Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Victoria Falls og Botswana - Safari eventyr for voksne

Land
BOTSWANA, ZIMBABWE
Områder
Victoria Falls, Okavango Delta, Khwai Concession, Chobe National Park
Varighet
12 dager / 10 netter
Safaritype
Fly-in safari, Skreddersydd safari, Blixen Gold
Innkvartering
Lodge, Camp
Transportmidler
Safari minibuss, Firehjulstrekker, Innenriksfly
Victoria Falls og Botswana - Safari eventyr for voksne

Spektakulære Victoria Falls imponerer og byr på mange aktiviteter. I områdene rundt Chobe River i Botswana finner man Afrikas største elefantbestander, alle de klassiske afrikanske dyr og verdens største innlandsdelta Okavango som gir liv til forunderlig fauna og flora.

Et safarieventyr til spesielt utvalgte camps og lodges som kun tillater gjester over 12 år.

 • Autentisk safari
 • Rikt og variert dyreliv
 • Victoria Falls
 • Okavango Delta
 • Chobe National Park

Safarieventyr til Victoria Falls & Botswana – kun for voksne

På reisen oppleves fantastiske Victoria Falls som er på Verdensnaturarvliste på Zimbabwe siden. Byen Victoria Falls er også navnet på byen som ligger i nærheten av fossen.

Savute har beliggenhet i den sørlige delen av Chobe National Park. Området er spesielt kjent for sine løver og enorme mengder av elefanter.

Khwai Consession grenser til dyreriket Moremi Game Reserve, som er en av Okavango Deltaets ytre armer. I Khwai finner man en stor konsentrasjon av dyr.

Okavango Deltaet er et 15.000 km2 stort innlandsdelta, verdens største og et av naturens største underverker. Deltaet fylles av regnvannet som faller i Angolas høyland tidlig på året og etter ca 4-6 måneder er vannet nådd ut i Deltaets ytterste forgreininger som krystallklart vann. Denne årlige syklusen gir liv til en fantastisk rikdom av fauna og flora.

Det kan være vanskelig å gi stjerner til safari camps hvor man ofte overnatter i teltcamps hvor det ikke finnes fasiliteter som på by hotell og resorts. Her vil beliggenhet, guider, service, mat, men selvsagt også campens komfort avgjøre hvilken kategori vi gir campen.

Blixen Tours Gold tilsvarer noe som ligner fire stjerner, hvilket er kategoriseringen på denne turen.

Safari, transport og kjøretøy
Transport i Victoria Falls og mellom områdene foregår i minibuss eller personbil. På safarien er det med campens egne åpne firehjuls trekkere.

Guide
Engelsktalende

Avreisedatoer
Avgang hver dag fra Norge

Barn på reisen
Barn i alderen 12 år og eldre er velkomne.

Tur kart
2 netter Victoria Falls Zimbabwe
2 netter Savute, Chobe National Park Botswana
3 netter Khwai Consession Botswana
3 netter Okavango Delta Botswana


Dag 1
Avreise fra Norge

Dere flyr fra Norge via en europeisk by og Johannesburg til Victoria Falls i Zimbabwe.Dag 2
Ankomst til Victoria Falls, Zimbabwe

Etter flybytte i Johannesburg lander dere på Victoria Falls flyplassen tidlig på ettermiddagen. Her klareres innreiseformalitetene før dere henter deres bagasje, deretter blir dere møtt av en representant fra Blixen Tours lokale samarbeidspartner. Dere kjører ca 30 minutter fra flyplassen til hotellet.

Dere tilbringer to netter ved Victoria Falls på den hyggelige lodgen som ligger rundt 20 minutters kjøring utenfor byen. Lodgen er bygget i afrikansk stil med utsikt over et vannhull som ofte besøkes av elefanter.

Overnatting: Victoria Falls Safari Lodge**** i Club Room
Måltider: Frokost er inkludert.

Victoria Falls Safari LodgeDag 3
Victoria Falls, Zimbabwe

Etter frokost på hotellet er det inkludert en guidet tur til Victoria Falls. Fossen kan sees både fra Zimbabwe og Zambia, men man kan se den største delen av de imponerende 1700 m brede fall fra Zimbabwe siden hvor dagens tur kommer til å gå. Det utgjør den største "gardinen" av vann i verden og fra mars til mai kan det være så mye vann at vanntåke noen øyeblikk dekker for fallet. Vær forberedt på at dere kan bli veldig våte på turen og vi anbefaler og ta med evt. en regnjakke eller et regntrekk og pakk kamerautstyret godt inn.

Etter rundturen har dere muligheten til å gå en tur i byen på det lokale souvenir markedet, ta en helikoptertur over fossen (ikke inkludert og anbefales å bestille dette på forhånd) eller reise tilbake til hotellet og nyte de vakre omgivelsene.

Midt på ettermiddagen blir dere hentet på hotellet for en ettermiddags "Sunset Cruise" på Zambezi-elven. Dere seiler i et rolig tempo på elven hvor det ofte er et rikt fugleliv og man kan også være heldig nok til å se flodhester, krokodiller og elefanter. Ombord på båten serveres litt snacks og drikkevarer som dere kan nyte mens solen går ned og dere føler en magisk stemning.

Etter det vakre båtcruiset kjøres dere tilbake til hotellet hvor det er inkludert en spesiell afrikansk middag (eksklusiv drikkevarer).

Overnatting: Victoria Falls Safari Lodge**** i Club Room
Måltider: Frokost er inkludert.

Victoria FallsDag 4 - 5
Savute, Chobe National Park, Botswana

Fra Victoria Falls kjøres dere i litt over en time til grensen til Botswana. Etter at grenseformalitetene er ordnet kjører dere i ca 20 minutter til Kasane flyplassen. Dere flyr deretter i ca 35 minutter fra det nordlige Botswana mot sør til en flystripe i Savute.

Ved flystripen hentes dere av deres guide fra lodgen og dere kjører i ca 45 minutter til lodgen Ghoha Hills Savuti Lodge hvor dere allerede på veien kan være heldig nok til å få øye på dyr.

Lodgen ligger på en åsside på Ghoha Hills og er designet slik at gjestene får nyte spektakulær utsikt fra terrassen eller bassenget over et nærliggende vannhull og Savute området som er en del av Chobe National Park.

Ghoha Hills består av 11 kanvas hytter, herav to familiehytter. Hyttene har terrasse og dusj med utsikt over bushen. Felles område består av lounge, bar, peis, suvenirbutikk og et lite basseng som er bygget inn i klippene.

Ghoha Hills

Savute er en del av Chobe National Park som betyr at safari aktivitetene foregår i åpne firehjuls trekkere tidlig på morgenen og igjen sent på ettermiddagen.

I Botswana er safarirytmen typisk med vekking omkring kl 05:30, deretter serveres frokost. Dere kjører deretter avsted på dagens første safari og denne varer noen timer, ca. 2 ½ - 4 timer, avhengig av hva dere ser og underveis serveres det en kopp kaffe / te. Etter safarien reiser dere tilbake til lodgen hvor dere spiser lunsj. Etter en spennende morgen er det tid for en siesta før dere igjen kjører ut på safari rundt kl 16. Dere vender tilbake til lodgen innen mørkets frembrudd.

På Ghoha Hills kan det også arrangeres en lengre safari til Savute hvor dere medbringer matpakker til lunsj.

Safari Ghoha Hills

Ghoha Hills Lodge har også et skjul noen kilometer fra campen hvor gjestene kan observeres dyrene på nærmeste hold.

Savute ligger i den sørlige delen av Chobe. Savute-kanalen har vært litt av et mysterium fra den i mange år har "slumret" og vært uten vann har den i perioder igjen begynt å føre vann ut i de tørre lavtliggende områder og dermed gjøre dem om til små oaser som tiltrekker seg store mengder dyr og fugler. Savuti er fremfor alt kjent for sine løver og store mengder av elefanter.

Dere skal tilbringe to netter i ganske enestående landskap.

Overnatting: Ghoha Hills Lodge.
Måltider: Full pensjon, utvalgte drikkevarer, safari og vask av klær er inkludert.Dag 6 - 8
Khwai/Moremi, Botswana

I dag flyr dere fra et safari eventyr til det neste. Dere flyr fra Savute mot sør til Khwai.

Okavango Deltaets ytterste "armer" i dyreriket området der Khwai River danner grense til Moremi reservatet. Her ligger den klassiske luksus campen Machaba rett ved siden av elven hvor mange dyr kommer for å drikke og hvor flodhester og krokodiller boltrer seg.

Fikentreet som campen er oppkalt etter er tallrik og tiltrekker seg året rundt en rekke dyr fra apekatter til elefanter, og sammen med tilgjengeligheten av vann og frodig vegetasjon gjør det området til et av de beste dyreområdene i landet.

Machaba Camp Botswana

Seiling "Mokoro" -kano er kun mulig deler av året, men under hele året i neste camp på turen. Til gjengjeld er det her utmerket safari kjøring året rundt og det er et særdeles bra sted for safari-vandring.

Her er det morgen og kvelds-kjøring hvis lengde avhenger av om det er dyreaktivitet - kanskje en gepard på jakt - som kan holde dere i terrenget lenger. Okavango har større og mindre dyr som man ikke finner andre steder som for eksempel Lechwe og Sitatunga antiloper som lever i myrområder. I luften imponerer over 500 fuglearter fra de majestetiske ørner til de fargerike bietere.

Kveld safari

Fra det lysner begynner apene å leke i trærne og en ny fantastisk dag venter. Det er også en god sjanse for å se flokker av elefanter og bøfler direkte fra campen og selv fra bassenget, så skulle man ønske en halv eller hel dag i campen vil det fortsatt være noe å oppleve. Det vil også bli anledning til å besøke en lokal landsby. Videre har den prisbelønte lodgen utmerket service og mat.

Overnatting: Machaba Camp.
Måltider: Full pensjon, utvalgte drikkevarer, safariaktiviteter og vask av klær er inkludert.
Dag 9 - 11
Okavango Delta, Botswana

I dag flyr dere til hjertet av Okavango Deltaet. Et av naturens helt store underverker er det 15 000 km² store innlandsdeltaet Okavango, verdens største. Regn som faller i Angolas høyland ender et halvt år senere i perioden fra juni til august måned ved ytterste forgreininger av deltaet som krystallklart vann. Denne evige syklusen gir nytt liv til en fantastisk rikdom av fugler, dyr og planter.

Dere bruker de siste tre nettene i den sjarmerende campen Stanley’s som har utsikt over en vakker lagune i et privat safari reservat. Her tilbys seilas i Mokoro, safari til fots, safari i firehjulstrekkere på dagtid og etter mørkets frembrudd.

Mokoro

Campen består av kun åtte klassiske kanvastelt litt hevet over bakken på en tre-plattform med en liten terrasse med hengekøye og utsikt over Okavangos flod. Teltene er komfortabelt innredet med tremøbler, takvifte, dusj og toalett.

Felles område er lyst og luftig med lounge, spiseområde, bar og en liten butikk. Det er også et bålsted som er populært før og etter middagen hvor gjestene og de ansatte på campen deler dagens safari erfaringer. I løpet av dagen er det mulighet for en dukkert i bassenget.

Stanleys Camp

Under oppholdet er det inkludert et unikt og lærerikt møte med en gruppe av semi-rehabiliterte elefanter. Man går en tur i bushen om morgenen sammen med elefantene i deres naturlige omgivelser, en inspirerende og ydmyk opplevelse. Det er viktig at dette må reserveres på forhånd (ikke inkludert) hvis man ønsker det.

Overnatting: Stanley’s Camp
Måltider: Full pensjon og utvalgte drikkevarer er inkludert.
Dag 12
Hjemreise

Det afrikanske safarieventyret avsluttes i dag. Dere flyr fra Okavangodeltaet til Maun og videre via Johannesburg og en europeisk by til Norge.
Dag 13
Ankomst Norge

Dere ankommer i løpet av dagen til Norge. 
Prisen inkluderer
 • Flybilletter Oslo - Victoria Falls / Maun - Oslo på økonomi klasse med flybytte
 • Flyskatter
 • Transportfly Kasane flyplass - Ghoah Hills - Machaba Camp - Stanleys Camp - Maun (det er tillatt å ta med 20 kg bagasje inkludert håndbagasje)
 • Transport med bil Victoria Falls flyplass - Victoria Falls Safari Lodge - Kasane Airport
 • 2 x netter på Victoria Falls Safari Lodge i Club rom med frokost inkludert og en middag
 • En guidet tur til Victoria Falls inkl. park avgift
 • Båtcruise på Zambezi-elven med snacks og drikkevarer samt park avgift
 • 2 x netter Ghoah Hills Lodge med full pensjon, utvalgte drikkevarer, vask av klær og felles safariaktiviteter
 • 3 x netter i Machaba Camp med full pensjon, utvalgte drikkevarer, vask av klær og felles safariaktiviteter
 • 3 x netter Stanleys Camp med full pensjon, utvalgte drikkevarer, felles safariaktiviteter og parkavgifter
 • Parkavgifter i Botswana
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Victoria Falls og Botswana - Safari eventyr for voksne

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Botswana

Botswana er et land med store kontraster og tidløse landskap som kan vekke en nesten åndelig tilstand hvor man får en følelse av at tiden står stille.

Hvert år etter regntiden flyter vannet i elven Okavango stille ut i verdens største deltas utallige kanaler og laguner. Det krystallklare vannet skaper nytt liv i en tilsynelatende endeløs og harmonisk syklus.

Kalaharis røde sand visker ut buskmannens spor etter at han, som hans forfedre har gjort
i titusen av år, på mirakuløs vis har brakt hjem et bytte til sin lille familie. Nå sitter de ved bålet og snakker om hva himmelens uendelige tjerner gjemmer.

Løvens brøl gir gjenlyd om natten og hyenenes ”latter” gir litt spenning i den nylige ankomne safari turisten, som har en god sjanse for å få brukt alle sanser. Her kommer du i kontakt med sovende instinkter og underbeviste følelser som fremkaller både spenning og ro. Risikoen for at det ”er i blodet” er overveldende.

Blant hovedattraksjonene er det den 17.000 km2 store Okavango Delta. Her kan man fra ulike mindre båter seile ganske nær det fantastiske dyrelivet og ikke minst en utrolig mengde fugler – mer enn 400 arter er registrert! Den tradisjonelle uthulte trestamme ”mokoro”, er et populært alternativ, men også større båter med flere fasiliteter brukes. Det er naturligvis også mulighet for tradisjonell safaritur i åpen safari-bil, og du kan gå med en safariguide. 

Til noen av øyene i deltaet kan du fly ut til og få en eksklusiv opplevelse noe som er relativt dyrt.
Dette avspeiler for øvrig Botswana, fordi landet er litt dyrere enn de omkringliggende, du betaler litt mer for færre turister og for å beskytte naturen og miljøet.

Veiene er gode mellom byene, men i de fleste parker er det nødvendig å kjøre med firehjulsdrevne kjøretøy. Dette er igjen gjort bevisst for å beholde områdene så naturlige så mulig.

Chobe nasjonalpark er også et enestående område, som grenser til Chobe elva og Namibia i nord, dit kommer mange dyr i den tørre årstiden. Nasjonalparken er nesten like stor som Okavango deltaet, som grenser opp til nasjonalparken i vest. Det er et ideell mulighet å kombinere Chobe med det nærliggende området ved Victoriafallet på grensen mellom Zimbabwe og Zambia.

Kalahari-området, som dekker det meste av det sørlige Botswana har flere spennende reservater. Men det kan i midlertidig være vanskelig å nå områdene, i noen tilfeller kreves det et spesielt arrangement. Men så kan man også få en ekstraordinær opplevelse, hvor røde sanddyner, grønne akasietrær, blå himmel og uendelige strekninger er noe av ingrediensene. Her er også et overraskende rikt dyreliv, med migrering av tusenvis av dyr.

De enorme Makgadikgadi og Nxai pans (saltsletter) er delvis forvandlet til innsjøer etter regnet og er også verdt et besøk og mer tilgjengelige enn noen av de andre parker.

For safarielskeren har landet alt - velkommen til Botswana.

Lokal tid...

Reisetid

17-22 timer avhengig av flyselskap og destinasjon


Okavango Delta

Et av naturens største underverker er det 15.000 km² store innlandsdeltaet Okavango som er verdens største. Regn som faller i det angolanske høylandet ender i perioden juni – august, et halvt år senere på de ytre grenene av deltaet som krystallklart vann. Denne evige syklusen gir igjen liv til en utrolig rikdom av fugler, dyr og planter. De fleste steder i deltaet kan nås med en kort flytur.

På flyturen får du det beste inntrykket av det fantastiske landskapets uendelig mange kanaler, laguner, øyer og naturstier i alle retninger. Safariopplevelsene i deltaet er vanligvis til fots eller i ”mokoro”, en uthulet trestamme, hvor man glir lydløst gjennom det klare vannet, noe som gjør at du kan komme utrolig nær dyrene og fuglene.

I noen leire tilbys safari i bil og fisketurer.


Moremi Game Reserve

I det nordøstlige hjørnet av deltaet ligger Moremi Game Reserve, som dekker ca. en tredjedel av Okavango. I 1960 reduserte jegere utenfra det lokale dyrelivet kraftig og visse dyrearter ble nesten utryddet. Dette gjorde at lokalbefolkningen i området, Tswana-folket, flyttet fra Moremi Game Reserve for å beskytte dyrelivet og miljøet i fremtiden. Siden har området blitt utvidet flere ganger og omfatter i dag ca. 4.800 km².

Dette er et usedvanlig vakkert område med et av Afrikas største viltbestander. Her kan du oppleve de fleste store pattedyr; både kattedyr, de sjeldne sabelantiloper, sitatunga og heste-antiloper, den rustrøde letjevannbukk, og en av de største bestandene av de sjeldne villhundene. I elvene er det flodhester og krokodiller.

Området består av utstrakte skoger med de karakteristiske Mopanetrær, gress savanner, myrer, sjøer, laguner og øyer omgitt av frodig vegetasjon.


Chobe Nasjonalpark

Chobe Nasjonalpark er et 10.500 km² dyreliv-rikt landområde i det nordlige Botswana. Det regnes som et av Afrikas fineste viltreservater. Her er det en høy konsentrasjon av dyr og ikke minst fugler.

Det er ikke uvanlig å møte store flokker av elefanter som går mot Chobe elvens livgivende vann. Noen mener at dette hjørnet av Afrika har over 100.000 elefanter – Afrikas største bestand. Ett av høydepunktene i Chobe elven er et cruise hvor du kan se store flokker av elefanter og hundrevis av bøfler, et stort antall flodhester og krokodiller, et inferno av fugler og en fantastisk solnedgang.

I den sørlige delen av Chobe ligger Savuti-kanalen som har vært litt av et mysterium. I mange år har den ”sovet” og vært uten vann, men i perioder har det begynt å komme vann til det tørre lavlandet og dermed blir det gjort om til en liten oase som tiltrekker seg store mengder av dyr og fugler. Savuti er fremfor alt kjent for sine løver.


Central Kalahari Game Reserve, Makgadikgadi og Nxaipan Nasjonalpark

Kalahari Central Game Reserve er et av verdens største verneområder og dekker et areal på ca. 52.000 km². Området kan være vanskelig å få tilgang til, men til tross for den nådeløse og tørre ørkenen finnes det vilt her også.

De ville kalahariløvene har tilpasset seg den barske naturen, som kudu, klipspringer og oryx som du også finner der. Her finner du også noen av de få gjenværende bush-menn som fortsatt jakter som deres forfedre gjorde. Det er mulig å gå på oppdagelsesferd med bush menn, hvor de forteller om sine lokale kultur-, overlevelses- og jaktritualer, samt deler sine enorme kunnskaper om naturen og dyrelivet i området.

De enorme Makgadikgadi og Nxai pans (saltslettene) blir etter regnet delvis forvandlet til innsjøer, og vannfugler som pelikaner, flamingoer og andre fugler kommer hit i tusentall.

Været i Botswana


Botswana ligger på jordas sørlige halvkule, slik at årstidene er motsatt av de norske.
I regntiden kan visse avsidesliggende camps være stengt i Botswana.

Vannstanden i Okavango deltaet er ikke avhengig av lokalt regn, men av elvene i Angola. Derfor vil det være lavvann fra november til april. I denne perioden kan det være begrensede muligheter for båtsafari, men de fleste veier er åpne for safari i bil.
I mai til september er det høyvann i Okavango og man reiser mer på båtsafari da mange av veiene vil ha begrenset tilgjengelighet.

Regn perioden (desember-mars)
Været i Botswana er typisk for det sørlige Afrika, selv om nedbøren her er mindre enn landene lenger mot øst. Regnet i Botswana kommer i månedene desember, januar, februar og mars. Noen dager vil være tørre og solrike, mens andre vil ha tordenvær om ettermiddagen. Man kan også oppleve noen gråværsdager.

Walking safaris er på grunn av sikkerheten sjelden mulig i den grønne perioden mellom desember og april da guidenes sikkerhet er begrenset.

Tørr periode (april-november)
Været i Botswana i april og mai er vanligvis fint med klar himmel og grønt landskap. Nattetemperaturen begynner å falle i løpet av disse månedene, spesielt i Kalahari. Ved Okavango vil temperaturene alltid være litt høyere enn i resten av landet.

I juni, juli og august vil de nattlige temperaturene i de tørre områdene være nær frysepunktet, men det blir fort varmere i løpet av dagen. Det er nå "high season" for de fleste safariområder fordi bushen er åpen og dyrene samles rundt de tilgjengelige vannkildene.

Spesielt fra mai til august er det viktig at man har varme klær for de tidlige morgener når du sitter i en åpen safaribil. Votter og lue kan også være fint å ha, inntil solen begynner å varme tidlig på formiddagen.

I september og oktober vil temperaturene stige igjen. Landskapet er meget tørt og konsentrasjonen av dyrene blir mer utbredt.

Været i Botswana i november er vanskelig å forutsi da det noen ganger kan være en fortsettelse av den tørre oktober varmen, mens andre ganger vil det første regnet komme allerede i begynnelsen av november.


Klimatabell:

Temperaturer i Botswana (dag/natt)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
32/19 31/19 31/17 31/14 28/10 25/6 26/6 29/9 33/13 35/18 34/19 32/19

Nedbør i Botswana (mm)
Jan Feb Mar Apr Maj Juni Juli Aug Sep Okt Nov Dec
82 80 50 21 5 2 1 1 2 21 50 85

Pas og visum
Det kreves ikke visum til Botswana for norske statsborgere ved turistreiser inntil 90 dager. Man skal imidlertid kunne forevise en gyldig returbillett, tilstrekkelig med kapital til å dekke oppholdet og et pass som minimum skal være gyldig i 6 måneder ETTER HJEMREISE samt inneholde tilstrekkelig med blanke sider til stempel av visum ved ankomst.

Hvis man reiser med barn under 18 år til Botswana kreves det spesielle dokumenter, avhengig av om barnet reiser med begge foreldrene, bare en forelder eller ingen av de biologiske foreldrene. Kontakt Botswanas Ambassade i Stockholm for ytterligere informasjon.

Areal
581.730 km²
Cirka 17 % av arealet er regulert til viltreservater og nasjonalparker.
Botswana har kystlinje og grenser til Sør-Afrika, Namibia, Zambia og Zimbabwe.

Befolkning
1,7 millioner
Cirka 50 % av befolkningen er fra Batswana stammen. Den nest største gruppen er Bakalanga, og andre grupper er bl.a. Batawana, Bakgatla, Batlhaping, Hambukushu og Baherero.

Hovedstad
Gaborone, 250.000 innbyggere

Språk
Det offisielle språket er engelsk, men nasjonalt snakker nesten alle Setswana. I tillegg er det etniske grupper som snakker sitt eget språk.

Religion
Ca. 70 % av befolkningen i Botswana er kristne, 20 % er agnostikere og resten tilhører tradisjonelle religioner eller meget små mindretall av muslimer, hinduer og jøder.

Valuta
Myntenheten i Botswana heter Pula (BWP). 1 Pula = 100 Thebe. Det finnes sedler i størrelsene 100, 50, 20 og 10 Pula. Av mynter finnes det 5, 2 og 1 Pula, samt 50, 25, 10 og 5 Thebe.

Svartebørsveksling i Botswana er ulovlig.

Ved inn- og utreise skal all valuta fortolles. Det er ingen restriksjoner på hvor mye fremmed eller lokal valuta man kan innføre, såfremt det er deklarert ved innreise. Utførsel av lokalvaluta er begrenset til BWP 50, og utførsel av fremmed valuta må ikke overstige det beløpet man fortollet ved innreise.

Veksling av valuta kan gjøres i banker og vekslebyråer. Det er banker i alle større byer samt i mindre landsbyer. I de mindre landsbyene er det imidlertid begrensede vekslingsfasiliteter, derfor anbefales det at man veksler penger på flyplassen eller i en av de større byene. Ved de fleste grenseovergangene er det også et vekslebyrå.

Nesten alle camper og lodger aksepterer USD, Euro, Britiske Pund og Sør-Afrikanske Rand (ZAR). Hoteller, lodger og restauranter aksepterer også generelt kredittkort og reisesjekker i USD.

Telefon og Internett
For å ringe internasjonalt til Botswana er retningsnummeret +267 og deretter ringes lokalnummeret.

Mobiltelefoner fungerer visse steder i Botswana - nettverket dekker de større byene og noen av turistområdene. Likevel er det i nasjonalparkene ofte ingen dekning.

Internett finnes på mange hoteller. I nasjonalparkene er det kun de færreste hotellene og lodgene som har Internett-fasiliteter, og tilgangen er ofte meget dyr.

Tidsforskjell
Norsk sommertid: ingen tidsforskjell
Norsk vintertid: + 1 time i Botswana

Tips
Man er ikke forpliktet til å gi tips i Botswana, og personalet er ikke avhengig av tips, men dersom man er fornøyd med servicen er det vanlig at man gir tips. På de forskjellige lodgene er det vanligvis en boks hvor man kan gi tips som deretter blir fordelt blant personalet.

På restauranter fremgår det av menyen eller regningen om service er inkludert; hvis ikke betaler man ca 10 %.

Vaksinasjon
Det anbefales å bli vaksinert mot smittsom hepatitt, og hvis du kommer fra et område med gulfeber, kreves gulfebervaksine. Malariaprofylakse er nødvendig.

Det er viktig at du kontakter din fastlege eller Folkehelseinstituttet før avreise for råd og veiledning om vaksinasjoner.

Påkledning
På dagtid er det generelt varmt om sommeren, mens det om vinteren er mildt. Kveldene og nettene kan være kjølige året rundt. På reiser som involverer Safari starter man tidlig om morgenen og det er ofte kjølig. Ta med deg en varm genser, eventuelt en vindjakke og et skjerf i halsen – det er spesielt viktig å ha med varme klær til safarien både morgen og kveld i vinterhalvåret (lue og hansker anbefales).
Påkledningen i Botswana er avslappet. Av fottøy anbefaler vi at man tar med seg et par gode sko som man kan gå i, samt et par sandaler.

 

Opplev "The Big Five" i Malilangwe nasjonalpark, fly med helikopter over verdens mest spektakulære fossefall, Victoriafallene og avslutt med solnedgangs-cruise på Zambezi elven. Zimbabwe er et fantastisk vakkert land som er verdt en tur i seg selv men som også lett kan kombineres med et opphold i Sør-Afrika og Botswana.

Lokal tid...

Reisetid

Zimbabwe er et fantastisk vakkert land med sublime og mangfoldig safari opplevelser og en utrolig vennlig lokalbefolkning.

Zimbabwe er først og fremst for den entusiastiske safari gjest, og kan oppleves med færre turister. En Safari til Zimbabwe kan arrangeres som en selvstendig reise eller i kombinasjon med nabolandene Sør-Afrika, Zambia og Botswana.

Hwange National Park
Zimbabwes viktigste safari område som dekker ca 14.500m2 bare et par timers kjøretur eller en kort flytur fra Victoria Falls. Parken er Zimbabwes største og med et variert landskap har man også et variert dyreliv med over 100 arter av pattedyr og over 400 fuglearter. Hwange National Park er bl.a. hjemsted for enorme flokker av elefanter, bøffelflokker, imponerende løver, de sjeldne villhundene og mye mer.

Victoria Falls
En av verdens mest spektakulære fossefall. Som ligger på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Den imponerende fossen er ikke mindre enn 1,7 km bred og kan bli funnet på UNESCOs verdensarvliste. Victoria Falls er oppkalt etter dronning Victoria av Storbritannia.

Byen Victoria Falls er Afrikas «adventure» hovedstad med aktiviteter som verdens villeste elverafting og strikkhopp over Zambezi-elven.

Heldigvis finnes det også andre mer fredelige aktiviteter som fotturer ved Victoria Falls, helikopterturer over fossen samt kano og solnedgangscruise på Zambezi-elven.

Mana Pools
En 6.700 km2 nasjonalpark på listen UNESCO World Heritage i det nordvestlige Zimbabwe.

Mana Pools er et fantastisk safariområde med beliggenhet i den nordlige delen av Zimbabwe på grensen til Zambia. Landskapet i Mana Pools er forlokkende med sin beliggenhet på den mektige Zambezi elven som snor seg gjennom landskapet.

Området byr på et rikt dyreliv og nasjonalparken er spesielt kjent for den store bestanden av elefanter, løver, leoparder, hyener, flodhester, krokodiller, og ikke minst er det en av de beste stedene i Afrika for å oppleve de sjeldne villhunder.

Mana Pool er også kjent for å være en av de beste stedene i Afrika for safari til fots og ofte komme tett på dyrelivet. Det kjøres naturligvis også safari i firehjuls trekkere og padling i kano er en annen populær aktivitet her.

Safari camps i Mana Pools er generelt mer rustikk og autentisk enn i de fleste andre parker i Afrika og er spesielt attraktivt for gjester som har vært på safari tidligere. Et besøk til Mana Pools er for mange den ultimate safariopplevelse.
Mai til august er de kjølige vintermånedene i Zimbabwe. Fra august til midten av november er det sommer og spesielt fra oktober til midten av november kommer temperaturen omkring 40 grader. Kan du holde ut i varmen venter gode safariopplevelser når dyrelivet søker mot elver og vannhull i Hwange.

I perioden fra midten av november til slutten av april er det regntid, og mange camper er stengt i disse månedene.

Safari i Zimbabwe er best i den tørre perioden fra mai til og med oktober. Regntiden er best for fugleinteresserte.


Pass og visum
Det kreves visum til Zimbabwe for Norske statsborgere ved turistreiser under 90 dager. Turistvisum kjøpes ved ankomst til Zimbabwe og koster USD 30. Det er en god idè og ta med det eksakte beløp i dollar, da det ikke alltid er mulig å få tilbake vekslepenger.
Du må ha en gyldig returbillett og passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder ETTER utreisen og må inneholde nok blanke sider til stempel av visum ved ankomst.

Valuta
Myntenheten i Zimbabwe er US dollars.

Ved inn- og utreise skal all valuta deklareres. Det er ingen restriksjoner på hvor mye fremmed eller lokal valuta man kan innføre, såfremt det er deklarert ved innreise.

Vi anbefaler at man veksler US dollars hjemmefra.

Nesten alle camper og lodger aksepterer både, USD, Euro, britiske Pund og Sør-afrikanske Rand(ZAR). Hoteller, lodger og restauranter aksepterer også generelt kredittkort.

Penger og kredittkort
Vi anbefaler at man på reisen til Zimbabwe medbringer et kontant beløp samt et kredittkort. Det er best at kontantene er i Sør-Afrikanske Rand, Euro, USD eller engelske pund.
Visa og Mastercard, kan benyttes i de fleste camps/hoteller, restauranter, butikker og bilutleiningsfirmaer, og man slipper å gå rundt med for mange kontanter på seg. American Express og Diners Club er mindre utbredt, og aksepteres i begrenset omfang.

Med et kredittkort er det også mulig å heve kontanter (US dollars) i minibanker. Likevel er minibanker fortsatt ikke særlig utbredt i Zimbabwe. Vær oppmerksom på at det i de fleste automater er et maksimumsbeløb som kan heves per dag. Det er på de fleste kort også en grense for hvor mange kontanter det kan heves om dagen og per 30 dager. Disse beløpene kan opplyses av din bank. Husk pinkoden og å kontrollere kortets utløpsdato før avreise!

Kredittkort kan IKKE brukes som betalingsmiddel på bensinstasjoner, disse tar kun i mot kontanter.

Banker
Bankenes åpningstider er vanligvis:
Mandag – Fredag 9:00 – 15:30
Lørdag 8:15 – 10:45

Tidssone
GMT: + 2 timer
Norsk sommertid: Ingen forskjell
Dansk vintertid: + 1 time
Zimbabwe bruker ikke sommertid.

Tips
Man er ikke forpliktet til å betale tips i Zimbabwe, og personalet er ikke avhengig av tips, men har man vært fornøyd med servicen er det meget vanlig at man gir tips. På de forskjellige lodgene er det vanligvis en boks hvor man leverer tips, som blir fordelt mellom personalet.

På restauranter fremgår det av menyen eller regningen om service er inkludert; hvis ikke betaler man ca 10%.

Påkledning
Dagtimene er generelt varme eller meget varme om sommeren, mens vintermånedene er mildere. Året rundt kan kveldene og nettene være kjølige. På reiser hvor det inngår safari, starter dagene tidlig, og det er ofte kjølig. Ta med en god varm genser og eventuelt en vindjakke, samt et skjerf til halsen - spesielt i vinterhalvåret er det viktig å ha varme klær med på safarien morgen og kveld (en lue og et par vanter anbefales).

Påkledningen i Zimbabwe er meget avslappet. Av fottøy anbefaler vi at man medbringer et par gode sko og sandaler.

Er du i tvil om noe når du skal pakke, er du naturligvis velkommen til å kontakte oss.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Victoria Falls og Botswana - Safari eventyr for voksne

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.