Søkekriterier
  • Land
Mobil camping safari

Mobil camping safari  

Blixen Tours har valgt ut en rekke mobile camping safarier til de beste safariområdene, ofte langt fra andre turiststeder. Det er en svært fleksibel safari hvor det er mulighet for et bredt spekter av aktiviteter som fotturer, båtturer, nattsafari og ballongflyvning

Dette er en klassisk og autentisk safariform hvor man kjører med 4x4 og man vanligvis setter opp telt på det nye stedet man kommer til, og overnatter 2-3 dager. Noen safarier kan ha semi-permanente camps underveis. Blixen Tours tilbyr primært full service safarier. Men vi har også enkelte reiser hvor du selv hjelper til med å sette opp teltet. Det er assistenter som setter opp teltene (der du ikke gjør det selv), og det er dyktige kokker som tryller frem deilig mat, på samme måte som guidene på våre reiser er spesialistguider.

En eventyrlig reiseform hvor alle sansene tas i bruk - lukter og lyder varsler ofte at spennende dyr er i nærheten. Leirbål under stjernene og netter hvor det kun er en teltduk mellom deg og naturen – et løvebrøl i det fjerne, spenning det er natt i Afrika!
Teltene er vanligvis 3x3 meter (eller større) hvor du kan stå oppreist og det er senger med dyner eller soveposer, nattbord og lykt. Toaletter/dusjer kan settes opp for hvert telt eller som felles fasiliteter. Som oftest overnattes det på private ”campsites”, hvor man har stedet for seg selv. Gruppestørrelsene kan være fra 2-12 og safariene er vanligvis på 7-12 dager. Mange safarier forgår i reservater og nasjonalparker, så derfor er det ofte også safarikjøring mellom overnattingsstedene – som regel 2-4 timer. Faste avganger, små grupper.

Flere steder, f.eks. på Namibias ”Skjelett kyst”, er det Fly-In Mobil Camping Safari fordi det er langt til området og veiene er knapt fremkommelige – men det hopper du over og eventyret venter!

Eksempler på mobile camping safarier:
Botswana: I Elefantenes fotspor, Drømmen om Botswanas villmark, Botswana á la Blixen, Botswana under Kanvas, Kilimanjaro - Machame ruten, Kilimanjaro - Marangu ruten og Klassisk Tanzania Safari.