Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Rovos Rail - African Collage

9 dager / 8 netter, pris fra 49.595,-
Land
SøR-AFRIKA
Områder
Western Cape, Eastern Cape, Free State, KwaZulu-Natal, Mpumalaga, Gauteng
Varighet
9 dager / 8 netter
Rovos Rail - African Collage

Luksuriøs togreise med spennende safari, elefantpark, keramikkgalleri, den naturskjønne Garden Rote - og massevis av utfordrende golf på vakre baner for golfentusiaster.

 • Golfbaner: Leopard Creek, Durban Beachwood Club, Humewood, Ernie Els Oubaai Club og Fancourt lf Estate
 • Safari i Kruger Parken
 • Swaziland
 • Mkhaya viltreservatet
 • Hluhluwe viltreservatet
 • Ardmore Ceramics og rytterstatue
 • Byrundtur i Bloemfontein
 • Port Elizabeth
 • Addo Elephant Park
 • Oudtshoorn strutsefarm
 • Fancourt Estate
 • Knysna og området rundt byen
 • Garden Route
 • Cape vinlandet
 • Zandvliet Wine Estate / KWV Brandy Distillery
 • Cape Town

Luksuriøs togreise med fokus på golf

Denne fantastiske 9-dagers luksustogturen starter i Pretoria med retning mo Cape Town og reisen er fylt med spennende opplevelser for både golfspillere og ikke-spillere.

Den første delen av turen går gjennom de majestetiske Drankensberg fjellene til Lowveld i Mpumalanga. Morgenen etter er det fritt valg om du ønsker å spille golf på en av Sør-Afrikas beste baner – Leopard Creek – eller dra på en spennende safari i den berømte Kruger Parken. Toget fortsetter sørover til Hluhluwe, som er det eldste viltreservatet i Afrika.

Etter en flott morgensafari, fortsetter toget gjennom de frodige sukkerrørsmarkene og KwaZulu-Natals grønne åser til Durban. Her kan du starte dagen med en tidlig omgang golf på Durban Country Club og deretter kjører vi en tur gjennom det vidunderlig vakre Valley of a Thousand Hills – De tusen bakkers dal. Samtidig drar ikke-golfspillerne på et morgenvisitt til Ardmore Ceramics. Lunsjen serveres ombord på toget, mens vi kjører til Bloemfontein, og på veien passerer vi Lesotho og de høyeste fjellene i Drakensberg fjellkjeden i 3.482 meters høyde.

Etter en morgentur til Bloemfontein, fortsetter toget sørover til Port Elizabeth, hvor ikke-golfspillerne opplever den varierte naturen og elefantene i Addo Elephant Park, mens golfspillerne kan ta utfordringen med golf på Humewood. Vi kjører til Oudtshoorn og besøker en strutsefarm og kjører deretter langs enda en ubeskrivelig vakker rute nedover Montagu Pass til George. I mens nyter golfspillerne et ettermiddagsspill på den berømte Fancourt Estate og møter ikke-spillerne til middagen om kvelden. Morgenen etter bruker vi i de paradisiske omgivelsene ved Knysna, mens golfspillerne prøver krefter med Oubaii – Ernie Els’s første signaturbane i Sør-Afrika.

Toget fortsetter deretter videre via den spektakulære Garden Route til Cape vinlandet, hvor vi besøker KWV Brandy Distillery dagen etter, før denne fantastiske turen til slutt ender i Cape Town.
Tur kart
Dag 1 Pretoria
Dag 2 Mpumalanga, Kruger Park, Leopard Creek Estate, Komatipoort
Dag 3 Hluhluwe-Umfolozi i Zululand
Dag 4 Durban, Durban Country Club, Lions River, Kroonstad
Dag 5 Bloemfontein
Dag 6 Addo Elephant park, Port Elizabeth
Dag 7 Oudtshoorn, Montagu Pass, George, Fancourt Estate
Dag 8 Knysna, Oubaai Golf Club
Dag 9 Worcester, KWV Brandy Distillery, Cape Town

Rovos Rail


Det majestetiske toget oser av romantikk og atmosfære fra en svunnen tid, hvor privilegerte reisende kunne oppleve Afrikas magi og mystikk på en elegant og avslappende måte.

Toget trekkes gjennom landskapet ved hjelp av damp, diesel og elektrisitet. Kupé suitene finnes i tre forskjellige kategorier, Pullmann Suite (7 m²), Deluxe Suite (11 m²) og The Royal Suite (16 m²). Alle suiter er luksuriøst innredet med blankpolerte trepaneler, baderom, aircondition, safe, minibar og 24 timers roomservice.

I togets fornemme spisevogn serveres det utsøkte måltider morgen, middag og kveld. Togets bakerste vogn er en observasjonsvogn med store vinduer samt en balkong. I vognen ved siden av er det en liten lounge, hvor røyking er tillatt. Midt i toget er det en loungevogn med en suvenirbutikk.
Dag 1

Kl. 10.00 er det innsjekking på Rovos Rails egen stasjon i Pretoria, og kl. 11.00 er det avgang. Lunsj og middag serveres ombord i toget, mens vi kjører mot Mpumalanga.


Dag 2

Ikke-golfspillerne drar på en spennende safari i den berømte Kruger Parken, hvor vi også spiser lunsj. Kruger Parken er et av de største viltreservater i Afrika med sine nesten 2 millioner hektar. Parken er hjemsted for enorme flokker av dyr og fugler, og er spesielt en berømt destinasjon for alle som ønsker å oppleve de ettertraktede ”Big Five” – løve, nesehorn, elefant, leopard og bøffel – og for de som vil se det ”ekte” Afrika.
Golfspillerne møtes kl. 7.00 på Leopard Creek Estate og tar utfordringen i disse flotte omgivelsene. Alle møtes igjen i Komatipoort midt på ettermiddagen, hvor vi stiger ombord på toget og fortsetter vår reise.


Dag 3

Vi drar alle sammen på en tidlig morgensafari i Hluhluwe-Umfolozi i Zululand, som er det eldste reservatet i Afrika. Her opplever vi hvordan savannen og dens dyre- og fugleliv langsomt våkner. En deilig brunsj serveres i togets spisevogn, mens vi kjører videre mod Durban hvor vi overnatter.


Dag 4

Golfspillerne drar av sted kl. 7.00 til Durban Country Club og etter en god omgang golfspill, kjører vi langs en malerisk vakker rute tilbake til toget ved Lions River Stasjon. Toget forlater Durban kl. 6.00 og kjører mot Lions River, og her besøker ikke-golfspillerne det berømte Ardmore Ceramics Gallery og rytterstatuen kl. 10.00. Deretter vender vi tilbake til toget, hvor vi får servert lunsj. Vi fortsetter til Kroonstad, hvor vi overnatter.


Dag 5

Kl. 10.00 drar vi på by rundtur i Bloemfontein. Bloemfontein er en av Sør-Afrikas tre hovedsteder og landets 6. største by, med sine ca. 300.000 innbyggere. Byen er Sør-Afrikas juridiske hovedstad og Sør-Afrikas høyesterett har hjemsted her. Når det er tid for lunsj, vender vi tilbake til toget, hvor maten blir servert, mens vi fortsetter mot Port Elizabeth.


Dag 6

Kl. 9.00 går vi av toget for å besøke Addo Elephant Park. Parken er hjemsted for store flokker av elefanter, løver og mange forskjellige antilopearter. Parken åpnet i 1931 og skulle fungere som tilfluktsted for de siste 11 elefanter i området. Dette skulle vise seg å bli så suksessfullt, at parken i dag er bebodd av mer enn 450 elefanter og et stort antall andre pattedyr. Etter besøket vender vi tilbake til toget, hvor lunsjen blir servert.
Golfspillerne forlater toget kl. 8.00 og ankommer til Humewood i Port Elizabeth kl. 9.30, hvor det venter en flott dag på disse banene. Kl. 16.00 vender alle tilbake til toget, som kjører av sted mot Oudtshoorn.


Dag 7

Kl. 10.00 besøker ikke-golfspillerne en strutsefarm, deretter kjører toget langs en ubeskrivelig vakker rute nedover Montagu Pass til George. Golfspillerne drar av sted kl. 10.00 til en meget god omgang golf på den berømte Fancourt Estate. Vi møtes alle sammen til middag om kvelden på hotellet.


Dag 8

Kl. 9.00 drar ikke-golfspillerne på en båttur etterfulgt av lunsj og en tur rundt i byen Knysna. Golfspillerne drar av sted kl. 7.00 til Oubaai Golf Club, som er Ernie Els’ første signaturbane i Sør-Afrika. Vi vender tilbake til toget og starter turen til Cape Town via den berømte og utrolig vakre Garden Route.


Dag 9

Vi ankommer Worcester kl. 11.00 og besøker KWV Brandy Distillery, som er den største av sitt slag i verden. Toget kjører deretter gjennom Cape Vinlandet, innen vi kl. 17.00 ankommer til Cape Town Stasjon på perrong 23, hvor denne fantastiske reisen slutter.

Måltider ombord: Frokost: kl. 7.00-10.00; Lunsj: kl. 13.00; Ettermiddagste: kl. 16.00; Middag: kl. 19.30

Forleng eventyret med et opphold før eller etter togreisen med Rovos Rail

Opplev stemningen i spennende storbyer, stillheten under stjernehimmelen på savannen eller nyt livet i skyggen av palmene på kritthvite sandstrender. La Blixen Tours arrangere noen fantastiske dager i forbindelse med togreisen og få enda mer av det beste fra turen - eller dra på helt nye eventyr.

 
Pretoria - Cape Town - 9 dager - Pullman Suite
Pris pr person
Avreisedato Dobbelt Enkelt
01.01.19 - 31.12.19 49.595 74.295
Prisen inkluderer
 • 8 netter på Rovos Rail
 • Alle måltider, drikkevarer og utflukter - likevel er utfluktene med forbehold om at disse kan utgå dersom tiden ikke tillater det
Prisen inkluderer ikke
 • Fly
 • Transporter (flyplass-hotell-tog)
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Rovos Rail - African Collage

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Sør-Afrika - Hele verden i et land

Et fascinerende lappeteppe av forskjellige befolkningsgrupper, 11 offisielle språk og alle tenkelige og utenkelige måter å leve sitt liv på.

Det er ikke så merkelig at Sør-Afrika kalles regnbue-nasjonen, for her finner du alle skaperverkets farger og alle muligheter for safari, storbyferie, golf, vin, kulturopplevelser og badeferie. Apartheid ble avløst av Mandela og demokrati, og landet er stadig preget av store forandringer.
Men det er fortsatt alt fra fattige townships til overdådige villaer og skyskrapere her. Og her er som alltid blendende hvite sandstrender, frodige regnskoger, idylliske havområder, flotte majestetiske fjell og åpne savanner.

Her lever elefanter, løver, antiloper, nesehorn, giraffer og mange slags fugler, samt, lengst mot syd, pingviner, hvaler og seler.

Du kjeder deg ikke i Sør Afrika!

 

Lokal tid...

Reisetid

14-16 timer avhengig av flyselskap

Reisen til Sør Afrika er typisk med avreise fra Oslo, med mellomlanding og flybytte i en europeisk storby, Qatar eller Dubai avhengig av flyselskapet. Flytiden er ca. 14-16 timer avhengig av flyruten og destinasjonen.

Til Sør Afrika benytter vi oftest flyselskapene Emirates, South African Airways, KLM, Swiss, British Airways og Lufthansa.

Mpumalanga Provinsen
Mpumalanga betyr ”Stedet hvor solen står opp”. Her er det store plantasjer med skog, bananer, appelsiner og sitroner. Det var her det første “goldrush” fant sted i 1873 ved den lille byen Pilgrim’s Rest. I dag har man fine veier på Panoramaruten, hvor man kan se de første gullgraverbyer, og hvor grensen mellom det ca. 2 000 meter høyt beliggende høyland og det over 1 000 meter lavere lavland er markant og spektakulært, med enorme kløfter, sprudlende fossefall og endeløs utsikt.

Her kan den aktive gjest vandre, spille golf,
nyte fjell og se på fuglelivet.

Krüger Nationalpark
Landskapet endrer totalt karakter, både topografisk og vegetasjonsmessig, når man kommer ut i lavlandet. Krügerparken er det største området, hvor gode veier og ”restcamps” med fine overnattingsfasiliteter gjør det enkelt å komme tett på Afrikas storvildt.

Området som i dag har fri adgang for dyrene til de private områder i vest og til nyoprettede parker i nabolandet Mozambique, har den største variasjon av pattedyr i verden.

Pilanesberg Nationalpark og Sun City
Pilanesberg Nationalpark er blant Sør Afrikas største naturparker og godt beferdet med dyreliv, inklusiv ”the Big Five” (elefant, løve, leopard, nesehorn og bøffel). Utover ”de fem store” er det mange andre dyr som bl.a. geparder, flodhester og en stor bestand av forskjellige antiloper. Fra Pilansberg til forlystelseskomplekset Sun City er det ikke særlig langt.

Sun City er laget i fantasiens verden. Ut over fire turist- og luksushoteller er det et stort utvalg av fornøyelser for store og små. Her finnes en kunstig innsjø med bølgeanlegg omgitt av palmer og strand. Videre er det kasino, kino, joggestier, golfbaner, hesteridning, squash- og tennisbaner, vannsportsaktiviteter, minigolf, butikker og et utvalg av restauranter og barer.

Madikwe - Northwestern Province
Madikwe Game Reserve er en af Sør Afrikas nyere safariparker og fortsatt forholdsvis ukjent.

Parken ligger fire timers kjøring nordvest for Johannesburg på grensen til Botswana. Den er Sør Afrikas fjerde største park. Parken ligger i malariafritt område og byr på safari med ”the Big Five”. Også de sjeldne ville hundene finnes her. Et utrolig variert landskap, fra Marico-elven i øst over akaciesavanner til de imponerende Dwarsberg fjellene i syd.

Over en periode på seks år er bestanden av vilt vokst med ca. 10 000 dyr, satt ut i det største gjennoprettingsprosjekt noensinne, ”Operation Phoenix”.

KwaZulu-Natal
Her finner man majestetiske fjell, fantastiske dyreparker, vakre strender og afrikansk, indisk og europeisk kultur i en fargerik blanding.

Drakensberg er, med sine 3 500 m høye tinder, de høyeste og vakreste i det sydlige Afrika.
Det er storslåtte områder med enestående fauna, flora og krystallklar fjelluft. De nordøstligste områdene er storviltets domene, og her finnes noen av Sør Afrikas beste safariområder.

Hluhluwe-Umfolozi Nationalpark er det største. Her ble det hvite nesehornet reddet fra total utryddelse. Ved nordkysten finnes noen av verdens mest interessante våtområder med et overveldende maritimt liv, mangrovesumper og et overdådig fugleliv. I havet finnes verdens sydligste korallrev, som er et eldorado for dykkere.

Rundt millionbyen Durban dominerer sukkerrørsmarker, elver og fine strender.

Garden Route
Garden Route er navnet på området som dekker en kyststrekning på rundt 200 km fra den historiske byen Mossel Bay til den spektakulært beliggende Storms River i øst, samt området i det tørre Karoo i innlandet omkring Outdshoorn.

De parklignende landskaper, den barske kyst, store laguner, skoger, fjell og landbruksområder er en del av landskapet, som har gitt sitt navn til området. Langs kysten er det frodig, med store skoger og landbruksland, som veksler mellom lagunesystemet ved Wilderness og Knysna, som er blant perlene på ruten. Populære aktiviteter i området er seiling i lagunene, tur med damptog, vandring langs kysten og i skoger og fjell.

Drar man gjennom noen av de maleriske pass over fjellene, skjer det en forvandling til et meget tørrere landskap, hvor strutseavl, vin- og fruktdyrking preger landskapet. Et besøk på en strutsefarm med veddeløp er populært, likeså de fantastiske Kangogrotter som åpenbarer en utrolig eventyrverden av dryppstein i farger og fasonger, som overgår ens villeste fantasi.

Det vestlige Kapland
For over 500 år siden kom de første europeerne til dette vakre området, i deres søken etter sjøveien til India. Med det 1 000 m høye og flate Table Mountain som majestetisk bakgrunn, ligger Cape Town utroligt vakkert til. Turen 40 km sydover til Kapp det gode håp, samt vinlandet mot nord og øst byr på massevis av opplevelser.

Blant Cape Towns mange attraksjoner kan nevnes en tur med kabelbanen til toppen av Table Mountain, The Victoria & Albert Waterfront med restauranter, butikker, underholdning, seilturer og mye mer. Det er spennende arkitektur i den multikulturelle byen, en enestående botanisk hage og Sør Afrikas parlament og byens eldste bygning, fortet, som i dag er et av byens mange museer. På vei til Kapp det gode håp ser man pingvin- og selkolonier, vakre bukter, hvaler og overdådig og sjelden vegetasjon.

Vinlandet starter kun en halv times kjøring fra Cape Town og strekker seg derfra 50-100 km nord- og østpå inn i valre daler, omkranset av de skjønneste fjell. De opp til 300 år gamle vingårdene er bygd i samme stil som de første nybyggernes. Du kan smake på spennende viner, og de gamle vinkjellerne vises frem med stolthet.

Den tørre vestkysten har laguner og underlige fjell, og langs sydkysten omkring Hermanus kommer hvalene helt inn til kysten. For de modige er det mulighet for å bli senket ned i et bur og dykke med den store hvithaien!

Været i Sør Afrika


Sør Afrika ligger på jordens sydlige halvkule. Når det er sommer i Sør Afrika er det vinter i Norge og omvendt. Klimaet er mildt med mange solskinnstimer, men det er stor variation i regnbuelandet.
Cape Town, en del av vestkysten og kystområdet ved Garden Route har Middelhavsklima og får det meste av sin nedbør fra april til oktober. Resten av landet er subtropisk og får størstedelen av regnet fra oktober til april.
Den varme havstrømmen fra Mosambique gir et fuktig og varmt klima på østkysten mens den kalde Benguelastrømmen gir et mer tåkete, men regnfattig vær på vestkysten. På højplateauet blant annet i byen Johannesburg kan det være frost om natten i vintermånedene fra juni til august, men dagene er varme og solrike.

Tørr periode (mai, juni, juli, august, september og oktober)
I Sør Afrika kommer det nesten aldri regn i den tørre perioden og luftfuktigheten er svært lav. Dette gjelder ikke for Western Cape-provinsen (sørkysten) som kan være våt og kjølig i den sørafrikanske vinterperioden.
I løpet av denne perioden er bushen svært åpen og det er lettere å se dyrene. Ved slutten av perioden er det meget tørt og begrenset med fugleliv, blomster og grønne områder.
I den tørre perioden er det svært få insekter i Sør-Afrika.

Mai er slutten på sommeren når du føler at nattetemperaturer begynner å falle.
I juni, juli og august kommer de kjølige nettene som kan være ned til frysepunktet. Her er det viktig og ha varme klær for tidlige turer i bushen. Dagtemperaturen vil ligge på ca 25 °C.
August er den mest forblåste måneden i Sør-Afrika.

I september og oktober begynner varmen å komme tilbake og fuktigheten øker. Man kan oppleve enkelte tordenbyger sent på dagen som renser luften og gir naturen etterlengtet næring.

Regn periode (november-april)
I løpet av denne perioden er kraftig regnvær om ettermiddag ikke uvanlig. Men det er sjeldent å oppleve at det regner hele dagen.
Det vil være grønt og bushen er tett så man må regne med at det i enkelte områder kan være vanskeligere å få øye på dyrene. Det vil i denne perioden være et rikt fugleliv og mange grønne planter og blomster.
Når det første regnet kommer i november begynner antilopene å få sine kalver og du vil se mange dyreunger.

Det vil typisk komme mest nedbør i desember, januar og februar.
Dagtemperaturen ligger på ca. 30 °C og kan i noen steder snike seg til rundt 40 °C.

I mars og april kan det fortsatt bli litt spredt regn, men vanligvis er det noen solfylte og klare måneder med lav fuktighet, varme dager og milde netter. Det er noen virkelig gode måneder for å besøke Sør Afrika da bushen fortsatt er grønn, men temperaturen har falt litt. Det er også en periode hvor vi som bor i norden trenger sol og varme.

Nedbør i Sør-Afrika (mm)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
122 106 91 33 6 25 10 10 21 60 117 117

Temperaturer i Sør-Afrika (dag/natt)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
27/16 27/16 26/14 24/10 21/5 19/3 22/6 25/9 27/13 27/14 27/14 28/15
Kilde: worldweatheronline.com

Visum
For norske statsborgere kreves det ikke visum til Sør-Afrika ved turistreiser i inntil 3 måneder. Likevel skal man medbringe en gyldig returbillett og et pass, som minimum må være gyldig i 30 dage ETTER HJEMREISE. Det er viktig at passet har to blanke sider overfor hverandre; har man ikke dette, risikerer man å bli avvist ved innreise til landet.

Reiser man med barn under 18 år til Sør-Afrika kreves det spesielle dokumenter alt ettersom barnet reiser med begge foreldrene, kun den ene av foreldrene eller ingen av de biologiske foreldrene. For reise med barn - se sjekkliste og les mer her.

Areal
1 220 000 km2.

Banker
Bankenes åpningstider er vanligvis:
Mandag – Fredag 9:00 – 15:30
Lørdag 8:00 – 11:00

Mange av de større hotellene har mulighet for å veksle fremmed valuta. De fleste butikker og hoteller aksepterer kredittkort som VISA og Eurocard.

Befolkning
Ca. 43 mill innbyggere. Herav ca. fem mill i Afrikas tredje største by Johannesburg. Den administrative hovedstad er Pretoria, Cape Town er den parlamentariske hovedstad, og Bloemfontein er juridisk hovedstad.

Priser og tips
Der er i Sør-Afrika vanlig å gi tips. Tips gis normalt til koffertbærere på flyplassen og på hoteller (ca. ZAR 20 per bagasje tralle), personale på restauranter og hoteller (ca. 10 % av regningens pålydende), og sjåfører på rundreiser (normalt ZAR 20 per dag per person). På safari lodger betaler man ofte safariguiden/sjåføren et litt høyere beløp etter safarien (ZAR 20-30 per dag). På bensinstasjoner betaler man vanligvis tankeren ZAR 2-5.

Sør-Afrika er et forholdsvist billig land å leve i. Spiser man f.eks. på restaurant, koster en to-retters meny ca. ZAR 100, en flaske vin koster fra ca. ZAR 60, øl ca. ZAR 8-10 og mineralvann ca. ZAR 5-8.

Påkledning
Da klimaet i Sør-Afrika varierer meget fra det ene området til det andre er det en god ide å ta med litt av hvert på reisen gjennom landet. Dagtimene er generelt lune eller varme, med november–februar som de varmeste månedene, hvor vintermånedene (april-juli) er mildere. Året rundt kan kveldene og nettene være kjølige, uansett hvor i landet du befinner deg.

På safarireiser starter dagene tidlig, og det er ofte kjølig. Ta med deg en god varm genser og eventuelt en vindjakke samt et skjerf i halsen. Spesielt i vinterhalvåret er det viktig å ha varmt tøy med til safarien – en lue og et par vanter kan også anbefales.

Påkledningen i Sør-Afrika er ellers meget avslappet; likevel ser man på de fleste hoteller gjerne at herrene ifører seg lange bukser til middagen.

Med hensyn til fottøy anbefaler vi at du tar med deg et par gode sko eller støvler til å gå fotturer i, samt et par sandaler.

Språk
Sør Afrika har 11 offisielle språk: engelsk, zulu, xhosa, nord- og sydsotho, swazi, tswana, ndebele, venda, tsonga og afrikaans. Som turist i landet vil man nesten alltid kunne gjøre seg forstått på engelsk.

Religion
Nesten alle religioner finnes i Sør Afrika. Ca. 80 % er kristne, to % er muslimer, og 18 % bekjenner seg til andre trosretninger. Det er fortsatt stor respekt for fortidens ånder.

Valuta
Rand (Zar eller R) = 100 cent.

Du kan betale eller veksle til Rand med US dollar, Euro, engelske pund, og alle førende kredittkort i Sør Afrika. Bensin skal som regel betales kontant, og i mindre byer på landet kan du ikke regne med at de tar i mot annet enn rand.

Tidsforskjell
Norsk sommertid: Ingen tidsforskjell.
Norsk vintertid: + 1 time i Sør Afrika.

Vaksinasjoner
Det kreves ingen vaksinasjoner, hvis du ankommer direkte fra Europa. Men vi råder deg til å få en vaksinasjon mot stivkrampe. Snakk med din egen lege om en forebyggende malariakur en uke før avreisen, dersom du besøker den nordøstlige delen av landet.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Rovos Rail - African Collage

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.