Safari

Safari

Når man snakker om safari finnes det mange forskjellige typer av safariaktiviteter. For eksempel med bil, til fots, i båt/kano, på heste- og elefantrygg eller i luftballong.

En safari blir ofte omtalt med det engelske ordet "game" etterfulgt av drive, walk eller cruise. Den mest utbredte og kjente formen for safariaktivitet er game drive.

Game drives kjøres vanligvis i biler som er spesielt bygget til formålet, og generelt kan det sies at det finnes to typer safaribiler. I de øst afrikanske landene kjører man i minibusser eller Land Rovers, hvor taket kan løftes opp slik at du kan stå oppreist i bilen og har klar sikt til å observere og fotografere. Disse bilene blir også brukt til transport mellom de forskjellige parkene, og områder man besøker på reisen.

Når man kommer sør i Afrika, er safari bilene vanligvis åpne. De åpne safaribilene gir deg følelsen av at du er veldig nær på naturen og dyrene. Enten det er det ene eller det andre kjøretøyet, er det på alle våre game drives tilknyttet erfarne lokale engelsktalende safariguider (i Sør-Afrika også kalt rangers).
De har alle en enestående evne til å oppdage dyrene, og en detaljert kjennskap til parker og dyreliv. Hvis du drar på safari i de åpne bilene, vil det ofte også være en "tracker" med.

En "tracker" er utdannet i å spore og oppdage dyrene, og man kan ofte undre seg over hvordan de overhodet kan få øye på dem. I mange av safari parkene i Sør-Afrika og Namibia, eksempelvis Krüger Nasjonalpark og Etosha, er det tillatt å kjøre i egen bil, som også er en spesiell opplevelse. Men vi anbefaler at man kombinerer kjør-selv safarien med en safari hvor det er en safariguide med.

Game drives kjøres ofte i de tidligste morgentimer, og sist på ettermiddagen, det er da dyrene er mest aktive. I visse parker er det også "night drives" dvs. safari etter mørkets frembrudd. Det blir installert en stor lyskaster på bilen og man kan være heldig å få se noen av de dyrene som kun er aktive om natten.

Safarireiser til Afrika
Safari lodges i Afrika
Se katalog med safari reiser