Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Klassisk Tanzania Safari

9 dager / 7 netter, pris fra 31.295,-
Land
TANZANIA
Varighet
9 dager / 7 netter
Safaritype
Faste avganger - små grupper, Blixen Silver
Innkvartering
Lodge, Camp
Transportmidler
Firehjulstrekker
Klassisk Tanzania Safari

Det nordlige Tanzania hvor ordet "Safari" stammer fra er naturens overflodshorn - med enorme dyrevandringer, hellige vulkaner og verdensnaturarv-steder

 • Safari
 • Arusha
 • Serengeti
 • Lake Manyara Nasjonalpark
 • Ngorongoro-krateret
 • Olduvai Gorge
 • Besøk i lokal landsby
 • Besøk i tradisjonell masai landsby

Verdens beste safariområder og mye mer

Allerede når man stiger ut av flyet i Tanzania føler man at man er kommet til noe eksotisk og annerledes, Karibu - velkommen, her er man glade for besøk fra fjerne himmelstrøk. Vi starter i rolig tempo i det frodige vulkanske høylandet med Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro som kulisse, og med "lillebror" Mt. Meru i bakgrunnen. Reisen fortsetter over verdens største ravine "Great Rift Valley", det fantastiske Ngorongoro krateret og til de nesten uendelige Serengeti slettene - vi er i verdens beste safariområder.


Safari, transport og kjøretøy
Transport og safarikjøring foregår i 4x4 safaribiler som er velegnet til små grupper. Det er selvsagt garantert vindusplass til alle. Under safarikjøringen løftes taket opp, og man kan stå oppreist med fritt utsyn til løver, elefanter, bøfler og annet vilt.

Innkvartering og standard
I Arusha-området bor vi på en historisk og sjarmerende Lodge i et lite reservat. I safariparkene overnatter vi i fine lodger med god beliggenhet i safariområdene. Siste natten tilbringes i semi-luksus-teltcamp.

Guide
Engelsktalende sjåførguide som følger med på hele safarireisen.

Gruppestørrelse
Garantert avreise ved min. 2 personer. Max. 7 personer i en bil.

Avreisedatoer
Vi har avreise hver mandag hele året fra Norge.

Barn på reisen
Vi anbefaler at barn er minimum 6 år på denne reisen. Ved barn under 6 år anbefaler vi at det bestilles privat safaribil på safaridelen.
Tur kart
2 netter Arusha området
2 netter Ngorongoro kraterområdet
2 netter Serengeti
1 natt Lake Manyara området

Dag 1
Avreise fra Norge

Fly fra Norge til Tanzania hvor vi lander om kvelden. Fra Kilimanjaro flyplass kjører vi til den nærliggende Mt. Meru Game Lodge, et historisk sted hvor det er et lite og spennende dyrereservat, samt et rehabiliteringssenter for dyr.

Overnatting: Mt. Meru Game Lodge
Måltider: Helpensjon, (transport ca. 50 km, 45 min.)Dag 2
Mt. Meru Game Lodge

Den muntre morgenvekkingen står de mange fuglene som holder til i den frodige Akasieskogen for, og de imponerende Colobus-apene vil sikkert også gjøre oppmerksom på at det er morgen i Afrika. Vi har denne dagen valgt å inkludere en tur til den nærliggende Usa River landsbyen hvor vi opplever hverdagen, markedet og de omkringliggende kaffeplantasjene. Det er flere aktivitetsmuligheter som vandring og besøk i Mt. Meru Parken, men lodgen og nærområdet er i seg selv en opplevelse.

Overnatting: Mt. Meru Game Lodge
Måltider: Helpensjon


Dag 3
Ngorongoro Farm House

Mens Kilimanjaro skimtes i det fjerne nærmer vi oss "safarihovedstaden" Arusha hvor vi får lunsj før vi fortsetter over Great Rift Valley, hvor masaier, store baobatrær, ville dyr, kveg og gårdsbruk er blant severdighetene. Etter et par timers kjøring går det nesten loddrett opp den 800 m høye Gregory forkastningen, og vi er på høylandet ved Ngorongoro krateret. Iraqw-stammen er dyktige bønder, hvilket vi kan se på veien til vår vakre og fantastisk beliggende lodge. Lodgen ligger på en stor kaffefarm og er bygd i kolonistil. Dersom det blir tid til det, kan man gå en liten tur i området eller kanskje få massasje før middagen.

Overnatting: Ngorongoro Farm House (transport 220 km, ca. 3 ½ time)
Måltider: HelpensjonDag 4
Ngorongoro Farm House

Høylandsluft og blomsterduft får sansene opp i gir denne morgenen. Dersom man kun hadde en dag i livet til å dra på Safari, ville dagens tur ned i det verdensberømte Ngorongoro krateret være et godt valg. Utsikten fra den 2300 m høye kraterkanten ut over den 300 km2 store kraterbunnen 600 m lengre nede er enestående, og området, som er blant verdens naturarvsteder, blir ofte referert til som verdens 8. naturlige under. Varierende natur med skog, myrer, gressavanne og en stor sjø i bunnen av krateret gjør at det vrimler av dyr her. "Big Five" - elefanter (med meget store støttenner), nesehorn, bøfler, løver og leoparder, samt flodhester, sebraer og antiloper forekommer i stort antall. Et litt spesielt fenomen er at det primært er de mange hyenene som jakter byttet, og løvene som spiser restene.

Overnatting: Ngorongoro Farm House
Måltider: Helpensjon

Dag 5
Serengeti Sopa Lodge

Vi spiser en tidlig frokost og kjører mot de vidtstrakte Serengeti-slettene som det meste av året huser over 2 millioner dyr. Men området hvor man finner dyrene er stort, og det kan variere hvor det er dyr i stort antall, så det er godt vi har en dyktig guide med.


Selve Serengeti Nasjonalpark er ikke bare åpne sletter, men også busk-savanne og skog, hvilket gjør at det er en meget stor variasjon av forskjellige dyr og planter her, og over 500 fuglearter. Underveis besøker vi Olduvai – kløften som blir kalt ”menneskehetens vugge” fordi det her er funnet rester etter noen av de tidligste mennesker på jorda som levde for 2 millioner år siden. Vi bor på en høyt beliggende fantastisk lodge midt i nasjonalparken, hvor det er utsikt over savannen til alle kanter.


Overnatting: Serengeti Sopa Lodge (transport 130 km, primært safarikjøring).
Måltider: Helpensjon


Dag 6
Serengeti Sopa Lodge

Noen morgener kjører man avsted så snart det gryr av dag, etter litt kaffe/te og kjeks, og får så frokost ca. 3 timer senere etter morgensafarien. Denne morgenen velger vi å spise først, da vi drar på heldagstur og har piknik med som vi spiser på et flott sted på savannen. Det gir oss en større rekkevidde til å finne mange og kanskje noen spesielle dyr. Det kan være store elefantflokker i skogområdene, løver og geparder på de små stenhøydene på savannen eller flodhester og store krokodiller i elvene.


Det er alltid mange dyr i Serengeti, men flokkene av gnu, sebra og mindre antiloper kan komme opp i nesten to millioner på det meste, når gnuene er ferdige med å kalve i slutten av mars. For rovdyrene skal dette utnyttes, og det er konstant fare på ferde – på få sekunder kan alt forvandles fra tilsynelatende idyll til en kamp på liv og død.

Overnatting: Serengeti Sopa Lodge
Måltider: Helpensjon


Dag 7
Kirurumu Tented Lodge

Vi har safarikjøring videre i Serengeti, og vi har lagt inn et besøk i en tradisjonell masailandsby hvor vi opplever masaienes liv med kveg, ser deres hytter laget av kumøkk, dans og et lite marked. Safarien fortsetter videre forbi Ngorongoro krateret og frem til vår spennende luksus teltleir beliggende med en storslått utsikt over Manyara-sjøen og Great Rift Valley. Etter lunsj kjører vi safari i Lake Manyara Nasjonalpark. Parken omfatter de frodige skråningene på Gregory forkastningen og deler av den store Soda-sjøen Lake Manyara. Utover en rekke klassiske afrikanske dyr er stedet kjent for treklatrende løver (som er vanskelige å få øye på), mange aper og massevis av flamingoer og andre fugler.

Overnatting: Kirurumu Tented Lodge
Måltider: HelpensjonDag 8
Hjemreise

Fra Manyara begir vi oss tilbake til Arusha hvor det er lunsj, og senere på dagen flyr vi tilbake til Norge eller forlenger turen til foreksempel Zanzibar.


Dag 9
Ankomst Norge

Vi ankommer Norge i løpet av dagen.
 
Klassisk Tanzania Safari
Pris pr person
Periode Dobbelt Enkelt
24.06.19 - 21.08.19 34.595 36.880
22.08.19 - 31.10.19 32.695 34.980
01.11.19 - 15.12.19 31.295 32.920
Tilbud
I de periodene 24.12.19-31.12.19 samt 19.04.19-22.04.19 vil være et tillegg til ovennevnte priser.

Bemerkninger
Deltagerantall
Minimum 2 deltagere. Maksimum 7 deltagere

Avreisedatoer
Hver mandag

Avreisested
Oslo
Prisen inkluderer
 • Flybillett Oslo – Kilimanjaro t/r med KLM med et bytte
 • Flyskatter
 • Transport Kilimanjaro flyplass – Arusha t/r
 • 2 overnattinger på lodge i Arusha med helpensjon inkludert
 • 4 overnattinger på lodger på safari med helpensjon inkludert
 • 1 overnatting i semi-luksus telt-camp inkludert helpensjon
 • Safari i firehjulstrekker med engelsktalende sjåførguide
 • En flaske mineralvann per person per dag på safari
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Måltider utover de nevnte
 • Drikkevarer
 • Tips (USD 5-10 pr. dag pr. person til sjåførguide)
 • Visum til Tanzania (kr. 400,-)
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Klassisk Tanzania Safari

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Karibu - Velkommen til Tanzania!

Landet er Øst-Afrikas største, og har verdens 4. største biologiske mangfold samt kontinentets største konsentrasjon av pattedyr. 

Attraksjonene rangerer i den absolutte verdensklasse med bl.a. Serengetis endeløse gressletter, Ngorongoro-kraterets overflod av dyreliv, Kilimanjaros snøkledde topp, Zanzibars idylliske palmestrender og mye mer. 

Mennesket har antagelig sin opprinnelse i denne delen av verden og noen av etterkommerne fordeler seg i Tanzania på omkring 130 i noen tilfeller veldig forskjellige stammer. De stolte og fargerike Masaiene er de mest kjente, men buskmenn sør for Ngorongoro-krateret, og kystens muslimske swahiliarabere utgjør andre spennende kulturelle grupperinger. 

Befolkningen er generelt naturlig imøtekommende og vennlig, som også de første skrevne fortellinger om landet vitner om, til tross for slavehandel, kolonisering og religiøs undertrykkelse. Samtidig har fargerike oprinnelige kulturer og tradisjoner overlevd, og har i de seneste årene igjen fått en sentral plassering. 

”Ujamaa” eller samhørighet, som landets første president Julius Nyerere innførte, har styrket landets felles identitet og har vært medvirkende til å forhindre interne stridigheter. 
Opp mot 40 % av Tanzanias areal er underlagt en eller annen form for naturbeskyttelse, hvilket nok ikke overgås noe sted i verden, og hvilket også vitner om en enestående naturarv. Skal vi nevne et sted i Afrika som det beste stedet for å se storvilt i konsentrert form, må det være i Ngorongoro-krateret, hvor bl.a. de klassiske ”Big Five” (elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard) er rikt representert. 

Jordens største dyrevandringer foregår det meste av året på Serengeti-områdets utstrakte savanne, hvor nesten 2 millioner gnuer, sebraer, gaseller og rovdyr er på evig jakt etter mat. 

Ikke fullt så kjent er Selous, landets største viltreservat, som har Afrikas antagelig største elefant- og bøffelbestand. Selous er litt vanskeligere å nå ut til enn de mer kjente parkene, men det er bryet verdt og er en meget stor opplevelse. 

Tarangire-, Ruaha- og Lake Manyara-parkene er også meget spennende områder. 

Liker du fjellvandring/trekking er områdene omkring Ngorongoro interessante, både når det gjelder kultur og natur, og Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro byr på en enestående fjellbestigningsopplevelse. 

Kysten og Zanzibar er en eksotisk mix av 1001 natts eventyr, hvite sandstrender og korallrev. Det er en opplevelse i seg selv, men kan også oppleves i kombinasjon med en safari. 

Karibuni – velkommen til Tanzania!

Lokal tid...

Reisetid

13-15 timer avhengig av flyselskap og destinasjon i Tanzania

Lake Manyara Nationalpark
Bare et par timers kjøring fra Arusha ligger den 325 km² store Lake Manyara nasjonalpark vakkert til ved foten av Rift Valleys bratte klippevegg. Lake Manyara er en av de mineralholdige innsjøene i Rift Valley, som utgjør litt mer enn to tredjedeler av parken. Den lille, men dyrerike, Lake Manyara nasjonalpark er kjent for sine mange elefanter, flodhester, fugler og for sine tre-klatrende løver.

De frodige skogene langs fjellsidene huser videre et vell av aper, og Manyara-sjøen har, avhengig av årstid, titusener av flamingoer, pelikaner og vadefugler.

Ngorongoro Conservation Area
Ngorongoro Conservation Area ligger mellom Lake Manyara og Serengeti. Området er på 8.288 km² og består av gresslandskaper, endeløse sletter, fjell og kratere, hvor Ngorongoro-krateret byr på fantastiske safariopplevelser.

Fra Ngorongoros kraterkant er det over 600 meter ned til bunnen, hvor det er et stort safarilandskap, som strekker seg over 265 km². Når man står på kraterkanten i 2 200 meters høyde og nyter den ubeskrivelig vakre utsikten over krateret, er det tilsynelatende en åpen og oversiktlig flate i bunnen av krateret, men ser man nærmere etter er det både sumpområder, små kløfter, vannhuller og skoger.

I krateret venter enestående safariopplevelser med enorme mengder av vilt, inklusive ”Big Five” (elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard). I vannhullene ligger store grupper av flodhester, og i skogene kan man være heldig å se de sky leopardene.

Serengeti Nasjonalpark
Navnet Serengeti kommer fra ”siringet”, som på Masai-folkets språk betyr “endeløse sletter”, og med rette. Serengeti er et viltområde på 14 763 km², hvor vel to tredjedeler er sletter. I den nordlige delen er landskapet meget kupert, og i den sentrale delen er det tett akasie-vegetasjon.

I Serengeti finner man en bestand av storvilt, som det ikke finnes maken til andre steder på jorden. Mot nord grenser parken opp til Masai Mara-reservatet i Kenya. De to parkene danner et økosystem, hvor ca. to millioner dyr er på konstant vandring (”migration” på engelsk) etter nye gressletter – størstedelen er gnuer, sebraer og gaseller. Rovdyrene følger flokken som en skygge, alltid på jakt etter neste måltid.

I Serengeti er alle viltarter representert, og safarien byr alltid på spennende opplevelser. Perioden fra omkring desember til juni er de beste månedene for å oppleve vandringen.

Tarangire Nasjonalpark
Kun få timers kjøring fra Arusha ligger Tarangire Nasjonalpark med et areal på 2.600 km². Parken er nok en av de vakreste i Afrika. Landskapet er kupert, med mektige baobabtrær, pølsetrær, akasietrær, palmer og frodige elvedaler. Parken er oppkalt etter Tarangire-elven som gir permanent vannforsyning til parken.

I tørketiden (juni-oktober) flokkes enorme mengder av dyr ved elven. Parken er spesielt kjent for sine store flokker av elefanter, men også gnuer, sebraer og bøfler finnes i stort antall. I Tarangire foregår det, i likhet med mot nord, en sydlig vandring av dyr fra Serengeti og Ngorongoro-områdene.

Til tross for parkens storslåtte landskaper og det rike dyrelivet er parken ikke mye besøkt, og på en safari kan man nesten få fornemmelsen av å ha dette fantastiske stykke Afrika helt for seg selv.

Selous Game Reserve
Etter ca. 40 minutters flytur fra Dar Es Salaam lander du midt i et av Afrikas fineste viltreservater, Selous. Reservatet er Afrikas største og strekker seg over et areal på mer enn 50.000 km². Dog er det kun det nordligste av det enorme området som er forbeholdt fotosafari. Stedet har kun få og små camps, alle med en fantastisk beliggenhet.

Det begrensede tilbud av overnattingssteder betyr at man ikke møter så mange andre turister, og det gir en eksklusiv og intim safariopplevelse. Landskapet er forholdsvis flatt. Rufiji River er den største elven, som vakkert og dovent flyter i gjennom området og danner et livgivende økosystem for et ubeskrivelig antall dyr.

Fra store hvite sandbanker, hvor krokodiller ligger og venter, til øyer midt i elven med kolonier av vakre hvite silkehegrer. Utsikten virker flere steder uendelige, og i det fjerne skimtes kupperte landskaper.

Vi betrakter Selous som en av de fineste og mest storslåtte safariparker i Afrika, og har du først vært her en gang, drømmer du om å vende tilbake!

Ruaha Nasjonalpark
Solsvidde skråninger, tett skogsavanne og baoba-kledde sletter. Gigantiske elvesenkninger langs Ruaha River og steder, hvor det er vanskelig å forstå at dyr overhodet kan overleve. Dette stykket utemmet natur finner du i den vel 10.300 km² store park. En blanding av sandørken og oase gjør at variasjonen av dyr er like spennende som den varierte naturen.

Som om det aldri har passert et menneske her før, møter man overraskede dyr på sin safari, bl.a. giraffer og elefanter i kjempeflokker på vandring etter mat. Det finnes omkring 8.000 elefanter i Ruaha, som er en av de største konsentrasjoner i Øst-Afrika. Etter å ha kjørt i parken en hel dag uten å ha møtt andre mennesker, føler man at man er den eneste som har oppdaget stedet. De få camps som finnes i området, ligger plassert slik at man blir overrasket over at de plutselig dukker frem.

Dette er altså stedet, hvis du ønsker å være alene med dine opplevelser – og ikke ønsker å gå på kompromiss.

Mikumi Nasjonalpark
Du kan velge å fly eller kjøre via hovedveien til Mikumi.

Denne populære nasjonalpark er på 3.230 km² og er dermed den fjerde største i Tanzania, godt 280 km vest for Dar Es Salaam. Med utgangspunkt i hovedstaden er det lett å komme til Mikumi, og ønsker man å oppleve landets countryside, er kjøreturen ut hit en fin mulighet. Denne gigantiske elvesenkningen er overveiende gressland. De flate slettene gir riktig god mulighet for å se de mange flokker av bøfler, sebraer, elefanter, giraffer samt de elegante og vakre kuduer. Her kan du oppleve å se løver i trærne, og fra denne parken er det fortellinger om elefantflokker på flere hundre individer.

Etter regntiden kikker du ut over en vakker grønn slette med flate akasietrær, og dyrene ses som silhuetter mot den fjerne horisonten. Parken ligger mellom Selous og Ruaha.

Mahale Mountains Nationalpark
Mahalefjellene er det viktigste området for sjimpansene i Afrika. Det er et vakkert område, hvor skogkledde fjell står i direkte forlengelse av hvite sandstrender ved den krystallklare Lake Tanganyika.

Møtet med menneskets nærmest slektning, sjimpansene, er en av de mest intense safariopplevelser man kan forestille seg og vanskelig å sette ord på. Parkens avsides beliggenhet og dens ufremkommelighet, samt de få overnattingsstedene, gjør et besøk hit til en relativt kostbar opplevelse, men den er absolutt verdt et besøk.

Katavi Nasjonalpark
Dekker med sine 5.000 km² det mest utilgjengelige og ville av Tanzanias savannereservater. Et stykke undervurdert natur, hvor man får en ekte og autentisk naturopplevelse. Parken ligger i den sydvestlige delen av landet, øst for Lake Tanganyika. En totalt uberørt natur for den som liker det rå og uspolerte Afrika på sin safari.

Den nordlige delen av parken domineres av åpne sumpområder, mens den sydlige delen fylles av Katumaelven, hvor den største konsentrasjonen av flodhester i Tanzania finnes. Bøffelflokker i tusenvis er hverdagskost i denne parken. Det er et av de få viltreservater hvor man fremdeles kan møte flere løver enn turister.

I parken finnes det få og beskjedne overnattingsmuligheter, så stedet tilbyr en enestående mulighet til å være alene med natur og dyr.

Været i Tanzania

Klimaet ved kysten er tropisk, varmt og fuktig mens resten av landet er høyland med et tørt og kjøligere klima.

I det nordlige Tanzania er regntiden delt opp i den lange regntiden fra april til mai / juni og den korte regntiden i november-desember.

I den sørlige delen av Tanzania er de to regntidene ikke så markante.

Tørr periode (juni til oktober)
Det er nesten ingen nedbør i hele Tanzanias vinterperiode og luftfuktigheten er svært lav.
Været i juni, juli, august, september og oktober er vanligvis med solrike og klare dager og kjøligere netter og morgener der litt varmere klær kan være nødvendig

Regn periode (november til mai)
I november og desember vil man oppleve korte, men kraftige regnskurer som kan forekomme under hele dagen. Det er svært sjeldent at det regner hele dagen og regnbygene er vanligvis ikke noe som forstyrrer din safari. I den nordlige delen og ved kystområdene oppleves ofte et opphold i regntiden i januar og februar.

I de mere sydlige områdene vil man oppleve jevnlige regnbyger gjennom hele perioden da flere av de langvarig e regnbygene for det meste kommer i mars, april og mai. I disse siste månedene av regntiden vil luftfuktigheten også øke og du kan oppleve litt uklart vær.

Migrasjon i Serengeti
Etter at de første regnbygene har kommet til det sydlige Serengeti i begynnelsen av november vil gnuer og sebra komme til slettene for det grønne gresset i slutten av november og desember. De enorme flokkene av sebra og gnuer er spredt over Serengeti og den nordlige delen av Ngorongoro. Flokkene blir i området til april når de starter den store vandringen mot nord. I februar vil man kunne oppleve at alle de små kalvene blir født på Serengeti slettene.

I mai måned føles det som at alle Serengeti’s gnuer er på vei nordover. De søker nå nye beitemarker og mer vann. I noen tilfeller vil du man kunne oppleve flokker på flere hundre tusen gnuer som får følge av store flokker av sebra og noen mindre flokker av Thompsons og Grants gaseller.

Omkring juni måned samles de store flokkene ved Grumeti floden, hvor de gir mye føde for de store Grumeti krokodillene. Flokkene fortsetter mot nordr og Mara-elven som danner grensen mellom Serengeti og Masai Mara.

I perioden juli til september vil de gigantiske flokkene av gnuer og sebraer være over alt i området rundt det nordlige Serengeti og Masai Mara når de deretter igjen dra sydover i oktober / november og vender tilbake til det sydlige Serengeti.


Klimatabell:

Nedbør i Tanzania (mm)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
58 68 128 264 219 33 21 24 28 48 68 83

Temperaturer i Tanzania (dag/natt)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
32/24 32/23 32/23 31/23 30/21 29/19 29/19 29/18 29/19 30/20 31/22 31/23

Areal
945.090 km2

Befolkning
31 millioner. Tettest befolket er kysten, Zanzibar, høylandet omkring Kilimanjaro, områdene ved Nyasa-sjøen og Victoria-sjøen.

Betalingskort
Bruk av kredittkort er mindre utbredt i Tanzania og Zanzibar enn her hjemme. Det er likevel en del hoteller og lodger, samt større butikker og restauranter som aksepterer de mest kjente betalingskort, såsom VISA og Eurocard/Mastercard. Betaling med kredittkort medfører likevel ofte et ganske høyt gebyr på ca. 3-15%.
Det er i Tanzania få minibanker hvor man fra kortet kan heve Tanzania Schilling kontant.

Hovedstad
Dar es Salaam med ca. 1,5 millioner innbyggere.

Byen Dodoma ble i 1973 offisielt gjort til landets hovedstad i stedet for Dar es Salaam, men foreløbig er kun en del av administrasjonen og lovgivningsapparatet flyttet til Dodoma.

Språk
De offisielle språk i Tanzania er swahili og engelsk, men det snakkes også opp til 120 forskjellige lokale dialekter.
De fleste lokale som arbeider i turistområdene, forstår og snakker engelsk. Som regel opplever man ikke de store vanskeligheter med å gjøre seg forstått.

Religion
Tanzania er et multireligiøst land, med ca. 40-45% kristne, 35-40% muslimer og resten er ”tradisjonelt troende” og hinduer.

Påkledning
Påkledningen i Tanzania er forholdsvist avslappet og uformell, likevel forventes det på de fleste hoteller og lodger at herrene kommer i lange bukser til middagen.

I visse områder, fortrinsvis på kysten, kan det hos lokalbefolkningen vekke anstøt hvis kvinner (og i visse tilfeller også menn) går med shorts og T-skjorte eller topp uten ermer. Unngå også påkledning som er gjennomsiktig eller utringet og badetøy i landsbyer. På stranden ved hotellet eller ved hotellets svømmebasseng kan man godt gå i badetøy. Likevel er det ulovlig i hele landet å bade eller sole seg toppløs såvel som naken. Spør eventuelt guide eller hotellpersonalet til råds.

Valuta
Pengene i Tanzania er shilling (TSH), som kjøpes i Tanzania og ikke i Norge. Reisende til Tanzania kan veksle fra fremmed valuta til Tanzania Schilling (ikke til USD kontanter) i banker, vekslebyråer (velg med omhu!) og autoriserte hoteller. Det er lettest å veksle USD eller Euro. Også mange forretninger og hoteller aksepterer eller krever USD som betaling.

Vekslebyråer og banker i Dar es Salaam, Arusha og Stone Town gir vanligvis de beste kursene. Det er smart å ha 500 og 1000 shillings med seg til f. eks. tips.

Ønsker du å veksle tilbake igjen ved avreise fra landet, må du huske å spare på kvitteringen når du veksler, da det ikke er tillatt å utføre Tanzania Schilling. Det er i Tanzania ingen begrensning for hvor meget fremmed valuta du kan innføre, men beløpet som innføres skal opplyses ved ankomst. Når du skal veksle kreves det som regel at du fremviser pass. Det er ulovlig å veksle ”svart” i Tanzania.

Tidsforskjell
Norsk sommertid: + 1 time
Norsk vintertid: + 2 timer

Tips & gaver
Tips er meget utbredt. Selv om service vanligvis er inkludert, forventes det at man legger ca. 10 % på beløpet.
På safarireisen gir man tips til den lokale sjåfør/guide, normalt etter safarireisens slutt. Det er naturligvis valgfritt hvor meget man betaler, men har man vært fornøyd med servicen er beløpet normalt mellom USD 5-15 per person per dag. Koffertbærere på hoteller gir man vanligvis et beløb tilsvarende USD 1-2 per veske.

På restauranter runder man opp med ca. 10 %. Til taxi sjåfører betaler man ca. 5-10 %. Sørg alltid for å ha mindre sedler for hånden til tips.

Man blir på reisen ofte spurt av lokalbefolkningen om man haren T-skjorte, sko eller en kulepenn man kan unnvære eller evt. bytte med en liten suvenir. Har man en ekstra kulepenn, blokk, klær eller sko man ikke lenger bruker, blir de fleste Tanzanianere utrolig glade for å overta dette. Kvaliteten på vårt tøy og sko er som regel vesentlig bedre enn på de varer man kan kjøpe i Tanzania.

Visum

Det kreves visum til Tanzania/Zanzibar for norske statsborgere. Visum kjøpes ved ankomst, koster f.t. USD 50 (skal betales kontant) og er gyldig i 3 måneder. Passet må være gyldig i 6
måneder etter endt opphold.

Det er viktig at du har tilstrekkelig med blanke viseringssider passet ditt. Visse land krever at det er minimum 2 blanke sider overfor hverandre.
Det er også mulig å søke visum innen ankomst til Tanzania, det skal gjøres via The Embassy of Tanzania i Stockholm. www.tanemb.se
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Klassisk Tanzania Safari

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.