Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Malariafri luksussafari og Cape Town

Land
SøR-AFRIKA
Områder
Northwest Province, Western Cape
Varighet
11 dager / 9 netter
Safaritype
Luksus safari Afrika, Malaria-fri safari, Blixen Gold
Innkvartering
Hotell, Lodge, Vertshus
Transportmidler
Firehjulstrekker, Innenriksfly
Malariafri luksussafari og Cape Town

Eksklusiv safari i Madikwe viltreservat på luksuslodge beliggende i en dal rikt på vilt, og med utsikt over vannhull og det Afrikanske landskap - videre til en av verdens vakreste byer med en mengde aktivitetsmuligheter i storslagne omgivelser.

 • Malaria-fri luksussafari
 • Big5 og villhunder mv.
 • Meget variert fauna og flora
 • Middag under stjernene
 • Eksklusiv Lodge
 • Skolebesøk
 • Blant Sør-Afrikas beste guider
 • Safarivandring (16-60 år)
 • Cape Town
 • Stellenbosch
 • Vinlandet
 • Vingårder
 • Kapp det Gode Håp

To flotte destinasjoner kombinerer den eksklusive safari og en av verdens vakrest beliggende byer

I det 75.000 hektar store malaria-frie Madikwe viltreservatet ligger Tuningi Safari lodge, i en dal rik på vilt, og med utsikt til vannhull og det afrikanske landskap. Her finner du Big5, villhunder, geparder og mer enn 300 fuglearter. Den prisvinnende Lodgen er smakfullt innredet i afrikansk inspirert stil. Det er kun plass til 16 gjester i lodgens lekre og meget romslige suiter.

Cape Town er blant verdens vakrest beliggende byer, og byr på en rekke aktivitetsmuligheter i de storslåtte omgivelsene. Her er det dessuten mat i verdensklasse, vakre vinområder, billedskjønne strender og mye mer. Vi bor på Luksushotell som ligger i gåavstand fra Cape Towns fargerike sentrum, og Luksus Guesthouse i gåavstand fra Stellenbosch historiske sentrum.


Safari, transport og kjøretøy
I reservatet kjøres det i spesialbygde åpne safarikjøretøy.

Innkvartering og standard
Høy standard i Madikwe og Cape Town, Stellenbosch – Blixen Gull Standard.

Guide
Noen av Sør-Afrikas beste engelsktalende Safariguider.

Gruppestørrelse
Garantert avreise ved min. 2 personer.

Avreisedatoer

Barn på reisen
Ved barn under 6 år anbefales det at det kjøpes privat safaribil.
Tur kart
4 netter Tuningi Safari Lodge, Madikwe Hills North West Province
3 netter Victoria & Alfred Cape Town, Western Cape
2 netter Middedorp Manor Stellenbosch, Western Cape

Dag 1
Avreise Norge

Endelig har avreisedagen kommet.


Dag 2
Johannesburg


“When you touch the soil of our land, you feel a sense of personal renewal.”

Nelson Mandela Inauguration Speech 1994

Vi ankommer Johannesburg og flyr videre (kl.13.00) til Madikwe Game Reserve, hvor lodgens dyktige guider henter oss ved landingsstripa i reservatet. Deretter er man allerede på Safari, da det er massevis av dyr å se allerede på vei til vår flotte lodge.

Reservatet, som grenser til Botswana, er hele 75.000 ha. stort og har kun få eksklusive lodges og camps, og derfor møter man ikke mange andre safarikjøretøy her. Det er ca. 70 arter av pattedyr i området, og årsaken til det store antallet er at det er flere vegetasjonssoner som overlapper hverandre her, og den varierte floraen skaper dermed basis for det rike dyre- og fuglelivet. Det er forholdsvist tørt bushland og savanne som gjør at det er ganske enkelt å se dyrene, og vannhullene bl.a. ved Tuningi Safari Lodge hvor vi bor, tiltrekker seg mange dyr. I tillegg til Big5 (elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard) finner vi også mer sjeldne dyr som villhunder, brune hyener og geparder. Fuglelisten teller 3-400 arter avhengig av årstiden.

På Tuningi Safari Lodge bor det maksimalt 16 gjester i store smakfulle suiter som er velegnet til gjester både med og uten barn. Er man en mindre gruppe eller en familie og gjerne vil ha det litt mer privat, kan seksjonen Lille Tuningi være en mulighet.

Du finner også spa fasiliteter for optimalt velvære.

Kveldsstemningen er vakker med bål, lanterner og utsikt til vannhullet hvor både dag- og nattaktive dyr samles. Maten er et kapittel for seg, og kan serveres enten ute i naturen, under stjernene i lodgens ”Boma” eller i den stemningsfylte restauranten, alt sammen akkompagnert av dyrelyder – og kanskje et løvebrøl.

Måltider: Helpensjon
Overnatting: Luksus suite på Tuningi Safari Lodge, Madikwe Game reserve


Dag 3-6
Madikwe Game Reserve

Sør-Afrika har meget velutdannede guider som har et inngående kjennskap til naturen, og som også forstår å ta utgangspunkt i gjestenes erfaringer og ønsker. Spesialbygde deluxe-landrovere bidrar til optimal komfort, og hjulspor rundt i terrenget gjør det behagelig å kjøre. Man kjører likevel også en del utenom sporene, og i tillegg er det mulig å gå til fots.
Man kan velge å kjøre hele dagen og ta med piknik-lunsj, men det vanlige er at man kjører tidlig morgensafari i 2-3 timer, og deretter spiser frokost enten i lodgen eller i naturen. Det er så "siesta" til 16.00 tiden, hvor man så igjen kjører på safari. Både i "siesta" perioden eller som en del av safarikjøringen kan man besøke en lokal skole rett ved reservatet, eller gå (16-60 år) for å komme "tett på" stort og smått, f.eks. også fugler. Guidene vil gjøre sitt beste for at også mer spesielle interesser blir imøtekommet – det kan være geologi, historie eller noe helt annet. De er også alle dyktige fotografer, og de kan hjelpe deg med å ta noen flotte minner med hjem fra noen magiske dager.

Måltider: Helpensjon
Overnatting: Luksus suite på Tuningi Safari Lodge, Madikwe Game reserve
Dag 6
Madikwe – Cape Town

Vi flyr via Johannesburg til Sør-Afrikas vakre "moderby" Cape Town, hvor vi har 3 overnattinger på det stilfulle Cape Cadogan, etterfulgt av 2 overnattinger på Middeldorp Mannor i det nærliggende vinland.
Det flotte boutique hotellet Cape Cadogan er bygd i Viktoriansk stil og er fredet (nasjonalmonument). Det ligger i gåavstand til Cape Town's bysentrum, og med litt lengre avstand til det berømte havneområdet Waterfront. Cape Cadogan har gratis transport fra hotellet til The Waterfront.

Måltider: Frokost
Overnatting: Victoria & Alfred, Cape Town


Dag 7
Cape Town – Kapp det Gode Håp

Denne dagen er det innlagt en heldagstur til Kapphalvøya og Kapp det Gode Håp, hvor noen av verdens flotteste landskap venter. Fjell, strender og enestående fauna og flora, samt en fantastisk historie gjør denne halvøya til noe helt spesielt. Vi starter langs den spektakulære Atlanterhavskysten som fører oss til den vakkert beliggende Hout Bay, hvor det er mulighet for å dra på en 45 min båttur ut til en øy med massevis av pelsseler (ikke inkl.). Chapmans Peak Drive er en dramatisk vei som snirkler seg langs klippesidene på vei til Kapp det Gode Håp. En liten bratt jernbane tar oss opp til utsiktspunktet på Cape Point, hvorfra man har en fantastisk utsikt over False Bay, Det Indiske Hav, Atlanterhavet og Kapp det Gode Håp, som vi deretter kjører ned til. På veien tilbake er det lunsj på en flott beliggende restaurant og besøk i en pingvinkoloni rett ved den historiske marinebyen Simons Town.

Måltider: Frokost
Overnatting: Victoria & Alfred, Cape Town
Dag 8
Cape Town

Dagen er til fri disposisjon og det er massevis av muligheter til å gå på oppdagelsesferd i og omkring Cape Town. Vårt flotte hotell ligger ikke langt fra taubanen som går opp til toppen av det verdensberømte, flate 1.000 m høye Table Mountain, og dersom været tillater det, er det gode muligheter for å ta en tur opp dit. Cape Town er en fargerik multietnisk by med kvarterer som avspeiler religion, sosial status og språk. Bo-Kap er et meget fargerikt, overveiende muslimsk kvarter som er verdt et besøk. Sentrum har spennende markeder, restauranter, shopping, parker, museer og regjeringsområde. Den berømte Waterfront er et "must" og Sør-Afrikas mest populære turistattraksjon. Her er det show, shopping, båtturer (f.eks. Robben Island), restauranter og mye mer.

Måltider: Frokost
Overnatting: Victoria & Alfred, Cape Town


Dag 9
Cape Town – Vinlandet

Vi har en heldagstur til Vinlandet som ligger kun ca. 50 km fra Cape Town, og som byr på over 300 gamle vingårder med massevis av historie, vakre landskap og fremragende viner. Vi besøker bl.a. den historiske vingården Boshendal som ligger rett ved vinbyen Franschoek, og som har et spennende museum og prisvinnende viner. Dagen er fleksibel både mht. valg av ytterligere vingårder og lunsjsted, som gjerne kan være på den samme plassen. Vi får også en byrundtur i den historiske byen Stellenbosch hvor vi bor de neste to dagene. Dette er landets nest eldste by, og har uten sammenligning de fleste fredede hus i landet. Stellenbosch er vinlandets hovedby, og blir også kalt "Eikebyen" da de fleste gater har eikealleer som danner en vakker ramme rundt byens historiske bysentrum og universitetskvarter. Vår historiske innkvartering er et luksus boutique guesthouse – Middedorp Manor.

Måltider: Frokost
Overnatting: Middedorp Manor, Stellenbosch


Dag 10
Stellenbosch

Dette er den siste hele dagen i Sør-Afrika, og det er mulighet for å gå på oppdagelsesferd på egen hånd i denne vakre byen. Det er fine museer, kirker og hus i Kapp-Hollandsk og Kapp-Viktoriansk stil, massevis av shoppingmuligheter og fremragende restauranter. Hotellet ligger dessuten rett ved en botanisk hage og et vakkert universitetsområde. Det er kun 200 m. til bysentrum hvor det naturligvis også er mulighet for ytterligere vinsmaking og innsikt i historien omkring de Sør-Afrikanske viner. I nærområdet er det også fremragende muligheter for gåturer, strender og golfbaner.

Måltider: Frokost
Overnatting: Middedorp Manor, Stellenbosch


Dag 11
Hjemreise

Det er 25 km til flyplassen fra Stellenbosch, så vi har litt tid i nærområdet innen vi flyr mot Norge.


Dag 12
Ankomst Norge

Vi ankommer Norge i løpet av dagen.


 
Prisen inkluderer
 • Flybillett Norge - Johannesburg
 • Fly Johannesburg (Fedair) - Madikwe t/r
 • Fly Johannesburg – Cape Town
 • Fly Cape Town – Norge
 • 4 overnattinger Luksus suiter, Tuningi Safari lodge, helpensjon
 • 3 overnattinger Luksus rom, Victoria & Alfred Hotel, frokost
 • 2 overnattinger Luksus rom, Middedorp Manor, frokost
 • Heldagsutflukt Kapphalvøya med Kapp det Gode Håp
 • Heldagsutflukt i Vinlandet inkl. vinsmaking
 • Alle flyplasstransfers
 • Flyskatter
 • Engelsktalende spesialist sjåfør/guider på hele safarien (Madikwe)
 • Entré og avgifter til parker og reservater
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips, beregn ca. USD 5-15 pr. person pr. dag (til sjåførguide på Safaridelen)
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold om endring av valutakurser samt ledig kapasitet på hotell og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Malariafri luksussafari og Cape Town

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Sør-Afrika - Hele verden i et land

Et fascinerende lappeteppe av forskjellige befolkningsgrupper, 11 offisielle språk og alle tenkelige og utenkelige måter å leve sitt liv på.

Det er ikke så merkelig at Sør-Afrika kalles regnbue-nasjonen, for her finner du alle skaperverkets farger og alle muligheter for safari, storbyferie, golf, vin, kulturopplevelser og badeferie. Apartheid ble avløst av Mandela og demokrati, og landet er stadig preget av store forandringer.
Men det er fortsatt alt fra fattige townships til overdådige villaer og skyskrapere her. Og her er som alltid blendende hvite sandstrender, frodige regnskoger, idylliske havområder, flotte majestetiske fjell og åpne savanner.

Her lever elefanter, løver, antiloper, nesehorn, giraffer og mange slags fugler, samt, lengst mot syd, pingviner, hvaler og seler.

Du kjeder deg ikke i Sør Afrika!

 

Lokal tid...

Reisetid

14-16 timer avhengig av flyselskap

Reisen til Sør Afrika er typisk med avreise fra Oslo, med mellomlanding og flybytte i en europeisk storby, Qatar eller Dubai avhengig av flyselskapet. Flytiden er ca. 14-16 timer avhengig av flyruten og destinasjonen.

Til Sør Afrika benytter vi oftest flyselskapene Emirates, South African Airways, KLM, Swiss, British Airways og Lufthansa.

Mpumalanga Provinsen
Mpumalanga betyr ”Stedet hvor solen står opp”. Her er det store plantasjer med skog, bananer, appelsiner og sitroner. Det var her det første “goldrush” fant sted i 1873 ved den lille byen Pilgrim’s Rest. I dag har man fine veier på Panoramaruten, hvor man kan se de første gullgraverbyer, og hvor grensen mellom det ca. 2 000 meter høyt beliggende høyland og det over 1 000 meter lavere lavland er markant og spektakulært, med enorme kløfter, sprudlende fossefall og endeløs utsikt.

Her kan den aktive gjest vandre, spille golf,
nyte fjell og se på fuglelivet.

Krüger Nationalpark
Landskapet endrer totalt karakter, både topografisk og vegetasjonsmessig, når man kommer ut i lavlandet. Krügerparken er det største området, hvor gode veier og ”restcamps” med fine overnattingsfasiliteter gjør det enkelt å komme tett på Afrikas storvildt.

Området som i dag har fri adgang for dyrene til de private områder i vest og til nyoprettede parker i nabolandet Mozambique, har den største variasjon av pattedyr i verden.

Pilanesberg Nationalpark og Sun City
Pilanesberg Nationalpark er blant Sør Afrikas største naturparker og godt beferdet med dyreliv, inklusiv ”the Big Five” (elefant, løve, leopard, nesehorn og bøffel). Utover ”de fem store” er det mange andre dyr som bl.a. geparder, flodhester og en stor bestand av forskjellige antiloper. Fra Pilansberg til forlystelseskomplekset Sun City er det ikke særlig langt.

Sun City er laget i fantasiens verden. Ut over fire turist- og luksushoteller er det et stort utvalg av fornøyelser for store og små. Her finnes en kunstig innsjø med bølgeanlegg omgitt av palmer og strand. Videre er det kasino, kino, joggestier, golfbaner, hesteridning, squash- og tennisbaner, vannsportsaktiviteter, minigolf, butikker og et utvalg av restauranter og barer.

Madikwe - Northwestern Province
Madikwe Game Reserve er en af Sør Afrikas nyere safariparker og fortsatt forholdsvis ukjent.

Parken ligger fire timers kjøring nordvest for Johannesburg på grensen til Botswana. Den er Sør Afrikas fjerde største park. Parken ligger i malariafritt område og byr på safari med ”the Big Five”. Også de sjeldne ville hundene finnes her. Et utrolig variert landskap, fra Marico-elven i øst over akaciesavanner til de imponerende Dwarsberg fjellene i syd.

Over en periode på seks år er bestanden av vilt vokst med ca. 10 000 dyr, satt ut i det største gjennoprettingsprosjekt noensinne, ”Operation Phoenix”.

KwaZulu-Natal
Her finner man majestetiske fjell, fantastiske dyreparker, vakre strender og afrikansk, indisk og europeisk kultur i en fargerik blanding.

Drakensberg er, med sine 3 500 m høye tinder, de høyeste og vakreste i det sydlige Afrika.
Det er storslåtte områder med enestående fauna, flora og krystallklar fjelluft. De nordøstligste områdene er storviltets domene, og her finnes noen av Sør Afrikas beste safariområder.

Hluhluwe-Umfolozi Nationalpark er det største. Her ble det hvite nesehornet reddet fra total utryddelse. Ved nordkysten finnes noen av verdens mest interessante våtområder med et overveldende maritimt liv, mangrovesumper og et overdådig fugleliv. I havet finnes verdens sydligste korallrev, som er et eldorado for dykkere.

Rundt millionbyen Durban dominerer sukkerrørsmarker, elver og fine strender.

Garden Route
Garden Route er navnet på området som dekker en kyststrekning på rundt 200 km fra den historiske byen Mossel Bay til den spektakulært beliggende Storms River i øst, samt området i det tørre Karoo i innlandet omkring Outdshoorn.

De parklignende landskaper, den barske kyst, store laguner, skoger, fjell og landbruksområder er en del av landskapet, som har gitt sitt navn til området. Langs kysten er det frodig, med store skoger og landbruksland, som veksler mellom lagunesystemet ved Wilderness og Knysna, som er blant perlene på ruten. Populære aktiviteter i området er seiling i lagunene, tur med damptog, vandring langs kysten og i skoger og fjell.

Drar man gjennom noen av de maleriske pass over fjellene, skjer det en forvandling til et meget tørrere landskap, hvor strutseavl, vin- og fruktdyrking preger landskapet. Et besøk på en strutsefarm med veddeløp er populært, likeså de fantastiske Kangogrotter som åpenbarer en utrolig eventyrverden av dryppstein i farger og fasonger, som overgår ens villeste fantasi.

Det vestlige Kapland
For over 500 år siden kom de første europeerne til dette vakre området, i deres søken etter sjøveien til India. Med det 1 000 m høye og flate Table Mountain som majestetisk bakgrunn, ligger Cape Town utroligt vakkert til. Turen 40 km sydover til Kapp det gode håp, samt vinlandet mot nord og øst byr på massevis av opplevelser.

Blant Cape Towns mange attraksjoner kan nevnes en tur med kabelbanen til toppen av Table Mountain, The Victoria & Albert Waterfront med restauranter, butikker, underholdning, seilturer og mye mer. Det er spennende arkitektur i den multikulturelle byen, en enestående botanisk hage og Sør Afrikas parlament og byens eldste bygning, fortet, som i dag er et av byens mange museer. På vei til Kapp det gode håp ser man pingvin- og selkolonier, vakre bukter, hvaler og overdådig og sjelden vegetasjon.

Vinlandet starter kun en halv times kjøring fra Cape Town og strekker seg derfra 50-100 km nord- og østpå inn i valre daler, omkranset av de skjønneste fjell. De opp til 300 år gamle vingårdene er bygd i samme stil som de første nybyggernes. Du kan smake på spennende viner, og de gamle vinkjellerne vises frem med stolthet.

Den tørre vestkysten har laguner og underlige fjell, og langs sydkysten omkring Hermanus kommer hvalene helt inn til kysten. For de modige er det mulighet for å bli senket ned i et bur og dykke med den store hvithaien!

Været i Sør Afrika


Sør Afrika ligger på jordens sydlige halvkule. Når det er sommer i Sør Afrika er det vinter i Norge og omvendt. Klimaet er mildt med mange solskinnstimer, men det er stor variation i regnbuelandet.
Cape Town, en del av vestkysten og kystområdet ved Garden Route har Middelhavsklima og får det meste av sin nedbør fra april til oktober. Resten av landet er subtropisk og får størstedelen av regnet fra oktober til april.
Den varme havstrømmen fra Mosambique gir et fuktig og varmt klima på østkysten mens den kalde Benguelastrømmen gir et mer tåkete, men regnfattig vær på vestkysten. På højplateauet blant annet i byen Johannesburg kan det være frost om natten i vintermånedene fra juni til august, men dagene er varme og solrike.

Tørr periode (mai, juni, juli, august, september og oktober)
I Sør Afrika kommer det nesten aldri regn i den tørre perioden og luftfuktigheten er svært lav. Dette gjelder ikke for Western Cape-provinsen (sørkysten) som kan være våt og kjølig i den sørafrikanske vinterperioden.
I løpet av denne perioden er bushen svært åpen og det er lettere å se dyrene. Ved slutten av perioden er det meget tørt og begrenset med fugleliv, blomster og grønne områder.
I den tørre perioden er det svært få insekter i Sør-Afrika.

Mai er slutten på sommeren når du føler at nattetemperaturer begynner å falle.
I juni, juli og august kommer de kjølige nettene som kan være ned til frysepunktet. Her er det viktig og ha varme klær for tidlige turer i bushen. Dagtemperaturen vil ligge på ca 25 °C.
August er den mest forblåste måneden i Sør-Afrika.

I september og oktober begynner varmen å komme tilbake og fuktigheten øker. Man kan oppleve enkelte tordenbyger sent på dagen som renser luften og gir naturen etterlengtet næring.

Regn periode (november-april)
I løpet av denne perioden er kraftig regnvær om ettermiddag ikke uvanlig. Men det er sjeldent å oppleve at det regner hele dagen.
Det vil være grønt og bushen er tett så man må regne med at det i enkelte områder kan være vanskeligere å få øye på dyrene. Det vil i denne perioden være et rikt fugleliv og mange grønne planter og blomster.
Når det første regnet kommer i november begynner antilopene å få sine kalver og du vil se mange dyreunger.

Det vil typisk komme mest nedbør i desember, januar og februar.
Dagtemperaturen ligger på ca. 30 °C og kan i noen steder snike seg til rundt 40 °C.

I mars og april kan det fortsatt bli litt spredt regn, men vanligvis er det noen solfylte og klare måneder med lav fuktighet, varme dager og milde netter. Det er noen virkelig gode måneder for å besøke Sør Afrika da bushen fortsatt er grønn, men temperaturen har falt litt. Det er også en periode hvor vi som bor i norden trenger sol og varme.

Nedbør i Sør-Afrika (mm)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
122 106 91 33 6 25 10 10 21 60 117 117

Temperaturer i Sør-Afrika (dag/natt)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
27/16 27/16 26/14 24/10 21/5 19/3 22/6 25/9 27/13 27/14 27/14 28/15
Kilde: worldweatheronline.com

Visum
For norske statsborgere kreves det ikke visum til Sør-Afrika ved turistreiser i inntil 3 måneder. Likevel skal man medbringe en gyldig returbillett og et pass, som minimum må være gyldig i 30 dage ETTER HJEMREISE. Det er viktig at passet har to blanke sider overfor hverandre; har man ikke dette, risikerer man å bli avvist ved innreise til landet.

Reiser man med barn under 18 år til Sør-Afrika kreves det spesielle dokumenter alt ettersom barnet reiser med begge foreldrene, kun den ene av foreldrene eller ingen av de biologiske foreldrene. For reise med barn - se sjekkliste og les mer her.

Areal
1 220 000 km2.

Banker
Bankenes åpningstider er vanligvis:
Mandag – Fredag 9:00 – 15:30
Lørdag 8:00 – 11:00

Mange av de større hotellene har mulighet for å veksle fremmed valuta. De fleste butikker og hoteller aksepterer kredittkort som VISA og Eurocard.

Befolkning
Ca. 43 mill innbyggere. Herav ca. fem mill i Afrikas tredje største by Johannesburg. Den administrative hovedstad er Pretoria, Cape Town er den parlamentariske hovedstad, og Bloemfontein er juridisk hovedstad.

Priser og tips
Der er i Sør-Afrika vanlig å gi tips. Tips gis normalt til koffertbærere på flyplassen og på hoteller (ca. ZAR 20 per bagasje tralle), personale på restauranter og hoteller (ca. 10 % av regningens pålydende), og sjåfører på rundreiser (normalt ZAR 20 per dag per person). På safari lodger betaler man ofte safariguiden/sjåføren et litt høyere beløp etter safarien (ZAR 20-30 per dag). På bensinstasjoner betaler man vanligvis tankeren ZAR 2-5.

Sør-Afrika er et forholdsvist billig land å leve i. Spiser man f.eks. på restaurant, koster en to-retters meny ca. ZAR 100, en flaske vin koster fra ca. ZAR 60, øl ca. ZAR 8-10 og mineralvann ca. ZAR 5-8.

Påkledning
Da klimaet i Sør-Afrika varierer meget fra det ene området til det andre er det en god ide å ta med litt av hvert på reisen gjennom landet. Dagtimene er generelt lune eller varme, med november–februar som de varmeste månedene, hvor vintermånedene (april-juli) er mildere. Året rundt kan kveldene og nettene være kjølige, uansett hvor i landet du befinner deg.

På safarireiser starter dagene tidlig, og det er ofte kjølig. Ta med deg en god varm genser og eventuelt en vindjakke samt et skjerf i halsen. Spesielt i vinterhalvåret er det viktig å ha varmt tøy med til safarien – en lue og et par vanter kan også anbefales.

Påkledningen i Sør-Afrika er ellers meget avslappet; likevel ser man på de fleste hoteller gjerne at herrene ifører seg lange bukser til middagen.

Med hensyn til fottøy anbefaler vi at du tar med deg et par gode sko eller støvler til å gå fotturer i, samt et par sandaler.

Språk
Sør Afrika har 11 offisielle språk: engelsk, zulu, xhosa, nord- og sydsotho, swazi, tswana, ndebele, venda, tsonga og afrikaans. Som turist i landet vil man nesten alltid kunne gjøre seg forstått på engelsk.

Religion
Nesten alle religioner finnes i Sør Afrika. Ca. 80 % er kristne, to % er muslimer, og 18 % bekjenner seg til andre trosretninger. Det er fortsatt stor respekt for fortidens ånder.

Valuta
Rand (Zar eller R) = 100 cent.

Du kan betale eller veksle til Rand med US dollar, Euro, engelske pund, og alle førende kredittkort i Sør Afrika. Bensin skal som regel betales kontant, og i mindre byer på landet kan du ikke regne med at de tar i mot annet enn rand.

Tidsforskjell
Norsk sommertid: Ingen tidsforskjell.
Norsk vintertid: + 1 time i Sør Afrika.

Vaksinasjoner
Det kreves ingen vaksinasjoner, hvis du ankommer direkte fra Europa. Men vi råder deg til å få en vaksinasjon mot stivkrampe. Snakk med din egen lege om en forebyggende malariakur en uke før avreisen, dersom du besøker den nordøstlige delen av landet.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Malariafri luksussafari og Cape Town

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.