Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Kilimanjaro - Marangu ruten

Land
TANZANIA
Områder
Kilimanjaro
Varighet
9 dager / 7 netter
Safaritype
Kilimanjaro trekk
Innkvartering
Hotell, Telt
Kilimanjaro - Marangu ruten

Et geologisk underverk formet av naturkreftenes lava og isbreer. For deg som ønsker en opplevelse for livet, med en aktiv ferie og vandring i fantastisk vakre og varierte omgivelser

 • Bestig Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell
 • Vakkert og utfordrende trekk
 • Verdens vakreste soloppgang fra ”Afrikas Tak”
 • Opplev 5 klimasoner fra regnskog, savanne og heier til steinørken og snødekte topper
 • Stå på toppen av Uhuru Peak, 5.895 m.o.h. og se utover verden
 • Opplev det rike dyrelivet i Kilimanjaro Nasjonalpark

Se ut over verden fra toppen av Kilimanjaro, et geologisk underverk formet av naturkreftene

Et geologisk underverk formet av naturkreftenes lava og isbreer. For deg som ønsker en opplevelse for livet, med en aktiv ferie som byr på vandring i fantastisk vakre og varierte omgivelser.

Det er overveldende å stå på toppen av Kilimanjaro, som kneiser 5.895 m.o.h. En stor bedrift du med stolthet vil kunne tenke tilbake på resten av livet. Fjellet, også kalt Kili, er det 4. høyeste fjellet av ”The Seven Summits”, som er fjellbestigernes liste over de høyeste fjell på de syv kontinenter.

Vi tilbyr en fantastisk fjelltur med utdannede guider, profesjonelt utstyr, god forpleining og garanti for at guidene får lønn og arbeidsforhold i overensstemmelse med gjeldende regler.
"Like stort som hele verden, mektig, høyt og ufattelig hvitt i solskinnet", skriver Hemingway om Kilimanjaro, som er verdens høyeste frittstående fjell.

Den naturskjønne vandringen går gjennom hele 5 klimasoner og har fantastisk utsikt til Kilimanjaros 3 topper, Shira, Kibo og Mawenzi (de 3 sovende vulkaner). Turen til toppen av Kilimanjaro er krevende, men kan gjennomføres av alle som har en normal god fysikk og en god porsjon utholdenhet. Turen starter ved foten av fjellet, hvor alt er grønt og frodig som i junglen. Det er et rikt dyreliv, og særlig den vakre kolobus apen med sin store hvite hale, de vakre fuglene og leguianene kan oppleves i disse områdene.

Ruter til Kilimanjaro:
Det er 6 tradisjonelle ruter til toppen av Kilimanjaro: Marangu (Cola ruten), Machame (Whisky ruten), Rongai, Lemosho, Shira og Umbwe. Vi kan tilby vandring via Machame og Marangu rutene.

Marangu-ruten er nok den mest populære ruten, da overnattingene skjer i hytter og ikke i telt – og fordi noen turoperatører tilbyr turen på kun 4-5 dager. Dette kan imidlertid være livsfarlig, fordi man da ikke rekker å akklimatisere seg tilstrekkelig, derfor når de færreste toppen. Vår tur tar 6 dager og det er 65 km opp til toppen.

Gjelder for begge rutene:
Profesjonelle bærere tar seg av alt utstyr og kokker tilbereder maten. Det er ingen teknisk klatring involvert i bestigningen. Under bestigningen er det viktig at man tar det ”pole pole”, som man sier på swahili. Det betyr, gå langsomt (for bedre tilvenning til høyden). Om natten faller temperaturen til under frysepunktet, derfor er det viktig å ha en god sovepose, varmt tøy o.l.
Vi har ikke ”lavpris” turer til Kilimanjaro, fordi vi legger vekt på sikkerhet i.f.m. både utstyr og forpleining, samt en lengre rute som sikrer deg den livsviktige og nødvendige akklimatiseringen, slik at du ankommer trygt til toppen. Vi prioriterer også velutdannede guider samt sikring av Kilimanjaros fremtid i.f.m. avfallsbehandling o.l.

De fleste lar seg imponere av Afrika, og mange vender tilbake og blir bergtatt av landets skjønnhet. Vi foreslår å forlenge reisen med en badeferie på Zanzibar og/eller en safari tur, for å gjøre Afrikareisen din fullkommen.
Tur kart
Dag 1 Kilimanjaro
Dag 2 Vandring fra Marangu Gate til Mandara Hut
Dag 3 Vandring fra Mandara Hut til Horombo Hut
Dag 4 Vandring omkring Horombo Hut
Dag 5 Vandring fra Horombo Hut til Kibo Hut og til Uhuru Peak
Dag 6 Vandring fra Uhuru Peak til Horombo Hut
Dag 7 Vandring fra Horombo Hut til Machame Gate
Dag 8 Hjemreise (eller m. forlenget safari eller badeferie på Zanzibar)
Dag 9 Ankomst til Norge (/Safari/Zanzibar)

Dag 1
Avreise Norge

Avreise fra Norge om morgenen, til Kilimanjaro i Tanzania. Det er et flybytte underveis.
Dere lander om kvelden og etter innreiseformalitetene på flyplassen blir dere kjørt til hotellet.
Dag 2
Marangu Gate til Mandara Hut

Etter en tidlig frokost, blir det et brifing møte angående Kilimanjaro Trekket, og alt utstyret blir sjekket og pakket. Så kjøres dere til Marangu gate, som er inngangen til Mt. Kilimanjaro Nasjonalpark. Her møter dere personalet på turen, som består av sjefs-guiden, assistent guider, kokker samt et større antall bærere. Etter at alle er blitt registrert i nasjonalparkens bøker, begynner vandringen opp gjennom den afrikanske regnskogen til Mandara Hut.
Den første dagen er etappen på 8 km, den varer ca. 4 timer, og er en lett introduksjon til bestigningen av Kilimanjaro. Under dagens vandring opplever dere den vakre regnskogen som omringer fjellet. Vegetasjonen er tett og består av bregner, busker, planter og trær i alle slags grønne nyanser, som forsynes av vann fra de flotte kildene som renner nedover fjellet. Lysegrønn ‘spansk mose’ henger som skjegg fra trærnes grener, og kanskje får du øye på den sjeldne rød-gule orkide-lignende blomsten som kun vokser i Kilimanjaros regnskog.På slutten av dagen ankommer dere leiren og innkvarteres. Såfremt det er tid og stemning for det, tas det en liten ekstra tur oppover for akklimatisering, og dere får mulighet til å se et mindre lava krater. Imens er kokkene i full gang med å lage te og forberede kveldsmaten. Om natten faller temperaturen til under frysepunktet, og dersom det har regnet litt i regnskogen kan det føles ganske kaldt.
Det overnattes i A-formede hytter og det er en spesielt stor A-hytte som inneholder spisesal, samt mindre bygninger med toalett og bad.


Dag 3
Madara Hut til Horombo Hut

Dagens 12 km lange vandring varer ca. 6 timer og starter i overgangen mellom skogen og hei-landskapet. Vegetasjonen begynner nå å endre seg og regnskogen må vike for gigantiske trær og busker.
Etter 500 m kommer dere ut av skogen, krysser en tre-bro og stien fører dere videre mot Maundi krateret. Jo lengre dere kommer ut i hei-landskapet jo mer storslått utsikt får dere til Kilimanjaros topp, og vegetasjonen blir mer vill i form av lyng og kratt. Etter ca. 3 ½ times vandring ankommer dere til Kambi Ya Taabu hvor lunsjen nytes.
Etter lunsj har dere ca. 1 ½ times vandring hvor stien til slutt hever seg kraftig og dere ankommer foten av Mawenzi's sørlige lava kant som også er dagens ende-stasjon ved Horombo Hut. Det er ofte litt mer støy ved dette overnattingsstedet, fordi andre vandrere på vei opp bruker stedet, samt at 4 av nedstigningsrutene bruker denne ruten på vei ned. Dette gjør sitt til at det kan være opp til 140 vandrere som overnatter her. Det er ofte mange fire-stripede markmus som ynder å finne mat blant de overnattendes etterlatenskaper her. De kan imidlertid ikke komme inn i hyttene, som ligger over bakken, så derfor er det bare koselig å se dem svinse rundt i buskene.
Temperaturen om natten vil synke til under frysepunktet og dere vil nå kunne merke at dere er oppe i de tynnere luftlag.


Dag 4
Ekstra dag i Horombo Hut

Denne dagen er meget viktig, da den sikrer dere den nødvendige akklimatiseringen til dag 6, hvor dere går opp til toppen av Kilimanjaro i løpet av natten. Derfor kan det anbefales å bruke dagen til en vandring opp over leiren og til den lavere delen av krater-sadelen og videre til Sebra Rock og tilbake igjen. Denne turen tar ca. 4 timer med lunsj og Sebra Rock er utrolig flott med vakre fargespill i ”vannfalls” veggen.

Ta turen i rolig tempo og nyt det fantastiske sceneri av fjell og variert natur.

Dag 5
Horombo Hut til Kibo Hut

Dagens etappe er på 9 km, hvilket tilsvarer ca. 6 timers vandring. Dere har nå fått med vandre-rytmen og går spente ”the big event" i møte.

Vandringen starter i hei-landskapet og ender med en lang vandring i ørken-lignende natur. Virkelig vakker og meget variert. Det blåser ofte en god vind her, så nå er det på med hatten og solkremen.

Med det meget åpne landskapet er det en vakker utsikt til Kilimanjaro, men først skal du restituere i noen timer ved Kibo Hut før du ved midnatt skal forsøke å komme opp. Omkring en time før du ankommer til Kibo Hut kan du allerede skimte leiren og begynne og glede deg til dagens popcorn - som du virkelig har fortjent.


Dag 6
Kibo Hut til Uhuru Peak til Horombo Hut

Guiden og kokken vekker dere før midnatt og har varm drikke og en snacks klar til dere, slik at dere kan være klar til turens hardeste trekk men også turens klimaks. Vandringen tar ca. 12-16 timer og det er virkelig kaldt, så husk varmt tøy og gjerne mange lag. Det er nå at en isolert termos er uunnværlig for at vannet ikke skal fryse under vandringen.Underveis ser dere 30-40 meter høye isbreer som dekker deler av fjelltoppen og det er en fantastisk utsikt dere aldri glemmer. Det er en hard tur, men når dere når Gillmans Point (5.700 m.o.h.) får dere fornyede krefter når dere ser den vakre, brede kraterkanten og derfra videre til Uhuru Peak (5.950 m.o.h.). Det er en uovertruffen opplevelse å få lov til å se den vakre soloppgangen, og det føles som om man kikker ut på verdens tak. Man føler seg meget takknemlig over livet.
Etter å ha nytt den fantastiske utsikten i 15-20 minutter begynner dere nedstigningen tilbake til Gillmans Point og derfra videre ned til Horombo Hut med et stopp ved Kibo Hut - til en velfortjent frokost. Vandringen nedover går raskt og dere går alle og summer over deres fantastiske bedrift – et øyeblikk du aldri glemmer.


Dag 7
Horombo Hut til Marangu Gate

Etter en god natts søvn og frokost fortsetter dere ned til Marangu Gate. Turen byr på vakker og frodig regnskog hvor dere kan være heldige å se de prektige Kolobus apene høyt oppe i trærne og andre spennende dyr og planter.
Ved gaten mottar dere deres bevis på deres fantastiske bedrift og dere begynner nok nå å drømme om et varmt bad og en god seng. Fra gaten blir dere kjørt tilbake til hotellet.
Dag 8
Safari tur/Zanzibar/Reise hjem

a) Du fortsetter dine Afrika opplevelser med en spennende safari eller en avslappende badeferie på Zanzibar.
b) Du sjekker ut av hotellet og blir kjørt til Kilimanjaro flyplass. Etter innsjekking starter flyreisen hjem – fylt med mange fantastiske og uforglemmelige opplevelser.


Dag 9

a) Du fortsetter dine Afrika-opplevelser med for eksempel en safari eller en avslappende badeferie på Zanzibar.
b) Du ankommer Norge.


 
Prisen inkluderer
 • Flybillet Oslo – Kilimanjaro t/r med KLM med et bytte
 • Flyskatter
 • Transport Kilimanjaro flyplass – Moshi t/r
 • 2 overnattinger på hotell i Moshi med frokost inkludert
 • 5 overnattinger i hytte, helpensjon inkludert
 • Trekking, guider, bærere til bagasje og fellesutstyr
 • Alle tillatelser og nasjonalparkavgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Fly fra provinsen (kontakt Blixen Tours og hør nærmere)
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring (Inkl. fjellbestignings tillatelse)
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Vaksinasjoner
 • Visum til Tanzania, fås ved ankomsten på flyplassen 50 US.$.
 • Personlig utstyr
 • Tips ca. 175 US $ etter bestigningen
 • Alt som ikke er beskrevet under ”Inkludert”
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Kilimanjaro - Marangu ruten

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Karibu - Velkommen til Tanzania!

Landet er Øst-Afrikas største, og har verdens 4. største biologiske mangfold samt kontinentets største konsentrasjon av pattedyr. 

Attraksjonene rangerer i den absolutte verdensklasse med bl.a. Serengetis endeløse gressletter, Ngorongoro-kraterets overflod av dyreliv, Kilimanjaros snøkledde topp, Zanzibars idylliske palmestrender og mye mer. 

Mennesket har antagelig sin opprinnelse i denne delen av verden og noen av etterkommerne fordeler seg i Tanzania på omkring 130 i noen tilfeller veldig forskjellige stammer. De stolte og fargerike Masaiene er de mest kjente, men buskmenn sør for Ngorongoro-krateret, og kystens muslimske swahiliarabere utgjør andre spennende kulturelle grupperinger. 

Befolkningen er generelt naturlig imøtekommende og vennlig, som også de første skrevne fortellinger om landet vitner om, til tross for slavehandel, kolonisering og religiøs undertrykkelse. Samtidig har fargerike oprinnelige kulturer og tradisjoner overlevd, og har i de seneste årene igjen fått en sentral plassering. 

”Ujamaa” eller samhørighet, som landets første president Julius Nyerere innførte, har styrket landets felles identitet og har vært medvirkende til å forhindre interne stridigheter. 
Opp mot 40 % av Tanzanias areal er underlagt en eller annen form for naturbeskyttelse, hvilket nok ikke overgås noe sted i verden, og hvilket også vitner om en enestående naturarv. Skal vi nevne et sted i Afrika som det beste stedet for å se storvilt i konsentrert form, må det være i Ngorongoro-krateret, hvor bl.a. de klassiske ”Big Five” (elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard) er rikt representert. 

Jordens største dyrevandringer foregår det meste av året på Serengeti-områdets utstrakte savanne, hvor nesten 2 millioner gnuer, sebraer, gaseller og rovdyr er på evig jakt etter mat. 

Ikke fullt så kjent er Selous, landets største viltreservat, som har Afrikas antagelig største elefant- og bøffelbestand. Selous er litt vanskeligere å nå ut til enn de mer kjente parkene, men det er bryet verdt og er en meget stor opplevelse. 

Tarangire-, Ruaha- og Lake Manyara-parkene er også meget spennende områder. 

Liker du fjellvandring/trekking er områdene omkring Ngorongoro interessante, både når det gjelder kultur og natur, og Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro byr på en enestående fjellbestigningsopplevelse. 

Kysten og Zanzibar er en eksotisk mix av 1001 natts eventyr, hvite sandstrender og korallrev. Det er en opplevelse i seg selv, men kan også oppleves i kombinasjon med en safari. 

Karibuni – velkommen til Tanzania!

Lokal tid...

Reisetid

13-15 timer avhengig av flyselskap og destinasjon i Tanzania

Lake Manyara Nationalpark
Bare et par timers kjøring fra Arusha ligger den 325 km² store Lake Manyara nasjonalpark vakkert til ved foten av Rift Valleys bratte klippevegg. Lake Manyara er en av de mineralholdige innsjøene i Rift Valley, som utgjør litt mer enn to tredjedeler av parken. Den lille, men dyrerike, Lake Manyara nasjonalpark er kjent for sine mange elefanter, flodhester, fugler og for sine tre-klatrende løver.

De frodige skogene langs fjellsidene huser videre et vell av aper, og Manyara-sjøen har, avhengig av årstid, titusener av flamingoer, pelikaner og vadefugler.

Ngorongoro Conservation Area
Ngorongoro Conservation Area ligger mellom Lake Manyara og Serengeti. Området er på 8.288 km² og består av gresslandskaper, endeløse sletter, fjell og kratere, hvor Ngorongoro-krateret byr på fantastiske safariopplevelser.

Fra Ngorongoros kraterkant er det over 600 meter ned til bunnen, hvor det er et stort safarilandskap, som strekker seg over 265 km². Når man står på kraterkanten i 2 200 meters høyde og nyter den ubeskrivelig vakre utsikten over krateret, er det tilsynelatende en åpen og oversiktlig flate i bunnen av krateret, men ser man nærmere etter er det både sumpområder, små kløfter, vannhuller og skoger.

I krateret venter enestående safariopplevelser med enorme mengder av vilt, inklusive ”Big Five” (elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard). I vannhullene ligger store grupper av flodhester, og i skogene kan man være heldig å se de sky leopardene.

Serengeti Nasjonalpark
Navnet Serengeti kommer fra ”siringet”, som på Masai-folkets språk betyr “endeløse sletter”, og med rette. Serengeti er et viltområde på 14 763 km², hvor vel to tredjedeler er sletter. I den nordlige delen er landskapet meget kupert, og i den sentrale delen er det tett akasie-vegetasjon.

I Serengeti finner man en bestand av storvilt, som det ikke finnes maken til andre steder på jorden. Mot nord grenser parken opp til Masai Mara-reservatet i Kenya. De to parkene danner et økosystem, hvor ca. to millioner dyr er på konstant vandring (”migration” på engelsk) etter nye gressletter – størstedelen er gnuer, sebraer og gaseller. Rovdyrene følger flokken som en skygge, alltid på jakt etter neste måltid.

I Serengeti er alle viltarter representert, og safarien byr alltid på spennende opplevelser. Perioden fra omkring desember til juni er de beste månedene for å oppleve vandringen.

Tarangire Nasjonalpark
Kun få timers kjøring fra Arusha ligger Tarangire Nasjonalpark med et areal på 2.600 km². Parken er nok en av de vakreste i Afrika. Landskapet er kupert, med mektige baobabtrær, pølsetrær, akasietrær, palmer og frodige elvedaler. Parken er oppkalt etter Tarangire-elven som gir permanent vannforsyning til parken.

I tørketiden (juni-oktober) flokkes enorme mengder av dyr ved elven. Parken er spesielt kjent for sine store flokker av elefanter, men også gnuer, sebraer og bøfler finnes i stort antall. I Tarangire foregår det, i likhet med mot nord, en sydlig vandring av dyr fra Serengeti og Ngorongoro-områdene.

Til tross for parkens storslåtte landskaper og det rike dyrelivet er parken ikke mye besøkt, og på en safari kan man nesten få fornemmelsen av å ha dette fantastiske stykke Afrika helt for seg selv.

Selous Game Reserve
Etter ca. 40 minutters flytur fra Dar Es Salaam lander du midt i et av Afrikas fineste viltreservater, Selous. Reservatet er Afrikas største og strekker seg over et areal på mer enn 50.000 km². Dog er det kun det nordligste av det enorme området som er forbeholdt fotosafari. Stedet har kun få og små camps, alle med en fantastisk beliggenhet.

Det begrensede tilbud av overnattingssteder betyr at man ikke møter så mange andre turister, og det gir en eksklusiv og intim safariopplevelse. Landskapet er forholdsvis flatt. Rufiji River er den største elven, som vakkert og dovent flyter i gjennom området og danner et livgivende økosystem for et ubeskrivelig antall dyr.

Fra store hvite sandbanker, hvor krokodiller ligger og venter, til øyer midt i elven med kolonier av vakre hvite silkehegrer. Utsikten virker flere steder uendelige, og i det fjerne skimtes kupperte landskaper.

Vi betrakter Selous som en av de fineste og mest storslåtte safariparker i Afrika, og har du først vært her en gang, drømmer du om å vende tilbake!

Ruaha Nasjonalpark
Solsvidde skråninger, tett skogsavanne og baoba-kledde sletter. Gigantiske elvesenkninger langs Ruaha River og steder, hvor det er vanskelig å forstå at dyr overhodet kan overleve. Dette stykket utemmet natur finner du i den vel 10.300 km² store park. En blanding av sandørken og oase gjør at variasjonen av dyr er like spennende som den varierte naturen.

Som om det aldri har passert et menneske her før, møter man overraskede dyr på sin safari, bl.a. giraffer og elefanter i kjempeflokker på vandring etter mat. Det finnes omkring 8.000 elefanter i Ruaha, som er en av de største konsentrasjoner i Øst-Afrika. Etter å ha kjørt i parken en hel dag uten å ha møtt andre mennesker, føler man at man er den eneste som har oppdaget stedet. De få camps som finnes i området, ligger plassert slik at man blir overrasket over at de plutselig dukker frem.

Dette er altså stedet, hvis du ønsker å være alene med dine opplevelser – og ikke ønsker å gå på kompromiss.

Mikumi Nasjonalpark
Du kan velge å fly eller kjøre via hovedveien til Mikumi.

Denne populære nasjonalpark er på 3.230 km² og er dermed den fjerde største i Tanzania, godt 280 km vest for Dar Es Salaam. Med utgangspunkt i hovedstaden er det lett å komme til Mikumi, og ønsker man å oppleve landets countryside, er kjøreturen ut hit en fin mulighet. Denne gigantiske elvesenkningen er overveiende gressland. De flate slettene gir riktig god mulighet for å se de mange flokker av bøfler, sebraer, elefanter, giraffer samt de elegante og vakre kuduer. Her kan du oppleve å se løver i trærne, og fra denne parken er det fortellinger om elefantflokker på flere hundre individer.

Etter regntiden kikker du ut over en vakker grønn slette med flate akasietrær, og dyrene ses som silhuetter mot den fjerne horisonten. Parken ligger mellom Selous og Ruaha.

Mahale Mountains Nationalpark
Mahalefjellene er det viktigste området for sjimpansene i Afrika. Det er et vakkert område, hvor skogkledde fjell står i direkte forlengelse av hvite sandstrender ved den krystallklare Lake Tanganyika.

Møtet med menneskets nærmest slektning, sjimpansene, er en av de mest intense safariopplevelser man kan forestille seg og vanskelig å sette ord på. Parkens avsides beliggenhet og dens ufremkommelighet, samt de få overnattingsstedene, gjør et besøk hit til en relativt kostbar opplevelse, men den er absolutt verdt et besøk.

Katavi Nasjonalpark
Dekker med sine 5.000 km² det mest utilgjengelige og ville av Tanzanias savannereservater. Et stykke undervurdert natur, hvor man får en ekte og autentisk naturopplevelse. Parken ligger i den sydvestlige delen av landet, øst for Lake Tanganyika. En totalt uberørt natur for den som liker det rå og uspolerte Afrika på sin safari.

Den nordlige delen av parken domineres av åpne sumpområder, mens den sydlige delen fylles av Katumaelven, hvor den største konsentrasjonen av flodhester i Tanzania finnes. Bøffelflokker i tusenvis er hverdagskost i denne parken. Det er et av de få viltreservater hvor man fremdeles kan møte flere løver enn turister.

I parken finnes det få og beskjedne overnattingsmuligheter, så stedet tilbyr en enestående mulighet til å være alene med natur og dyr.

Været i Tanzania

Klimaet ved kysten er tropisk, varmt og fuktig mens resten av landet er høyland med et tørt og kjøligere klima.

I det nordlige Tanzania er regntiden delt opp i den lange regntiden fra april til mai / juni og den korte regntiden i november-desember.

I den sørlige delen av Tanzania er de to regntidene ikke så markante.

Tørr periode (juni til oktober)
Det er nesten ingen nedbør i hele Tanzanias vinterperiode og luftfuktigheten er svært lav.
Været i juni, juli, august, september og oktober er vanligvis med solrike og klare dager og kjøligere netter og morgener der litt varmere klær kan være nødvendig

Regn periode (november til mai)
I november og desember vil man oppleve korte, men kraftige regnskurer som kan forekomme under hele dagen. Det er svært sjeldent at det regner hele dagen og regnbygene er vanligvis ikke noe som forstyrrer din safari. I den nordlige delen og ved kystområdene oppleves ofte et opphold i regntiden i januar og februar.

I de mere sydlige områdene vil man oppleve jevnlige regnbyger gjennom hele perioden da flere av de langvarig e regnbygene for det meste kommer i mars, april og mai. I disse siste månedene av regntiden vil luftfuktigheten også øke og du kan oppleve litt uklart vær.

Migrasjon i Serengeti
Etter at de første regnbygene har kommet til det sydlige Serengeti i begynnelsen av november vil gnuer og sebra komme til slettene for det grønne gresset i slutten av november og desember. De enorme flokkene av sebra og gnuer er spredt over Serengeti og den nordlige delen av Ngorongoro. Flokkene blir i området til april når de starter den store vandringen mot nord. I februar vil man kunne oppleve at alle de små kalvene blir født på Serengeti slettene.

I mai måned føles det som at alle Serengeti’s gnuer er på vei nordover. De søker nå nye beitemarker og mer vann. I noen tilfeller vil du man kunne oppleve flokker på flere hundre tusen gnuer som får følge av store flokker av sebra og noen mindre flokker av Thompsons og Grants gaseller.

Omkring juni måned samles de store flokkene ved Grumeti floden, hvor de gir mye føde for de store Grumeti krokodillene. Flokkene fortsetter mot nordr og Mara-elven som danner grensen mellom Serengeti og Masai Mara.

I perioden juli til september vil de gigantiske flokkene av gnuer og sebraer være over alt i området rundt det nordlige Serengeti og Masai Mara når de deretter igjen dra sydover i oktober / november og vender tilbake til det sydlige Serengeti.


Klimatabell:

Nedbør i Tanzania (mm)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
58 68 128 264 219 33 21 24 28 48 68 83

Temperaturer i Tanzania (dag/natt)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
32/24 32/23 32/23 31/23 30/21 29/19 29/19 29/18 29/19 30/20 31/22 31/23

Areal
945.090 km2

Befolkning
31 millioner. Tettest befolket er kysten, Zanzibar, høylandet omkring Kilimanjaro, områdene ved Nyasa-sjøen og Victoria-sjøen.

Betalingskort
Bruk av kredittkort er mindre utbredt i Tanzania og Zanzibar enn her hjemme. Det er likevel en del hoteller og lodger, samt større butikker og restauranter som aksepterer de mest kjente betalingskort, såsom VISA og Eurocard/Mastercard. Betaling med kredittkort medfører likevel ofte et ganske høyt gebyr på ca. 3-15%.
Det er i Tanzania få minibanker hvor man fra kortet kan heve Tanzania Schilling kontant.

Hovedstad
Dar es Salaam med ca. 1,5 millioner innbyggere.

Byen Dodoma ble i 1973 offisielt gjort til landets hovedstad i stedet for Dar es Salaam, men foreløbig er kun en del av administrasjonen og lovgivningsapparatet flyttet til Dodoma.

Språk
De offisielle språk i Tanzania er swahili og engelsk, men det snakkes også opp til 120 forskjellige lokale dialekter.
De fleste lokale som arbeider i turistområdene, forstår og snakker engelsk. Som regel opplever man ikke de store vanskeligheter med å gjøre seg forstått.

Religion
Tanzania er et multireligiøst land, med ca. 40-45% kristne, 35-40% muslimer og resten er ”tradisjonelt troende” og hinduer.

Påkledning
Påkledningen i Tanzania er forholdsvist avslappet og uformell, likevel forventes det på de fleste hoteller og lodger at herrene kommer i lange bukser til middagen.

I visse områder, fortrinsvis på kysten, kan det hos lokalbefolkningen vekke anstøt hvis kvinner (og i visse tilfeller også menn) går med shorts og T-skjorte eller topp uten ermer. Unngå også påkledning som er gjennomsiktig eller utringet og badetøy i landsbyer. På stranden ved hotellet eller ved hotellets svømmebasseng kan man godt gå i badetøy. Likevel er det ulovlig i hele landet å bade eller sole seg toppløs såvel som naken. Spør eventuelt guide eller hotellpersonalet til råds.

Valuta
Pengene i Tanzania er shilling (TSH), som kjøpes i Tanzania og ikke i Norge. Reisende til Tanzania kan veksle fra fremmed valuta til Tanzania Schilling (ikke til USD kontanter) i banker, vekslebyråer (velg med omhu!) og autoriserte hoteller. Det er lettest å veksle USD eller Euro. Også mange forretninger og hoteller aksepterer eller krever USD som betaling.

Vekslebyråer og banker i Dar es Salaam, Arusha og Stone Town gir vanligvis de beste kursene. Det er smart å ha 500 og 1000 shillings med seg til f. eks. tips.

Ønsker du å veksle tilbake igjen ved avreise fra landet, må du huske å spare på kvitteringen når du veksler, da det ikke er tillatt å utføre Tanzania Schilling. Det er i Tanzania ingen begrensning for hvor meget fremmed valuta du kan innføre, men beløpet som innføres skal opplyses ved ankomst. Når du skal veksle kreves det som regel at du fremviser pass. Det er ulovlig å veksle ”svart” i Tanzania.

Tidsforskjell
Norsk sommertid: + 1 time
Norsk vintertid: + 2 timer

Tips & gaver
Tips er meget utbredt. Selv om service vanligvis er inkludert, forventes det at man legger ca. 10 % på beløpet.
På safarireisen gir man tips til den lokale sjåfør/guide, normalt etter safarireisens slutt. Det er naturligvis valgfritt hvor meget man betaler, men har man vært fornøyd med servicen er beløpet normalt mellom USD 5-15 per person per dag. Koffertbærere på hoteller gir man vanligvis et beløb tilsvarende USD 1-2 per veske.

På restauranter runder man opp med ca. 10 %. Til taxi sjåfører betaler man ca. 5-10 %. Sørg alltid for å ha mindre sedler for hånden til tips.

Man blir på reisen ofte spurt av lokalbefolkningen om man haren T-skjorte, sko eller en kulepenn man kan unnvære eller evt. bytte med en liten suvenir. Har man en ekstra kulepenn, blokk, klær eller sko man ikke lenger bruker, blir de fleste Tanzanianere utrolig glade for å overta dette. Kvaliteten på vårt tøy og sko er som regel vesentlig bedre enn på de varer man kan kjøpe i Tanzania.

Visum

Det kreves visum til Tanzania/Zanzibar for norske statsborgere. Visum kjøpes ved ankomst, koster f.t. USD 50 (skal betales kontant) og er gyldig i 3 måneder. Passet må være gyldig i 6
måneder etter endt opphold.

Det er viktig at du har tilstrekkelig med blanke viseringssider passet ditt. Visse land krever at det er minimum 2 blanke sider overfor hverandre.
Det er også mulig å søke visum innen ankomst til Tanzania, det skal gjøres via The Embassy of Tanzania i Stockholm. www.tanemb.se
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Kilimanjaro - Marangu ruten

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.