Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

I Skyggen av Kilimanjaro og Det Indiske Hav

12 dager / 10 netter, pris fra 31.595,-
Land
KENYA
Områder
Amboseli, Tsavo Vest, Tsavo Øst, Mombasakysten,
Varighet
12 dager / 10 netter
Safaritype
Familiesafari, Safari og strandferie, Faste avganger - små grupper, Blixen Silver
Innkvartering
Hotell, Lodge, Camp
Transportmidler
Safari minibuss
I Skyggen av Kilimanjaro og Det Indiske Hav

Den perfekte førstegangssafari til Kenya for dem som gjerne vil ha en smakebit på safarilivet.

 • Karen Blixen Museet
 • Amboseli Nasjonalpark ved foten av Kilimanjaro
 • Tsavo Nasjonalpark - Kenyas største
 • Luksus teltcamp
 • Det Indiske Hav

Den perfekte førstegangssafari til Kenya for dem som gjerne vil smake safarilivet

En av våre mest solgte safarireiser, velegnet for familier, store som små. På reisen besøker du to av Kenyas populære nasjonalparker mot sør. Amboseli, som kjennetegnes ved Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro, som reiser seg majestetisk over savannen, og Tsavo, landets største safaripark, som byr på en enorm variasjon i natur og dyreliv. Blandt safariens høydepunkter er teltcampene i Tsavo Vest og Tsavo Øst, hvor det overnattes i ekte teltcamps. Ved begge campene er det vannhull, hvor man kan være heldig å se store flokker av elefanter og andre dyr som kommer for å drikke.


Safari, transport og kjøretøy
Transport og safarikjøring foregår i små safari minibusser som er velegnet til små grupper. Det er selvfølgelig garantert vindusplass til alle. Under safarikjøringen løftes taket opp, og man kan stå oppreist med fritt utsyn til løver, elefanter, bøfler og annet vilt.


Innkvartering og standard
Godt turistklassehotell i Nairobi. I safariparkene overnattes det i gode, sjarmerende lodger og intime bush camps av god standard. Ved Mombasakysten bor vi på 3-4* resort ved Det Indiske Hav. Det er mulighet for oppgradering av hotellet ved Mombasakysten.

Guide
Engelsktalende sjåførguide som følger deg på hele safari-reisen.

Gruppestørrelse
Garantert avreise ved min. 2 personer.

Avreisedatoer
Vi har avreise hver fredag hele året fra Norge.

Børn på reisen
Vi anbefaler at barn er minimum 6 år på denne reisen. Ved barn under 6 år anbefaler vi at det bestilles privat safaribil.

Tur kart
1 natt Nairobi Kenya
1 natt Amboseli Kenya
1 natt Tsavo vest Kenya
1 natt Tsavo øst Kenya
6 netter Mombasakysten Kenya

Dag 1
Avreise Norge - Nairobi

Avreise fra Norge til Nairobi via en europeisk by. Vi ankommer Kenyas hovedstad Nairobi om kvelden og blir kjørt til vårt lekre hotell i den sørlige delen av Nairobi.

Overnatting: The Panari Hotel, Nairobi
Måltider: Frokost


Dag 2
Amboseli Nasjonalpark

Etter frokost på hotellet blir vi hentet av en engelsktalende sjåførguide og besøker Karen Blixen Museet. Etter omvisningen i rommene går vi en tur i hagen, hvor det er utsikt til de berømte Ngong Hills. Etter lunsj på en av Nairobis kjente restauranter setter vi kursen direkte mot sør til nasjonalparken Amboseli. Turen varer i ca. fire timer, og på veien får vi massevis av inntrykk av Kenya.


Karen Blixen Museet ved foten av Ngong HillsAmboseli ligger på grensen til Tanzania, og ved foten av Afrikas mest kjente ikoner, Kilimanjaro, som også er kontinentets høyeste fjell på 5.895 meter. Området er flatt med åpen savanne og akasiekratt. Dyrene står som silhuetter foran det majestetiske fjellet, hvor toppen alltid er dekket med snø under den afrikanske blå himmelen.

Overnatting: Amboseli Sopa Lodge
Måltider: Helpensjon
Transport: 250 km - cirka 4,5 timerKilimanjaro i bakgrunnenDag 3
Tsavo Nasjonalpark, vest

Etter morgensafari i Amboseli og frokost på lodgen fortsetter vi til Tsavo vest. Tsavo vest byr på grønne åser med vakker utsikt over slettene. Det er også i Tsavo vest man finner de fantastiske Mzima Springs. Mzima Springs er en underjordisk kilde, hvor 10-20 millioner liter vann daglig bobler frem og danner et naturlig boblebad for flodhester og krokodiller. Skogen rundt elven er fylt med aper og fugler. Spesielt på slutten av året trekker tusenvis av fugler fra nord til dette området. Vi overnatter i et privat reservat som grenser opp til Nasjonalparken. De flotte safariteltene ligger alle med utsikt til en sjø hvor det kommer mange forskjellige dyr ned for å drikke. Her er det også flodhester og krokodiller!

Overnatting: Voyager Ziwani Camp
Måltider: Helpensjon
Transport: 150 km - ca. 3 timer
Dag 4
Tsavo Nasjonalpark, øst

Vi starter dagen med en morgensafari i området. Vi fortsetter deretter reisen til den østlige delen av Tsavo. Vi er fremme ved campen vår i Tsavo øst til lunsj. Den siste natten i bushen tilbringes i en sjarmerende og rustikk luksus teltcamp. Rett ved campen er det et vannhull som ofte tiltrekker seg elefanter som kan oppleves på nært hold, enten fra terrassen ved teltet eller fra et lite utsiktstårn. Om kvelden samles ofte en del antiloper rundt campen og skaper en magisk stemning i leirbålets skjær.

Overnatting: Satao Camp
Måltider: Helpensjon
Transport: 165 km - ca. 3 timerSatao Camp


Dag 5-10
Mombasa

Vi kjører turens siste safari tidlig denne morgenen. Vi fortsetter mot Mombasa, hvor vi tilbringer resten av reisen på et av Mombasas flotte kysthoteller. Her venter kritthvite sandstrender, grønne palmer, asurblått hav og avslapping. Under oppholdet kan det kjøpes forskjellige utflukter.

Overnatting: 6 netter på Severin Sea Lodge
Måltider: Halvpensjon
Transport: 165 km - ca. 2,5 timer


Dag 11
Mombasa - Hjemreise

Vi blir kjørt til Mombasa flyplass, hvorfra vi flyr tilbake mot Norge.


Dag 12
Ankomst Norge

Etter flybytte ved en europeisk flyplass, ankommer vi Europa i løpet av dagen.
 
I Skyggen av Kilimanjaro og Det Indiske Hav
Pris pr person
Periode Dobbelt
01.08.19 - 31.10.19 32.495
01.11.19 - 14.12.19 31.595
Bemerkninger
Avreiser
Det er avreise hver fredag hele året.

Prisen inkluderer
 • Flybillett Norge - Nairobi t/r på økonomiklasse
 • Flyskatter
 • Fly fra Mombasa - Nairobi på hjemreise
 • Transport og safari i safari-minibus med engelsktalende sjåførguide
 • 1 overnatting i Nairobi, Tamarind Tree Hotel, inkl. frokost
 • 1 overnatting i Amboseli, Satao Elerai, inkl. helpensjon
 • 1 overnatting i Tsavo vest, Severin Safari Camp, inkl. helpensjon
 • 1 overnatting i Tsavo øst , Satao Camp, inkl. helpensjon
 • 6 overnattinger på Mombasakysten, Pinewood 3-4*, inkl. frokost og middag
 • (eller opphold på lignende tilsvarende steder som ovennevnte)
 • Besøk på Karen Blixen Museet
 • En lunsj i Nairobi
 • Gratis vann under safarikjøringer
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips, beregn ca. USD 5-15 pr. person pr. dag (til sjåførguide)
 • Visum til Kenya, USD 50,- pr. person
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold om endring av valutakurser samt ledig kapasitet på hotell og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
I Skyggen av Kilimanjaro og Det Indiske Hav

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Kenya

Kenya vil garantert gjøre et stort inntrykk på deg. Du gripes av elefanter, giraffer og løver i sine naturlige omgivelser, av snøkledde fjell, glinsende isbreer, øde ørkener, tørre savanner, fruktbare sjøområder, tette urskoger og utdødde vulkaner. 

Toppen av det majestetiske Mount Kenya kneiser fem kilometer over endeløse gressletter og får deg til å føle deg liten. Og fremdeles har vi ikke nevnt nomadene, de fargerike krigerne og de lange hvite sandstrendene ved det krystallklare Indiske Hav.

Kenya gir deg en opplevelse for livet, uansett om du velger å bo under en teltduk eller på hoteller med internasjonal standard.

Lokal tid...

Reisetid

Reisetid til Kenya - hvor lang tid tar det å fly til Kenya?

Det går ikke direkte fly til Kenya fra Norge, men du kan fly til hovedstaden Nairobi via blant annet Amsterdam og London på litt over åtte timer. Fra Nairobi er det direkte fly til en rekke afrikanske land.

Det er også lett å komme rundt i Kenya med fly og det er ofte billigere over de lange avstandene. Det er mange daglige avganger mellom Nairobi og Mombasa og man finner lett en flyrute til landets andre knutepunkter.

I tillegg er det private rullebaner ved mange safari lodger, nasjonalparker og andre turiststeder. Men vær forberedt på at turene ofte foregår i små propellfly og at rullebanene som regel ikke er asfaltert.

En annen mulighet er minibuss eller Land Rover, hvis du har god tid til å oppleve landet, men de kenyanske veiene lever ikke opp til normal norsk standard.

Hvis du tar en taxi i byene så bør du forsikre deg om at den har en lisens. Og hvis taxien ikke har et taksameter, så avtal prisen før kjøreturen.

Du kan også ta en tur med Kenya Railways’ berømte jernbane fra Mombasa til Nairobi og videre til Victoriasjøen.

Samburu Game Reserve
Over 325 km fra Nairobi, i det tørre nordlige Kenya ligger det 165 km² store Samburu-reservat. Reservatet ligger på en lavaslette med bratte daler og myke bakker. Den sentrale nerven i reservatet er Ewaso Ngiro-elven som bukter seg gjennom landskapet. På begge sider av elva er det et galleri av grønt bestående av bl.a. paraplyakasier og doumpalmer som tiltrekker en sverm av fugler.

I dette område finnes også noen av Kenyas mer sjeldne dyrearter, som sjiraffgasellen,
Grevy’s sebra, nettsjiraffen, oryxantilopen og somalistrutsen.

Buffalo Springs Game Reserve Buffalo Springs faller sammen med Samburu i sør og er mer eller mindre en forlengelse av
parken med de samme omgivelsene. Som navnet antyder er den største akvifer (bergart) imidlertid kilden fra en kilde som tiltrekker seg vilt fra nær og fjern. Reservatets grenser mot nord til Ewaso Ngiro-elven. Flere fargerike lokale stammer bor i området og det er mulig å besøke dem.

Samburustammene er nært beslektet med Masai.

Shaba Game Reserve
Med sitt uspolerte villmark i halvørkenen ligger Shaba Game Reserve som en del av Samburu og Buffalo Springs Nasjonalreservatet, kun adskilt fra hverandre av Kenya- Etiopia motorveien, en støvet og hullet grusvei.

Reservatet dekker et areal på rundt 239 km² og blir ikke besøkt av så mange turister som de fleste andre parker i Kenya, til tross for den spektakulære og enestående naturen. Omgivelsene er vakre og består av dramatiske fjell og Ewaso Ngiro-elven. Er rikt på et storslått fugleliv samt annet dyreliv.

Masai Mara Game Reserve Masai Mara ligger rundt seks-syv timers kjørsetur (270 km) sørvest for Nairobi. Reservatet er på 1.510 km² og ligger i 1.500-2.000 meters høyde noe som betyr at klimaet generelt er svært behagelig. Reservatet er i sør forbundet med Serengeti sletten i Tanzania og er Kenyas mest kjente. Fra rundt juli til oktober måned kan man oppleve verdens største vidunder innen for dyreverden, ”The Migration”, hvor opp mot to millioner hovdyr vandrer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya.

Masai Mara består av fantastiske naturscener, bølgete sletter, bakker og mindre skogområder, godt forsynt med vann fra Maraelven som renner gjennom parken fra nord til sør. Her er en rikdom av ville dyr og ikke minst av de store kattene – løver, geparder og leoparder. I Maraelven er det masse krokodiller og mange flodhester, men området byr også på et fantastisk fugleliv og et spennende Masai-folk som også kan besøkes.

Amboseli Nationalpark
På grensen til Tanzania ved foten av Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro ligger Amboseli Nasjonalpark. Hvis du spør de lokale kenyanere er Amboseli Nasjonalpark deres favoritt og det er ikke uten grunn. Parken er 392 km² og ligger rundt fire timers kjøretur fra Nairobi. Området er åpne savanner og acaciakratt, og dyrene står som silhuetter foran det majestetiske fjellet. Omtrent midt i parken er det flere sumpområder, og det er her den største konsentrasjonen av ville dyr.

Amboseli er spesielt kjent for store flokker av elefanter og et utrolig rikt fugleliv, men det er også mye annet vilt, som bøfler, løver, geparder, sebraer, gnuer, gaseller og sjiraffer.

Tsavo Nasjonalpark
Kenyas eldste og største nasjonalpark dekker et område på mer enn 20.000 km². Parken ligger omtrent midt mellom Mombasa og Nairobi. Tsavo er delt av Mombasa- Nairobi landeveien i en østlig og en vestlig del.
Den østlige delen byr på flatt landskap med typisk savanne, mens den vestlige delen er mer kupert. I den vestlige delen ligger også Mzima Springs, en underjordisk kilde som 10-20 millioner liter vann daglig bobler opp og danner en naturlig jacuzzi for flodhester og krokodiller. I området finnes det også et reservat for den truede sorte neshornet.

Tsavo er kjent for en stor viltbestand, den største bestanden av elefanter i Kenya og et enestående fugleliv.

Rift Valley
Den Afrikanske forsenkning, verdens lengste juv som strekker seg over mer enn 6.000 km fra Midt-Østen til Mozambique. I Rift Valley i Kenya finner man en rekke av ferskvanns- og saltsjøer. Innsjøene tiltrekker seg en rekke fugler der Lake Naivasha, Lake Elementaita og Lake Nakuru ligger en vel 2-2½ times kjøretur fra Nairobi, den mest besøkte på en safaritur.

Området er et paradis for fugleinteresserede, fordi innsjøene tiltrekker et enormt antall fugler – både fastboende og trekkfugler. Lake Nakuru er en grunn saltsjø. Innsjøen ligger i Lake Nakuru Nasjonalpark omgitt av gress savanner, gul barkede acaciatrær og skog. Innsjøen er verdenskjent for å huse tusenvis av flamingoer, noe som er et fantastisk syn.

Foruten det imponerende fuglelivet i parken er det bøfler, leoparder, sjiraffer og ikke minst gode sjanser for å se neshorn. Lake Elementaita som ligger en god halv times kjøretur fra Lake Nakuru er også en saltsjø, med ideelle levekår for flamingoer og andre fugler. Her er en mulighet for gå- og rideturer. Lake Naivasha er en av ferskvannssjøene i Rift Valley.

Dette er en av de beste områdene for å se fugler som kan oppleves på en gåtur eller seiltur. Innsjøen er også et hjem for flodhester og her er det mulig å fiske. I sjøens østlige ende ligger Cresent Island, som er et privatreservat. Det er populært å seile til øya for å gå en tur med gode muligheter for å møte antiloper, sjiraffer og sebraer.

Mount Kenya Nationalpark
Rundt 180 km nord for Nairobi i det sentrale høylandet ligger Mount Kenya som med sine 5.199 meter er Kenyas høyeste og Afrikas nest høyeste fjell. Med de snødekte fjelltopper er det en stor kontrast til de omkringliggende tørre gressletter. Fra en høyde på 2.200 meter og opp er fjellet utpekt til en nasjonalpark på i overkant av 715 km².

Den første delen av fjellet er urskog, høyere opp er det bambusskog og øverst er det alpin lyngheier. I urskogen er det en stor viltrikdom av bl.a. elefanter, bøfler og antiloper, og i området ligger ett av de kjente tretopp hoteller med utsikt til et vannhull som tiltrekker seg skogens dyr døgnet rundt.

I tillegg til safari opplevelsene fra tretopp hotellet byr området på forskjellige gåturer.

Aberdare
Aberdare er en vakker fjellkjede i Kenyas sentrale høyland. Mesteparten av området ligger i en høyde på rundt 3.000 meter. I hjertet av disse fjellene ligger Aberdare Nasjonalpark med svært tett skog vekst, bekker og fosser. På grunn av den tette skog veksten er det vanskelig å se dyrene på en safaritur, men ved Mount Kenya er det mulig å bo på et tretopp hotell som ligger ved et vannhull hvor dyrene kommer for å drikke.

Blandt dyrene i Aberdare er elefanter, bøfler, næsehorn og Colobusaber.

Mombasakysten
De kilometerlange kritthvite strender med eksotiske kokospalmer og det krystallklare Indiske Havet er utmerket å kombinere med en safari. På kysten finnes alt fra enkle strand hotell til luksuriøse hotell med flotte restauranter og de tradisjonelle ”Dhow” seilskuter.

Lamu
Lamu er en liten eksotisk øy som ligger utenfor Kenyas nord-østkyst. Det er ingen biler på øya og det er et sted hvor ting tar den tid som trengs. Lamu by er den eldste by i Kenya som fortsatt er bebodd og husene er rustikk med stråtak. Her er både lodges og kilometervis av hvite sandstrender. Et perfekt sted å slappe av helt og fullstendig.

Været i Kenya


Været er tropisk ved kysten, temperert i høylandet og subtropisk i resten av Kenya.
Det er to regntider i Kenya. Den store regntiden som er fra april til juni og den lille regntiden som er i november og desember. Selv om det er regntid regner det ikke konstant og man kan likevel reise til Kenya. Oftest kommer det korte intense regnbyger som varer noen få timer etterfulgt av solskinn. Regntiden gjør landskapet grønt og frodig og det er ikke så mange turister i safariparkene som i resten av året.

Kenya ligger ved ekvator og har et behagelig tropisk klima. Det kan være store regionale variasjoner i klimaet påvirket av flere faktorer - spesielt høyde (temperaturen synker med ca 6 °C for hver 1000 meter du klatrer).

Kenyas dagtemperaturer ligger på mellom 20 og 28 °C, men det er ofte litt varmere på kysten.
Kenya er for nære ekvator for at man vil oppleve en ekte vinter og sommer. Årstidene er i stedet delt i regn periode og tørr periode.

Tørr periode (juni-oktober)
Været i Kenya i juni, juli, august, september og oktober er den kjøligste perioden. Dagtemperaturene ligger på rundt 23 °C i høyereliggende strøk (f.eks. Masai Mara) og 28 °C i lavere strøk og de kystnære områdene. I den tørre årstiden er himmelen klar og dagene er solfylte. Tidlig på morgenen vil temperaturene i høyere strøk ligge på cirka 10 °C. Det er lurt å pakke med varme klær for tidlige morgener da safarien er i åpne biler.

Regn periode (november-desember)
I regntiden vil temperaturene på dagtid ligge på mellom 24-27 °C i høyereliggende strøk. Ved lavere strøk vil bli dagtemperaturene være mer konstant på rundt 30 °C.
Fra desember til april vil luftfuktigheten være høy i Tsavo og kystområdene.
I november og desember vil det forekomme korte, men kraftige regnskyll. Disse kommer vanligvis på ettermiddagen etterfulgt av tordenvær.

I løpet av denne perioden vil de fleste antiloper og gaselle arter få sine unger. De store rovdyrene vil også få sine unger i den grønne perioden.

Tørr periode (januar-mars)
Perioden varer vanligvis i januar, februar og mars, men lengden på denne tørre perioden kan være vanskelig å forutsi, men vanligvis kommer regnet tilbake i begynnelsen av mars. Savannen er åpen og gresset er kort slik at de er lett å få øye på dyrene.

Regn periode (april-mai)
I denne perioden kan du oppleve lange regnskurer, men det er sjeldent at det regnet hele dagen. Fuktigheten er høy i denne perioden og det kan være overskyet og tåke i høylandet.

Migrasjon i Masai Mara
I juni begynner man å se store flokker av Burchell zebra komme til Masai Mara. Når de har beitet det grove gresset kommer gnuene da de krever finere og kortere gress. De enorme flokker av gnu (blue wildebeest) kan oppleves i Masai Mara fra juli til oktober. Det varierer fra år til år avhengig av når regnet har gitt næring til gresset. De kommer vandrende fra sør og bli værende i Masai Mara frem til oktober / november hvor de da krysser Mara elven på vei tilbake til Tanzania.
I perioden hvor det er store flokker av sebra og gnuer i Masai Mara vil det være begrenset med flokker av elefanter da de ikke trives med den uro som gis med tusenvis av dyr. Elefantene vender tilbake til Masai Mara i november og desember.

I januar-mars vil man få oppleve fuglenes migrasjon hvor mange av våre arter fra Europa er å finne i Masai Mara.


Klimatabell, Mombasa:

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Luft 33 34 34 33 31 29 29 29 30 31 32 33
Vann 27 27 27 26 24 24 23 23 25 25 26 26
Nedbør 34 14 56 154 236 88 72 68 67 103 105 75

Visum Kenya
Visum kreves til Kenya for norske statsborgere. Visum kan kjøpes ved innreise til Kenya eller man kan søke om visum før avreise på linken nedenfor til den Kenyanske ambassades nettside.
Når du søker på nettet, er visumgebyret USD 50 pluss en serviceavgift på USD 1.

Etter registreringen på hjemmesiden tar det omkring 7 dager før visumet blir utstedt. Det elektroniske visumet skal fortsatt printes ut og medbringes sammen med pass og presenteres ved ankomsten til Kenya. Alternativt kan visum kjøpes innen avreise hos Kenyas Ambassade i Stockholm. Visumet er gyldig i 30 dager. Skal man kun transitere Kenya koster et 24-timers visum USD 20,- per person. Barn må også kjøpe visum. For å få visum må man være i besittelse av en returbillett eller en billett til videre reise inkl. alle nødvendige dokumenter for neste destinasjon, samt tilstrekkelig med kontanter, reisesjekker og/eller et betalingskort.

Du kan bestille visum til Kenya her: www.evisa.go.ke

Ditt pass må være gyldig i minimum 6 måneder fra ankomstdagen til Kenya.

Areal
582.646 km².

Befolkning
30 millioner innbyggere. Av disse bor ca, 2.1 millioner i hovedstaden Nairobi.

Telefon & Internet
For å ringe internasjonalt til Kenya er forvalgkoden 254 og deretter ringes lokalnummeret.
Mobiltelefoner fungerer i store deler av Kenya. Nettverket dekker de større byene og i mange turistområder. Likevel er det i nasjonalparkene ofte ikke dekning.

Internett og Wi-Fi finnes på mange hoteller og i de større byene. I nasjonalparkene er det kun de færreste hoteller/lodger som har Internett-fasiliteter, og hvis de har det, er tilgangen ofte dyr.

Tips
I Kenya er tips meget utbredt. Selv om service vanligvis er inkludert, forventes det at man legger ca. 10 % på beløpet.

På safarireisen gir man tips til den lokale sjåfør/guide, vanligvis når safarireisen avsluttes. Det er naturligvis fritt opp til hver enkelt hvor meget man betaler, men har man vært fornøyd med servicen, er beløpet normalt mellom USD 5-15 per person per dag.
Bemerk: Visse safarioperatører anbefaler USD 20 per dag til sjåfør/guide, men vi vil gjerne understreke at beløpet er helt og holdent opp til én selv.

Koffertbærerne på hotellene gir man vanligvis 50-100 Schilling eller 1 USD per koffert. På restauranter runder man opp med ca. 10 %. Til taxisjåfører betaler man ca. 5-10 %.

Sørg alltid for å ha mindre sedler; 50-100 KSh for hånden til tips.

Man blir på reisen i Kenya ofte spurt av lokalbefolkningen, om man har en T-skjorte, sko eller en kulepenn man kan unnvære eller evt. bytte med en liten suvenir. Har man en ekstra kulepenn, klær eller sko man ikke lenger bruker, blir de fleste kenyanere utrolig glade for å overta dette. Kvaliteten på våre klær og sko er som regel vesentlig bedre enn de varer man kan kjøpe i Kenya.

Språk
Det offisielle språket i Kenya er swahili og engelsk, men det prates også mange lokale språk og dialekter, hvorav noen av de mest utbredte er kikuyu, masai og samburu. De fleste kenyanere som jobber i turistområdene forstår og snakker engelsk, og man opplever som regel ikke de store vanskelighetene med å gjøre seg forstått.

Religion
All verdens trosretninger trives side om side i Kenya. 40 % er protestanter, 30 % er muslimer, og 22 % er katolikker.

Valuta
Den offisielle myntenheten i Kenya er Kenya Schilling.
Forkortelsen av Kenya Schilling er enten KSh eller man bruker /= etter beløpet; eks. 500/=. Det finnes følgende sedler: 50, 100, 200, 500 og 1000 schilling. Av mynter finnes det 5, 10, og 20 cent (det går 100 cent på 1 schilling). Det er en god ide å alltid ha 50 og 100 schillings med seg til f. eks. tips.

Du kan få opplyst den aktuelle kursen ved å kontakte din bank eller du kan se kurserne på Internett.

Reisende til Kenya kan veksle fra fremmed valuta til Schilling eller reisesjekker i banker, bureau de change og autoriserte hoteller. Det er lettest å veksle USD eller Euro. Også mange forretninger og hoteller acksepterer USD som betaling. Det er enkelt å veksle kontanter i Nairobi eller Mombasa flyplass, og kursen er rimelig. Det er i Kenya ingen begrensning for hvor meget fremmed valuta du kan innføre. Det er ulovlig å veksle ”svart” i Kenya.

VIKTIG! medbringes USD-sedler må disse ikke være eldre enn fra 2003.

Vaksinasjoner
Det kreves ingen vaksinasjoner for å komme inn i Kenya. Men vi anbefaler deg å snakke med din fastlege om en forebyggende malariakur en uke før avreisen og en vaksinasjon mot stivkrampe.

Safari
Begrepet ”safari” ble født i Kenya, og det er ikke tilfeldig. Landets varierte dyreliv og landskap byr på fantastiske opplevelser, og siden de første storviltjegere har Kenya hatt turisme uavbrutt. Derfor finner du både transportmidler og innkvartering i henhold til smak.

Jakt er forbudt i Kenya av hensyn til det skjøre dyrelivet, så du bør i stedet bevepne deg med et kamera, et åpent sinn og en vekkerklokke.

Det er mye å se og vi drar vanligvis av sted fra tidlig om morgen til sent på ettermiddagen når dyrene er mest aktive.

I Kenya foregår safariene i minibusser, hvor alle har vindusplasser med utsikt.
Guiden er god til å få øye på dyrelivet og forteller om det så du får mye kunnskap på en underholdende måte.

Golf
Kenya er litt av et golf paradis. Kenya er en tidligere britisk koloni og kolonimakten har anlagt mange golfbaner med det grønt gress.

På grunn av den lange, stolte tradisjon er
standarden generelt svært høy, og de kenyanske fairwayene er velpleiede. Greenfee er klart billigere enn i Norge, og du skal ikke bli overrasket hvis du tillegg til en god sportsopplevelse får et glimt av aper, antiloper og eksotiske fugler. Kontakt Blixen Tours hvis du ønsker vår hjelp til å spille golf i Kenya.
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
I Skyggen av Kilimanjaro og Det Indiske Hav

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

The Panari Hotel

Dette nye hotellet har store stilrene rom, topp service og nydelig mat. Fra hotellet er det utsikt både til dyrerik nasjonalpark og Nairobis skyline

Velegnet for par
Velegnet for par
Barnevennlig
Barnevennlig

Det lekre Panari Hotel ligger med flott utsikt over Nairobi Nasjonalpark i Nairobis sørlige ende

Med en avslappende atmosfære og en overflod av fasiliteter, er man sikret et behagelig opphold i hovedstaden. Her er det alle former for kommunikasjon, to lekre restauranter. Det er adgang til attraksjoner som Karen Blixen Museet, Nasjonalparken, Giraff-Senteret, Smykke fabrikken Kasuri Beads og Sheldrick Elefant rehabiliteringssenter. Kun 10 minutter fra henholdsvis Jomo Kenyatta int. flyplass og Wilson Airport.

Veien hit

Boma ligger 13 km fra Jomo Kenyatta Internasjonale Flyplass og 5 km fra Wilson flyplass, hvor de fleste fly til safariområdene flyr fra.

Beliggenhet...

 • Kenya
 • Nairobi
 • Nairobi Centrum
Hvorfor bo her?
 • Perfekt beliggenhet ift. attraksjoner og flyplass
 • Stort utvalg av fasiliteter
 • God service

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

The Panari Hotel har Deluxe/Superior rom og 2 høyere kategorier.

Superior Rom:
Queen size seng, air condition, telefon, gratis WI-FI, multimedia-adgang, satellitt-tv, minibar, te og kaffe, safe, hårtørrer, vekt, 24 timers rom-service og aviser.

Deluxe Rom:
Har dessuten alle utsikt til Nairobi nasjonalpark og lounge område.

Executive Suite:
Har dessuten King size seng og mer plass.

Royal Jade Suite:
Har dessuten den beste utsikten over nasjonalparken, butler service, egen spa, to mini-barer, to flatskjermer, eget område med middagsbord, frukt og blomster.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Minibar
Te-/kaffemaskin
Telefon
Internett, trådløs
Hårføner
Romservice
Safe
TV, flatskjerm
DVD

The Panari Hotel tilbyr:
Restaurant, cocktail bar, lounge, sky lounge, kafé, coffee shop, velvære, spa, treningssenter, svømmebasseng, konferanse fasiliteter og skøytebane.

Fitness senter
Restaurant(er)
Svømmebasseng
Forretningssenter
Lounge/bar
Spa/velvære
Barneklubb
Romservice
Handicapvennlig
Internett, trådløs (gratis)
Icon 1 Icon 3

Amboseli Serena Safari Lodge

Amboseli Serena Safari Lodge ligger i hjertet av en av de mest kjente nasjonalparkene i verden – Amboseli Nasjonalpark.

Velegnet for par
Velegnet for par
Barnevennlig
Barnevennlig

Solnedganger over Mount Kilimanjaro og uforglemmelig safari i masaienes land

Midt ute på slettene i masaienes land, i skyggen av akasietrærne, ligger Amboseli Serena Safari Lodge. Her, midt ute i villmarken, med utsikt til Mount Kilimanjaro, de enorme sletter og sumper hvor de ville dyrene kommer for å drikke, opplever du det Afrika som masai-krigerne kjenner best.

Amboseli Serena Safari Lodge ligger i hjertet av en av de mest kjente nasjonalparker i verden – Amboseli Nasjonalpark. Her er det gode muligheter til å se de berømte ”The Big Five” – elefanten, løven, bøffelen, nesehornet og leoparden – og den helt spesielle sump-elefanten.

Med en beliggenhet utover det vanlige er Amboseli Serena Safari Lodge et perfekt reisemål for alle som drømmer om å oppleve det ekte Afrika, og samtidig bo i hyggelige og komfortable omgivelser. Lodgen er også meget velegnet for barn, og her finner du både barnepass, familierom og spesielle menyer for barn.

Veien hit

3,2 km fra Amboseli lufthavn.

Beliggenhet...

 • Kenya
 • Sørøst Kenya
 • Amboseli
Hvorfor bo her?
 • Sentral beliggenhet i Amboseli
 • Utsikt over Kilimanjaro

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Amboseli Serena Safari Lodge har 92 hyggelige og komfortable værelser, som er inspireret af masaierne med blandt andet håndmalede freskomalerier. Hvert værelse har sin egen veranda, hvor du kan sidde og nyde solen, udsigten og savannens mange lyde og dufte. Fra campen er der udsigt til små vandhuller og sumpe, hvor elefanter, antiloper og bøfler kommer for at drikke og hvor flodheste boltrer sig.

Rom- og suitefasiliteter

Balkong/terrasse
Takvifte
Telefon
Internett, trådløs
Hårføner
Romservice

Hver dag arrangerer lodgen 2 safariturer med en erfaren guide, hvor du kan oppleve Afrikas vakre natur og ville dyreliv - ikke minst ”The Big Five” – og se solen gå ned bak Mount Kilimanjaros snekledde topp. Du kan oppleve naturen til fots på guidede gåturer, og lære mer om slettens rike fugleliv på spennende fugle-safari. Du kan også besøke en masai-landsby og oppleve dette fascinerende folket og deres dagligdag eller spise middag i bushen i lyset af et bål og opleve ægte masaidans og masaikrigere.

På Amboseli Serena Safari Lodge kan du slappe af ved poolen eller med en forløsende massage, ansigtsbehandling, manicure eller pedicure. Du kan også fordybe dig i et brætspil på din veranda eller med en god afrikansk bog fra lodgens bibliotek.

Måltiderne kan du nyde i restauranterne eller ude i bushen og størstedelen af det kød, mejeriprodukterne, frugten og grøntsagerne, som du får serveret, er fra området omkring lodgen.

Restaurant(er)
Svømmebasseng
Vaskeriservice
Forretningssenter
Internett, trådløs
TV
Suvenirbutikk
Spa/velvære
Møte- og konferensefasiliteter
Bibliotek
Barnepass
Icon 1 Icon 3

Voyager Ziwani Camp

Vakker teltcamp som ligger i et privat reservat som grenser til Tsavo Nasjonalpark som er Kenyas største – flott beliggende ved en elv/innsjø med Kilimanjaro i bakgrunnen

Velegnet for par
Velegnet for par
Barnevennlig
Barnevennlig

Historiske steder, fantastisk utsikt og de fantastiske Mzima Springs

Campen har utsikt til en innsjø med krokodiller, flodhester og en mengde andre dyr som kommer for å slukke tørsten. Her kommer alle de klassiske Afrika-artene, men også sjeldne arter som kun finnes i noen få områder. Stedet er, i tillegg til å være kjent for god service, flotte telt, god mat også kjent fordi det er historiske steder fra 1. & 2. verdenskrig i området, og dessuten de fantastiske Mzima Springs.

Veien hit

257 km fra Nairobi og 273 km fra Mombasa, lodgen har dessuten egen landingsbane.

Beliggenhet...

 • Kenya
 • Sørøst Kenya
 • Tsavo Vest
Hvorfor bo her?
 • Nyrenoverte telt med flott beliggenhet
 • Rikt dyre- og fugleliv
 • Historiske steder fra 1. & 2. verdenskrig
 • Meget fine barnefasiliteter og naturskole
 • Dyktige Naturguider
 • Nattsafarier i privat reservat

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Campen har 25 store safaritelt, hvorav 16 er på sørsiden og 9 på nordsiden av Sante-elven. Alle er komfortabelt innredet med dobbelt eller twin senger, toalett og boblebad.
Fem av dem er Deluxe-telt med king-size senger og mere plass.

Teltfasiliteter:
220/240 el., Tøyvask, servering av morgen-te/kaffe

Rom- og suitefasiliteter

Minibar
Balkong/terrasse
Te-/kaffemaskin
Romservice
Turndown-tjeneste

Telefon og Internett tilgang i resepsjonen, mobiltelefonforbindelse, restaurant, lounge bar, safe, visa og mastercard tilgang, bush-breakfast, safari-vandring, natt-safari, kvelds-foredrag og masai-dans.

Restaurant(er)
Vaskeriservice
Lounge/bar
Suvenirbutikk
Barnepass
Barneklubb
Handicapvennlig
Internett, trådløs (gratis)
Safari - tilbud om vandresafari
Safari - mulighet for kveldssafari
Icon 1 Icon 3

Satao Camp

Satao Camp er en sjarmerende og rustikk telt-camp, og også en av de mest autentiske i Tsavo East. Ved å overnatte under kanvas får vi bushens lukter og nattens dyre-lyder med helt inn i teltet.

Det perfekte sted å oppleve safari a la Karen Blixen!

Satao Camp er en sjarmerende og rustikk teltcamp, og også en av de mest autentiske i Tsavo East. Ved å overnatte under kanvas får vi bushens lukter og nattens dyrelyder med helt inn i teltet. Rett ved campen er det et vannhull som ofte tiltrekker seg elefanter som kan oppleves på meget nært hold, enten fra terrassen ved teltet eller fra et lite utsiktstårn. Etter middagen blir det hyggestund rundt bålet under den imponerende afrikanske stjernehimmelen.

Veien hit

Beliggende ca. 50 kilometer fra hovedveien mellom Nairobi og Mombasa i den sørlige delen av Tsavo Øst nasjonalpark.

Beliggenhet...

 • Kenya
 • Sørøst Kenya
 • Tsavo Øst
Hvorfor bo her?
 • Teltcamp
 • Rustikk
 • Autentisk
 • Vannhull rett ved campen

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Campen består av 20 luksus-kanvastelt. 16 familietelt og 4 suiter.

Teltene har ordentlige senger, toalett og rennende vann. Dusjen er i ekte afrikansk stil, hvor man hver kveld får bragt varmt vann til teltet. Det er til hvert telt en liten terrasse med stoler og et bord.

Rom- og suitefasiliteter

Safari og turer i utkikkstårnet.

Pinewood Beach Resort & Spa

Ideelt for dem som ønsker ro og fred ved kystens flotteste strand, Galu Beach. Et av våre favoritthoteller på Mombasa-kysten.

Velegnet for par
Velegnet for par
Barnevennlig
Barnevennlig
Dykking
Dykking
Snorkling
Snorkling

Hyggelig hotell med personlig service i fredelige omgivelser

Pinewood Beach Resort & Spa (tidligere Pinewood Village) et hyggelig lite hotell i turistklassen, hvor du får en god og personlig service. Hotellet er ideelt for dem som ønsker fred og ro ved kystens flotteste strand, Galu Beach.

Et av våre favoritthoteller på Mombasa-kysten.

Veien hit

Ca. 2 timers kjøretur fra Mombasa Airport.

Beliggenhet...

 • Kenya
 • Kenyakysten
 • Sørkysten
 • Diani Beach
 • Galu Beach
Hvorfor bo her?
 • Hyggelig hotell
 • En av de flotteste strendene
 • Personlig kokk (i suitene)
 • Gode tilbakemeldinger fra gjester

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Et av våre favoritthoteller ved kysten, beliggende ved en av de vakreste strendene. Et mindre hotell med mer atmosfære enn mange av de store charterpregede resortene ved kysten.

Awards og utmerkelser:

Tripadvisor, Winner "Travelers choice, 2009
Award for "Excellence in Customer Service", 2007, Africasky.co.uk
Best AFrican Hotel, Award for Excellence, 2006, Tropicalsky.co.uk

Et mindre boutique hotell med kun 38 rom og 20 suiter plassert i klynger i hagen.

36 Deluxe Rom, 45 m2
18 Suiter, 90 m2
2 Executive Rom, 45 m2
2 Executive Suiter, 90 m2

Rommene har bad, toalett, air condition, myggnett og terrasse eller balkong. I suitene er det en lounge og et kjøkken. I suitene følger også en kokk med, og man kan velge om man vil få maten laget av egen kokk på rommet, eller om man vil spise i hovedrestauranten.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Minibar
Internett
Balkong/terrasse
Takvifte
Te-/kaffemaskin
Telefon

Om dagen kan man nyte en kald drink i basseng-baren, spise lunsj i snacks-grillen eller dhow-baren, som ligger ved stranden. Middagen serveres i hovedrestauranten.

I tillegg til den kritthvite sandstranden er det svømmebasseng, vannsports-senter med blant annet dykkerskole, snorkling, windsurfing og havfiske. Det er dessuten guidede sykkelturer, tennisbane, squashbane, bordtennis, suvenir butikk, skjønnhetssalong, mulighet for vask av klær samt telefon og pc-er med e-post.

Fitness senter
Restaurant(er)
Svømmebasseng
Vaskeriservice
Forretningssenter
Internett, trådløs
Jacuzzi/Hot tub
TV
Tennisbane
Lounge/bar
Suvenirbutikk
Vannsportsaktiviteter
Bordtennis
Dykkesenter
Icon 1 Icon 3 Icon 4 Icon 5
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
I Skyggen av Kilimanjaro og Det Indiske Hav

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.