Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16. Lørdag stengt.

Tanzania safari og barbent-luksus på Mnemba Island

9 dager / 8 netter, pris fra 80.595,-
Land
TANZANIA, ZANZIBAR
Områder
Selous Game Reserve, Mnemba Island
Varighet
9 dager / 8 netter
Safaritype
Luksus safari Afrika, All Inclusive Safari, Blixen Platinum
Innkvartering
Lodge
Tanzania safari og barbent-luksus på Mnemba Island

En tvers igjennom personlig og intim safariopplevelse midt i det ekte Afrika, etterfulgt av en reise til et øy-paradis omgitt av høy service og luksus.

 • Selous Game Reserve
 • Fotosafari
 • Safari til fots
 • Elvesafari
 • Mnemba Island
 • Små lodger
 • Guider i verdensklasse

Tanzania safari og barbent-luksus på Mnemba Island

Ønsker du den optimale safariopplevelsen som er både personlig og intim, etterfulgt av herlig luksus på den deilige enkle måten, så er denne reisen midt i blinken for deg!

Her er du så langt borte fra masseturismen at du føler at du er på din helt egen reise, hvor du blir vartet opp fra morgen til kveld med matopplevelser og naturopplevelser fra det ekte Afrika.

Du opplever den vakre savannen på dine og de ville dyrenes premisser, og du vil nyte freden og skjønnheten på Mnemba Island, på din egen strand rett utenfor din "Banda".

Selous Game Reserve
Selous er en av verdens største nasjonalparker, med en størrelse på 54.600 km2. Parken ligger i det sørlige hjørnet av Tanzania.
Den er oppkalt etter den eventyrlystne englender Fredrick Selous som brukte hele sitt liv på naturforvaltning i Afrika. Han døde i 1917 under 1. verdenskrig da han kjempet mot tyskerne i Beho Beho i Selous.
Det er ingen fastboende i Selous Game Reserve, og parken er derfor kun for parkens ville dyr og de besøkende turistene.

Mnemba Island
Øya ligger 3 km nordøst for Muyuni Beach på Zanzibar. Omkretsen er 1,5 km og den er kun bebodd av gjestene ved lodgen (maks. 20 gjester).
Mnemba Island er omgitt av korallrev og er et yndet reisemål for dykkere. Her finner man pukkelhvaler (juli-sep), tre arter av delfiner, hvalhaier og havskilpadder.Guider
Engelsktalende guider som er velutdannet innenfor bærekraftig viltforvaltning i Afrika.

Avreisedatoer
Vi har avreise hver dag fra Norge.

Barn på reisen
Barn fra 12 år og oppover er velkomne.

Safari, transport og kjøretøy
Safarien foregår med campens egne spesialbygde åpne firehjulstrekkere.
Tur kart
4 netter Beho Beho
4 netter Mnemba Island
DAG 1
AVREISE NORGEDAG 2-5
SELOUS GAME RESERVE


Dere lander i Dar Es Salaam om morgenen. Her vil dere bli møtt av en representant fra vår partner i Tanzania, som sørger for å hjelpe dere frem til deres fly til Selous.I et av de største viltreservatene i verden, Selous Game Reserve i den sørlige delen av Tanzania, ligger lodgen Beho Beho. Stedet ble åpnet for å tilby kresne safarientusiaster opplevelser de ikke har sett maken til før – uansett hvor mange safariturer de har vært på tidligere.Som et perfekt musikkstykke går alt her opp i en høyere enhet – den isolerte plasseringen langt ute på den afrikanske savannen, utsikten til langstrakte sletter, flokker av ville dyr og fugler, elver med flodhester og krokodiller og orangerøde solnedganger, og i tillegg den samtidig luksuriøse og ekte lodge, som gir deg komfortabel trygghet samtidig som du opplever den barske afrikanske naturen.På toppen av en bakke, isolert fra campen, restauranten og de andre gjestene, ligger en privat eksklusiv hytte. Hytten har utsikt til slettene, dyrelivet og campen, men er såpass langt borte, at det gir deg følelsen av å ha ditt eget hus i Afrika.Hytten har to store soverom med en King-size seng og massevis av plass og mulighet for ekstra oppreining. Hytten er derfor perfekt for forelskede par på bryllupsreise, men også til den store familien eller en venneflokk som reiser sammen.Her bestemmer du helt selv hvordan din dag skal være. Du kan dra på safari til fots, i din private bil eller båt eller du kan slappe av ved bassenget på din terrasse og nyte solen eller den behagelige skyggen under parasollen. Om kvelden tilbereder din personlige kokk en utsøkt middag, som du kan nyte i fred og ro under en stjernebesatt himmel – bare deg og dine nærmeste.

Overnatting: Fire netter på Beho Beho Lodge
Måltider: All Inclusive og safariaktiviteter


DAG 6-9
MNEMBA ISLAND

Det er nå tid for privat barbentluksus på den uberørte strande på Mnemba Island.
Ut mot Zanzibars nordøstlige kyst ligger en liten paradis øy. Øya ligger totalt isolert, omgitt av et lunt krystallklart hav som blinker i alle nyanser av blått, og av kilometerlange uberørte sandstrender.

På Mnemba Island kan du bo i en av de 10 private villaene, med direkte adgang til det som vurderes til å være en av verdens beste strender.
Villaene kalles lokalt for ”Bandas” og de er utelukkende bygget i naturmaterialer som smelter sammen med naturens skjønnhet.


Du kan merke den stille brisen fra havet gjennom taket av palmeblader og fra din egen private terrasse har du en fantastisk utsikt over stranden og Det Indiske Hav.
Gjestfriheten og den personlige service på Mnemba Island er i verdensklasse, og de få gjestene som er på øya samtidig, gjør at du får en fredelig og intim opplevelse.


Havet omkring Mnemba Island er kjent for sitt fantastiske liv av fargerike tropiske fisker, store sølvskimrende rovfisk, imponerende pukkelhvaler og sjarmerende delfiner – og ikke minst havskilpadder, som også nyter godt av Mnemba Islands idylliske fred, når de kommer opp på stranden for å legge sine egg.Området er blandt de 10 beste steder i verden for å dykke og snorkle, og gir deg garantert opplevelser som du aldri glemmer, akkurat som seilturer ut på det åpne havet, hvor delfiner og pukkelhvaler svømmer og dykker rundt båten. Her er det også optimale forhold til dypvannsfiske, hvor du kan få store fisk som tunfisk, seilfisk og marlin på kroken, og dersom du har lyst, kan du få den ferske fisken servert som sashimi eller tilberedt til kveldsmaten.I de tropiske skogene på Mnemba Island kan du være heldig å se den lille Suni antilopen som lever i den tette underskogen.


En ferie til Beho Beho og Mnemba Island vil gi deg privatliv og trygghet, som du ellers kun finner i ditt eget hjem, og samtidig gir det deg overskudd, tid, fred og ro til å nyte dine nærmeste og de fantastiske omgivelsene. Kombinerer du de to destinasjonene får du både unike safariopplevelser og avslappende barbentluksus av høyeste kvalitet.

Overnatting: Fire netter på Mnemba Island
Måltider: All Inclusive


DAG 10
HJEMREISE


Dere reiser i dag fra Zanzibar via Dar Es Salaam tilbake til Oslo
 
Tanzania Safari og barbent-luksus på Mnemba Island
Pris pr person
Periode Dobbelt
22.08.17 - 30.11.17 95.895
01.12.17 - 15.12.17 80.595
16.12.17 - 20.12.17 82.895
Prisen inkluderer
 • Flybillett Oslo – Dar Es Salaam / Zanzibar - Oslo med Qatar Airways med et bytte
 • Flybillett Dar Es Salaam - Lower Selous - Zanzibar
 • Flyskatter
 • Transport Zanzibar flyplass - Mnemba Island t/r
 • 4 overnattinger på Beho Beho lodge i Selous med helpensjon
 • 4 overnattinger på Mnemba Island med helpensjon
 • Safari i firehjulstrekker med engelsktalende sjåførguide
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Tanzania safari og barbent-luksus på Mnemba Island

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Karibu - Velkommen til Tanzania!

Landet er Øst-Afrikas største, og har verdens 4. største biologiske mangfold samt kontinentets største konsentrasjon av pattedyr. 

Attraksjonene rangerer i den absolutte verdensklasse med bl.a. Serengetis endeløse gressletter, Ngorongoro-kraterets overflod av dyreliv, Kilimanjaros snøkledde topp, Zanzibars idylliske palmestrender og mye mer. 

Mennesket har antagelig sin opprinnelse i denne delen av verden og noen av etterkommerne fordeler seg i Tanzania på omkring 130 i noen tilfeller veldig forskjellige stammer. De stolte og fargerike Masaiene er de mest kjente, men buskmenn sør for Ngorongoro-krateret, og kystens muslimske swahiliarabere utgjør andre spennende kulturelle grupperinger. 

Befolkningen er generelt naturlig imøtekommende og vennlig, som også de første skrevne fortellinger om landet vitner om, til tross for slavehandel, kolonisering og religiøs undertrykkelse. Samtidig har fargerike oprinnelige kulturer og tradisjoner overlevd, og har i de seneste årene igjen fått en sentral plassering. 

”Ujamaa” eller samhørighet, som landets første president Julius Nyerere innførte, har styrket landets felles identitet og har vært medvirkende til å forhindre interne stridigheter. 
Opp mot 40 % av Tanzanias areal er underlagt en eller annen form for naturbeskyttelse, hvilket nok ikke overgås noe sted i verden, og hvilket også vitner om en enestående naturarv. Skal vi nevne et sted i Afrika som det beste stedet for å se storvilt i konsentrert form, må det være i Ngorongoro-krateret, hvor bl.a. de klassiske ”Big Five” (elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard) er rikt representert. 

Jordens største dyrevandringer foregår det meste av året på Serengeti-områdets utstrakte savanne, hvor nesten 2 millioner gnuer, sebraer, gaseller og rovdyr er på evig jakt etter mat. 

Ikke fullt så kjent er Selous, landets største viltreservat, som har Afrikas antagelig største elefant- og bøffelbestand. Selous er litt vanskeligere å nå ut til enn de mer kjente parkene, men det er bryet verdt og er en meget stor opplevelse. 

Tarangire-, Ruaha- og Lake Manyara-parkene er også meget spennende områder. 

Liker du fjellvandring/trekking er områdene omkring Ngorongoro interessante, både når det gjelder kultur og natur, og Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro byr på en enestående fjellbestigningsopplevelse. 

Kysten og Zanzibar er en eksotisk mix av 1001 natts eventyr, hvite sandstrender og korallrev. Det er en opplevelse i seg selv, men kan også oppleves i kombinasjon med en safari. 

Karibuni – velkommen til Tanzania!

Lokal tid...

Reisetid

13-15 timer avhengig av flyselskap og destinasjon i Tanzania

Lake Manyara Nationalpark
Bare et par timers kjøring fra Arusha ligger den 325 km² store Lake Manyara nasjonalpark vakkert til ved foten av Rift Valleys bratte klippevegg. Lake Manyara er en av de mineralholdige innsjøene i Rift Valley, som utgjør litt mer enn to tredjedeler av parken. Den lille, men dyrerike, Lake Manyara nasjonalpark er kjent for sine mange elefanter, flodhester, fugler og for sine tre-klatrende løver.

De frodige skogene langs fjellsidene huser videre et vell av aper, og Manyara-sjøen har, avhengig av årstid, titusener av flamingoer, pelikaner og vadefugler.

Ngorongoro Conservation Area
Ngorongoro Conservation Area ligger mellom Lake Manyara og Serengeti. Området er på 8.288 km² og består av gresslandskaper, endeløse sletter, fjell og kratere, hvor Ngorongoro-krateret byr på fantastiske safariopplevelser.

Fra Ngorongoros kraterkant er det over 600 meter ned til bunnen, hvor det er et stort safarilandskap, som strekker seg over 265 km². Når man står på kraterkanten i 2 200 meters høyde og nyter den ubeskrivelig vakre utsikten over krateret, er det tilsynelatende en åpen og oversiktlig flate i bunnen av krateret, men ser man nærmere etter er det både sumpområder, små kløfter, vannhuller og skoger.

I krateret venter enestående safariopplevelser med enorme mengder av vilt, inklusive ”Big Five” (elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard). I vannhullene ligger store grupper av flodhester, og i skogene kan man være heldig å se de sky leopardene.

Serengeti Nasjonalpark
Navnet Serengeti kommer fra ”siringet”, som på Masai-folkets språk betyr “endeløse sletter”, og med rette. Serengeti er et viltområde på 14 763 km², hvor vel to tredjedeler er sletter. I den nordlige delen er landskapet meget kupert, og i den sentrale delen er det tett akasie-vegetasjon.

I Serengeti finner man en bestand av storvilt, som det ikke finnes maken til andre steder på jorden. Mot nord grenser parken opp til Masai Mara-reservatet i Kenya. De to parkene danner et økosystem, hvor ca. to millioner dyr er på konstant vandring (”migration” på engelsk) etter nye gressletter – størstedelen er gnuer, sebraer og gaseller. Rovdyrene følger flokken som en skygge, alltid på jakt etter neste måltid.

I Serengeti er alle viltarter representert, og safarien byr alltid på spennende opplevelser. Perioden fra omkring desember til juni er de beste månedene for å oppleve vandringen.

Tarangire Nasjonalpark
Kun få timers kjøring fra Arusha ligger Tarangire Nasjonalpark med et areal på 2.600 km². Parken er nok en av de vakreste i Afrika. Landskapet er kupert, med mektige baobabtrær, pølsetrær, akasietrær, palmer og frodige elvedaler. Parken er oppkalt etter Tarangire-elven som gir permanent vannforsyning til parken.

I tørketiden (juni-oktober) flokkes enorme mengder av dyr ved elven. Parken er spesielt kjent for sine store flokker av elefanter, men også gnuer, sebraer og bøfler finnes i stort antall. I Tarangire foregår det, i likhet med mot nord, en sydlig vandring av dyr fra Serengeti og Ngorongoro-områdene.

Til tross for parkens storslåtte landskaper og det rike dyrelivet er parken ikke mye besøkt, og på en safari kan man nesten få fornemmelsen av å ha dette fantastiske stykke Afrika helt for seg selv.

Selous Game Reserve
Etter ca. 40 minutters flytur fra Dar Es Salaam lander du midt i et av Afrikas fineste viltreservater, Selous. Reservatet er Afrikas største og strekker seg over et areal på mer enn 50.000 km². Dog er det kun det nordligste av det enorme området som er forbeholdt fotosafari. Stedet har kun få og små camps, alle med en fantastisk beliggenhet.

Det begrensede tilbud av overnattingssteder betyr at man ikke møter så mange andre turister, og det gir en eksklusiv og intim safariopplevelse. Landskapet er forholdsvis flatt. Rufiji River er den største elven, som vakkert og dovent flyter i gjennom området og danner et livgivende økosystem for et ubeskrivelig antall dyr.

Fra store hvite sandbanker, hvor krokodiller ligger og venter, til øyer midt i elven med kolonier av vakre hvite silkehegrer. Utsikten virker flere steder uendelige, og i det fjerne skimtes kupperte landskaper.

Vi betrakter Selous som en av de fineste og mest storslåtte safariparker i Afrika, og har du først vært her en gang, drømmer du om å vende tilbake!

Ruaha Nasjonalpark
Solsvidde skråninger, tett skogsavanne og baoba-kledde sletter. Gigantiske elvesenkninger langs Ruaha River og steder, hvor det er vanskelig å forstå at dyr overhodet kan overleve. Dette stykket utemmet natur finner du i den vel 10.300 km² store park. En blanding av sandørken og oase gjør at variasjonen av dyr er like spennende som den varierte naturen.

Som om det aldri har passert et menneske her før, møter man overraskede dyr på sin safari, bl.a. giraffer og elefanter i kjempeflokker på vandring etter mat. Det finnes omkring 8.000 elefanter i Ruaha, som er en av de største konsentrasjoner i Øst-Afrika. Etter å ha kjørt i parken en hel dag uten å ha møtt andre mennesker, føler man at man er den eneste som har oppdaget stedet. De få camps som finnes i området, ligger plassert slik at man blir overrasket over at de plutselig dukker frem.

Dette er altså stedet, hvis du ønsker å være alene med dine opplevelser – og ikke ønsker å gå på kompromiss.

Mikumi Nasjonalpark
Du kan velge å fly eller kjøre via hovedveien til Mikumi.

Denne populære nasjonalpark er på 3.230 km² og er dermed den fjerde største i Tanzania, godt 280 km vest for Dar Es Salaam. Med utgangspunkt i hovedstaden er det lett å komme til Mikumi, og ønsker man å oppleve landets countryside, er kjøreturen ut hit en fin mulighet. Denne gigantiske elvesenkningen er overveiende gressland. De flate slettene gir riktig god mulighet for å se de mange flokker av bøfler, sebraer, elefanter, giraffer samt de elegante og vakre kuduer. Her kan du oppleve å se løver i trærne, og fra denne parken er det fortellinger om elefantflokker på flere hundre individer.

Etter regntiden kikker du ut over en vakker grønn slette med flate akasietrær, og dyrene ses som silhuetter mot den fjerne horisonten. Parken ligger mellom Selous og Ruaha.

Mahale Mountains Nationalpark
Mahalefjellene er det viktigste området for sjimpansene i Afrika. Det er et vakkert område, hvor skogkledde fjell står i direkte forlengelse av hvite sandstrender ved den krystallklare Lake Tanganyika.

Møtet med menneskets nærmest slektning, sjimpansene, er en av de mest intense safariopplevelser man kan forestille seg og vanskelig å sette ord på. Parkens avsides beliggenhet og dens ufremkommelighet, samt de få overnattingsstedene, gjør et besøk hit til en relativt kostbar opplevelse, men den er absolutt verdt et besøk.

Katavi Nasjonalpark
Dekker med sine 5.000 km² det mest utilgjengelige og ville av Tanzanias savannereservater. Et stykke undervurdert natur, hvor man får en ekte og autentisk naturopplevelse. Parken ligger i den sydvestlige delen av landet, øst for Lake Tanganyika. En totalt uberørt natur for den som liker det rå og uspolerte Afrika på sin safari.

Den nordlige delen av parken domineres av åpne sumpområder, mens den sydlige delen fylles av Katumaelven, hvor den største konsentrasjonen av flodhester i Tanzania finnes. Bøffelflokker i tusenvis er hverdagskost i denne parken. Det er et av de få viltreservater hvor man fremdeles kan møte flere løver enn turister.

I parken finnes det få og beskjedne overnattingsmuligheter, så stedet tilbyr en enestående mulighet til å være alene med natur og dyr.

Været i Tanzania

Klimaet ved kysten er tropisk, varmt og fuktig mens resten av landet er høyland med et tørt og kjøligere klima.

I det nordlige Tanzania er regntiden delt opp i den lange regntiden fra april til mai / juni og den korte regntiden i november-desember.

I den sørlige delen av Tanzania er de to regntidene ikke så markante.

Tørr periode (juni til oktober)
Det er nesten ingen nedbør i hele Tanzanias vinterperiode og luftfuktigheten er svært lav.
Været i juni, juli, august, september og oktober er vanligvis med solrike og klare dager og kjøligere netter og morgener der litt varmere klær kan være nødvendig

Regn periode (november til mai)
I november og desember vil man oppleve korte, men kraftige regnskurer som kan forekomme under hele dagen. Det er svært sjeldent at det regner hele dagen og regnbygene er vanligvis ikke noe som forstyrrer din safari. I den nordlige delen og ved kystområdene oppleves ofte et opphold i regntiden i januar og februar.

I de mere sydlige områdene vil man oppleve jevnlige regnbyger gjennom hele perioden da flere av de langvarig e regnbygene for det meste kommer i mars, april og mai. I disse siste månedene av regntiden vil luftfuktigheten også øke og du kan oppleve litt uklart vær.

Migrasjon i Serengeti
Etter at de første regnbygene har kommet til det sydlige Serengeti i begynnelsen av november vil gnuer og sebra komme til slettene for det grønne gresset i slutten av november og desember. De enorme flokkene av sebra og gnuer er spredt over Serengeti og den nordlige delen av Ngorongoro. Flokkene blir i området til april når de starter den store vandringen mot nord. I februar vil man kunne oppleve at alle de små kalvene blir født på Serengeti slettene.

I mai måned føles det som at alle Serengeti’s gnuer er på vei nordover. De søker nå nye beitemarker og mer vann. I noen tilfeller vil du man kunne oppleve flokker på flere hundre tusen gnuer som får følge av store flokker av sebra og noen mindre flokker av Thompsons og Grants gaseller.

Omkring juni måned samles de store flokkene ved Grumeti floden, hvor de gir mye føde for de store Grumeti krokodillene. Flokkene fortsetter mot nordr og Mara-elven som danner grensen mellom Serengeti og Masai Mara.

I perioden juli til september vil de gigantiske flokkene av gnuer og sebraer være over alt i området rundt det nordlige Serengeti og Masai Mara når de deretter igjen dra sydover i oktober / november og vender tilbake til det sydlige Serengeti.


Klimatabell:

Nedbør i Tanzania (mm)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
58 68 128 264 219 33 21 24 28 48 68 83

Temperaturer i Tanzania (dag/natt)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
32/24 32/23 32/23 31/23 30/21 29/19 29/19 29/18 29/19 30/20 31/22 31/23

Areal
945.090 km2

Befolkning
31 millioner. Tettest befolket er kysten, Zanzibar, høylandet omkring Kilimanjaro, områdene ved Nyasa-sjøen og Victoria-sjøen.

Betalingskort
Bruk av kredittkort er mindre utbredt i Tanzania og Zanzibar enn her hjemme. Det er likevel en del hoteller og lodger, samt større butikker og restauranter som aksepterer de mest kjente betalingskort, såsom VISA og Eurocard/Mastercard. Betaling med kredittkort medfører likevel ofte et ganske høyt gebyr på ca. 3-15%.
Det er i Tanzania få minibanker hvor man fra kortet kan heve Tanzania Schilling kontant.

Hovedstad
Dar es Salaam med ca. 1,5 millioner innbyggere.

Byen Dodoma ble i 1973 offisielt gjort til landets hovedstad i stedet for Dar es Salaam, men foreløbig er kun en del av administrasjonen og lovgivningsapparatet flyttet til Dodoma.

Språk
De offisielle språk i Tanzania er swahili og engelsk, men det snakkes også opp til 120 forskjellige lokale dialekter.
De fleste lokale som arbeider i turistområdene, forstår og snakker engelsk. Som regel opplever man ikke de store vanskeligheter med å gjøre seg forstått.

Religion
Tanzania er et multireligiøst land, med ca. 40-45% kristne, 35-40% muslimer og resten er ”tradisjonelt troende” og hinduer.

Påkledning
Påkledningen i Tanzania er forholdsvist avslappet og uformell, likevel forventes det på de fleste hoteller og lodger at herrene kommer i lange bukser til middagen.

I visse områder, fortrinsvis på kysten, kan det hos lokalbefolkningen vekke anstøt hvis kvinner (og i visse tilfeller også menn) går med shorts og T-skjorte eller topp uten ermer. Unngå også påkledning som er gjennomsiktig eller utringet og badetøy i landsbyer. På stranden ved hotellet eller ved hotellets svømmebasseng kan man godt gå i badetøy. Likevel er det ulovlig i hele landet å bade eller sole seg toppløs såvel som naken. Spør eventuelt guide eller hotellpersonalet til råds.

Valuta
Pengene i Tanzania er shilling (TSH), som kjøpes i Tanzania og ikke i Norge. Reisende til Tanzania kan veksle fra fremmed valuta til Tanzania Schilling (ikke til USD kontanter) i banker, vekslebyråer (velg med omhu!) og autoriserte hoteller. Det er lettest å veksle USD eller Euro. Også mange forretninger og hoteller aksepterer eller krever USD som betaling.

Vekslebyråer og banker i Dar es Salaam, Arusha og Stone Town gir vanligvis de beste kursene. Det er smart å ha 500 og 1000 shillings med seg til f. eks. tips.

Ønsker du å veksle tilbake igjen ved avreise fra landet, må du huske å spare på kvitteringen når du veksler, da det ikke er tillatt å utføre Tanzania Schilling. Det er i Tanzania ingen begrensning for hvor meget fremmed valuta du kan innføre, men beløpet som innføres skal opplyses ved ankomst. Når du skal veksle kreves det som regel at du fremviser pass. Det er ulovlig å veksle ”svart” i Tanzania.

Tidsforskjell
Norsk sommertid: + 1 time
Norsk vintertid: + 2 timer

Tips & gaver
Tips er meget utbredt. Selv om service vanligvis er inkludert, forventes det at man legger ca. 10 % på beløpet.
På safarireisen gir man tips til den lokale sjåfør/guide, normalt etter safarireisens slutt. Det er naturligvis valgfritt hvor meget man betaler, men har man vært fornøyd med servicen er beløpet normalt mellom USD 5-15 per person per dag. Koffertbærere på hoteller gir man vanligvis et beløb tilsvarende USD 1-2 per veske.

På restauranter runder man opp med ca. 10 %. Til taxi sjåfører betaler man ca. 5-10 %. Sørg alltid for å ha mindre sedler for hånden til tips.

Man blir på reisen ofte spurt av lokalbefolkningen om man haren T-skjorte, sko eller en kulepenn man kan unnvære eller evt. bytte med en liten suvenir. Har man en ekstra kulepenn, blokk, klær eller sko man ikke lenger bruker, blir de fleste Tanzanianere utrolig glade for å overta dette. Kvaliteten på vårt tøy og sko er som regel vesentlig bedre enn på de varer man kan kjøpe i Tanzania.

Visum

Det kreves visum til Tanzania/Zanzibar for norske statsborgere. Visum kjøpes ved ankomst, koster f.t. USD 50 (skal betales kontant) og er gyldig i 3 måneder. Passet må være gyldig i 6
måneder etter endt opphold.

Det er viktig at du har tilstrekkelig med blanke viseringssider passet ditt. Visse land krever at det er minimum 2 blanke sider overfor hverandre.
Det er også mulig å søke visum innen ankomst til Tanzania, det skal gjøres via The Embassy of Tanzania i Stockholm. www.tanemb.se
 

Karibu Zanzibar!

Bare navnet ”Zanzibar” fremkaller assosiasjoner om noe eksotisk, og det er ikke uten grunn. Ikke bare er det hvite sandstrender, kokospalmer og flotte korallrev her, stedet syder også av historie, hvor sultanpalasser, persiske bad, gamle fort og tradisjonelle ”dhows” i de gamle havnene, gjør 1001 natts eventyr levende.

I århundrer var stedet sentrum for handelen langs kysten. Araberne hadde i tusen år drevet handel her, og for over 500 år siden kom så europeerne, anført av portugiserne, til området. Med dem fulgte slavehandel, nye sjøveier og markeder i Østen og Europa. Det kom plantasjer, og trær, frukter, krydder og slaver ble en så stor økonomisk faktor at selveste Sultanen av Oman flyttet hit på 1800-tallet.
Den overveiende muslimske swhahili-kultur er oppstått av blandingen av arabisk og afrikansk kultur, og dominerer stadig Øst-Afrikas kyster. Zanzibar, som i dag er i union med Tanzania, ligger ca. 40 km fra fastlandet og består av de to hovedøyene Uguja (Zanzibar øy) og den noe mindre Pempa.

Omkring halvparten av Zanzibars 700 000 innbyggere bor i Zanzibar by, hvis gamle bydel heter Stone Town. Her er smale gater, sanselige basarer og hus med dører og altaner, hvis overdådige treutskjæringer vitner om øyas storhetstid.

Zanzibar er en utmerket kombinasjon med safari på fastlandet.

”Karibu Zanzibar” - velkommen til Zanzibar!

  >> Reise til Zanzibar

Lokal tid...

Reisetid

15-18 timer avhengig av flyselskap

Det er direkte flyforbindelse fra Nairobi i Kenya samt Arusha og Dar es Salam i Tanzania.

En safari i Kenya eller Tanzania er opplagt å kombinere med en avslappende og eksotisk badeferie på Zanzibar.

Været på Zanzibar


Zanzibar ligger på samme breddegrad som Tanzania, og været ligner derfor veldig på været i Tanzania. Det er likevel tendens til at det kan komme litt mer regn og fuktig vær på Zanzibar i forhold til fastlandet.

Regnperiode (mars-mai)
I mars, april og mai vil størsteparten av øyas regn falle. Luftfuktigheten er høy og dagtemperaturen kan i visse tilfeller være over 30° C.

Tørkeperiode (juni-oktober)
Juni, juli, august, september og oktober er måneder hvor det sjelden kommer regn. Det er normalt klart og solrikt. Temperaturen kan variere alt etter høyde og vind. En god periode å besøke Zanzibar med temperaturer på omkring 25° C.

Regnperiode (november-desember)
Korte og ikke så kraftige regnskyll kommer jevnlig i denne perioden. Visse år kommer det likevel nesten ikke regn i denne perioden, og tørkeperioden fortsetter så den varer fra juni til desember.

Tørkeperiode (januar-februar)
Januar og februar måned er solrike måneder, hvor det sjelden kommer regn.

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Luft 27 27 27 26 26 25 24 24 25 25 26 27
Vann 27 28 27 27 26 25 24 24 24 25 25 26
Nedbør 78 66 138 249 249 62 45 43 51 88 220 158

Kilde: worldweatheronline.com

Hovedby
Zanzibar Town (Stone Town)

Språk
De offisielle språk er engelsk og swahili.

Religion
- Muslimer
- Kristne
- Lokal tro

Tidsforskjell
Norsk sommertid: + 1 time på Zanzibar
Norsk vintertid: + 2 timer på Zanzibar

Utover dykking, snorkling og en mengde vannsportsmuligheter er det en rekke spennende utfluktsmuligheter på Zanzibar. Zanzibar øy, blir også kalt ”Krydderøya” og en ”spice–tour” er en hit, akkurat som båtturer og de små spennende nasjonalparker og svømming med delfiner ut for Kizimkazi er en stor opplevelse.

 • Stone Town, historiske bygninger og havn
 • Seilas med Dhow og utriggerbåter
 • Prison Island / Changuu Island med kjempeskilpadder
 • Delfinutflukt ut for Kizimkazi
 • Dykking på korallrev
 • Natteliv og restauranter
 • Markeder
 • Jozani Forest, naturskog med colobusaber
 • Nungwi, tidligere hippiestrand på øyas nordkyst
 • Strandturer
 • Besøk i fiskerlandsbyer
 • Fisking inkl. dypvannsfiske
 • Spice-tour (krydder utflukt)
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Tanzania safari og barbent-luksus på Mnemba Island

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

Beho Beho

Velegnet for par
Velegnet for par

En safarireise utenom det vanlige

I et av de største viltreservater i verden, Selous Game Reserve i den sørlige delen av Tanzania, ligger Beho Beho. Den usjenerte plasseringen langt ute på den afrikanske savannen, utsikten til langstrakte sletter og elver, flokker av ville dyr og fugler og de oransjerøde solnedganger - og den på samme tid luksuriøse og autentiske lodgen – gir deg en safariopplevelse du aldri har prøvd før.

Beliggenhet...

 • Tanzania
 • Sørlige Tanzania
 • Selous
 • Sydlige Selous
Hvorfor bo her?
 • Storslagen safari til fots
 • Fantastisk utsikt over Selous
 • Sannsynligvis den beste lodgen i Selous
 • Topprofessjonelle guider

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Beho Beho har 8 romslige hytter, som alle er innredet med king-size senger, skrivebord, omkledningsrom og bad med toalett og utendørs dusj. Fronten av hytten er åpen ut mot en stor veranda, som kan lukkes for natten, hvis du ønsker det.
Du kan også bo i Bailey’s Banda, som er en privat eksklusiv villa, som ligger for seg selv på en bakke med utsikt over campen og slettene.

Rom- og suitefasiliteter

Balkong/terrasse
Utendørs privat dusj/wc

Når den afrikanske savannen, de ville dyrene og det imponerende fuglelivet skal oppleves, gir Beho Beho deg muligheten til å gjøre det både til fots, i bil og i båt. Beho Beho er kjent for sine fantastiske vandre-safarier, hvor du virkelig kan få brukt alle dine sanser og oppleve selv de minste detaljer. I bil kan du oppleve større områder og ofte komme tettere på de ville dyrene, og i båt har du muligheten til å oppleve dyrene som lever i og ved elvene. Campens guider er dyktige til å oppspore dyrene og har stor kunnskap om Afrika.
I campen kan du slappe av etter en spennende dag på savannen. Nyt omgivelsene fra din private veranda, ta en forfriskende dukkert i bassenget eller få servert en kjølig drink, mens du tar et spill biljard.

Internett, trådløs
Svømmebasseng
Romservice
Safari - i åpne 4x4
Safari - tilbud om vandresafari
Safari - liten båt med motor
Icon 1

&Beyond Mnemba Island Lodge  

Når kun det beste er godt nok. Ikke uten grunn er &Beyond Mnemba utnevnt til en av verdens tre mest romantiske strand-destinasjoner...

Velegnet for par
Velegnet for par
Dykking
Dykking
Snorkling
Snorkling

Når kun det beste er godt nok

Ikke uten grunn er &Beyond Mnemba utnevnt til en av verdens tre mest romantiske stranddestinasjoner. Den lille, uberørte korallatollen ligger vel 20 minutters båttur fra Zanzibars østkyst, og direkte ved ankomsten blir du ført inn i en verden av romantikk og ultimat barbent-luksus.

Lodgen er øyas eneste bebyggelse, og den er omgitt av kritthvit sandstrand og et spektakulært korallrev med dykking og snorkling i verdensklasse. Her kan du boltre deg i en undervannsverden av fargerike fisker, koraller, kjempestore havskilpadder og delfiner.

Veien hit

Mnemba Island ligger vel 20 minutters båttur fra Zanzibars østkyst.

Beliggenhet...

 • Zanzibar
 • Nordøstkysten
Hvorfor bo her?
 • Usjenert og diskret
 • Romantikk på øde øy
 • Barfot-luksus
 • Snorkling og dykking i verdensklasse

Lokal tid...

Vurdering:
Standard
 
Awards og utmerkelser:

Utnevnt til en av verdens tre mest romantiske strand destinasjoner.
2008 - Top 10 beaches in the world, by telegraph.co.uk
2008 - Gold List of the best hotels in the world, Conde Nast Traveller
2008 - #4 på Top 100 Things to do for a wedding, Bridal Magazine

10 bandas (hytter) bygd av naturmaterialer og flettede palmeblader.

Alle bandas (hyttene) er vestvendte med privat veranda og direkte adgang til stranden. Rommene er store og holdes svale av havbrisen, supplert med en takvifte. I hytten er det safe og myggnett. Hårtørrer kan lånes i resepsjonen.

Rom- og suitefasiliteter

Safe
Takvifte
Hårføner

Restauranten byr på kreativ seafood cuisine av høyeste standard, og middagen serveres i strandkanten. Ved restauranten ligger et lounge-område med bar og et lite bibliotek. Vannsportsenteret tilbyr dykking, snorkling, windsurfing og kajakkpadling. Fluefiskeutstyr lånes ut gratis, og havfiske arrangeres mot betaling.

Oppholdet inkluderer 3 daglige måltider, lokalprodusert øl/vin/brennevin, kaffe/te, 2 dykk daglig (forutsetter dykkersertifikat), gratis snorkelutflukter med båt, sundowner dhow cruise og vaskeriservice.

Restaurant(er)
Vaskeriservice
Internett, trådløs
Bibliotek
Lounge/bar
Vannsportsaktiviteter
Dykkesenter
Icon 1 Icon 4 Icon 5
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Tanzania safari og barbent-luksus på Mnemba Island

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.