Rundreise beskrivelse 4 netters rundreise i Sri Lanka + 7 netter VIP luksus på Maldivene

Sri Lanka og Maldivene

Sri Lanka og Maldivene

En drømmereise med uforglemmelige kulturelle opplevelser kombinert med den ultimate avslapning i luksuriøse omgivelser. Det får du, når du kombinerer Sri Lankas spennende historie, fjellrike landskap og unike severdigheter med Maldivernes kritthvite sandstrender, azurblåe hav og vakre korallrev.

 
Reisen starter i Sri Lanka, hvor de første 4 dagene byr på en rundtur i Colombo, en tur oppover den verdenskjente Sigiriya Rock, spennende safari i firehjulstrekker i Minneriya Nasjonalpark, lunsj hos en lokal familie, royale ruiner i Polonnaruwa og en vandretur til det bedagelige Dambulla Rock Tempel, som i likhet med mange andre av Sri Lankas severdigheter er på UNESCOs Verdensarvliste.
 
Etter noen spennende dager i Sri Lanka, hvor opplevelsene har stått i kø, reiser du videre til det 5-stjerners luksusresortet Atmosphere Kanifushi, som byr på en av de vakreste lagunene på Maldivene. Her skal livet nytes på de kritthvite sandstrendene, med seilturer ned i solnedgangen, med snorkle- og dykketurer under havets overflate, med kjølige drinker på terrassen i deres private villa, med massasjebehandlinger i spaet og med utsøkte måltider i restaurantene – og ikke minst massevis av velvære med Blixen Tours VIP All Inclusive pakke. Er det mer eller annet du drømmer om, så si i fra, for reisen kan skreddersys nøyaktig etter dine ønsker.
 
Velkommen til en opplevelsesrik reise i Sri Lanka og den ultimate avslapning på Maldivene.
 
Guide
Engelsktalende sjåførguide i Sri Lanka.
 
Dette reiseforslaget kan endres og tilpasses nøyaktig etter dine ønsker. Mulighet for avgang hver dag, året rundt.
Reisebeskrivelse Sri Lanka + Maldivene Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Colombo — Ankomst til Sri Lanka
Galle Face Hotel ****
Galle Face Hotel
Du lander i Sri Lanka - typisk om formiddagen. Etter inngangsformalitetene er fullført, vil du bli møtt av deres engelsktalende sjåførguide, som kjører deg til deres hotel i Colombo. På vei dit får du en liten rundtur i Colombo. Resten av dagen kan du tilbringe som du ønsker. Kanskje trenger du en liten lur etter den lange reisen, eller en forfriskende dukkert i bassenget eller i havet. Det kan også være at du trenger å få rørt bena med en gåtur på stranden, eller du kan gå på oppdagelse i byen og shoppe litt eller få en matbit.
 
Overnatting
1 natt, Galle Face Hotel ****
Måltider
Frokost
Dag 2
Dambulla — Sigiriya og Dambulla Rock Tempel
Heritance Kandalama Hotel ****
Dambulla Rock Temple
Etter en god natts søvn og en deilig frokost, blir du hentet av deres sjåførguide, som tar deg ut på deres første spennende tur. Turen går inn i landet, hvor første stopp er Sigiriya. Her kjører du videre i små TUK TUK’er, som er en opplevelse i seg selv. Du skal besøke en lokal familie, som byr på en spennende og deilig lunsj, som du selv får muligheten til å være med å tilberede.
 
På ettermiddagen tar du farvel med familien, og kjører videre inn i landet til Dambulla Rock Tempel. Templet, som dateres tilbake til det første århundret før Kristus, er på UNESCOs verdensarvliste, og det forstår man straks når man ser det. Området består av totalt 80 grotter med vakre veggmalerier og imponerende Buddhastatuer. Selve templet ligger i en 160 meter høy kjempeklippe og rommer ikke mindre enn 153 stående, sittende og liggende Buddhastatuer, 4 statuer av guder og gudinner og 3 statuer av Sri Lankas konger. I tillegg er vegger og tak utsmykket med fargerike malerier, som forteller historien om Buddha og hans liv. Vegg- og takmaleriene dekker et område på til sammen 2.100 m2.
 
Det er lurt å ta på seg gode sko, da det tar en kort tur oppover stupet for å komme seg til tempelet. Men synet og opplevelsen som venter på deg er absolutt verdt innsatsen.  
 
Etter besøket i Dambulla Rock Temple blir du kjørt til deres hotel, hvor du kan slappe av og la dagens opplevelser slå seg til ro.
 
Overnatting
Heritance Kandalama Hotel ****
Måltider
Halvpensjon
Dag 3
Dambulla — Sigiriya og ”Lion Rock”
Heritance Kandalama Hotel ****
Sigiriya
Dagen starter tidlig med en god frokost, hvoretter du blir kjørt til Sigiriva Rock Forest, hvor dagens første opplevelser venter deg.
 
De gode turskoene skal på igjen, for den verdensberømte Sigiriya Rock, også kalt Løveklippen, skal bestiges. Klippen er på UNESCOs verdensarvliste, og det er virkelig et helt fantastisk syn som venter på deg i området og særlig på toppen av klippen. Ifølge gamle skrifter var det Kong Kasvapa (år 477-495) eller hans far som valgte stedet som den ny hovedstad, og bygde et kongelig palass på toppen av det godt 200 meter høye fjellet. Ruinene av palasset er fremdeles å finne på klippen sammen med restene av svømmebassenger, hager, vollgraver og skulpturer som omringer palasset.
 
1.200 trinn fører deg til toppen av berget, og underveis passerer du imponerende klippemalerier og et platå, hvor kongen fikk hugget ut en gigantisk løve i berget med potene hvilende på platået. Løvepotene er her fremdeles, og gir en klar følelse av hvor stort og imponerende syn det må ha vært da hele løven lå og hilste på de forbipasserende.
 
Turen er fysisk utfordrende, men under hele veien til toppen blir du beriket med en fantastisk utsikt over skoger og klippelandskap, som får deg til å glemme anstrengelsene – i hvert fall for en stund.
 
Etter Sigiriya Rock er beseiret og beundret, kjører du videre til Minneriya Nationalpark, hvor du skal på en spennende safari. Turen foregår i firehjulstrekkere sammen med andre gjester. Minneriya Nationalpark er særlig berømt for sin enorme bestand av elefanter. Antallet av elefanter er høyest i den tørre tiden fra juni til september, hvor vannstanden i parkens innsjø synker og avslører fuktig og frodig jord, som hurtig blir til saftige gressletter. Her nyter elefantene livet, spiser seg mette, bader i gjørmen og parrer seg. Det er selvfølgelig ikke bare elefanter som har oppdaget dette paradiset. Du vil også oppleve massevis av fugler, aper, hjorter, krokodiller og tidvis leoparder og leppebjørner på safariturene.
 
Sent på ettermiddagen blir du kjørt tilbake til hotellet – mett på opplevelser.
 
Overnatting
Heritance Kandalama Hotel ****
Måltider
Halvpensjon
Dag 4
Negombo — Polonnaruwa, historie og kongelige ruiner
Jetwing Beach Hotel ****
Jetwing Beach Hotel
Etter en god natts søvn og en deilig frokost, er du klar til en ny dag med spennende opplevelser. I dag går turen til nok et sted som har vel fortjent sin plass på UNESCOs verdensarvliste; Polonnaruwa.
 
Polonnaruwa er den andre hovedstaden på Sri Lanka, og ble bygget i det 11. og 12. århundret. Hele byen utstråler historie som går helt tilbake til Kong Parakramabahus tid og gjemmer på velbevarte ruiner av buddhastatuer, stupaer og andre buddhistiske helligdommer. Opplev blant annet ruinene fra det kongelige palasset ”The Gal Viharaya”, som er hugget ut i klippen, hvor fire store statuer av Buddha forteller om hans liv.
 
Bak en tykk firkantet mur finner du Polonnaruwa Quadrangle, som er et område med noen enestående ruiner. En av de mest imponerende er Vatadage, hvor man kan finne Buddha sittende i en fredelig lotusstilling.
 
Her er det mye å oppleve, så hvis du har lyst, har du muligheten til å sykle rundt i området, slik at du ikke går glipp av noe.
 
Etter en Spennende dag i Polonnaruwa, kjører du videre til deres hotel i Negombo.
 
Overnatting
1 natt, Jetwing Beach Hotel ****
Måltider
Halvpensjon
Dag 5 - 12
Maldivene - Avslapning og Blixen Tours VIP All Inclusive
Atmosphere Kanifushi *****
Atmosphere Kanifushi
Fylt med fantastiske opplevelser går turen nå mot den ultimate avslapning, og noen av verdens vakreste korallrev på Maldivene. Her blant svaiende palmer, ved den turkisblå lagunen og den 2 kilometer lange kritthvite silkemyke sandstranden, kan du virkelig få slappet av, og la de spennende opplevelsene fra Sri Landa slå seg til ro.  
 
Du bor i private villaer på Atmosphere Kanifushi, som er et vakkert 5-stjerners hotell. Her er blant annet flere gode restauranter, Akiri Spa, fitnessenter, et fantastisk bassengområde og mange former for aktiviteter på land og til vanns – ikke minst i det helt utrolig vakre korallrevet, som ligger nær hotellet. Her kan du snorkle eller dykke sammen med hotellets PADI-dykkerinstruktører.
 
Som prikken over i’et får du Blixen Tours helt spesielle VIP All Inclusive pakke med blant annet gratis massasjebehandlinger, gratis minibar, 2 x fine dining på The Sunset, 1 x gratis jetski, 1 x dykk, gratis adgang til loungen før avreise med sjøfly og mye, mye mer – så du behøver nemlig ikke å gjøre på annet enn å nyte deres drømmeferie på Maldivene.
 
Overnatting
7 netter, Atmosphere Kanifushi *****
Måltider
Blixen Tours VIP All Inclusive
PRISINDIKASJON Sri Lanka + Maldivene
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillett Oslo – Colombo – Maldivene t/r på økonomiklasse og billigste billettype med flybytte underveis.
 • Rundtur på Sri Lanka som i programmet ovenfor inkl. engelsktalende sjåførguide
 • Tilgang til lounge ved ankomst til Malé før avreise med sjøfly
 • Transport Malé flyplass – Atmosphere Kanifushi med sjøfly t/r
 • 7 netter på Atmosphere Kanifushi i Sunset Beach Villa
  • inkl. Blixen Tours VIP All inclusive* (se nedenfor)            
 • Flyskatter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.
ATMOSPHERE KANIFUSHI

Blixen Tours VIP All Inclusive

Lounge og ankomst
 • Mottagelse og assistanse ved ankomst og avreise på Malé flyplass
 • Gratis adgang til lounge (forfriskninger, Wi-Fi m.m.) ved ankomst til Malé før avreise med sjøfly.
 • Kanapéer og en flaske musserende vin på rommet ved ankomst
 
Mat og drikke
 • Frokost, lunsj og middag på The Spice (hovedrestauranten). En kombinasjon av overdådig buffet, “live cookingstations”, temakvelder og grilling
  • Ved opphold i Sunset Beach Villa with Pool - er det mulighet for à la carte frokost i The Sunset Pool Bar.
  • Ved opphold i Sunset Water Villa with Pool - er det mulighet for à la carte frokost på The Pier Six.
 • Et utvalg av snacks i løpet av dagen på The Liquid og The Sunset Pool Bar + Fish & Chips daglig kl. 17.00-19.00
 • Sri Lankan Street Style Snacks og lette måltider på Ceylon Bliss, daglig kl. 17.00-21.00 - unntatt onsdag og fredag
 • A la carte lunsj på The Sunset Pool Bar
 • A la carte lunsj eller middag på Just Veg - den første restaurant på Maldivene som utelukkende serverer vegetarmat (reservasjon nødvendig)
 • 2 x fine dining middager - velg mellom (ved min. 4 netters opphold):
  • The Sunset - à la carte eller White Beach BBQ på stranden onsdager (reservasjon kreves)
  • The Pier Six - lunsj eller middag - à la carte (reservasjon kreves)
 • Brennevin, øl og likører på The Spice, The Liquid, The Sunset og Just Veg
 • Ubegrenset cocktails og mocktails, signature drinker, juicer, mineralvann, flaskevann, et utvalg av te og kaffe er tilgjengelig på ‘The Atmosphere Kanifushi Plan Spirits, Cocktails & Beer Menu’
 • Stort utvalg av premium viner fra hele verden og musserende viner fra ‘Atmosphere Kanifushi Plan Wine Menu’
 • Gratis minibar på rommet med øl, vin, mineralvann, flaskevann og snacks (fylles opp 1 gang daglig)
 
Wellness
 • 1 x gratis 50 minutters Balinesisk Massasje pr. person over 18 år
 
Vannsport
 • 1 x 15 minutters Jet Ski pr. person under oppholdet
 • 1 x 15 minutter Banan Båttur pr. person under oppholdet
 • 1 x Regular Dive pr. person over 15 år med ‘Dive & Sail’
  • ekskl. evt. leie av utstyr og gjenoppfriskningsdykk / kurs. PADI sertifikat kreves.
 • Gratis lån av snorkle utstyr
 • Gratis lån av ikke-motoriserte vannsportsaktiviteter; stand-up paddle (SUP), kano, brettseiling og katamaran
  • Sertifikat kreves for brettseiling og katamaran, i tillegg kreves en 30 min. seiltur medorientering USD 44,-
 
Utflukter
 • Ubegrenset deltagelse på snorkling utflukter under oppholdet. Det arrangeres to daglige turer (kl. 9.30 og kl. 14.30 avhengig av været). Barn skal være fylt 6 år for å delta.
 • Fisketur i solnedgangen (én gang pr. opphold) (avhengig av været)
 • Sunset Cruise
 • En gratis utflukt under oppholdet, velg mellom "Historical journey to Kurendhoo Island" og "Local island cultural experience including visit to Turtle rehab centre at Naifaaru Island" (avhengig af været) 
 
Sport
 • Gratis adgang til fitness senter, tennisbane, innendørsaktiviteter
 
Underholdning
 • Gratis adgang til The Kids Club
 • Gratis Internett adgang i alle villaer og ved hotellets offentlige oppholdsteder
 • Daglig musikk og DJ kveld
 
Blixen Tours VIP All Inclusive gjelder på ankomstdagen fra kl. 12.00 og helt frem til avreise.
Offisiell innsjekking på rommet kl. 14, og utsjekking kl. 12.
 
Ytelsene og aktivetene kan ikke byttes eller overdras til andre gjester. Det ytes ingen refusjon eller tilbakebetaling dersom man ikke benytter seg av alle de ovenstående tilbudene.
Blixen Tours VIP All Inclusive inkluderer ikke In-Villa dining. Hotellet kan til enhver tid endre i ovenstående All Inclusive uten at det ytes refusjon.