Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16. Lørdag stengt.

Sanctuary Chichele Presidential Lodge

9 dager / 7 netter, pris fra 29.495,-
Land
ZAMBIA
Områder
South Luangwa
Varighet
9 dager / 7 netter
Safaritype
Familiesafari, All Inclusive Safari, Blixen Silver
Innkvartering
Lodge
Transportmidler
Firehjulstrekker
Sanctuary Chichele Presidential Lodge

South Luangwa Nasjonal Park er kjent som én av Afrikas mest mangfoldige parker, hvor den enorme Luangwa River gir liv og næring til dyr og fugler.
På Sanctuary Chichele Presidential Lodge er de eksperter i å gi barn noen flotte og lærerike bush-opplevelser.

 • South Luangwa Nasjonal Park
 • Zambias kultur og natur
 • Fotosafari
 • Walking safari
 • Verdens største bestand av flodhester
 • Historisk Lodge

Det frodige Zambia

Sanctuary Chichele Presidential Lodge ble bygget på 70-tallet som et fristed for President Kenneth Kaunda.

Lodgen er fortsatt holdt i kolonistil, og med beliggenhet oppe på toppen av en grønn ås med utsikt over den åpne savannen får du en ekte Karen Blixen følelse!
Tur kart
7 netter South Luangwa Sanctuary Chichele Presidential Lodge
DAG 1
AVREISE NORGE


Dere reiser fra Oslo til Lusaka med to flybytter underveis.


DAG 2
ANKOMST SØR-AFRIKA


Dere ankommer i dag Lusaka. Etter at innreiseformalitetene er unnagjort sjekker dere inn på nytt til Mfuwe.

Ved ankomst til Mfuwe flyplass blir dere møtt av sjåføren deres som kjører dere til Sanctuary Chichele Presidential Lodge

Overnatting: Sanctuary Chichele Presidential Lodge
Måltider: All Inclusive med safariaktiviteter
DAG 3 - 8
SOUTH LUANGWA NASJONAL PARK


South Luangwa Nasjonal Park dekker et areal på over 9.000 km².

Parken strekker seg langs Luangwa River som er en viktig kilde til liv og næring for hele det sørlige Afrika.Elven gir hele parken en fantastisk frodighet, som veldig mange dyre- og fuglearter nyter godt av.

I tillegg til de alminnelige antilopeartene som holder til i det sørlige Afrikas Mopane bush, finner man to meget sjeldne arter i South Luangwa. Thornicroft giraffen (også kaldt Luangwa Giraffen) lever kun i denne parken. Den er en av de 9 underartene av giraffer som finnes i hele Afrika. Dessuten kan man være heldig og se en Crayshay's Sebra som er en underart av den alminnelige savanne sebraen (også kaldt Bushells Sebra). Crayhay's Sebra har mer klare og smalere striper enn Bushells Sebra.I og omkring Luangwa elven lever verdens største bestand av flodhester samt en meget stor bestand av krokodiller.

Flodhestene holder gresset langs elven kort og rikt på næring, hvilket er til fordel for alle gressetere som kommer ned til elven for å drikke.Den store parken er også hjemsted for de afrikanske villhundene, som anses for å være en av de mest truede viltarter i hele Afrika. Hundene jager i flokk, og har stor glede av den store mengden vilt i parken og de mange åpne slettene som slynger seg inne mellom bushen.

Chichele Wild Dogs March
Frodighet gir også et rikt fugleliv, og mer enn 400 forskjellige fuglearter har funnet veien til South Luangwa Nasjonal Park.

Nyasa_Lovebird_Allopreening_South_Luangw

Fra Sanctuary Chichele presidential Lodge kan du dra på walking safari i bushen med en erfaren guide. En opplevelse for livet, når man føler Afrika tett på kroppen.Det er også mulighet for å besøke lodgens prosjekt, som er støtte og utvikling av den lokale landsbyskolen Uyobo.

Lodgen egner seg riktig godt til barn. Her er barn i alle aldre velkommen, og det lages mange morsomme aktiviteter for barn. De kan bli med og lære å spore viltet, lage lokale matretter eller lage sitt eget papir av elefantenes "avfall".

Chichele Presidential Lodge 2

Sanctuary Chichele Presidential Lodge ble bygget til president Kenneth Kaunda på 1970-tallet. Her kom han med familien sin, når de skulle bort fra storbyen Lusaka og nyte livet i bushen.

Chichele Presidential Lodge

Lodgen er holdt i gammel kolonistil og plassert på toppen av de grønne åsene som Hemingway beskrev meget levende.

Zambia Chichele Presidentail Lodge

Det gir en fantastisk utsikt ut over landskapet og ikke minst noen ubeskrivelige solnedganger.

Rommene er romslige og lyse, og har alle en terrasse og fantastisk utsikt.Overnatning: Sanctuary Chichele Presidential Lodge
Måltider: All Inclusive med safariaktiviteter


DAG 9
HJEMREISE


Etter frokost blir dere kjørt til Mfuwe flyplass, hvorfra Dere flyr til Lusaka og videre til Norge med to stopp underveis.
 
7 netter med All Inclusive
Pris pr person
Periode Dobbelt
15.06.18 - 31.10.18 38.095
01.11.18 - 14.12.18 29.495
Prisen inkluderer
 • Fly fra Oslo - Lusaka - Mfuwe t/r
 • Flyskatter og avgifter
 • Transport fra Mfuwe flyplass - lodge t/r
 • 7 overnattinger i suite
 • All Inclusive (mat og drikkevarer, unntatt champagne og premium merker)
 • Vask av klær
 • Safariaktiviteter (4x4 og walkingsafari)
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Sanctuary Chichele Presidential Lodge

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Zambia

Zambia er et relativt tynt befolket land med en frodig, variert natur og en vennlig befolkning som tilbyr besøkende på mange muligheter. Landet er dessuten trygt å reise i, og i en økonomisk positiv utvikling som gjør at også infrastrukturen er under rask utbygning.

Zambia er mere end dobbelt så stort som Tyskland, og overveiende beliggende på et høylandsavanne platå mellom 1000 og 1600 meter over havet. De største mengder av vilt finner man derimot i dalene rundt landets største elver, som er Zambezi, Luangwa og Kafue. Her har man opprettet noen av kontinentets største og beste nasjonalparker og reservater. Ytterligere bør sjø- og sumpområdene rundt Lake Bangweulu nevnes, samt de store sjøene i nord, som f.eks. Tanganyikasjøen.

Man vet relativt lite om de i dag ca. 70 etniske gruppers historie før kolonitiden. Imidlertid vet vi at hovedparten stammer fra flere bølger av innvandringer nordfra, som opprettet mindre stater, som handlet via kystene med bl.a. kobber, som også i dag er en viktig inntektskilde for landet.
De tre berømte ekspedisjoner som David Livingstone foretok i andre halvdel av 1800-tallet gikk gjennom Zambia. Det var også her han døde i 1873, i den sydlige delen av Bangweulu sumpene.

Victoriafallene som Livingstone ”oppdaget” er Zambias største turistattraksjon, og tilbyr utover det fantastiske synet av fallene fra vann, land og luften, også en rekke mer eller mindre adrenalingenererende aktiviteter som f.eks. rafting, bungijump, elefantridning og mye annet. Dessuten er det mulighet for mere avslappende aktiviteter, f.eks. båttur på Zambezielven, tradisjonell safaritur eller noe som Zambia er kjent for, nemlig safari til fots – Walking Safaris.

Zambia har, i tillegg til meget fine bestander av kjente dyr som elefanter, bøfler, løver og leoparder, også en rekke mindre kjente men
spennende antiloper, samt ca. 740 fuglearter.

Hotell og lodge standarden er steget betydelig de siste 10 årene, så her er det fasiliteter for enhver smak.

Velkommen til Zambia!  

Lokal tid...

Reisetid

South Luangwa Nasjonalpark
South Luangwa Nasjonalpark ligger i det østlige Zambia, nær grensen til Malawi. Parken er på godt 9.000 km² og er en av Afrikas fineste safariparker. Den byr på safariopplevelser i særklasse!

Rundt den forfriskende Luangwa River samles parkens dyr i stort antall for å drikke og jakte. Parken huser over 60 forskjellige dyrearter og over 400 forskjellige fuglearter. Området er fascinerende på mange måter: i de tørre vintermånedene består South Luangwa av åpen gylden savanne, men over sommeren forvandles dette landskapet til et mekka av grønt, når regnet får planter og blomster til å gro.

En uslipt diamant for dem som brenner for en riktig opplevelsesreise.

Lower Zambezi Najoonalpark
Når du sakte nærmer deg Lower Zamebezi Nasjonalpark får du et fantastisk inntrykk fra flyet av det vakre området. Zambezi-elven fremstår nesten uvirkelig med smale kanaler som omgir de små øyene, og allerede ved innflyvingen kan man være heldig å se elefanter og flodhester som bader og beiter i det frodige området rundt elven.
Safari aktivitetene er mange. Her kjøres safari om dagen og etter mørkets frembrud, og her er gode forhold for safari til fots. Vannaktivitetene er veldig populære. La deg drive med strømmen i en kano ned de rolige kanalene – en perfekt måte å oppleve dyre- og plantelivet på nært hold. Båtcruise og fisketurer på Zambezi-elven er også et must!

Kafue Nasjonalpark
Kafue Nasjonalpark er Zambias største park på ca 22.000 km². Ved ankomst til Kafue blir du overveldet av størrelsen på dette område. Alt virker uberørt, rått og vilt. Selvom parken primært består av flatt landskap er det en rekke interessante elver, skogområder og åpen savanner. Her er grunnlaget for noen flotte safari opplevelser på nært hold.

Livingstone
Livingstone er den viktigste byen ved Victoriafallene på Zambia siden. En tur forbi Victoriafallene er et must, men det er også nok av andre aktiviteter i området, for eksempel helikoptertur, en båtcruise eller en tur til Livingstone Island som ligger like ved fossen.

Vær og klima i Zambia

Hos Blixen Tours får vi ofte spørsmålet: “Når er det beste tidspunktet å reise til Zambia?

Men svaret på dette spørsmålet er faktisk mer komplisert enn som så. Det kommer nemlig an på flere ting, for eksempel hva du ønsker at din ferie skal inneholde, hvor i Zambia du ønsker å reise og hva dine interesser er. Det kan faktisk bety at det som er en persons beste reisetidspunkt, kan være en annen persons verste tidspunkt.

Derfor finner du her en beskrivelse av klimaet i Zambia. Ingen kan likevel forutsi været 100 % – spesielt ikke nå som været i Afrika blir mer og mer uforutsigbart, sannsynligvis på grunn av den globale oppvarmingen, og vi plutselig ser regnbyger i ørkenen eller omfattende tørke når det egentlig skulle regnet. Derfor gir denne beskrivelsen kun et generelt overblikk over været og klimaet i Zambia i løpet av året.

I desember, januar, februar og mars faller størstedelen av nedbøren i Zambia. Jo lenger du kommer mot nord, jo tidligere starter regnet og jo senere stopper det igjen. Det kommer generelt mer regn i de østlige og de høyereliggende områdene enn det gjør i de vestlige og i lavlandet. Disse månedene kalles for Zambias ”Emerald Season”. I denne grønne og frodige “smaragd-sesongen” stenger de fleste camper, og mange uasfalterte veier i Zambia blir ufremkommelige.

I april og mai stilner regnet av. Landskapet er fortsatt grønt, men begynner sakte men sikkert å tørke inn. Nattetemperaturen begynner å falle, særlig i de høyere-liggende og i de sørlige områdene.

I juni, juli og august er nettene kalde, mens været om dagen er klart og varmt. Reiser du hit i disse månedene, så husk å ta med varmt tøy dersom du skal ut når solen har gått ned, da noen kvelder og netter blir veldig kalde. Mange av Zambias små bush camps åpner i begynnelsen av juni, når veiene er blitt så tørre at de igjen er farbare. Dette er starten på høysesongen i disse områdene, hvor det som oftest er skyfritt vær og hvor det for hver safaritur sees flere og flere ville dyr på savannen.

I september og oktober fortsetter temperaturen å stige; i de lavtliggende daler, som Lower Zambezi, Mana Pools og Luangwa Valley kan det bli meget varmt i oktober. Det positive er at safariturene blir ekstra opplevelsesrike her, da dyrene holder seg i nærheten av det lille vannet de kan finne.

Været i november varierer; det kan være varmt og tørt som i oktober, eller det kan være tidspunktet for sesongens første regnbyger. Faktisk er dette ofte en meget interessant måned å besøke Zambia, da du noen dager kan oppleve begge værtyper.

Veiledende regn og nedbør i Zambia ( i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
218 196 106 21 4 0 0 0 0 15 91 186

Veiledende temperaturer i Zambia (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
26/17 26717 26716 26/15 25/12 23/10 23/10 26/12 29/15 31/18 29/18 27/17


Kilde: worldweatheronline.com

Hovedstad
Lusaka

Innbyggere
ca 16 millioner

Språk
Engelsk og ca. 70 opprinnelige afrikanske språk

Religion
Kristendom, islam, hinduisme

Valuta
Kwancha

Visum og pas
Uansett oppholdets lengde kreves det visum for norske statsborgere for innreise til Zambia. Visum koster USD 50 for en enkelt innreise. Visum kan kjøpes ved innreise og skal betales kontant.
Visum kan også søkes gjennom Zambias ambassade i Stockholm. Det vil være en behandlingstid på inntil 7 dager og dette koster SEK 325.
Det kan også søkes om visum online hos Zambias Ambassade med en behandlingstid på 2-3 dager. Det elektroniske visum skal printes ut og medbringes sammen med pass, gebyret på USD 50 betales kontant ved innreise til Zambia. Vi anbefaler at man køper visum til Zambia ved innreise.
Ditt pass må være gyldig i minimum 6 måneder etter utreise og det må være minst to blanke sider som vender mot hverandre for visum.
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Sanctuary Chichele Presidential Lodge

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.