Top 10 beste safariopplevelser

Top 10 beste safariopplevelser

Hos Blixen Tours lager vi først og fremst reiser til de klassiske safarilandene i det østlige og sørlige Afrika, men det er ikke mainstream reiser, våre gjester er forskjellige – det er våre reiser også

Ballongsafari: Rett før solen står opp svever man langsomt med vinden opp over den afrikanske savannen, og fjell og elver blir tydelige når solens varme fjerner den siste morgendisen. Gnuer og Sebraer danner lange kolonner så langt øyet kan se, og noen av rovdyrene er stadig på jakt mens en løveflokk prøver å holde hyener, sjakaler og gribber på avstand fra nattens bytte. Man flyr høyt og lavt, avhengig av om man skal se nærmere på spennende ting på bakken, eller man skal se alt i fugleperspektiv.Hvalsafari: Både fra kysten og på havet byr Sør-Afrika på noen av de beste hvalopplevelser i verden. Hvalene kommer fra matrike områder ved Antarktis til Sør-Afrikas lune bukter for å spise og parre seg. Det er en enorm opplevelse når en hval slår med halen eller hopper helt opp av vannet i parringstiden. Fra juni til november er det ved sørkysten flere fremragende steder å observere dette fra kysten eller fra båt.

Migrasjonen: Klodens mest spektakulære migrasjon foregår i Mara-Serengeti økosystemet hvor omkring 2 millioner gnuer, sebraer og andre antiloper vandrer i en nesten 1 000 km stor sirkel årlig for å finne nytt gress og vann. Høydepunktene er når de utrolig mange dyreefloden i Kenya i månedene juli til oktober, og når de i januar til mars kalver i den sørlige delen av området. I elvene venter kjempestore sultne krokodiller og på land er løver, hyener, geparder og andre rovdyr konstant i hælene på den enorme vandringen.

Bushwalk: tue, dyrespor, fuglee eller hvilke planter man bruker til lokal medisin. Naturligvis er møtet med større dyr en intens opplevelse og de reagerer ganske annerledes enn når man kjører i bil. Et av de beste stedene er Mana Pools i Zimbabwe, og en annen fantastisk opplevelse er å vandre med Kameler i Kenya.

Bushdinner: Å få dekket et flott bord med frokost eller middag på savannen, ved en elv eller med en flott utsikt mens solen går ned, er en intens og romantisk opplevelse. Tradisjonen startet i begynnelsen av-tallet da de første storslåtte safarier ble arrangert for europeiske og amerikanske aristokrater. Å sitte under stjernene med stearinlys, lykter og deilig mat, akkompagnert av nattens lyder, er vanskelig å overgå.

Nightdrive: Kjøring etter mørkets frembrudd, og se dyrene ved hjelp av kraftige lyskastere er en helt annen opplevelse enn å kjøre om dagen. En lang rekke større og mindre dyr er kun aktive om natten, og store kattedyr som løver og leoparder er også langt mer aktive på denne tiden av døgnet. Det kan være hulepinnsvin, små nattaktive aper, kameleoner, en rekke mindre kattedyr eller fugler som ugler og natteravner. I den store vektklassen er det sorte nesehornet også mer aktivt når det er mørkt – kanskje er man heldig å få se en dramatisk jakt.

Mokoro safari: Man kan seile på Safari på mange måter: fra luksus-elveskipet Zambezi Queen, til 10-12 personers motorbåter eller 2-personers Mokoro. En Mokoro er en uthult trestamme eller en moderne versjon i glassfiber som blir staket frem av en ”poler” guide. Med en så liten og lydløs båt kan man komme meget tett innpå helt store og små dyr – ganske uforstyrret. Det er primært i det fantastiske Okavango Deltaet i Botswana man i myriader av kanaler med krystallklart vann kan få denne magiske opplevelsen.

Gorillasafari: En av de største dyreopplevelser er å komme helt tett på de store primater som sjimpanser og fjellgorillaer som er våre nærmeste slektninger. Med mer enn 97 % av de samme genene er det kanskje ikke så rart at vi synes de noen ganger virker helt menneskelige. Å bane seg vei gjennom tett regnskog og bambus med glimt gjennem trekronene av forunderlige vulkaner intensiverer mystikken før møtet med skogens godmodige kjemper. Plutselig står man ansikt til ansikt med en 300 kg ”silverbag” gorillahan.

Gorillasafari

Kamelsafari: Er normalt mere vandring end ridning, da kamelernes primære formål er at fragte ens udstyr som telte, køkkenudstyr, mad og alt det øvrige man ikke selv ønsker at bære. Men man kan fint ride en del hvis man ønsker. Det foregår i Kenyas centrale og storladne landskaber, hvor der ikke kommer biler, kun de vilde dyr som vi kommer helt tæt på, samtidig med at man nyder landskaberne, samspillet mellem kamelerne og de dygtige og venlige Samburu drivere og guider. En oplevelse for livet.