Fata om Ras al Khaimah

 

Ras al Khaimah er den nordligste av de syv emirat stater, og er et område med en lang og spennende historie som midtøstlig handelssentrum.

Som turist nå for tiden er det fortsatt mulig å få et glimt av fortiden, og for de historisk interesserte er Ras al Khaimah et spennende land å reise til. 

Ras al Khaimah er en ofte oversett turistdestinasjon, men Sheikh Saqr bin Mohammed Al Qasimi, som har regjert siden 1948, har de siste årene gjort en målrettet innsats for å forbedre den frodige emiratstatens rykte som en spennende feriedestinasjon. Dette er bl.a. gjort ved å bygge flere nye golfbaner av høy internasjonal standard. 

Selve byen Ras Al Khaimah er delt i to. På venstre side av elven Khour ligger den gamle bydelen, mens den nyere bydelen med shoppingsenter, kinoer og restauranter ligger i den østlige delen.

I Ras al Khaimah er det langt færre turister enn for eksempel i Dubai. Men turister med en forkjærlighet for sol og strand kan nyte sitt eget lille paradis med kilometervis av lange uberørte sandstrender direkte til Persiabukta.

Et sted å bo er på Banyan Tree Al Wadi. Det er et asiatisk-inspirert førsteklasses resort med spa, privat strand og en 18-hulls golfbane. Denne luksusoasen ligger i et naturreservat, hvor hotellets gjester kan observere områdets ville dyr, mens de nyter en drink på terrassen.
De fleste hotellene har egen privat strand, og små laguner langs kysten gjør det til et ideelt sted å drive med alle former for vannsport.

For turister som ønsker mer enn bare vannsport, har Ras al Khaimah mye å tilby. De mest populære aktivitetene er opplevelsesturer med trekking i Hajar Mountains, eller ørkensafari hvor du opplever den ekte arabiske kulturen.  

Velkommen til Ras al Khaimah.

Lokal tid...

Reisetid

6 - 7 timer