Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Luksus på kanten av Mara elven & øy-ferie på Seychellene

14 dager / 11 netter, pris fra 66.695,-
Land
KENYA, SEYCHELLENE
Varighet
14 dager / 11 netter
Safaritype
Safari og strandferie, Skreddersydd safari, Bryllupssafari, Blixen Gold
Luksus på kanten av Mara elven & øy-ferie på Seychellene

Se frem til en fantastisk og mangfoldig natur, et rikt dyreliv og uendelig mange muligheter for alle former for opplevelser. Etterfulgt av 7 netters avslapping på vidunderlige Seychellene.

 • Safari i Masai Mara
 • Eksklusive Sancturay Olonana Camp
 • Fly fra Nairobi til Mara
 • Hemmingways Hotel i Nairobi
 • Seychellenes frodige øy paradis

PRAKTFULLE OPPLEVELSER VED MASAI MARA & LUKSURIØS BADEFERIE PÅ SEYCHELLENE

Midt i den storslåtte naturen, med den perfekte plasseringen langs Mara-elvens bredde, ligger den eksklusive Sanctuary Olonana Lodgen, som er et fantastisk utgangspunkt for store safariopplevelser i Masai Mara. En intim opplevelse på en luksuriøs safari lodge med nye suiter - alle med store glassfasader, som åpnes ut mot Mara elven.

Bo på flotte Hemmingways hotell i Nairobi, og avslutt safarireisen med 7 netter på øyparadiset Seychellene, hvor du kan oppleve noen av verdens vakreste strender.
Tur kart
3 netter Masai Mara, Kenya Sanctuary Olonana
1 natt Nairobi, Kenya Hemingways Nairobi
7 netter Mahé, Seychellene Constance Ephelia Resort

Dag 1
Avreise fra Norge

I dag flyr dere fra Norge med kurs mot fantastiske safariopplevelser i Kenya..


Dag 2
Ankomst til Kenya. Safarieventyret starter

Dere lander i Nairobi på morgenen.
Etter innreiseformalitetene er ordnet blir dere møtt av deres sjåfør og kjørt til Wilson flyplass, hvor dere flyr videre ca. kl. 10.00 til Mara. Flyturen tar ca. 45 min. Kanskje dere allerede ved innflygingen til flystripen i Mara kan få øye på sebraer og gnuer.

Ved ankomst til flystripen ved Masai Mara blir dere hentet i firehjulstrekker av deres sjåførguide. Dere kjører cirka 15 minutter til deres camp Sanctuary Olonana, om dere ser dyr på turen til Campen kan det ta lengre tid.

Etter innsjekk og en god lunsj er det allerede i ettermiddag tid for deres første safari game drive, denne avsluttes innen mørkets frembrudd, og dere er tilbake på campen Sanctuary Olonana innen middag.


Overnatting: Sanctuary Olonana
Måltider: All Inclusive

Dere blir ønsket velkommen av Masaierne ved ankomst til Sanctuary Olonana


Dag 3 - 4
Store safariopplevelser venter i Masai Mara

Olonana Campen ligger ved Mara-elvens bredde. Et godt utgangspunkt for fantastiske safariopplevelser, selv når dere nyter måltider og ”sundowners” på campens store utendørs terrasse. I Mara-elven kan dere ikke unngå å oppleve gryntende flodhester, krokodiller eller andre dyr som har kommet for å drikke.

Sanctuary Olonana

Campen består av 14 suiter, alle nye med moderne innredning, med store glassfasader som kan åpnes opp og gir en fantastisk utsikt over Mara-elven.
I campens hjerte finnes restauranten, hvor dere kan sitte både innendørs eller utendørs, bar, svømmebasseng, lounge og mini-spa.

Det kjøres safari i firehjulstrekker, som foregår om morgenen og i de sene ettermiddagstimene. Utover dette kan dere besøke en Masai landsby, reise på safari til fots eller fly i luftballong over Masai Mara. (luftballong kun mot tillegg)

Under oppholdet er det inkludert safari i de tidlige morgentimene og igjen i de sene ettermiddagstimer, ettersom dyrene er mest aktive morgenen og kvelden. Innen morgensafarien serveres enten en lett frokost eller bare kaffe/te og kjeks. Etter gode 2-3 timers safari vender dere tilbake til lodgen, hvor frokost eller brunsj serveres. Etter det er det tid for siesta i lodgen innen dere igjen skal på safari i de sene ettermiddagstimer. Dere vender tilbake til lodgen innen mørkets frembrudd, hvor middagen serveres.

Safari i Masai Mara, Kenya

Det er under oppholdet mulighet for en luftballongsafari, hvor safarien avsluttes med champagne-frokost (ikke inkludert). Vi anbefaler at dette bestilles innen avreise, da det kan være utsolgt.

Overnatting: Sanctuary Olonana
Måltider: All Inclusive


Dag 5
Farvel til Masai Marai

I dag slutter safarieventyret og dere flyr fra Masai Mara ca. kl. 8.45 tilbake til Nairobi. I Nairobi blir dere hentet av deres sjåfør, som kjører dere til Hemingways Hotel *****.

Hvis dere ønsker en ekstra opplevelse i Nairobi har dere mulighet for å oppleve Karen Blixen Museet og Kasuri Beads, hvor 350 kvinner, primært arbeidsløse enslige kvinner, er aktivisert i et fantastisk prosjekt, hvor de lager forskjellige smykker av keramikkperler. (Disse opplevelsene er ikke en del av pakken, men kan bestilles mot tillegg)

Hemingways Nairobi

Overnatting: Deluxe Room, Hemingways Hotel *****
Måltider: frokost


Dag 6 - 12
Seychellene, et tropisk paradis venter

Uthvilt etter en god natt på Hemingways hotell i Nairobi, spiser dere en god frokost og blir kjørt til Jomo Kenyatta, Nairobis Internasjonale flyplass, hvor dere på slutten av formiddagen flyr mot Seychellene. 7 netter i det tropiske ferieparadis venter der ute..

Constance Ephelia Mahé Resort

Dere ankommer Seychellene midt på ettermiddagen og blir møtt av deres sjåfør, som kjører dere til deres flotte hotell - Constance Ephelia****+. Turen til hotellet tar ca. 40 minutter og går tvers over den vakre Øyen, Mahé.

På Seychellene vil dere oppleve noen av verdens vakreste strender, et øyrike bestående av 115 granitt øyer omringet av asurblått hav. Et eksotisk paradis med frodig natur og et magisk fugleliv. Dere kan spille golf, dykke, snorkle, vandre i naturen og bare slappe av og nyte hverandre og Seychellenes fantastiske klima.

Constance Ephelia

Overnatting: Constance Ephelia ****+
Måltider: Halvpensjon (frokost og middag)


Dag 13
Et reiseeventyr er kommet til sin avslutning

I dag er dagen, hvor dere, fylt opp med fantastiske reiseminner, må si farvel til Constance Ephelia og Seychellene for å fly tilbake til Norge.


Dag 14
Hjemme i Norge

Dere ankommer Norge, med mange reiseopplevelser og nye inntrykk. 
3 netter Masai Mara + 1 nat Nairobi + 7 netter Seychellene
Pris pr person
Periode Dobbelt
01.08.19 - 23.08.19 76.395
24.08.19 - 30.09.19 73.995
01.10.19 - 31.10.19 66.695
Prisen inkluderer
 • Fly Oslo - Nairobi - Mahe - Oslo
 • Flyskatter og avgifter
 • 11 netter i henhold til program
 • Safari og aktiviteter i henhold til program
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Vaksinasjoner
 • Visum til Kenya
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Luksus på kanten av Mara elven & øy-ferie på Seychellene

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Kenya

Kenya vil garantert gjøre et stort inntrykk på deg. Du gripes av elefanter, giraffer og løver i sine naturlige omgivelser, av snøkledde fjell, glinsende isbreer, øde ørkener, tørre savanner, fruktbare sjøområder, tette urskoger og utdødde vulkaner. 

Toppen av det majestetiske Mount Kenya kneiser fem kilometer over endeløse gressletter og får deg til å føle deg liten. Og fremdeles har vi ikke nevnt nomadene, de fargerike krigerne og de lange hvite sandstrendene ved det krystallklare Indiske Hav.

Kenya gir deg en opplevelse for livet, uansett om du velger å bo under en teltduk eller på hoteller med internasjonal standard.

Lokal tid...

Reisetid

Reisetid til Kenya - hvor lang tid tar det å fly til Kenya?

Det går ikke direkte fly til Kenya fra Norge, men du kan fly til hovedstaden Nairobi via blant annet Amsterdam og London på litt over åtte timer. Fra Nairobi er det direkte fly til en rekke afrikanske land.

Det er også lett å komme rundt i Kenya med fly og det er ofte billigere over de lange avstandene. Det er mange daglige avganger mellom Nairobi og Mombasa og man finner lett en flyrute til landets andre knutepunkter.

I tillegg er det private rullebaner ved mange safari lodger, nasjonalparker og andre turiststeder. Men vær forberedt på at turene ofte foregår i små propellfly og at rullebanene som regel ikke er asfaltert.

En annen mulighet er minibuss eller Land Rover, hvis du har god tid til å oppleve landet, men de kenyanske veiene lever ikke opp til normal norsk standard.

Hvis du tar en taxi i byene så bør du forsikre deg om at den har en lisens. Og hvis taxien ikke har et taksameter, så avtal prisen før kjøreturen.

Du kan også ta en tur med Kenya Railways’ berømte jernbane fra Mombasa til Nairobi og videre til Victoriasjøen.

Samburu Game Reserve
Over 325 km fra Nairobi, i det tørre nordlige Kenya ligger det 165 km² store Samburu-reservat. Reservatet ligger på en lavaslette med bratte daler og myke bakker. Den sentrale nerven i reservatet er Ewaso Ngiro-elven som bukter seg gjennom landskapet. På begge sider av elva er det et galleri av grønt bestående av bl.a. paraplyakasier og doumpalmer som tiltrekker en sverm av fugler.

I dette område finnes også noen av Kenyas mer sjeldne dyrearter, som sjiraffgasellen,
Grevy’s sebra, nettsjiraffen, oryxantilopen og somalistrutsen.

Buffalo Springs Game Reserve Buffalo Springs faller sammen med Samburu i sør og er mer eller mindre en forlengelse av
parken med de samme omgivelsene. Som navnet antyder er den største akvifer (bergart) imidlertid kilden fra en kilde som tiltrekker seg vilt fra nær og fjern. Reservatets grenser mot nord til Ewaso Ngiro-elven. Flere fargerike lokale stammer bor i området og det er mulig å besøke dem.

Samburustammene er nært beslektet med Masai.

Shaba Game Reserve
Med sitt uspolerte villmark i halvørkenen ligger Shaba Game Reserve som en del av Samburu og Buffalo Springs Nasjonalreservatet, kun adskilt fra hverandre av Kenya- Etiopia motorveien, en støvet og hullet grusvei.

Reservatet dekker et areal på rundt 239 km² og blir ikke besøkt av så mange turister som de fleste andre parker i Kenya, til tross for den spektakulære og enestående naturen. Omgivelsene er vakre og består av dramatiske fjell og Ewaso Ngiro-elven. Er rikt på et storslått fugleliv samt annet dyreliv.

Masai Mara Game Reserve Masai Mara ligger rundt seks-syv timers kjørsetur (270 km) sørvest for Nairobi. Reservatet er på 1.510 km² og ligger i 1.500-2.000 meters høyde noe som betyr at klimaet generelt er svært behagelig. Reservatet er i sør forbundet med Serengeti sletten i Tanzania og er Kenyas mest kjente. Fra rundt juli til oktober måned kan man oppleve verdens største vidunder innen for dyreverden, ”The Migration”, hvor opp mot to millioner hovdyr vandrer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya.

Masai Mara består av fantastiske naturscener, bølgete sletter, bakker og mindre skogområder, godt forsynt med vann fra Maraelven som renner gjennom parken fra nord til sør. Her er en rikdom av ville dyr og ikke minst av de store kattene – løver, geparder og leoparder. I Maraelven er det masse krokodiller og mange flodhester, men området byr også på et fantastisk fugleliv og et spennende Masai-folk som også kan besøkes.

Amboseli Nationalpark
På grensen til Tanzania ved foten av Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro ligger Amboseli Nasjonalpark. Hvis du spør de lokale kenyanere er Amboseli Nasjonalpark deres favoritt og det er ikke uten grunn. Parken er 392 km² og ligger rundt fire timers kjøretur fra Nairobi. Området er åpne savanner og acaciakratt, og dyrene står som silhuetter foran det majestetiske fjellet. Omtrent midt i parken er det flere sumpområder, og det er her den største konsentrasjonen av ville dyr.

Amboseli er spesielt kjent for store flokker av elefanter og et utrolig rikt fugleliv, men det er også mye annet vilt, som bøfler, løver, geparder, sebraer, gnuer, gaseller og sjiraffer.

Tsavo Nasjonalpark
Kenyas eldste og største nasjonalpark dekker et område på mer enn 20.000 km². Parken ligger omtrent midt mellom Mombasa og Nairobi. Tsavo er delt av Mombasa- Nairobi landeveien i en østlig og en vestlig del.
Den østlige delen byr på flatt landskap med typisk savanne, mens den vestlige delen er mer kupert. I den vestlige delen ligger også Mzima Springs, en underjordisk kilde som 10-20 millioner liter vann daglig bobler opp og danner en naturlig jacuzzi for flodhester og krokodiller. I området finnes det også et reservat for den truede sorte neshornet.

Tsavo er kjent for en stor viltbestand, den største bestanden av elefanter i Kenya og et enestående fugleliv.

Rift Valley
Den Afrikanske forsenkning, verdens lengste juv som strekker seg over mer enn 6.000 km fra Midt-Østen til Mozambique. I Rift Valley i Kenya finner man en rekke av ferskvanns- og saltsjøer. Innsjøene tiltrekker seg en rekke fugler der Lake Naivasha, Lake Elementaita og Lake Nakuru ligger en vel 2-2½ times kjøretur fra Nairobi, den mest besøkte på en safaritur.

Området er et paradis for fugleinteresserede, fordi innsjøene tiltrekker et enormt antall fugler – både fastboende og trekkfugler. Lake Nakuru er en grunn saltsjø. Innsjøen ligger i Lake Nakuru Nasjonalpark omgitt av gress savanner, gul barkede acaciatrær og skog. Innsjøen er verdenskjent for å huse tusenvis av flamingoer, noe som er et fantastisk syn.

Foruten det imponerende fuglelivet i parken er det bøfler, leoparder, sjiraffer og ikke minst gode sjanser for å se neshorn. Lake Elementaita som ligger en god halv times kjøretur fra Lake Nakuru er også en saltsjø, med ideelle levekår for flamingoer og andre fugler. Her er en mulighet for gå- og rideturer. Lake Naivasha er en av ferskvannssjøene i Rift Valley.

Dette er en av de beste områdene for å se fugler som kan oppleves på en gåtur eller seiltur. Innsjøen er også et hjem for flodhester og her er det mulig å fiske. I sjøens østlige ende ligger Cresent Island, som er et privatreservat. Det er populært å seile til øya for å gå en tur med gode muligheter for å møte antiloper, sjiraffer og sebraer.

Mount Kenya Nationalpark
Rundt 180 km nord for Nairobi i det sentrale høylandet ligger Mount Kenya som med sine 5.199 meter er Kenyas høyeste og Afrikas nest høyeste fjell. Med de snødekte fjelltopper er det en stor kontrast til de omkringliggende tørre gressletter. Fra en høyde på 2.200 meter og opp er fjellet utpekt til en nasjonalpark på i overkant av 715 km².

Den første delen av fjellet er urskog, høyere opp er det bambusskog og øverst er det alpin lyngheier. I urskogen er det en stor viltrikdom av bl.a. elefanter, bøfler og antiloper, og i området ligger ett av de kjente tretopp hoteller med utsikt til et vannhull som tiltrekker seg skogens dyr døgnet rundt.

I tillegg til safari opplevelsene fra tretopp hotellet byr området på forskjellige gåturer.

Aberdare
Aberdare er en vakker fjellkjede i Kenyas sentrale høyland. Mesteparten av området ligger i en høyde på rundt 3.000 meter. I hjertet av disse fjellene ligger Aberdare Nasjonalpark med svært tett skog vekst, bekker og fosser. På grunn av den tette skog veksten er det vanskelig å se dyrene på en safaritur, men ved Mount Kenya er det mulig å bo på et tretopp hotell som ligger ved et vannhull hvor dyrene kommer for å drikke.

Blandt dyrene i Aberdare er elefanter, bøfler, næsehorn og Colobusaber.

Mombasakysten
De kilometerlange kritthvite strender med eksotiske kokospalmer og det krystallklare Indiske Havet er utmerket å kombinere med en safari. På kysten finnes alt fra enkle strand hotell til luksuriøse hotell med flotte restauranter og de tradisjonelle ”Dhow” seilskuter.

Lamu
Lamu er en liten eksotisk øy som ligger utenfor Kenyas nord-østkyst. Det er ingen biler på øya og det er et sted hvor ting tar den tid som trengs. Lamu by er den eldste by i Kenya som fortsatt er bebodd og husene er rustikk med stråtak. Her er både lodges og kilometervis av hvite sandstrender. Et perfekt sted å slappe av helt og fullstendig.

Været i Kenya


Været er tropisk ved kysten, temperert i høylandet og subtropisk i resten av Kenya.
Det er to regntider i Kenya. Den store regntiden som er fra april til juni og den lille regntiden som er i november og desember. Selv om det er regntid regner det ikke konstant og man kan likevel reise til Kenya. Oftest kommer det korte intense regnbyger som varer noen få timer etterfulgt av solskinn. Regntiden gjør landskapet grønt og frodig og det er ikke så mange turister i safariparkene som i resten av året.

Kenya ligger ved ekvator og har et behagelig tropisk klima. Det kan være store regionale variasjoner i klimaet påvirket av flere faktorer - spesielt høyde (temperaturen synker med ca 6 °C for hver 1000 meter du klatrer).

Kenyas dagtemperaturer ligger på mellom 20 og 28 °C, men det er ofte litt varmere på kysten.
Kenya er for nære ekvator for at man vil oppleve en ekte vinter og sommer. Årstidene er i stedet delt i regn periode og tørr periode.

Tørr periode (juni-oktober)
Været i Kenya i juni, juli, august, september og oktober er den kjøligste perioden. Dagtemperaturene ligger på rundt 23 °C i høyereliggende strøk (f.eks. Masai Mara) og 28 °C i lavere strøk og de kystnære områdene. I den tørre årstiden er himmelen klar og dagene er solfylte. Tidlig på morgenen vil temperaturene i høyere strøk ligge på cirka 10 °C. Det er lurt å pakke med varme klær for tidlige morgener da safarien er i åpne biler.

Regn periode (november-desember)
I regntiden vil temperaturene på dagtid ligge på mellom 24-27 °C i høyereliggende strøk. Ved lavere strøk vil bli dagtemperaturene være mer konstant på rundt 30 °C.
Fra desember til april vil luftfuktigheten være høy i Tsavo og kystområdene.
I november og desember vil det forekomme korte, men kraftige regnskyll. Disse kommer vanligvis på ettermiddagen etterfulgt av tordenvær.

I løpet av denne perioden vil de fleste antiloper og gaselle arter få sine unger. De store rovdyrene vil også få sine unger i den grønne perioden.

Tørr periode (januar-mars)
Perioden varer vanligvis i januar, februar og mars, men lengden på denne tørre perioden kan være vanskelig å forutsi, men vanligvis kommer regnet tilbake i begynnelsen av mars. Savannen er åpen og gresset er kort slik at de er lett å få øye på dyrene.

Regn periode (april-mai)
I denne perioden kan du oppleve lange regnskurer, men det er sjeldent at det regnet hele dagen. Fuktigheten er høy i denne perioden og det kan være overskyet og tåke i høylandet.

Migrasjon i Masai Mara
I juni begynner man å se store flokker av Burchell zebra komme til Masai Mara. Når de har beitet det grove gresset kommer gnuene da de krever finere og kortere gress. De enorme flokker av gnu (blue wildebeest) kan oppleves i Masai Mara fra juli til oktober. Det varierer fra år til år avhengig av når regnet har gitt næring til gresset. De kommer vandrende fra sør og bli værende i Masai Mara frem til oktober / november hvor de da krysser Mara elven på vei tilbake til Tanzania.
I perioden hvor det er store flokker av sebra og gnuer i Masai Mara vil det være begrenset med flokker av elefanter da de ikke trives med den uro som gis med tusenvis av dyr. Elefantene vender tilbake til Masai Mara i november og desember.

I januar-mars vil man få oppleve fuglenes migrasjon hvor mange av våre arter fra Europa er å finne i Masai Mara.


Klimatabell, Mombasa:

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Luft 33 34 34 33 31 29 29 29 30 31 32 33
Vann 27 27 27 26 24 24 23 23 25 25 26 26
Nedbør 34 14 56 154 236 88 72 68 67 103 105 75

Visum Kenya
Visum kreves til Kenya for norske statsborgere. Visum kan kjøpes ved innreise til Kenya eller man kan søke om visum før avreise på linken nedenfor til den Kenyanske ambassades nettside.
Når du søker på nettet, er visumgebyret USD 50 pluss en serviceavgift på USD 1.

Etter registreringen på hjemmesiden tar det omkring 7 dager før visumet blir utstedt. Det elektroniske visumet skal fortsatt printes ut og medbringes sammen med pass og presenteres ved ankomsten til Kenya. Alternativt kan visum kjøpes innen avreise hos Kenyas Ambassade i Stockholm. Visumet er gyldig i 30 dager. Skal man kun transitere Kenya koster et 24-timers visum USD 20,- per person. Barn må også kjøpe visum. For å få visum må man være i besittelse av en returbillett eller en billett til videre reise inkl. alle nødvendige dokumenter for neste destinasjon, samt tilstrekkelig med kontanter, reisesjekker og/eller et betalingskort.

Du kan bestille visum til Kenya her: www.evisa.go.ke

Ditt pass må være gyldig i minimum 6 måneder fra ankomstdagen til Kenya.

Areal
582.646 km².

Befolkning
30 millioner innbyggere. Av disse bor ca, 2.1 millioner i hovedstaden Nairobi.

Telefon & Internet
For å ringe internasjonalt til Kenya er forvalgkoden 254 og deretter ringes lokalnummeret.
Mobiltelefoner fungerer i store deler av Kenya. Nettverket dekker de større byene og i mange turistområder. Likevel er det i nasjonalparkene ofte ikke dekning.

Internett og Wi-Fi finnes på mange hoteller og i de større byene. I nasjonalparkene er det kun de færreste hoteller/lodger som har Internett-fasiliteter, og hvis de har det, er tilgangen ofte dyr.

Tips
I Kenya er tips meget utbredt. Selv om service vanligvis er inkludert, forventes det at man legger ca. 10 % på beløpet.

På safarireisen gir man tips til den lokale sjåfør/guide, vanligvis når safarireisen avsluttes. Det er naturligvis fritt opp til hver enkelt hvor meget man betaler, men har man vært fornøyd med servicen, er beløpet normalt mellom USD 5-15 per person per dag.
Bemerk: Visse safarioperatører anbefaler USD 20 per dag til sjåfør/guide, men vi vil gjerne understreke at beløpet er helt og holdent opp til én selv.

Koffertbærerne på hotellene gir man vanligvis 50-100 Schilling eller 1 USD per koffert. På restauranter runder man opp med ca. 10 %. Til taxisjåfører betaler man ca. 5-10 %.

Sørg alltid for å ha mindre sedler; 50-100 KSh for hånden til tips.

Man blir på reisen i Kenya ofte spurt av lokalbefolkningen, om man har en T-skjorte, sko eller en kulepenn man kan unnvære eller evt. bytte med en liten suvenir. Har man en ekstra kulepenn, klær eller sko man ikke lenger bruker, blir de fleste kenyanere utrolig glade for å overta dette. Kvaliteten på våre klær og sko er som regel vesentlig bedre enn de varer man kan kjøpe i Kenya.

Språk
Det offisielle språket i Kenya er swahili og engelsk, men det prates også mange lokale språk og dialekter, hvorav noen av de mest utbredte er kikuyu, masai og samburu. De fleste kenyanere som jobber i turistområdene forstår og snakker engelsk, og man opplever som regel ikke de store vanskelighetene med å gjøre seg forstått.

Religion
All verdens trosretninger trives side om side i Kenya. 40 % er protestanter, 30 % er muslimer, og 22 % er katolikker.

Valuta
Den offisielle myntenheten i Kenya er Kenya Schilling.
Forkortelsen av Kenya Schilling er enten KSh eller man bruker /= etter beløpet; eks. 500/=. Det finnes følgende sedler: 50, 100, 200, 500 og 1000 schilling. Av mynter finnes det 5, 10, og 20 cent (det går 100 cent på 1 schilling). Det er en god ide å alltid ha 50 og 100 schillings med seg til f. eks. tips.

Du kan få opplyst den aktuelle kursen ved å kontakte din bank eller du kan se kurserne på Internett.

Reisende til Kenya kan veksle fra fremmed valuta til Schilling eller reisesjekker i banker, bureau de change og autoriserte hoteller. Det er lettest å veksle USD eller Euro. Også mange forretninger og hoteller acksepterer USD som betaling. Det er enkelt å veksle kontanter i Nairobi eller Mombasa flyplass, og kursen er rimelig. Det er i Kenya ingen begrensning for hvor meget fremmed valuta du kan innføre. Det er ulovlig å veksle ”svart” i Kenya.

VIKTIG! medbringes USD-sedler må disse ikke være eldre enn fra 2003.

Vaksinasjoner
Det kreves ingen vaksinasjoner for å komme inn i Kenya. Men vi anbefaler deg å snakke med din fastlege om en forebyggende malariakur en uke før avreisen og en vaksinasjon mot stivkrampe.

Safari
Begrepet ”safari” ble født i Kenya, og det er ikke tilfeldig. Landets varierte dyreliv og landskap byr på fantastiske opplevelser, og siden de første storviltjegere har Kenya hatt turisme uavbrutt. Derfor finner du både transportmidler og innkvartering i henhold til smak.

Jakt er forbudt i Kenya av hensyn til det skjøre dyrelivet, så du bør i stedet bevepne deg med et kamera, et åpent sinn og en vekkerklokke.

Det er mye å se og vi drar vanligvis av sted fra tidlig om morgen til sent på ettermiddagen når dyrene er mest aktive.

I Kenya foregår safariene i minibusser, hvor alle har vindusplasser med utsikt.
Guiden er god til å få øye på dyrelivet og forteller om det så du får mye kunnskap på en underholdende måte.

Golf
Kenya er litt av et golf paradis. Kenya er en tidligere britisk koloni og kolonimakten har anlagt mange golfbaner med det grønt gress.

På grunn av den lange, stolte tradisjon er
standarden generelt svært høy, og de kenyanske fairwayene er velpleiede. Greenfee er klart billigere enn i Norge, og du skal ikke bli overrasket hvis du tillegg til en god sportsopplevelse får et glimt av aper, antiloper og eksotiske fugler. Kontakt Blixen Tours hvis du ønsker vår hjelp til å spille golf i Kenya.
 

Intro

Øyene er omgitt av det turkisgrønne og asurblå havet med havskilpadder, delfiner, rokker og tropefisk i alle tenkelige farger.

Turismen på øyene er begrenset, og i dette nesten uberørte bounty land er det bygd hyggelige hoteller med respekt for den prektige naturen.

Det bor ca. 80 000 innbyggere på øyene, hvor befolkningen er av europeisk, arabisk, kinesisk, indisk og afrikansk avstamning.


 
Øyene byr på den beste gastronomi fra Frankrike og Østen, krydret med eksotisk inspirasjon. Fisk og skalldyr er en vesentlig del av menyen.

Seychellene er meget velegnet til bryllupsreiser og andre romantiske ferier, og kan kombineres med en safari i Øst-Afrika.

Seychellenes uovertrufne skjønnhet ønsker deg velkommen. I følge reisemagasiner fra hele verden har Seychellene de beste sandstrendene.

Se reiser til Seychellene

Lokal tid...

Reisetid

11-16 timer avhengig av flyselskap

Reisen til Seychellene er vanligvis med avreise fra Oslo, Vestlandet, Midt-Norge eller Nord-Norge, med mellomlanding og flybytte i en europeisk storby, Qatar eller Dubai avhengig av flyselskapet. Flytiden er på ca. 11 timer avhengig av ruten.

Til Seychellene benytter vi oftest Air Seychelles, Emirates, Qatar Airways, Condor, Air France eller Kenya Airways.

Ved reiser med Blixen Tours venter en representant på flyplassen på Seychellene for å guide deg videre til den ventende transporten eller videre transit med innenlandsfly. Legg merke til at i våre priser er transporten fra flyplass til hotellet tur/retur alltid inkludert med mindre annet er nevnt.

Øyene
Seychellene er verdens eldste havøyer og skiller seg ut ved hovedsakelig å bestå av granittøyer i motsetning til vulkan- eller koralløyer.

Regjeringen fører en meget restriktiv politikk for å bevare naturen intakt, og det rike plante- og dyrelivet beskyttes i reservater, som utgjør det meste av de 115 øyenes kun 455 kvadratkilometer.

Mahé
Mahé er Seychellenes største øy - ca 28 kilometer lang og åtte kilometer bred. Her bor nesten 90 prosent av den samlede befolkningen. Øyas vegetasjon er meget frodig, og terrenget består av kolossale granittklipper og stein. Gå på spennende vandreturer i høylandet og ved de vakre kystene, hvor du har panoramautsikt som overgår dine beste drømmer.

På nordøstkysten ligger Victoria, som er en av verdens minste hovedsteder. Her er hyggelige markeder, museer, en moske, et tempel og en vakker botanisk hage.

Øya har de vakreste perlehvite strender, hvor de fleste hoteller ligger. Uansett om du velger første klasse eller det lille enkle hotel, vil du være omgitt av vakker og eksotisk natur overalt.

Praslin
Seychellenes nest største øy er palmenes øy, Praslin. Her finnes sjeldne palmer med kokosnøtter helt opp til 26 kilo.
Uansett hvor du befinner deg på Praslin, merker du en fredfyllt og idyllisk stemning.

Her er strender i verdensklasse, grønn og eksotisk vegetasjon, spennende fuglearter og en liten og gjestfri befolkning.

Øya har et areal på 38 kvadratkilometer med en bergrygg på opp til 367 meter over havet. Her finnes ingen større byer, kun små sjarmerende samfunn med en avslappet atmosfære. Transport til og fra øya kan foregå med båt, men de fleste velger å fly (kun 15 minutter til Mahé).

La Digue
La Digue med 3 000 innbyggere og 10 km2 er Seychellenes fjerde største øy. Her får du en ferieopplevelse med den ultimate fred og ro.

Kun en liten del av veiene er asfaltert, og her er kun få motorkjøretøyer. Mye av transporten på øya foregår derfor til fots, på sykkel eller med oksekjerre. I rolig tempo kan du oppleve fabelaktig natur, skilpaddereservat, vakre kreolske hus og skjønne avsidesliggende strender.

En av de mest bemerkelsesverdige strendene er Anse Source D’Argent. Den har et utrolig kystlandskap med palmer, kritthvit strand og kjempestore granittklippeformasjoner.

La Digue har hyggelige hoteller, hvor du føler deg i ett med den naturskjønne og fredfylte øya.

Klima og vær på Seychellene


Vi blir ofte spurt 'Når er det beste tidspunktet å reise til Seychellene'?

Det kommer an på flere ting, for eksempel hva du ønsker at din ferie skal inneholde og hva dine interesser er. Nedenstående beskrivelse gir et generelt overblikk over været og klimaet på Seychellene i løpet av året.

Seychellenes vakre strender, smaragdgrønne laguner, frodige natur og deilige solskinnsvær kan nytes året rundt. Øygruppen ligger utenfor syklonbeltet og rett ved ekvator, hvilket betyr at temperaturen ligger ganske konstant på behagelige 25-30 °C hele året.

Det er to forskjellige passatvinder som bestemmer været på Seychellene. Nordvestpassaten blåser fra oktober til mars, og den litt kraftigere sørøstpassaten blåser fra mai til september. I periodene mellom disse to passatene er det vindstille og behagelig varmt her. Den tørreste perioden kommer sammen med sørøstpassaten, mens den våteste perioden ligger mellom oktober og april – med mest nedbør i desember, januar og begynnelsen av februar.


Aktiviteter - Beste tiden å reise til Seychellene
Seychellene kan som sagt besøkes året rundt, og derfor er det utelukkende dine interesser, og hva du ønsker å gjøre i din ferie, som avgjør når du bør dra. Det kan nemlig være noen perioder som er bedre egnet til akkurat dine interesser enn andre. Derfor får du her et overblikk over de beste tidspunkter for de mest populære aktivitetene på Seychellene:

Du kan seile hele året på Seychellene, men ønsker du litt mer vind i seilene, så skal du dra til Seychellene sammen med sørøstpassaten fra mai til september. Det er også det beste tidspunktet, dersom du ønsker å surfe og windsurfe i ferien.

Seychellene byr på noen av de beste dykkersteder i verden, og dersom du vil ha det maksimale ut av din dykkerferie, bør du reise fra mars til mai og fra september til november, hvor vanntemperaturen kan komme opp i ca. 29 °C og sikten ofte er på minst 30 meter.

Disse forholdene er selvfølgelig også optimale dersom du gjerne vil snorkle, men det kan du også selvfølgelig gjøre resten av året og få meget gode opplevelser.

Er du ivrig hobbyfisker og drømmer om å få store, eksotiske fisker på kroken, så bør du reise til Seychellene fra oktober til april, hvor forholdene er ideelle for havfiske.

Seychellene har et meget rikt og variert fugleliv, og er derfor en herlig reisedestinasjon for alle fugleentusiaster. Ynglesesongen er i april, i mai, juni, juli, august og september ligger sot ternen på reiret og i oktober begynner migrasjonen.

Naturen og de frodige skogene på Seychellene er helt utrolig vakre med brusende fossefall, krystallklare innsjøer og en flora og fauna i allverdens farger og former. Månedene fra mai til september er spesielt gode til lange fotturer i disse fantastiske omgivelsene.

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Luft 27 27 28 28 28 27 26 26 26 26 27 27
Vann 27 27 28 29 28 27 26 26 26 26 27 27
Nedbør 358 242 204 170 161 85 83 78 116 167 206 332

Visum og pas
Det kreves ikke visum til Seychellene for norske statsborgere ved turistreiser i inntil 30 dager. For å komme inn i landet må man imidlertid ha med seg en gyldig returbillett, et pass som må være
gyldig i minimum 6 måneder etter hjemreise, et bevis på at man har reservert hotellopphold under hele oppholdet på Seychellene samt tilstrekkelig med kapital til å forsørge seg selv under hele oppholdet.

Areal
Seychellene består av 115 tropiske øyer spredt over et areal på 1 400 000 km2, med bare 455 km2 landmasse.

Befolkning
80 000 innbyggere

Hovedstad
Victoria

Kommunikasjon
Det er fra de fleste hoteller mulig å ringe til Norge direkte fra rommet. Ringer man fra Seychellene til Norge, ringer man 00 47 og deretter nummeret. Vær oppmerksom på at prisen for samtalen ofte er meget høy.

Det er få Internettkafeer på øyene. De fleste hotellene har derimot Internett fasiliteter, men disse er som regel ganske langsomme. Mobiltelefoner fungerer visse steder på Seychellene. Ønsker man å sende postkort hjem, er det best å levere dette i hotellresepsjonen; ekspedisjonstiden til Norge med luftpost er vel én uke.

Priser og tips
Prisnivået på hotellene på Seychellene er relativt høyt – faktisk på nivå med norske priser, selv om visse ting likevel er litt dyrere, andre ting litt billigere. Det er ikke de store shoppingmulighetene på Seychellene, men det finnes små suvenirbutikker på Mahé, Praslin og La Digue.

De fleste steder er det vanlig å gi koffertbærere tips på ca. 1 USD per koffert. På restauranter og i taxier er service vanligvis inkludert, men dersom man er tilfreds med servicen er man velkommen til å gi tips.

Påkledning
Om dagen er påkledningen avslappet. Ta med lett bomulls- og badetøy. På mange av hotellene kler man seg om til middag; herrer skal være iført lange bukser, og på et par hoteller er det nødvendig med jakke og slips.
Det er ikke velsett å bade toppløs på Seychellene.

Språk
Engelsk, fransk og kreolsk er de offisielle språk

Religion
Ca 90 % av befolkningen er romerskkatolsk, 8% angelikansk og de resterende er en blanding av hinduer og muslimer.

Valuta
Myntenheten på Seychellene er Seychelles Rupee (SR). Det er 100 cent i 1 Rupee. Det finnes følgende sedler: SR10, SR25, SR50 og SR100. Av mynter finnes det fra SR5 og nedover.

Vann
Vannet i springen på Mahé og Praslin kan drikkes – dog anbefaler vi at man kjøper vann på flaske.

Tidsforskjell
Norsk Sommertid: +2 Timer
Norsk Vintertid: +3 Timer.

Åpningstider
Butikkenes åpningstider er normalt:

Mandag - Fredag: 9:00 – 16:00
Lørdag: 8:00 – 12:00
Søndag: Stengt de fleste steder

Nesten alle former for vannsport og aktiviteter er mulig, og det er lett adgang til vandring, sykling og bil leie. Blant andre opplevelser er fisking, golf, lokal dans, musikk og byturer.

 • Utflukts- og aktivitetsmuligheter:
 • Snorkling og dykking
 • Vandreturer i naturreservater
 • Vannsport
 • Billeie
 • Fisking
 • Sykkelturer
 • Seilas mellom øyene
 • Krysstokter
 • Fugleturer
 • Golf
 • Små hyggelige restauranter
 • Strandturer
 • Kjempeskilpadder
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Luksus på kanten av Mara elven & øy-ferie på Seychellene

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

Sanctuary Olonana

Olonana ligger ved Mara-elvens bredder – så når migrasjonen med hundretusenvis av gnuer og sebraer foregår fra juli til september, bor du nesten midt i de dramatiske naturscenene.

Velegnet for par
Velegnet for par

Safaricamp midt i migrasjonsruten

Olonana ligger ved Mara-elvens bredder – så når migrasjonen med hundretusenvis av gnuer og sebraer foregår fra juli til september, bor du nesten midt i de dramatiske naturscenene.

Lodgen er et godt utgangspunkt for fantastiske safariopplevelser, og selv når du nyter måltider og ”sundowners” på lodgens store utendørs terrasse med utsikt over Mara-elven, kan du ikke unngå å oppleve gryntende flodhester, krokodiller eller annet vilt som kommer for å drikke.

Barn
Barn i alderen 2-11 år må dele rom med voksne.

Veien hit

Det er flere daglige rutefly til og fra Mara. Med fly fra Nairobi (Wilson Air port) ca. 45 minutter. Det er også rutefly fra Samburu til Mara og rutefly fra Mara til kysten. Private charter-flyvninger er også tilgjengelige.

Man lander på Kichwa Tembo flystripe. Herfra ca. 15 minutters kjøretur til campen (mer hvis det kjøres safari på veien).

Med bil tar turen til Mara fra Nairobi gjennom Rift Valley ca. 6 timer.

Beliggenhet...

 • Kenya
 • Sørvest Kenya
 • Masai Mara
 • Mara Triangle
Hvorfor bo her?
 • Beliggende ved Mara-elven
 • Flodhester på nært hold

Lokal tid...

Awards og utmerkelser:

Condé Nast Traveler - Top 15 Safari Camps in the world -2004
Silver award fra the Ecotourism Society of Kenya (ESOK) - Commitment to good environmental and socio-economic practice in running the lodge

14 permanente luksustelt

Alle teltene har romantisk himmelseng, bad med toalett og dusj og stor privat veranda med utsikt over Mara-elven.

Rom- og suitefasiliteter

Balkong/terrasse
Turndown-tjeneste
Butler
Myggnett

Innendørs- og utendørs restaurant, bar, svømmebasseng, lounge og mini-spa. Safari med firehjulstrekker foregår om morgenen og kvelden, og i tillegg kan du besøke en Masai landsby, dra på safari til fots eller fly i luftballong over Masai Mara.

Foretrekker du ”middag for to”, sørger den personlige butleren for å dekke opp hjemme på verandaen – det blir neppe mer romantisk!

Spa: Slapp av i Olonana's mini spa som tilbyr forskjellige behandlinger fra ansikts-behandlinger til kroppsmassasje.

Luftballong: Her er det mulighet for ballongsafari, hvor safarien avsluttes med champagne-frokost (ballongsafari mot tillegg).

Restaurant(er)
Svømmebasseng
Spa/velvære
Lounge/bar
Safari - i åpne 4x4
Icon 1

Hemingways Nairobi

Small Luxury Hotels of the World
Velegnet for par
Velegnet for par
Barnevennlig
Barnevennlig

Luksuriøse suiter, privat butler og kort afstand til Nairobis mange attraktioner

Hemingways Nairobi bliver igen og igen belønnet med eftertragtede priser og kåret til et af de bedste hoteller i Nairobi, Kenya og Afrika. Hotellet brillerer da også både med sin beliggenhed, sine fantastiske omgivelser, sin gode service og – ikke mindst – den smukke udsigt til ”The Green Hills of Africa” som Hemingway så billedigt har beskrevet i sin roman.

Beliggenhet...

 • Kenya
 • Nairobi
 • Nairobi Karen
Hvorfor bo her?
 • En oase i forstaden Karen
 • Kolonistils-hotel
 • Karen Blixen Museet

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Hotellet byder på 45 rummelige suiter, hvoraf 43 er Junior Suites og 2 er Presidential Suites i penthousestil. Alle har store badeværelser med italiensk marmor, walk-in kædeskab, dobbeltvaske, badekar og bruser. De er alle indrettet med TV, aircondition og loftsvifte, bar med indhold efter eget ønske, telefon og internet – og så har du en personlig butler.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Minibar
Safe
Internett, trådløs
TV, flatskjerm
Balkong/terrasse
Badekar
Takvifte
Telefon
Hårføner
Butler

Hemingways Nairobi ligger i kort afstand til mange af de største og bedste attraktioner i Nairobi. Nyd en kop kaffe i Karen Blixen Museet, tag på safari og opleve Afrikas vilde natur, kom helt tæt på giraffer i Giraffe Centre og på forældreløse elefant- og næsehornsunger, der bliver håndfordret med kæmpemæssige sutteflasker. På hotellet kan du lade professionelle behandlere forkæle din krop og dine sanser med massage, hvor der bruges velduftende olier, eller du kan få en skønhedsbehandling i salonen. Hotellets restaurant, The Brasserie, serverer udsøgte retter morgen, middag og aften og skulle eftersigende have de bedste steaks i Kenya. Der er dog også skønne vegetariske retter, skalddyr og kager på menukortet.

Restaurant(er)
Spa/velvære
Skjønnhetssalong
Icon 1 Icon 3

Constance Ephelia Resort  

Luksushotell for hele familien. Det er massevis av luft og albuerom på det 120 hektar store hotellområdet, hvor villaer og suiter er bygd langs stranden og oppe på klippene.

Velegnet for par
Velegnet for par
Barnevennlig
Barnevennlig
Dykking
Dykking
Snorkling
Snorkling

Luksushotell for hele familien

Hotellet åpnet 1. februar 2010. Med sin beliggenhet ved to vakre strender på Mahé og utsikt over den marine nasjonalparken Port Launay, har hotellkjeden Constance tilføyd enda et vakkert hotell på Seychellene. Det er masse luft og albuerom på det 120 hektar store hotellområdet, hvor villaene og suitene er bygd langs stranden og oppe på klippene.

Hotellet er meget barnevennlig, og restaurantene tilbyr barnemenyer og til og med baby gourmetmat.

Veien hit

Hotellet ligger ca. 40 minutters kjøring fra Mahé flyplass. Turen går tvers over den vakre øya.

Beliggenhet...

 • Seychellene
 • Mahé
 • Vestkysten
 • Port Launay
Hvorfor bo her?
 • Masse aktiviteter
 • 2 flotte strender
 • Lekkert spa
 • God snorkling
 • Value for money

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
 
Beliggenhed
Stranden
Service
Snorkling

Stort resort med mange fasiliteter og høy standard, hvor man får valuta for pengene. Flotte rom med alle bekvemmelige fasiliteter. Stort flott spa. Et hakk lavere standard enn søsterhotellet Constance Lemuria på Praslin. Rabatt kan oppnås ved å kombinere opphold på begge steder.

Awards og utmerkelser:

Indian Ocean's Leading Green Resort, World Travel Awards 2016
Luxury Island Resort Award in the Seychelles, World Luxury Hotels Award 2016
Seychelles' Leading Family Resort, World Travel Awards 2016

42 Tropical Garden View Rooms (48m2)
184 junior suites, (62 m2)
40 senior suites, (72 m2)

22 family villas w/ private pool, (350 el 330 m2)
16 beach villas w/ private pool, (370 el 240 m2)
8 hillside villas w/ private pool, (120 el 220 m2)

Presidential villa, (980 m2)

Alle suiter og villaer har air condition, takvifte , bad med dusj og badekar, hårtørrer, trådløst Internett, TV, Mac Mini (Ipod anlegg til CD/DVD), minibar, safe og putemeny.
Alle villaene har privat minibasseng eller basseng.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Minibar
Safe
Internett, trådløs
TV, flatskjerm
Balkong/terrasse
Badekar
Privat basseng (ikke alle rom-typer)
CD-spiller
DVD
Takvifte
Te-/kaffemaskin
Telefon
Hårføner
Romservice

Det er hele 4 svømmebassenger på Constance Ephelia Resort of Seychelles. Dessuten 7000 m2 Shiseido Spa i tropisk hage, barneklubb for 4-12 åringer, babysitter service, 5 restauranter, barer, 5 butikker bl.a. parfymeri hvor du kan skape din egen personlige duft. Fitnessenter, Padi-dykkersenter, tennisbaner, squashbane og vannsportssenter med hav kajakker, katamaraner og vannsykler.

Ephelia inngår i hotellkjeden Constance sammen med søsterhotellet Lemuria på Praslin, og det gis spesialpriser på kombinert opphold.

Fitness senter
Restaurant(er)
Svømmebasseng
Barneklubb
Spa/velvære
Concierge
Vaskeriservice
Møte- og konferensefasiliteter
Forretningssenter
Internett, trådløs
Romservice
Butikker
TV, flatskjerm
Bibliotek
Tennisbane
Volleyball
Lounge/bar
Barnevennlig basseng
Suvenirbutikk
Barnepass
Skjønnhetssalong
Vannsportsaktiviteter
Bordtennis
Dykkesenter
Fisketurer kan arrangeres
Sykler
Icon 1 Icon 3 Icon 4 Icon 5
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Luksus på kanten av Mara elven & øy-ferie på Seychellene

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.