Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Victoria Falls & Safarireise | Blixen Tours VIP All Inclusive

Land
ZIMBABWE
Områder
Victoria Falls, Hwange Nasjonalpark, Zambezi elven
Varighet
9 dager / 7 netter
Safaritype
Luksus safari Afrika, All Inclusive Safari, Blixen Gold
Innkvartering
Lodge, Luksustelt
Transportmidler
Buss, Firehjulstrekker
Victoria Falls & Safarireise | Blixen Tours VIP All Inclusive

Zambezi-elven er en livgivende åre til hele det sørlige Afrika og her myldrer det av dyre- og fugleliv.
Elven gir oss dessuten et av verdens største fossefall - Victoria Falls.
Dra til Zambezi-elven og til Hwange Nasjonalpark på Big 5 safari.

 • Victoria fallene
 • Fly over savannen
 • ”Big5” Safari
 • Kveldssafari
 • Safari til fots
 • Båttur på Zambezi-elven
 • Ekspertguider
 • Autentiske lodger/camper med flott beliggenhet
 • Magiske landskaper
 • Blixen Tours VIP All Inclusive

Tett på naturen i Zimbabwe

Hwange Nasjonalpark er med sine 14.651 km² Zimbabwes største, og med et variert landskap har parken også et variert dyreliv med over 100 pattedyr-arter og over 400 fuglearter. Blant attraksjonene er meget store elefant- og bøffelflokker, ikke minst i tørketiden, akkurat som løver og andre større rovdyr er tallrike. Blant antilopene er kudu, sabelantiloper og Afrikas største antilope de imponerende Eland. De sjeldne villhundene sees også jevnlig.

Victoria Falls er et storslått skue som danner grensen mellom Zimbabwe og Zambia, omgitt av reservater og Nasjonalparker. Byen Victoria Falls ligger på Zimbabwe siden ganske tett på fossefallene. I Victoria Falls er det mulighet for en rekke aktiviteter som for eksempel cruise på Zambezi elven og en helikoptertur over fossefallet.

Innkvartering og standard
Elephant's Eye Hwange
ligger ved Hwange Nasjonalpark i et eget privat safariområde. Det private området gir deg mulighet for å oppleve bushen i Afrika fra en mindre, intim lodge med kun få gjester i området. Du får også mulighet for å oppleve bushen til fots med de dyktige guidene.
Lodgen er bygd med luksus safari telt. Du har eget badekar med utsikt over bushen, stor terrasse, ovn og utendørs dusj.
I lodgen er det mulighet for massasje og det deilige bassenget lokker midt på dagen, når det er som varmest.

Ilala Lodge ligger sentralt til i Victoria Falls - rett ved fossefallet og den fargerike kolonibyen. Lodgen er bygd i ekte afrikansk stil og her er det en hyggelig atmosfære. Rommene har et stort bad og utsikt over den frodige hagen.
Du har enten egen balkong eller en dør direkte ut til hagen, hvor både vortesvin og antiloper kommer på besøk.

Midt i lodgen ligger det et flott svømmebasseng i rolige omgivelser, og den alltid så gode servicen som Afrika er så kjent for strekker seg helt ut mot bassengkanten.


Guide
Engelsktalende ekspertguider

Avreisedatoer
Avreise hver dag

Barn på reisen
Barn fra 7 år er velkommen.

Safari, transport og kjøretøy
Transport i Victoria Falls foregår i minibuss eller personbil. På safarien foregår det med campens åpne firehjulstrekkere.

Aktiviteter ved Victoria Falls: omfatter bl.a. helikopterflyvning, sunset-cruise, kanopadling, fotturer med løver, elefanter og hesteridning, forskjellige safarikjøringer, jet-boat, river rafting og bungi-jump mm. Aktiviteter i Victoria Falls er ikke inkludert.
Tur kart
2 netter Victoria Falls
5 netter Hwange Nasjonalpark

Dag 1
Avreise Norge


Fly fra Oslo via Johannesburg til Victoria Falls.

Dag 2
Elephant Eye Lodge


Etter visa formalitetene og bagasjeutlevering er ordnet på flyplassen i Victoria Falls, blir dere møtt av en representant fra vår partner i Zimbabwe, som sørger for at dere kommer til lodgen deres ved Hwange Nasjonalpark (Kjøretid ca. 2 timer).Ved ankomsten til campen på slutten av ettermiddagen blir dere møtt med deilig massasje, slik at dere kan slappe av etter reisen, og nyte ankomsten til den Afrikanske bushen i fulle drag.

Elephant Eye ligger få kilometer øst for Hwange Nasjonalpark.
Området er privat, og det gjør at antall gjester er begrenset, og dere får derfor en intim og eksklusiv safariopplevelse uansett om dere går til fots eller kjører i safari-bil.
Her har dere en fantastisk mulighet for å oppleve det ekte Afrika og dyrene i Afrika som de alltid har levd.Dere bor i luksus safaritelt i den lille intime lodgen, hvor dere opplever den spesielle roen som Afrika er så kjent for.

Teltene er bygd på høye tresokler, noe som gir en fantastisk utsikt og en god bris gjennom teltet.
Dere har en egen stor terrasse med utsikt over bushen, og både fra badekaret og den utendørs dusjen kan dere følge med på det som skjer ute i bushen.I teltet ditt er det også en liten ovn til de kjølige morgener.

I Elephant lodge har dere et flott basseng og mulighet for spa behandlinger. Lodgen har stort fokus på bæredyktighet og miljø, og maten her er preget av økologisk dyrkning.

Det utrolig vennlige personalet på Elephant Eye er med på å gi ditt opphold noen flotte minner fra Afrika.

Når mørket faller på og dere har tatt et deilig bad, er det tid for å møtes ved bålet og nyte den første kvelden i Afrika. Nå opplever dere hvordan bushen våkner for natten, og lydene skifter fra fuglesang til sirisser og sjakaler. Etter en vellaget middag, samles man ofte igjen ved bålet, hvor forventningene til morgendagens opplevelser diskuteres.


Innkvartering: Elephant Eye
Måltider. Blixen Tours VIP All Inclusive


Dag 3
Hwange Nasjonalpark


Etter et solid morgenmåltid går turen til den berømte Hwange Nasjonalpark.
Hele dagen brukes i parken, som er den største parken i Zimbabwe. Den er oppkalt etter den lokale høvdingen i landsbyen Nhanzwa, og strekker seg over et område på 14.650 km².Parken er etablert i 1929 og er hjem for over 100 forskjellige arter av pattedyr og over 400 fuglearter.
Dessuten rommer parken en av de største bestandene av elefanter i hele verden, og man mener at det er ca. 35.000 elefanter i Hwange.

Området er stort og biotopen varierer fra akasie skog til ørkenlandskap i sør og klippefjell i nord.

Guiden deres har med piknik på turen, som dere nyter ute i det fri - kun omgitt av Afrikas ville dyr.

Dere vil få stor glede av guidens store kjennskap til bushen, dyrene, fuglelivet, planter, Zimbabwes historie og mye mer.

Dere kommer tilbake til Elephant Eye på slutten av ettermiddagen, og kan slappe av på deres egen terrasse, eller nyte utsikten fra badekaret deres, mens dagens opplevelser og bilder svever forbi på netthinnen.

Bålet og middagen venter, og deretter en deilig, komfortabel seng i det luksuriøse teltet.

Innkvartering: Elephant Eye
Måltider. Blixen Tours VIP All Inclusive


Dag 4
Frokost i bushen og besøk i landsby


Dere drar tidlig avsted fra campen, og på safari i området omkring Elephant Eye Lodge. Deres frokost spises ute i bushen, mens dere lytter til at Afrika våkner.Etter hvil og frokost i campen, drar dere med guiden ut til en lokal landsby, hvor dere opplever den afrikanske hverdagen og de lokales dagligliv i bushen.

På en liten sti i bushen fra veien mot Dete ligger denne lille landsbyen. De mannlige medlemmene av landsbyen arbeider på Elephants Eye området med vedlikehold av campen, veier m.m., kontroll av krypskytteri og mye mer.
Kvinnene dyrker mais og holder geiter, og her merker man en harmonisk hverdag, hvor de innfødte er selvforsynte og viser stor glede over livet de lever.Dere vender tilbake til campen for enda en flott solnedgang og en rolig drink ved bålet.

Etter middagen venter det noen spennende opplevelser med kveldssafari.
Dere kjører ut med guiden for å møte de nattaktive dyrene i bushen i Afrika.
Guiden har en lyskaster med i bilen, og er dere heldige møter dere løver eller leoparder. Også hyener og de mindre kattedyrene er aktive på dette tidspunktet, og det kan gi noen helt annerledes opplevelser enn dere får om dagen.

Full av intense opplevelser kan et deilig og varmt bad være godt før sengetid.

Innkvartering: Elephant Eye
Måltider. Blixen Tours VIP All Inclusive

Dag 5
Wild dog center og bushwalk


Etter frokost i campen drar dere avsted på safari i området omkring Elephant Eye. Her besøker dere samtidig et forskningssenter for den afrikanske villhunden (African Wild Dog eller Painted dog).
Den afrikanske villhunden er en av verdens mest truede dyrearter, og man arbeider hardt for å sikre en fremtidig bevaring av arten.
De er en naturlig trussel mot de innfødtes husdyr og de ville antilopene, da de er utrolig effektive jegere.
Derfor har de mange fiender, men med hardt arbeid og stahet har Painted Dog Conservation Center - i nært samarbeid med de lokale landsbyene - lykkes med, gjennom formidling og utdannelse, å sikre en forståelse for villhundenes rett til å leve fritt.

Etter det spennende besøket på senteret, vender dere tilbake til campen for lunsj og en hvil eller en dukkert i bassenget.

Ettermiddagen byr på et av de store høydepunktene på reisen. Dere drar nå ut i bushen til fots - selvsagt sammen med deres meget erfarne og bevæpnede guide. Her kan dere føle, lukte og oppleve Afrikas bush på en helt spesiell og intens måte.Alle sansene er skjerpet, og selv de minste spor i bushen blir tolket. Dere følger spor og forsøker å komme tett på viltet for å få de beste og mest minnerike bildene dere har kjempet hardt for å ta.
Innen solen går ned i horisonten, vender dere tilbake til campen, akkurat i tide for å få en kjølig drink i "bush baren", mens himmelen skifter farge fra blå til rød.Nå venter det hyggelige teltet, det varme badet og en god nattesøvn.
Innkvartering: Elephant Eye
Måltider. Blixen Tours VIP All Inclusive

Dag 6
Hwange Nasjonalpark

I dag drar dere igjen på oppdagelsesreise i Hwange Nasjonalpark - et av de beste safariområdene i hele Afrika. Her har du sjansen til å oppleve "The big 5" (elefant, løve, leopard, nesehorn og bøffel) samt det utrolig mangfoldige fuglelivet i parken.Ved lunsjtid kommer dere tilbake til campen, hvor dere kan nyte en god bok ved bassenget, eller dra på enda en safariopplevelse om ettermiddagen.

Dagens opplevelser avsluttes med en ekte afrikansk bush-dinner, hvor all maten tilberedes over bål i bushen, og nytes under stjernehimmelen mens dere ser den røde solen forsvinne i horisonten.


Innkvartering: Elephant Eye
Måltider. Blixen Tours VIP All Inclusive

Dag 7
Victoria Falls


Etter morgensafari og frokost vil dere bli kjørt til Victoria Falls.
Her starter dere med å besøke en hyggelige kafé med utsikt til Zambezi dalen og de dype kløftene.

Deretter vil guiden deres vise dere det fascinerende Victoria Falls, hvor dere kan kjenne vanndampen og suset fra det enorme fossefallet.


En kort transport gjennom byen, og dere er fremme ved Ilala Lodge på grensen til Victoria Falls Nasjonalpark.

Dere spiser middag på den hyggelige restauranten "The Boma".


Innkvartering: Ilala Lodge
Måltider. Blixen Tours VIP All Inclusive

Dag 8
Victoria Falls

Formiddagen kan brukes til avslapping i lodgen, shopping i den historiske byen Victoria Falls eller noen av de mange aktivitetene som tilbys omkring Victoria Falls og Zambezi Elven.Om ettermiddagen skal dere på en spennende båttur på den mektige Zambezi River. Her kan dere oppleve dyrelivet fra vannsiden, og komme tett på de mange flodhestene og krokodillene som lever i elven.

På båten får dere servert snacks og drikkevarer mens dere nyter stillheten på vannet, og de mange fargerike fuglene rundt elven.Innkvartering: Ilala Lodge
Måltider. Blixen Tours VIP All Inclusive

Dag 9
Hjemreise til Norge

Med sjåfør blir dere kjørt til Victoria Falls flyplass, og turen går hjem til Oslo.
 
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Victoria Falls & Safarireise | Blixen Tours VIP All Inclusive

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Opplev "The Big Five" i Malilangwe nasjonalpark, fly med helikopter over verdens mest spektakulære fossefall, Victoriafallene og avslutt med solnedgangs-cruise på Zambezi elven. Zimbabwe er et fantastisk vakkert land som er verdt en tur i seg selv men som også lett kan kombineres med et opphold i Sør-Afrika og Botswana.

Lokal tid...

Reisetid

Zimbabwe er et fantastisk vakkert land med sublime og mangfoldig safari opplevelser og en utrolig vennlig lokalbefolkning.

Zimbabwe er først og fremst for den entusiastiske safari gjest, og kan oppleves med færre turister. En Safari til Zimbabwe kan arrangeres som en selvstendig reise eller i kombinasjon med nabolandene Sør-Afrika, Zambia og Botswana.

Hwange National Park
Zimbabwes viktigste safari område som dekker ca 14.500m2 bare et par timers kjøretur eller en kort flytur fra Victoria Falls. Parken er Zimbabwes største og med et variert landskap har man også et variert dyreliv med over 100 arter av pattedyr og over 400 fuglearter. Hwange National Park er bl.a. hjemsted for enorme flokker av elefanter, bøffelflokker, imponerende løver, de sjeldne villhundene og mye mer.

Victoria Falls
En av verdens mest spektakulære fossefall. Som ligger på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Den imponerende fossen er ikke mindre enn 1,7 km bred og kan bli funnet på UNESCOs verdensarvliste. Victoria Falls er oppkalt etter dronning Victoria av Storbritannia.

Byen Victoria Falls er Afrikas «adventure» hovedstad med aktiviteter som verdens villeste elverafting og strikkhopp over Zambezi-elven.

Heldigvis finnes det også andre mer fredelige aktiviteter som fotturer ved Victoria Falls, helikopterturer over fossen samt kano og solnedgangscruise på Zambezi-elven.

Mana Pools
En 6.700 km2 nasjonalpark på listen UNESCO World Heritage i det nordvestlige Zimbabwe.

Mana Pools er et fantastisk safariområde med beliggenhet i den nordlige delen av Zimbabwe på grensen til Zambia. Landskapet i Mana Pools er forlokkende med sin beliggenhet på den mektige Zambezi elven som snor seg gjennom landskapet.

Området byr på et rikt dyreliv og nasjonalparken er spesielt kjent for den store bestanden av elefanter, løver, leoparder, hyener, flodhester, krokodiller, og ikke minst er det en av de beste stedene i Afrika for å oppleve de sjeldne villhunder.

Mana Pool er også kjent for å være en av de beste stedene i Afrika for safari til fots og ofte komme tett på dyrelivet. Det kjøres naturligvis også safari i firehjuls trekkere og padling i kano er en annen populær aktivitet her.

Safari camps i Mana Pools er generelt mer rustikk og autentisk enn i de fleste andre parker i Afrika og er spesielt attraktivt for gjester som har vært på safari tidligere. Et besøk til Mana Pools er for mange den ultimate safariopplevelse.
Mai til august er de kjølige vintermånedene i Zimbabwe. Fra august til midten av november er det sommer og spesielt fra oktober til midten av november kommer temperaturen omkring 40 grader. Kan du holde ut i varmen venter gode safariopplevelser når dyrelivet søker mot elver og vannhull i Hwange.

I perioden fra midten av november til slutten av april er det regntid, og mange camper er stengt i disse månedene.

Safari i Zimbabwe er best i den tørre perioden fra mai til og med oktober. Regntiden er best for fugleinteresserte.


Pass og visum
Det kreves visum til Zimbabwe for Norske statsborgere ved turistreiser under 90 dager. Turistvisum kjøpes ved ankomst til Zimbabwe og koster USD 30. Det er en god idè og ta med det eksakte beløp i dollar, da det ikke alltid er mulig å få tilbake vekslepenger.
Du må ha en gyldig returbillett og passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder ETTER utreisen og må inneholde nok blanke sider til stempel av visum ved ankomst.

Valuta
Myntenheten i Zimbabwe er US dollars.

Ved inn- og utreise skal all valuta deklareres. Det er ingen restriksjoner på hvor mye fremmed eller lokal valuta man kan innføre, såfremt det er deklarert ved innreise.

Vi anbefaler at man veksler US dollars hjemmefra.

Nesten alle camper og lodger aksepterer både, USD, Euro, britiske Pund og Sør-afrikanske Rand(ZAR). Hoteller, lodger og restauranter aksepterer også generelt kredittkort.

Penger og kredittkort
Vi anbefaler at man på reisen til Zimbabwe medbringer et kontant beløp samt et kredittkort. Det er best at kontantene er i Sør-Afrikanske Rand, Euro, USD eller engelske pund.
Visa og Mastercard, kan benyttes i de fleste camps/hoteller, restauranter, butikker og bilutleiningsfirmaer, og man slipper å gå rundt med for mange kontanter på seg. American Express og Diners Club er mindre utbredt, og aksepteres i begrenset omfang.

Med et kredittkort er det også mulig å heve kontanter (US dollars) i minibanker. Likevel er minibanker fortsatt ikke særlig utbredt i Zimbabwe. Vær oppmerksom på at det i de fleste automater er et maksimumsbeløb som kan heves per dag. Det er på de fleste kort også en grense for hvor mange kontanter det kan heves om dagen og per 30 dager. Disse beløpene kan opplyses av din bank. Husk pinkoden og å kontrollere kortets utløpsdato før avreise!

Kredittkort kan IKKE brukes som betalingsmiddel på bensinstasjoner, disse tar kun i mot kontanter.

Banker
Bankenes åpningstider er vanligvis:
Mandag – Fredag 9:00 – 15:30
Lørdag 8:15 – 10:45

Tidssone
GMT: + 2 timer
Norsk sommertid: Ingen forskjell
Dansk vintertid: + 1 time
Zimbabwe bruker ikke sommertid.

Tips
Man er ikke forpliktet til å betale tips i Zimbabwe, og personalet er ikke avhengig av tips, men har man vært fornøyd med servicen er det meget vanlig at man gir tips. På de forskjellige lodgene er det vanligvis en boks hvor man leverer tips, som blir fordelt mellom personalet.

På restauranter fremgår det av menyen eller regningen om service er inkludert; hvis ikke betaler man ca 10%.

Påkledning
Dagtimene er generelt varme eller meget varme om sommeren, mens vintermånedene er mildere. Året rundt kan kveldene og nettene være kjølige. På reiser hvor det inngår safari, starter dagene tidlig, og det er ofte kjølig. Ta med en god varm genser og eventuelt en vindjakke, samt et skjerf til halsen - spesielt i vinterhalvåret er det viktig å ha varme klær med på safarien morgen og kveld (en lue og et par vanter anbefales).

Påkledningen i Zimbabwe er meget avslappet. Av fottøy anbefaler vi at man medbringer et par gode sko og sandaler.

Er du i tvil om noe når du skal pakke, er du naturligvis velkommen til å kontakte oss.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Victoria Falls & Safarireise | Blixen Tours VIP All Inclusive

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.