Innhent tilbud
Bli oppringt
Har du spørsmål?

Vi besvarer gjerne dine spørsmål - Ring:

35 900 901

ÅPNINGSTIDER:
Mandag - fredag 8 - 16.

Zimbabwes Perler

Land
ZIMBABWE
Områder
Victoria Falls, Hwange Nasjonalpark, Mana Pools, Harare
Varighet
10 dager / 8 netter
Safaritype
Fly-in safari, Blixen Silver
Innkvartering
Lodge, Camp
Transportmidler
Firehjulstrekker, Innenriksfly
Zimbabwes Perler

Victoria Falls har verdens største ”gardin” av vann og både Hwange og Mana Pools er blant de beste safariområdene i Afrika. Victoria Falls og Mana Pools er også på UNESCOs Verdensarvliste

 • Victoria vannfallene
 • Fly over savannen
 • ”Big5” Safari
 • Nattsafari
 • Safari til fots
 • Båttur på Zambezi-elven
 • Ekspertguider
 • Ekte, velplasserte lodger/camps
 • Magiske landskaper

Zimbabwes Perler

Victoria Falls er et storslått skue som danner grensen mellom Zimbabwe og Zambia, omgitt av reservater og Nasjonalparker. Byen Victoria Falls ligger på Zimbabwe siden ganske tett på vannfallene. I Victoria Falls er det mulighet for en rekke aktiviteter som for eksempel cruise på Zambezi-elven og en helikoptertur over fossefallet.

Hwange Nasjonalpark er med sine 14651 km² Zimbabwes største, og med et variert landskap har man også et variert dyreliv med over 100 pattedyr-arter og over 400 fuglearter. Blant attraksjonene er meget store elefant- og bøffelflokker, ikke minst i tørketiden, akkurat som løver og andre større rovdyr er tallrike. Blant antilopene er kudu, sabelantiloper og Afrikas største antilope Eland, imponerende. De sjeldne villhundene sees også jevnlig.

Mana Pools er et 6766 km² unikt område med 4 (mana) større innsjøer med permanent vann, og mange flere med periodisk vann. Parken grenser opp til Zambezi-elven hvis tidligere løp danner de mange sjøer (pools). Området har stort sett alle de klassiske Afrikanske dyr og en rekke sjeldne arter som villhunder, sabel-antiloper og brune hyener. Her er det dessuten store mengder av elefanter og bøfler akkurat som området har landets største bestander av flodhester og krokodiller. Området rommer dessuten over 400 fuglearter og kjennere vil nok mene at Mana Pools har Afrikas beste safarier til fots.

Harare Zimbabwes hovedstad har ca. 2 millioner innbyggere og byen har både moderne skyskrapere og eldre kolonistilskvarter beliggende i grønne områder. Byen ble grunnlagt som Salisbury i 1890 og er også kjent som ”The Sunshine City”. Byen ligger ca.1500 m.o.h. og de omkringliggende områdene har fruktplantasjer, tobakks- og maismarker mv.


Innkvartering og standard
Ilala Lodge ved Victoria Falls ligger i en flott hage, har fin service og ligger nærmest vannfallene. De store velutstyrte rommene har bl.a. air-condition. Lodgen er i kolonistil og restauranten serverer fremragende lokal-inspirert mat.

Somalisa Acacia er en liten luksuriøs telt camp i Hwange med 4 telt. Her er et større fellestelt med restaurant og bar samt et mindre basseng. Alle har utsikt til et meget velbesøkt vannhull.

Zambezi Lifestyles/Kanga Bush Camp kombineres slik at det passer best i forhold til årstiden. De har henholdsvis 6 og 5 telt beliggende ved elvene Zambezi og Ruckomechi (flyter i perioder). Begge campene har kjøring i safaribiler, fotturer, nattsafari og det arrangeres også kano-safari og fisketurer. Det er ca. 20 km mellom de to Campene som begge har store mengder vilt.

Armadale Boutique Lodge i Harare har 9 suiter i et historisk og sjarmerende hus som ligger i en vakker hage. Lodgen har en rekke fasiliteter, blant annet et basseng og en restaurant som byr på fortreffelig mat. Servicen er også på topp.

Guide
Engelsktalende ekspertguider

Avreisedatoer
Avreise hver dag

Barn på reisen
Barn fra 7 år er velkommen.

Safari, transport og kjøretøy
Det flys i mindre propellfly mellom byer/parker. Transport i Victoria Falls foregår i minibuss eller personbil. På safarien foregår det med campens åpne firehjulstrekkere.

Aktiviteter ved Victoria Falls: omfatter bl.a. helikopterflyvning, sunset-cruise, kanopadling, vandring med løver, elefant og hesteridning, forskjellig safarikjøring, jet-boat, river rafting og bungi-jump mv. Aktiviteter i Victoria Falls er ikke inkludert.
Tur kart
1 natt Victoria Falls Zimbabwe
3 netter Hwange Nasjonalpark Zimbabwe
3 netter Mana Pools Zimbabwe
1 natt Harare Zimbabwe

Dag 1
Avreise Norge

Fly fra Norge via Johannesburg til Victoria Falls.

Dag 2
Victoria Falls

Etter at ankomstformalitetene og bagasjeutleveringen er ordnet, er det en halv times kjøretur til Victoria Falls by, hvor vi blir innkvartert på det best beliggende hotellet i byen. Med kun 10 minutters gange til inngangen til vannfallene kommer man ikke tettere på, og hotellet har en herlig hage hvor ville dyr ofte forekommer.
Her er det mulighet for en lang rekke aktiviteter som kan bestilles gjennom hotellet eller byråer i byen. Som en mer avslappende aktivitet kan et sunset-cruise anbefales på oppsiden av fossefallet, hvor man kan se dyr, fugler og flott natur i et behagelig tempo. En flytur over fossefallene er også en meget flott opplevelse og vanntåken fra "Mosi –oa- Tunya" – "røyken som tordner", kan i perioder sees inntil 50 km unna.

Innkvartering: Ilala Lodge
Måltider: Frokost

Ilala lodge
Dag 3
Hwange Nasjonalpark

Vi flyr (40 min) fra flyplassen i Victoria Falls til en rullebane i nærheten av vår intime Camp som ligger i et privat reservatavsnitt i den sørøstlige delen av nasjonalparken. Det er kun en halv times kjøring til campen, men vi bruker vanligvis litt ekstra tid på å se på noen av de mange dyrene som finnes underveis. Ellers blir det kjørt safari morgen og kveld, og safari til fots dersom man ønsker det. En kveld byr også på ”nattsafari” hvor man vanligvis kjører en time før det blir mørkt, og kanskje 2 etter at det er blitt mørkt. I leiren er det deilig mat, en drink og gode historier ved leirbålet.

Innkvartering: Somalisa Acacia
Måltider: Helpensjon

Somalisa Acacia
Dag 4
Hwange Nasjonalpark

Man starter vanligvis med noen kjeks kaffe og te kjører morgensafari og kommer så etter 2-3 timer tilbake til leiren og får frokost. Mange rovdyr har vært på jakt om natten eller er det kanskje fortsatt, og ”scenen” kan være en ganske annen enn dagen før. Løver jager i flokk, leoparden er en snikjeger og er normalt alene på jakt om natten, mens geparden som er sprinter ofte jager om dagen, hvor det ofte er mere tid før andre større rovdyr forsøker å stjele byttet. Hwange er også et av de absolutt beste steder å se villhunder som jager i flokk. En av de uovertrufne afrikanske solnedgangene avslutter dagen.

Innkvartering: Somalisa Acacia
Måltider: Helpensjon

Somalisa Acacia
Dag 5
Hwange Nasjonalpark

Fuglestemmer og apers pusling i trærne står for morgenvekkingen og en herlig dag venter. I den tørre perioden opptrer elefanter og bøfler i store flokker og har kun få steder å drikke, men når det har regnet er de mere spredt. Ved campen er det et vannhull hvor det i tørketiden er stor travelhet og kanskje ligger løvene på lur, men når det er vann mange steder og gresset står høyt blir det vanskeligere. Drar man på nattsafari etter mørkets frembrudd vil det være mange andre enn de dagaktive dyrene å se – det kan være mindre kattedyr, de store hulepinnsvin, grevlinger, fugler som ugler og natteravner. Men også de store kattedyrene og hyener mv. som man kanskje har sett om dagen oppfører seg helt annerledes når det er mørkt.

Innkvartering: Somalisa Acacia
Måltider: Helpensjon


Kanga Bush Camp


Dag 6
Mana Pools nasjonalpark

Etter en god frokost og safarikjøring er det 2 ½ times flyreise til Mana Pools som er et ganske annerledes område preget av mange små innsjøer, mindre elver og naturligvis den mektige Zambezi-elven som danner grensen til Zambia. Her er det store trær som gir liv til massevis av aper, kattedyr og et rikt fugleliv som teller over 400 arter og finnes i alle regnbuens farger. Både de større innsjøer og Zambezielven gir mulighet for safari i motorbåt og kano, hvor man kan komme ganske tett på de upåvirkede dyrene. Leirbål og solnedgang over Zambezielven er en magisk opplevelse.

Innkvartering: Zambezi Lifestyles/Kanga Bush Camp
Måltider: Helpensjon

Kanga Bush Camp
Dag 7
Mana Pools nasjonalpark

Skulle man ha lyst til å prøve en fot-safari er nok dette det beste stedet i Afrika å gjøre dette. Guidene er også på dette området i en klasse for seg selv, både med sin viten om spor, insekter, planter, fugler m.m, men også deres evne til å lese de store dyrene og komme tett på hvis man ønsker det.

Innkvartering: Zambezi Lifestyles/Kanga Bush Camp
Måltider: Helpensjon

Mana pools
Dag 8
Mana Pools nasjonalpark

Våtområdene skaper liv til massevis av dyr på land, men også i vannet er det usedvanlig mange dyr, bl.a. flodhester og krokodiller. Områdene her ligger langt fra større byer, akkurat som det er ganske få Camper i området, hvilket gjør at det er noe av det mest ekte og uberørte man finner i verden. Natten setter i gang mange lyder, kanskje et løvebrøl – man grøsser litt – det er natt i Afrika!

Innkvartering: Zambezi Lifestyles/Kanga Bush Camp
Måltider: Helpensjon

Zimbabwe safari
Dag 9
Harare

Så er den siste dagen i dette fantastiske området kommet, og vi flyr ca. 1½ time til hovedstaden Harare. Det er en kontrastfylt by med moderne høyhus og shoppingsentre, fattige slumkvarter og velstående grønne forsteder. Byen har vakre parker og spennende markeder hvor det er massevis av kunsthåndverk som landet er kjent for. Det er mange utmerkede restauranter i byen, men også på Lodgen er maten på topp.

Innkvartering: Armadale boutique Lodge
Måltider: HelpensjonDag 10
Hjemreise til Norge eller videre arrangement.

 
Prisen inkluderer
 • Fly Norge – Victoria Falls med to bytter underveis
 • Fly Harare – Norge med to bytter underveis
 • Fly Victoria Falls – Hwange
 • Fly Hwange – Mana Pools
 • Fly Mana Pools – Harare
 • Flyskatter
 • Transport fra Victoria Falls flyplass – hotell t/r
 • 1 overnatting i Ilala Lodge**** med frokost
 • 3 overnattinger i Somalisa Acacia med helpensjon og ”husets” mineralvann, øl og vin
 • 3 overnattinger i Zambezi Lifestyles/Kanga Bush Camp med helpensjon og ”husets” mineralvann, øl og vin
 • 1 overnatting i Armadale Boutique Lodge med frokost
 • Safarikjøring og båttur ifølge program
 • Entre til Nasjonalparkene
 • Engelsktalende Safariguider
 • Vann i bilen under safarikjøringer
 • Safarivandring
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Drikkevarer og måltider utover de nevnte
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold

De nevnte prisene er basert på billigste flybillett og skatt til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller stiger skattene vil det være et pristillegg til ovenstående priser. På visse tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, der flybilletten kan være billigere og prisen vil dermed reduseres. Det tas forbehold for utsolgte hoteller og fly.

Blixen Tours har alltid som mål å avvikle reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værforhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn angitt.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Zimbabwes Perler

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.

 

Opplev "The Big Five" i Malilangwe nasjonalpark, fly med helikopter over verdens mest spektakulære fossefall, Victoriafallene og avslutt med solnedgangs-cruise på Zambezi elven. Zimbabwe er et fantastisk vakkert land som er verdt en tur i seg selv men som også lett kan kombineres med et opphold i Sør-Afrika og Botswana.

Lokal tid...

Reisetid

Zimbabwe er et fantastisk vakkert land med sublime og mangfoldig safari opplevelser og en utrolig vennlig lokalbefolkning.

Zimbabwe er først og fremst for den entusiastiske safari gjest, og kan oppleves med færre turister. En Safari til Zimbabwe kan arrangeres som en selvstendig reise eller i kombinasjon med nabolandene Sør-Afrika, Zambia og Botswana.

Hwange National Park
Zimbabwes viktigste safari område som dekker ca 14.500m2 bare et par timers kjøretur eller en kort flytur fra Victoria Falls. Parken er Zimbabwes største og med et variert landskap har man også et variert dyreliv med over 100 arter av pattedyr og over 400 fuglearter. Hwange National Park er bl.a. hjemsted for enorme flokker av elefanter, bøffelflokker, imponerende løver, de sjeldne villhundene og mye mer.

Victoria Falls
En av verdens mest spektakulære fossefall. Som ligger på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Den imponerende fossen er ikke mindre enn 1,7 km bred og kan bli funnet på UNESCOs verdensarvliste. Victoria Falls er oppkalt etter dronning Victoria av Storbritannia.

Byen Victoria Falls er Afrikas «adventure» hovedstad med aktiviteter som verdens villeste elverafting og strikkhopp over Zambezi-elven.

Heldigvis finnes det også andre mer fredelige aktiviteter som fotturer ved Victoria Falls, helikopterturer over fossen samt kano og solnedgangscruise på Zambezi-elven.

Mana Pools
En 6.700 km2 nasjonalpark på listen UNESCO World Heritage i det nordvestlige Zimbabwe.

Mana Pools er et fantastisk safariområde med beliggenhet i den nordlige delen av Zimbabwe på grensen til Zambia. Landskapet i Mana Pools er forlokkende med sin beliggenhet på den mektige Zambezi elven som snor seg gjennom landskapet.

Området byr på et rikt dyreliv og nasjonalparken er spesielt kjent for den store bestanden av elefanter, løver, leoparder, hyener, flodhester, krokodiller, og ikke minst er det en av de beste stedene i Afrika for å oppleve de sjeldne villhunder.

Mana Pool er også kjent for å være en av de beste stedene i Afrika for safari til fots og ofte komme tett på dyrelivet. Det kjøres naturligvis også safari i firehjuls trekkere og padling i kano er en annen populær aktivitet her.

Safari camps i Mana Pools er generelt mer rustikk og autentisk enn i de fleste andre parker i Afrika og er spesielt attraktivt for gjester som har vært på safari tidligere. Et besøk til Mana Pools er for mange den ultimate safariopplevelse.
Mai til august er de kjølige vintermånedene i Zimbabwe. Fra august til midten av november er det sommer og spesielt fra oktober til midten av november kommer temperaturen omkring 40 grader. Kan du holde ut i varmen venter gode safariopplevelser når dyrelivet søker mot elver og vannhull i Hwange.

I perioden fra midten av november til slutten av april er det regntid, og mange camper er stengt i disse månedene.

Safari i Zimbabwe er best i den tørre perioden fra mai til og med oktober. Regntiden er best for fugleinteresserte.


Pass og visum
Det kreves visum til Zimbabwe for Norske statsborgere ved turistreiser under 90 dager. Turistvisum kjøpes ved ankomst til Zimbabwe og koster USD 30. Det er en god idè og ta med det eksakte beløp i dollar, da det ikke alltid er mulig å få tilbake vekslepenger.
Du må ha en gyldig returbillett og passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder ETTER utreisen og må inneholde nok blanke sider til stempel av visum ved ankomst.

Valuta
Myntenheten i Zimbabwe er US dollars.

Ved inn- og utreise skal all valuta deklareres. Det er ingen restriksjoner på hvor mye fremmed eller lokal valuta man kan innføre, såfremt det er deklarert ved innreise.

Vi anbefaler at man veksler US dollars hjemmefra.

Nesten alle camper og lodger aksepterer både, USD, Euro, britiske Pund og Sør-afrikanske Rand(ZAR). Hoteller, lodger og restauranter aksepterer også generelt kredittkort.

Penger og kredittkort
Vi anbefaler at man på reisen til Zimbabwe medbringer et kontant beløp samt et kredittkort. Det er best at kontantene er i Sør-Afrikanske Rand, Euro, USD eller engelske pund.
Visa og Mastercard, kan benyttes i de fleste camps/hoteller, restauranter, butikker og bilutleiningsfirmaer, og man slipper å gå rundt med for mange kontanter på seg. American Express og Diners Club er mindre utbredt, og aksepteres i begrenset omfang.

Med et kredittkort er det også mulig å heve kontanter (US dollars) i minibanker. Likevel er minibanker fortsatt ikke særlig utbredt i Zimbabwe. Vær oppmerksom på at det i de fleste automater er et maksimumsbeløb som kan heves per dag. Det er på de fleste kort også en grense for hvor mange kontanter det kan heves om dagen og per 30 dager. Disse beløpene kan opplyses av din bank. Husk pinkoden og å kontrollere kortets utløpsdato før avreise!

Kredittkort kan IKKE brukes som betalingsmiddel på bensinstasjoner, disse tar kun i mot kontanter.

Banker
Bankenes åpningstider er vanligvis:
Mandag – Fredag 9:00 – 15:30
Lørdag 8:15 – 10:45

Tidssone
GMT: + 2 timer
Norsk sommertid: Ingen forskjell
Dansk vintertid: + 1 time
Zimbabwe bruker ikke sommertid.

Tips
Man er ikke forpliktet til å betale tips i Zimbabwe, og personalet er ikke avhengig av tips, men har man vært fornøyd med servicen er det meget vanlig at man gir tips. På de forskjellige lodgene er det vanligvis en boks hvor man leverer tips, som blir fordelt mellom personalet.

På restauranter fremgår det av menyen eller regningen om service er inkludert; hvis ikke betaler man ca 10%.

Påkledning
Dagtimene er generelt varme eller meget varme om sommeren, mens vintermånedene er mildere. Året rundt kan kveldene og nettene være kjølige. På reiser hvor det inngår safari, starter dagene tidlig, og det er ofte kjølig. Ta med en god varm genser og eventuelt en vindjakke, samt et skjerf til halsen - spesielt i vinterhalvåret er det viktig å ha varme klær med på safarien morgen og kveld (en lue og et par vanter anbefales).

Påkledningen i Zimbabwe er meget avslappet. Av fottøy anbefaler vi at man medbringer et par gode sko og sandaler.

Er du i tvil om noe når du skal pakke, er du naturligvis velkommen til å kontakte oss.

Innhent tilbud
x

Innhent tilbud

Ja takk! Send meg gjerne tilbud på reisen:
Zimbabwes Perler

Innhent tilbud ved å fylle ut feltene nedenfor og trykk på "send".

Mange takk for din henvendelse.

Blixen Tours gir tilbakemelding så fort som mulig.