Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Stengt fredag ​​19. september

Luksus malariafri-safari med Blixen Tours VIP All Inclusive

9 dager / 7 netter, pris fra 44.895,-
Land
SøR-AFRIKA
Varighet
9 dager / 7 netter
Safaritype
All Inclusive Safari, Malaria-fri safari, Blixen Platinum
Innkvartering
Lodge, Luksustelt
Transportmidler
Firehjulstrekker
Luksus malariafri-safari med Blixen Tours VIP All Inclusive

Nyt 7 netter på safari i et av Sør-Afrika mest spektakulære naturlandskaper i det private Kariega Game Reserve i Eastern Cape.

Kariega Game Reserve er hjemsted for bl.a. ”The Big Five” (løve, elefant, nesehorn, bøffel og leopard) og et rikt fugleliv.

En opplevelsesrik safari som kan forlenges med opphold i Cape Town eller på eksotiske Mauritius.

 • Spektakulære naturlandskaper
 • Middag under den afrikanske stjernehimmelen
 • Badekar med utsikt til bushen
 • ”Bush-breakfast”
 • Safari til fots
 • Seiltur på elven
 • Kenton-on-Sea piknik
 • Kveldssafari
 • Besøk i en av Afrikas Townships
 • Massasje
 • Avskjedsmiddag i “vinkjelleren”

Luksus malariafri-safari med Blixen Tours VIP All Inclusive

Lodgen – Settlers Drift - ligger i en bakkeskråning med en nærmest meditativ utsikt over dalen og Bushmans River. Fra din private terrasse kan man ofte se små flekker i landskapet som ved nærmere undesøkelse viser seg å være giraffer og andre dyr.

Fellesarealet består av en stor panoramaterrasse med et bål-sted, basseng, innendørs lounge med peis, barområde, restaurant, "vinkjeller" og et spa.

Her er ni romslige og meget luksuriøse teltsuiter, hver på 110m2. Alle med tregulv, store panoramavinduer fra gulv til tak, frittstående badekar med utsikt, dusjkabinett med skyvedør til terrassen og ut i det fri. Suitene er laget i lyse og behagelige materialer som står i harmonisk stil med naturen.


Safari, transport og kjøretøy
I Kariega Game Reserve foregår all safarikjøring i åpne firhjulstrukne safaribiler. Det er mulig å bli med på 2 game drives (safarikjøringer) per dag. Disse foregår hver morgen og ettermiddag. Det kan maksimalt være 6 gjester per safaribil.

Overnatting og standard
Settlers Drift - 5-stjernet safari lodge bestående av 9 luksuriøse teltsuiter (hver på 110m2). Overnatting av høy standard med en fantastisk utsikt over det vakre naturområdet.

Guider
De erfarne engelsktalende rangers vil ta deg med på safarikjøring i det naturskjønne området. Rangers eller safariguider, har falkeblikk som kan spotte dyr på utrolig lang avstand.

Avreisedatoer
Det er mulig å reise på denne safarien hver dag året rundt.

Reiseprogram
Det beskrevne reiseprogrammet er ikke fastlagt på de nevnte dagene under oppholdet, dette kan endres av lodgen, men innholdet vil ikke endres.

Barn
Barn under 11 år er ikke tillatt.Tur kart
7 netter Settlers Drift, Kariega Game Reserve Sør-Afrika


Dag 1
Avreise

Vi flyr i dag fra Norge med et flybytte underveis til Sør-Afrika.Dag 2
Ankomst til Kariega, Sør-Afrika

Etter et flyskift i Johannesburg eller Cape Town, hvor innreiseformalitetene ordnes, lander flyet midt på dagen i Port Elizabeth. På flyplassen blir du møtt av vår sjåfør, som kjører til lodgen – Settlers Drift, som vil ta ca. 1½ time. Ved ankomst til lodgen serveres det frokost og det sjekkes inn i en luksuriøs teltsuite, som blir ditt nye hjem de neste syv nettene.

På ettermiddagen møtes vi i loungen med vår engelsktalende guide. Før vi kjører avsted på den første safarituren blir det servert "high tea", som består av forskjellige matbiter, kaker, kaffe og te.

Safarituren varer i godt 3½ time, der vi ser etter elefanter, løver, nesehorn m.m. Vi tar noen stopp underveis, hvor vi nyter et glass vin el. annet og litt mat samtidig som vi merker at det afrikanske safariliv langsomt sniker seg inn under huden.

Etter safarien kjører vi tilbake til lodgen, hvor det er tent opp bål utenfor og i peisen. En utsøkt middag serveres før vi går til ro etter den første dagen i Sør-Afrika.

Overnatting: Settlers Drift.
Måltider: fullpensjon og utvalgte drikkevarer inkludert.

Safari i Kariega Sør-AfrikaDag 3
Safari, siesta og middag under stjernene

Dagen starter med tidlig på morgenen. Vi møter i loungen, hvor det blir servert en god kopp kaffe eller te og en matbit. Vi kjører avsted på morgensafarien på utkikk etter nye safariopplevelser, det er aldri to dager som er like ute i bushen. I løpet av morgensafarien tar vi en pause, hvor det serveres kaffe og te.

Vi vender tilbake til lodgen omkring kl. 10 hvor vi setter oss til bords i restauranten. Her serveres en meget deilig frokost/brunch både fra buffet og À la carte.

Efter maten er det tid for en siesta, hvor det også er inkludert en massasje i det koselige spaet. Man kan også ta seg en dukkert i bassenget eller bare nyte ferien med avslapning på den private terrassen.

Settlers Drift telt

På ettermiddagen blir det servert ettermiddags te- og kaffe, før vi kjører avsted på safari. Vi er nå begynt at tilvenne oss til safarirytmen.
Tilbake på lodgen til kveldsmaten. Middagen serveres under den afrikanske stjernehimmelen, i en utendørs restaurant opplyst av lanterner.

Etter middagen vil kvelden avsluttes med stjernekikking, hvor en av lodgens medarbeidere vil fortelle om den fasinerende afrikanske stjernehimmelen.

Overnatting: Settlers Drift.
Måltider: fullpensjon og utvalgte drikkevarer inkludert.

Boma middagDag 4
Safari til fots og besøk i en Township

Vi møtes om morgenen i et par gode sko og lange bukser. Vi kjører ut i bushen som dagen før, men i dag foregår det meste av safarien til fots. Vi får instrukser fra vår guide for denne morgens bushvandring. Det er ikke en anstrengende vandring, men det er en intens opplevelse, hvor vi ser og lærer om planter, spor m.m. Vi kan også være heldige at komme tett på villdyr som giraffer, sebraer m.m.

Etter en spennende gåtur i bushen venter et velfortjent måltid på lodgen.

I dag er det ikke tid til siesta, ettersom vi kjører utenfor reservatet for at besøke en Township etter frokost, som er et lokalt samfunn. Her får vi oppleve og høre om livet i et samfunn, hvor midlene er begrenset. Under besøket får vi også mulighet til å smake på litt lokal mat.

Fra dagens besøk i Townshippen, kjører vi tilbake til lodgen med sterke inntrykk, som vi vil tenke tilbake til i lang tid fremover.

Resten av ettermiddagen er til avslapning på lodgen, inntil det er igjen er inkludert en safaritur på ettermiddagen

Middagen nytes på lodgen.

Overnatting: Settlers Drift.
Måltider: fullpensjon og utvalgte drikkevarer inkludert.

Safari til fotsDag 5
Bush-breakfast, siesta, seiltur og kveldssafari

Dagens morgensafari slutter med frokost ute i bushen, hvor personalet har flyttet kjøkkenet ut under åpen himmel. Når vi nyter den eksepsjonelle morgenmaten kan vi være heldige å få besøk av nysgjerrige tilskuere som gnuer, sebraer m.m.
Resten av formiddagen nyter vi en siesta i campen.
Om ettermiddagen er det på tide med en seiltur på elven, hvor man kan se et fargerikt fugleliv. På seilturen tar vi med fiskestenger og kanskje vi er heldige og får en eller flere fisker på kroken.
Etter middagen på kvelden er det inkludert en kveldssafari. Det settes det et søkelys på bilen som vi skal bruke på utkikk etter nattaktive dyr. En safari etter mørkets frembrudd er en helt spesiell opplevelse hvor sansene for alvor skjerpes.

Overnatting: Settlers Drift.
Måltider: fullpensjon og utvalgte drikkevarer inkludert.

Bush frukostDag 6
Morgensafari, seiltur og piknik ved Kenton-on-Sea

Etter morgensafari og frokost/brunch seiler vi i dag i motorbåt ut til Kenton-on-Sea, som er stranden ute ved kysten. En skjønn dag ved vannet, hvor det også er mulighet for en vandretur ut til havet. På turen tar vi med en piknikkurv med mat og drikkevarer.

Vi er tilbake på lodgen, og da er det tid for å gå på en ettermiddagssafari.
Middag på lodgen.

Overnatting: Settlers Drift.
Måltider: fullpensjon og utvalgte drikkevarer inkludert.

ElefanterDag 7
Safarikjøring og mulighet for kanoseilas på elven

Vi følger dagens safarirytme med morgensafari, brunch, siesta og tilslutt safari på ettermiddagen.

Midt på dagen vil det være mulighet for å teste krefter med kanoseilas på elven.

Overnatting: Settlers Drift.
Måltider: fullpensjon og utvalgte drikkevarer inkludert.

Morgen safariDag 8
Safari, massasje og avskjedsmiddag i "vinkjelleren"

Der er inkludert morgensafari denne dagen, men det er også mulighet for å sove litt lengere denne morgen og nyte et bad i badekaret med utsikt til bushen, og en kopp kaffe på terrassen innen dagens brunch.

Som ekstra velværelse er det inkludert enda en massasje på den siste dagen, slik at vi blir helt klar for å vende tilbake til Norge.

På turens siste safari kjenner vi til rutinen, men hva vi møter på safarien er alltid en ny overraskelse.

Avskjedsmiddagen serveres i “vinkjelleren”, og til middagen er det inkludert vinsmaking.

Overnatting: Settlers Drift.
Måltider: fullpensjon og utvalgte drikkevarer inkludert.

Vinkjeller middagDag 9
Hjemreise

Alt har en ende, og denne morgen er det den siste safarituren i det fantastiske safarireservatet.

Etter frokost og avskjed med det fantastiske personalet, blir vi hentet av vår sjåfør og kjørt tilbake til Port Elizabeth flyplass for å reise tilbake til Norge (det er mulig å forlenge reisen med eksempelvis et opphold i Cape Town eller på Mauritius, kontakt Blixen Tours for ytterligere Informasjon).

Vi flyver fra Port Elizabeth via Johannesburg eller Cape Town og en Europeisk by til Norge.Dag 10
Ankomst til Norge

Vi ankommer Norge i løpet av dagen.

 
7 netter med Blixen Tours VIP All Inclusive Safari
Pris pr person
Periode Dobbelt
25.07.19 - 30.09.19 44.895
01.10.19 - 16.12.19 56.095
17.12.19 - 17.12.19 58.395
18.12.19 - 08.01.20 62.795
09.01.20 - 10.01.20 60.495
11.01.20 - 31.01.20 60.095
01.02.20 - 28.02.20 63.395
01.03.20 - 30.04.20 60.095
01.05.20 - 23.06.20 47.695
24.06.20 - 24.07.20 50.395
25.07.20 - 30.09.20 47.695
01.10.20 - 16.12.20 60.095
Bemerkninger

Reiseprogram
Reiseprogrammet er ikke fastlagt på de nevnte dagene under oppholdet, dette kan endres av lodgen, men innholdet vil ikke endres.


Prisen inkluderer
 • Flybillett Norge – Port Elizabeth t/r, med skift underveis
 • Flyplass-skatter
 • Transport Port Elizabeth lufthavn - Settlers Drift t/r
 • 7 x overnattinger på Settlers Drift med Blixen Tours VIP All Inclusive*
 • *- Fullpensjon
 • *- Utvalgte drikkevarer
 • *- 3 x massasje per person
 • *- ”Stjernekikking”
 • *- Guidet "Bush Walk"
 • *- Besøk i lokalt township
 • *- 1 x "Boma/Bush Dinner"
 • *- 2 x "Bush Breakfast"
 • *- 1 x kveldssafari
 • *- 1 x Fisketur på elven
 • *- 1 x Utflukt til med kano
 • *- 1 x Middag i vinkjelleren inklusive vinsmaking
 • *- 2 x Safari per overnatting til fots eller firhjulstrekker med engelsktalende safariguide
 • Vann i bilen under safarikjøring
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold om endring av valutakurser samt ledig kapasitet på hotell og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Luksus malariafri-safari med Blixen Tours VIP All Inclusive

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Sør-Afrika - Hele verden i et land

Et fascinerende lappeteppe av forskjellige befolkningsgrupper, 11 offisielle språk og alle tenkelige og utenkelige måter å leve sitt liv på.

Det er ikke så merkelig at Sør-Afrika kalles regnbue-nasjonen, for her finner du alle skaperverkets farger og alle muligheter for safari, storbyferie, golf, vin, kulturopplevelser og badeferie. Apartheid ble avløst av Mandela og demokrati, og landet er stadig preget av store forandringer.
Men det er fortsatt alt fra fattige townships til overdådige villaer og skyskrapere her. Og her er som alltid blendende hvite sandstrender, frodige regnskoger, idylliske havområder, flotte majestetiske fjell og åpne savanner.

Her lever elefanter, løver, antiloper, nesehorn, giraffer og mange slags fugler, samt, lengst mot syd, pingviner, hvaler og seler.

Du kjeder deg ikke i Sør Afrika!

 

Lokal tid...

Reisetid

14-16 timer avhengig av flyselskap

Reisen til Sør Afrika er typisk med avreise fra Oslo, med mellomlanding og flybytte i en europeisk storby, Qatar eller Dubai avhengig av flyselskapet. Flytiden er ca. 14-16 timer avhengig av flyruten og destinasjonen.

Til Sør Afrika benytter vi oftest flyselskapene Emirates, South African Airways, KLM, Swiss, British Airways og Lufthansa.

Mpumalanga Provinsen
Mpumalanga betyr ”Stedet hvor solen står opp”. Her er det store plantasjer med skog, bananer, appelsiner og sitroner. Det var her det første “goldrush” fant sted i 1873 ved den lille byen Pilgrim’s Rest. I dag har man fine veier på Panoramaruten, hvor man kan se de første gullgraverbyer, og hvor grensen mellom det ca. 2 000 meter høyt beliggende høyland og det over 1 000 meter lavere lavland er markant og spektakulært, med enorme kløfter, sprudlende fossefall og endeløs utsikt.

Her kan den aktive gjest vandre, spille golf,
nyte fjell og se på fuglelivet.

Krüger Nationalpark
Landskapet endrer totalt karakter, både topografisk og vegetasjonsmessig, når man kommer ut i lavlandet. Krügerparken er det største området, hvor gode veier og ”restcamps” med fine overnattingsfasiliteter gjør det enkelt å komme tett på Afrikas storvildt.

Området som i dag har fri adgang for dyrene til de private områder i vest og til nyoprettede parker i nabolandet Mozambique, har den største variasjon av pattedyr i verden.

Pilanesberg Nationalpark og Sun City
Pilanesberg Nationalpark er blant Sør Afrikas største naturparker og godt beferdet med dyreliv, inklusiv ”the Big Five” (elefant, løve, leopard, nesehorn og bøffel). Utover ”de fem store” er det mange andre dyr som bl.a. geparder, flodhester og en stor bestand av forskjellige antiloper. Fra Pilansberg til forlystelseskomplekset Sun City er det ikke særlig langt.

Sun City er laget i fantasiens verden. Ut over fire turist- og luksushoteller er det et stort utvalg av fornøyelser for store og små. Her finnes en kunstig innsjø med bølgeanlegg omgitt av palmer og strand. Videre er det kasino, kino, joggestier, golfbaner, hesteridning, squash- og tennisbaner, vannsportsaktiviteter, minigolf, butikker og et utvalg av restauranter og barer.

Madikwe - Northwestern Province
Madikwe Game Reserve er en af Sør Afrikas nyere safariparker og fortsatt forholdsvis ukjent.

Parken ligger fire timers kjøring nordvest for Johannesburg på grensen til Botswana. Den er Sør Afrikas fjerde største park. Parken ligger i malariafritt område og byr på safari med ”the Big Five”. Også de sjeldne ville hundene finnes her. Et utrolig variert landskap, fra Marico-elven i øst over akaciesavanner til de imponerende Dwarsberg fjellene i syd.

Over en periode på seks år er bestanden av vilt vokst med ca. 10 000 dyr, satt ut i det største gjennoprettingsprosjekt noensinne, ”Operation Phoenix”.

KwaZulu-Natal
Her finner man majestetiske fjell, fantastiske dyreparker, vakre strender og afrikansk, indisk og europeisk kultur i en fargerik blanding.

Drakensberg er, med sine 3 500 m høye tinder, de høyeste og vakreste i det sydlige Afrika.
Det er storslåtte områder med enestående fauna, flora og krystallklar fjelluft. De nordøstligste områdene er storviltets domene, og her finnes noen av Sør Afrikas beste safariområder.

Hluhluwe-Umfolozi Nationalpark er det største. Her ble det hvite nesehornet reddet fra total utryddelse. Ved nordkysten finnes noen av verdens mest interessante våtområder med et overveldende maritimt liv, mangrovesumper og et overdådig fugleliv. I havet finnes verdens sydligste korallrev, som er et eldorado for dykkere.

Rundt millionbyen Durban dominerer sukkerrørsmarker, elver og fine strender.

Garden Route
Garden Route er navnet på området som dekker en kyststrekning på rundt 200 km fra den historiske byen Mossel Bay til den spektakulært beliggende Storms River i øst, samt området i det tørre Karoo i innlandet omkring Outdshoorn.

De parklignende landskaper, den barske kyst, store laguner, skoger, fjell og landbruksområder er en del av landskapet, som har gitt sitt navn til området. Langs kysten er det frodig, med store skoger og landbruksland, som veksler mellom lagunesystemet ved Wilderness og Knysna, som er blant perlene på ruten. Populære aktiviteter i området er seiling i lagunene, tur med damptog, vandring langs kysten og i skoger og fjell.

Drar man gjennom noen av de maleriske pass over fjellene, skjer det en forvandling til et meget tørrere landskap, hvor strutseavl, vin- og fruktdyrking preger landskapet. Et besøk på en strutsefarm med veddeløp er populært, likeså de fantastiske Kangogrotter som åpenbarer en utrolig eventyrverden av dryppstein i farger og fasonger, som overgår ens villeste fantasi.

Det vestlige Kapland
For over 500 år siden kom de første europeerne til dette vakre området, i deres søken etter sjøveien til India. Med det 1 000 m høye og flate Table Mountain som majestetisk bakgrunn, ligger Cape Town utroligt vakkert til. Turen 40 km sydover til Kapp det gode håp, samt vinlandet mot nord og øst byr på massevis av opplevelser.

Blant Cape Towns mange attraksjoner kan nevnes en tur med kabelbanen til toppen av Table Mountain, The Victoria & Albert Waterfront med restauranter, butikker, underholdning, seilturer og mye mer. Det er spennende arkitektur i den multikulturelle byen, en enestående botanisk hage og Sør Afrikas parlament og byens eldste bygning, fortet, som i dag er et av byens mange museer. På vei til Kapp det gode håp ser man pingvin- og selkolonier, vakre bukter, hvaler og overdådig og sjelden vegetasjon.

Vinlandet starter kun en halv times kjøring fra Cape Town og strekker seg derfra 50-100 km nord- og østpå inn i valre daler, omkranset av de skjønneste fjell. De opp til 300 år gamle vingårdene er bygd i samme stil som de første nybyggernes. Du kan smake på spennende viner, og de gamle vinkjellerne vises frem med stolthet.

Den tørre vestkysten har laguner og underlige fjell, og langs sydkysten omkring Hermanus kommer hvalene helt inn til kysten. For de modige er det mulighet for å bli senket ned i et bur og dykke med den store hvithaien!

Været i Sør Afrika


Sør Afrika ligger på jordens sydlige halvkule. Når det er sommer i Sør Afrika er det vinter i Norge og omvendt. Klimaet er mildt med mange solskinnstimer, men det er stor variation i regnbuelandet.
Cape Town, en del av vestkysten og kystområdet ved Garden Route har Middelhavsklima og får det meste av sin nedbør fra april til oktober. Resten av landet er subtropisk og får størstedelen av regnet fra oktober til april.
Den varme havstrømmen fra Mosambique gir et fuktig og varmt klima på østkysten mens den kalde Benguelastrømmen gir et mer tåkete, men regnfattig vær på vestkysten. På højplateauet blant annet i byen Johannesburg kan det være frost om natten i vintermånedene fra juni til august, men dagene er varme og solrike.

Tørr periode (mai, juni, juli, august, september og oktober)
I Sør Afrika kommer det nesten aldri regn i den tørre perioden og luftfuktigheten er svært lav. Dette gjelder ikke for Western Cape-provinsen (sørkysten) som kan være våt og kjølig i den sørafrikanske vinterperioden.
I løpet av denne perioden er bushen svært åpen og det er lettere å se dyrene. Ved slutten av perioden er det meget tørt og begrenset med fugleliv, blomster og grønne områder.
I den tørre perioden er det svært få insekter i Sør-Afrika.

Mai er slutten på sommeren når du føler at nattetemperaturer begynner å falle.
I juni, juli og august kommer de kjølige nettene som kan være ned til frysepunktet. Her er det viktig og ha varme klær for tidlige turer i bushen. Dagtemperaturen vil ligge på ca 25 °C.
August er den mest forblåste måneden i Sør-Afrika.

I september og oktober begynner varmen å komme tilbake og fuktigheten øker. Man kan oppleve enkelte tordenbyger sent på dagen som renser luften og gir naturen etterlengtet næring.

Regn periode (november-april)
I løpet av denne perioden er kraftig regnvær om ettermiddag ikke uvanlig. Men det er sjeldent å oppleve at det regner hele dagen.
Det vil være grønt og bushen er tett så man må regne med at det i enkelte områder kan være vanskeligere å få øye på dyrene. Det vil i denne perioden være et rikt fugleliv og mange grønne planter og blomster.
Når det første regnet kommer i november begynner antilopene å få sine kalver og du vil se mange dyreunger.

Det vil typisk komme mest nedbør i desember, januar og februar.
Dagtemperaturen ligger på ca. 30 °C og kan i noen steder snike seg til rundt 40 °C.

I mars og april kan det fortsatt bli litt spredt regn, men vanligvis er det noen solfylte og klare måneder med lav fuktighet, varme dager og milde netter. Det er noen virkelig gode måneder for å besøke Sør Afrika da bushen fortsatt er grønn, men temperaturen har falt litt. Det er også en periode hvor vi som bor i norden trenger sol og varme.

Nedbør i Sør-Afrika (mm)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
122 106 91 33 6 25 10 10 21 60 117 117

Temperaturer i Sør-Afrika (dag/natt)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
27/16 27/16 26/14 24/10 21/5 19/3 22/6 25/9 27/13 27/14 27/14 28/15
Kilde: worldweatheronline.com

Visum
For norske statsborgere kreves det ikke visum til Sør-Afrika ved turistreiser i inntil 3 måneder. Likevel skal man medbringe en gyldig returbillett og et pass, som minimum må være gyldig i 30 dage ETTER HJEMREISE. Det er viktig at passet har to blanke sider overfor hverandre; har man ikke dette, risikerer man å bli avvist ved innreise til landet.

Reiser man med barn under 18 år til Sør-Afrika kreves det spesielle dokumenter alt ettersom barnet reiser med begge foreldrene, kun den ene av foreldrene eller ingen av de biologiske foreldrene. For reise med barn - se sjekkliste og les mer her.

Areal
1 220 000 km2.

Banker
Bankenes åpningstider er vanligvis:
Mandag – Fredag 9:00 – 15:30
Lørdag 8:00 – 11:00

Mange av de større hotellene har mulighet for å veksle fremmed valuta. De fleste butikker og hoteller aksepterer kredittkort som VISA og Eurocard.

Befolkning
Ca. 43 mill innbyggere. Herav ca. fem mill i Afrikas tredje største by Johannesburg. Den administrative hovedstad er Pretoria, Cape Town er den parlamentariske hovedstad, og Bloemfontein er juridisk hovedstad.

Priser og tips
Der er i Sør-Afrika vanlig å gi tips. Tips gis normalt til koffertbærere på flyplassen og på hoteller (ca. ZAR 20 per bagasje tralle), personale på restauranter og hoteller (ca. 10 % av regningens pålydende), og sjåfører på rundreiser (normalt ZAR 20 per dag per person). På safari lodger betaler man ofte safariguiden/sjåføren et litt høyere beløp etter safarien (ZAR 20-30 per dag). På bensinstasjoner betaler man vanligvis tankeren ZAR 2-5.

Sør-Afrika er et forholdsvist billig land å leve i. Spiser man f.eks. på restaurant, koster en to-retters meny ca. ZAR 100, en flaske vin koster fra ca. ZAR 60, øl ca. ZAR 8-10 og mineralvann ca. ZAR 5-8.

Påkledning
Da klimaet i Sør-Afrika varierer meget fra det ene området til det andre er det en god ide å ta med litt av hvert på reisen gjennom landet. Dagtimene er generelt lune eller varme, med november–februar som de varmeste månedene, hvor vintermånedene (april-juli) er mildere. Året rundt kan kveldene og nettene være kjølige, uansett hvor i landet du befinner deg.

På safarireiser starter dagene tidlig, og det er ofte kjølig. Ta med deg en god varm genser og eventuelt en vindjakke samt et skjerf i halsen. Spesielt i vinterhalvåret er det viktig å ha varmt tøy med til safarien – en lue og et par vanter kan også anbefales.

Påkledningen i Sør-Afrika er ellers meget avslappet; likevel ser man på de fleste hoteller gjerne at herrene ifører seg lange bukser til middagen.

Med hensyn til fottøy anbefaler vi at du tar med deg et par gode sko eller støvler til å gå fotturer i, samt et par sandaler.

Språk
Sør Afrika har 11 offisielle språk: engelsk, zulu, xhosa, nord- og sydsotho, swazi, tswana, ndebele, venda, tsonga og afrikaans. Som turist i landet vil man nesten alltid kunne gjøre seg forstått på engelsk.

Religion
Nesten alle religioner finnes i Sør Afrika. Ca. 80 % er kristne, to % er muslimer, og 18 % bekjenner seg til andre trosretninger. Det er fortsatt stor respekt for fortidens ånder.

Valuta
Rand (Zar eller R) = 100 cent.

Du kan betale eller veksle til Rand med US dollar, Euro, engelske pund, og alle førende kredittkort i Sør Afrika. Bensin skal som regel betales kontant, og i mindre byer på landet kan du ikke regne med at de tar i mot annet enn rand.

Tidsforskjell
Norsk sommertid: Ingen tidsforskjell.
Norsk vintertid: + 1 time i Sør Afrika.

Vaksinasjoner
Det kreves ingen vaksinasjoner, hvis du ankommer direkte fra Europa. Men vi råder deg til å få en vaksinasjon mot stivkrampe. Snakk med din egen lege om en forebyggende malariakur en uke før avreisen, dersom du besøker den nordøstlige delen av landet.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Luksus malariafri-safari med Blixen Tours VIP All Inclusive

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

Settlers Drift

Luksus safari lodge – Består av kun 9 eksklusive teltsuiter i privat safarireservat

9 EKSKLUSIVE TELTSUITER I PRIVAT SAFARIRESERVAT

Luksuslodge med spektakulær beliggenhet i et avsides hjørne av det private natur- og safarireservatet Kariega.

I en bergskråning i reservatet finner man de 9 private og luksuriøse teltsuitene som utgjør Settlers Drift. En beliggenhet som gir en fantastisk utsikt over det enestående og varierende naturlandskapet av elver, fjell og ikke minst den store dyrebestanden. Det var den fantastiske utsikten de hovedsakelig hadde i tankene da de byggede denne luksuriøse lodgen. En unik utsikt som derfor for fult kan nytes fra både fellesområdet, teltsuitenes private terrasse og fra det frittstående badekaret på baderommet.

Settlers Drift er en lodge av høy standard som legger til rette for en enestående luksussafari i et av Sydafrikas beste private safariområder.

Beliggenhet...

 • Sør-Afrika
 • Eastern Cape
 • Sunshine Coast East
 • Grahamstown
 • Kariega
Hvorfor bo her?
 • Unik utsikt
 • Privat safarireservat
 • Luksuriøse teltsuiter
 • Malariafritt område

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

De ni teltsuitene er romslige (110m2) der baderom, soverom og lounge henger sammen i en åpen løsning. Fra badekaret er det utsikt over bushen og i dusjen er der et vindu man kan skyve til siden, slik at man nærmest dusjer utendørs.

I teltsuitene finnes det minibar (inkludert), te- og kaffefasiliteter, telefon og vedovn.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Minibar
Safe
Balkong/terrasse
Badekar
Takvifte
Te-/kaffemaskin
Telefon
Hårføner
Peis

Til tross for lodgens lille størrelse byr den på en restaurant, bar, lounge, vinkjeller, store terrasser, basseng, boma, suvenirbutikk, bibliotek samt mulighet for spabehandlinger.

I fellesloungen er der gratis adgang til Wi-Fi.

Svømmebasseng
Spa/velvære
Safari - i åpne 4x4
Safari - tilbud om vandresafari
Safari - mulighet for kveldssafari
Boma (ute grilling)
Safari - malariafritt område
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Luksus malariafri-safari med Blixen Tours VIP All Inclusive

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.