Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Stengt fredag ​​19. september

Rovos Rail - Dar Es Salaam reise

14 dager / 13 netter, pris fra 111.595,-
Land
SøR-AFRIKA
Varighet
14 dager / 13 netter
Safaritype
Blixen Platinum
Rovos Rail - Dar Es Salaam reise

Verdensberømt togreise gjennom historiske landsbyer, diamantminer, imponerende raviner, enorme viltreservater med de berømte ”Big Five” og ”røyken som buldrer” ved Victoria Falls.

 • Cape Town
 • Matjiesfontein
 • Klein og Great Karoo
 • Kimberley Big Hole
 • Diamond Mine Museum
 • Drakensberg Mountains
 • Pretoria – Jacaranda City
 • Game lodge i Madikwe viltreservat
 • Victoria Falls
 • Zambezi River - båttur i solnedgangen
 • Chisimba Falls i Zambia
 • Great Rift Valley
 • Selous vilreservat
 • Dar es Salaam

Luksuriøs togreise fra Cape Town til Tanzania

Denne storslåtte 14-dagers reisen tar deg gjennom Sør-Afrika, Botswana, Zimbabwe, Zambia og Tanzania, og er en av de mest berømte togreiser i verden.

Med start i Cape Town, tar denne fantastiske turen deg gjennom den historiske landsbyen Matjiesfontein, diamantbyen Kimberley og Pretorias hovedby - og deretter på et 2-dagers opphold i Madikwe viltreservat. Toget kjører deretter gjennom Botswana og inn i Zimbabwe, hvor vi overnatter på Victoria Falls Hotel. Her opplever og utforsker vi de verdensberømte Victoria Falls – ”røyken som buldrer” - som er en av de mest ettertraktede severdigheter i verden. Etter at vi har krysset den mektige Zambezi elven kjører toget mot nordøst gjennom Zambia, hvor du kan bli med på en gåtur i bushen ved Chisimba vannfallene.

Toget fortsetter mot den zambianske/tanzanianske grensen, som nesten er midtpunktet mellom Afrikas to ”Great Rift Valley” sjøer. På turen ned i selve ravinedalen er du vitne til et spektakulært skue, når toget snor seg gjennom tunneller, hårnålsvinger og viadukter.

Om morgenen den siste dagen kjører toget gjennom Selous Game Reserve, som er det største viltreservatet i Afrika, innen vi ankommer til Dar es Salaam, hvor denne enestående turen ender.

* Vær oppmerksom på at avhengig av banens kapasitet, så kan denne reisen i stedet kjøre nordpå gjennom Beitbridge og Zimbabwe.

Da det kan være forsinkelser på grunn av skinnearbeide og lignende, anbefaler vi at du booker fly ut fra Dar es Salaam med avreise dagen ETTER den planlagte ankomsten.
Tur kart
Dag 1 Cape Town, Matjjiesfontein
Dag 2 Kimberly
Dag 3 Pretoria
Dag 4 Zeerust, Tau Lodge i Madikwe viltreservat
Dag 5 Tau Lodge i Madikwe viltreservat
Dag 6 Botswana, Gaborone
Dag 7 Zimbabwe
Dag 8 Victoria Falls, Zambezi elven
Dag 9 Zambia
Dag 10 Lusaka
Dag 11 Serenje, Mpika, Kasama
Dag 12 Chisimba Falls, Tunduma, Tanzania
Dag 13 Makamboko, Mlimba, Selous reservatet
Dag 14 Tazara i Dar Es Salaam

Rovos Rail


Det majestetiske toget oser av romantikk og atmosfære fra en svunnen tid, hvor privilegerte reisende kunne oppleve Afrikas magi og mystikk på en elegant og avslappende måte.

Toget trekkes gjennom landskapet ved hjelp av damp, diesel og elektrisitet. Kupé suitene finnes i tre forskjellige kategorier, Pullmann Suite (7 m²), Deluxe Suite (11 m²) og The Royal Suite (16 m²). Alle suiter er luksuriøst innredet med blankpolerte trepaneler, baderom, aircondition, safe, minibar og 24 timers roomservice.

I togets fornemme spisevogn serveres det utsøkte måltider morgen, middag og kveld. Togets bakerste vogn er en observasjonsvogn med store vinduer samt en balkong. I vognen ved siden av er det en liten lounge, hvor røyking er tillatt. Midt i toget er det en loungevogn med en suvenirbutikk.
Dag 1

Kl. 11.00 er det avgang fra stasjonen i Cape Town med vårt tog ”Pride of Africa”. Vi ankommer Matjiesfontein kl. 18.00, hvor vi utforsker den gamle maleriske landsbyen. Middagen blir servert i toget, hvor vi også overnatter.


Dag 2

Vi ankommer Kimberley kl. 14.00, hvor vi besøker Diamantmuseet og det berømte Big Hole, som er utgravd av diamantjegere. Kimberly var sentrum for en av verdens mest berømte diamant ”rush” og i museet og landsbyen kan du få en smaksprøve på hvordan stemningen var her i 1870-årene. De innfødte mener at Big Hole er det største håndgravede hullet i verden, men den blir nok overgått av Jagersfontein Mine. Med en overflate på 17 hektar, en bredde på 463 meter og en dybde på 215 meter, er dette et imponerende syn. Området har siden 2004 vært på UNESCOs Verdensarvliste.
Toget fortsetter videre kl. 16.00 og på turen passerer vi blant annet en lavvanns sjø med enorme flokker av flamingoer.


Dag 3

Kl. 11.30 ankommer vi Pretoria, hvor vi spiser frokost på Rovos Rails egen stasjon, etterfulgt av en byrundtur. Kl. 18.00 fortsetter vi videre til Zeerust.


Dag 4

Kl. 11.00 forlater vi toget i Zeerust og kjører til det 5-stjerners Tau Lodge i Madikwe viltreservat, hvor vi nyter livet de følgende to dagene. Om ettermiddagen drar vi på safari i parken, som er en av de største i Sør-Afrika og blant annet er hjemsted for de berømte ”Big Five” – løven, bøffelen, nesehornet, leoparden og elefanten.


Dag 5

Dagen er fylt med spennende aktiviteter – blant annet safari om morgenen og deretter om ettermiddagen, hvor vi kan beundre savannens ville dyre- og fugleliv og vakre natur. Vi overnatter igjen på Tau Lodge.


Dag 6

Vi starter dagen med en tidlig morgensafari etterfulgt av frokost. Deretter kjører vi tilbake til toget vårt, og kl. 12.00 fortsetter vi reisen. Vi krysser grensen til Botswana og kjører videre mot Gaborone.


Dag 7

Vi krysser grensen til Zimbabwe, og mens vi kjører gjennom landet holder vår historiker spennende foredrag på toget om Afrikas historie og andre spennende emner.


Dag 8

Vi ankommer de verdensberømte Victoria Falls og kjører til hotellet, hvor lunsjen blir servert. Kl. 16.00 drar vi på båttur i solnedgangen på Zambezi elven og om kvelden spiser vi middag på hotellet, hvor vi også overnatter.


Dag 9

Hele dagen er fri til å utforske området og de imponerende fossefallene. Victoria Falls er uten tvil en av de største og mest spektakulære severdigheter i Afrika. Det er ikke noe som kan sammenlignes med synet av ”Røyken som buldrer”, når man ser det for første gang. Det er rike muligheter for å oppleve fossefallene på egen hånd og på tetteste hold, ved å benytte de mange stiene i og omkring regnskogen, som fører til de beste utsiktspunktene. Området byr også på mange andre aktiviteter, som for eksempel golf, flytur i helikopter, gåtur med løver, riverrafting og mye mer.
Kl. 16.00 vender vi tilbake til toget og krysser grensen til Zambia.


Dag 10

Vi nyter en dag ombord på toget, hvor vår historiker holder et spennende foredrag. Mens vi spiser lunsj kjører vi gjennom Lusaka, som er Zambias hovedstad og den største byen i landet med sine vel 3 millioner innbyggere.


Dag 11

Vi kjører gjennom Serenje og Mpika på turen mot Kasama, mens vår historiker forteller flere spennende historier.


Dag 12

Etter frokost forlater vi toget og drar på en gåtur i bushen ved Chisimba Falls. En deilig gåtur i utrolig vakre omgivelser og med utsikt til det 30 meter høye fossefallet. Vi vender tilbake til toget og spiser lunsj, mens vi fortsetter mot Tunduma, hvor vi krysser grensen til Tanzania.


Dag 13

Vi ankommer til Makamboko om morgen, og herfra starter den imponerende nedstigningen gjennom fjellpasset til Mlimba. Deretter kjører vi gjennom Selous reservatet, hvor vi kan være heldige å se de ville dyrene fra toget. Parken er blandt annet hjemsted for en av verdens største populasjoner av elefanter og også leoparder, flodhester, nesehorn og store flokker av sebraer og forskjellige antilopearter. Dagen igjennom vil vår historiker holde flere spennende forelesninger.


Dag 14

Kl. 10.00 ankommer vi Tazara stasjon i Dar es Salaam, hvor denne fantastiske turen ender.

Måltider ombord: Frokost: kl. 7.00-10.00; Lunsj: kl. 13.00; Ettermiddagste: kl. 16.00; Middag: kl. 19.30

Forleng eventyret med et opphold før eller etter togreisen med Rovos Rail

Opplev stemningen i spennende storbyer, stillheten under stjernehimmelen på savannen eller nyt livet i skyggen av palmene på kritthvite sandstrender. La Blixen Tours arrangere noen fantastiske dager i forbindelse med din togreise og få enda mer av det beste fra turen - eller dra på helt nye eventyr.


 
Cape Town - Dar Es Salaam - 14 dager - Pullman Suite
Pris pr person
Avreisedato Dobbelt
24.01.18 - 15.10.19 111.595
Prisen inkluderer
 • 13 overnattinger ifølge program
 • Alle måltider, drikkevarer og utflukter - dog er utfluktene med forbehold om at disse kan utgå dersom ikke tiden tillater det
Prisen inkluderer ikke
 • Fly
 • Transporter (flyplass-hotell-tog)
 • Visum
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold om endring av valutakurser samt ledig kapasitet på hotell og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Rovos Rail - Dar Es Salaam reise

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Sør-Afrika - Hele verden i et land

Et fascinerende lappeteppe av forskjellige befolkningsgrupper, 11 offisielle språk og alle tenkelige og utenkelige måter å leve sitt liv på.

Det er ikke så merkelig at Sør-Afrika kalles regnbue-nasjonen, for her finner du alle skaperverkets farger og alle muligheter for safari, storbyferie, golf, vin, kulturopplevelser og badeferie. Apartheid ble avløst av Mandela og demokrati, og landet er stadig preget av store forandringer.
Men det er fortsatt alt fra fattige townships til overdådige villaer og skyskrapere her. Og her er som alltid blendende hvite sandstrender, frodige regnskoger, idylliske havområder, flotte majestetiske fjell og åpne savanner.

Her lever elefanter, løver, antiloper, nesehorn, giraffer og mange slags fugler, samt, lengst mot syd, pingviner, hvaler og seler.

Du kjeder deg ikke i Sør Afrika!

 

Lokal tid...

Reisetid

14-16 timer avhengig av flyselskap

Reisen til Sør Afrika er typisk med avreise fra Oslo, med mellomlanding og flybytte i en europeisk storby, Qatar eller Dubai avhengig av flyselskapet. Flytiden er ca. 14-16 timer avhengig av flyruten og destinasjonen.

Til Sør Afrika benytter vi oftest flyselskapene Emirates, South African Airways, KLM, Swiss, British Airways og Lufthansa.

Mpumalanga Provinsen
Mpumalanga betyr ”Stedet hvor solen står opp”. Her er det store plantasjer med skog, bananer, appelsiner og sitroner. Det var her det første “goldrush” fant sted i 1873 ved den lille byen Pilgrim’s Rest. I dag har man fine veier på Panoramaruten, hvor man kan se de første gullgraverbyer, og hvor grensen mellom det ca. 2 000 meter høyt beliggende høyland og det over 1 000 meter lavere lavland er markant og spektakulært, med enorme kløfter, sprudlende fossefall og endeløs utsikt.

Her kan den aktive gjest vandre, spille golf,
nyte fjell og se på fuglelivet.

Krüger Nationalpark
Landskapet endrer totalt karakter, både topografisk og vegetasjonsmessig, når man kommer ut i lavlandet. Krügerparken er det største området, hvor gode veier og ”restcamps” med fine overnattingsfasiliteter gjør det enkelt å komme tett på Afrikas storvildt.

Området som i dag har fri adgang for dyrene til de private områder i vest og til nyoprettede parker i nabolandet Mozambique, har den største variasjon av pattedyr i verden.

Pilanesberg Nationalpark og Sun City
Pilanesberg Nationalpark er blant Sør Afrikas største naturparker og godt beferdet med dyreliv, inklusiv ”the Big Five” (elefant, løve, leopard, nesehorn og bøffel). Utover ”de fem store” er det mange andre dyr som bl.a. geparder, flodhester og en stor bestand av forskjellige antiloper. Fra Pilansberg til forlystelseskomplekset Sun City er det ikke særlig langt.

Sun City er laget i fantasiens verden. Ut over fire turist- og luksushoteller er det et stort utvalg av fornøyelser for store og små. Her finnes en kunstig innsjø med bølgeanlegg omgitt av palmer og strand. Videre er det kasino, kino, joggestier, golfbaner, hesteridning, squash- og tennisbaner, vannsportsaktiviteter, minigolf, butikker og et utvalg av restauranter og barer.

Madikwe - Northwestern Province
Madikwe Game Reserve er en af Sør Afrikas nyere safariparker og fortsatt forholdsvis ukjent.

Parken ligger fire timers kjøring nordvest for Johannesburg på grensen til Botswana. Den er Sør Afrikas fjerde største park. Parken ligger i malariafritt område og byr på safari med ”the Big Five”. Også de sjeldne ville hundene finnes her. Et utrolig variert landskap, fra Marico-elven i øst over akaciesavanner til de imponerende Dwarsberg fjellene i syd.

Over en periode på seks år er bestanden av vilt vokst med ca. 10 000 dyr, satt ut i det største gjennoprettingsprosjekt noensinne, ”Operation Phoenix”.

KwaZulu-Natal
Her finner man majestetiske fjell, fantastiske dyreparker, vakre strender og afrikansk, indisk og europeisk kultur i en fargerik blanding.

Drakensberg er, med sine 3 500 m høye tinder, de høyeste og vakreste i det sydlige Afrika.
Det er storslåtte områder med enestående fauna, flora og krystallklar fjelluft. De nordøstligste områdene er storviltets domene, og her finnes noen av Sør Afrikas beste safariområder.

Hluhluwe-Umfolozi Nationalpark er det største. Her ble det hvite nesehornet reddet fra total utryddelse. Ved nordkysten finnes noen av verdens mest interessante våtområder med et overveldende maritimt liv, mangrovesumper og et overdådig fugleliv. I havet finnes verdens sydligste korallrev, som er et eldorado for dykkere.

Rundt millionbyen Durban dominerer sukkerrørsmarker, elver og fine strender.

Garden Route
Garden Route er navnet på området som dekker en kyststrekning på rundt 200 km fra den historiske byen Mossel Bay til den spektakulært beliggende Storms River i øst, samt området i det tørre Karoo i innlandet omkring Outdshoorn.

De parklignende landskaper, den barske kyst, store laguner, skoger, fjell og landbruksområder er en del av landskapet, som har gitt sitt navn til området. Langs kysten er det frodig, med store skoger og landbruksland, som veksler mellom lagunesystemet ved Wilderness og Knysna, som er blant perlene på ruten. Populære aktiviteter i området er seiling i lagunene, tur med damptog, vandring langs kysten og i skoger og fjell.

Drar man gjennom noen av de maleriske pass over fjellene, skjer det en forvandling til et meget tørrere landskap, hvor strutseavl, vin- og fruktdyrking preger landskapet. Et besøk på en strutsefarm med veddeløp er populært, likeså de fantastiske Kangogrotter som åpenbarer en utrolig eventyrverden av dryppstein i farger og fasonger, som overgår ens villeste fantasi.

Det vestlige Kapland
For over 500 år siden kom de første europeerne til dette vakre området, i deres søken etter sjøveien til India. Med det 1 000 m høye og flate Table Mountain som majestetisk bakgrunn, ligger Cape Town utroligt vakkert til. Turen 40 km sydover til Kapp det gode håp, samt vinlandet mot nord og øst byr på massevis av opplevelser.

Blant Cape Towns mange attraksjoner kan nevnes en tur med kabelbanen til toppen av Table Mountain, The Victoria & Albert Waterfront med restauranter, butikker, underholdning, seilturer og mye mer. Det er spennende arkitektur i den multikulturelle byen, en enestående botanisk hage og Sør Afrikas parlament og byens eldste bygning, fortet, som i dag er et av byens mange museer. På vei til Kapp det gode håp ser man pingvin- og selkolonier, vakre bukter, hvaler og overdådig og sjelden vegetasjon.

Vinlandet starter kun en halv times kjøring fra Cape Town og strekker seg derfra 50-100 km nord- og østpå inn i valre daler, omkranset av de skjønneste fjell. De opp til 300 år gamle vingårdene er bygd i samme stil som de første nybyggernes. Du kan smake på spennende viner, og de gamle vinkjellerne vises frem med stolthet.

Den tørre vestkysten har laguner og underlige fjell, og langs sydkysten omkring Hermanus kommer hvalene helt inn til kysten. For de modige er det mulighet for å bli senket ned i et bur og dykke med den store hvithaien!

Været i Sør Afrika


Sør Afrika ligger på jordens sydlige halvkule. Når det er sommer i Sør Afrika er det vinter i Norge og omvendt. Klimaet er mildt med mange solskinnstimer, men det er stor variation i regnbuelandet.
Cape Town, en del av vestkysten og kystområdet ved Garden Route har Middelhavsklima og får det meste av sin nedbør fra april til oktober. Resten av landet er subtropisk og får størstedelen av regnet fra oktober til april.
Den varme havstrømmen fra Mosambique gir et fuktig og varmt klima på østkysten mens den kalde Benguelastrømmen gir et mer tåkete, men regnfattig vær på vestkysten. På højplateauet blant annet i byen Johannesburg kan det være frost om natten i vintermånedene fra juni til august, men dagene er varme og solrike.

Tørr periode (mai, juni, juli, august, september og oktober)
I Sør Afrika kommer det nesten aldri regn i den tørre perioden og luftfuktigheten er svært lav. Dette gjelder ikke for Western Cape-provinsen (sørkysten) som kan være våt og kjølig i den sørafrikanske vinterperioden.
I løpet av denne perioden er bushen svært åpen og det er lettere å se dyrene. Ved slutten av perioden er det meget tørt og begrenset med fugleliv, blomster og grønne områder.
I den tørre perioden er det svært få insekter i Sør-Afrika.

Mai er slutten på sommeren når du føler at nattetemperaturer begynner å falle.
I juni, juli og august kommer de kjølige nettene som kan være ned til frysepunktet. Her er det viktig og ha varme klær for tidlige turer i bushen. Dagtemperaturen vil ligge på ca 25 °C.
August er den mest forblåste måneden i Sør-Afrika.

I september og oktober begynner varmen å komme tilbake og fuktigheten øker. Man kan oppleve enkelte tordenbyger sent på dagen som renser luften og gir naturen etterlengtet næring.

Regn periode (november-april)
I løpet av denne perioden er kraftig regnvær om ettermiddag ikke uvanlig. Men det er sjeldent å oppleve at det regner hele dagen.
Det vil være grønt og bushen er tett så man må regne med at det i enkelte områder kan være vanskeligere å få øye på dyrene. Det vil i denne perioden være et rikt fugleliv og mange grønne planter og blomster.
Når det første regnet kommer i november begynner antilopene å få sine kalver og du vil se mange dyreunger.

Det vil typisk komme mest nedbør i desember, januar og februar.
Dagtemperaturen ligger på ca. 30 °C og kan i noen steder snike seg til rundt 40 °C.

I mars og april kan det fortsatt bli litt spredt regn, men vanligvis er det noen solfylte og klare måneder med lav fuktighet, varme dager og milde netter. Det er noen virkelig gode måneder for å besøke Sør Afrika da bushen fortsatt er grønn, men temperaturen har falt litt. Det er også en periode hvor vi som bor i norden trenger sol og varme.

Nedbør i Sør-Afrika (mm)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
122 106 91 33 6 25 10 10 21 60 117 117

Temperaturer i Sør-Afrika (dag/natt)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
27/16 27/16 26/14 24/10 21/5 19/3 22/6 25/9 27/13 27/14 27/14 28/15
Kilde: worldweatheronline.com

Visum
For norske statsborgere kreves det ikke visum til Sør-Afrika ved turistreiser i inntil 3 måneder. Likevel skal man medbringe en gyldig returbillett og et pass, som minimum må være gyldig i 30 dage ETTER HJEMREISE. Det er viktig at passet har to blanke sider overfor hverandre; har man ikke dette, risikerer man å bli avvist ved innreise til landet.

Reiser man med barn under 18 år til Sør-Afrika kreves det spesielle dokumenter alt ettersom barnet reiser med begge foreldrene, kun den ene av foreldrene eller ingen av de biologiske foreldrene. For reise med barn - se sjekkliste og les mer her.

Areal
1 220 000 km2.

Banker
Bankenes åpningstider er vanligvis:
Mandag – Fredag 9:00 – 15:30
Lørdag 8:00 – 11:00

Mange av de større hotellene har mulighet for å veksle fremmed valuta. De fleste butikker og hoteller aksepterer kredittkort som VISA og Eurocard.

Befolkning
Ca. 43 mill innbyggere. Herav ca. fem mill i Afrikas tredje største by Johannesburg. Den administrative hovedstad er Pretoria, Cape Town er den parlamentariske hovedstad, og Bloemfontein er juridisk hovedstad.

Priser og tips
Der er i Sør-Afrika vanlig å gi tips. Tips gis normalt til koffertbærere på flyplassen og på hoteller (ca. ZAR 20 per bagasje tralle), personale på restauranter og hoteller (ca. 10 % av regningens pålydende), og sjåfører på rundreiser (normalt ZAR 20 per dag per person). På safari lodger betaler man ofte safariguiden/sjåføren et litt høyere beløp etter safarien (ZAR 20-30 per dag). På bensinstasjoner betaler man vanligvis tankeren ZAR 2-5.

Sør-Afrika er et forholdsvist billig land å leve i. Spiser man f.eks. på restaurant, koster en to-retters meny ca. ZAR 100, en flaske vin koster fra ca. ZAR 60, øl ca. ZAR 8-10 og mineralvann ca. ZAR 5-8.

Påkledning
Da klimaet i Sør-Afrika varierer meget fra det ene området til det andre er det en god ide å ta med litt av hvert på reisen gjennom landet. Dagtimene er generelt lune eller varme, med november–februar som de varmeste månedene, hvor vintermånedene (april-juli) er mildere. Året rundt kan kveldene og nettene være kjølige, uansett hvor i landet du befinner deg.

På safarireiser starter dagene tidlig, og det er ofte kjølig. Ta med deg en god varm genser og eventuelt en vindjakke samt et skjerf i halsen. Spesielt i vinterhalvåret er det viktig å ha varmt tøy med til safarien – en lue og et par vanter kan også anbefales.

Påkledningen i Sør-Afrika er ellers meget avslappet; likevel ser man på de fleste hoteller gjerne at herrene ifører seg lange bukser til middagen.

Med hensyn til fottøy anbefaler vi at du tar med deg et par gode sko eller støvler til å gå fotturer i, samt et par sandaler.

Språk
Sør Afrika har 11 offisielle språk: engelsk, zulu, xhosa, nord- og sydsotho, swazi, tswana, ndebele, venda, tsonga og afrikaans. Som turist i landet vil man nesten alltid kunne gjøre seg forstått på engelsk.

Religion
Nesten alle religioner finnes i Sør Afrika. Ca. 80 % er kristne, to % er muslimer, og 18 % bekjenner seg til andre trosretninger. Det er fortsatt stor respekt for fortidens ånder.

Valuta
Rand (Zar eller R) = 100 cent.

Du kan betale eller veksle til Rand med US dollar, Euro, engelske pund, og alle førende kredittkort i Sør Afrika. Bensin skal som regel betales kontant, og i mindre byer på landet kan du ikke regne med at de tar i mot annet enn rand.

Tidsforskjell
Norsk sommertid: Ingen tidsforskjell.
Norsk vintertid: + 1 time i Sør Afrika.

Vaksinasjoner
Det kreves ingen vaksinasjoner, hvis du ankommer direkte fra Europa. Men vi råder deg til å få en vaksinasjon mot stivkrampe. Snakk med din egen lege om en forebyggende malariakur en uke før avreisen, dersom du besøker den nordøstlige delen av landet.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Rovos Rail - Dar Es Salaam reise

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.