Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16. Lørdag stengt.

Sør-Afrika Safari og Golf

14 dager / 12 netter, pris fra 43.195,-
Land
SøR-AFRIKA
Områder
Kryger Parken, Garden Route, Vinlandet og Cape Town
Varighet
14 dager / 12 netter
Safaritype
Kjør selv, Blixen Gold
Innkvartering
Hotell, Lodge
Transportmidler
Firehjulstrekker, Innenriksfly, Utleie bil
Sør-Afrika Safari og Golf

Sør-Afrika er kjent som en av verdens beste golf destinasjoner, og landet har fostret noen av verdens beste golfspillere. Enestående landskap, behagelig klima, vennlig befolkning, luksuriøs innkvartering og herlige matopplevelser er noen av ingrediensene på denne golfreisen.

 • Big5 Safari
 • Luksuriøse overnattingssteder
 • Storslåtte landskap
 • Blant Sør-Afrikas beste golfbaner
 • Garden Route
 • Vinlandet
 • Cape Town
 • Fantastisk mat

Safari i et av de beste områder Afrika har å by på, etterfulgt av golf og forpleining i Vinlandet

Safari i et av de beste områdene Afrika har å by på, etterfulgt av golf og forpleining på Garden Route, i Vinlandet og ved en av verdens vakrest beliggende byer, Cape Town.

Få land har så variert fauna, flora, befolkning og kultur i et så vakkert land med behagelig klima. Det nordøstlige lavlandet er det primære safariområdet og her starter vi med å oppleve det utrolige mangfoldet av store og små dyr i et område hvor 6 forskjellige økosystemer danner basis for alt man kan ønske seg av safariopplevelser. Arathusa Lodgen har en av de beste plasseringer i området og med luksuriøs innkvartering, personlig service og dyktige guider venter store opplevelser.

Vi flyr til Garden Route hvorfra den siste delen av reisen er kjør-selv, og på sørkysten venter en slående og annerledes natur. Kystområdene er grønne med vakre fjell, juv og laguner og i innlandet blir det tørt og dramatisk. Her er det så mye plass at golfbanene har kunnet plasseres på noen av de absolutt vakreste steder på jorden og standarden er på topp. Vinlandet og Cape Town er også plassert mellom spektakulære grønne fjell hvor kun de beste råvarer finner vei fra marker og havet til de veldekkede bord.


Safari, transport og kjøretøy
I reservatet kjøres det i spesialbygde åpne safarikjøretøy. På Garden Route kjører man selv, og en bil står klar ved flyplassen.

Innkvartering og standard
Høy standard i Sør-Afrika, Blixen Gull Standard.

Guide
Dyktige Sør-Afrikanske, engelsktalende Safariguider

Gruppestørrelse
Garantert avreise ved min. 2 personer.

Avreisedatoer
Hver dag

Barn på reisen
Barn over 12 år er velkommen
Tur kart
3 netter Arathusa Safari Lodge Sør Afrika
3 netter Kanonkop House Sør Afrika
3 netter Majeka House Sør Afrika
3 netter Steenberg Hotel Sør Afrika

Dag 1
Avreise Norge

Endelig er avreisedagen kommet.

Dag 2 (95 km)
Johannesburg – Sabi Sand reservatet

Etter at innreiseformalitetene er klare er det videre fly til Hoedspruit, hvorfra det er 2 timers kjøring til den flotte Arathusa Safari Lodge. Her er det lunsj og ”siesta” innen det om ettermiddagen er Safarikjøring. Den sørlige delen av dette enorme safariområdet er det mest viltrike, og man har utvilsomt allerede på vei til lodgen stiftet bekjentskap med noen av de klassiske afrikanske dyrene. Etter safarikjøring og møtet med den fantastiske naturen, er det tilbake i lodgen leirbål, drinker, gode historier og lekker mat.

Måltider: All Inclusive
Innkvartering: Arathusa Safari LodgeDag 3-4
Sabi Sand reservatet

Dagslengden svinger noe med årstidene, men de beste tispunkt å se dyr på er tidlig morgen og kveld. Så den typiske rytmen er at man står tidlig opp og får kaffe/te/kjeks, kjører morgensafari i 2-3 timer og kommer deretter hjem til frokost. Avhengig av gjestenes ønsker kan det arrangeres vandresafari eller andre aktiviteter og deretter kjører man på ettermiddagen igjen på safari. Det er alltid masse liv med fugler i leiren, og dyr som kommer ned for at drikke, så man keder sig aldrig. Fordelen ved et privat reservat er at man kan kjøre og vandre når og hvor man vil i området.

Krygerområdet som ut over Kryger nasjonalpark omfatter en rekke private reservater og likeledes er forbundet med nasjonalparker i Mozambique og Zimbabwe utgjør i dag et område på nesten Danmarks størrelse og skal på sikt omfatte 100.000 kvadratkilometer. Dyrene beveger seg fritt og man kan derfor oppleve en mengde forskjellige arter bl.a. er det 147 pattedyrarter her - ikke overgått noe sted i verden. Det er likeledes over 500 fuglearter hvorav over 300 forekommer i nærområdet.

Måltider: All Inclusive
Innkvartering: Arathusa Safari LodgeDag 5 (60 km)
Kryger – Garden route

Vi har tid til en siste safarikjøring innen vi kjører til Kryger flyplass, hvorfra det er flyvning til Garden route. Her står bilen vår klar på flyplassen og vi kjører langs fine veier gjennom vakker natur, de 60 km til Knysna hvor vi bor på det prisvinnende Kanonkop House. Vi bor her i utkanten av den vakre byen Knysna som er midtpunktet på den vel 200 km lange Garden Route. Området ligger primært langs kysten og har vakre laguner, store juv og fjell som mot kysten er grønne og mot innlandet er mere tørre. Knysna ble grunnlagt som utskipningshavn for de verdifulle tresortene som finnes her, og bærer stadig preg av denne arven. Få byer ligger vakrere og området innbyr til et vell av utendørsaktiviteter akkurat som de lokale kunstnere selger fine ting og en rekke restauranter tilbyr fremragende lokale spesialiteter.

Måltider: All Inclusive
Innkvartering: Kanonkop House


Dag 6-7
Pezula og Semola Golfbaner

To dager på to verdensklasse 18 hulls golfbaner i storslåtte omgivelser.

Pezula ligger spektakulært til ut mot det Indiske Hav hvor dramatiske klipper danner grensen til havet hvor hvaler, seler og delfiner boltrer seg. Ikke mange golfbaner i verden kan matche denne beliggenheten, og det milde klimaet året rundt skaper optimale betingelser.

Simola ligger i det kuperte landskapet bak den vakre Knysna Lagune og fra banen er det utsikt til både elv, lagune, hav og fjell. Simola ligger akkurat som Pezula, kun et par kilometer fra der hvor vi bor og er ganske enkelt å finne. Resortet huset de danske fotballspillerne under VM i 2010.

Måltider: Frokost
Innkvartering: Kanonkop House

Dag 8 (450 km)
Garden Route

Den foreslåtte ruten denne dagen går vestpå igjen gjennom lagunelandskapet, over et storslått pass, og deretter er det en langstrakt tørr dal kalt ”Lille Karoo” hvor det er noen flotte grotter og strutsefarmer som er verdt et besøk. Har man lyst til å oppleve disse severdighetene er det lurt å kjøre tidlig på dagen, da det er en del kjøring gjennom Lille Karoo og i vinlandet før man kommer til vinlandets hovedby Stellenbosch hvor vi har de tre neste overnattingene.
På veien hit kjører vi gjennom byen George, som er en sentral by for landbruk, handel og undervisning. Den ligger ved Oteniqua-passet som tar oss over fjellene og inn til Oudtshoorn som er hovedbyen i Lille Karoo, samt strutseområdene hvor det er ca. 1 mill. strutser. Herfra går det videre mot vest ad ”Route 62” som går gjennom tørre, vakre landskap og til vinområdene hvor det igjen blir grønnere.
Måltider: Frokost
Innkvartering: Majeka House


Dag 9-10 (50 km)
Stellenbosch

Dagen byr på enda en berømt golfbane, Erinvale golf Club, beliggende ved foten av et fjell blant vinmarker og med utsikt over havet. Området er kjent som et av de dyreste beboelsesområdene i Sør-Afrika, og det er det en god grunn til – flotte gamle vingårder, vakre fjell og lange hvite sandstrender. Den følgende dagen er det ikke noe program, men i hvalsesongen fra juni til desember kommer flere slags store hvaler tett på den nærliggende kysten, og Hermanus 50 km unna går for å være det beste stedet i verden for å se hvaler fra kysten. Her er det også vingårder samme som det er omkring Stellenbosch, og dem kan man besøke året rundt.

Måltider: Frokost
Innkvartering: Majeka HouseDag 11-13
Kapphalvøya

Vi forlater det vakre vinlandet, og kan denne dagen kjøre en tur på Kapphalvøya til Kapp Det Gode Håp. Det er en storslått utsikt på Table Mountain og Table Bay når man kjører gjennom Cape Town, akkurat som veien langs kapphalvøyas vestkyst må betegnes som en av verdens vakreste. Fra Hout Bay kan man ta båt ut til en selkoloni, og etter at man har vært på den spektakulære sørspissen og Kapp Det Gode Håp, er det ved Simons Town på østsiden en spennende pingvinkoloni. Allerede på 1500-tallet konstaterte den berømte engelske Sjøfarer Sir Francis Drake, at dette var det vakreste kapp han hadde sett på hele sin jordomseiling.

Vi har 3 overnattinger på det stilfulle og historiske luksushotellet Steenberg, som ligger i forbindelse med Steenberg golfbanen med vakker utsikt over Table Mountain og andre fjell, samt vinmarker og havet lengre borte. Det er inkludert Green-Fees den påfølgende dag.

Den siste hele dagen på turen kan brukes til å dra opp på det berømte Table Mountain, hvor utsikten kan ta pusten fra selv garvede globetrottere. Cape Town har også et spennende sentrum med museer, parker og markeder, og det berømte Waterfront området er Sør-Afrikas mest populære turistattraksjon. Her er det en mengde restauranter, butikker, underholdning, museer og båtturer bl.a. til Robben Island hvor Nelson Mandela satt fengslet i mange år.

Måltider: Frokost
Innkvartering: Steenberg HotelDag 14
Avreise (35 km)

Dette er avreisedagen hvor man kan slappe av eller gjøre de siste innkjøp innen bilen avleveres på den nærliggende flyplassen før flyreisen til Norge.


Dag 15
Ankomst Norge

Vi ankommer Norge i løpet av dagen.

 
Sør-Afrika Safari og Golf
Pris pr person
Periode Dobbelt
01.09.17 - 15.12.17 43.195
Prisen inkluderer
 • Flybillett Norge - Johannesburg
 • Fly Johannesburg – Kruger
 • Fly Kruger - George
 • Fly Cape Town - Norge
 • Alle flyplass-transfers
 • Flyskatter
 • 3 netter Arathusa Safari lodge, All Inclusive*
 • * Alle måltider
 • * Kaffe og Te
 • * To daglige safarikjørsler
 • * Safari til fots
 • Engelsktalende spesialist sjåfør/guider på hele safarien
 • Entré og avgifter til Sabi Sands reservatet
 • 9 dager billeie (Gr.B) Hyundai 120 Hatch, SA Europcar Classic Plus forsikring
 • 3 netter Kanonkop House, Forest Suite, inkl. frokost
 • 1 x Green Fees Pezula golf course
 • 1 x Green fees Simola golf course
 • 3 netter Majeka House, inkl. frokost
 • 1 x Green fees Erinvale golf course
 • 3 netter Steenberg Hotel, inkl. frokost
 • 1 x Green fees Steenberg golf course
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Vask av klær
 • Tips, beregn ca. USD 5-15 pr. person pr. dag (til sjåførguide på safaridelen)
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Sør-Afrika Safari og Golf

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Sør-Afrika - Hele verden i et land

Et fascinerende lappeteppe av forskjellige befolkningsgrupper, 11 offisielle språk og alle tenkelige og utenkelige måter å leve sitt liv på.

Det er ikke så merkelig at Sør-Afrika kalles regnbue-nasjonen, for her finner du alle skaperverkets farger og alle muligheter for safari, storbyferie, golf, vin, kulturopplevelser og badeferie. Apartheid ble avløst av Mandela og demokrati, og landet er stadig preget av store forandringer.
Men det er fortsatt alt fra fattige townships til overdådige villaer og skyskrapere her. Og her er som alltid blendende hvite sandstrender, frodige regnskoger, idylliske havområder, flotte majestetiske fjell og åpne savanner.

Her lever elefanter, løver, antiloper, nesehorn, giraffer og mange slags fugler, samt, lengst mot syd, pingviner, hvaler og seler.

Du kjeder deg ikke i Sør Afrika!

 

Lokal tid...

Reisetid

14-16 timer avhengig av flyselskap

Reisen til Sør Afrika er typisk med avreise fra Oslo, med mellomlanding og flybytte i en europeisk storby, Qatar eller Dubai avhengig av flyselskapet. Flytiden er ca. 14-16 timer avhengig av flyruten og destinasjonen.

Til Sør Afrika benytter vi oftest flyselskapene Emirates, South African Airways, KLM, Swiss, British Airways og Lufthansa.

Mpumalanga Provinsen
Mpumalanga betyr ”Stedet hvor solen står opp”. Her er det store plantasjer med skog, bananer, appelsiner og sitroner. Det var her det første “goldrush” fant sted i 1873 ved den lille byen Pilgrim’s Rest. I dag har man fine veier på Panoramaruten, hvor man kan se de første gullgraverbyer, og hvor grensen mellom det ca. 2 000 meter høyt beliggende høyland og det over 1 000 meter lavere lavland er markant og spektakulært, med enorme kløfter, sprudlende fossefall og endeløs utsikt.

Her kan den aktive gjest vandre, spille golf,
nyte fjell og se på fuglelivet.

Krüger Nationalpark
Landskapet endrer totalt karakter, både topografisk og vegetasjonsmessig, når man kommer ut i lavlandet. Krügerparken er det største området, hvor gode veier og ”restcamps” med fine overnattingsfasiliteter gjør det enkelt å komme tett på Afrikas storvildt.

Området som i dag har fri adgang for dyrene til de private områder i vest og til nyoprettede parker i nabolandet Mozambique, har den største variasjon av pattedyr i verden.

Pilanesberg Nationalpark og Sun City
Pilanesberg Nationalpark er blant Sør Afrikas største naturparker og godt beferdet med dyreliv, inklusiv ”the Big Five” (elefant, løve, leopard, nesehorn og bøffel). Utover ”de fem store” er det mange andre dyr som bl.a. geparder, flodhester og en stor bestand av forskjellige antiloper. Fra Pilansberg til forlystelseskomplekset Sun City er det ikke særlig langt.

Sun City er laget i fantasiens verden. Ut over fire turist- og luksushoteller er det et stort utvalg av fornøyelser for store og små. Her finnes en kunstig innsjø med bølgeanlegg omgitt av palmer og strand. Videre er det kasino, kino, joggestier, golfbaner, hesteridning, squash- og tennisbaner, vannsportsaktiviteter, minigolf, butikker og et utvalg av restauranter og barer.

Madikwe - Northwestern Province
Madikwe Game Reserve er en af Sør Afrikas nyere safariparker og fortsatt forholdsvis ukjent.

Parken ligger fire timers kjøring nordvest for Johannesburg på grensen til Botswana. Den er Sør Afrikas fjerde største park. Parken ligger i malariafritt område og byr på safari med ”the Big Five”. Også de sjeldne ville hundene finnes her. Et utrolig variert landskap, fra Marico-elven i øst over akaciesavanner til de imponerende Dwarsberg fjellene i syd.

Over en periode på seks år er bestanden av vilt vokst med ca. 10 000 dyr, satt ut i det største gjennoprettingsprosjekt noensinne, ”Operation Phoenix”.

KwaZulu-Natal
Her finner man majestetiske fjell, fantastiske dyreparker, vakre strender og afrikansk, indisk og europeisk kultur i en fargerik blanding.

Drakensberg er, med sine 3 500 m høye tinder, de høyeste og vakreste i det sydlige Afrika.
Det er storslåtte områder med enestående fauna, flora og krystallklar fjelluft. De nordøstligste områdene er storviltets domene, og her finnes noen av Sør Afrikas beste safariområder.

Hluhluwe-Umfolozi Nationalpark er det største. Her ble det hvite nesehornet reddet fra total utryddelse. Ved nordkysten finnes noen av verdens mest interessante våtområder med et overveldende maritimt liv, mangrovesumper og et overdådig fugleliv. I havet finnes verdens sydligste korallrev, som er et eldorado for dykkere.

Rundt millionbyen Durban dominerer sukkerrørsmarker, elver og fine strender.

Garden Route
Garden Route er navnet på området som dekker en kyststrekning på rundt 200 km fra den historiske byen Mossel Bay til den spektakulært beliggende Storms River i øst, samt området i det tørre Karoo i innlandet omkring Outdshoorn.

De parklignende landskaper, den barske kyst, store laguner, skoger, fjell og landbruksområder er en del av landskapet, som har gitt sitt navn til området. Langs kysten er det frodig, med store skoger og landbruksland, som veksler mellom lagunesystemet ved Wilderness og Knysna, som er blant perlene på ruten. Populære aktiviteter i området er seiling i lagunene, tur med damptog, vandring langs kysten og i skoger og fjell.

Drar man gjennom noen av de maleriske pass over fjellene, skjer det en forvandling til et meget tørrere landskap, hvor strutseavl, vin- og fruktdyrking preger landskapet. Et besøk på en strutsefarm med veddeløp er populært, likeså de fantastiske Kangogrotter som åpenbarer en utrolig eventyrverden av dryppstein i farger og fasonger, som overgår ens villeste fantasi.

Det vestlige Kapland
For over 500 år siden kom de første europeerne til dette vakre området, i deres søken etter sjøveien til India. Med det 1 000 m høye og flate Table Mountain som majestetisk bakgrunn, ligger Cape Town utroligt vakkert til. Turen 40 km sydover til Kapp det gode håp, samt vinlandet mot nord og øst byr på massevis av opplevelser.

Blant Cape Towns mange attraksjoner kan nevnes en tur med kabelbanen til toppen av Table Mountain, The Victoria & Albert Waterfront med restauranter, butikker, underholdning, seilturer og mye mer. Det er spennende arkitektur i den multikulturelle byen, en enestående botanisk hage og Sør Afrikas parlament og byens eldste bygning, fortet, som i dag er et av byens mange museer. På vei til Kapp det gode håp ser man pingvin- og selkolonier, vakre bukter, hvaler og overdådig og sjelden vegetasjon.

Vinlandet starter kun en halv times kjøring fra Cape Town og strekker seg derfra 50-100 km nord- og østpå inn i valre daler, omkranset av de skjønneste fjell. De opp til 300 år gamle vingårdene er bygd i samme stil som de første nybyggernes. Du kan smake på spennende viner, og de gamle vinkjellerne vises frem med stolthet.

Den tørre vestkysten har laguner og underlige fjell, og langs sydkysten omkring Hermanus kommer hvalene helt inn til kysten. For de modige er det mulighet for å bli senket ned i et bur og dykke med den store hvithaien!

Været i Sør Afrika


Sør Afrika ligger på jordens sydlige halvkule. Når det er sommer i Sør Afrika er det vinter i Norge og omvendt. Klimaet er mildt med mange solskinnstimer, men det er stor variation i regnbuelandet.
Cape Town, en del av vestkysten og kystområdet ved Garden Route har Middelhavsklima og får det meste av sin nedbør fra april til oktober. Resten av landet er subtropisk og får størstedelen av regnet fra oktober til april.
Den varme havstrømmen fra Mosambique gir et fuktig og varmt klima på østkysten mens den kalde Benguelastrømmen gir et mer tåkete, men regnfattig vær på vestkysten. På højplateauet blant annet i byen Johannesburg kan det være frost om natten i vintermånedene fra juni til august, men dagene er varme og solrike.

Tørr periode (mai, juni, juli, august, september og oktober)
I Sør Afrika kommer det nesten aldri regn i den tørre perioden og luftfuktigheten er svært lav. Dette gjelder ikke for Western Cape-provinsen (sørkysten) som kan være våt og kjølig i den sørafrikanske vinterperioden.
I løpet av denne perioden er bushen svært åpen og det er lettere å se dyrene. Ved slutten av perioden er det meget tørt og begrenset med fugleliv, blomster og grønne områder.
I den tørre perioden er det svært få insekter i Sør-Afrika.

Mai er slutten på sommeren når du føler at nattetemperaturer begynner å falle.
I juni, juli og august kommer de kjølige nettene som kan være ned til frysepunktet. Her er det viktig og ha varme klær for tidlige turer i bushen. Dagtemperaturen vil ligge på ca 25 °C.
August er den mest forblåste måneden i Sør-Afrika.

I september og oktober begynner varmen å komme tilbake og fuktigheten øker. Man kan oppleve enkelte tordenbyger sent på dagen som renser luften og gir naturen etterlengtet næring.

Regn periode (november-april)
I løpet av denne perioden er kraftig regnvær om ettermiddag ikke uvanlig. Men det er sjeldent å oppleve at det regner hele dagen.
Det vil være grønt og bushen er tett så man må regne med at det i enkelte områder kan være vanskeligere å få øye på dyrene. Det vil i denne perioden være et rikt fugleliv og mange grønne planter og blomster.
Når det første regnet kommer i november begynner antilopene å få sine kalver og du vil se mange dyreunger.

Det vil typisk komme mest nedbør i desember, januar og februar.
Dagtemperaturen ligger på ca. 30 °C og kan i noen steder snike seg til rundt 40 °C.

I mars og april kan det fortsatt bli litt spredt regn, men vanligvis er det noen solfylte og klare måneder med lav fuktighet, varme dager og milde netter. Det er noen virkelig gode måneder for å besøke Sør Afrika da bushen fortsatt er grønn, men temperaturen har falt litt. Det er også en periode hvor vi som bor i norden trenger sol og varme.

Nedbør i Sør-Afrika (mm)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
122 106 91 33 6 25 10 10 21 60 117 117

Temperaturer i Sør-Afrika (dag/natt)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
27/16 27/16 26/14 24/10 21/5 19/3 22/6 25/9 27/13 27/14 27/14 28/15
Kilde: worldweatheronline.com

Visum
For norske statsborgere kreves det ikke visum til Sør-Afrika ved turistreiser i inntil 3 måneder. Likevel skal man medbringe en gyldig returbillett og et pass, som minimum må være gyldig i 30 dage ETTER HJEMREISE. Det er viktig at passet har to blanke sider overfor hverandre; har man ikke dette, risikerer man å bli avvist ved innreise til landet.

Reiser man med barn under 18 år til Sør-Afrika kreves det spesielle dokumenter alt ettersom barnet reiser med begge foreldrene, kun den ene av foreldrene eller ingen av de biologiske foreldrene. For reise med barn - se sjekkliste og les mer her.

Areal
1 220 000 km2.

Banker
Bankenes åpningstider er vanligvis:
Mandag – Fredag 9:00 – 15:30
Lørdag 8:00 – 11:00

Mange av de større hotellene har mulighet for å veksle fremmed valuta. De fleste butikker og hoteller aksepterer kredittkort som VISA og Eurocard.

Befolkning
Ca. 43 mill innbyggere. Herav ca. fem mill i Afrikas tredje største by Johannesburg. Den administrative hovedstad er Pretoria, Cape Town er den parlamentariske hovedstad, og Bloemfontein er juridisk hovedstad.

Priser og tips
Der er i Sør-Afrika vanlig å gi tips. Tips gis normalt til koffertbærere på flyplassen og på hoteller (ca. ZAR 20 per bagasje tralle), personale på restauranter og hoteller (ca. 10 % av regningens pålydende), og sjåfører på rundreiser (normalt ZAR 20 per dag per person). På safari lodger betaler man ofte safariguiden/sjåføren et litt høyere beløp etter safarien (ZAR 20-30 per dag). På bensinstasjoner betaler man vanligvis tankeren ZAR 2-5.

Sør-Afrika er et forholdsvist billig land å leve i. Spiser man f.eks. på restaurant, koster en to-retters meny ca. ZAR 100, en flaske vin koster fra ca. ZAR 60, øl ca. ZAR 8-10 og mineralvann ca. ZAR 5-8.

Påkledning
Da klimaet i Sør-Afrika varierer meget fra det ene området til det andre er det en god ide å ta med litt av hvert på reisen gjennom landet. Dagtimene er generelt lune eller varme, med november–februar som de varmeste månedene, hvor vintermånedene (april-juli) er mildere. Året rundt kan kveldene og nettene være kjølige, uansett hvor i landet du befinner deg.

På safarireiser starter dagene tidlig, og det er ofte kjølig. Ta med deg en god varm genser og eventuelt en vindjakke samt et skjerf i halsen. Spesielt i vinterhalvåret er det viktig å ha varmt tøy med til safarien – en lue og et par vanter kan også anbefales.

Påkledningen i Sør-Afrika er ellers meget avslappet; likevel ser man på de fleste hoteller gjerne at herrene ifører seg lange bukser til middagen.

Med hensyn til fottøy anbefaler vi at du tar med deg et par gode sko eller støvler til å gå fotturer i, samt et par sandaler.

Språk
Sør Afrika har 11 offisielle språk: engelsk, zulu, xhosa, nord- og sydsotho, swazi, tswana, ndebele, venda, tsonga og afrikaans. Som turist i landet vil man nesten alltid kunne gjøre seg forstått på engelsk.

Religion
Nesten alle religioner finnes i Sør Afrika. Ca. 80 % er kristne, to % er muslimer, og 18 % bekjenner seg til andre trosretninger. Det er fortsatt stor respekt for fortidens ånder.

Valuta
Rand (Zar eller R) = 100 cent.

Du kan betale eller veksle til Rand med US dollar, Euro, engelske pund, og alle førende kredittkort i Sør Afrika. Bensin skal som regel betales kontant, og i mindre byer på landet kan du ikke regne med at de tar i mot annet enn rand.

Tidsforskjell
Norsk sommertid: Ingen tidsforskjell.
Norsk vintertid: + 1 time i Sør Afrika.

Vaksinasjoner
Det kreves ingen vaksinasjoner, hvis du ankommer direkte fra Europa. Men vi råder deg til å få en vaksinasjon mot stivkrampe. Snakk med din egen lege om en forebyggende malariakur en uke før avreisen, dersom du besøker den nordøstlige delen av landet.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Sør-Afrika Safari og Golf

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

Arathusa Safari Lodge

Arathusa ligger vakkert til ved en innsjø som tiltrekker seg mange store og små dyr. Den luksuriøse Lodgen ligger i Sabi-Sand området som er en del av Greater Kryger

Velegnet for par
Velegnet for par

Dyreopplevelsene får man ikke bedre, og personale og guider er meget dyktige

Arathusa ligger vakkert til ved en innsjø som tiltrekker seg mange store og små dyr. Den luksuriøse Lodgen ligger i Sabi-Sand området som er en del av Greater Kryger som med tilstøtende reservater og Nasjonalparker har en størrelse nesten som Danmark.

Dette er Big5 (elefant, nesehorn, bøffel, løve, leopard) og Krygerområdet har den største variasjon av pattedyr i verden, så det er massevis av stort og smått å se på. Bl.a. ved innsjøen foran den vakre lodgen kan man være heldig å se alle de klassiske afrikanske dyrene. En koselig restaurant, bar, lounge samt et utsiktsdekk ved innsjøen er plassert slik at det fra alle steder kan sees dyr. Selv bassenget er anlagt slik at man kan bade, se dyr og få en drink samtidig. Maten er fremragende, både internasjonalt og lokalt inspirert bl.a. med viltkjøtt.

Barn: må være over 12 år på Arathusa Safari Lodge.

Veien hit

Det er fly til Hoedspruit 1 ½ time borte, Kryger 2 ¾ time borte (vakker kjøretur) og med et lite fly kan lodgens egen landingsbane benyttes. I bil er det ca. 2 ½ time til Nelspruit.

Beliggenhet...

 • Sør-Afrika
 • Northeast
 • Kruger
 • Kruger Private Reserves
 • Sabi Sand A
 • Sabi Sabi Reserve
Hvorfor bo her?
 • Kryger, med mangfoldig dyreliv
 • Flott beliggenhet ved innsjø
 • Dyktige guider og god service
 • Stilfull lodge
 • Herlig Spa
 • Fremragende mat

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Her er det to kategorier standard og luksusrom.
I standardrommene er det:
Air condition (om sommeren), varmeovn (om vinteren), minibar, safe, el 220 v, veranda, bad og toalett samt utendørs dusj, hårtørrer, telefon, moskitonett, kaffe og te.

I luksusrommene er det dessuten:
Eget minibasseng, stue og beliggenhet lengre borte for ytterligere privatliv.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Minibar
Safe
Balkong/terrasse
Te-/kaffemaskin
Telefon
Utendørs privat dusj/wc
Hårføner
Myggnett

Fasiliteter:
Infinity pool, bar, restaurant, souvenir shop, Visa/MasterCard/American express fasiliteter, Internett i resepsjon, utsiktsdekk ved innsjø

Restaurant(er)
Svømmebasseng
Spa/velvære
Internett, trådløs (gratis)
Suvenirbutikk
Safari - i åpne 4x4
Safari - tilbud om vandresafari
Icon 1

Kanonkop House

Et flott familieeid boutique guest house som ligger i naturskog med fantastisk utsikt over Knysna Lagunen. Perfekt utgangspunkt for golf og andre utendørs aktiviteter i den fantastiske omliggende naturen

Velegnet for par
Velegnet for par
Barnevennlig
Barnevennlig

Innredningen er elegant og moderne med Afrikansk inspirasjon

Litt utenfor Knysna, på et høydedrag i skogen, ligger Kanonkop House med en fantastisk utsikt over den store Knysna lagunen og de omliggende fjellene. Det lille hotellet har vunnet en rekke priser som et av Afrika beste. Det er alle former for aktivitetsmuligheter her – bl. a. vannsport, golf i verdensklasse, vandring, sykling og mye annet. Knysna har mange kunstnere som er inspirert av de flotte omgivelsene og spesielt treindustrien bidrar med møbler og kunsthåndverk. Innredningen er elegant og moderne med Afrikansk inspirasjon. Kanonkop har en lang rekke fasiliteter og service som gjør oppholdet til en enestående opplevelse.

Barn: er velkommen

Veien hit

Nærmeste større lufthavn er George, som ligger 60 km vestpå på fin vei. Det er 430 km til Cape Town og 230 km til Port Elizabeth.

Beliggenhet...

 • Sør-Afrika
 • Western Cape
 • East of the Cape
 • Garden Route
Hvorfor bo her?
 • Lite & stilfullt hotell
 • Mange fasiliteter
 • Fantastisk beliggenhet
 • Personlig service
 • Deilig mat
 • Et overflod av aktivitetsmuligheter

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Alle rommene har tv/radio, El 220 v

Paradise:
Romantisk rom med flott utsikt, King size seng, separat bad og toalett, utsikt fra badet.

Sunbird:
Privat balkong, King size seng (mulig med ekstra seng), stue areal, separat toalett/dusj.

Forest:
Ligger i skog, stor king size seng, separat toalett og bad, utendørs dekk med utsikt til lagune.

Sivuyile:
Queen size seng (mulighet for ekstra seng), utendørs dekk med utsikt, separat toalett, bad/dusj

No Matata:
Queen size seng (mulighet for ekstra seng), utendørs dekk med utsikt, separat toalett, bad/dusj

Rom- og suitefasiliteter

Safe
Te-/kaffemaskin
Hårføner
Internett, trådløs
TV, flatskjerm

Kanonkop House tilbyr:
Svømmebasseng, utsiktsdekk, utendørs stue, bar, restaurant og Internett (WI-FI).

Restaurant(er)
Svømmebasseng
Vaskeriservice
Møte- og konferensefasiliteter
Internett (gratis)
Lounge/bar
Icon 1 Icon 3

Middedorp Manor  

Velegnet for par
Velegnet for par

Moderne og klassisk luksus i smakfull kombinasjon med rolig og sentral beliggenhet

Middedorp Manor er et prisvinnende boutique gjestehus i det historiske Stellenbosch. Det 100 år gamle Victorianske huset er plassert i en stor romantisk hage hvor den vinovergrodde terrassen har utsikt til et herlig svømmebasseng. Stellenbosh er en kulturell perle med små lekre butikker og gourmet restauranter i behagelig gåavstand fra Middedorp Manor.

Veien hit

Der er ca. en halv times kjøretur til Cape Town Int. flyplass og i underkant av en times kjøretur til Cape Town.

Beliggenhet...

 • Sør-Afrika
 • Western Cape
 • Cape
 • Cape Winelands
 • Stellenbosch
Hvorfor bo her?
 • Vakkert historisk hotell
 • Smakfulle rom og fremragende service
 • Rolige omgivelser og koselig hage
 • Rett ved Stellenbosh historiske og spennende bysentrum
 • Rett ved fremragende restauranter og butikker

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
 

Romtyper:
Deluxe Suiter
Luxury Rom

Alle suitene har:
King-size seng, Internett, satellitt tv, film, DVD og hårtørrer.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Hårføner
Internett, trådløs
TV, flatskjerm
DVD
Romservice

Middedorp Manor tilbyr:
Svømmebasseng, Internett, WI-FI, bibliotek, vask av klær, 220v strøm, snackbar/Deli

Svømmebasseng
Internett, trådløs (gratis)
Vaskeriservice
Møte- og konferensefasiliteter
Lounge/bar
Forretningssenter
Romservice
Handicapvennlig
Bibliotek
Icon 1
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Sør-Afrika Safari og Golf

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.