Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Tanzania safari og barbent-luksus på The Palms

Land
TANZANIA, ZANZIBAR
Områder
Selous Game Reserve, The Palms
Varighet
10 dager / 8 netter
Safaritype
Luksus safari Afrika, All Inclusive Safari, Blixen Platinum
Innkvartering
Lodge
Tanzania safari og barbent-luksus på The Palms

En tvers igjennom personlig og intim safariopplevelse midt i det ekte Afrika, etterfulgt av en reise til et øy-paradis omgitt av fantastisk service og luksus.

 • Selous Game Reserve
 • Fotosafari
 • Safari til fots
 • Elvesafari
 • The Palms
 • Små lodger
 • Guider i verdensklasse

Tanzania safari og barbent-luksus på The Palms

Ønsker du den optimale safariopplevelsen som er både personlig og intim, etterfulgt av herlig luksus på den deilige enkle måten, så er denne reisen akkurat noe for deg!

Her er du så langt borte fra masseturismen at du føler du er på din helt egne reise, hvor du blir oppvartet fra morgen til kveld med matopplevelser og naturopplevelser fra det ekte Afrika.

Du opplever den vakre savannen på dine og viltets vilkår, og du nyter freden og skjønnheten på The Palms, hvor stranden Bwejuu Beach er blandt verdens beste.

Selous Game Reserve
Selous er en av verdens største nasjonalparker, og med en størrelse på 54.600 km
², er parken nesten dobbelt så stor som Jylland. Parken ligger i det sørlige hjørnet av Tanzania.
Den er oppkalt etter den eventyrlystne engelskmannen Fredrick Selous som brukte hele sitt liv på naturforvaltning i Afrika. Han døde i 1917 under 1. verdenskrig, da han kjempet mot tyskerne i Beho Beho i Selous.
Det er ingen fastboende i Selous Game Reserve, og parken er derfor kun for parkens ville dyr og de besøkende turistene.

The Palms

The Palms ligger på Zanzibars sørøstkyst, litt over 1 times kjøring fra øyas flyplass. Det er et hotell i særklasse, hvor intimitet, fredfyllt stemning og eleganse danner rammen rundt en luksusferie i paradisiske omgivelser. Stranden Bwejuu Beach er kåret til en av verdens 30 beste strender av det anerkjente reisemagasinet Condé Nast.
Hotellet er vakkert designet, innredningen smakfull og du kan nyte utsikten til det Indiske Hav fra rommet eller fra ditt private mini basseng.


Guider
Engelsktalende guider som er velutdannet innenfor bærekraftig viltforvaltning i Afrika.

Avreisedatoer
Vi har avreise hver dag fra Norge.

Barn på reisen
Barn fra 12 år og oppover er velkommen.

Safari, transport og kjøretøy
Safarien foregår med campens egne spesialbygde åpne firehjulstrekkere.
Tur kart
4 netter Beho Beho
4 netter The Palms
DAG 1
AVREISE NORGE


Dere flyr fra Oslo på ettermiddagen

DAG 2-5
SELOUS GAME RESERVE


Dere lander i Dar Es Salaam om morgenen. Her blir dere møtt av en representant for vår partner i Tanzania, som sørger for å hjelpe dere frem til deres fly til Selous.I et av de største viltreservater i verden, Selous Game Reserve i den sørlige delen av Tanzania, ligger lodgen Beho Beho. Stedet ble åpnet for å tilby kresne safarientusiaster opplevelser de ikke har sett maken til – uansett hvor mange safariturer de har vært på tidligere.

Som et perfekt musikkstykke går alt her opp i en høyere enhet – den uberørte plasseringen langt ute på den afrikanske savannen, utsikten til langstrakte sletter, flokker av ville dyr og fugler, elver med flodhester og krokodiller og oransjerøde solnedganger og sist men ikke minst den både luksuriøse og autentiske lodgen, som gir deg komfortabel trygghet samtidig som du fornemmer den barske afrikanske naturen.


På toppen av en bakke, isolert fra campen, restauranten og de andre gjestene, ligger en privat eksklusiv hytte. Hytten har utsikt over slettene, dyrelivet og campen, men er såpass langt borte at det gir deg følelsen av å ha ditt eget hus i Afrika.Hytten har to store soverom med en King-size seng og massevis av plass og mulighet for ekstra oppreining. Hytten er derfor perfekt for forelskede par på bryllupsreise, men også til den store familien eller flokken av venner som reiser sammen.


Her bestemmer du helt selv hva din dag skal brukes til. Du kan dra på safari til fots, i din private bil eller båt, eller du kan slappe av ved bassenget på din terrasse og nyte solen eller den behagelige skyggen under parasollen. Om kvelden tilbereder din personlige kokk en utsøkt middag, som du kan nyte i fred og ro under en stjernebesatt himmel – bare du og dine nærmeste.

Overnatting: Fire netter på Beho Beho Lodge
Måltider: All Inclusive og safariaktiviteterDAG 6-9
THE PALMS
Det er nå tid for privat barfots-luksus på uberørte strender på The Palms.
På Zanzibars sørøstlige kyst ligger et lite paradis. Hotellet er omgitt av paradisiske omgivelser, som skaper en intim og fredfyldt stemning.

På The Palms kan du bo i en av de 6 private villaene, hvor du kan nyte utsikten til det Indiske Hav fra ditt private mini basseng.
Villaene er innredet med soverom med himmelseng, oppholdsstue, påkledningsrom, bad med badekar og dusj, ekstra rom med toalett/bad, møblert terrasse med himmelseng og privat utendørs boblebad.


Utenfor hotellet ligger stranden Bwejuu Beach, som er kåret til en av verdens 30 beste strender av det anerkjente reisemagasinet Condé Nast.


En ferie til Beho Beho og The Palms vil gi deg privatliv og trygghet, som du ellers kun finner i ditt eget hjem, og samtidig gir det deg overskudd, tid, fred og ro til å nyte dine nærmeste og de fantastiske omgivelsene. Kombinerer du de to destinasjonene får du både unike safariopplevelser og avslappende barbent-luksus av høyeste kvalitet.

Overnatting: Fire netter på The Palms
Måltider: All Inclusive
DAG 10
HJEMREISE


Dere reiser i dag fra Zanzibar via Dar Es Salaam tilbake til Oslo.
 
Prisen inkluderer
 • Fly Oslo - Dar Es Salaam med bytte under veis
 • Fly Zanzibar - Oslo med bytte under veis
 • Fly Dar Es Salaam - Lower Selous
 • Fly Lower Selous - Zanzibar
 • 4 overnattinger på Beho Beho
 • 4 overnattinger på The Palms
 • Safari og aktiviteter ifølge program
 • Alle transporter
 • All Inclusive
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Tanzania safari og barbent-luksus på The Palms

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Karibu - Velkommen til Tanzania!

Landet er Øst-Afrikas største, og har verdens 4. største biologiske mangfold samt kontinentets største konsentrasjon av pattedyr. 

Attraksjonene rangerer i den absolutte verdensklasse med bl.a. Serengetis endeløse gressletter, Ngorongoro-kraterets overflod av dyreliv, Kilimanjaros snøkledde topp, Zanzibars idylliske palmestrender og mye mer. 

Mennesket har antagelig sin opprinnelse i denne delen av verden og noen av etterkommerne fordeler seg i Tanzania på omkring 130 i noen tilfeller veldig forskjellige stammer. De stolte og fargerike Masaiene er de mest kjente, men buskmenn sør for Ngorongoro-krateret, og kystens muslimske swahiliarabere utgjør andre spennende kulturelle grupperinger. 

Befolkningen er generelt naturlig imøtekommende og vennlig, som også de første skrevne fortellinger om landet vitner om, til tross for slavehandel, kolonisering og religiøs undertrykkelse. Samtidig har fargerike oprinnelige kulturer og tradisjoner overlevd, og har i de seneste årene igjen fått en sentral plassering. 

”Ujamaa” eller samhørighet, som landets første president Julius Nyerere innførte, har styrket landets felles identitet og har vært medvirkende til å forhindre interne stridigheter. 
Opp mot 40 % av Tanzanias areal er underlagt en eller annen form for naturbeskyttelse, hvilket nok ikke overgås noe sted i verden, og hvilket også vitner om en enestående naturarv. Skal vi nevne et sted i Afrika som det beste stedet for å se storvilt i konsentrert form, må det være i Ngorongoro-krateret, hvor bl.a. de klassiske ”Big Five” (elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard) er rikt representert. 

Jordens største dyrevandringer foregår det meste av året på Serengeti-områdets utstrakte savanne, hvor nesten 2 millioner gnuer, sebraer, gaseller og rovdyr er på evig jakt etter mat. 

Ikke fullt så kjent er Selous, landets største viltreservat, som har Afrikas antagelig største elefant- og bøffelbestand. Selous er litt vanskeligere å nå ut til enn de mer kjente parkene, men det er bryet verdt og er en meget stor opplevelse. 

Tarangire-, Ruaha- og Lake Manyara-parkene er også meget spennende områder. 

Liker du fjellvandring/trekking er områdene omkring Ngorongoro interessante, både når det gjelder kultur og natur, og Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro byr på en enestående fjellbestigningsopplevelse. 

Kysten og Zanzibar er en eksotisk mix av 1001 natts eventyr, hvite sandstrender og korallrev. Det er en opplevelse i seg selv, men kan også oppleves i kombinasjon med en safari. 

Karibuni – velkommen til Tanzania!

Lokal tid...

Reisetid

13-15 timer avhengig av flyselskap og destinasjon i Tanzania

Lake Manyara Nationalpark
Bare et par timers kjøring fra Arusha ligger den 325 km² store Lake Manyara nasjonalpark vakkert til ved foten av Rift Valleys bratte klippevegg. Lake Manyara er en av de mineralholdige innsjøene i Rift Valley, som utgjør litt mer enn to tredjedeler av parken. Den lille, men dyrerike, Lake Manyara nasjonalpark er kjent for sine mange elefanter, flodhester, fugler og for sine tre-klatrende løver.

De frodige skogene langs fjellsidene huser videre et vell av aper, og Manyara-sjøen har, avhengig av årstid, titusener av flamingoer, pelikaner og vadefugler.

Ngorongoro Conservation Area
Ngorongoro Conservation Area ligger mellom Lake Manyara og Serengeti. Området er på 8.288 km² og består av gresslandskaper, endeløse sletter, fjell og kratere, hvor Ngorongoro-krateret byr på fantastiske safariopplevelser.

Fra Ngorongoros kraterkant er det over 600 meter ned til bunnen, hvor det er et stort safarilandskap, som strekker seg over 265 km². Når man står på kraterkanten i 2 200 meters høyde og nyter den ubeskrivelig vakre utsikten over krateret, er det tilsynelatende en åpen og oversiktlig flate i bunnen av krateret, men ser man nærmere etter er det både sumpområder, små kløfter, vannhuller og skoger.

I krateret venter enestående safariopplevelser med enorme mengder av vilt, inklusive ”Big Five” (elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard). I vannhullene ligger store grupper av flodhester, og i skogene kan man være heldig å se de sky leopardene.

Serengeti Nasjonalpark
Navnet Serengeti kommer fra ”siringet”, som på Masai-folkets språk betyr “endeløse sletter”, og med rette. Serengeti er et viltområde på 14 763 km², hvor vel to tredjedeler er sletter. I den nordlige delen er landskapet meget kupert, og i den sentrale delen er det tett akasie-vegetasjon.

I Serengeti finner man en bestand av storvilt, som det ikke finnes maken til andre steder på jorden. Mot nord grenser parken opp til Masai Mara-reservatet i Kenya. De to parkene danner et økosystem, hvor ca. to millioner dyr er på konstant vandring (”migration” på engelsk) etter nye gressletter – størstedelen er gnuer, sebraer og gaseller. Rovdyrene følger flokken som en skygge, alltid på jakt etter neste måltid.

I Serengeti er alle viltarter representert, og safarien byr alltid på spennende opplevelser. Perioden fra omkring desember til juni er de beste månedene for å oppleve vandringen.

Tarangire Nasjonalpark
Kun få timers kjøring fra Arusha ligger Tarangire Nasjonalpark med et areal på 2.600 km². Parken er nok en av de vakreste i Afrika. Landskapet er kupert, med mektige baobabtrær, pølsetrær, akasietrær, palmer og frodige elvedaler. Parken er oppkalt etter Tarangire-elven som gir permanent vannforsyning til parken.

I tørketiden (juni-oktober) flokkes enorme mengder av dyr ved elven. Parken er spesielt kjent for sine store flokker av elefanter, men også gnuer, sebraer og bøfler finnes i stort antall. I Tarangire foregår det, i likhet med mot nord, en sydlig vandring av dyr fra Serengeti og Ngorongoro-områdene.

Til tross for parkens storslåtte landskaper og det rike dyrelivet er parken ikke mye besøkt, og på en safari kan man nesten få fornemmelsen av å ha dette fantastiske stykke Afrika helt for seg selv.

Selous Game Reserve
Etter ca. 40 minutters flytur fra Dar Es Salaam lander du midt i et av Afrikas fineste viltreservater, Selous. Reservatet er Afrikas største og strekker seg over et areal på mer enn 50.000 km². Dog er det kun det nordligste av det enorme området som er forbeholdt fotosafari. Stedet har kun få og små camps, alle med en fantastisk beliggenhet.

Det begrensede tilbud av overnattingssteder betyr at man ikke møter så mange andre turister, og det gir en eksklusiv og intim safariopplevelse. Landskapet er forholdsvis flatt. Rufiji River er den største elven, som vakkert og dovent flyter i gjennom området og danner et livgivende økosystem for et ubeskrivelig antall dyr.

Fra store hvite sandbanker, hvor krokodiller ligger og venter, til øyer midt i elven med kolonier av vakre hvite silkehegrer. Utsikten virker flere steder uendelige, og i det fjerne skimtes kupperte landskaper.

Vi betrakter Selous som en av de fineste og mest storslåtte safariparker i Afrika, og har du først vært her en gang, drømmer du om å vende tilbake!

Ruaha Nasjonalpark
Solsvidde skråninger, tett skogsavanne og baoba-kledde sletter. Gigantiske elvesenkninger langs Ruaha River og steder, hvor det er vanskelig å forstå at dyr overhodet kan overleve. Dette stykket utemmet natur finner du i den vel 10.300 km² store park. En blanding av sandørken og oase gjør at variasjonen av dyr er like spennende som den varierte naturen.

Som om det aldri har passert et menneske her før, møter man overraskede dyr på sin safari, bl.a. giraffer og elefanter i kjempeflokker på vandring etter mat. Det finnes omkring 8.000 elefanter i Ruaha, som er en av de største konsentrasjoner i Øst-Afrika. Etter å ha kjørt i parken en hel dag uten å ha møtt andre mennesker, føler man at man er den eneste som har oppdaget stedet. De få camps som finnes i området, ligger plassert slik at man blir overrasket over at de plutselig dukker frem.

Dette er altså stedet, hvis du ønsker å være alene med dine opplevelser – og ikke ønsker å gå på kompromiss.

Mikumi Nasjonalpark
Du kan velge å fly eller kjøre via hovedveien til Mikumi.

Denne populære nasjonalpark er på 3.230 km² og er dermed den fjerde største i Tanzania, godt 280 km vest for Dar Es Salaam. Med utgangspunkt i hovedstaden er det lett å komme til Mikumi, og ønsker man å oppleve landets countryside, er kjøreturen ut hit en fin mulighet. Denne gigantiske elvesenkningen er overveiende gressland. De flate slettene gir riktig god mulighet for å se de mange flokker av bøfler, sebraer, elefanter, giraffer samt de elegante og vakre kuduer. Her kan du oppleve å se løver i trærne, og fra denne parken er det fortellinger om elefantflokker på flere hundre individer.

Etter regntiden kikker du ut over en vakker grønn slette med flate akasietrær, og dyrene ses som silhuetter mot den fjerne horisonten. Parken ligger mellom Selous og Ruaha.

Mahale Mountains Nationalpark
Mahalefjellene er det viktigste området for sjimpansene i Afrika. Det er et vakkert område, hvor skogkledde fjell står i direkte forlengelse av hvite sandstrender ved den krystallklare Lake Tanganyika.

Møtet med menneskets nærmest slektning, sjimpansene, er en av de mest intense safariopplevelser man kan forestille seg og vanskelig å sette ord på. Parkens avsides beliggenhet og dens ufremkommelighet, samt de få overnattingsstedene, gjør et besøk hit til en relativt kostbar opplevelse, men den er absolutt verdt et besøk.

Katavi Nasjonalpark
Dekker med sine 5.000 km² det mest utilgjengelige og ville av Tanzanias savannereservater. Et stykke undervurdert natur, hvor man får en ekte og autentisk naturopplevelse. Parken ligger i den sydvestlige delen av landet, øst for Lake Tanganyika. En totalt uberørt natur for den som liker det rå og uspolerte Afrika på sin safari.

Den nordlige delen av parken domineres av åpne sumpområder, mens den sydlige delen fylles av Katumaelven, hvor den største konsentrasjonen av flodhester i Tanzania finnes. Bøffelflokker i tusenvis er hverdagskost i denne parken. Det er et av de få viltreservater hvor man fremdeles kan møte flere løver enn turister.

I parken finnes det få og beskjedne overnattingsmuligheter, så stedet tilbyr en enestående mulighet til å være alene med natur og dyr.

Været i Tanzania

Klimaet ved kysten er tropisk, varmt og fuktig mens resten av landet er høyland med et tørt og kjøligere klima.

I det nordlige Tanzania er regntiden delt opp i den lange regntiden fra april til mai / juni og den korte regntiden i november-desember.

I den sørlige delen av Tanzania er de to regntidene ikke så markante.

Tørr periode (juni til oktober)
Det er nesten ingen nedbør i hele Tanzanias vinterperiode og luftfuktigheten er svært lav.
Været i juni, juli, august, september og oktober er vanligvis med solrike og klare dager og kjøligere netter og morgener der litt varmere klær kan være nødvendig

Regn periode (november til mai)
I november og desember vil man oppleve korte, men kraftige regnskurer som kan forekomme under hele dagen. Det er svært sjeldent at det regner hele dagen og regnbygene er vanligvis ikke noe som forstyrrer din safari. I den nordlige delen og ved kystområdene oppleves ofte et opphold i regntiden i januar og februar.

I de mere sydlige områdene vil man oppleve jevnlige regnbyger gjennom hele perioden da flere av de langvarig e regnbygene for det meste kommer i mars, april og mai. I disse siste månedene av regntiden vil luftfuktigheten også øke og du kan oppleve litt uklart vær.

Migrasjon i Serengeti
Etter at de første regnbygene har kommet til det sydlige Serengeti i begynnelsen av november vil gnuer og sebra komme til slettene for det grønne gresset i slutten av november og desember. De enorme flokkene av sebra og gnuer er spredt over Serengeti og den nordlige delen av Ngorongoro. Flokkene blir i området til april når de starter den store vandringen mot nord. I februar vil man kunne oppleve at alle de små kalvene blir født på Serengeti slettene.

I mai måned føles det som at alle Serengeti’s gnuer er på vei nordover. De søker nå nye beitemarker og mer vann. I noen tilfeller vil du man kunne oppleve flokker på flere hundre tusen gnuer som får følge av store flokker av sebra og noen mindre flokker av Thompsons og Grants gaseller.

Omkring juni måned samles de store flokkene ved Grumeti floden, hvor de gir mye føde for de store Grumeti krokodillene. Flokkene fortsetter mot nordr og Mara-elven som danner grensen mellom Serengeti og Masai Mara.

I perioden juli til september vil de gigantiske flokkene av gnuer og sebraer være over alt i området rundt det nordlige Serengeti og Masai Mara når de deretter igjen dra sydover i oktober / november og vender tilbake til det sydlige Serengeti.


Klimatabell:

Nedbør i Tanzania (mm)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
58 68 128 264 219 33 21 24 28 48 68 83

Temperaturer i Tanzania (dag/natt)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
32/24 32/23 32/23 31/23 30/21 29/19 29/19 29/18 29/19 30/20 31/22 31/23

Areal
945.090 km2

Befolkning
31 millioner. Tettest befolket er kysten, Zanzibar, høylandet omkring Kilimanjaro, områdene ved Nyasa-sjøen og Victoria-sjøen.

Betalingskort
Bruk av kredittkort er mindre utbredt i Tanzania og Zanzibar enn her hjemme. Det er likevel en del hoteller og lodger, samt større butikker og restauranter som aksepterer de mest kjente betalingskort, såsom VISA og Eurocard/Mastercard. Betaling med kredittkort medfører likevel ofte et ganske høyt gebyr på ca. 3-15%.
Det er i Tanzania få minibanker hvor man fra kortet kan heve Tanzania Schilling kontant.

Hovedstad
Dar es Salaam med ca. 1,5 millioner innbyggere.

Byen Dodoma ble i 1973 offisielt gjort til landets hovedstad i stedet for Dar es Salaam, men foreløbig er kun en del av administrasjonen og lovgivningsapparatet flyttet til Dodoma.

Språk
De offisielle språk i Tanzania er swahili og engelsk, men det snakkes også opp til 120 forskjellige lokale dialekter.
De fleste lokale som arbeider i turistområdene, forstår og snakker engelsk. Som regel opplever man ikke de store vanskeligheter med å gjøre seg forstått.

Religion
Tanzania er et multireligiøst land, med ca. 40-45% kristne, 35-40% muslimer og resten er ”tradisjonelt troende” og hinduer.

Påkledning
Påkledningen i Tanzania er forholdsvist avslappet og uformell, likevel forventes det på de fleste hoteller og lodger at herrene kommer i lange bukser til middagen.

I visse områder, fortrinsvis på kysten, kan det hos lokalbefolkningen vekke anstøt hvis kvinner (og i visse tilfeller også menn) går med shorts og T-skjorte eller topp uten ermer. Unngå også påkledning som er gjennomsiktig eller utringet og badetøy i landsbyer. På stranden ved hotellet eller ved hotellets svømmebasseng kan man godt gå i badetøy. Likevel er det ulovlig i hele landet å bade eller sole seg toppløs såvel som naken. Spør eventuelt guide eller hotellpersonalet til råds.

Valuta
Pengene i Tanzania er shilling (TSH), som kjøpes i Tanzania og ikke i Norge. Reisende til Tanzania kan veksle fra fremmed valuta til Tanzania Schilling (ikke til USD kontanter) i banker, vekslebyråer (velg med omhu!) og autoriserte hoteller. Det er lettest å veksle USD eller Euro. Også mange forretninger og hoteller aksepterer eller krever USD som betaling.

Vekslebyråer og banker i Dar es Salaam, Arusha og Stone Town gir vanligvis de beste kursene. Det er smart å ha 500 og 1000 shillings med seg til f. eks. tips.

Ønsker du å veksle tilbake igjen ved avreise fra landet, må du huske å spare på kvitteringen når du veksler, da det ikke er tillatt å utføre Tanzania Schilling. Det er i Tanzania ingen begrensning for hvor meget fremmed valuta du kan innføre, men beløpet som innføres skal opplyses ved ankomst. Når du skal veksle kreves det som regel at du fremviser pass. Det er ulovlig å veksle ”svart” i Tanzania.

Tidsforskjell
Norsk sommertid: + 1 time
Norsk vintertid: + 2 timer

Tips & gaver
Tips er meget utbredt. Selv om service vanligvis er inkludert, forventes det at man legger ca. 10 % på beløpet.
På safarireisen gir man tips til den lokale sjåfør/guide, normalt etter safarireisens slutt. Det er naturligvis valgfritt hvor meget man betaler, men har man vært fornøyd med servicen er beløpet normalt mellom USD 5-15 per person per dag. Koffertbærere på hoteller gir man vanligvis et beløb tilsvarende USD 1-2 per veske.

På restauranter runder man opp med ca. 10 %. Til taxi sjåfører betaler man ca. 5-10 %. Sørg alltid for å ha mindre sedler for hånden til tips.

Man blir på reisen ofte spurt av lokalbefolkningen om man haren T-skjorte, sko eller en kulepenn man kan unnvære eller evt. bytte med en liten suvenir. Har man en ekstra kulepenn, blokk, klær eller sko man ikke lenger bruker, blir de fleste Tanzanianere utrolig glade for å overta dette. Kvaliteten på vårt tøy og sko er som regel vesentlig bedre enn på de varer man kan kjøpe i Tanzania.

Visum

Det kreves visum til Tanzania/Zanzibar for norske statsborgere. Visum kjøpes ved ankomst, koster f.t. USD 50 (skal betales kontant) og er gyldig i 3 måneder. Passet må være gyldig i 6
måneder etter endt opphold.

Det er viktig at du har tilstrekkelig med blanke viseringssider passet ditt. Visse land krever at det er minimum 2 blanke sider overfor hverandre.
Det er også mulig å søke visum innen ankomst til Tanzania, det skal gjøres via The Embassy of Tanzania i Stockholm. www.tanemb.se
 

Karibu Zanzibar!

Bare navnet ”Zanzibar” fremkaller assosiasjoner om noe eksotisk, og det er ikke uten grunn. Ikke bare er det hvite sandstrender, kokospalmer og flotte korallrev her, stedet syder også av historie, hvor sultanpalasser, persiske bad, gamle fort og tradisjonelle ”dhows” i de gamle havnene, gjør 1001 natts eventyr levende.

I århundrer var stedet sentrum for handelen langs kysten. Araberne hadde i tusen år drevet handel her, og for over 500 år siden kom så europeerne, anført av portugiserne, til området. Med dem fulgte slavehandel, nye sjøveier og markeder i Østen og Europa. Det kom plantasjer, og trær, frukter, krydder og slaver ble en så stor økonomisk faktor at selveste Sultanen av Oman flyttet hit på 1800-tallet.
Den overveiende muslimske swhahili-kultur er oppstått av blandingen av arabisk og afrikansk kultur, og dominerer stadig Øst-Afrikas kyster. Zanzibar, som i dag er i union med Tanzania, ligger ca. 40 km fra fastlandet og består av de to hovedøyene Uguja (Zanzibar øy) og den noe mindre Pempa.

Omkring halvparten av Zanzibars 700 000 innbyggere bor i Zanzibar by, hvis gamle bydel heter Stone Town. Her er smale gater, sanselige basarer og hus med dører og altaner, hvis overdådige treutskjæringer vitner om øyas storhetstid.

Zanzibar er en utmerket kombinasjon med safari på fastlandet.

”Karibu Zanzibar” - velkommen til Zanzibar!

  >> Reise til Zanzibar

Lokal tid...

Reisetid

15-18 timer avhengig av flyselskap

Det er direkte flyforbindelse fra Nairobi i Kenya samt Arusha og Dar es Salam i Tanzania.

En safari i Kenya eller Tanzania er opplagt å kombinere med en avslappende og eksotisk badeferie på Zanzibar.

Været på Zanzibar


Zanzibar ligger på samme breddegrad som Tanzania, og været ligner derfor veldig på været i Tanzania. Det er likevel tendens til at det kan komme litt mer regn og fuktig vær på Zanzibar i forhold til fastlandet.

Regnperiode (mars-mai)
I mars, april og mai vil størsteparten av øyas regn falle. Luftfuktigheten er høy og dagtemperaturen kan i visse tilfeller være over 30° C.

Tørkeperiode (juni-oktober)
Juni, juli, august, september og oktober er måneder hvor det sjelden kommer regn. Det er normalt klart og solrikt. Temperaturen kan variere alt etter høyde og vind. En god periode å besøke Zanzibar med temperaturer på omkring 25° C.

Regnperiode (november-desember)
Korte og ikke så kraftige regnskyll kommer jevnlig i denne perioden. Visse år kommer det likevel nesten ikke regn i denne perioden, og tørkeperioden fortsetter så den varer fra juni til desember.

Tørkeperiode (januar-februar)
Januar og februar måned er solrike måneder, hvor det sjelden kommer regn.

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Luft 27 27 27 26 26 25 24 24 25 25 26 27
Vann 27 28 27 27 26 25 24 24 24 25 25 26
Nedbør 78 66 138 249 249 62 45 43 51 88 220 158

Kilde: worldweatheronline.com

Hovedby
Zanzibar Town (Stone Town)

Språk
De offisielle språk er engelsk og swahili.

Religion
- Muslimer
- Kristne
- Lokal tro

Tidsforskjell
Norsk sommertid: + 1 time på Zanzibar
Norsk vintertid: + 2 timer på Zanzibar

Utover dykking, snorkling og en mengde vannsportsmuligheter er det en rekke spennende utfluktsmuligheter på Zanzibar. Zanzibar øy, blir også kalt ”Krydderøya” og en ”spice–tour” er en hit, akkurat som båtturer og de små spennende nasjonalparker og svømming med delfiner ut for Kizimkazi er en stor opplevelse.

 • Stone Town, historiske bygninger og havn
 • Seilas med Dhow og utriggerbåter
 • Prison Island / Changuu Island med kjempeskilpadder
 • Delfinutflukt ut for Kizimkazi
 • Dykking på korallrev
 • Natteliv og restauranter
 • Markeder
 • Jozani Forest, naturskog med colobusaber
 • Nungwi, tidligere hippiestrand på øyas nordkyst
 • Strandturer
 • Besøk i fiskerlandsbyer
 • Fisking inkl. dypvannsfiske
 • Spice-tour (krydder utflukt)
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Tanzania safari og barbent-luksus på The Palms

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

Beho Beho

Velegnet for par
Velegnet for par

En safarireise utenom det vanlige

I et av de største viltreservater i verden, Selous Game Reserve i den sørlige delen av Tanzania, ligger Beho Beho. Den usjenerte plasseringen langt ute på den afrikanske savannen, utsikten til langstrakte sletter og elver, flokker av ville dyr og fugler og de oransjerøde solnedganger - og den på samme tid luksuriøse og autentiske lodgen – gir deg en safariopplevelse du aldri har prøvd før.

Beliggenhet...

 • Tanzania
 • Sørlige Tanzania
 • Selous
 • Sydlige Selous
Hvorfor bo her?
 • Storslagen safari til fots
 • Fantastisk utsikt over Selous
 • Sannsynligvis den beste lodgen i Selous
 • Topprofessjonelle guider

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Beho Beho har 8 romslige hytter, som alle er innredet med king-size senger, skrivebord, omkledningsrom og bad med toalett og utendørs dusj. Fronten av hytten er åpen ut mot en stor veranda, som kan lukkes for natten, hvis du ønsker det.
Du kan også bo i Bailey’s Banda, som er en privat eksklusiv villa, som ligger for seg selv på en bakke med utsikt over campen og slettene.

Rom- og suitefasiliteter

Balkong/terrasse
Utendørs privat dusj/wc

Når den afrikanske savannen, de ville dyrene og det imponerende fuglelivet skal oppleves, gir Beho Beho deg muligheten til å gjøre det både til fots, i bil og i båt. Beho Beho er kjent for sine fantastiske vandre-safarier, hvor du virkelig kan få brukt alle dine sanser og oppleve selv de minste detaljer. I bil kan du oppleve større områder og ofte komme tettere på de ville dyrene, og i båt har du muligheten til å oppleve dyrene som lever i og ved elvene. Campens guider er dyktige til å oppspore dyrene og har stor kunnskap om Afrika.
I campen kan du slappe av etter en spennende dag på savannen. Nyt omgivelsene fra din private veranda, ta en forfriskende dukkert i bassenget eller få servert en kjølig drink, mens du tar et spill biljard.

Svømmebasseng
Internett, trådløs
Romservice
Safari - i åpne 4x4
Safari - tilbud om vandresafari
Safari - liten båt med motor
Icon 1

The Palms

Private luksusvillaer, forpleining og intimitet på én av verdens beste strender.

Velegnet for par
Velegnet for par
Dykking
Dykking

Private luksusvillaer, forpleining og intimitet på én av verdens beste strender

The Palms ligger på Zanzibars sørøstkyst, litt over 1 times kjøretur fra øyas flyplass. Det er et hotell i særklasse, hvor intimitet, fredfyldt stemning og eleganse danner rammen rundt en luksusferie i paradisiske omgivelser. Stranden Bwejuu Beach er kåret som en av verdens 30 beste strender av det anerkjente reisemagasinet Condé Nast.

Hotellet er vakket designet, innredningen smakfull og du kan nyte utsikten over Det Indiske Hav fra rommet eller fra ditt private minibasseng.

Veien hit

Hotellet ligger ca. 1 times biltur fra øyas flyplass.

Beliggenhet...

 • Zanzibar
 • Østkysten
Hvorfor bo her?
 • En av verdens beste strender
 • Luksusferie
 • Atmosfære

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
Awards og utmerkelser:

The Palms er kåret til Tanzania’s Leading Hotel, Bwejuu Beach er kåret til en av verdens 30 beste strender av reisemagasinet Condé Nast.

6 villaer hver på 140 m2.

Villaene er innredet med soverom med himmelseng, oppholds stue, omkledningsrom, bad med badekar og dusj, ekstra rom med toalett/bad, air condition, telefon, møblert terrasse med himmelseng og utsikt til Det Indiske Hav og privat utendørs boblebad.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Minibar
TV, flatskjerm
Balkong/terrasse
Badekar
Privat mini basseng
Spa/jacuzzi
Telefon

Svømmebasseng, restaurant, Internett og spa. Gjestene på The Palms kan benytte fasiliteter som snorkelutstyr, PADI-dykkersenter, treningssenter, vannsykler, kano og tennis på nabohotellet Brezees.

Restaurant(er)
Svømmebasseng
Spa/velvære
Vaskeriservice
Internett
Vannsportsaktiviteter
Icon 1 Icon 4
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Tanzania safari og barbent-luksus på The Palms

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.