Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Klassisk Kenya Flysafari - med All Inclusive

9 dager / 7 netter, pris fra 62.695,-
Land
KENYA
Områder
Nairobi, Amboseli Nasjonal Park, Mt. Meru Nasjonal Park, Masai Mara Game Reserve
Varighet
9 dager / 7 netter
Safaritype
Fly-in safari, Luksus safari Afrika, All Inclusive Safari, Blixen Platinum
Innkvartering
Hotell, Lodge
Transportmidler
Firehjulstrekker, Privatfly
Klassisk Kenya Flysafari - med All Inclusive

Dra tilbake til Karen Blixens tid i det vakre Kenya, og opplev de klassiske safari-campene, med stil og sjarme fra kolonitiden.
Reisen går til tre av de absolutt beste safariområdene i Kenya, hvor man flyr mellom områdene, for å få mer tid til opplevelser i bushen.

 • Hemingways i Nairobi
 • Amboseli Nasjonal Park
 • Mt. Meru Nasjonal Park
 • Masai Mara Game Reserve
 • Big 5 safari
 • Dyktige guider
 • Flyturene mellom lodgene
 • Luksus lodger
 • Den lokale kulturen

Et eksklusivt safarieventyr med stil og komfort

Dra tilbake til den tiden hvor tropehjelmen var en naturlig del av påkledningen i bushen, og ettermiddags-te på den skyggefulle verandaen var en viktig del av hverdagen.
De lodgene du får oppleve på denne reisen, er helt som de var for 100 år siden, og utsikten har heller ikke forandret seg.
Her har du luksus safaritelt med stil og klassisk engelsk innredning, plassert med de beste beliggenheter du kan finne i Afrika.

Du starter reisen på det velrenommerte hotellet Hemingways i Nairobi. Hotellet ligger på den jorden hvor Karen Blixen tidligere dyrket sin kaffe.
Deretter drar du med fly videre til Amboseli Nasjonal Park, hvor de vakre sumpområdene myldrer av dyre- og fugleliv.

Reisen fortsetter med fly til Mt. Meru Nasjonal Park kun 10 km fra ekvator. Parken med de vakre fjellene er kjent for en av Kenyas største bestander av nesehorn.

Til slutt skal vi oppleve det fantastiske Masai Mara, hvor gnuene vandrer og rovdyrene jakter. Her er det en imponerende viltmengde, og muligheten for å se The Big 5 er meget god.

Hele reisen er vakkert innpakket i opphold på noen av de mest luksuriøse lodgene i Kenya, hvor personlig service og høy komfort er i fokus.
Tur kart
1 natt Nairobi
2 netter Amboseli
2 netter Mt. Meru Nasjonal Park
2 netter Masai Mara
Dag 1
Avreise fra Oslo


Dag 2
Ankomst til Nairobi


Ved ankomsten til Nairobi blir dere møtt av en representant for Blixen Tours partner i Kenya.
Dere blir kjørt til hotellet i Karen området - det vakre Hemingways Hotel.Mellom Nairobi Nasjonal Park og foten av Ngong Hills, ligger Hemingways Nairobi. Et eksklusivt boutique-hotell langt fra travelheten i sentrum av Nairobi. En opplevelse med full butler service, gourmet-restaurant, en kafe og en bar, i stilfulle og vakre omgivelser.
Hemingways Nairobi har en sofistikert og rolig atmosfære og hver av de 45 store suitene har walk-in omkledningsrom og en terrasse med storslått utsikt over Ngong Hills.Overnatting: Hemingways
Måltider: Helpensjon

Dag 3
Amboseli Nasjonal Park


Etter frokost med utsikt over Ngong fjellene, blir dere hentet av sjåføren deres som kjører dere ut til Wilson Airport.

Her venter et mindre safarifly - innredet med all luksus du kan tenke deg.
Flyturen til Amboseli tar ca. 45 min, og dere lander midt i parken.
Dere blir mottatt av personalet fra Tortilis Camp, som kjører dere i safaribil til lodgen.Her venter en deilig lunsj og litt avslapping, før dere drar på deres første safari med etterfølgende ”sun-downer”.

Tortilis er en klassisk luksus Safari Camp.
Dere har enestående utsikt til Kilimanjaro - Afrikas høyeste fjell, og det høyeste frittstående fjellet i verden.
Campen ligge i et enormt privat område, som gir gjestene mulighet for å nyte gåturer med erfarne Masai guider.
Tortilis er berømt for det nordlige italienske kjøkken basert på originale familieoppskrifter.


Overnatting: Tortilis Camp
Måltider: All Inclusive og safariaktiviteter


Dag 4
Amboseli Nasjonal Park


I dag er det avgang til fots fra campen med deres erfarne guider. Dere opplever bushen til fots, og spiser frokosten som piknik ute i naturen.

Dere har nå en hel dag med morgen- og ettermiddagsafari i den vakre parken, hvor dere kan få noen fantastiske bilder med Kilimanjaro som den stolte bakgrunn.
Midt på dagen kan dere nyte den herlige lodgen, og de historiske omgivelsene.


Amboseli ligger på grensen til Tanzania og ved foten av Afrikas mest kjente ikon, Kilimanjaro, som også er kontinentets høyeste fjell på 5.895 meter. Området er flatt med åpen savanne og akasiekratt. Dyrene står som silhuetter foran det majestetiske fjellet, hvor toppen alltid er dekket av snø under den afrikanske blå himmelen. Parken er spesielt kjent for en meget stor bestand av elefanter, men også hyener, løver og geparder kan oppleves i parken. De store vannmengdene tiltrekker over 600 fuglearter, blant annet pelikaner, isfugler, Hammerkops og 47 typer rovfugler.Overnatting: Tortilis Camp
Måltider: All Inclusive og safariaktiviteter


Dag 5
Mt. Meru Nasjonal Park


Etter morgensafarien er dere tilbake i campen for brunch. Deretter kjøres dere til flystripen og deres lille luksusfly. Dere ankommer til Elsa's Kopje i tide for en deilig lunsj.
Etter lunsj har dere mulighet for å få en herlig avslappende massasje. Vil dere heller ut i bushen, vil deres guide ta dere med på safari.Romantisk og stilfullt ligger Elsa's Kopje ved Mughwango Hill. Campen er George Adamsons opprinnelige leir, hvor han pleiet foreldreløse løver, lenge før viltforvaltning ble moderne. Hver hytte er bygd rundt klippene, med et stort soverom, åpen stue, veranda, sten-hugget bad, og en vakker utsikt.Overnatting: Elsa's Kopje
Måltider: All Inclusive og safariaktiviteter

Dag 6
Mt. Meru Nasjonal Park


Dere har dagen med deres erfarne guide, og kan dra på safari enten i safaribil eller til fots. Dere kan også slappe av i campen, og nyte freden og Afrikas mange dufter og lyder.Meru Nasjonal Park ligger kun 10 km nord for ekvator mellom Mount Kenya og Nyambeni Mountains. Parken er spesielt kjent for en stor og sunn bestand av nesehorn, hvor man kan oppleve disse kjemper i sitt naturlige miljø.Overnatting: Elsa's Kopje
Måltider: All Inclusive og safariaktiviteter
Dag 7
Masai Mara Game Reserve


Dere våkner opp til en herlig morgentur i bushen til fots, hvor dere opplever Afrika våkne etter natten.

Etter de spennende opplevelsene i bushen, serveres det lunsj i campen, slik at dere kan dra avgårde til nye opplevelser mette og tilfredse.

Guiden deres kjører dere til Meru Airstrip hvor deres snart velkjente fly venter på dere.
Flyturen er ca. 1½ time, og dere flyr ikke høyere enn at dere kan nyte den vakre utsikten over Afrikas savanne.Dere lander midt i Masai Mara på Keekorok flystripe. Her venter personalet fra Sand River som tar dere det siste stykket til campen.

Sand River Masai Mara er et herlig sted på jorden, på ethvert tidspunkt av året. De 16 luksusteltene er vakkert innredet og gir massevis av plass både inne og ute, til å føle seg hjemme og komfortabel.Dere rekker å se solen gå ned, og få en drink mens solen farger himmelen rød og senere sort.

Overnatting: Sand River Masai Mara
Måltider: All Inclusive og safariaktiviteterDag 8
Masai Mara Game Reserve


Dere skal nå på oppdagelsesferd i Masai Mara og oppleve den mangfoldige naturen og det fascinerende dyrelivet.

Masai Mara Game Reserve kalles ofte på folkemunne kun "The Mara" - et Masai ord som betyr "marmorert" - med henvisning til det marmorerte landskapet.

Reservatet er mest kjent for sin konsentrasjon av store katter, som leopard, gepard og selvfølgelig løve. Dersom man vil oppleve de store vandringene, bør man besøke Masai Mara i tidsrommet juni-august.

Masaiene som bor i området er et stolt folk som delvis lever som nomader og kvegbønder. Masaiene møter man på sine safariturer i området, og de er en konstant påminnelse om spennende historie og kulturarv i dette vakre og gåtefulle landskapet.
I Masai Mara er det mulig å oppleve savannen fra luften, i en uforglemmelig flytur i luftballong.Overnatting: Sand River Masai Mara
Måltider: All Inclusive og safariaktiviteter

Dag 9
Hjemreise


Denne morgenen kjører dere reisens siste safari. Dere får servert lunsj i campen, og deretter går turen til flystripen og flyet tilbake til Nairobi. Når dere lander i Nairobi, blir dere kjørt til den internasjonale flyplassen, for deres fly tilbake til Norge.

Dag 10
Ankomst Norge
 
Klassisk Kenya FlySafari
Pris pr person
Periode Dobbelt Enkelt
22.08.19 - 27.10.19 65.695 86.520
28.10.19 - 15.12.19 62.695 82.360
Ved ankomst i Nairobi lørdag-søndag: min 2 reisende
Ved ankomst i Nairobi mandag-fredag: min. 4 reisende
Prisen inkluderer
 • Fly fra Norge – Nairobi med bytte t/r
 • Fly fra Nairobi til Amboseli
 • Fly fra Amboseli til Mt. Meru
 • Fly fra Mt. Meru til Masai Mara
 • Fly fra Masai Mara til Nairobi
 • Flyskatter og avgifter
 • 7 netter ifølge program
 • Safari og aktiviteter ifølge program
 • Alle transporter
 • All Inclusive (inkl. husets drikkevarer )
 • Vask av klær
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer på Hemingways
 • Tips
 • Vaksinasjoner
 • Visum til Kenya (54 USD)
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold om endring av valutakurser samt ledig kapasitet på hotell og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Klassisk Kenya Flysafari - med All Inclusive

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Kenya

Kenya vil garantert gjøre et stort inntrykk på deg. Du gripes av elefanter, giraffer og løver i sine naturlige omgivelser, av snøkledde fjell, glinsende isbreer, øde ørkener, tørre savanner, fruktbare sjøområder, tette urskoger og utdødde vulkaner. 

Toppen av det majestetiske Mount Kenya kneiser fem kilometer over endeløse gressletter og får deg til å føle deg liten. Og fremdeles har vi ikke nevnt nomadene, de fargerike krigerne og de lange hvite sandstrendene ved det krystallklare Indiske Hav.

Kenya gir deg en opplevelse for livet, uansett om du velger å bo under en teltduk eller på hoteller med internasjonal standard.

Lokal tid...

Reisetid

Reisetid til Kenya - hvor lang tid tar det å fly til Kenya?

Det går ikke direkte fly til Kenya fra Norge, men du kan fly til hovedstaden Nairobi via blant annet Amsterdam og London på litt over åtte timer. Fra Nairobi er det direkte fly til en rekke afrikanske land.

Det er også lett å komme rundt i Kenya med fly og det er ofte billigere over de lange avstandene. Det er mange daglige avganger mellom Nairobi og Mombasa og man finner lett en flyrute til landets andre knutepunkter.

I tillegg er det private rullebaner ved mange safari lodger, nasjonalparker og andre turiststeder. Men vær forberedt på at turene ofte foregår i små propellfly og at rullebanene som regel ikke er asfaltert.

En annen mulighet er minibuss eller Land Rover, hvis du har god tid til å oppleve landet, men de kenyanske veiene lever ikke opp til normal norsk standard.

Hvis du tar en taxi i byene så bør du forsikre deg om at den har en lisens. Og hvis taxien ikke har et taksameter, så avtal prisen før kjøreturen.

Du kan også ta en tur med Kenya Railways’ berømte jernbane fra Mombasa til Nairobi og videre til Victoriasjøen.

Samburu Game Reserve
Over 325 km fra Nairobi, i det tørre nordlige Kenya ligger det 165 km² store Samburu-reservat. Reservatet ligger på en lavaslette med bratte daler og myke bakker. Den sentrale nerven i reservatet er Ewaso Ngiro-elven som bukter seg gjennom landskapet. På begge sider av elva er det et galleri av grønt bestående av bl.a. paraplyakasier og doumpalmer som tiltrekker en sverm av fugler.

I dette område finnes også noen av Kenyas mer sjeldne dyrearter, som sjiraffgasellen,
Grevy’s sebra, nettsjiraffen, oryxantilopen og somalistrutsen.

Buffalo Springs Game Reserve Buffalo Springs faller sammen med Samburu i sør og er mer eller mindre en forlengelse av
parken med de samme omgivelsene. Som navnet antyder er den største akvifer (bergart) imidlertid kilden fra en kilde som tiltrekker seg vilt fra nær og fjern. Reservatets grenser mot nord til Ewaso Ngiro-elven. Flere fargerike lokale stammer bor i området og det er mulig å besøke dem.

Samburustammene er nært beslektet med Masai.

Shaba Game Reserve
Med sitt uspolerte villmark i halvørkenen ligger Shaba Game Reserve som en del av Samburu og Buffalo Springs Nasjonalreservatet, kun adskilt fra hverandre av Kenya- Etiopia motorveien, en støvet og hullet grusvei.

Reservatet dekker et areal på rundt 239 km² og blir ikke besøkt av så mange turister som de fleste andre parker i Kenya, til tross for den spektakulære og enestående naturen. Omgivelsene er vakre og består av dramatiske fjell og Ewaso Ngiro-elven. Er rikt på et storslått fugleliv samt annet dyreliv.

Masai Mara Game Reserve Masai Mara ligger rundt seks-syv timers kjørsetur (270 km) sørvest for Nairobi. Reservatet er på 1.510 km² og ligger i 1.500-2.000 meters høyde noe som betyr at klimaet generelt er svært behagelig. Reservatet er i sør forbundet med Serengeti sletten i Tanzania og er Kenyas mest kjente. Fra rundt juli til oktober måned kan man oppleve verdens største vidunder innen for dyreverden, ”The Migration”, hvor opp mot to millioner hovdyr vandrer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya.

Masai Mara består av fantastiske naturscener, bølgete sletter, bakker og mindre skogområder, godt forsynt med vann fra Maraelven som renner gjennom parken fra nord til sør. Her er en rikdom av ville dyr og ikke minst av de store kattene – løver, geparder og leoparder. I Maraelven er det masse krokodiller og mange flodhester, men området byr også på et fantastisk fugleliv og et spennende Masai-folk som også kan besøkes.

Amboseli Nationalpark
På grensen til Tanzania ved foten av Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro ligger Amboseli Nasjonalpark. Hvis du spør de lokale kenyanere er Amboseli Nasjonalpark deres favoritt og det er ikke uten grunn. Parken er 392 km² og ligger rundt fire timers kjøretur fra Nairobi. Området er åpne savanner og acaciakratt, og dyrene står som silhuetter foran det majestetiske fjellet. Omtrent midt i parken er det flere sumpområder, og det er her den største konsentrasjonen av ville dyr.

Amboseli er spesielt kjent for store flokker av elefanter og et utrolig rikt fugleliv, men det er også mye annet vilt, som bøfler, løver, geparder, sebraer, gnuer, gaseller og sjiraffer.

Tsavo Nasjonalpark
Kenyas eldste og største nasjonalpark dekker et område på mer enn 20.000 km². Parken ligger omtrent midt mellom Mombasa og Nairobi. Tsavo er delt av Mombasa- Nairobi landeveien i en østlig og en vestlig del.
Den østlige delen byr på flatt landskap med typisk savanne, mens den vestlige delen er mer kupert. I den vestlige delen ligger også Mzima Springs, en underjordisk kilde som 10-20 millioner liter vann daglig bobler opp og danner en naturlig jacuzzi for flodhester og krokodiller. I området finnes det også et reservat for den truede sorte neshornet.

Tsavo er kjent for en stor viltbestand, den største bestanden av elefanter i Kenya og et enestående fugleliv.

Rift Valley
Den Afrikanske forsenkning, verdens lengste juv som strekker seg over mer enn 6.000 km fra Midt-Østen til Mozambique. I Rift Valley i Kenya finner man en rekke av ferskvanns- og saltsjøer. Innsjøene tiltrekker seg en rekke fugler der Lake Naivasha, Lake Elementaita og Lake Nakuru ligger en vel 2-2½ times kjøretur fra Nairobi, den mest besøkte på en safaritur.

Området er et paradis for fugleinteresserede, fordi innsjøene tiltrekker et enormt antall fugler – både fastboende og trekkfugler. Lake Nakuru er en grunn saltsjø. Innsjøen ligger i Lake Nakuru Nasjonalpark omgitt av gress savanner, gul barkede acaciatrær og skog. Innsjøen er verdenskjent for å huse tusenvis av flamingoer, noe som er et fantastisk syn.

Foruten det imponerende fuglelivet i parken er det bøfler, leoparder, sjiraffer og ikke minst gode sjanser for å se neshorn. Lake Elementaita som ligger en god halv times kjøretur fra Lake Nakuru er også en saltsjø, med ideelle levekår for flamingoer og andre fugler. Her er en mulighet for gå- og rideturer. Lake Naivasha er en av ferskvannssjøene i Rift Valley.

Dette er en av de beste områdene for å se fugler som kan oppleves på en gåtur eller seiltur. Innsjøen er også et hjem for flodhester og her er det mulig å fiske. I sjøens østlige ende ligger Cresent Island, som er et privatreservat. Det er populært å seile til øya for å gå en tur med gode muligheter for å møte antiloper, sjiraffer og sebraer.

Mount Kenya Nationalpark
Rundt 180 km nord for Nairobi i det sentrale høylandet ligger Mount Kenya som med sine 5.199 meter er Kenyas høyeste og Afrikas nest høyeste fjell. Med de snødekte fjelltopper er det en stor kontrast til de omkringliggende tørre gressletter. Fra en høyde på 2.200 meter og opp er fjellet utpekt til en nasjonalpark på i overkant av 715 km².

Den første delen av fjellet er urskog, høyere opp er det bambusskog og øverst er det alpin lyngheier. I urskogen er det en stor viltrikdom av bl.a. elefanter, bøfler og antiloper, og i området ligger ett av de kjente tretopp hoteller med utsikt til et vannhull som tiltrekker seg skogens dyr døgnet rundt.

I tillegg til safari opplevelsene fra tretopp hotellet byr området på forskjellige gåturer.

Aberdare
Aberdare er en vakker fjellkjede i Kenyas sentrale høyland. Mesteparten av området ligger i en høyde på rundt 3.000 meter. I hjertet av disse fjellene ligger Aberdare Nasjonalpark med svært tett skog vekst, bekker og fosser. På grunn av den tette skog veksten er det vanskelig å se dyrene på en safaritur, men ved Mount Kenya er det mulig å bo på et tretopp hotell som ligger ved et vannhull hvor dyrene kommer for å drikke.

Blandt dyrene i Aberdare er elefanter, bøfler, næsehorn og Colobusaber.

Mombasakysten
De kilometerlange kritthvite strender med eksotiske kokospalmer og det krystallklare Indiske Havet er utmerket å kombinere med en safari. På kysten finnes alt fra enkle strand hotell til luksuriøse hotell med flotte restauranter og de tradisjonelle ”Dhow” seilskuter.

Lamu
Lamu er en liten eksotisk øy som ligger utenfor Kenyas nord-østkyst. Det er ingen biler på øya og det er et sted hvor ting tar den tid som trengs. Lamu by er den eldste by i Kenya som fortsatt er bebodd og husene er rustikk med stråtak. Her er både lodges og kilometervis av hvite sandstrender. Et perfekt sted å slappe av helt og fullstendig.

Været i Kenya


Været er tropisk ved kysten, temperert i høylandet og subtropisk i resten av Kenya.
Det er to regntider i Kenya. Den store regntiden som er fra april til juni og den lille regntiden som er i november og desember. Selv om det er regntid regner det ikke konstant og man kan likevel reise til Kenya. Oftest kommer det korte intense regnbyger som varer noen få timer etterfulgt av solskinn. Regntiden gjør landskapet grønt og frodig og det er ikke så mange turister i safariparkene som i resten av året.

Kenya ligger ved ekvator og har et behagelig tropisk klima. Det kan være store regionale variasjoner i klimaet påvirket av flere faktorer - spesielt høyde (temperaturen synker med ca 6 °C for hver 1000 meter du klatrer).

Kenyas dagtemperaturer ligger på mellom 20 og 28 °C, men det er ofte litt varmere på kysten.
Kenya er for nære ekvator for at man vil oppleve en ekte vinter og sommer. Årstidene er i stedet delt i regn periode og tørr periode.

Tørr periode (juni-oktober)
Været i Kenya i juni, juli, august, september og oktober er den kjøligste perioden. Dagtemperaturene ligger på rundt 23 °C i høyereliggende strøk (f.eks. Masai Mara) og 28 °C i lavere strøk og de kystnære områdene. I den tørre årstiden er himmelen klar og dagene er solfylte. Tidlig på morgenen vil temperaturene i høyere strøk ligge på cirka 10 °C. Det er lurt å pakke med varme klær for tidlige morgener da safarien er i åpne biler.

Regn periode (november-desember)
I regntiden vil temperaturene på dagtid ligge på mellom 24-27 °C i høyereliggende strøk. Ved lavere strøk vil bli dagtemperaturene være mer konstant på rundt 30 °C.
Fra desember til april vil luftfuktigheten være høy i Tsavo og kystområdene.
I november og desember vil det forekomme korte, men kraftige regnskyll. Disse kommer vanligvis på ettermiddagen etterfulgt av tordenvær.

I løpet av denne perioden vil de fleste antiloper og gaselle arter få sine unger. De store rovdyrene vil også få sine unger i den grønne perioden.

Tørr periode (januar-mars)
Perioden varer vanligvis i januar, februar og mars, men lengden på denne tørre perioden kan være vanskelig å forutsi, men vanligvis kommer regnet tilbake i begynnelsen av mars. Savannen er åpen og gresset er kort slik at de er lett å få øye på dyrene.

Regn periode (april-mai)
I denne perioden kan du oppleve lange regnskurer, men det er sjeldent at det regnet hele dagen. Fuktigheten er høy i denne perioden og det kan være overskyet og tåke i høylandet.

Migrasjon i Masai Mara
I juni begynner man å se store flokker av Burchell zebra komme til Masai Mara. Når de har beitet det grove gresset kommer gnuene da de krever finere og kortere gress. De enorme flokker av gnu (blue wildebeest) kan oppleves i Masai Mara fra juli til oktober. Det varierer fra år til år avhengig av når regnet har gitt næring til gresset. De kommer vandrende fra sør og bli værende i Masai Mara frem til oktober / november hvor de da krysser Mara elven på vei tilbake til Tanzania.
I perioden hvor det er store flokker av sebra og gnuer i Masai Mara vil det være begrenset med flokker av elefanter da de ikke trives med den uro som gis med tusenvis av dyr. Elefantene vender tilbake til Masai Mara i november og desember.

I januar-mars vil man få oppleve fuglenes migrasjon hvor mange av våre arter fra Europa er å finne i Masai Mara.


Klimatabell, Mombasa:

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Luft 33 34 34 33 31 29 29 29 30 31 32 33
Vann 27 27 27 26 24 24 23 23 25 25 26 26
Nedbør 34 14 56 154 236 88 72 68 67 103 105 75

Visum Kenya
Visum kreves til Kenya for norske statsborgere. Visum kan kjøpes ved innreise til Kenya eller man kan søke om visum før avreise på linken nedenfor til den Kenyanske ambassades nettside.
Når du søker på nettet, er visumgebyret USD 50 pluss en serviceavgift på USD 1.

Etter registreringen på hjemmesiden tar det omkring 7 dager før visumet blir utstedt. Det elektroniske visumet skal fortsatt printes ut og medbringes sammen med pass og presenteres ved ankomsten til Kenya. Alternativt kan visum kjøpes innen avreise hos Kenyas Ambassade i Stockholm. Visumet er gyldig i 30 dager. Skal man kun transitere Kenya koster et 24-timers visum USD 20,- per person. Barn må også kjøpe visum. For å få visum må man være i besittelse av en returbillett eller en billett til videre reise inkl. alle nødvendige dokumenter for neste destinasjon, samt tilstrekkelig med kontanter, reisesjekker og/eller et betalingskort.

Du kan bestille visum til Kenya her: www.evisa.go.ke

Ditt pass må være gyldig i minimum 6 måneder fra ankomstdagen til Kenya.

Areal
582.646 km².

Befolkning
30 millioner innbyggere. Av disse bor ca, 2.1 millioner i hovedstaden Nairobi.

Telefon & Internet
For å ringe internasjonalt til Kenya er forvalgkoden 254 og deretter ringes lokalnummeret.
Mobiltelefoner fungerer i store deler av Kenya. Nettverket dekker de større byene og i mange turistområder. Likevel er det i nasjonalparkene ofte ikke dekning.

Internett og Wi-Fi finnes på mange hoteller og i de større byene. I nasjonalparkene er det kun de færreste hoteller/lodger som har Internett-fasiliteter, og hvis de har det, er tilgangen ofte dyr.

Tips
I Kenya er tips meget utbredt. Selv om service vanligvis er inkludert, forventes det at man legger ca. 10 % på beløpet.

På safarireisen gir man tips til den lokale sjåfør/guide, vanligvis når safarireisen avsluttes. Det er naturligvis fritt opp til hver enkelt hvor meget man betaler, men har man vært fornøyd med servicen, er beløpet normalt mellom USD 5-15 per person per dag.
Bemerk: Visse safarioperatører anbefaler USD 20 per dag til sjåfør/guide, men vi vil gjerne understreke at beløpet er helt og holdent opp til én selv.

Koffertbærerne på hotellene gir man vanligvis 50-100 Schilling eller 1 USD per koffert. På restauranter runder man opp med ca. 10 %. Til taxisjåfører betaler man ca. 5-10 %.

Sørg alltid for å ha mindre sedler; 50-100 KSh for hånden til tips.

Man blir på reisen i Kenya ofte spurt av lokalbefolkningen, om man har en T-skjorte, sko eller en kulepenn man kan unnvære eller evt. bytte med en liten suvenir. Har man en ekstra kulepenn, klær eller sko man ikke lenger bruker, blir de fleste kenyanere utrolig glade for å overta dette. Kvaliteten på våre klær og sko er som regel vesentlig bedre enn de varer man kan kjøpe i Kenya.

Språk
Det offisielle språket i Kenya er swahili og engelsk, men det prates også mange lokale språk og dialekter, hvorav noen av de mest utbredte er kikuyu, masai og samburu. De fleste kenyanere som jobber i turistområdene forstår og snakker engelsk, og man opplever som regel ikke de store vanskelighetene med å gjøre seg forstått.

Religion
All verdens trosretninger trives side om side i Kenya. 40 % er protestanter, 30 % er muslimer, og 22 % er katolikker.

Valuta
Den offisielle myntenheten i Kenya er Kenya Schilling.
Forkortelsen av Kenya Schilling er enten KSh eller man bruker /= etter beløpet; eks. 500/=. Det finnes følgende sedler: 50, 100, 200, 500 og 1000 schilling. Av mynter finnes det 5, 10, og 20 cent (det går 100 cent på 1 schilling). Det er en god ide å alltid ha 50 og 100 schillings med seg til f. eks. tips.

Du kan få opplyst den aktuelle kursen ved å kontakte din bank eller du kan se kurserne på Internett.

Reisende til Kenya kan veksle fra fremmed valuta til Schilling eller reisesjekker i banker, bureau de change og autoriserte hoteller. Det er lettest å veksle USD eller Euro. Også mange forretninger og hoteller acksepterer USD som betaling. Det er enkelt å veksle kontanter i Nairobi eller Mombasa flyplass, og kursen er rimelig. Det er i Kenya ingen begrensning for hvor meget fremmed valuta du kan innføre. Det er ulovlig å veksle ”svart” i Kenya.

VIKTIG! medbringes USD-sedler må disse ikke være eldre enn fra 2003.

Vaksinasjoner
Det kreves ingen vaksinasjoner for å komme inn i Kenya. Men vi anbefaler deg å snakke med din fastlege om en forebyggende malariakur en uke før avreisen og en vaksinasjon mot stivkrampe.

Safari
Begrepet ”safari” ble født i Kenya, og det er ikke tilfeldig. Landets varierte dyreliv og landskap byr på fantastiske opplevelser, og siden de første storviltjegere har Kenya hatt turisme uavbrutt. Derfor finner du både transportmidler og innkvartering i henhold til smak.

Jakt er forbudt i Kenya av hensyn til det skjøre dyrelivet, så du bør i stedet bevepne deg med et kamera, et åpent sinn og en vekkerklokke.

Det er mye å se og vi drar vanligvis av sted fra tidlig om morgen til sent på ettermiddagen når dyrene er mest aktive.

I Kenya foregår safariene i minibusser, hvor alle har vindusplasser med utsikt.
Guiden er god til å få øye på dyrelivet og forteller om det så du får mye kunnskap på en underholdende måte.

Golf
Kenya er litt av et golf paradis. Kenya er en tidligere britisk koloni og kolonimakten har anlagt mange golfbaner med det grønt gress.

På grunn av den lange, stolte tradisjon er
standarden generelt svært høy, og de kenyanske fairwayene er velpleiede. Greenfee er klart billigere enn i Norge, og du skal ikke bli overrasket hvis du tillegg til en god sportsopplevelse får et glimt av aper, antiloper og eksotiske fugler. Kontakt Blixen Tours hvis du ønsker vår hjelp til å spille golf i Kenya.
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Klassisk Kenya Flysafari - med All Inclusive

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.