Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Tsavos Hemmeligheter

12 dager / 10 netter, pris fra 42.595,-
Land
KENYA
Områder
Nairobi, Amboseli, Tsavo Vest, Tsavo Øst, Mombasakysten,
Varighet
12 dager / 10 netter
Safaritype
Safari og strandferie, Faste avganger - små grupper, Blixen Silver
Innkvartering
Hotell, Camp
Transportmidler
Firehjulstrekker
Tsavos Hemmeligheter

Et safarieventyr hvor opplevelsene strekker seg ut over safariene i nasjonalparkene.

 • Karen Blixen Museet
 • Nesehornbarnehjem
 • Giraffsenter
 • Smykkeverksted
 • Amboseli ved foten av Kilimanjaro
 • Kvelds safari
 • Private safarireservater
 • Safari til fots
 • Tsavo, Kenyas største nasjonalpark
 • Små intime luksuscamps
 • Det Indiske Hav

Et safarieventyr hvor opplevelsene strekker seg ut over safariene i nasjonalparkene

Reisen går mot sør, hvor vi utforsker Amboseli og Tsavos hemmeligheter. Safariopplevelsene i disse parkene er utenom det vanlige. Her kommer man bort fra turistmassene og opplever flere ganger følelsen av å ha dette stykke Afrika helt for seg selv. Følelsen forsterkes i og med at man bor på nøye utvalgte bush camps, som i kraft av plassering og detaljer skaper den helt rette stemningen. Reisen slutter med et opphold ved Mombasakysten.

Safari, transport og kjøretøy
Transport og safarikjøring foregår i små safari minibusser som er velegnet til små grupper. Vi garanterer selvsagt vindusplass til alle. Under safarikjøringen hvor taket løftes opp, kan man stå oppreist med fritt utsyn til løver, elefanter, bøfler og annet vilt.

Innkvartering og standard
Godt turistklassehotell i Nairobi. I safariparkene overnatter du i gode sjarmerende og intime bush camps av høy standard.

Guide
Engelsktalende sjåførguide som følger dere på hele safarireisen.

Privat safari
Safarien er privat uten deltagelse av andre på turen.

Avreisedatoer
Vi har avreise hver dag fra Norge hele året.

Barn på reisen
Barn er velkommem. Spør Blixen Tours om barnepriser og evt. privat safari.

Tur kart
1 natt Nairobi Kenya
2 netter Amboseli Kenya
2 netter Tsavo vest Kenya
2 netter Tsavo øst Kenya
3 netter Mombasakysten Kenya

Dag 1
Avreise Norge

Avreise fra Norge til Nairobi i Kenya via en europeisk by.

Dag 2
Nairobi

Vi lander i Nairobi tidlig på morgenen, hvor vi blir kjørt til vårt hotell i byen. I løpet av dagen besøker vi Karen Blixen Museet, hvor vi etter en innendørs omvisning rundt i rommene kan gå en tur i hagen, hvor det er utsikt til de berømte Ngong Hills.

Overnatting: Panafric Hotel
Måltider: frokostKaren Blixen Museet ved foten av Ngong HillsDag 3-4
Amboseli

Fra Nairobi kjører vi sørover til nasjonalparken Amboseli. Amboseli ligger ved grensen til Tanzania, ved foten av Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro.
Vi overnatter utenfor selve nasjonalparken i et privat område som ikke bare gir oss mulighet til å observere viltet uten store turistmengder, men også mulighet for safari etter mørkets frembrudd og safari til fots. Vi ankommer campen til lunsj, og resten av dagen tilbringer vi med safariopplevelser i det private reservatet. Den følgende dagen kjører vi safari i selve Amboseli Nasjonalpark. Natsjonalparken består av savanne og akasiekratt, og flere steder i parken finner vi sumpområder som tiltrekker mange av savannens dyr. Parken er kjent for sine store flokker av elefanter og et utrolig fugleliv.

Overnatting: 2 netter på Satao Elerai Camp
Måltider: helpensjon

Transport: 250 km - ca. 4,5 timer


Game drive ved Satao Elerai CampDag 5-6
Tsavo Nasjonalpark, vest

Vi starter dagen tidlig, og kursen settes mot Kenyas eldste og største nasjonalpark Tsavo. Vi kjører til den vestlige delen av parken, hvor området består av flat savanne. Her er det gode sjanser for å se massevis av elefanter, løver, bøfler, sebraer, leoparder og mange andre dyr. Ved lunsjtider er vi fremme ved vår sjarmerende og rustikke luksus teltcamp.
Rett ved campen er det et vannhull som ofte tiltrekker seg elefanter, som kan oppleves på meget nært hold fra terrassen ved teltet eller fra et lite utsiktstårn. Campen ligger i en del av Tsavo hvor det ikke kommer mange andre turister, og man har ofte dette enorme området nesten helt for seg selv. Vi kjører morgen- og ettermiddagssafari i Tsavo.

Overnatting: 2 netter på Severin Safari Camp
Måltider: helpensjon

Transport: 150 km - ca 3 timerDag 7-8
Tsavo Nasjonalpark, øst

Fra Tsavo vest går turen til Tsavo øst. Vi kjører til den østlige delen av parken, hvor området består av flat savanne. Parken er kjent for sin store viltbestand, og her er det gode sjanser for å se massevis av elefanter, løver, bøfler, sebraer, leoparder og mye annet. Ved lunsjtid er vi fremme ved den sjarmerende og rustikke luksusteltcampen.

Campen ligger i den delen av Tsavo hvor det ikke kommer mange andre turister, og man har ofte dette enorme området nesten helt for seg selv.


Rett ved campen er det et vannhull som ofte tiltrekker seg elefanter, som kan oppleves på meget nært hold. Enten fra terrassen ved teltet eller fra et lite utsiktstårn. Det er ikke noen inngjerding rundt leiren, så antiloper og impalaer som har vennet seg til leiren, kommer helt tett på og sees ofte om kvelden tett ved bålplassen og restauranten.

Overnatting: 2 netter på Satao Camp
Måltider: helpensjon

Transport: 165 km - ca 3 timer


Satao Camp - studer elefantenes lek i vannhullet fra utsiktstårnet


Dag 9-11
Mombasakysten

Etter morgensafari til fots eller i bil og frokost i campen, blir vi kjørt i shuttlebus til Mombasakysten. Vi tilbringer to dager på et av Mombasas lekre kysthoteller. Det er mulig å forlenge oppholdet på Mombasakysten.

Overnatting: 3 (eller 6) netter Severin Sea Lodge
Måltider: halvpensjon

Transport: 165 km - ca 2,5 timer


Severin Sea Lodge ved MombasakystenDag 12
Mombasa - Hjemreise

Vi blir kjørt til Mombasa flyplass, hvor vi flyr tilbake til Norge.

Dag 13
Ankomst Norge

Vi ankommer Norge.
 
Tsavos Hemmeligheter
Pris pr person
Periode Dobbelt
01.08.19 - 31.10.19 43.695
01.11.19 - 14.12.19 42.595
Bemerkninger
Avreise hver dag
Det er avreise hver dag fra Norge.


Barn
Kontakt oss på telefon 35 900 901 for barnepriser.
Prisen inkluderer
 • Flybillett Oslo – Nairobi/Mombasa - Oslo med et bytte
 • Flyskatter
 • Transport Nairobi flyplass – hotell
 • 1 overnatting i Nairobi med frokost
 • 6 overnattinger på safari med helpensjon
 • 6 overnattinger på Mombasakysten med halvpensjon
 • Hoteller, lodges og camps som angitt i reisebeskrivelsen eller tilsvarende
 • Utflukt til Karen Blixen Museet, sjiraffreservat og et smykkeverksted
 • En safari etter mørkets frembrudd, en safari til fots og en bush sundowner
 • Transport i minibus
 • Engelsktalende sjåførguide
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips (beregn ca. USD 5-15 pr. dag pr. person til sjåførguide på safari)
 • Vaksinasjoner
 • Visum til Kenya (USD 50,- som betales ved ankomst på flyplassen)
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Tsavos Hemmeligheter

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Kenya

Kenya vil garantert gjøre et stort inntrykk på deg. Du gripes av elefanter, giraffer og løver i sine naturlige omgivelser, av snøkledde fjell, glinsende isbreer, øde ørkener, tørre savanner, fruktbare sjøområder, tette urskoger og utdødde vulkaner. 

Toppen av det majestetiske Mount Kenya kneiser fem kilometer over endeløse gressletter og får deg til å føle deg liten. Og fremdeles har vi ikke nevnt nomadene, de fargerike krigerne og de lange hvite sandstrendene ved det krystallklare Indiske Hav.

Kenya gir deg en opplevelse for livet, uansett om du velger å bo under en teltduk eller på hoteller med internasjonal standard.

Lokal tid...

Reisetid

Reisetid til Kenya - hvor lang tid tar det å fly til Kenya?

Det går ikke direkte fly til Kenya fra Norge, men du kan fly til hovedstaden Nairobi via blant annet Amsterdam og London på litt over åtte timer. Fra Nairobi er det direkte fly til en rekke afrikanske land.

Det er også lett å komme rundt i Kenya med fly og det er ofte billigere over de lange avstandene. Det er mange daglige avganger mellom Nairobi og Mombasa og man finner lett en flyrute til landets andre knutepunkter.

I tillegg er det private rullebaner ved mange safari lodger, nasjonalparker og andre turiststeder. Men vær forberedt på at turene ofte foregår i små propellfly og at rullebanene som regel ikke er asfaltert.

En annen mulighet er minibuss eller Land Rover, hvis du har god tid til å oppleve landet, men de kenyanske veiene lever ikke opp til normal norsk standard.

Hvis du tar en taxi i byene så bør du forsikre deg om at den har en lisens. Og hvis taxien ikke har et taksameter, så avtal prisen før kjøreturen.

Du kan også ta en tur med Kenya Railways’ berømte jernbane fra Mombasa til Nairobi og videre til Victoriasjøen.

Samburu Game Reserve
Over 325 km fra Nairobi, i det tørre nordlige Kenya ligger det 165 km² store Samburu-reservat. Reservatet ligger på en lavaslette med bratte daler og myke bakker. Den sentrale nerven i reservatet er Ewaso Ngiro-elven som bukter seg gjennom landskapet. På begge sider av elva er det et galleri av grønt bestående av bl.a. paraplyakasier og doumpalmer som tiltrekker en sverm av fugler.

I dette område finnes også noen av Kenyas mer sjeldne dyrearter, som sjiraffgasellen,
Grevy’s sebra, nettsjiraffen, oryxantilopen og somalistrutsen.

Buffalo Springs Game Reserve Buffalo Springs faller sammen med Samburu i sør og er mer eller mindre en forlengelse av
parken med de samme omgivelsene. Som navnet antyder er den største akvifer (bergart) imidlertid kilden fra en kilde som tiltrekker seg vilt fra nær og fjern. Reservatets grenser mot nord til Ewaso Ngiro-elven. Flere fargerike lokale stammer bor i området og det er mulig å besøke dem.

Samburustammene er nært beslektet med Masai.

Shaba Game Reserve
Med sitt uspolerte villmark i halvørkenen ligger Shaba Game Reserve som en del av Samburu og Buffalo Springs Nasjonalreservatet, kun adskilt fra hverandre av Kenya- Etiopia motorveien, en støvet og hullet grusvei.

Reservatet dekker et areal på rundt 239 km² og blir ikke besøkt av så mange turister som de fleste andre parker i Kenya, til tross for den spektakulære og enestående naturen. Omgivelsene er vakre og består av dramatiske fjell og Ewaso Ngiro-elven. Er rikt på et storslått fugleliv samt annet dyreliv.

Masai Mara Game Reserve Masai Mara ligger rundt seks-syv timers kjørsetur (270 km) sørvest for Nairobi. Reservatet er på 1.510 km² og ligger i 1.500-2.000 meters høyde noe som betyr at klimaet generelt er svært behagelig. Reservatet er i sør forbundet med Serengeti sletten i Tanzania og er Kenyas mest kjente. Fra rundt juli til oktober måned kan man oppleve verdens største vidunder innen for dyreverden, ”The Migration”, hvor opp mot to millioner hovdyr vandrer fra Serengeti i Tanzania til Masai Mara i Kenya.

Masai Mara består av fantastiske naturscener, bølgete sletter, bakker og mindre skogområder, godt forsynt med vann fra Maraelven som renner gjennom parken fra nord til sør. Her er en rikdom av ville dyr og ikke minst av de store kattene – løver, geparder og leoparder. I Maraelven er det masse krokodiller og mange flodhester, men området byr også på et fantastisk fugleliv og et spennende Masai-folk som også kan besøkes.

Amboseli Nationalpark
På grensen til Tanzania ved foten av Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro ligger Amboseli Nasjonalpark. Hvis du spør de lokale kenyanere er Amboseli Nasjonalpark deres favoritt og det er ikke uten grunn. Parken er 392 km² og ligger rundt fire timers kjøretur fra Nairobi. Området er åpne savanner og acaciakratt, og dyrene står som silhuetter foran det majestetiske fjellet. Omtrent midt i parken er det flere sumpområder, og det er her den største konsentrasjonen av ville dyr.

Amboseli er spesielt kjent for store flokker av elefanter og et utrolig rikt fugleliv, men det er også mye annet vilt, som bøfler, løver, geparder, sebraer, gnuer, gaseller og sjiraffer.

Tsavo Nasjonalpark
Kenyas eldste og største nasjonalpark dekker et område på mer enn 20.000 km². Parken ligger omtrent midt mellom Mombasa og Nairobi. Tsavo er delt av Mombasa- Nairobi landeveien i en østlig og en vestlig del.
Den østlige delen byr på flatt landskap med typisk savanne, mens den vestlige delen er mer kupert. I den vestlige delen ligger også Mzima Springs, en underjordisk kilde som 10-20 millioner liter vann daglig bobler opp og danner en naturlig jacuzzi for flodhester og krokodiller. I området finnes det også et reservat for den truede sorte neshornet.

Tsavo er kjent for en stor viltbestand, den største bestanden av elefanter i Kenya og et enestående fugleliv.

Rift Valley
Den Afrikanske forsenkning, verdens lengste juv som strekker seg over mer enn 6.000 km fra Midt-Østen til Mozambique. I Rift Valley i Kenya finner man en rekke av ferskvanns- og saltsjøer. Innsjøene tiltrekker seg en rekke fugler der Lake Naivasha, Lake Elementaita og Lake Nakuru ligger en vel 2-2½ times kjøretur fra Nairobi, den mest besøkte på en safaritur.

Området er et paradis for fugleinteresserede, fordi innsjøene tiltrekker et enormt antall fugler – både fastboende og trekkfugler. Lake Nakuru er en grunn saltsjø. Innsjøen ligger i Lake Nakuru Nasjonalpark omgitt av gress savanner, gul barkede acaciatrær og skog. Innsjøen er verdenskjent for å huse tusenvis av flamingoer, noe som er et fantastisk syn.

Foruten det imponerende fuglelivet i parken er det bøfler, leoparder, sjiraffer og ikke minst gode sjanser for å se neshorn. Lake Elementaita som ligger en god halv times kjøretur fra Lake Nakuru er også en saltsjø, med ideelle levekår for flamingoer og andre fugler. Her er en mulighet for gå- og rideturer. Lake Naivasha er en av ferskvannssjøene i Rift Valley.

Dette er en av de beste områdene for å se fugler som kan oppleves på en gåtur eller seiltur. Innsjøen er også et hjem for flodhester og her er det mulig å fiske. I sjøens østlige ende ligger Cresent Island, som er et privatreservat. Det er populært å seile til øya for å gå en tur med gode muligheter for å møte antiloper, sjiraffer og sebraer.

Mount Kenya Nationalpark
Rundt 180 km nord for Nairobi i det sentrale høylandet ligger Mount Kenya som med sine 5.199 meter er Kenyas høyeste og Afrikas nest høyeste fjell. Med de snødekte fjelltopper er det en stor kontrast til de omkringliggende tørre gressletter. Fra en høyde på 2.200 meter og opp er fjellet utpekt til en nasjonalpark på i overkant av 715 km².

Den første delen av fjellet er urskog, høyere opp er det bambusskog og øverst er det alpin lyngheier. I urskogen er det en stor viltrikdom av bl.a. elefanter, bøfler og antiloper, og i området ligger ett av de kjente tretopp hoteller med utsikt til et vannhull som tiltrekker seg skogens dyr døgnet rundt.

I tillegg til safari opplevelsene fra tretopp hotellet byr området på forskjellige gåturer.

Aberdare
Aberdare er en vakker fjellkjede i Kenyas sentrale høyland. Mesteparten av området ligger i en høyde på rundt 3.000 meter. I hjertet av disse fjellene ligger Aberdare Nasjonalpark med svært tett skog vekst, bekker og fosser. På grunn av den tette skog veksten er det vanskelig å se dyrene på en safaritur, men ved Mount Kenya er det mulig å bo på et tretopp hotell som ligger ved et vannhull hvor dyrene kommer for å drikke.

Blandt dyrene i Aberdare er elefanter, bøfler, næsehorn og Colobusaber.

Mombasakysten
De kilometerlange kritthvite strender med eksotiske kokospalmer og det krystallklare Indiske Havet er utmerket å kombinere med en safari. På kysten finnes alt fra enkle strand hotell til luksuriøse hotell med flotte restauranter og de tradisjonelle ”Dhow” seilskuter.

Lamu
Lamu er en liten eksotisk øy som ligger utenfor Kenyas nord-østkyst. Det er ingen biler på øya og det er et sted hvor ting tar den tid som trengs. Lamu by er den eldste by i Kenya som fortsatt er bebodd og husene er rustikk med stråtak. Her er både lodges og kilometervis av hvite sandstrender. Et perfekt sted å slappe av helt og fullstendig.

Været i Kenya


Været er tropisk ved kysten, temperert i høylandet og subtropisk i resten av Kenya.
Det er to regntider i Kenya. Den store regntiden som er fra april til juni og den lille regntiden som er i november og desember. Selv om det er regntid regner det ikke konstant og man kan likevel reise til Kenya. Oftest kommer det korte intense regnbyger som varer noen få timer etterfulgt av solskinn. Regntiden gjør landskapet grønt og frodig og det er ikke så mange turister i safariparkene som i resten av året.

Kenya ligger ved ekvator og har et behagelig tropisk klima. Det kan være store regionale variasjoner i klimaet påvirket av flere faktorer - spesielt høyde (temperaturen synker med ca 6 °C for hver 1000 meter du klatrer).

Kenyas dagtemperaturer ligger på mellom 20 og 28 °C, men det er ofte litt varmere på kysten.
Kenya er for nære ekvator for at man vil oppleve en ekte vinter og sommer. Årstidene er i stedet delt i regn periode og tørr periode.

Tørr periode (juni-oktober)
Været i Kenya i juni, juli, august, september og oktober er den kjøligste perioden. Dagtemperaturene ligger på rundt 23 °C i høyereliggende strøk (f.eks. Masai Mara) og 28 °C i lavere strøk og de kystnære områdene. I den tørre årstiden er himmelen klar og dagene er solfylte. Tidlig på morgenen vil temperaturene i høyere strøk ligge på cirka 10 °C. Det er lurt å pakke med varme klær for tidlige morgener da safarien er i åpne biler.

Regn periode (november-desember)
I regntiden vil temperaturene på dagtid ligge på mellom 24-27 °C i høyereliggende strøk. Ved lavere strøk vil bli dagtemperaturene være mer konstant på rundt 30 °C.
Fra desember til april vil luftfuktigheten være høy i Tsavo og kystområdene.
I november og desember vil det forekomme korte, men kraftige regnskyll. Disse kommer vanligvis på ettermiddagen etterfulgt av tordenvær.

I løpet av denne perioden vil de fleste antiloper og gaselle arter få sine unger. De store rovdyrene vil også få sine unger i den grønne perioden.

Tørr periode (januar-mars)
Perioden varer vanligvis i januar, februar og mars, men lengden på denne tørre perioden kan være vanskelig å forutsi, men vanligvis kommer regnet tilbake i begynnelsen av mars. Savannen er åpen og gresset er kort slik at de er lett å få øye på dyrene.

Regn periode (april-mai)
I denne perioden kan du oppleve lange regnskurer, men det er sjeldent at det regnet hele dagen. Fuktigheten er høy i denne perioden og det kan være overskyet og tåke i høylandet.

Migrasjon i Masai Mara
I juni begynner man å se store flokker av Burchell zebra komme til Masai Mara. Når de har beitet det grove gresset kommer gnuene da de krever finere og kortere gress. De enorme flokker av gnu (blue wildebeest) kan oppleves i Masai Mara fra juli til oktober. Det varierer fra år til år avhengig av når regnet har gitt næring til gresset. De kommer vandrende fra sør og bli værende i Masai Mara frem til oktober / november hvor de da krysser Mara elven på vei tilbake til Tanzania.
I perioden hvor det er store flokker av sebra og gnuer i Masai Mara vil det være begrenset med flokker av elefanter da de ikke trives med den uro som gis med tusenvis av dyr. Elefantene vender tilbake til Masai Mara i november og desember.

I januar-mars vil man få oppleve fuglenes migrasjon hvor mange av våre arter fra Europa er å finne i Masai Mara.


Klimatabell, Mombasa:

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Luft 33 34 34 33 31 29 29 29 30 31 32 33
Vann 27 27 27 26 24 24 23 23 25 25 26 26
Nedbør 34 14 56 154 236 88 72 68 67 103 105 75

Visum Kenya
Visum kreves til Kenya for norske statsborgere. Visum kan kjøpes ved innreise til Kenya eller man kan søke om visum før avreise på linken nedenfor til den Kenyanske ambassades nettside.
Når du søker på nettet, er visumgebyret USD 50 pluss en serviceavgift på USD 1.

Etter registreringen på hjemmesiden tar det omkring 7 dager før visumet blir utstedt. Det elektroniske visumet skal fortsatt printes ut og medbringes sammen med pass og presenteres ved ankomsten til Kenya. Alternativt kan visum kjøpes innen avreise hos Kenyas Ambassade i Stockholm. Visumet er gyldig i 30 dager. Skal man kun transitere Kenya koster et 24-timers visum USD 20,- per person. Barn må også kjøpe visum. For å få visum må man være i besittelse av en returbillett eller en billett til videre reise inkl. alle nødvendige dokumenter for neste destinasjon, samt tilstrekkelig med kontanter, reisesjekker og/eller et betalingskort.

Du kan bestille visum til Kenya her: www.evisa.go.ke

Ditt pass må være gyldig i minimum 6 måneder fra ankomstdagen til Kenya.

Areal
582.646 km².

Befolkning
30 millioner innbyggere. Av disse bor ca, 2.1 millioner i hovedstaden Nairobi.

Telefon & Internet
For å ringe internasjonalt til Kenya er forvalgkoden 254 og deretter ringes lokalnummeret.
Mobiltelefoner fungerer i store deler av Kenya. Nettverket dekker de større byene og i mange turistområder. Likevel er det i nasjonalparkene ofte ikke dekning.

Internett og Wi-Fi finnes på mange hoteller og i de større byene. I nasjonalparkene er det kun de færreste hoteller/lodger som har Internett-fasiliteter, og hvis de har det, er tilgangen ofte dyr.

Tips
I Kenya er tips meget utbredt. Selv om service vanligvis er inkludert, forventes det at man legger ca. 10 % på beløpet.

På safarireisen gir man tips til den lokale sjåfør/guide, vanligvis når safarireisen avsluttes. Det er naturligvis fritt opp til hver enkelt hvor meget man betaler, men har man vært fornøyd med servicen, er beløpet normalt mellom USD 5-15 per person per dag.
Bemerk: Visse safarioperatører anbefaler USD 20 per dag til sjåfør/guide, men vi vil gjerne understreke at beløpet er helt og holdent opp til én selv.

Koffertbærerne på hotellene gir man vanligvis 50-100 Schilling eller 1 USD per koffert. På restauranter runder man opp med ca. 10 %. Til taxisjåfører betaler man ca. 5-10 %.

Sørg alltid for å ha mindre sedler; 50-100 KSh for hånden til tips.

Man blir på reisen i Kenya ofte spurt av lokalbefolkningen, om man har en T-skjorte, sko eller en kulepenn man kan unnvære eller evt. bytte med en liten suvenir. Har man en ekstra kulepenn, klær eller sko man ikke lenger bruker, blir de fleste kenyanere utrolig glade for å overta dette. Kvaliteten på våre klær og sko er som regel vesentlig bedre enn de varer man kan kjøpe i Kenya.

Språk
Det offisielle språket i Kenya er swahili og engelsk, men det prates også mange lokale språk og dialekter, hvorav noen av de mest utbredte er kikuyu, masai og samburu. De fleste kenyanere som jobber i turistområdene forstår og snakker engelsk, og man opplever som regel ikke de store vanskelighetene med å gjøre seg forstått.

Religion
All verdens trosretninger trives side om side i Kenya. 40 % er protestanter, 30 % er muslimer, og 22 % er katolikker.

Valuta
Den offisielle myntenheten i Kenya er Kenya Schilling.
Forkortelsen av Kenya Schilling er enten KSh eller man bruker /= etter beløpet; eks. 500/=. Det finnes følgende sedler: 50, 100, 200, 500 og 1000 schilling. Av mynter finnes det 5, 10, og 20 cent (det går 100 cent på 1 schilling). Det er en god ide å alltid ha 50 og 100 schillings med seg til f. eks. tips.

Du kan få opplyst den aktuelle kursen ved å kontakte din bank eller du kan se kurserne på Internett.

Reisende til Kenya kan veksle fra fremmed valuta til Schilling eller reisesjekker i banker, bureau de change og autoriserte hoteller. Det er lettest å veksle USD eller Euro. Også mange forretninger og hoteller acksepterer USD som betaling. Det er enkelt å veksle kontanter i Nairobi eller Mombasa flyplass, og kursen er rimelig. Det er i Kenya ingen begrensning for hvor meget fremmed valuta du kan innføre. Det er ulovlig å veksle ”svart” i Kenya.

VIKTIG! medbringes USD-sedler må disse ikke være eldre enn fra 2003.

Vaksinasjoner
Det kreves ingen vaksinasjoner for å komme inn i Kenya. Men vi anbefaler deg å snakke med din fastlege om en forebyggende malariakur en uke før avreisen og en vaksinasjon mot stivkrampe.

Safari
Begrepet ”safari” ble født i Kenya, og det er ikke tilfeldig. Landets varierte dyreliv og landskap byr på fantastiske opplevelser, og siden de første storviltjegere har Kenya hatt turisme uavbrutt. Derfor finner du både transportmidler og innkvartering i henhold til smak.

Jakt er forbudt i Kenya av hensyn til det skjøre dyrelivet, så du bør i stedet bevepne deg med et kamera, et åpent sinn og en vekkerklokke.

Det er mye å se og vi drar vanligvis av sted fra tidlig om morgen til sent på ettermiddagen når dyrene er mest aktive.

I Kenya foregår safariene i minibusser, hvor alle har vindusplasser med utsikt.
Guiden er god til å få øye på dyrelivet og forteller om det så du får mye kunnskap på en underholdende måte.

Golf
Kenya er litt av et golf paradis. Kenya er en tidligere britisk koloni og kolonimakten har anlagt mange golfbaner med det grønt gress.

På grunn av den lange, stolte tradisjon er
standarden generelt svært høy, og de kenyanske fairwayene er velpleiede. Greenfee er klart billigere enn i Norge, og du skal ikke bli overrasket hvis du tillegg til en god sportsopplevelse får et glimt av aper, antiloper og eksotiske fugler. Kontakt Blixen Tours hvis du ønsker vår hjelp til å spille golf i Kenya.
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Tsavos Hemmeligheter

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

Sarova Panafric Hotel

I en rolig forstad til Kenyas hovedstad Nairobi, ligger Sarova Panafric. Omgitt av vakre hager og i kort avstand til gode safarimuligheter.

Historisk hotell i Kenyas hovedstad

Sarova Panafric hotell rommer 162 rom – Superior, Executive, Club og suiter – som alle er nyrenoverte og innredet i moderne, afrikansk stil. I tillegg er det 42 fullt møblerte og serviserte leiligheter.

I nærheten av hotellet finner du en masse spennende severdigheter for både barn og voksne. Du kan for eksempel besøke The Giraffe Center, hvor du kommer helt tett på de imponerende giraffene og få lov til å håndfore dem. Du kan også dra på Karen Blixen museum, som er det huset forfatterinnen bodde fra 1914-1931 eller på safari i Nairobi Nasjonalpark.

Etter en lang og spennende dag med safari, severdigheter eller shopping, kan du ta en kjølende og forfriskende dukkert i hotellets basseng og få massert dine trette ben og føtter i Tulia Spa, som tilbyr avslappende aromaterapi, forløsende terapeutisk massasje og forskjønnende pedikyr og manikyr.

I den prisvinnende restauranten Flame Tree får du servert utsøkte retter med inspirasjon fra det Europeiske og Afrikanske kjøkken, mens du i Pool Garden Restaurant kan innta en bedre frokostbuffet og barbeque i hagen.

Sarova Panafric Hotel er ideelt for alle som vil oppleve både Kenyas natur, byliv og mange severdigheter. Samtidig er det særdeles velegnet for barnefamilier, da hotellets Ozone Kids Club sørger for morsom underholdning for barna.

Veien hit

Ca. 30 minutters kjøretur fra Nairobi Jomo Kenyatta Airport avhengig av trafikken.

Beliggenhet...

 • Kenya
 • Nairobi
 • Nairobi Centrum
Hvorfor bo her?
 • Sentral beliggenhet
 • God restaurant

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Sarova Panafric hotel rommer 162 rom – Superior, Executive, Club og Suiter – som alle nylig er blitt ommøblert og innredet i en moderne afrikansk stil. I tillegg er det 42 fullt møblerte og servicerte leiligheter.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Minibar
Balkong/terrasse
Telefon
Internett, trådløs
TV, flatskjerm
Badekar

I nærheten av hotellet finner du en masse spennende severdigheter for både barn og voksne. Du kan for eksempel besøke The Giraffe Center, hvor du kommer helt tett på de imponerende giraffene og får lov til å håndfore dem. Du kan også dra til Karen Blixen museet, som er det huset hvor forfatterinnen bodde fra 1914-1931, eller på safari i Nairobi Nasjonalpark.

Etter en lang og spennende dag med safari, severdigheter eller shopping, kan du ta deg en kjølende og forfriskende dukkert i hotellets basseng og få massert dine trette ben og føtter i Tulia Spa, som tilbyr avslappende aromaterapi, forløsende terapeutisk massasje og forskjønnende pedikyr og manikyr.

I den prisvinnende restauranten Flame Tree får du servert utsøkte retter med inspirasjon fra det Europeiske og Afrikanske kjøkken, mens du i Pool Garden Restaurant kan innta en bedre frokostbuffet og barbeque i hagen.
Sarova Panafric Hotel er ideelt for alle som vil oppleve både Kenyas natur, byliv og mange severdigheter. Samtidig er det særdeles velegnet for barnefamilier, da hotellets Ozone Kids Club sørger for morsom underholdning for barna.

Restaurant(er)
Svømmebasseng
Internett, trådløs
Lounge/bar
Spa/velvære
Møte- og konferensefasiliteter
Butikker

Satao Elerei

Denne vakre campen ligger i et privat reservat, et kort stykke fra Amboseli Nasjonalpark, ved foten av Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro.

Velegnet for par
Velegnet for par
Barnevennlig
Barnevennlig

Vakker camp i privat reservat

Denne flotte campen ligger i et privat reservat, et kort stykke fra Amboseli Nasjonalpark, ved foten av Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Fra campen er det utsikt ut over Amboselis utstrakte vidder på den ene siden og til det kneisende, snødekte fjellet på den andre siden. Campen er designet som en berikelse for området og ikke en byrde, og den er derfor ”grønn” på alle mulige måter, helt fra strøm til materialer, uten at det har gått på kompromiss med komforten av den grunn.

Det lokale samfunnet nyter også godt av campen, da den tilfører viltet og naturen verdi, og derfor gjør det langt mer attraktivt å passe på begge deler i stedet for å utnytte dem på andre måter. Et opphold på Satao Elerai er en helhetsopplevelse av de helt store, og et av våre favorittsteder i området ved Amboseli.

Beliggenhet...

 • Kenya
 • Sørøst Kenya
 • Amboseli
Hvorfor bo her?
 • Intim luksuscamp
 • Vakker utsikt til Kilmanjaro

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

14, fordelt på 9 luksustelt og 5 suiter.

Rom- og suitefasiliteter

Balkong/terrasse
Turndown-tjeneste
Myggnett

Måltidene på Satao Elerai serveres à la carte, tilpasset enhver smak og tilberedt med lokale grønnsaker, kjøtt og frukt. På klare kvelder flyttes bordene ut og middagen inntas under de funklende stjernene med utsikt til det måneopplyste Kilimanjaro.

Da campen ligger i et privat reservat er det mulighet for å dra på kvelds-safari og safari til fots.

Svømmebasseng
Safari - tilbud om vandresafari
Safari - mulighet for kveldssafari
Icon 1 Icon 3

Severin Safari Camp

Med utsikt over Mount Kilimanjaro som troner i horisonten, til savannen som strekker seg så langt øyet rekker, og til flokker av antiloper, fugler og den berømte ”røde” elefanten, opplever du Kenya, som Masaiene kjenner det best.

Velegnet for par
Velegnet for par
Barnevennlig
Barnevennlig

Uforglemmelig naturopplevelse på første klasse i Masaienes land

I Tsavo West Nasjonalpark, det største viltreservatet i Øst-Afrika, ligger Severin Safari Camp. Med utsikt til Mount Kilimanjaro, som troner i horisonten, til savannen som strekker seg så langt øyet rekker og flokker av antiloper, fugler og den berømte ”røde” elefanten, opplever du Kenya som Masaiene kjenner det best.

Severin Safari Camp er det perfekte tilfluktssted for alle som drømmer om å oppleve livet på savannen. Hotellet består av fullt møblerte telt og hytter og luksuriøse suiter, som alle er i harmoni med omgivelsene, slik at du er et med naturen og samtidig bor trygt og komfortabelt. Masaikrigere står vakt hele døgnet, og sørger samtidig for å opprettholde balansen mellom mennesker og naturen på Severin Safari Camp.

Severin Safari Camp er en anbefalelsesverdig destinasjon for alle som ønsker å oppleve Afrikas savanne på nært hold, og som samtidig vil ha luksuriøs forpleining og komfortable netter.

Veien hit

Ligger ca. 250 km fra Mombasa og Nairobi. Severin Safari Camp er godt tilgjengelig med bil og fly.

Beliggenhet...

 • Kenya
 • Sørøst Kenya
 • Tsavo Vest
Hvorfor bo her?
 • God beliggenhet ved vannhull
 • Luksus-telter

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Hotellet består av fullt møblerte telter og hytter, og luksuriøse suiter, som alle er i harmoni med omgivelsene, slik at du er et med naturen, og samtidig bor trygt og komfortabelt.

Rom- og suitefasiliteter

Balkong/terrasse
Myggnett

På Severin Safari Camp bor du midt på savannen blandt løver, antiloper, bøfler, leoparder, elefanter og et uttall av forskjellige fuglearter. Du har utsikt på første rekke til et ustanselig scenerie av store dyreflokker som vandrer forbi, akkompagnert av savannens mange lyder. Det er en uforglemmelig naturopplevelse som merker deg for resten av livet.

Severin Safari Camp byr også på rike muligheter for avslappende forpleining. Inspirert av det ville Afrika og Asias virkningsfulle teknikker, er Kenbali Spa en oase av ro og forpleining. Behandlingene løser opp, avspenner og beroliger deg, og gir deg ny energi. Du kan også ta en kjølende dukkert i campens basseng og nyte solen og en vakker utsikt til Mount Kilimanjaro.

På restauranten ”Out of Africa” får du utsøkte retter servert med noen av Afrikas beste viner. Kokken er berømt for sine møre biffer, som han steker på varme stener eller som fondue.

Avslutt dagen med et glass vin ved leirbålet med utsikt over silhuettene av dyrene i nærheten, mens stillheten legger seg over savannen og kun det fjerne brølet fra løver og flodhester bryter stillheten.

Restaurant(er)
Svømmebasseng
Lounge/bar
Suvenirbutikk
Spa/velvære
Safari - tilbud om vandresafari
Safari - i åpne 4x4
Icon 1 Icon 3

Satao Camp

Satao Camp er en sjarmerende og rustikk telt-camp, og også en av de mest autentiske i Tsavo East. Ved å overnatte under kanvas får vi bushens lukter og nattens dyre-lyder med helt inn i teltet.

Det perfekte sted å oppleve safari a la Karen Blixen!

Satao Camp er en sjarmerende og rustikk teltcamp, og også en av de mest autentiske i Tsavo East. Ved å overnatte under kanvas får vi bushens lukter og nattens dyrelyder med helt inn i teltet. Rett ved campen er det et vannhull som ofte tiltrekker seg elefanter som kan oppleves på meget nært hold, enten fra terrassen ved teltet eller fra et lite utsiktstårn. Etter middagen blir det hyggestund rundt bålet under den imponerende afrikanske stjernehimmelen.

Veien hit

Beliggende ca. 50 kilometer fra hovedveien mellom Nairobi og Mombasa i den sørlige delen av Tsavo Øst nasjonalpark.

Beliggenhet...

 • Kenya
 • Sørøst Kenya
 • Tsavo Øst
Hvorfor bo her?
 • Teltcamp
 • Rustikk
 • Autentisk
 • Vannhull rett ved campen

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Campen består av 20 luksus-kanvastelt. 16 familietelt og 4 suiter.

Teltene har ordentlige senger, toalett og rennende vann. Dusjen er i ekte afrikansk stil, hvor man hver kveld får bragt varmt vann til teltet. Det er til hvert telt en liten terrasse med stoler og et bord.

Rom- og suitefasiliteter

Safari og turer i utkikkstårnet.

Pinewood Beach Resort & Spa

Ideelt for dem som ønsker ro og fred ved kystens flotteste strand, Galu Beach. Et av våre favoritthoteller på Mombasa-kysten.

Velegnet for par
Velegnet for par
Barnevennlig
Barnevennlig
Dykking
Dykking
Snorkling
Snorkling

Hyggelig hotell med personlig service i fredelige omgivelser

Pinewood Beach Resort & Spa (tidligere Pinewood Village) et hyggelig lite hotell i turistklassen, hvor du får en god og personlig service. Hotellet er ideelt for dem som ønsker fred og ro ved kystens flotteste strand, Galu Beach.

Et av våre favoritthoteller på Mombasa-kysten.

Veien hit

Ca. 2 timers kjøretur fra Mombasa Airport.

Beliggenhet...

 • Kenya
 • Kenyakysten
 • Sørkysten
 • Diani Beach
 • Galu Beach
Hvorfor bo her?
 • Hyggelig hotell
 • En av de flotteste strendene
 • Personlig kokk (i suitene)
 • Gode tilbakemeldinger fra gjester

Lokal tid...

Vurdering:
Standard

Et av våre favoritthoteller ved kysten, beliggende ved en av de vakreste strendene. Et mindre hotell med mer atmosfære enn mange av de store charterpregede resortene ved kysten.

Awards og utmerkelser:

Tripadvisor, Winner "Travelers choice, 2009
Award for "Excellence in Customer Service", 2007, Africasky.co.uk
Best AFrican Hotel, Award for Excellence, 2006, Tropicalsky.co.uk

Et mindre boutique hotell med kun 38 rom og 20 suiter plassert i klynger i hagen.

36 Deluxe Rom, 45 m2
18 Suiter, 90 m2
2 Executive Rom, 45 m2
2 Executive Suiter, 90 m2

Rommene har bad, toalett, air condition, myggnett og terrasse eller balkong. I suitene er det en lounge og et kjøkken. I suitene følger også en kokk med, og man kan velge om man vil få maten laget av egen kokk på rommet, eller om man vil spise i hovedrestauranten.

Rom- og suitefasiliteter

Aircondition
Minibar
Internett
Balkong/terrasse
Takvifte
Te-/kaffemaskin
Telefon

Om dagen kan man nyte en kald drink i basseng-baren, spise lunsj i snacks-grillen eller dhow-baren, som ligger ved stranden. Middagen serveres i hovedrestauranten.

I tillegg til den kritthvite sandstranden er det svømmebasseng, vannsports-senter med blant annet dykkerskole, snorkling, windsurfing og havfiske. Det er dessuten guidede sykkelturer, tennisbane, squashbane, bordtennis, suvenir butikk, skjønnhetssalong, mulighet for vask av klær samt telefon og pc-er med e-post.

Fitness senter
Restaurant(er)
Svømmebasseng
Vaskeriservice
Forretningssenter
Internett, trådløs
Jacuzzi/Hot tub
TV
Tennisbane
Lounge/bar
Suvenirbutikk
Vannsportsaktiviteter
Bordtennis
Dykkesenter
Icon 1 Icon 3 Icon 4 Icon 5
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Tsavos Hemmeligheter

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.