Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Zambias Høydepunkter med Victoria Falls

Land
ZAMBIA
Områder
South Luangwa Nasjonalpark, Lower Zambezi Nasjonalpark, Victoria fossefallene
Varighet
13 dager / 11 netter
Safaritype
Luksus safari Afrika, All Inclusive Safari, Blixen Gold
Transportmidler
Firehjulstrekker, Innenriksfly
Zambias Høydepunkter med Victoria Falls

Opplev Zambias 3 største perler - South Luangwa og Lower Zambezi Nasjonalpark samt Victoria Falls.

 • Fly over savannen
 • ”Big5” Safari
 • Nattsafari
 • Safari til fots
 • Båttur på Zambezi elven
 • Ekspertguider
 • Ekte lodges/camps med flott beliggenhet
 • Magiske landskap
 • Victoria fossefallene
 • Kolonibyen Livingstone
 • Tur til lokale landsbyer og markeder
 • Fantastisk fugle- og dyreliv

Zambias Høydepunkter med Victoria Falls

ZAMBIA ER KJENT FOR SINE STORE ELVER, GODE SERVICE OG HISTORISKE KOLONI BYER.
Befolkningen i Zambia er utrolig imøtekommende og snakker meget godt engelsk. Du blir møtt med topp service og får oppleve den livgivende Zambezi elven, den historiske kolonibyen Livingstone og eksklusive safariopplevelser uten masseturisme. På denne reisen gir vi deg det absolutt beste av det spennende safarilandet Zambia.

South Luangwa Nasjonalpark
South Luangwa Nasjonalpark ligger i det østlige Zambia, rett ved grensen til Malawi. Parken er på 9.000 km² og er en av Afrikas fineste safariparker. Den byr på safariopplevelser i særklasse!

Omkring den livgivende Luangwa River samles dyrene i parken i stort antall for å drikke og jakte. Parken huser over 60 forskjellige større dyrearter og over 400 forskjellige fuglearter. Området er fascinerende på mange måter - i de tørre vintermånedene består South Luangwa av åpen gylden savanne, men utover sommeren forvandles dette landskapet til et inferno av grønt, når regnet får planter og blomster til å blomstre. En uslepen diamant for dem som brenner for en ekte opplevelsesreise.

Lower Zambezi Nasjonalpark
Når man langsomt nærmer seg Lower Zambezi Nasjonalpark, får man fra flyet et fantastisk inntrykk av det vakre området. Zambezielven fremstår nesten uvirkelig med smale kanaler som omkranser små øyer, og allerede ved innflyvingen kan man være heldig å se elefanter og flodhester som bader og gresser i det frodige området omkring elven.

Safariaktivitetene er mange. Her kjøres safari om dagen og etter mørkets frembrudd, og her er det gode forhold for safari til fots. Vannaktivitetene er meget populære. La deg drive med strømmen i en kano nedover de fredfyldte kanalene – en perfekt måte å oppleve dyre- og plantelivet på nært hold. Båtcruise og fisketurer på Zambezielven er også meget populært!

Victoria Falls som danner grensen mellom Zimbabwe og Zambia er et storslått skue, omgitt av reservater og nasjonalparker. Byen Victoria Falls ligger på Zimbabwe-siden rett ved fossefallene, og på Zambiasiden ligger den noe større byen Livingstone ca. 9 km fra fossefallene.

Her er det mulighet for en lang rekke aktiviteter som kan bestilles gjennom hotellet eller byråene i byen. Som en litt roligere aktivitet kan et ”sunset-cruise” på oversiden av fossefallet hvor man kan se dyr, fugler og flott natur i et rolig tempo anbefales. En flytur over fossefallene er også en imponerende opplevelse, og vanndampen fra ”Mosi-oa-Tunya” – røyken som tordner, kan i perioder sees inntil 50 km unna.

Chongwe River Lodge ligger vakkert til ved Zambezielven og består av luksustelt og suites, alle med utsikt til elven. Her er basseng, bar og en restaurant som serverer deilig mat inne og ute som man ønsker. Her er aktiviteter som klassik safarikjøring, vandring, båtsafari og fiske.

Mchenja Bush camp er en liten intim telt camp i den nordlige delen av South Luangwa Nasjonalpark, med 5 gjestetelt hvor det maksimalt kan bo 10 gjester. Her er et større fellestelt med restaurant og bar og ikke minst et badekar til hvert telt med utsikt over Luangwaelven.

Chinzombo ligger ved bredden av Luangwaelven. Den helt nye lodgen er bygget til utsøkt luksus, eleganse, stil og komfort. De 6 teltvillaene har eget stort bad, soverom med air condition, eget basseng og en stor terasse med utsikt over Luangwa dalen.

Tongabezi Lodge ligger ca. 10 km vest for Livingstone. Fra lodgen er det en storslått utsikt over Zambezielven og her er det en lang rekke fasiliteter, blant annet basseng og en restaurant som byr på fortreffelig mat. Servicen er også på topp. Man kan dra på båttur på elven eller ta fotturer på avmerkede stier.

Guide
Engelsktalende guider som er velutdannet innenfor bærekraftig viltforvaltning i Afrika.

Avreisedatoer
Vi har avreise hver dag fra Norge. Grunnet regntiden er sesongen begrenset til perioden april-oktober.

Barn på reisen
Barn fra 13 år og oppover er velkommen.

Safari, transport og kjøretøy
Det flys i mindre fly mellom de 3 områdene, og mellom camps og rullebaner er det safarikjøring.
Transport til Victoria Falls foregår i komfortable minibusser eller personbil. Safarien foregår med campens egne spesialbygde åpne firehjulstrekkere, og det er båtsafari på Zambezi elven.

Aktiviteter ved Victoria Falls: omfatter bl.a. helikopterflyvning, sunset-cruise, kanotur, vandring med løver, elefanter og heste-ridning, forskjellig safarikjøring, jet-boat, elve-rafting, strikkhopping mv.
Tur kart
3 netter Chongwe River Lodge
3 netter Mchenja Bush Camp
3 netter Chinzombo
2 netter Tongabezi

Dag 1
Avreise Norge


Fly fra Norge via en europeisk flyplass samt Johannesburg eller Nairobi til Lusaka.

Dag 2
Lower Zambezi nasjonalpark

På flyplassen i Lusaka blir vi møtt av vår lokale representant der hjelper oss til det mindre flyet som tar oss vel en times flyvning til Lower Zambezi Nasjonalpark. Fra landingsbanen er det ca. 20 minutters safarikjøring til den vakre Chongwe River Lodge.

På Chongwe River Lodge vil dere bli innkvartert i en fantastiske safari telt-suite.
Teltene ligger privat og rett ved elven. Suiten har to store soverom, en spisestue, utendørs lounge, egen bar og basseng samt et privat ildsted.Dere bor med de vakre afrikanske sol opp- og nedganger som nærmeste nabo og kun lydene fra bushen og elven høres fra ditt safaritelt.

En tvers igjennom intim, privat og meget personlig opplevelse - midt i Afrika!


Lower Zambezi Nasjonalpark ligger med Chongwe River som den vestlige grensen, Luangwa River som den østlige grensen og den mektige Zambezi River som den sørlige grensen.
Området her er det eneste stedet på Zambezi-elvens 2700 km lange løp hvor det er Nasjonalpark på begge sider, da Zimbabwes berømte Mana Pools er på den motsatte bredden. Lodgen tilbyr en lang rekke aktiviteter til lands og til vanns, herunder safari eller fiske etter de fryktede tigerfish eller bream i små motorbåter eller kanoer. Det er naturligvis også gode muligheter for klassisk safarikjøring, nattsafari og walking safari.


Innkvartering: Chongwe River Lodge
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteter


Dag 3
Lower Zambezi Nasjonalpark


Fuglestemmer og kanskje apenes pusling i trærne står for morgenvekkingen og en herlig dag venter. I den tørre perioden opptrer elefanter og bøfler i store flokker og har kun få steder å drikke, men når det har regnet er de mere spredt. Kanskje ligger løvene på lur, men når det er vann mange steder og gresset står høyt blir det vanskeligere for dem å jakte. Her kan man også dra på nattsafari etter mørkets frembrudd og det vil igjen være mange andre enn de dagaktive dyrene å se – det kan være mindre kattedyr, grevlinger, fugler som ugler og natteravner. Men også de store kattedyr og hyener mv. som man kanskje har sett om dagen oppfører seg helt annerledes når det er mørkt. Natten setter i gang mange lyder, kanskje et løvebrøl – man gyser litt – det er natt i Afrika!

Innkvartering: Chongwe River Lodge
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteter

Dag 4
Lower Zambezi Nasjonalpark

Rundt lodgen er det store trær som gir liv til massevis av aper og et rikt fugleliv som teller over 400 arter og finnes i alle regnbuens farger. På Zambezielvens safari i motorbåt og kano kan man komme ganske tett på uforstyrrede dyr, både dem som kommer ned for å drikke og de leguaner, otere, krokodiller, flodhester mv. som lever i og omkring vannet. Områdene her ligger langt fra større byer, akkurat som det er ganske få Camps i området, hvilket gjør at det er noe av det mest autentiske og uberørte man finner i denne verden. Leirbål og solnedganger over Zambezielven er en magisk opplevelse.

Innkvartering: Chongwe River Lodge
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteterDag 5
South Luangwa Nasjonalpark

Etter frokosten går turen med fly nordpå til Mfuwe i South Luangwa Nasjonalpark.
Her blir dere møtt av deres sjåfør, som kjører dere ut til Mchenja Bush Camp i den nordlige delen av parken.

Campen ligger ned mot Luangwe elven, og med kun 5 safaritelt vil man få en personlig og privat opplevelse - helt tett på naturen og viltet i Afrika!Fra ditt badekar kan du ligge og holde øye med elefantene når de kommer ned til elven for å drikke samt de vakre soloppganger over bushen.

Innkvartering: Mchenja Bush Camp
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteter

Dag 6
South Luangwa Nasjonalpark

Den over 9000 km2 km store parken har over 60 større dyrearter og mer enn 400 forskjellige fugler blant annet ”Big5”: elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard. Likevel er det ganske få nesehorn, så dem skal man ikke forvente å se, men de øvrige artene opptrer i stort antall.

Dagen går raskt ute i bushen, hvor du hele tiden opplever noe nytt!Opplevelsene med å fange de fantastiske fargene og motivene i ditt kamera, eller bare å være der ute og dufte, kjenne og føle Afrika.

De lune kvelder er noe helt spesielt og den fysiske tretthet man merker når man trekker seg tilbake til sitt telt for natten, er også en deilig følelse.

Innkvartering: Mchenja Bush Camp
Måltider. All Inclusive og safariaktiviteter

Dag 7
South Luangwa Nasjonalpark

Det vil nok være noen lyder man skal venne seg til og tidlig om morgenen er det mange fugler og dyr som signaliserer solens snarlige komme. Vi kjører morgensafari på klassisk vis med litt kaffe/te samt litt kjeks innen man tidlig drar på 2-3 timers safarikjøring. Deretter er det så deilig frokost og for de aktive er det likeledes mulighet for vandring enten før eller etter frokost. Deretter holder man vanligvis ”siesta” i middagstimene hvor dyrene ikke er så aktive og kjører så ut igjen ved 16 tiden. Det er også mulighet for å kjøre når det er blitt mørkt hvor man med lyskastere kan se andre kattedyr, hulepinnsvin, nataper og kanskje noen av de store rovdyrene på jakt.
Hjemme i leiren vil det være leirbål, en drink om man vil og deilig middag akkompagnert av nattens lyder.

Innkvartering: Mchenja Bush Camp
Måltider. All Inclusive og safariaktiviteter

Dag 8
South Luangwa Nasjonalpark


Etter morgensafari og frokost kjører vi safari sørpå i nasjonalparken (ca.2 timer) til den meget vakkert beliggende Chinzombo Lodge. Det er en ny luksuslodge med kun 6 store villaer, som ligger med en fremragende utsikt til lagunen og med Chindeni-fjellene i bakgrunnen.
Lodgen er bygget med en eleganse, stil og komfort som man kun sjelden opplever, og oppholdet her vil bli et minne for livet!De vakre villaene er innredet med et stort bad, soverom med air condition, eget basseng, og en stor åpen terrasse med utsikt over elvedalen.

Området er kanskje det beste dyreområdet i landet og det vil alltid være noe spennende å se på enten man er i lodgen eller på safari i området. Her er det også fremragende walking safari, blant de beste i Afrika, akkurat som man også her kan kjøre nattsafari og se de mange dyrene som ofte ikke kommer frem om dagen. Dagen er på hell og nattskiftet tar over igjen.

Innkvartering: Chinzombo Lodge
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteter

Dag 9
South Luangwa Nasjonalpark

Neste morgen kan alt være forandret, nettene går ikke stille for seg her – en bøffelflokk kan være kommet til området og løvene vi prøve å fange sin favorittføde, men det er ikke ufarlig og det skjer at bøflenes store horn spidder en løve - dagens drama er i gang. Dette området er også et godt sted å se de sjeldne villhundene som er eminente jegere og trives godt her fordi det er store uberørte områder med få mennesker. Man kan også skaktens bruge en halv dag i den dejlige camp, da der altid vil være massevis av fugler og dyr som kommer til lagunen for å drikke.

Innkvartering: Chinzombo Lodge
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteter

Dag 10
South Luangwa Nasjonalpark

Området her er et fremragende sted, hvis man ønsker safari til fots. Ut over guiden er det en bevæpnet ranger (naturpoliti/oppsynsmann) med som sørger for sikkerheten. Likevel bruker man oftest det meste av tiden til å se på ting som spor, trær, fugler, insekter, men naturligvis også større dyr. Det er en ganske annen opplevelse å gå til fots og massevis av ting man ikke ser når man kjører åpenbarer seg for en.
Enda en Afrikansk solnedgang er på vei og kanskje finner vi et sted med en flott utsikt og får en ”sundowner” drink, mens ”nattskiftet” gjør seg klar.

Innkvartering: Chinzombo Lodge
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteter

Dag 11
Livingstone, Victoria Falls

Etter frokost flyr vi til Livingstone som ligger tett på Victoriafallene. Den vakre Tongabezi Lodge ligger en halv times kjøring fra Livingstone rett nede ved elven. Fra lodgens store dekk kan man oppleve livet på elven både i form av dyr og fugler, men også folk som seiler i forskjellige båter, mens man nyter en drink.
Her er det mulighet for en lang rekke aktiviteter som kan bestilles gjennom hotellet eller byråer i byen. Som en mere rolig aktivitet kan et sunset-cruise anbefales overfor fossefallet hvor man kan se dyr og fugler og flott natur. En flytur over vannfallene er også en meget flott opplevelse og vanntåken fra ”Mosi –oa- Tunya” – røyken som tordner, kan i perioder sees inntil 50 km borte.Innkvartering: Tongabezi Lodge
Måltider: All Inclusive

Dag 12
Livingstone, Victoria Falls

Lodgen arrangerer en rekke aktiviteter som Victoria Fallene, ”Sunset cruise”, dags-cruise, fisketur, piknik tur til en øy i elven, guidet fugletur, guidet landsbytur, guidet tur i Livingstone og lokalt marked.
Victoria Fossefallene og området rundt er på UNESCO's verdensarvliste og betraktes som et av verden syv naturlige underverk, og er en opplevelse for livet.Innkvartering: Tongabezi Lodge
Måltider: All Inclusive

Dag 13
Hjemreise til Norge

 
Bemerkninger
På grunn av regntiden i Zambia, kan denne reisen ikke gjennomføres i desember.

Prisen er basert på min. 2 reisende.
Prisen inkluderer
 • Fly Norge – Lusaka med to bytter underveis
 • Fly Livingstone – Norge med to bytter underveis
 • Fly Lusaka - Lower Zambezi N.P.
 • Fly Lower Zambezi N.P. - South Luangwa N.P.
 • Fly South Luangwa N.P. - Livingstone
 • Flyskatter
 • Alle transporter fra flyplass - hotell
 • 3 overnattinger i Chongwe River Lodge med All Inclusive
 • 3 overnattinger i Mchenja Bush Camp med All Inclusive
 • 3 overnattinger i Chinzombo med All Inclusive
 • 2 overnatting i Tongabezi Lodge med All Inclusive
 • Safarikjøring og båttur ifølge program
 • Entre til Nasjonalparker
 • Engelsktalende Safariguider
 • Vann i bilen under safarikjøring
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Zambias Høydepunkter med Victoria Falls

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Zambia

Zambia er et relativt tynt befolket land med en frodig, variert natur og en vennlig befolkning som tilbyr besøkende på mange muligheter. Landet er dessuten trygt å reise i, og i en økonomisk positiv utvikling som gjør at også infrastrukturen er under rask utbygning.

Zambia er mere end dobbelt så stort som Tyskland, og overveiende beliggende på et høylandsavanne platå mellom 1000 og 1600 meter over havet. De største mengder av vilt finner man derimot i dalene rundt landets største elver, som er Zambezi, Luangwa og Kafue. Her har man opprettet noen av kontinentets største og beste nasjonalparker og reservater. Ytterligere bør sjø- og sumpområdene rundt Lake Bangweulu nevnes, samt de store sjøene i nord, som f.eks. Tanganyikasjøen.

Man vet relativt lite om de i dag ca. 70 etniske gruppers historie før kolonitiden. Imidlertid vet vi at hovedparten stammer fra flere bølger av innvandringer nordfra, som opprettet mindre stater, som handlet via kystene med bl.a. kobber, som også i dag er en viktig inntektskilde for landet.
De tre berømte ekspedisjoner som David Livingstone foretok i andre halvdel av 1800-tallet gikk gjennom Zambia. Det var også her han døde i 1873, i den sydlige delen av Bangweulu sumpene.

Victoriafallene som Livingstone ”oppdaget” er Zambias største turistattraksjon, og tilbyr utover det fantastiske synet av fallene fra vann, land og luften, også en rekke mer eller mindre adrenalingenererende aktiviteter som f.eks. rafting, bungijump, elefantridning og mye annet. Dessuten er det mulighet for mere avslappende aktiviteter, f.eks. båttur på Zambezielven, tradisjonell safaritur eller noe som Zambia er kjent for, nemlig safari til fots – Walking Safaris.

Zambia har, i tillegg til meget fine bestander av kjente dyr som elefanter, bøfler, løver og leoparder, også en rekke mindre kjente men
spennende antiloper, samt ca. 740 fuglearter.

Hotell og lodge standarden er steget betydelig de siste 10 årene, så her er det fasiliteter for enhver smak.

Velkommen til Zambia!  

Lokal tid...

Reisetid

South Luangwa Nasjonalpark
South Luangwa Nasjonalpark ligger i det østlige Zambia, nær grensen til Malawi. Parken er på godt 9.000 km² og er en av Afrikas fineste safariparker. Den byr på safariopplevelser i særklasse!

Rundt den forfriskende Luangwa River samles parkens dyr i stort antall for å drikke og jakte. Parken huser over 60 forskjellige dyrearter og over 400 forskjellige fuglearter. Området er fascinerende på mange måter: i de tørre vintermånedene består South Luangwa av åpen gylden savanne, men over sommeren forvandles dette landskapet til et mekka av grønt, når regnet får planter og blomster til å gro.

En uslipt diamant for dem som brenner for en riktig opplevelsesreise.

Lower Zambezi Najoonalpark
Når du sakte nærmer deg Lower Zamebezi Nasjonalpark får du et fantastisk inntrykk fra flyet av det vakre området. Zambezi-elven fremstår nesten uvirkelig med smale kanaler som omgir de små øyene, og allerede ved innflyvingen kan man være heldig å se elefanter og flodhester som bader og beiter i det frodige området rundt elven.
Safari aktivitetene er mange. Her kjøres safari om dagen og etter mørkets frembrud, og her er gode forhold for safari til fots. Vannaktivitetene er veldig populære. La deg drive med strømmen i en kano ned de rolige kanalene – en perfekt måte å oppleve dyre- og plantelivet på nært hold. Båtcruise og fisketurer på Zambezi-elven er også et must!

Kafue Nasjonalpark
Kafue Nasjonalpark er Zambias største park på ca 22.000 km². Ved ankomst til Kafue blir du overveldet av størrelsen på dette område. Alt virker uberørt, rått og vilt. Selvom parken primært består av flatt landskap er det en rekke interessante elver, skogområder og åpen savanner. Her er grunnlaget for noen flotte safari opplevelser på nært hold.

Livingstone
Livingstone er den viktigste byen ved Victoriafallene på Zambia siden. En tur forbi Victoriafallene er et must, men det er også nok av andre aktiviteter i området, for eksempel helikoptertur, en båtcruise eller en tur til Livingstone Island som ligger like ved fossen.

Vær og klima i Zambia

Hos Blixen Tours får vi ofte spørsmålet: “Når er det beste tidspunktet å reise til Zambia?

Men svaret på dette spørsmålet er faktisk mer komplisert enn som så. Det kommer nemlig an på flere ting, for eksempel hva du ønsker at din ferie skal inneholde, hvor i Zambia du ønsker å reise og hva dine interesser er. Det kan faktisk bety at det som er en persons beste reisetidspunkt, kan være en annen persons verste tidspunkt.

Derfor finner du her en beskrivelse av klimaet i Zambia. Ingen kan likevel forutsi været 100 % – spesielt ikke nå som været i Afrika blir mer og mer uforutsigbart, sannsynligvis på grunn av den globale oppvarmingen, og vi plutselig ser regnbyger i ørkenen eller omfattende tørke når det egentlig skulle regnet. Derfor gir denne beskrivelsen kun et generelt overblikk over været og klimaet i Zambia i løpet av året.

I desember, januar, februar og mars faller størstedelen av nedbøren i Zambia. Jo lenger du kommer mot nord, jo tidligere starter regnet og jo senere stopper det igjen. Det kommer generelt mer regn i de østlige og de høyereliggende områdene enn det gjør i de vestlige og i lavlandet. Disse månedene kalles for Zambias ”Emerald Season”. I denne grønne og frodige “smaragd-sesongen” stenger de fleste camper, og mange uasfalterte veier i Zambia blir ufremkommelige.

I april og mai stilner regnet av. Landskapet er fortsatt grønt, men begynner sakte men sikkert å tørke inn. Nattetemperaturen begynner å falle, særlig i de høyere-liggende og i de sørlige områdene.

I juni, juli og august er nettene kalde, mens været om dagen er klart og varmt. Reiser du hit i disse månedene, så husk å ta med varmt tøy dersom du skal ut når solen har gått ned, da noen kvelder og netter blir veldig kalde. Mange av Zambias små bush camps åpner i begynnelsen av juni, når veiene er blitt så tørre at de igjen er farbare. Dette er starten på høysesongen i disse områdene, hvor det som oftest er skyfritt vær og hvor det for hver safaritur sees flere og flere ville dyr på savannen.

I september og oktober fortsetter temperaturen å stige; i de lavtliggende daler, som Lower Zambezi, Mana Pools og Luangwa Valley kan det bli meget varmt i oktober. Det positive er at safariturene blir ekstra opplevelsesrike her, da dyrene holder seg i nærheten av det lille vannet de kan finne.

Været i november varierer; det kan være varmt og tørt som i oktober, eller det kan være tidspunktet for sesongens første regnbyger. Faktisk er dette ofte en meget interessant måned å besøke Zambia, da du noen dager kan oppleve begge værtyper.

Veiledende regn og nedbør i Zambia ( i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
218 196 106 21 4 0 0 0 0 15 91 186

Veiledende temperaturer i Zambia (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
26/17 26717 26716 26/15 25/12 23/10 23/10 26/12 29/15 31/18 29/18 27/17


Kilde: worldweatheronline.com

Hovedstad
Lusaka

Innbyggere
ca 16 millioner

Språk
Engelsk og ca. 70 opprinnelige afrikanske språk

Religion
Kristendom, islam, hinduisme

Valuta
Kwancha

Visum og pas
Uansett oppholdets lengde kreves det visum for norske statsborgere for innreise til Zambia. Visum koster USD 50 for en enkelt innreise. Visum kan kjøpes ved innreise og skal betales kontant.
Visum kan også søkes gjennom Zambias ambassade i Stockholm. Det vil være en behandlingstid på inntil 7 dager og dette koster SEK 325.
Det kan også søkes om visum online hos Zambias Ambassade med en behandlingstid på 2-3 dager. Det elektroniske visum skal printes ut og medbringes sammen med pass, gebyret på USD 50 betales kontant ved innreise til Zambia. Vi anbefaler at man køper visum til Zambia ved innreise.
Ditt pass må være gyldig i minimum 6 måneder etter utreise og det må være minst to blanke sider som vender mot hverandre for visum.
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Zambias Høydepunkter med Victoria Falls

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.