FAQ - mest stilte spørsmål

Vedr. reiser til Maldivene i 2022
Maldivene er åpen for innreise for nordmenn,
og har vært det siden sommeren 2020.
 
Akkurat nå er Maldivene blant de landene utenfor EU med færrest innreisekrav samt at det er få restriksjoner på destinasjonen.
 
Det er viktig at du holder deg oppdatert
Det er ditt ansvar som reisende å oppfylle gjeldende innreisekrav samt ta med nødvendige dokumenter. Innreisekrav og restriksjoner kan endres på kort varsel. Du bør derfor følge opp oppdatere deg på eventuelle endringer like før avreise samt hjemreise.
 
Sist oppdatert 11. januar 2022.
FAQ  Før avreise — Under reisen — Ved hjemreise  Full beskrivelse
Hva er gjeldende innreiseregler ved reise til Maldivene?
For å reise til Maldivene må du ta med følgende:
  • En negativ PCR-test, maks 96 timer gammel ved flyavgang fra Norge.- Vi anbefaler at du tar med utskrift av PCR-testsvar i engelsk versjon.
  • En hotellreservasjon / voucher (sendt til deg før avreise)
  • Utfylt "Traveler Health Declaration". Dette fylles ut online før avreise fra Norge, og igjen ved avreise fra Maldivene. Tidligst 48 timer før avgangstid til Maldivene må du fylle ut skjemaet online på https://imuga.immigration.gov.mv/ethd. For å fylle ut skjemaet trenger du: Din negative PCR-test + bilde av søkeren.
Vær oppmerksom på at QR-koden som vises når skjemaet «Traveller Health Declaration» fylles ut, skal skannes på telefonen. Ellers kan du ta et bilde av det sammen med referansenummeret under koden. Du vil ikke motta en bekreftelse på e-post i etterkant. QR-koden må fremvises ved avreise fra Norge og igjen ved innreise.
 
Som reisende er det imidlertid alltid ditt eget ansvar å leve opp til gjeldende innreiseregler.
Hva skjer hvis UD fraråder å reise til Maldivene?
Skulle UD fraråde alle reisende å reise til Maldivene, innen 14 dager før avreise, så kan turen bli kansellert hos Blixen Tours.
Er det krav om vaksinasjon mot Covid-19?
Per dags dato er det ingen vaksinasjonskrav for flyvning eller innreise til Maldivene. Kun krav om fremvisning av negativ PCR-test (maks. 96 timer gammel ved flyavgang fra Norge).
 
Dette kravet kan endres. Det er alltid ditt ansvar som reisende å følge med på gjeldende innreisekrav/regler.
 
Vi følger eventuelle endringer og nye tiltak fra myndighetene og vil informere om dette dersom det kommer.
Bør eller skal barn testes før avreise?
Maldivene krever at barn* skal fremvise en negativ PCR-test (maks 96 timer gammel ved flyavgang fra Norge).
 
*Barn under 1 år er unntatt fra testing.
Hva hvis jeg er tidligere smittet, men ikke kan fremvise en negativ PCR-test?
Maldivene krever at alle* reisende fremlegger en negativ PCR-test utført innen 96 timer før avreise fra Norge. Er du tidligere vært smittet og har hatt smitten innen de siste 60 dagene før avreise, og PCR-testresultatet fortsetter å vise positivt i testen utført rett før avreise, så vil du kunne søke om reisegodkjenning gjennom helsemyndighetene i Maldivene.
 
Svartiden for reisegodkjenning er vanligvis innen 24-48 timer – derfor anbefales det å søke så snart du har fått positivt testresultat.
 
For å kunne søke om godkjenning (kan gjøres tidligst 96 timer før avreise) må du bruke: testresultatet ditt fra første gang du testet positivt, ditt nye positive testresultat og bevis på tidligere smitte (se din historikk under koronasertifikat, på helsenorges nettside).
 
Reisegodkjenningen kan søkes via: https://forms.gle/afdDmJQFKaRWMrui6
 
Merk at selv om en PCR-test kan vise positivt for Covid-19 opptil 12 uker etter infeksjon - er det sannsynlig at du kan teste negativt før de 12 ukene har gått. Vi har hatt reisende som etter Covid-19 smitte kunne teste negativ allerede 2 uker etter smitte.
 
*Barn under 1 år er unntatt fra testing.
Vær oppmerksom på at du ikke er garantert å bli godkjent dersom du fortsetter å teste positivt rett før avreise. Dersom du ikke blir godkjent må du kontakte ditt forsikringsselskap / der du har avbestillingsforsikringen din. Husk å sjekke med forsikringsselskapet ditt om hvordan du er dekket.
Kan man reise på immunitetspass (koronasertifikat)?
Det er foreløpig ikke mulig å reise til Maldivene med immunitetspass/koronasertifikat (med forbehold om endringer på kort varsel).
 
I skrivende stund er innreise kun mulig ved fremvisning av negativ PCR-test (maks. 96 timer gammel ved flyavgang fra Norge).
 
En PCR-test kan vise positivt for Covid-19 opptil 12 uker etter smitte. Merk at det er opptil 12 uker - det er derfor sannsynlig at du kan teste negativ før 12 uker har gått - vi har hatt reisende som etter Covid-19 smitte kunne teste negativt allerede 2 uker etter smitte. Det er derfor testen som blir tatt innen 96 timer før avgang - som vil være avgjørende for om man kan reise eller ikke.
Ved fortsatt positivt testresultat før avreise – typisk tidligst 96 timer før – vil det være din reiseforsikring (avbestillingsforsikring) som skal dekke. Husk å sjekke med forsikringsselskapet ditt om hvordan du er dekket.
Hvis jeg tester positivt / tidligere smittet før avreise?
I skrivende stund er innreise kun mulig ved fremvisning av negativ PCR-test (maks. 96 timer gammel ved flyavgang fra Norge).
 
Det er foreløpig ikke mulig å reise til Maldivene med immunitetspass (med forbehold om endringer på kort varsel).
 
En PCR-test kan vise positivt for Covid-19 opptil 12 uker etter infeksjon. Merk at det er opptil 12 uker - det er derfor sannsynlig at du kan teste negativt før 12 uker har gått - vi har hatt reisende som etter Covid-19 smitte kunne teste negativt allerede 2 uker etter smitte. Det er derfor testen som blir tatt innen 96 timer før avgang - som vil være avgjørende for om man kan reise eller ikke.
Ved fortsatt positivt testresultat før avreise – typisk innen 96-72 timer før – vil det være din avbestillingsforsikring som dekker reisen. Husk derfor å sjekke hvordan du er dekket av ditt forsikringsselskap.
Hva om jeg, før avreise, er nærkontakt med en smittet person?
Hvis du er nærkontakt* (merk at definisjonen av nærkontakt er endret - se gjeldende definisjon hos FHI) og du anbefales å gå i isolasjon, så vil dette bety at du ikke kan reise før du er ikke lenger trenger å være i isolasjon.
 
Skulle det skje at du blir anbefalt å gå i isolasjon, vil det være din avbestillingsforsikring som må dekke dersom du/dere ikke kan reise.
 
Husk derfor å sjekke hvordan du er dekket av ditt forsikringsselskap.
 
*Merk at anbefalingene endres på kort varsel, hvis du for eksempel har fått en 3. dose mot covid-19 og ikke har symptomer, anbefales det ikke lenger å gå i selvisolasjon.
Hva om Maldivene pålegger obligatorisk karantene ved innreise?
Per nå forventer vi ikke at Maldivene innfører karantene – og det er ingen indikasjoner på at dette vil skje.
 
Skulle det skje at alle reisende fra Norge må i karantene ved ankomst, så vil dette bety at UDs reiseveiledning vil fraråde reiser til Maldivene, og reisen kan dermed avlyses. Blir reisen kansellert, refunderer vi pengene senest 3 virkedager etter. Dette gjelder også innbetalt depositum.
Som reisende er det ditt ansvar å oppfylle gjeldende innreisekrav. Skulle det skje at Maldivene innfører krav om karantene for de som ikke kan/vil overholde gjeldende innreiseregler, f.eks. innføring av vaksinasjonskrav mot Covid-19, og UD fortsatt fraråder reise for fullvaksinerte, og du på bakgrunn av denne ønsker å avbestille reisen, vil våre generelle avbestillingsregler gjelde. Du bør derfor sjekke med forsikringsselskapet ditt om du er dekket i denne situasjonen.
Hvis reisen blir kansellert, kan vi få pengene tilbake?
Blixen Tours tilbyr full refusjon dersom reisen blir kansellert.
 
Ved enten rødt reisenivå, destinasjonen ikke tillater innreise eller krav og karantene ved ankomst for vaksinerte – vil reisen bli kansellert.
Er det krav om å bruke munnbind på Maldivene?
Det stilles krav til bruk av munnbind i fly, flyplass, og i forbindelse med transport til øyene - f.eks om bord på sjøfly eller i båt. På de fleste øyene er det ikke krav om bruk av munnbind – på enkelte øyer kan det være krav til bruk av munnbind, for eksempel ved frokostbuffeen.
Hva skjer hvis jeg tester positivt på Maldivene?
Hos Blixen Tours har vi den siste tiden hatt mange gjester til Maldivene. Vi har ennå ikke opplevd at en gjest har testet positivt på destinasjonen.
 
Skulle det skje at du tester positivt under reisen, har hotellet prosedyrer for hva som skal skje. I de fleste tilfeller, avhengig av symptomene, må du isolere deg på feriestedet. De fleste resortene har en andel ekstra villaer satt til side for dette formålet. Skulle du oppleve alvorlige symptomer, blir du overført til nærmeste sykehus.
Husk å sjekke med reiseforsikringen din hvordan den dekker. Vi vet de fleste reiseforsikringer dekker, men husk å sjekke hvordan du er dekket.
Er det noen krav om testing før hjemreise, fra Maldivene? Eller ved hjemkomst?
Per dags dato er det ikke krav om test før flyturen tilbake til Norge – uansett om du flyr direkte eller hvor du mellomlander.
 
Ved ankomst Norge er det et krav at du blir testet innen 24 timer. Testen trenger ikke foregå på flyplassen ved ankomst – du velger selv hvor. Tidligere smittede (mer enn to uker og mindre enn seks måneder siden) samt barn under 15 år er imidlertid helt fritatt fra testkravet ved hjemkomst.
Må jeg fylle ut et skjema før jeg reiser hjem?
Ja, i forbindelse med hjemreisen skal det fylles ut en ny "Traveller Health Declaration" på nytt - denne gangen; Departure-skjemaet.
 
Dette kan utfylles tidligst 48 timer før flyavgangstidspunkt fra Maldivene på; https://imuga.immigration.gov.mv/ethd
 
Departure-skjemaet krever ikke PCR-testresultat.
Vær oppmerksom på at QR-koden som vises når "Traveler Health Declaration"-skjemaet fylles ut, skal skannes på telefonen på flyplassen. Ellers kan du ta et bilde av det sammen med referansenummeret under koden. Du vil ikke motta en bekreftelse på e-post i etterkant. QR-koden må fremvises ved avreise fra Norge og igjen ved innreise.
 
Vi følger eventuelle endringer og nye tiltak fra myndighetene og vil informere om dette dersom det kommer. Som reisende er det imidlertid alltid ditt eget ansvar å følge de gjeldende innreisereglene.