19 - 14.12.19 116.095
Prisen inkluderer
 • Flybillett Norge - Johannesburg
 • Fly Johannesburg – Singita Boulders Lodge
 • Fly Singita Boulders Lodge – til Vilanculos (via Nelspruit)
 • Helikopter Vilanculos – Azura Benguerra t/r (10 min)
 • Fly Vilanculos – Johannesburg
 • Fly Johannesburg- Norge
 • Alle flyplasstransfers
 • Flyskatter
 • 3 netter Singita Boulders lodge, All Inclusive*
 • * Alle måltider
 • * Alle drikkevarer inklusive Premium vin, sprit og likør (ikke fransk Champagne)
 • * To daglige safarikjøringer
 • * Safari til fots
 • * Mountain bike Safari
 • * Vask
 • 6 netter Azura Benguerra, Beach villa, All Inclusive*
 • * Alle måltider og middag på stranden
 • * Alle lokale drikkevarer inklusive øl, vin, sprit og ”sunset-cocktail”
 • * Butler service
 • * Wi-fi i fellesarealene
 • * Landrovertur på øya
 • * ”Sunset-Cruise” i tradisjonell Dhow
 • * Barneaktiviteter
 • Engelsktalende spesialist sjåfør/guider på hele safarien (Singita)
 • Inngangsbillett og avgifter til Singita reservatet
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips, beregn ca. USD 5-15 pr. person pr. dag (til sjåførguide på safaridelen)
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold om endring av valutakurser samt ledig kapasitet på hotell og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Eksklusiv Safarireise og barbent-luksus i Mosambik

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Sør-Afrika - Hele verden i et land

Et fascinerende lappeteppe av forskjellige befolkningsgrupper, 11 offisielle språk og alle tenkelige og utenkelige måter å leve sitt liv på.

Det er ikke så merkelig at Sør-Afrika kalles regnbue-nasjonen, for her finner du alle skaperverkets farger og alle muligheter for safari, storbyferie, golf, vin, kulturopplevelser og badeferie. Apartheid ble avløst av Mandela og demokrati, og landet er stadig preget av store forandringer.
Men det er fortsatt alt fra fattige townships til overdådige villaer og skyskrapere her. Og her er som alltid blendende hvite sandstrender, frodige regnskoger, idylliske havområder, flotte majestetiske fjell og åpne savanner.

Her lever elefanter, løver, antiloper, nesehorn, giraffer og mange slags fugler, samt, lengst mot syd, pingviner, hvaler og seler.

Du kjeder deg ikke i Sør Afrika!

 

Lokal tid...

Reisetid

14-16 timer avhengig av flyselskap

Reisen til Sør Afrika er typisk med avreise fra Oslo, med mellomlanding og flybytte i en europeisk storby, Qatar eller Dubai avhengig av flyselskapet. Flytiden er ca. 14-16 timer avhengig av flyruten og destinasjonen.

Til Sør Afrika benytter vi oftest flyselskapene Emirates, South African Airways, KLM, Swiss, British Airways og Lufthansa.

Mpumalanga Provinsen
Mpumalanga betyr ”Stedet hvor solen står opp”. Her er det store plantasjer med skog, bananer, appelsiner og sitroner. Det var her det første “goldrush” fant sted i 1873 ved den lille byen Pilgrim’s Rest. I dag har man fine veier på Panoramaruten, hvor man kan se de første gullgraverbyer, og hvor grensen mellom det ca. 2 000 meter høyt beliggende høyland og det over 1 000 meter lavere lavland er markant og spektakulært, med enorme kløfter, sprudlende fossefall og endeløs utsikt.

Her kan den aktive gjest vandre, spille golf,
nyte fjell og se på fuglelivet.

Krüger Nationalpark
Landskapet endrer totalt karakter, både topografisk og vegetasjonsmessig, når man kommer ut i lavlandet. Krügerparken er det største området, hvor gode veier og ”restcamps” med fine overnattingsfasiliteter gjør det enkelt å komme tett på Afrikas storvildt.

Området som i dag har fri adgang for dyrene til de private områder i vest og til nyoprettede parker i nabolandet Mozambique, har den største variasjon av pattedyr i verden.

Pilanesberg Nationalpark og Sun City
Pilanesberg Nationalpark er blant Sør Afrikas største naturparker og godt beferdet med dyreliv, inklusiv ”the Big Five” (elefant, løve, leopard, nesehorn og bøffel). Utover ”de fem store” er det mange andre dyr som bl.a. geparder, flodhester og en stor bestand av forskjellige antiloper. Fra Pilansberg til forlystelseskomplekset Sun City er det ikke særlig langt.

Sun City er laget i fantasiens verden. Ut over fire turist- og luksushoteller er det et stort utvalg av fornøyelser for store og små. Her finnes en kunstig innsjø med bølgeanlegg omgitt av palmer og strand. Videre er det kasino, kino, joggestier, golfbaner, hesteridning, squash- og tennisbaner, vannsportsaktiviteter, minigolf, butikker og et utvalg av restauranter og barer.

Madikwe - Northwestern Province
Madikwe Game Reserve er en af Sør Afrikas nyere safariparker og fortsatt forholdsvis ukjent.

Parken ligger fire timers kjøring nordvest for Johannesburg på grensen til Botswana. Den er Sør Afrikas fjerde største park. Parken ligger i malariafritt område og byr på safari med ”the Big Five”. Også de sjeldne ville hundene finnes her. Et utrolig variert landskap, fra Marico-elven i øst over akaciesavanner til de imponerende Dwarsberg fjellene i syd.

Over en periode på seks år er bestanden av vilt vokst med ca. 10 000 dyr, satt ut i det største gjennoprettingsprosjekt noensinne, ”Operation Phoenix”.

KwaZulu-Natal
Her finner man majestetiske fjell, fantastiske dyreparker, vakre strender og afrikansk, indisk og europeisk kultur i en fargerik blanding.

Drakensberg er, med sine 3 500 m høye tinder, de høyeste og vakreste i det sydlige Afrika.
Det er storslåtte områder med enestående fauna, flora og krystallklar fjelluft. De nordøstligste områdene er storviltets domene, og her finnes noen av Sør Afrikas beste safariområder.

Hluhluwe-Umfolozi Nationalpark er det største. Her ble det hvite nesehornet reddet fra total utryddelse. Ved nordkysten finnes noen av verdens mest interessante våtområder med et overveldende maritimt liv, mangrovesumper og et overdådig fugleliv. I havet finnes verdens sydligste korallrev, som er et eldorado for dykkere.

Rundt millionbyen Durban dominerer sukkerrørsmarker, elver og fine strender.

Garden Route
Garden Route er navnet på området som dekker en kyststrekning på rundt 200 km fra den historiske byen Mossel Bay til den spektakulært beliggende Storms River i øst, samt området i det tørre Karoo i innlandet omkring Outdshoorn.

De parklignende landskaper, den barske kyst, store laguner, skoger, fjell og landbruksområder er en del av landskapet, som har gitt sitt navn til området. Langs kysten er det frodig, med store skoger og landbruksland, som veksler mellom lagunesystemet ved Wilderness og Knysna, som er blant perlene på ruten. Populære aktiviteter i området er seiling i lagunene, tur med damptog, vandring langs kysten og i skoger og fjell.

Drar man gjennom noen av de maleriske pass over fjellene, skjer det en forvandling til et meget tørrere landskap, hvor strutseavl, vin- og fruktdyrking preger landskapet. Et besøk på en strutsefarm med veddeløp er populært, likeså de fantastiske Kangogrotter som åpenbarer en utrolig eventyrverden av dryppstein i farger og fasonger, som overgår ens villeste fantasi.

Det vestlige Kapland
For over 500 år siden kom de første europeerne til dette vakre området, i deres søken etter sjøveien til India. Med det 1 000 m høye og flate Table Mountain som majestetisk bakgrunn, ligger Cape Town utroligt vakkert til. Turen 40 km sydover til Kapp det gode håp, samt vinlandet mot nord og øst byr på massevis av opplevelser.

Blant Cape Towns mange attraksjoner kan nevnes en tur med kabelbanen til toppen av Table Mountain, The Victoria & Albert Waterfront med restauranter, butikker, underholdning, seilturer og mye mer. Det er spennende arkitektur i den multikulturelle byen, en enestående botanisk hage og Sør Afrikas parlament og byens eldste bygning, fortet, som i dag er et av byens mange museer. På vei til Kapp det gode håp ser man pingvin- og selkolonier, vakre bukter, hvaler og overdådig og sjelden vegetasjon.

Vinlandet starter kun en halv times kjøring fra Cape Town og strekker seg derfra 50-100 km nord- og østpå inn i valre daler, omkranset av de skjønneste fjell. De opp til 300 år gamle vingårdene er bygd i samme stil som de første nybyggernes. Du kan smake på spennende viner, og de gamle vinkjellerne vises frem med stolthet.

Den tørre vestkysten har laguner og underlige fjell, og langs sydkysten omkring Hermanus kommer hvalene helt inn til kysten. For de modige er det mulighet for å bli senket ned i et bur og dykke med den store hvithaien!

Været i Sør Afrika


Sør Afrika ligger på jordens sydlige halvkule. Når det er sommer i Sør Afrika er det vinter i Norge og omvendt. Klimaet er mildt med mange solskinnstimer, men det er stor variation i regnbuelandet.
Cape Town, en del av vestkysten og kystområdet ved Garden Route har Middelhavsklima og får det meste av sin nedbør fra april til oktober. Resten av landet er subtropisk og får størstedelen av regnet fra oktober til april.
Den varme havstrømmen fra Mosambique gir et fuktig og varmt klima på østkysten mens den kalde Benguelastrømmen gir et mer tåkete, men regnfattig vær på vestkysten. På højplateauet blant annet i byen Johannesburg kan det være frost om natten i vintermånedene fra juni til august, men dagene er varme og solrike.

Tørr periode (mai, juni, juli, august, september og oktober)
I Sør Afrika kommer det nesten aldri regn i den tørre perioden og luftfuktigheten er svært lav. Dette gjelder ikke for Western Cape-provinsen (sørkysten) som kan være våt og kjølig i den sørafrikanske vinterperioden.
I løpet av denne perioden er bushen svært åpen og det er lettere å se dyrene. Ved slutten av perioden er det meget tørt og begrenset med fugleliv, blomster og grønne områder.
I den tørre perioden er det svært få insekter i Sør-Afrika.

Mai er slutten på sommeren når du føler at nattetemperaturer begynner å falle.
I juni, juli og august kommer de kjølige nettene som kan være ned til frysepunktet. Her er det viktig og ha varme klær for tidlige turer i bushen. Dagtemperaturen vil ligge på ca 25 °C.
August er den mest forblåste måneden i Sør-Afrika.

I september og oktober begynner varmen å komme tilbake og fuktigheten øker. Man kan oppleve enkelte tordenbyger sent på dagen som renser luften og gir naturen etterlengtet næring.

Regn periode (november-april)
I løpet av denne perioden er kraftig regnvær om ettermiddag ikke uvanlig. Men det er sjeldent å oppleve at det regner hele dagen.
Det vil være grønt og bushen er tett så man må regne med at det i enkelte områder kan være vanskeligere å få øye på dyrene. Det vil i denne perioden være et rikt fugleliv og mange grønne planter og blomster.
Når det første regnet kommer i november begynner antilopene å få sine kalver og du vil se mange dyreunger.

Det vil typisk komme mest nedbør i desember, januar og februar.
Dagtemperaturen ligger på ca. 30 °C og kan i noen steder snike seg til rundt 40 °C.

I mars og april kan det fortsatt bli litt spredt regn, men vanligvis er det noen solfylte og klare måneder med lav fuktighet, varme dager og milde netter. Det er noen virkelig gode måneder for å besøke Sør Afrika da bushen fortsatt er grønn, men temperaturen har falt litt. Det er også en periode hvor vi som bor i norden trenger sol og varme.

Nedbør i Sør-Afrika (mm)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
122 106 91 33 6 25 10 10 21 60 117 117

Temperaturer i Sør-Afrika (dag/natt)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
27/16 27/16 26/14 24/10 21/5 19/3 22/6 25/9 27/13 27/14 27/14 28/15
Kilde: worldweatheronline.com

Visum
For norske statsborgere kreves det ikke visum til Sør-Afrika ved turistreiser i inntil 3 måneder. Likevel skal man medbringe en gyldig returbillett og et pass, som minimum må være gyldig i 30 dage ETTER HJEMREISE. Det er viktig at passet har to blanke sider overfor hverandre; har man ikke dette, risikerer man å bli avvist ved innreise til landet.

Reiser man med barn under 18 år til Sør-Afrika kreves det spesielle dokumenter alt ettersom barnet reiser med begge foreldrene, kun den ene av foreldrene eller ingen av de biologiske foreldrene. For reise med barn - se sjekkliste og les mer her.

Areal
1 220 000 km2.

Banker
Bankenes åpningstider er vanligvis:
Mandag – Fredag 9:00 – 15:30
Lørdag 8:00 – 11:00

Mange av de større hotellene har mulighet for å veksle fremmed valuta. De fleste butikker og hoteller aksepterer kredittkort som VISA og Eurocard.

Befolkning
Ca. 43 mill innbyggere. Herav ca. fem mill i Afrikas tredje største by Johannesburg. Den administrative hovedstad er Pretoria, Cape Town er den parlamentariske hovedstad, og Bloemfontein er juridisk hovedstad.

Priser og tips
Der er i Sør-Afrika vanlig å gi tips. Tips gis normalt til koffertbærere på flyplassen og på hoteller (ca. ZAR 20 per bagasje tralle), personale på restauranter og hoteller (ca. 10 % av regningens pålydende), og sjåfører på rundreiser (normalt ZAR 20 per dag per person). På safari lodger betaler man ofte safariguiden/sjåføren et litt høyere beløp etter safarien (ZAR 20-30 per dag). På bensinstasjoner betaler man vanligvis tankeren ZAR 2-5.

Sør-Afrika er et forholdsvist billig land å leve i. Spiser man f.eks. på restaurant, koster en to-retters meny ca. ZAR 100, en flaske vin koster fra ca. ZAR 60, øl ca. ZAR 8-10 og mineralvann ca. ZAR 5-8.

Påkledning
Da klimaet i Sør-Afrika varierer meget fra det ene området til det andre er det en god ide å ta med litt av hvert på reisen gjennom landet. Dagtimene er generelt lune eller varme, med november–februar som de varmeste månedene, hvor vintermånedene (april-juli) er mildere. Året rundt kan kveldene og nettene være kjølige, uansett hvor i landet du befinner deg.

På safarireiser starter dagene tidlig, og det er ofte kjølig. Ta med deg en god varm genser og eventuelt en vindjakke samt et skjerf i halsen. Spesielt i vinterhalvåret er det viktig å ha varmt tøy med til safarien – en lue og et par vanter kan også anbefales.

Påkledningen i Sør-Afrika er ellers meget avslappet; likevel ser man på de fleste hoteller gjerne at herrene ifører seg lange bukser til middagen.

Med hensyn til fottøy anbefaler vi at du tar med deg et par gode sko eller støvler til å gå fotturer i, samt et par sandaler.

Språk
Sør Afrika har 11 offisielle språk: engelsk, zulu, xhosa, nord- og sydsotho, swazi, tswana, ndebele, venda, tsonga og afrikaans. Som turist i landet vil man nesten alltid kunne gjøre seg forstått på engelsk.

Religion
Nesten alle religioner finnes i Sør Afrika. Ca. 80 % er kristne, to % er muslimer, og 18 % bekjenner seg til andre trosretninger. Det er fortsatt stor respekt for fortidens ånder.

Valuta
Rand (Zar eller R) = 100 cent.

Du kan betale eller veksle til Rand med US dollar, Euro, engelske pund, og alle førende kredittkort i Sør Afrika. Bensin skal som regel betales kontant, og i mindre byer på landet kan du ikke regne med at de tar i mot annet enn rand.

Tidsforskjell
Norsk sommertid: Ingen tidsforskjell.
Norsk vintertid: + 1 time i Sør Afrika.

Vaksinasjoner
Det kreves ingen vaksinasjoner, hvis du ankommer direkte fra Europa. Men vi råder deg til å få en vaksinasjon mot stivkrampe. Snakk med din egen lege om en forebyggende malariakur en uke før avreisen, dersom du besøker den nordøstlige delen av landet.

 

Mosambik

Her finner du 2 500 kilometer uberørt kyst, med marinereservater som er opprettet for å beskytte noen av verdens vakreste korallrev, fugle- og fiske-liv. Du vil også kunne komme tett på hvaler og delfiner.

Mange års borgerkrig ødela dessverre en del av Mosambiks dyrebestand og hadde en negativ innflytelse på økonomien.
Derfor uteble turismen, men i dag er den vendt tilbake.

Mosambik er i rask fremgang, og infrastrukturen er under oppbygging.


Lokal tid...

Reisetid

18-24 timer avhengig av flyselskap og destinasjon

Reiser til Mosambik går som regel via Johannesburg i Sør-Afrika eller Nairobi i Kenya.

Herfra flyr bl.a. South African Airways, Precision Air, Kenya Airways og TAP.

Halvøya Bazaruto Archipelago byr på kilometerlange, kritthvite strender med kokospalmer og asurblått hav.
Her finner du eksklusive lodger med fremragende service og utsøkt mat. Spesielt de lokale fiskerettene er i særklasse.

Dykk ved det fantastiske revet eller dra på båttur i en tradisjonell Dhow. Dra også en tur inn til områdets største by, Vilanculos, hvor det er livlig handel og du kan kjøpe kunsthåndtverk til rimelige priser, se på spennende arkitektur og nyte det lokale kjøkkenet på en av de hyggelige restaurantene.
Kysten har gjennom århundrene vært sentrum for mye handel fra Arabiske stater og Asia. På 1500-tallet ble landet kolonisert av europeerne med portugiserne i spissen, og derfor preges Mosambik av både den arabisk-afrikanske swahilikulturen, den lokale afrikanske kulturen og den portugisiske kulturen.

De to hovedspråkene er swahili og portugisisk.

Velkommen til en enestående og idyllisk kyst.

Klima og vær i Mosambik

Under finner du en beskrivelse av klimaet i Mosambik og når det er best å reise dit.

Ingen kan likevel forutsi været – spesielt ikke nå som været i Afrika blir mer og mer uforutsigbart, sannsynligvis på grunn av den globale oppvarmingen, og vi plutselig ser regnbyger i ørkenen, og omfattende tørke når det egentlig skulle regnet. Derfor gir denne beskrivelsen kun et generelt overblikk over været og klimaet i Mosambik i løpet av året.

Mosambiks kystlinje strekker seg over nesten 2.000 km, dekker breddegrader fra omkring 11° til 27° sør, og har en tropisk havstrøm som går fra nord til sør i hele sin lengde året rundt.

På tross av at Mosambik dekker over flere breddegrader, så følger hele landet mer eller mindre den samme værtypen som er vanlig for det sørlige Afrika. Her faller størstedelen av regnet mellom desember og mars – likevel varer regnet noen få uker lengre i den nordlige delen enn i den sørlige. I denne perioden kan luftfuktigheten være meget høy, hvilket kan føles ubehagelig.

Størstedelen av den nedbøren som faller i Mosambik, kommer med sørøstpassaten, og ser man på et verdenskart, vil man oppdage at landet faktisk ligger i le av Madagaskar. Det gir Mosambik både en ganske lav årlig mengde nedbør og samtidig en meget god beskyttelse mot de tropiske stormene, og av og til syklonene, som beveger seg i retning av landet i denne perioden.

I april og mai stilner regnet av, solen kommer frem og luftfuktigheten faller. Det gode været sprer seg gradvis fra sør til nord.

Perioden fra juni til oktober er for de fleste det beste tidspunktet å reise til Mosambik. Som oftest er det perfekt tropisk vær; skyfritt, massevis av sol og nesten ikke regn. Men faktisk er juni, juli og august de kjøligste månedene i Mosambik. Så selv om dagstemperaturen enkelt kommer over 30 °c, kan du få bruk for et lett teppe til om natten.

I september og oktober er det fortsatt tørt. Dagstemperaturen stiger, mens det fortsatt er ganske kjølig om natten.

Været i november måned er vanskeligere å forutsi. Selv om de fleste dagene fortsatt er solrike og varme, så kan også de første regnbygene dukke opp. Regnet kommer generelt tidligere i den nordlige delen av landet enn i den sørlige.

Klimatabell:
Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Luft 30 31 29 28 27 25 24 26 27 28 28 29
Vann 26 27 27 26 25 24 23 22 23 24 25 25
Nedbør 130 125 125 53 28 20 20 13 28 48 81 97

Visum
Passet må være gyldig i minst 6 måneder utover endt opphold. Barn inntil 18 år, kan reise inn uten eget pass, dersom de er innskrevet i foreldrenes pass. Danske provisoriske pass, samt EU-nødpass godtas. Visum for 30 dager og 1 innreise kan fås ved ankomsten til Maputo flyplass og Pemba flyplass, samt ved grenseovergangene fra nabolandene.

Areal
801.000 km2

Innbyggere
20 mill.

Hovedstad og største by
Maputo

Språk
portugisisk

Valuta
Metical (MZM)

 • Alle former for vannsport
 • Vandring i naturreservat
 • Fugleturer til vanns og til lands
 • Fisking, både tett på land og dyphavsfiske
 • Tur til Vilanculos, et fargerikt bymiljø med markeder, bygninger i kolonistil og fremragende sjømat-restauranter
 • Seilturer til øyer, delfiner, hvaler og fulger
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Eksklusiv Safarireise og barbent-luksus i Mosambik

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

Singita Boulders Lodge  

Singita Boulders ligger i det verdensberømte Sabi Sands med utsikt over Sand River. Stedet oser av ro og ekte afrikansk stemning, og store naturlige klippe-steiner er vakkert innlemmet i innredningen.

Relais & Chateaux
Velegnet for par
Velegnet for par
Barnevennlig
Barnevennlig

Eksklusiv lodge i Sabi Sand Private Reserve

Singita Boulders ligger i det verdensberømte Sabi Sands med utsikt over Sand River. Stedet oser av ro og ekte afrikansk stemning, og store naturlige klippestener er vakkert innlemmet i innredningen. Overalt på lodgen er det perfekte muligheter for å observere viltet, som i stort antall trekker til elven for å drikke.

Singita lodges hører til blandt verdens beste lodger og har vunnet mange internasjonale priser.

Veien hit

Fra Johannesburg til Singita Sabi Sand 500 km eller 5,5 timer i bil.
Fra Hazyview til Singita Sabi Sand 75 km (1 time).
Fra Nelspruit til Singita Sabi Sand 150 km (1 time og 45 min.)

Fra Johannesburg går det daglig fly.

Beliggenhet...

 • Sør-Afrika
 • Northeast
 • Kruger
 • Kruger Private Reserves
 • Sabi Sand A
 • Singita Reserve
 • Sabi Sand Reserve
Hvorfor bo her?
 • Overdådige suiter
 • Private bassenger
 • Fantastisk utsikt fra terassen

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
 
Service

Beliggende rett ved Singita Ebony, men helt adskilt. Singita Boulders er tilsvarende super luksuriøs, men i mer moderne design. Hovedområdet er bygd over en kjempestein med panoramautsikt. De overdådige suitene har privat basseng, utendørs dusj og koselig peis. Singita Ebony er ekte vare. Eneste ulempen er at det kan være vanskelig å forlate rommene for å dra på safari!

Awards og utmerkelser:

Best Hotel in the World, Best Small Hotel in the World
Best Hotel in Africa and the Middle East
US Travel + Leisure World’s Best Awards 2008

12 herav 2 dobbelte familiesuiter.

Alle suitene har himmelseng, bad med boblebad og utendørs dusjområde, privat oppvarmet basseng, kamin, minibar, safe, air condition, takvifte og lounge.

Rom- og suitefasiliteter

Balkong/terrasse
Privat basseng
Utendørs privat dusj/wc
Hårføner
Aircondition
Safe
Badekar
Turndown-tjeneste
Takvifte
Te-/kaffemaskin
Myggnett

Lodgens hovedområde har restaurant, bar, tradisjonell boma (utendørs spiseområde), lounge og stor tre-terrasse med utsikt over Sand River, treningsrom, spa, bibliotek, Internett og vinkjeller. Oppholdet inkluderer 3 daglige måltider, drinker, kvalitetsviner, sprit, øl/vann, 2 safarikjøringer pr. dag og vask av klær.

Barn i alle aldre er velkommen og det kan arrangeres barnevennlige aktiviteter som:
- matlaging med kokken
- utflukter til lokale skoler
- tennis (Castleton Camp)
- trampoline (Castleton Camp)
- moro i bassenget
- wildlife show
- spill

eller "Mini Rangers' course" som inkluderer:
- tracking av dyr
- fange sommerfugler
- astronomi safari
- overlevelse i bushen
- info om blomstene
- natur-quiz
- ranger's test
Etter avslutning av programmet får barna et diplom.

Restaurant(er)
Spa/velvære
Fitness senter
Svømmebasseng
Vaskeriservice
Internett
TV, flatskjerm
Bibliotek
Lounge/bar
Suvenirbutikk
Privat svømmebasseng
All Inclusive
Safari - i åpne 4x4
Safari - tilbud om vandresafari
Safari - mulighet for kveldssafari
Vinkjeller
Icon 1 Icon 3

Azura

Øko-boutique resort på Benguerra Island. Forut venter vaiende palmer, uberørte hvite sandstrender, turkisblått hav og enestående snorkle- og dykker-opplevelser.

Small Luxury Hotels of the World

Øko-boutique resort på Benguerra Island

Azura ligger på Benguerra island – en naturskjønn øy i Bazaruto Marine Nasjonalpark. Kystbyen Vilanculos nås med fly fra Johannesburg, deretter er det enten 10 minutters helikopter reise eller 15 minutters kjøring og 30 minutters båtreise til øya.

Forut venter vaiende palmer, øde hvite sandstrender, turkisblått hav og enestående snorkle- og dykkeropplevelser.

Azura er Mosambiks første øko boutique resort, og det er oppført av lokale håndverkere, som utelukkende ved håndkraft har skapt de 20 unike villaene.

Veien hit

Fra Vilanculos internasjonale flyplass flyr man med helikopter til Benguerra island. Turen tar omkring 10 minutter. Man kan også komme til nasjonalparken med båt. Turen tar omkring 1 time.

Beliggenhet...

 • Mosambik
 • Sør
 • Bazaruto
 • Benguerra Island
Hvorfor bo her?
 • Strandparadis
 • Barfotsluksus

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Hotellet har 20 villaer fordelt på 6 kategorier. 3 Beach villaer, 3 Luxury beach villaer, 10 Infinity Beach villaer, Villa Amizade, Presidential Villa og 2 Royal Beach villaer (er klar til juni) – alle på første rad til stranden.

Alle villaene har stort bad med dusj, omkledningsrom, hårtørrer og minibar. Utendørs er det privat basseng, åpen paviljong, solterrasse, dagsenger og dobbelt utendørs dusj.

Rom- og suitefasiliteter

Minibar
Balkong/terrasse
Privat basseng
Utendørs privat dusj/wc
Hårføner
Romservice

Hotellet har spa, PADI-dykkersenter og restaurant med fokus på utsøkt seafood servert av et vennlig og serviceminded personale. Det arrangeres snorkleturer, havfiske (et av verdens beste steder for marlin, sailfish og tunfisk) og Dhow seilas. På land arrangeres private strand picnics, landsby besøk og Landrover strandturer.

Romantikken er i høysetet på øya bl.a. i form av privat strandpicnic, hvor du og din utkårede kjøres til en øde strand med picnickurv og teppe. Om kvelden dekkes det opp til middag på stranden i lyset av stearinlys og en stjernehimmel det ikke finnes maken til. Den slående stillheten og roen på øya får deg til å glemme alt om hverdagens stress og mas.

Restaurant(er)
Spa/velvære
Barnepass
Dykkesenter
Icon 1 Icon 4 Icon 5
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Eksklusiv Safarireise og barbent-luksus i Mosambik

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.