Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16. Lørdag stengt.

Zambias store elver deluxe

Land
ZAMBIA
Områder
Lower Zambezi Nasjonalpark, South Luangwa Nasjonalpark
Varighet
11 dager / 9 netter
Safaritype
Fly-in safari, Luksus safari Afrika, All Inclusive Safari, Blixen Gold
Innkvartering
Lodge, Luksustelt
Transportmidler
Firehjulstrekker, Innenriksfly
Zambias store elver deluxe

Zambezi-elven og Luangwa-elven er to livsviktige årer for Zambias natur og dyreliv.
Opplev en reise gjennom det frodige Zambia og se det yrende livet ved elven hvor alt summer av liv.

 • Fly over savannen
 • Bo på noen av de beste stedene i Zambia
 • ”Big5” Safari
 • Natt-safari
 • Safari til fots
 • Båttur på Zambezi-elven
 • Ekspertguider
 • Autentiske, flott beliggende lodger/camper
 • Magiske landskap
 • Fantastisk fugle- og dyreliv

Zambias store elver

ZAMBIA ER KJENT FOR DE STORE ELVENE, DEN HØYE SERVICEN OG DEN UBERØRTE VILLE NATUREN
Befolkningen i Zambia er utrolig imøtekommende og snakker meget godt engelsk. Her blir du møtt med en høy service. Du opplever eksklusive safariopplevelser langt borte fra masseturismen ved den livgivende Zambezi-elven og Luangwa-elven, samt massevis av ville dyr.

På denne reisen gir vi deg det absolutt beste av det spennende safarilandet Zambia.

Lower Zambezi Nasjonalpark
Når man sakte nærmer seg Lower Zambezi Nasjonalpark, får man fra flyet et fantastisk inntrykk av det vakre området. Zambezielven fremstår nesten uvirkelig med smale kanaler som omkranser små øyer, og allerede ved innflyvingen kan man være heldig å se elefanter og flodhester som bader og gresser i det frodige området omkring elven.

Safariaktivitetene er mange. Her kjøres det safari om dagen og etter mørkets frembrudd, og her er det gode forhold for safari til fots. Vannaktivitetene er meget populære. La deg drive med strømmen i en kano nedover de fredfylte kanalene – en perfekt måte å oppleve dyre- og plantelivet på nært hold. Båt-cruise og fisketurer på Zambezi-elven er også en hit!

South Luangwa Nasjonalpark
South Luangwa Nasjonalpark ligger i det østlige Zambia, rett ved grensen til Malawi. Parken er på vel 9.000 km² og er en av Afrikas fineste safariparker. Den byr på safariopplevelser i særklasse!

Omkring den livgivende Luangwa-elven samles parkens dyr i stort antall for å drikke og jakte. Parken huser over 60 forskjellige større dyrearter og over 400 forskjellige fuglearter. Området er fascinerende på mange måter: i de tørre vintermånedene består South Luangwa av åpen gylden savanne, men utover sommeren forvandles dette landskapet til et mekka av grønt, når regnet får planter og blomster til å florere. En uslepen diamant for dem som brenner for en ekte opplevelsesreise.


Chongwe River Lodge ligger vakkert til ved Zambezi-elven og består av luksustelt og suiter, alle med utsikt over elven. Her er det basseng, bar og en restaurant som serverer deilig mat inne og ute etter ønske. Her er det aktiviteter som klassisk safarikjøring, walking safari, båt-safari og fiske.

Mchenja Bush camp er en liten luksuriøs men rustikk telt camp i den nordlige delen av South Luangwa Nasjonalpark, med 5 gjestetelt hvor det maksimalt kan bo 10 gjester. Her er det et større fellestelt med restaurant og bar og ikke minst et badekar til hvert telt med utsikt over Luangwa elven.

Chinzombo ligger ved bredden av Luangwa elven. Den helt nye lodgen er bygd med utsøkt luksus, eleganse, stil og komfort. De 6 villaene har eget stort bad, soverom med air condition, eget basseng og en stor terrasse med utsikt over Luangwa dalen.


Guide
Engelsktalende guider som er velutdannet innenfor bærekraftig viltforvaltning i Afrika.

Avreisedatoer
Vi har avreise hver dag fra Norge. Grunnet regntiden er noen av stedene lukket fra november-april.

Barn på reisen
Barn fra 13 år og oppover er velkommen.

Safari, transport og kjøretøy
Det flys i mindre fly mellom de 3 områdene og mellom camper og rullebaner er det safarikjøring.
Transport til Victoria Falls foregår i komfortable minibusser eller personbil. Safarien foregår med campens egne spesialbygde åpne firehjulstrekkere og det er båt-safari på Zambezi-elven.
Tur kart
3 netter Chongwe River Lodge
3 netter Mchenja Bush camp
3 netter Chinzombo

Dag 1
Avreise Norge

Fly fra Oslo via en europeisk flyplass samt Johannesburg eller Nairobi til Lusaka.

Dag 2
Lower Zambezi nasjonalpark

På flyplassen i Lusaka blir vi møtt av vår lokale representant som hjelper oss til det mindre flyet som tar oss vel en times flyvning til Lower Zambezi Nasjonalpark. Fra landingsstripen er det ca. 20 minutters safarikjøring til den vakre Chongwe River Lodge.


På Chongwe River Lodge vil dere bli innkvartert i noen fantastiske safari suite telt.
Teltene ligger privat og rett ned mot elven. Suiten har to store soverom, en spisestue, utendørs lounge, egen bar og eget basseng samt et privat ildsted.Dere bor med de vakre afrikanske solopp- og nedgangene som nærmeste nabo, og kun lydene fra bushen og elven høres fra ditt safaritelt.

En tvers igjennom intim, privat og meget personlig opplevelse - midt i Afrika!
Lower Zambezi Nasjonalpark ligger med Chongwe-elven som den vestlige grense, Luangwa-elven som den østlige grense og den mektige Zambezi-elven som den sørlige grensen.

Området her er det eneste stedet på Zambezi-elvens 2700 km lange løp hvor det er Nasjonalpark på begge sider, da Zimbabwes berømte Mana Pools er på den motsatte bredden. Lodgen tilbyr en lang rekke aktiviteter til lands og til vanns, blant annet safari eller fiske etter de fryktede tigerfish eller bream i små motorbåter. Det er naturligvis også gode muligheter for klassisk safari-kjøring, nattsafari og walking safari.

Innkvartering: Chongwe River Lodge i suite
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteterDag 3
Lower Zambezi Nasjonalpark

Fuglestemmer og kanskje apenes pusling i trærne står for morgenvekkingen og en herlig dag venter. I den tørre perioden opptrer elefanter og bøfler i store flokker og har kun få steder å drikke, men når det har regnet er de mere spredt. Kanskje ligger løvene på lur, men når det er vann mange steder og gresset står høyt blir det vanskeligere for dem å jakte. Her kan man også dra på nattsafari etter mørkets frembrudd, og det vil igjen være mange andre enn de dagaktive dyr å se – det kan være mindre kattedyr, grevlinger, fugler som ugler og natteravner. Men også de store kattene og hyenene som man kanskje har sett om dagen oppfører seg helt annerledes når det er mørkt. Nattens setter i gang mange lyder, kanskje et løvebrøl – man grøsser litt – det er natt i Afrika!

Innkvartering: Chongwe River Lodge i suite
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteter


Dag 4
Lower Zambezi Nasjonalpark

Omkring lodgen er det store trær som gir liv til massevis av aper og et rikt fugleliv som teller over 400 arter og finnes i alle regnbuens farger. På Zambezi-elvens safari med motorbåt og kano, kan man komme ganske tett på upåvirkede dyr, både dem som kommer ned for å drikke, og de leguaner, otere, krokodiller og flodhester som lever i og rundt vannet.

Områdene her ligger langt fra større byer akkurat som det er ganske få Camper i området, hvilket gjør at det er noe av det mest autentiske og uberørte man finner i denne verden. Leirbål og solnedgang over Zambezi-elven er en magisk opplevelse.


Innkvartering: Chongwe River Lodge i suite
Måltider. All Inclusive med safariaktiviteterDag 5
South Luangwa Nasjonalpark

Etter frokost går turen med fly nordover til Mfuwe i South Luangwa Nasjonalpark.
Her blir dere møtt av deres sjåfør, som kjører dere ut til Mchenja Bush Camp i den nordlige delen av parken.

Campen ligger ned mot Luangwe-elven, og med kun 5 safaritelt vil man få en personlig og privat opplevelse i den lille bush campen - helt tett på naturen og viltet i Afrika!Fra badekaret ditt kan du ligge og holde øye med elefantene når de kommer ned til elven for å drikke samt de vakre soloppgangene over bushen.


Innkvartering: Mchenja Bush Camp
Måltider. All Inclusive og safariaktiviteter

Dag 6
South Luangwa Nasjonalpark

Den over 9.000 km2 km store parken har over 60 større dyrearter og mer enn 400 forskjellige fugler, blant annet ”Big5”: elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard. Likevel er det ganske få nesehorn, så dem skal man ikke forvente å se, men de øvrige artene opptrer i stort antall.

Dagen går raskt i bushen, hvor du hele tiden opplever noe nytt!Opplevelsene med å fange de fantastiske fargene og motivene med ditt kamera, eller bare å være der ute og luktete, kjenne og føle Afrika.

De lune kveldene er noe helt spesielt og den fysiske trettheten man kjenner når man trekker seg tilbake til sitt telt for natten, er også en deilig følelse.

Innkvartering: Mchenja Bush Camp
Måltider. All Inclusive og safariaktiviteter

Dag 7
South Luangwa Nasjonalpark

Det vil nok være noen lyder man skal venne seg til, og tidlig om morgenen er det mange fugler og dyr som signaliserer solens oppgang.

Vi kjører morgensafari på klassisk vis med litt kaffe/te samt litt kjeks før vi tidlig drar ut på en 2-3 timers safari-kjøring. Deretter er det deilig frokost, og for de aktive er det også mulighet for en spasertur enten før eller etter frokost. I middagstimene hvor dyrene ikke er så aktive
er det vanligvis ”siesta”, og deretter kjører man ut igjen ved 16 tiden. Det er også mulighet for å kjøre når det er blitt mørkt, og man med lyskastere kan se andre kattedyr, hulepinnsvin, nattaper og kanskje noen av de store rovdyrene på jakt.

Hjemme i leiren vil det være leirbål, en drink om man vil og deilig middag akkompagnert av nattens lyder.

Innkvartering: Mchenja Bush Camp
Måltider. All Inclusive og safariaktiviteter

Dag 8
South Luangwa Nasjonalpark

Etter morgensafari og frokost kjører vi safarikjøring sydpå i nasjonalparken (ca. 2 timer) til den meget vakkert beliggende Chinzombo Lodge. Det er en ny luksuslodge med kun 6 store telt-villaer, som ligger med en fremragende utsikt til lagunen og med Chindeni-fjellene i bakgrunnen.
Lodgen er bygget med en eleganse, stil og komfort som man kun sjelden opplever, og oppholdet her vil være et minne for livet!De flotte villaene er innredet med et stort bad, soverom med air condition, eget basseng, og en stor åpen terrasse med utsikt over elve-dalen.

Området er kanskje det beste dyreområdet i landet, og det vil alltid være noe spennende å se på enten man er i lodgen eller på safari i området. Her er også god safari til fots, blant de beste i Afrika, akkurat som man også her kan kjøre natt-safari og se de mange dyrene som ofte ikke kommer frem om dagen. Dagen er på hell og nattskiftet tar over igjen.

Innkvartering: Chinzombo Lodge
Måltider. All Inclusive og safariaktiviteter

Dag 9
South Luangwa Nasjonalpark

Neste morgen kan alt være forandret, nettene går ikke stille for seg her – en bøffelflok kan være kommet til området og løvene prøver å fange sin favorittføde, men det er ikke ufarlig og det skjer at bøflenes store horn spidder en løve - dagens drama er i gang.

Dette området er også et godt sted å se de sjeldne villhundene som er eminente jegere og trives godt her fordi det er store uberørte områder med få mennesker. Man kan uten problemer bruke en halv eller en hel dag i den luksuriøse campen, da det alltid vil være massevis av fugler og dyr som kommer til lagunen for å drikke.


Innkvartering: Chinzombo Lodge
Måltider. Helpensjon og safariaktiviteter

Dag 10
South Luangwa Nasjonalpark

Området her er et fremragende sted, hvis man skulle velge safari til fots. I tillegg til guiden er det en bevæpnet ranger (naturpoliti/oppsynsmann) med som sørger for sikkerheten. Likevel bruker man oftest det meste av tiden på å se på ting som spor, trær, fugler og insekter, men naturligvis også større dyr. Det er en ganske annen opplevelse å vandre og massevis av ting man ikke ser når man kjører åpenbarer seg for en.

Enda en afrikansk solnedgang er på vei og kanskje finner vi et sted med en flott utsikt og får en ”sundowner” drink, mens ”nattskiftet” gjør seg klar.

Innkvartering: Chinzombo Lodge
Måltider. All Inclusive og safariaktiviteter

Dag 11
Hjemreise til Norge
Det er nå tid for å vende hjem til Norge, og deres sjåfør vil sørge for transport til Mfuwe flyplass, hvorfra dere flyr via Lusaka tilbake til Norge.

Reisen kan også forlenges med noen dagers opphold ved Victoria Falls.

Les mer HER

 
Bemerkninger
Prisen er basert på min. 2 reisende.

Noen camper er helt eller delvis stengt i regntiden (november-mai)

Kontakt oss på telefon 35 900 901 for alternative muligheter.
Prisen inkluderer
 • Fly Norge – Lusaka med to bytter underveis t/r
 • Fly Lusaka - Lower Zambezi
 • Fly Lower Zambezi - South Luangwa
 • Fly South Luangwa - Lusaka
 • Flyskatter
 • 3 overnattinger i Chongwe River Lodge i Suite med All Inclusive
 • 3 overnattinger i Mchenja Bush Camp i luksustelt med All Inclusive
 • 3 overnattinger i Chinzombo telt-villa med All Inclusive
 • Safarikjøring i 4x4, båttur, kano, walking safari
 • Entre til Nasjonalparker
 • Engelsktalende safariguider
 • Vann i bilen under safarikjøringer
 • Sun-downer (drink) ved kvelds-safari
 • Vask av klær (små mengder)
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Zambias store elver deluxe

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Zambia

Zambia er et relativt tynt befolket land med en frodig, variert natur og en vennlig befolkning som tilbyr besøkende på mange muligheter. Landet er dessuten trygt å reise i, og i en økonomisk positiv utvikling som gjør at også infrastrukturen er under rask utbygning.

Zambia er mere end dobbelt så stort som Tyskland, og overveiende beliggende på et høylandsavanne platå mellom 1000 og 1600 meter over havet. De største mengder av vilt finner man derimot i dalene rundt landets største elver, som er Zambezi, Luangwa og Kafue. Her har man opprettet noen av kontinentets største og beste nasjonalparker og reservater. Ytterligere bør sjø- og sumpområdene rundt Lake Bangweulu nevnes, samt de store sjøene i nord, som f.eks. Tanganyikasjøen.

Man vet relativt lite om de i dag ca. 70 etniske gruppers historie før kolonitiden. Imidlertid vet vi at hovedparten stammer fra flere bølger av innvandringer nordfra, som opprettet mindre stater, som handlet via kystene med bl.a. kobber, som også i dag er en viktig inntektskilde for landet.
De tre berømte ekspedisjoner som David Livingstone foretok i andre halvdel av 1800-tallet gikk gjennom Zambia. Det var også her han døde i 1873, i den sydlige delen av Bangweulu sumpene.

Victoriafallene som Livingstone ”oppdaget” er Zambias største turistattraksjon, og tilbyr utover det fantastiske synet av fallene fra vann, land og luften, også en rekke mer eller mindre adrenalingenererende aktiviteter som f.eks. rafting, bungijump, elefantridning og mye annet. Dessuten er det mulighet for mere avslappende aktiviteter, f.eks. båttur på Zambezielven, tradisjonell safaritur eller noe som Zambia er kjent for, nemlig safari til fots – Walking Safaris.

Zambia har, i tillegg til meget fine bestander av kjente dyr som elefanter, bøfler, løver og leoparder, også en rekke mindre kjente men
spennende antiloper, samt ca. 740 fuglearter.

Hotell og lodge standarden er steget betydelig de siste 10 årene, så her er det fasiliteter for enhver smak.

Velkommen til Zambia!  

Lokal tid...

Reisetid

South Luangwa Nasjonalpark
South Luangwa Nasjonalpark ligger i det østlige Zambia, nær grensen til Malawi. Parken er på godt 9.000 km² og er en av Afrikas fineste safariparker. Den byr på safariopplevelser i særklasse!

Rundt den forfriskende Luangwa River samles parkens dyr i stort antall for å drikke og jakte. Parken huser over 60 forskjellige dyrearter og over 400 forskjellige fuglearter. Området er fascinerende på mange måter: i de tørre vintermånedene består South Luangwa av åpen gylden savanne, men over sommeren forvandles dette landskapet til et mekka av grønt, når regnet får planter og blomster til å gro.

En uslipt diamant for dem som brenner for en riktig opplevelsesreise.

Lower Zambezi Najoonalpark
Når du sakte nærmer deg Lower Zamebezi Nasjonalpark får du et fantastisk inntrykk fra flyet av det vakre området. Zambezi-elven fremstår nesten uvirkelig med smale kanaler som omgir de små øyene, og allerede ved innflyvingen kan man være heldig å se elefanter og flodhester som bader og beiter i det frodige området rundt elven.
Safari aktivitetene er mange. Her kjøres safari om dagen og etter mørkets frembrud, og her er gode forhold for safari til fots. Vannaktivitetene er veldig populære. La deg drive med strømmen i en kano ned de rolige kanalene – en perfekt måte å oppleve dyre- og plantelivet på nært hold. Båtcruise og fisketurer på Zambezi-elven er også et must!

Kafue Nasjonalpark
Kafue Nasjonalpark er Zambias største park på ca 22.000 km². Ved ankomst til Kafue blir du overveldet av størrelsen på dette område. Alt virker uberørt, rått og vilt. Selvom parken primært består av flatt landskap er det en rekke interessante elver, skogområder og åpen savanner. Her er grunnlaget for noen flotte safari opplevelser på nært hold.

Livingstone
Livingstone er den viktigste byen ved Victoriafallene på Zambia siden. En tur forbi Victoriafallene er et must, men det er også nok av andre aktiviteter i området, for eksempel helikoptertur, en båtcruise eller en tur til Livingstone Island som ligger like ved fossen.

Vær og klima i Zambia

Hos Blixen Tours får vi ofte spørsmålet: “Når er det beste tidspunktet å reise til Zambia?

Men svaret på dette spørsmålet er faktisk mer komplisert enn som så. Det kommer nemlig an på flere ting, for eksempel hva du ønsker at din ferie skal inneholde, hvor i Zambia du ønsker å reise og hva dine interesser er. Det kan faktisk bety at det som er en persons beste reisetidspunkt, kan være en annen persons verste tidspunkt.

Derfor finner du her en beskrivelse av klimaet i Zambia. Ingen kan likevel forutsi været 100 % – spesielt ikke nå som været i Afrika blir mer og mer uforutsigbart, sannsynligvis på grunn av den globale oppvarmingen, og vi plutselig ser regnbyger i ørkenen eller omfattende tørke når det egentlig skulle regnet. Derfor gir denne beskrivelsen kun et generelt overblikk over været og klimaet i Zambia i løpet av året.

I desember, januar, februar og mars faller størstedelen av nedbøren i Zambia. Jo lenger du kommer mot nord, jo tidligere starter regnet og jo senere stopper det igjen. Det kommer generelt mer regn i de østlige og de høyereliggende områdene enn det gjør i de vestlige og i lavlandet. Disse månedene kalles for Zambias ”Emerald Season”. I denne grønne og frodige “smaragd-sesongen” stenger de fleste camper, og mange uasfalterte veier i Zambia blir ufremkommelige.

I april og mai stilner regnet av. Landskapet er fortsatt grønt, men begynner sakte men sikkert å tørke inn. Nattetemperaturen begynner å falle, særlig i de høyere-liggende og i de sørlige områdene.

I juni, juli og august er nettene kalde, mens været om dagen er klart og varmt. Reiser du hit i disse månedene, så husk å ta med varmt tøy dersom du skal ut når solen har gått ned, da noen kvelder og netter blir veldig kalde. Mange av Zambias små bush camps åpner i begynnelsen av juni, når veiene er blitt så tørre at de igjen er farbare. Dette er starten på høysesongen i disse områdene, hvor det som oftest er skyfritt vær og hvor det for hver safaritur sees flere og flere ville dyr på savannen.

I september og oktober fortsetter temperaturen å stige; i de lavtliggende daler, som Lower Zambezi, Mana Pools og Luangwa Valley kan det bli meget varmt i oktober. Det positive er at safariturene blir ekstra opplevelsesrike her, da dyrene holder seg i nærheten av det lille vannet de kan finne.

Været i november varierer; det kan være varmt og tørt som i oktober, eller det kan være tidspunktet for sesongens første regnbyger. Faktisk er dette ofte en meget interessant måned å besøke Zambia, da du noen dager kan oppleve begge værtyper.

Veiledende regn og nedbør i Zambia ( i millimeter)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
218 196 106 21 4 0 0 0 0 15 91 186

Veiledende temperaturer i Zambia (dag/nat)
Jan Feb Mar Apr Mai Juni Juli Aug Sep Okt Nov Des
26/17 26717 26716 26/15 25/12 23/10 23/10 26/12 29/15 31/18 29/18 27/17


Kilde: worldweatheronline.com

Hovedstad
Lusaka

Innbyggere
ca 16 millioner

Språk
Engelsk og ca. 70 opprinnelige afrikanske språk

Religion
Kristendom, islam, hinduisme

Valuta
Kwancha

Visum og pas
Uansett oppholdets lengde kreves det visum for norske statsborgere for innreise til Zambia. Visum koster USD 50 for en enkelt innreise. Visum kan kjøpes ved innreise og skal betales kontant.
Visum kan også søkes gjennom Zambias ambassade i Stockholm. Det vil være en behandlingstid på inntil 7 dager og dette koster SEK 325.
Det kan også søkes om visum online hos Zambias Ambassade med en behandlingstid på 2-3 dager. Det elektroniske visum skal printes ut og medbringes sammen med pass, gebyret på USD 50 betales kontant ved innreise til Zambia. Vi anbefaler at man køper visum til Zambia ved innreise.
Ditt pass må være gyldig i minimum 6 måneder etter utreise og det må være minst to blanke sider som vender mot hverandre for visum.
Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Zambias store elver deluxe

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.