Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Malariafri luksussafari og Seychellene

14 dager / 12 netter, pris fra 121.395,-
Land
SøR-AFRIKA, SEYCHELLENE
Områder
Madikwe reservatet Sør-Afrika, Mahé Island Seychellene
Varighet
14 dager / 12 netter
Safaritype
Fly-in safari, Luksus safari Afrika, All Inclusive Safari, Malaria-fri safari, Safari og strandferie, Blixen Platinum
Innkvartering
Hotell, Camp
Transportmidler
Firehjulstrekker, Innenriksfly
Malariafri luksussafari og Seychellene

Madikwe resevatet er malariafritt og et av Sør-Afrikas største og beste. Området er eksklusivt for få gjester og vår luksuslodge ligger med en vakker utsikt over det afrikanske landskapet. Den ultimate romantiske Bountyøya Mahé byr på luksushotell på en eksklusiv øy omgitt av korallrev og opplevelser i harmoni med omgivelsene

 • Malariafri luksussafari
 • Big5 og villhunder mv.
 • Meget variert fauna og flora
 • Middag under stjernene
 • Eksklusiv Lodge
 • Skolebesøk
 • Blant Sør-Afrikas beste guider
 • Safari til fots (16-60 år)
 • Den ultimate tropeøy
 • Snorkling og dykking
 • Vannsport og fiske
 • Hvite sandstrender
 • Utsøkt mat i fantastiske omgivelser

To fantastiske destinasjoner kombinerer den eksklusive safari og den ultimate tropeøy

I hjertet av det 75.000 hektar store malaria-frie viltreservatet ligger Madikwe Hills Game lodge, blant runde klipper, på en liten høyde og med en spesiell utsikt over det Afrikanske landskapet. Her er Big5, villhunder, geparder og mer enn 300 fuglearter. Lodgen er noe av det ypperste man finner, smakfullt innredet i Afrikansk inspirert design. De 10 store suitene har himmelseng, eget lite basseng og fri utsikt til områdets fantastiske dyreliv.

Mahé Island er den ultimate romantiske Bounty øy. De omkringliggende korallrevene innbyr til å snorkle og dykke i en overdådig verden av koraller og fisk, hvor inntrykk og farger overgår fantasien. På denne øya er det kun et stilfullt luksushotell oppført i harmoni med omgivelsene. Man kan sykle på øya og beundre det fantastiske fuglelivet, eller gå en tur med en kjempeskilpadde. Man kan også finne sin egen lagune og få servert utsøkt mat.


Safari, transport og kjøretøy
I reservatet kjøres det i spesialbygde åpne safarikjøretøyer.

Innkvartering og standard
Det ypperste Sør-Afrika og Seychellene har å by på, Blixen Platinum Standard.

Guide
Noen av Sør-Afrikas beste engelsktalende Safariguider

Gruppestørrelse
Garantert avreise ved min. 2 personer.

Avreisedatoer

Barn på reisen
Barn må være minimum 10 år på denne reisen. Likevel er barn under 10 år hjertelig velkommen på søster-lodgen Lille Madikwe. Ved barn under 6 år anbefales det å bestille privat safaribil.


Tur kart
4 netter Madikwe Hills Sør-Afrika
1 natt Johannesburg
7 netter Maia Luxury Resort & Spa

Dag 1
Avreise Norge

Endelig er avreisedagen kommet.


Dag 2
Johannesburg - Madikwe

“When you touch the soil of our land, you feel a sense of personal renewal.”

Nelson Mandela Inauguration Speech 1994


Vi ankommer Johannesburg og flyr deretter videre til Madikwe Game Reserve, hvor lodgens dyktige guider henter oss ved landingsstripa i reservatet. Så er man direkte på Safari, da det er massevis av dyr å se på veien til vår flotte lodge.Reservatet som grenser til Botswana er 75.000 hektar stort og har kun få eksklusive lodges og camps, så man møter ikke mange andre safarikjøretøyer på veien.Det er ca. 70 arter av pattedyr i området, og årsaken til det høye antallet er at det er flere vegetasjons-soner som overlapper hverandre, og den varierte floraen skaper dermed basis for det rike dyre- og fuglelivet her. Det er forholdsvist tørt bushland og savanne, noe som gjør at det er rimelig enkelt å se dyrene, på samme måte som vannhullene, bl.a. ved Madikwe Hills hvor vi bor, tiltrekker seg mange dyr. Utover Big5 (elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard) finner vi også mer sjeldne dyr som villhunder, brune hyener og geparder. Fuglelisten teller 3-400 arter avhengig av årstiden.Madikwe Hills er en av de beste lodgene i landet. Her bor maksimalt 24 gjester i 10 store og stilfulle suiter med eget lite basseng, beliggende med god avstand mellom høydens runde klipper. De stråtekte suitene har glass-skyvedører slik at man selv kan styre om man vil ha suiten åpen eller lukket, og det er gangbroer til hovedområdet hvor det er restaurant, bar, ildsted, bibliotek, butikk mm. Alt er smakfullt innredet i Afrikansk stil, noe som skaper en fantastisk atmosfære og behagelig komfort. I tillegg er det spa og fittness fasiliteter for optimalt velvære.Kveldsstemningen er magisk med bål, lyslykter og utsikt til vannhullet hvor både dag- og nattaktive dyr flokker seg sammen. Maten er et kapittel for seg selv, og kan serveres både ute i naturen, under stjernene i lodgens ”Boma” eller i den stemningsfylte restauranten, alt sammen akkompagnert av dyrenes lyder – og kanskje et løvebrøl!

Måltider: helpensjon
Overnatting: Ultra Luksus suite Madikwe Hills, Madikwe Game reserve.

Sør-Afrika og ikke minst Madikwe Hills har meget velutdannede guider som har en inngående kjennskap til naturen, men også forstår å ta utgangspunkt i gjestenes erfaringer og ønsker. Spesialbygde deluxe-landrovere bidrar til optimal komfort, og spor rundt i terrenget gjør det behagelig å kjøre. Man kjører også en del utenom sporene, og det er mulig å gå til fots.


Man kan velge å kjøre hele dagen og ta med piknic-lunsj, ellers er det vanlig at man kjører tidlig morgensafari i 2-3 timer, og deretter spiser frokost enten i lodgen eller i naturen. Etterpå er det ”siesta” med lunsj inntil 16-tiden, hvor man så igjen kjører på safari. Både i ”siesta” perioden eller som en del av safarikjøringen kan man besøke en lokal skole tett på reservatet eller vandre for å komme ”tett på” stort og smått, f.eks fugler. Guidene vil gjøre sitt beste for at også mere spesielle interesser blir imøtekommet – det kan være geologi, historie eller noe helt annet. De er også alle dyktige fotografer, så de kan hjelpe deg til å få noen flotte minner med hjem fra noen magiske dager.Måltider: helpensjon
Overnatting: Ultra Luksus suite Madikwe Hills, Madikwe Game reserve.

Dag 7
Madikwe – Johannesburg

Det blir tid til en siste morgensafari i dette vakre området før vi flyr videre til Johannesburg og ankommer ved middagstid. Vår private sjåfør kjører oss til luksushotellet Athol Place.Resten av dagen er til fri disposisjon.

Måltider: Frokost
Overnatting: Athol PlaceDag 7-13
Johannesburg – Seychellene

Vi flyr via Johannesburg videre til Seychellene, hvor vi lander om kvelden og overnatter på hovedøya Mahé.
Allerede omkring år 1500 sies det at Vasco Da Gama, som fant sjøveien til India, kom hit og erklærte at øyene var de vakreste han hadde sett.Her blir resten av verden utrolig fjern, og øyas naturlige rytme og harmoni overtar. Du finner diskret og avslappet luksus med den ypperste komfort, service og mat som passer godt inn i de naturlige omgivelsene.

Maia ligger næsten helt gemt i de smukke omgivelser af tropiske planter og klipper. Her får du den ultimative ro og forkælelse, med meget stor privathed og en personlig butler.

Alle villaer har en malerisk udsigt over det Indiske Ocean, samt en egen mini pool og bar.

Det tilbys en lang rekke vannsportsaktiviteter inklusive snorkling, dykking, fiske, seiling og båtturer til nærliggende øyer er også mulig.

Man kan også gå eller sykle i øyas jungelområder, hvor unik flora, et overdådig fugleliv og vennligsinnede kjempeskilpadder er blant attraksjonene.

Et lekkert spa med en lang rekke behandlingsmuligheter og fitnessenter leverer balsam for kropp og sjel.Stedet er dessuten meget barnevennlig, og det finnes utover øyas mange naturlige muligheter områder med mange barneaktiviteter.

Måltider: All Incluisve
Overnatning: Maia Luxury Resort & Spa


Dag 14
Seychellerne – Norge

Opplevelser i en helt egen divisjon er snart ved veis ende, og fly från Seychellenes hovedøy Mahé og videre mot Norge venter.


Dag 15
Ankomst Norge

Vi ankommer Norge i løpet av dagen.
 
Malariafri luksussafari og Seychellene
Pris pr person
Periode Dobbelt
21.07.19 - 31.10.19 121.395
Prisen inkluderer
 • Flybillett Norge - Johannesburg
 • Fly Johannesburg (Fedair) - Madikwe t/r
 • Fly Johannesburg – Seychellene
 • Fly Seychellene – Norge
 • Alle Flyplass-transporter
 • Flyskatter
 • 4 netter Madikwe Hills, All Inclusive
 • 1 natt Athol Place, Johannesburg, inkl frokost
 • 7 netter Maia Luxury Resort & Spa, Ocean Panoramic Villa
 • All Inclusive
 • Engelsktalende spesialistsjåfør/guider på hele safarien (Madikwe)
 • Entré og avgifter til Madikwe reservatet
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips, beregn ca. USD 5-15 pr. person pr. dag (til sjåførguide på safaridelen)
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold om endring av valutakurser samt ledig kapasitet på hotell og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Malariafri luksussafari og Seychellene

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Sør-Afrika - Hele verden i et land

Et fascinerende lappeteppe av forskjellige befolkningsgrupper, 11 offisielle språk og alle tenkelige og utenkelige måter å leve sitt liv på.

Det er ikke så merkelig at Sør-Afrika kalles regnbue-nasjonen, for her finner du alle skaperverkets farger og alle muligheter for safari, storbyferie, golf, vin, kulturopplevelser og badeferie. Apartheid ble avløst av Mandela og demokrati, og landet er stadig preget av store forandringer.
Men det er fortsatt alt fra fattige townships til overdådige villaer og skyskrapere her. Og her er som alltid blendende hvite sandstrender, frodige regnskoger, idylliske havområder, flotte majestetiske fjell og åpne savanner.

Her lever elefanter, løver, antiloper, nesehorn, giraffer og mange slags fugler, samt, lengst mot syd, pingviner, hvaler og seler.

Du kjeder deg ikke i Sør Afrika!

 

Lokal tid...

Reisetid

14-16 timer avhengig av flyselskap

Reisen til Sør Afrika er typisk med avreise fra Oslo, med mellomlanding og flybytte i en europeisk storby, Qatar eller Dubai avhengig av flyselskapet. Flytiden er ca. 14-16 timer avhengig av flyruten og destinasjonen.

Til Sør Afrika benytter vi oftest flyselskapene Emirates, South African Airways, KLM, Swiss, British Airways og Lufthansa.

Mpumalanga Provinsen
Mpumalanga betyr ”Stedet hvor solen står opp”. Her er det store plantasjer med skog, bananer, appelsiner og sitroner. Det var her det første “goldrush” fant sted i 1873 ved den lille byen Pilgrim’s Rest. I dag har man fine veier på Panoramaruten, hvor man kan se de første gullgraverbyer, og hvor grensen mellom det ca. 2 000 meter høyt beliggende høyland og det over 1 000 meter lavere lavland er markant og spektakulært, med enorme kløfter, sprudlende fossefall og endeløs utsikt.

Her kan den aktive gjest vandre, spille golf,
nyte fjell og se på fuglelivet.

Krüger Nationalpark
Landskapet endrer totalt karakter, både topografisk og vegetasjonsmessig, når man kommer ut i lavlandet. Krügerparken er det største området, hvor gode veier og ”restcamps” med fine overnattingsfasiliteter gjør det enkelt å komme tett på Afrikas storvildt.

Området som i dag har fri adgang for dyrene til de private områder i vest og til nyoprettede parker i nabolandet Mozambique, har den største variasjon av pattedyr i verden.

Pilanesberg Nationalpark og Sun City
Pilanesberg Nationalpark er blant Sør Afrikas største naturparker og godt beferdet med dyreliv, inklusiv ”the Big Five” (elefant, løve, leopard, nesehorn og bøffel). Utover ”de fem store” er det mange andre dyr som bl.a. geparder, flodhester og en stor bestand av forskjellige antiloper. Fra Pilansberg til forlystelseskomplekset Sun City er det ikke særlig langt.

Sun City er laget i fantasiens verden. Ut over fire turist- og luksushoteller er det et stort utvalg av fornøyelser for store og små. Her finnes en kunstig innsjø med bølgeanlegg omgitt av palmer og strand. Videre er det kasino, kino, joggestier, golfbaner, hesteridning, squash- og tennisbaner, vannsportsaktiviteter, minigolf, butikker og et utvalg av restauranter og barer.

Madikwe - Northwestern Province
Madikwe Game Reserve er en af Sør Afrikas nyere safariparker og fortsatt forholdsvis ukjent.

Parken ligger fire timers kjøring nordvest for Johannesburg på grensen til Botswana. Den er Sør Afrikas fjerde største park. Parken ligger i malariafritt område og byr på safari med ”the Big Five”. Også de sjeldne ville hundene finnes her. Et utrolig variert landskap, fra Marico-elven i øst over akaciesavanner til de imponerende Dwarsberg fjellene i syd.

Over en periode på seks år er bestanden av vilt vokst med ca. 10 000 dyr, satt ut i det største gjennoprettingsprosjekt noensinne, ”Operation Phoenix”.

KwaZulu-Natal
Her finner man majestetiske fjell, fantastiske dyreparker, vakre strender og afrikansk, indisk og europeisk kultur i en fargerik blanding.

Drakensberg er, med sine 3 500 m høye tinder, de høyeste og vakreste i det sydlige Afrika.
Det er storslåtte områder med enestående fauna, flora og krystallklar fjelluft. De nordøstligste områdene er storviltets domene, og her finnes noen av Sør Afrikas beste safariområder.

Hluhluwe-Umfolozi Nationalpark er det største. Her ble det hvite nesehornet reddet fra total utryddelse. Ved nordkysten finnes noen av verdens mest interessante våtområder med et overveldende maritimt liv, mangrovesumper og et overdådig fugleliv. I havet finnes verdens sydligste korallrev, som er et eldorado for dykkere.

Rundt millionbyen Durban dominerer sukkerrørsmarker, elver og fine strender.

Garden Route
Garden Route er navnet på området som dekker en kyststrekning på rundt 200 km fra den historiske byen Mossel Bay til den spektakulært beliggende Storms River i øst, samt området i det tørre Karoo i innlandet omkring Outdshoorn.

De parklignende landskaper, den barske kyst, store laguner, skoger, fjell og landbruksområder er en del av landskapet, som har gitt sitt navn til området. Langs kysten er det frodig, med store skoger og landbruksland, som veksler mellom lagunesystemet ved Wilderness og Knysna, som er blant perlene på ruten. Populære aktiviteter i området er seiling i lagunene, tur med damptog, vandring langs kysten og i skoger og fjell.

Drar man gjennom noen av de maleriske pass over fjellene, skjer det en forvandling til et meget tørrere landskap, hvor strutseavl, vin- og fruktdyrking preger landskapet. Et besøk på en strutsefarm med veddeløp er populært, likeså de fantastiske Kangogrotter som åpenbarer en utrolig eventyrverden av dryppstein i farger og fasonger, som overgår ens villeste fantasi.

Det vestlige Kapland
For over 500 år siden kom de første europeerne til dette vakre området, i deres søken etter sjøveien til India. Med det 1 000 m høye og flate Table Mountain som majestetisk bakgrunn, ligger Cape Town utroligt vakkert til. Turen 40 km sydover til Kapp det gode håp, samt vinlandet mot nord og øst byr på massevis av opplevelser.

Blant Cape Towns mange attraksjoner kan nevnes en tur med kabelbanen til toppen av Table Mountain, The Victoria & Albert Waterfront med restauranter, butikker, underholdning, seilturer og mye mer. Det er spennende arkitektur i den multikulturelle byen, en enestående botanisk hage og Sør Afrikas parlament og byens eldste bygning, fortet, som i dag er et av byens mange museer. På vei til Kapp det gode håp ser man pingvin- og selkolonier, vakre bukter, hvaler og overdådig og sjelden vegetasjon.

Vinlandet starter kun en halv times kjøring fra Cape Town og strekker seg derfra 50-100 km nord- og østpå inn i valre daler, omkranset av de skjønneste fjell. De opp til 300 år gamle vingårdene er bygd i samme stil som de første nybyggernes. Du kan smake på spennende viner, og de gamle vinkjellerne vises frem med stolthet.

Den tørre vestkysten har laguner og underlige fjell, og langs sydkysten omkring Hermanus kommer hvalene helt inn til kysten. For de modige er det mulighet for å bli senket ned i et bur og dykke med den store hvithaien!

Været i Sør Afrika


Sør Afrika ligger på jordens sydlige halvkule. Når det er sommer i Sør Afrika er det vinter i Norge og omvendt. Klimaet er mildt med mange solskinnstimer, men det er stor variation i regnbuelandet.
Cape Town, en del av vestkysten og kystområdet ved Garden Route har Middelhavsklima og får det meste av sin nedbør fra april til oktober. Resten av landet er subtropisk og får størstedelen av regnet fra oktober til april.
Den varme havstrømmen fra Mosambique gir et fuktig og varmt klima på østkysten mens den kalde Benguelastrømmen gir et mer tåkete, men regnfattig vær på vestkysten. På højplateauet blant annet i byen Johannesburg kan det være frost om natten i vintermånedene fra juni til august, men dagene er varme og solrike.

Tørr periode (mai, juni, juli, august, september og oktober)
I Sør Afrika kommer det nesten aldri regn i den tørre perioden og luftfuktigheten er svært lav. Dette gjelder ikke for Western Cape-provinsen (sørkysten) som kan være våt og kjølig i den sørafrikanske vinterperioden.
I løpet av denne perioden er bushen svært åpen og det er lettere å se dyrene. Ved slutten av perioden er det meget tørt og begrenset med fugleliv, blomster og grønne områder.
I den tørre perioden er det svært få insekter i Sør-Afrika.

Mai er slutten på sommeren når du føler at nattetemperaturer begynner å falle.
I juni, juli og august kommer de kjølige nettene som kan være ned til frysepunktet. Her er det viktig og ha varme klær for tidlige turer i bushen. Dagtemperaturen vil ligge på ca 25 °C.
August er den mest forblåste måneden i Sør-Afrika.

I september og oktober begynner varmen å komme tilbake og fuktigheten øker. Man kan oppleve enkelte tordenbyger sent på dagen som renser luften og gir naturen etterlengtet næring.

Regn periode (november-april)
I løpet av denne perioden er kraftig regnvær om ettermiddag ikke uvanlig. Men det er sjeldent å oppleve at det regner hele dagen.
Det vil være grønt og bushen er tett så man må regne med at det i enkelte områder kan være vanskeligere å få øye på dyrene. Det vil i denne perioden være et rikt fugleliv og mange grønne planter og blomster.
Når det første regnet kommer i november begynner antilopene å få sine kalver og du vil se mange dyreunger.

Det vil typisk komme mest nedbør i desember, januar og februar.
Dagtemperaturen ligger på ca. 30 °C og kan i noen steder snike seg til rundt 40 °C.

I mars og april kan det fortsatt bli litt spredt regn, men vanligvis er det noen solfylte og klare måneder med lav fuktighet, varme dager og milde netter. Det er noen virkelig gode måneder for å besøke Sør Afrika da bushen fortsatt er grønn, men temperaturen har falt litt. Det er også en periode hvor vi som bor i norden trenger sol og varme.

Nedbør i Sør-Afrika (mm)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
122 106 91 33 6 25 10 10 21 60 117 117

Temperaturer i Sør-Afrika (dag/natt)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
27/16 27/16 26/14 24/10 21/5 19/3 22/6 25/9 27/13 27/14 27/14 28/15
Kilde: worldweatheronline.com

Visum
For norske statsborgere kreves det ikke visum til Sør-Afrika ved turistreiser i inntil 3 måneder. Likevel skal man medbringe en gyldig returbillett og et pass, som minimum må være gyldig i 30 dage ETTER HJEMREISE. Det er viktig at passet har to blanke sider overfor hverandre; har man ikke dette, risikerer man å bli avvist ved innreise til landet.

Reiser man med barn under 18 år til Sør-Afrika kreves det spesielle dokumenter alt ettersom barnet reiser med begge foreldrene, kun den ene av foreldrene eller ingen av de biologiske foreldrene. For reise med barn - se sjekkliste og les mer her.

Areal
1 220 000 km2.

Banker
Bankenes åpningstider er vanligvis:
Mandag – Fredag 9:00 – 15:30
Lørdag 8:00 – 11:00

Mange av de større hotellene har mulighet for å veksle fremmed valuta. De fleste butikker og hoteller aksepterer kredittkort som VISA og Eurocard.

Befolkning
Ca. 43 mill innbyggere. Herav ca. fem mill i Afrikas tredje største by Johannesburg. Den administrative hovedstad er Pretoria, Cape Town er den parlamentariske hovedstad, og Bloemfontein er juridisk hovedstad.

Priser og tips
Der er i Sør-Afrika vanlig å gi tips. Tips gis normalt til koffertbærere på flyplassen og på hoteller (ca. ZAR 20 per bagasje tralle), personale på restauranter og hoteller (ca. 10 % av regningens pålydende), og sjåfører på rundreiser (normalt ZAR 20 per dag per person). På safari lodger betaler man ofte safariguiden/sjåføren et litt høyere beløp etter safarien (ZAR 20-30 per dag). På bensinstasjoner betaler man vanligvis tankeren ZAR 2-5.

Sør-Afrika er et forholdsvist billig land å leve i. Spiser man f.eks. på restaurant, koster en to-retters meny ca. ZAR 100, en flaske vin koster fra ca. ZAR 60, øl ca. ZAR 8-10 og mineralvann ca. ZAR 5-8.

Påkledning
Da klimaet i Sør-Afrika varierer meget fra det ene området til det andre er det en god ide å ta med litt av hvert på reisen gjennom landet. Dagtimene er generelt lune eller varme, med november–februar som de varmeste månedene, hvor vintermånedene (april-juli) er mildere. Året rundt kan kveldene og nettene være kjølige, uansett hvor i landet du befinner deg.

På safarireiser starter dagene tidlig, og det er ofte kjølig. Ta med deg en god varm genser og eventuelt en vindjakke samt et skjerf i halsen. Spesielt i vinterhalvåret er det viktig å ha varmt tøy med til safarien – en lue og et par vanter kan også anbefales.

Påkledningen i Sør-Afrika er ellers meget avslappet; likevel ser man på de fleste hoteller gjerne at herrene ifører seg lange bukser til middagen.

Med hensyn til fottøy anbefaler vi at du tar med deg et par gode sko eller støvler til å gå fotturer i, samt et par sandaler.

Språk
Sør Afrika har 11 offisielle språk: engelsk, zulu, xhosa, nord- og sydsotho, swazi, tswana, ndebele, venda, tsonga og afrikaans. Som turist i landet vil man nesten alltid kunne gjøre seg forstått på engelsk.

Religion
Nesten alle religioner finnes i Sør Afrika. Ca. 80 % er kristne, to % er muslimer, og 18 % bekjenner seg til andre trosretninger. Det er fortsatt stor respekt for fortidens ånder.

Valuta
Rand (Zar eller R) = 100 cent.

Du kan betale eller veksle til Rand med US dollar, Euro, engelske pund, og alle førende kredittkort i Sør Afrika. Bensin skal som regel betales kontant, og i mindre byer på landet kan du ikke regne med at de tar i mot annet enn rand.

Tidsforskjell
Norsk sommertid: Ingen tidsforskjell.
Norsk vintertid: + 1 time i Sør Afrika.

Vaksinasjoner
Det kreves ingen vaksinasjoner, hvis du ankommer direkte fra Europa. Men vi råder deg til å få en vaksinasjon mot stivkrampe. Snakk med din egen lege om en forebyggende malariakur en uke før avreisen, dersom du besøker den nordøstlige delen av landet.

 

Intro

Øyene er omgitt av det turkisgrønne og asurblå havet med havskilpadder, delfiner, rokker og tropefisk i alle tenkelige farger.

Turismen på øyene er begrenset, og i dette nesten uberørte bounty land er det bygd hyggelige hoteller med respekt for den prektige naturen.

Det bor ca. 80 000 innbyggere på øyene, hvor befolkningen er av europeisk, arabisk, kinesisk, indisk og afrikansk avstamning.


 
Øyene byr på den beste gastronomi fra Frankrike og Østen, krydret med eksotisk inspirasjon. Fisk og skalldyr er en vesentlig del av menyen.

Seychellene er meget velegnet til bryllupsreiser og andre romantiske ferier, og kan kombineres med en safari i Øst-Afrika.

Seychellenes uovertrufne skjønnhet ønsker deg velkommen. I følge reisemagasiner fra hele verden har Seychellene de beste sandstrendene.

Se reiser til Seychellene

Lokal tid...

Reisetid

11-16 timer avhengig av flyselskap

Reisen til Seychellene er vanligvis med avreise fra Oslo, Vestlandet, Midt-Norge eller Nord-Norge, med mellomlanding og flybytte i en europeisk storby, Qatar eller Dubai avhengig av flyselskapet. Flytiden er på ca. 11 timer avhengig av ruten.

Til Seychellene benytter vi oftest Air Seychelles, Emirates, Qatar Airways, Condor, Air France eller Kenya Airways.

Ved reiser med Blixen Tours venter en representant på flyplassen på Seychellene for å guide deg videre til den ventende transporten eller videre transit med innenlandsfly. Legg merke til at i våre priser er transporten fra flyplass til hotellet tur/retur alltid inkludert med mindre annet er nevnt.

Øyene
Seychellene er verdens eldste havøyer og skiller seg ut ved hovedsakelig å bestå av granittøyer i motsetning til vulkan- eller koralløyer.

Regjeringen fører en meget restriktiv politikk for å bevare naturen intakt, og det rike plante- og dyrelivet beskyttes i reservater, som utgjør det meste av de 115 øyenes kun 455 kvadratkilometer.

Mahé
Mahé er Seychellenes største øy - ca 28 kilometer lang og åtte kilometer bred. Her bor nesten 90 prosent av den samlede befolkningen. Øyas vegetasjon er meget frodig, og terrenget består av kolossale granittklipper og stein. Gå på spennende vandreturer i høylandet og ved de vakre kystene, hvor du har panoramautsikt som overgår dine beste drømmer.

På nordøstkysten ligger Victoria, som er en av verdens minste hovedsteder. Her er hyggelige markeder, museer, en moske, et tempel og en vakker botanisk hage.

Øya har de vakreste perlehvite strender, hvor de fleste hoteller ligger. Uansett om du velger første klasse eller det lille enkle hotel, vil du være omgitt av vakker og eksotisk natur overalt.

Praslin
Seychellenes nest største øy er palmenes øy, Praslin. Her finnes sjeldne palmer med kokosnøtter helt opp til 26 kilo.
Uansett hvor du befinner deg på Praslin, merker du en fredfyllt og idyllisk stemning.

Her er strender i verdensklasse, grønn og eksotisk vegetasjon, spennende fuglearter og en liten og gjestfri befolkning.

Øya har et areal på 38 kvadratkilometer med en bergrygg på opp til 367 meter over havet. Her finnes ingen større byer, kun små sjarmerende samfunn med en avslappet atmosfære. Transport til og fra øya kan foregå med båt, men de fleste velger å fly (kun 15 minutter til Mahé).

La Digue
La Digue med 3 000 innbyggere og 10 km2 er Seychellenes fjerde største øy. Her får du en ferieopplevelse med den ultimate fred og ro.

Kun en liten del av veiene er asfaltert, og her er kun få motorkjøretøyer. Mye av transporten på øya foregår derfor til fots, på sykkel eller med oksekjerre. I rolig tempo kan du oppleve fabelaktig natur, skilpaddereservat, vakre kreolske hus og skjønne avsidesliggende strender.

En av de mest bemerkelsesverdige strendene er Anse Source D’Argent. Den har et utrolig kystlandskap med palmer, kritthvit strand og kjempestore granittklippeformasjoner.

La Digue har hyggelige hoteller, hvor du føler deg i ett med den naturskjønne og fredfylte øya.

Klima og vær på Seychellene


Vi blir ofte spurt 'Når er det beste tidspunktet å reise til Seychellene'?

Det kommer an på flere ting, for eksempel hva du ønsker at din ferie skal inneholde og hva dine interesser er. Nedenstående beskrivelse gir et generelt overblikk over været og klimaet på Seychellene i løpet av året.

Seychellenes vakre strender, smaragdgrønne laguner, frodige natur og deilige solskinnsvær kan nytes året rundt. Øygruppen ligger utenfor syklonbeltet og rett ved ekvator, hvilket betyr at temperaturen ligger ganske konstant på behagelige 25-30 °C hele året.

Det er to forskjellige passatvinder som bestemmer været på Seychellene. Nordvestpassaten blåser fra oktober til mars, og den litt kraftigere sørøstpassaten blåser fra mai til september. I periodene mellom disse to passatene er det vindstille og behagelig varmt her. Den tørreste perioden kommer sammen med sørøstpassaten, mens den våteste perioden ligger mellom oktober og april – med mest nedbør i desember, januar og begynnelsen av februar.


Aktiviteter - Beste tiden å reise til Seychellene
Seychellene kan som sagt besøkes året rundt, og derfor er det utelukkende dine interesser, og hva du ønsker å gjøre i din ferie, som avgjør når du bør dra. Det kan nemlig være noen perioder som er bedre egnet til akkurat dine interesser enn andre. Derfor får du her et overblikk over de beste tidspunkter for de mest populære aktivitetene på Seychellene:

Du kan seile hele året på Seychellene, men ønsker du litt mer vind i seilene, så skal du dra til Seychellene sammen med sørøstpassaten fra mai til september. Det er også det beste tidspunktet, dersom du ønsker å surfe og windsurfe i ferien.

Seychellene byr på noen av de beste dykkersteder i verden, og dersom du vil ha det maksimale ut av din dykkerferie, bør du reise fra mars til mai og fra september til november, hvor vanntemperaturen kan komme opp i ca. 29 °C og sikten ofte er på minst 30 meter.

Disse forholdene er selvfølgelig også optimale dersom du gjerne vil snorkle, men det kan du også selvfølgelig gjøre resten av året og få meget gode opplevelser.

Er du ivrig hobbyfisker og drømmer om å få store, eksotiske fisker på kroken, så bør du reise til Seychellene fra oktober til april, hvor forholdene er ideelle for havfiske.

Seychellene har et meget rikt og variert fugleliv, og er derfor en herlig reisedestinasjon for alle fugleentusiaster. Ynglesesongen er i april, i mai, juni, juli, august og september ligger sot ternen på reiret og i oktober begynner migrasjonen.

Naturen og de frodige skogene på Seychellene er helt utrolig vakre med brusende fossefall, krystallklare innsjøer og en flora og fauna i allverdens farger og former. Månedene fra mai til september er spesielt gode til lange fotturer i disse fantastiske omgivelsene.

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Luft 27 27 28 28 28 27 26 26 26 26 27 27
Vann 27 27 28 29 28 27 26 26 26 26 27 27
Nedbør 358 242 204 170 161 85 83 78 116 167 206 332

Visum og pas
Det kreves ikke visum til Seychellene for norske statsborgere ved turistreiser i inntil 30 dager. For å komme inn i landet må man imidlertid ha med seg en gyldig returbillett, et pass som må være
gyldig i minimum 6 måneder etter hjemreise, et bevis på at man har reservert hotellopphold under hele oppholdet på Seychellene samt tilstrekkelig med kapital til å forsørge seg selv under hele oppholdet.

Areal
Seychellene består av 115 tropiske øyer spredt over et areal på 1 400 000 km2, med bare 455 km2 landmasse.

Befolkning
80 000 innbyggere

Hovedstad
Victoria

Kommunikasjon
Det er fra de fleste hoteller mulig å ringe til Norge direkte fra rommet. Ringer man fra Seychellene til Norge, ringer man 00 47 og deretter nummeret. Vær oppmerksom på at prisen for samtalen ofte er meget høy.

Det er få Internettkafeer på øyene. De fleste hotellene har derimot Internett fasiliteter, men disse er som regel ganske langsomme. Mobiltelefoner fungerer visse steder på Seychellene. Ønsker man å sende postkort hjem, er det best å levere dette i hotellresepsjonen; ekspedisjonstiden til Norge med luftpost er vel én uke.

Priser og tips
Prisnivået på hotellene på Seychellene er relativt høyt – faktisk på nivå med norske priser, selv om visse ting likevel er litt dyrere, andre ting litt billigere. Det er ikke de store shoppingmulighetene på Seychellene, men det finnes små suvenirbutikker på Mahé, Praslin og La Digue.

De fleste steder er det vanlig å gi koffertbærere tips på ca. 1 USD per koffert. På restauranter og i taxier er service vanligvis inkludert, men dersom man er tilfreds med servicen er man velkommen til å gi tips.

Påkledning
Om dagen er påkledningen avslappet. Ta med lett bomulls- og badetøy. På mange av hotellene kler man seg om til middag; herrer skal være iført lange bukser, og på et par hoteller er det nødvendig med jakke og slips.
Det er ikke velsett å bade toppløs på Seychellene.

Språk
Engelsk, fransk og kreolsk er de offisielle språk

Religion
Ca 90 % av befolkningen er romerskkatolsk, 8% angelikansk og de resterende er en blanding av hinduer og muslimer.

Valuta
Myntenheten på Seychellene er Seychelles Rupee (SR). Det er 100 cent i 1 Rupee. Det finnes følgende sedler: SR10, SR25, SR50 og SR100. Av mynter finnes det fra SR5 og nedover.

Vann
Vannet i springen på Mahé og Praslin kan drikkes – dog anbefaler vi at man kjøper vann på flaske.

Tidsforskjell
Norsk Sommertid: +2 Timer
Norsk Vintertid: +3 Timer.

Åpningstider
Butikkenes åpningstider er normalt:

Mandag - Fredag: 9:00 – 16:00
Lørdag: 8:00 – 12:00
Søndag: Stengt de fleste steder

Nesten alle former for vannsport og aktiviteter er mulig, og det er lett adgang til vandring, sykling og bil leie. Blant andre opplevelser er fisking, golf, lokal dans, musikk og byturer.

 • Utflukts- og aktivitetsmuligheter:
 • Snorkling og dykking
 • Vandreturer i naturreservater
 • Vannsport
 • Billeie
 • Fisking
 • Sykkelturer
 • Seilas mellom øyene
 • Krysstokter
 • Fugleturer
 • Golf
 • Små hyggelige restauranter
 • Strandturer
 • Kjempeskilpadder
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Malariafri luksussafari og Seychellene

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

Madikwe Hills Private Game Lodge

Barnevennlig lodge i malariafritt safariområde. Lodgens suiter er innredet i romantisk stil med bl.a. store himmelsenger med et afrikansk touch i form av kunsthåndverk og brente farger.

Velegnet for par
Velegnet for par
Barnevennlig
Barnevennlig

Barnevennlig lodge i malariafritt safariområde

I det kjempestore området på 75.000 hektar kan du oppleve Big 5 – men området er også kjent for sin store bestand av den sjeldne afrikanske villhunden.

Lodgens suiter er innredet i romantisk stil med bl.a. store himmelsenger med en afrikansk touch i form av kunsthåndverk og brente farger.

Barn fra 10 år og oppover er velkommen på hovedlodgen, mens familier med barn under 10 år kun kan bo i campen Little Madikwe. Barn er hjertelig velkommen, og det arrangeres aktiviteter som bl.a. skattejakt, insektjakt, filmkveld og ansiktsmaling.

Veien hit

Madikwe ligger ca. 4 timers kjøretur nordvest for Johannesburg eller 50 minutters flytur med privatfly til områdets flystripe.

Beliggenhet...

 • Sør-Afrika
 • North
 • Madikwe
Hvorfor bo her?
 • Malariafritt område
 • Big 5 område
 • Luksuslodge

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
Awards og utmerkelser:

Tourism Grading Council of South Africa 5 Star – for exceptional quality and luxurious accommodation (matching best international standards). Highest standard of furnishings, flawless service and meticulous guest care.
Nominated for Africa’s Leading Safari, by the World Travel Awards 2005.

Madikwe Hills har 2 små lodger med i alt 12 suiter. 10 i hovedlodgen og 2 i Little Madikwe.
Suitene har himmelseng, stor solterrasse og privat mini basseng, romantisk baderom med badekar og utendørs dusj.

Barn fra 10 år og oppover er velkommen i hovedlodgen, mens familier med barn under 10 år kun kan bo i campen Little Madikwe. Barn er meget velkommen, og det arrangeres aktiviteter som skattejakt, insektjakt, filmkveld og ansiktsmaling.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Minibar
Safe
Badekar
Turndown-tjeneste
Takvifte
Te-/kaffemaskin
Privat mini basseng (ikke alle rom-typer)
Myggnett

Bibliotek med Internett, TV-stue, tradisjonelt utendørs boma-spiseområde og butikk med afrikansk håndverk. Lodgen tilbyr velvære-behandlinger mot betaling. Daglige aktiviteter er safarikjøring morgen og kveld.

Fitness senter
Restaurant(er)
Svømmebasseng
Spa/velvære
Internett
Butikk
TV, flatskjerm
Bibliotek
Lounge/bar
Safari - i åpne 4x4
Safari - mulighet for kveldssafari
Boma (ute grilling)
Icon 1 Icon 3

Maia Luxury Resort & Spa  

Eksklusivt Hide-away i tropiske omgivelser. Hvis du står på den vakre Anse Louis-stranden og kikker oppover, kan du knapt skimte Maia, som er bygd på klippene og nesten helt bortgjemt av tropisk beplantning.

The Leading Hotels of the World
Velegnet for par
Velegnet for par
Dykking
Dykking
Snorkling
Snorkling

Eksklusivt Hide-away i tropiske omgivelser

Hvis du står på den vakre Anse Louis-stranden og kikker oppover, kan du knapt skimte Maia, som er bygd på klippene og nesten helt skjult av tropisk beplantning. Det blir ikke mer privat, og det er grunnen til at flere berømtheter har bodd her. Maia er det perfekte stedet for deg som ønsker den fullkomne ro, ultimat og meget stilfull luksus og nærmest dekadent forplening.

De kun 30 villaene er plassert med mest mulig privatliv, maten er uovertruffen, den personlige butlere er oppmerksom og spa-, avslappings- og meditasjonsmulighetene er mangfoldige.

Maia er best egnet for par, men barn er velkomne.

Veien hit

Ca. 25 minutter med bil fra Mahé Int. Airport.

Beliggenhet...

 • Seychellene
 • Mahé
 • Vestkysten
Hvorfor bo her?
 • Avslappet luksus
 • Mahés beste hotell
 • Uovertruffen service

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
 
Beliggenhed
Stranden
Service

Beste hotellet på Mahé. overdådig service. Her er det tenkt på alle små detaljer.

Awards og utmerkelser:

Best Beach Resort, National Geographic Traveler Awards 2015
The best hotel for honeymoon abroad, Wedding Awards 2015
Best Luxury Resort Spa in Seychelles, World Luxury Spa Awards 2014
The Best Family Hotel, Conde Nast Traveller Awards Russia 2014
Most Blissfully Romantic Hotel, Inspire Travel's Luxe List Award 2013
Nominated 'Best Hotel for Food', Conde Nast Traveller (UK) The Gold List 2011
50 Best Hotels in the World – Travel Section, The Daily Telegraph 2011
Nominated 'Best Hotel for Food', Conde Nast Traveller (UK) The Gold List 2010
Indian Ocean's Leading Luxury Resort, World Travel Awards 2010
'Best for Nurturing Body & Soul', HARPERS BAZAAR – Travel Guide 2010

De 30 villaene er fordelt på 2 kategorier:

13 Ocean Panoramic Villas (250 m²)
17 MAIA Signature Villas (250 m²)

Villaene har tilknyttet privat butler døgnet rundt.

Utover en fantastisk utsikt har alle villaene et stort utendørsområde med en liten strådekket paviljong med egen bar og privat mini basseng.

I tillegg er det TV, DVD, Ipod docking stasjon, air condition, takvifte, kjøleskap, minibar og safe.

Badet er unikt med innendørs/utendørs dusj, samt utendørs badeområde med nedsunkent dobbeltbadekar, hvor dere kan nyte et bad under stjernehimmelen.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Minibar
Safe
Internett
Ipod dokkingstasjon
Balkong/terrasse
Badekar
Turndown-tjeneste
Privat basseng
Butler
CD-spiller
DVD
Takvifte
Te-/kaffemaskin
Telefon
Utendørs privat dusj/wc
Romservice

I Maias gourmetrestaurant kreerer mesterkokker fusionsretter av søreuropeisk, indisk, asiatisk og kreolsk cuisine. Maten er utsøkt og serveres i vakre og rolige omgivelser og hjemme i villaen.

Hotellet har et flott bassengområde med basseng-bar som serverer drinker, cocktails og diverse snacks i løpet av dagen og kvelden.

Maias Spa er det flotteste på Seychellene og benytter utelukkende Omorovicza. Spaet tilbyr mange typer behandlinger og har dessuten paviljong hvor du kan meditere eller bli undervist i yoga, Qi Gong, Tai Chi eller Shiatsu-massasje.

I tillegg til avslapping i 1. klasses omgivelser er det mulighet til å dykke, snorkle, dyrke forskjellige former for vannsport, dra på utflukter rundt på Seychellene og mye mer.

Fitness senter
Restaurant(er)
Svømmebasseng
Spa/velvære
Concierge
Vaskeriservice
Forretningssenter
Internett
Romservice
Butikk
TV, flatskjerm
Bibliotek
Lounge/bar
Barnepass
Privat svømmebasseng
Vannsportsaktiviteter
All Inclusive
Icon 1 Icon 4 Icon 5
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Malariafri luksussafari og Seychellene

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.