Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Tanzania Highlights og Zanzibar

13 dager / 10 netter, pris fra 60.095,-
Land
TANZANIA, ZANZIBAR
Områder
Arusha, Tarangire N.P., Lake Manyara N.P., Ngorongoro krateret, Serengeti N.P.
Varighet
13 dager / 10 netter
Safaritype
Fly-in safari, Luksus safari Afrika, All Inclusive Safari, Safari og strandferie, Blixen Gold
Innkvartering
Lodge, Camp
Transportmidler
Firehjulstrekker, Innenriksfly
Tanzania Highlights og Zanzibar

Et safarieventyr i særklasse. Få det beste av det beste som Tanzania kan tilby, og opplev storslåtte naturomgivelser, et av Afrikas syv underverker og luksuriøs forpleining i små camper og lodger

 • Kilimanjaro
 • Tarangire Nasjonalpark
 • Ngorongoro krateret
 • Mara River
 • Zanzibar

Fra et av Afrikas syv naturlige underverker til luksuriøs forpleining på Zanzibar

Afrika har alt. En lang og spennende historie, en fantastisk og mangfoldig natur, et rikt dyreliv og uendelig mange muligheter til alle former for eventyr.

På denne 13 dagers turen, som tar deg med til Tanzania og Zanzibar, vil du få med deg noe av det beste disse stedene har å by på. Opplev et av Afrikas syv underverker, nemlig Ngorongoro krateret, hvor du får gode muligheter til å se "the Big Five" samt utallige arter av fargestrålende fugler. Du vil oppleve vakre og storslåtte naturområder, nydelige solnedganger og kilometerlange elver, samt spasere på de kritthvite sandstrendene som brer seg mellom Zanzibar og Det Indiske Havs asurblå vann.
Du drar på uforglemmelige safarier og ser savannens ville dyreliv på nært hold, og du vil bo i de mest luksuriøse omgivelser under stjernene, i intime camps og lodger, og på Matemwe ved stranden, omgitt av korallene rundt Zanzibar.
Tur kart
1 natt Mt. Meru Game Lodge
2 netter Olivers Camp
3 netter Sayari Camp
4 netter Matemwe Lodge

Dag 1
Avreise fra Norge

Endelig er avreisedagen her.

Tanzania safariDag 2
Ankomst til Tanzania

Ved ankomst Kilimanjaro flyplass blir vi møtt av vår guide som kjører oss til Mt. Meru Game Lodge.
Beliggende mellom de to spissene av Mount Meru og Mount Kilimanjaro ligger Mount Meru Game Lodge & Sanctuary, mellom Kilimanjaro Internasjonale flyplass og Arusha.
Mt. Meru Game Lodge drives av et svensk - engelsk ektepar som har gjort Tanzania til sitt hjem i mer enn 20 år. Lodgen har en vakker beliggenhet på sitt eget lille sted, ofte besøkt av antiloper, strutser, vannbukker, sebraer, bøfler og sorte og hvite Columbus-aper. De kun 17 rommene ligger velplassert rundt hovedbygningen.

Etter et godt måltid fra det storslåtte kjøkkenet er det tid for avslapping og nyte en god natts søvn.

Måltider: Middag
Overnatting: Mt. Meru Game LodgeDag 3
Frokost med utsikt over Kilimanjaro

Vi våkner opp til en vakker utsikt over Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro og nyter en deilig frokost i Mt. Meru Game Lodge’s hage, før vi flyr til Tarangire Nasjonalparks villmark og den luksuriøse bush campen i den sørligste delen av nasjonalparken; Olivers Camp. Eventyr venter oss på bush walks og night game drives langs urgamle baobatrær og spektakulære flokker av bøfler og elefanter.

Olivers Camp

Tarangire Nasjonal Park blir urettferdig ofte oversett i skyggen av Serengeti, men det er en forbløffende nasjonalpark, rik på dyreliv. Vi vil se massevis av forskjellige dyr som Thompson gaseller, bøfler og giraffer. Hovedattraksjonen i Tarangire Nasjonal Park forblir likevel de store flokkene med elefanter, ofte spredt langs horisonten på grønne gressarealer.

Olivers Camp er uten tvil lokalisert på det mest spektakulære stedet i parken, tett på Silale sumpene fyllt med dyr. Med utsikt over en av Minyonyo Pools’ elvesletter, en del av Tarangire elven, har campen en storslått utsikt og enkel adgang til massevis av dyreliv. Med kun ti romslige telt med flott beliggenhet, er intimiteten sikret, og et personale i verdensklasse sikrer deg opplevelser som gjestene ofte refererer til som noen av deres beste og mest inspirerende noensinne. De sjarmerende teltene har eget bad med varmt, rennende vann samt egen veranda med en spektakulær utsikt.

Tanzania Zebra

Etter lunsj i Campen er det tid til å slappe av og flytte inn i våre nye omgivelser, før vi begir oss ut i bushen på en kvelds safari. Mens solnedgangen nærmer seg, finner vi det perfekte sted å nyte en kald drink mens dagen står på hell.

Måltider: Helpensjon inkl. ”husets drikkevarer”
Overnatting: Olivers Camp, Tarangire Nasjonal ParkDag 4
Olivers Camp – Tarangire Nasjonal Park

Om morgenen er det mulighet for å dra ut i bushen på en walking safari. En walking safari er en fascinerende og intens opplevelse. Rangeren vår deler villig av sin enorme viten om dyr, spor og planter mens vi sporer opp og følger dyrenes spor.


Etter lunsj i campen er det tid til avslapping før et ettermiddags game drive tar deg til sumpene på søken etter storvilt.

Måltider: Helpensjon inkl. ”husets drikkevarer”
Overnatting: Olivers Camp, Tarangire Nasjonal Park


Dag 5
Det nordlige Serengeti

Det er tid for å si farvel til vår driver-guide som vil sette oss av ved flystripen i Manyara slik at vi kan fly til det nordlige Serengeti. Når vi ankommer ved Kogatende Airstrip blir vi møtt av vår guide med en velkomst drink og litt snacks før vi kan nyte et kort game drive til Sayari Camp.

Ved ankomst blir vi møtt av en av managerne og ønsket velkommen til campen med en kort omvisning på området, før vi blir vist til teltet vårt slik at vi kan stelle oss før den lekre lunsjbuffeten skal inntas.

Safari fly

Den uberørte naturen omkring Sayari Camp er en spektakulær destinasjon for viltliv. Tanzanias Mara River område er en av Afrikas største hemmeligheter, med en stor populasjon av dyr hele året rundt – akkurat som Masai Mara på Kenyas side av grensen, men uten et stort antall kjøretøyer. På grunn av den begrensede trafikken i området er off-road game driving mulig i noen av de beste game drive områdene rundt campen.

Sayari Camp Serengeti


Etter lunsj er det tid til å flytte inn i våre rom og slappe av på terrassen eller ved bassenget. Om ettermiddagen er det mulighet for game drive med sjangser til å få se kattedyr, nesehorn og en variasjon av andre arter i dette området.

Måltider: Helpensjon inkl. ”husets drikkevarer”
Overnatting: Sayari Camp, Serengeti
Dag 6-7
Sayari Camp, Serengeti

Det er i dag mulighet for å dra ut av campen tidlig og få piknik frokost, for deretter å vende tilbake til campen ved lunsjtid.
Alternativet er at du kan få frokost i campen, deretter dra ut av campen til picnic lunsj, og så vende tilbake om ettermiddagen. Hvis man heller ønsker det kan man slappe av ved bassenget eller få en av de behandlinger som spaet kan tilby (ansiktsbehandlinger, manikyr, pedikyr og massasjer).

Måltider: Helpensjon inkl. ”husets drikkevarer”
Overnatting: Sayari Camp, Serengeti

Sayari CampDag 8
Matemwe Lodge, Zanzibar

Etter frokost forlater vi Sayari Camp og drar til flystripen i Kogatende. Her tar vi farvel med vår guide, når vi går om bord på vårt Regional Air fly til Zanzibar. Når vi ankommer Zanzibar flyplass blir vi møtt av vår private sjåfør og kjørt til Matemwe Lodge på den nordøstlige delen av øya, i et mer avskjermet område som danner det perfekte sted for avslapning før vi skal hjem.

Matemwe er plassert på en klippe med utsikt over den hvite sandstranden som langsomt skråner ned mot Det Indiske Hav. Ved siden av lodgen byr korallene som ligger omkring Mnemba Atollen, på enestående dykking og snorkling.


Matemwe består av kun tolv strandhytter, alle med utsikt over Det Indiske Hav. Hver private veranda er møblert med store hengekøyer og sofaer, perfekt til å dagdrømme mens lokale dhow-båter driver forbi i det fjerne.

Måltider: Helpensjon - All Inclusive
Overnatting: Matemwe Lodge, Zanzibar

Matemwe Lodge ZanzibarDag 9-11
Matemwe Lodge, Zanzibar

Matemwe’s fredfyllte plassering og berømte avslappede atmosfære gjør dette til det ideelle stedet å puste ut og slappe av. Man kan tilbringe dagen med å hvile i dobbelthengekøyen, bli skjemt bort i det eksklusive spaet eller nyte noen av de mange aktivitetene på Matemwe. For de mer aktive gjestene er det populære aktiviteter som kajakkpadling, guidede korallrev- og landsbyturer, snorkling, dykking og utflukter til øyene. Da Matemwe er en fiskerlandsby, blir stranden brukt som base for landsbybeboernes levebrød. Man kan ofte se de innfødte på stranden i ferd med sitt daglige fiske og innsamling av tang.

Zanzibar


Hvis man er interesseret, har man også muligheden for at besøge Kigomani Primary School i Matemwe.

Matemwe Lodge har en lang historie når det gjelder å oppreise og utvikle nabolandsbyen. Lodgen er ansvarlig for finansieringen av den lokale skolen, og prosjektet har også nylig montert solcellelamper på skolen, slik at elevene kan gjøre lekser der om ettermiddagen. Matemwe er stolt av å være partner med Pack for a Purpose, og sammen støtter de Kigomani School.
Gjester er velkomne til å støtte skolen i Kigomani og nabolandsbyen ved å donere bøker og redskaper gjennom Pack for a Purpose initiativet.

Måltider: Helpensjon - All Inclusive
Overnatting: Matemwe Lodge, ZanzibarDag 12
Hjemreise

En privatsjåfør vil møte oss på lodgen og kjøre oss til Zanzibar flyplass tidsnok til å rekke vårt Coastal Aviation fly tvers over til Dar es Salaam. Her tar vi et fly hjem til Norge med bytte underveis.Dag 13
Hjemkomst til Norge

Vi ankommer Norge i løpet av dagen. 
10 netter
Pris pr person
Periode Dobbelt
01.07.19 - 21.08.19 78.995
22.08.19 - 31.10.19 77.095
01.11.19 - 15.12.19 60.095
Prisen inkluderer
 • Fly fra Norge - Kilimanjaro med bytte t/r
 • Fly fra Arusha – Tarangire
 • Fly fra Manyara – Nordlige Serengeti
 • Fly fra Nordlige Serengeti - Zanzibar
 • Flyskatter og avgifter
 • 10 netter ifølge program
 • Safari og aktiviteter ifølge program
 • Alle transporter
 • All Inclusive
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Vaksinasjoner
 • Visum for Tanznia og Zanzibar
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Tanzania Highlights og Zanzibar

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Karibu - Velkommen til Tanzania!

Landet er Øst-Afrikas største, og har verdens 4. største biologiske mangfold samt kontinentets største konsentrasjon av pattedyr. 

Attraksjonene rangerer i den absolutte verdensklasse med bl.a. Serengetis endeløse gressletter, Ngorongoro-kraterets overflod av dyreliv, Kilimanjaros snøkledde topp, Zanzibars idylliske palmestrender og mye mer. 

Mennesket har antagelig sin opprinnelse i denne delen av verden og noen av etterkommerne fordeler seg i Tanzania på omkring 130 i noen tilfeller veldig forskjellige stammer. De stolte og fargerike Masaiene er de mest kjente, men buskmenn sør for Ngorongoro-krateret, og kystens muslimske swahiliarabere utgjør andre spennende kulturelle grupperinger. 

Befolkningen er generelt naturlig imøtekommende og vennlig, som også de første skrevne fortellinger om landet vitner om, til tross for slavehandel, kolonisering og religiøs undertrykkelse. Samtidig har fargerike oprinnelige kulturer og tradisjoner overlevd, og har i de seneste årene igjen fått en sentral plassering. 

”Ujamaa” eller samhørighet, som landets første president Julius Nyerere innførte, har styrket landets felles identitet og har vært medvirkende til å forhindre interne stridigheter. 
Opp mot 40 % av Tanzanias areal er underlagt en eller annen form for naturbeskyttelse, hvilket nok ikke overgås noe sted i verden, og hvilket også vitner om en enestående naturarv. Skal vi nevne et sted i Afrika som det beste stedet for å se storvilt i konsentrert form, må det være i Ngorongoro-krateret, hvor bl.a. de klassiske ”Big Five” (elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard) er rikt representert. 

Jordens største dyrevandringer foregår det meste av året på Serengeti-områdets utstrakte savanne, hvor nesten 2 millioner gnuer, sebraer, gaseller og rovdyr er på evig jakt etter mat. 

Ikke fullt så kjent er Selous, landets største viltreservat, som har Afrikas antagelig største elefant- og bøffelbestand. Selous er litt vanskeligere å nå ut til enn de mer kjente parkene, men det er bryet verdt og er en meget stor opplevelse. 

Tarangire-, Ruaha- og Lake Manyara-parkene er også meget spennende områder. 

Liker du fjellvandring/trekking er områdene omkring Ngorongoro interessante, både når det gjelder kultur og natur, og Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro byr på en enestående fjellbestigningsopplevelse. 

Kysten og Zanzibar er en eksotisk mix av 1001 natts eventyr, hvite sandstrender og korallrev. Det er en opplevelse i seg selv, men kan også oppleves i kombinasjon med en safari. 

Karibuni – velkommen til Tanzania!

Lokal tid...

Reisetid

13-15 timer avhengig av flyselskap og destinasjon i Tanzania

Lake Manyara Nationalpark
Bare et par timers kjøring fra Arusha ligger den 325 km² store Lake Manyara nasjonalpark vakkert til ved foten av Rift Valleys bratte klippevegg. Lake Manyara er en av de mineralholdige innsjøene i Rift Valley, som utgjør litt mer enn to tredjedeler av parken. Den lille, men dyrerike, Lake Manyara nasjonalpark er kjent for sine mange elefanter, flodhester, fugler og for sine tre-klatrende løver.

De frodige skogene langs fjellsidene huser videre et vell av aper, og Manyara-sjøen har, avhengig av årstid, titusener av flamingoer, pelikaner og vadefugler.

Ngorongoro Conservation Area
Ngorongoro Conservation Area ligger mellom Lake Manyara og Serengeti. Området er på 8.288 km² og består av gresslandskaper, endeløse sletter, fjell og kratere, hvor Ngorongoro-krateret byr på fantastiske safariopplevelser.

Fra Ngorongoros kraterkant er det over 600 meter ned til bunnen, hvor det er et stort safarilandskap, som strekker seg over 265 km². Når man står på kraterkanten i 2 200 meters høyde og nyter den ubeskrivelig vakre utsikten over krateret, er det tilsynelatende en åpen og oversiktlig flate i bunnen av krateret, men ser man nærmere etter er det både sumpområder, små kløfter, vannhuller og skoger.

I krateret venter enestående safariopplevelser med enorme mengder av vilt, inklusive ”Big Five” (elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard). I vannhullene ligger store grupper av flodhester, og i skogene kan man være heldig å se de sky leopardene.

Serengeti Nasjonalpark
Navnet Serengeti kommer fra ”siringet”, som på Masai-folkets språk betyr “endeløse sletter”, og med rette. Serengeti er et viltområde på 14 763 km², hvor vel to tredjedeler er sletter. I den nordlige delen er landskapet meget kupert, og i den sentrale delen er det tett akasie-vegetasjon.

I Serengeti finner man en bestand av storvilt, som det ikke finnes maken til andre steder på jorden. Mot nord grenser parken opp til Masai Mara-reservatet i Kenya. De to parkene danner et økosystem, hvor ca. to millioner dyr er på konstant vandring (”migration” på engelsk) etter nye gressletter – størstedelen er gnuer, sebraer og gaseller. Rovdyrene følger flokken som en skygge, alltid på jakt etter neste måltid.

I Serengeti er alle viltarter representert, og safarien byr alltid på spennende opplevelser. Perioden fra omkring desember til juni er de beste månedene for å oppleve vandringen.

Tarangire Nasjonalpark
Kun få timers kjøring fra Arusha ligger Tarangire Nasjonalpark med et areal på 2.600 km². Parken er nok en av de vakreste i Afrika. Landskapet er kupert, med mektige baobabtrær, pølsetrær, akasietrær, palmer og frodige elvedaler. Parken er oppkalt etter Tarangire-elven som gir permanent vannforsyning til parken.

I tørketiden (juni-oktober) flokkes enorme mengder av dyr ved elven. Parken er spesielt kjent for sine store flokker av elefanter, men også gnuer, sebraer og bøfler finnes i stort antall. I Tarangire foregår det, i likhet med mot nord, en sydlig vandring av dyr fra Serengeti og Ngorongoro-områdene.

Til tross for parkens storslåtte landskaper og det rike dyrelivet er parken ikke mye besøkt, og på en safari kan man nesten få fornemmelsen av å ha dette fantastiske stykke Afrika helt for seg selv.

Selous Game Reserve
Etter ca. 40 minutters flytur fra Dar Es Salaam lander du midt i et av Afrikas fineste viltreservater, Selous. Reservatet er Afrikas største og strekker seg over et areal på mer enn 50.000 km². Dog er det kun det nordligste av det enorme området som er forbeholdt fotosafari. Stedet har kun få og små camps, alle med en fantastisk beliggenhet.

Det begrensede tilbud av overnattingssteder betyr at man ikke møter så mange andre turister, og det gir en eksklusiv og intim safariopplevelse. Landskapet er forholdsvis flatt. Rufiji River er den største elven, som vakkert og dovent flyter i gjennom området og danner et livgivende økosystem for et ubeskrivelig antall dyr.

Fra store hvite sandbanker, hvor krokodiller ligger og venter, til øyer midt i elven med kolonier av vakre hvite silkehegrer. Utsikten virker flere steder uendelige, og i det fjerne skimtes kupperte landskaper.

Vi betrakter Selous som en av de fineste og mest storslåtte safariparker i Afrika, og har du først vært her en gang, drømmer du om å vende tilbake!

Ruaha Nasjonalpark
Solsvidde skråninger, tett skogsavanne og baoba-kledde sletter. Gigantiske elvesenkninger langs Ruaha River og steder, hvor det er vanskelig å forstå at dyr overhodet kan overleve. Dette stykket utemmet natur finner du i den vel 10.300 km² store park. En blanding av sandørken og oase gjør at variasjonen av dyr er like spennende som den varierte naturen.

Som om det aldri har passert et menneske her før, møter man overraskede dyr på sin safari, bl.a. giraffer og elefanter i kjempeflokker på vandring etter mat. Det finnes omkring 8.000 elefanter i Ruaha, som er en av de største konsentrasjoner i Øst-Afrika. Etter å ha kjørt i parken en hel dag uten å ha møtt andre mennesker, føler man at man er den eneste som har oppdaget stedet. De få camps som finnes i området, ligger plassert slik at man blir overrasket over at de plutselig dukker frem.

Dette er altså stedet, hvis du ønsker å være alene med dine opplevelser – og ikke ønsker å gå på kompromiss.

Mikumi Nasjonalpark
Du kan velge å fly eller kjøre via hovedveien til Mikumi.

Denne populære nasjonalpark er på 3.230 km² og er dermed den fjerde største i Tanzania, godt 280 km vest for Dar Es Salaam. Med utgangspunkt i hovedstaden er det lett å komme til Mikumi, og ønsker man å oppleve landets countryside, er kjøreturen ut hit en fin mulighet. Denne gigantiske elvesenkningen er overveiende gressland. De flate slettene gir riktig god mulighet for å se de mange flokker av bøfler, sebraer, elefanter, giraffer samt de elegante og vakre kuduer. Her kan du oppleve å se løver i trærne, og fra denne parken er det fortellinger om elefantflokker på flere hundre individer.

Etter regntiden kikker du ut over en vakker grønn slette med flate akasietrær, og dyrene ses som silhuetter mot den fjerne horisonten. Parken ligger mellom Selous og Ruaha.

Mahale Mountains Nationalpark
Mahalefjellene er det viktigste området for sjimpansene i Afrika. Det er et vakkert område, hvor skogkledde fjell står i direkte forlengelse av hvite sandstrender ved den krystallklare Lake Tanganyika.

Møtet med menneskets nærmest slektning, sjimpansene, er en av de mest intense safariopplevelser man kan forestille seg og vanskelig å sette ord på. Parkens avsides beliggenhet og dens ufremkommelighet, samt de få overnattingsstedene, gjør et besøk hit til en relativt kostbar opplevelse, men den er absolutt verdt et besøk.

Katavi Nasjonalpark
Dekker med sine 5.000 km² det mest utilgjengelige og ville av Tanzanias savannereservater. Et stykke undervurdert natur, hvor man får en ekte og autentisk naturopplevelse. Parken ligger i den sydvestlige delen av landet, øst for Lake Tanganyika. En totalt uberørt natur for den som liker det rå og uspolerte Afrika på sin safari.

Den nordlige delen av parken domineres av åpne sumpområder, mens den sydlige delen fylles av Katumaelven, hvor den største konsentrasjonen av flodhester i Tanzania finnes. Bøffelflokker i tusenvis er hverdagskost i denne parken. Det er et av de få viltreservater hvor man fremdeles kan møte flere løver enn turister.

I parken finnes det få og beskjedne overnattingsmuligheter, så stedet tilbyr en enestående mulighet til å være alene med natur og dyr.

Været i Tanzania

Klimaet ved kysten er tropisk, varmt og fuktig mens resten av landet er høyland med et tørt og kjøligere klima.

I det nordlige Tanzania er regntiden delt opp i den lange regntiden fra april til mai / juni og den korte regntiden i november-desember.

I den sørlige delen av Tanzania er de to regntidene ikke så markante.

Tørr periode (juni til oktober)
Det er nesten ingen nedbør i hele Tanzanias vinterperiode og luftfuktigheten er svært lav.
Været i juni, juli, august, september og oktober er vanligvis med solrike og klare dager og kjøligere netter og morgener der litt varmere klær kan være nødvendig

Regn periode (november til mai)
I november og desember vil man oppleve korte, men kraftige regnskurer som kan forekomme under hele dagen. Det er svært sjeldent at det regner hele dagen og regnbygene er vanligvis ikke noe som forstyrrer din safari. I den nordlige delen og ved kystområdene oppleves ofte et opphold i regntiden i januar og februar.

I de mere sydlige områdene vil man oppleve jevnlige regnbyger gjennom hele perioden da flere av de langvarig e regnbygene for det meste kommer i mars, april og mai. I disse siste månedene av regntiden vil luftfuktigheten også øke og du kan oppleve litt uklart vær.

Migrasjon i Serengeti
Etter at de første regnbygene har kommet til det sydlige Serengeti i begynnelsen av november vil gnuer og sebra komme til slettene for det grønne gresset i slutten av november og desember. De enorme flokkene av sebra og gnuer er spredt over Serengeti og den nordlige delen av Ngorongoro. Flokkene blir i området til april når de starter den store vandringen mot nord. I februar vil man kunne oppleve at alle de små kalvene blir født på Serengeti slettene.

I mai måned føles det som at alle Serengeti’s gnuer er på vei nordover. De søker nå nye beitemarker og mer vann. I noen tilfeller vil du man kunne oppleve flokker på flere hundre tusen gnuer som får følge av store flokker av sebra og noen mindre flokker av Thompsons og Grants gaseller.

Omkring juni måned samles de store flokkene ved Grumeti floden, hvor de gir mye føde for de store Grumeti krokodillene. Flokkene fortsetter mot nordr og Mara-elven som danner grensen mellom Serengeti og Masai Mara.

I perioden juli til september vil de gigantiske flokkene av gnuer og sebraer være over alt i området rundt det nordlige Serengeti og Masai Mara når de deretter igjen dra sydover i oktober / november og vender tilbake til det sydlige Serengeti.


Klimatabell:

Nedbør i Tanzania (mm)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
58 68 128 264 219 33 21 24 28 48 68 83

Temperaturer i Tanzania (dag/natt)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
32/24 32/23 32/23 31/23 30/21 29/19 29/19 29/18 29/19 30/20 31/22 31/23

Areal
945.090 km2

Befolkning
31 millioner. Tettest befolket er kysten, Zanzibar, høylandet omkring Kilimanjaro, områdene ved Nyasa-sjøen og Victoria-sjøen.

Betalingskort
Bruk av kredittkort er mindre utbredt i Tanzania og Zanzibar enn her hjemme. Det er likevel en del hoteller og lodger, samt større butikker og restauranter som aksepterer de mest kjente betalingskort, såsom VISA og Eurocard/Mastercard. Betaling med kredittkort medfører likevel ofte et ganske høyt gebyr på ca. 3-15%.
Det er i Tanzania få minibanker hvor man fra kortet kan heve Tanzania Schilling kontant.

Hovedstad
Dar es Salaam med ca. 1,5 millioner innbyggere.

Byen Dodoma ble i 1973 offisielt gjort til landets hovedstad i stedet for Dar es Salaam, men foreløbig er kun en del av administrasjonen og lovgivningsapparatet flyttet til Dodoma.

Språk
De offisielle språk i Tanzania er swahili og engelsk, men det snakkes også opp til 120 forskjellige lokale dialekter.
De fleste lokale som arbeider i turistområdene, forstår og snakker engelsk. Som regel opplever man ikke de store vanskeligheter med å gjøre seg forstått.

Religion
Tanzania er et multireligiøst land, med ca. 40-45% kristne, 35-40% muslimer og resten er ”tradisjonelt troende” og hinduer.

Påkledning
Påkledningen i Tanzania er forholdsvist avslappet og uformell, likevel forventes det på de fleste hoteller og lodger at herrene kommer i lange bukser til middagen.

I visse områder, fortrinsvis på kysten, kan det hos lokalbefolkningen vekke anstøt hvis kvinner (og i visse tilfeller også menn) går med shorts og T-skjorte eller topp uten ermer. Unngå også påkledning som er gjennomsiktig eller utringet og badetøy i landsbyer. På stranden ved hotellet eller ved hotellets svømmebasseng kan man godt gå i badetøy. Likevel er det ulovlig i hele landet å bade eller sole seg toppløs såvel som naken. Spør eventuelt guide eller hotellpersonalet til råds.

Valuta
Pengene i Tanzania er shilling (TSH), som kjøpes i Tanzania og ikke i Norge. Reisende til Tanzania kan veksle fra fremmed valuta til Tanzania Schilling (ikke til USD kontanter) i banker, vekslebyråer (velg med omhu!) og autoriserte hoteller. Det er lettest å veksle USD eller Euro. Også mange forretninger og hoteller aksepterer eller krever USD som betaling.

Vekslebyråer og banker i Dar es Salaam, Arusha og Stone Town gir vanligvis de beste kursene. Det er smart å ha 500 og 1000 shillings med seg til f. eks. tips.

Ønsker du å veksle tilbake igjen ved avreise fra landet, må du huske å spare på kvitteringen når du veksler, da det ikke er tillatt å utføre Tanzania Schilling. Det er i Tanzania ingen begrensning for hvor meget fremmed valuta du kan innføre, men beløpet som innføres skal opplyses ved ankomst. Når du skal veksle kreves det som regel at du fremviser pass. Det er ulovlig å veksle ”svart” i Tanzania.

Tidsforskjell
Norsk sommertid: + 1 time
Norsk vintertid: + 2 timer

Tips & gaver
Tips er meget utbredt. Selv om service vanligvis er inkludert, forventes det at man legger ca. 10 % på beløpet.
På safarireisen gir man tips til den lokale sjåfør/guide, normalt etter safarireisens slutt. Det er naturligvis valgfritt hvor meget man betaler, men har man vært fornøyd med servicen er beløpet normalt mellom USD 5-15 per person per dag. Koffertbærere på hoteller gir man vanligvis et beløb tilsvarende USD 1-2 per veske.

På restauranter runder man opp med ca. 10 %. Til taxi sjåfører betaler man ca. 5-10 %. Sørg alltid for å ha mindre sedler for hånden til tips.

Man blir på reisen ofte spurt av lokalbefolkningen om man haren T-skjorte, sko eller en kulepenn man kan unnvære eller evt. bytte med en liten suvenir. Har man en ekstra kulepenn, blokk, klær eller sko man ikke lenger bruker, blir de fleste Tanzanianere utrolig glade for å overta dette. Kvaliteten på vårt tøy og sko er som regel vesentlig bedre enn på de varer man kan kjøpe i Tanzania.

Visum

Det kreves visum til Tanzania/Zanzibar for norske statsborgere. Visum kjøpes ved ankomst, koster f.t. USD 50 (skal betales kontant) og er gyldig i 3 måneder. Passet må være gyldig i 6
måneder etter endt opphold.

Det er viktig at du har tilstrekkelig med blanke viseringssider passet ditt. Visse land krever at det er minimum 2 blanke sider overfor hverandre.
Det er også mulig å søke visum innen ankomst til Tanzania, det skal gjøres via The Embassy of Tanzania i Stockholm. www.tanemb.se
 

Karibu Zanzibar!

Bare navnet ”Zanzibar” fremkaller assosiasjoner om noe eksotisk, og det er ikke uten grunn. Ikke bare er det hvite sandstrender, kokospalmer og flotte korallrev her, stedet syder også av historie, hvor sultanpalasser, persiske bad, gamle fort og tradisjonelle ”dhows” i de gamle havnene, gjør 1001 natts eventyr levende.

I århundrer var stedet sentrum for handelen langs kysten. Araberne hadde i tusen år drevet handel her, og for over 500 år siden kom så europeerne, anført av portugiserne, til området. Med dem fulgte slavehandel, nye sjøveier og markeder i Østen og Europa. Det kom plantasjer, og trær, frukter, krydder og slaver ble en så stor økonomisk faktor at selveste Sultanen av Oman flyttet hit på 1800-tallet.
Den overveiende muslimske swhahili-kultur er oppstått av blandingen av arabisk og afrikansk kultur, og dominerer stadig Øst-Afrikas kyster. Zanzibar, som i dag er i union med Tanzania, ligger ca. 40 km fra fastlandet og består av de to hovedøyene Uguja (Zanzibar øy) og den noe mindre Pempa.

Omkring halvparten av Zanzibars 700 000 innbyggere bor i Zanzibar by, hvis gamle bydel heter Stone Town. Her er smale gater, sanselige basarer og hus med dører og altaner, hvis overdådige treutskjæringer vitner om øyas storhetstid.

Zanzibar er en utmerket kombinasjon med safari på fastlandet.

”Karibu Zanzibar” - velkommen til Zanzibar!

  >> Reise til Zanzibar

Lokal tid...

Reisetid

15-18 timer avhengig av flyselskap

Det er direkte flyforbindelse fra Nairobi i Kenya samt Arusha og Dar es Salam i Tanzania.

En safari i Kenya eller Tanzania er opplagt å kombinere med en avslappende og eksotisk badeferie på Zanzibar.

Været på Zanzibar


Zanzibar ligger på samme breddegrad som Tanzania, og været ligner derfor veldig på været i Tanzania. Det er likevel tendens til at det kan komme litt mer regn og fuktig vær på Zanzibar i forhold til fastlandet.

Regnperiode (mars-mai)
I mars, april og mai vil størsteparten av øyas regn falle. Luftfuktigheten er høy og dagtemperaturen kan i visse tilfeller være over 30° C.

Tørkeperiode (juni-oktober)
Juni, juli, august, september og oktober er måneder hvor det sjelden kommer regn. Det er normalt klart og solrikt. Temperaturen kan variere alt etter høyde og vind. En god periode å besøke Zanzibar med temperaturer på omkring 25° C.

Regnperiode (november-desember)
Korte og ikke så kraftige regnskyll kommer jevnlig i denne perioden. Visse år kommer det likevel nesten ikke regn i denne perioden, og tørkeperioden fortsetter så den varer fra juni til desember.

Tørkeperiode (januar-februar)
Januar og februar måned er solrike måneder, hvor det sjelden kommer regn.

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Luft 27 27 27 26 26 25 24 24 25 25 26 27
Vann 27 28 27 27 26 25 24 24 24 25 25 26
Nedbør 78 66 138 249 249 62 45 43 51 88 220 158

Kilde: worldweatheronline.com

Hovedby
Zanzibar Town (Stone Town)

Språk
De offisielle språk er engelsk og swahili.

Religion
- Muslimer
- Kristne
- Lokal tro

Tidsforskjell
Norsk sommertid: + 1 time på Zanzibar
Norsk vintertid: + 2 timer på Zanzibar

Utover dykking, snorkling og en mengde vannsportsmuligheter er det en rekke spennende utfluktsmuligheter på Zanzibar. Zanzibar øy, blir også kalt ”Krydderøya” og en ”spice–tour” er en hit, akkurat som båtturer og de små spennende nasjonalparker og svømming med delfiner ut for Kizimkazi er en stor opplevelse.

 • Stone Town, historiske bygninger og havn
 • Seilas med Dhow og utriggerbåter
 • Prison Island / Changuu Island med kjempeskilpadder
 • Delfinutflukt ut for Kizimkazi
 • Dykking på korallrev
 • Natteliv og restauranter
 • Markeder
 • Jozani Forest, naturskog med colobusaber
 • Nungwi, tidligere hippiestrand på øyas nordkyst
 • Strandturer
 • Besøk i fiskerlandsbyer
 • Fisking inkl. dypvannsfiske
 • Spice-tour (krydder utflukt)
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Tanzania Highlights og Zanzibar

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.