Rundreise beskrivelse Malariafri safari, eksklusiv togreise, vinland og Cape Town

En eventyrlig reise i Sør-Afrika - uforglemmelige opplevelser og eksklusive innkvarteringer

En eventyrlig reise i Sør-Afrika - uforglemmelige opplevelser og eksklusive innkvarteringer

Legg ut på en eventyrlig reise gjennom Sør-Afrika, og opplev noen av de største skattene dette fantastiske landet har å by på. Eventyret starter med en safari i det malariafrie Madikwe Game Reserve, et enormt reservat som er hjem til et rikt dyreliv, inkludert Big 5 og over 300 fuglearter.
 
Deretter venter en eksklusiv togreise med verdens vakreste tog, Rovos Rail, der du kan nyte fascinerende landskap og besøke historiske byer som Kimberley og Matjiesfontein før du ankommer Cape Town. Her bor du i byen Franschhoek i vinlandet, kjent som Sør-Afrikas gastronomiske hovedstad. Her kan dere utforske det berømte området, besøke historiske vingårder og smake på gode viner.
 
Reisen avsluttes i Cape Town med overnatting ved den pulserende Waterfront, en heldagstur på Kapphalvøya og en kulinarisk reise gjennom Cape Town, som er kjent som en av verdens vakreste byer.
 
Under hele reisen bor dere på noen av de beste lodgene og hotellene i områdene dere reiser gjennom. I Madikwe Game Reserve bor du på Madikwe Hills Private Game Lodge, i en luksuriøs suite med privat basseng og utsikt over det fascinerende landskapet. Reiser du med Rovos Rail, bor du i en eksklusiv Deluxe-suite. I Winelands kan du se frem til å flytte inn på idylliske og pittoreske La Residence, og i Cape Town bor du midt i det pulserende Waterfront, med utsikt så langt øyet kan se, på det moderne The Silo Hotel.
 
Sør-Afrika er et overflødighetshorn av opplevelser, og på denne turen får du muligheten til å utforske noen av de mest fascinerende av dem - kos deg!
Kan tilpasses etter dine ønsker. Kontakt oss for informasjon om mulige avreisedatoer
Reisebeskrivelse Eksklusiv reise med safari, Rovos Rail, Vinland & Cape Town Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Ankomst til Sør-Afrika
Madikwe Hills Private Game Lodge
Suite
Endelig er dagen kommet da eventyret ditt skal begynne. Dere lander i Johannesburg om morgenen og flyr til Madikwe Game Reserve, der dere blir møtt av en guide som kjører dere til Madikwe Hills Private Game Lodge, der dere skal bo de neste nettene. Allerede på veien til lodgen kan dere være heldige å få øye på dyr i det vakre landskapet.
Overnatting
3 netter, Madikwe Hills Private Game Lodge
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 2-3
Morgen- og ettermiddagssafari i Madikwe
Madikwe Hills Private Game Lodge
On safari in Madikwe
Madikwe Hills Private Game Lodge ligger på en bakketopp i hjertet av Madikwe Game Reserve, med utsikt over bushen og et populært vannhull. Her får du førsteklasses service og en komplett safariopplevelse pakket inn i en avslappet atmosfære og den spesielle stemningen som kjennetegner en ekte safarilodge.
 
De store, velplasserte og helt private suitene ligger spredt utover bakkene, kamuflert av tamboti-trær. Opphøyde gangbroer i tre som er opplyst av lamper, forbinder suitene med den felles salongen med polstrede lenestoler og peis, bar, vinkjeller, TV-stue og spiseområde. Atmosfæren er autentisk og koselig, og innbyr til avslapping mellom safariturene.
 
Her kan du se frem til mange spennende safariopplevelser. Madikwe Game Reserve, som grenser til Botswana, dekker et område på 750 kvadratkilometer og er hjem til et rikt og variert dyreliv. I tillegg til Big 5 kan du også se sjiraffer, sebraer, ulike antilopearter og mer enn 300 fuglearter. En typisk safaridag begynner tidlig om morgenen med en kjøretur i åpne firehjulstrekkere der du kan oppleve soloppgangen. Deretter returnerer dere til lodgen for å nyte en deilig frokost. Etter frokost kan du slappe av ved bassenget, handle i den lille butikken eller unne deg en massasjebehandling i spaet.
 
Etter lunsj er det tid for en avslappende siesta, ettermiddagskaffe eller te og en ny safaritur. På ettermiddagsturen tar dere en pause for å beundre naturen og den fantastiske solnedgangen, og deretter fortsetter turen tilbake til lodgen.
Overnatting
Madikwe Hills Private Game Lodge
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 4
Avskjed med Madikwe og ankomst til Pretoria
Castello Di Monte
Castello Di Monte
Etter nok en morgensafari - og den siste på reisen - flyr dere tilbake til Johannesburg og blir kjørt til Pretoria og hotellet der dere overnatter, Castello Di Monte.
 
Castello Di Monte ligger i den subtropiske forstaden Waterkloof, et av Pretorias mer eksklusive og velstående områder. Det er et sjarmerende hotell som kombinerer elegant italiensk arkitektur med vakker afrikansk natur for å tilby en luksuriøs, elegant og fredelig opplevelse. Tilbring ettermiddagen med å slappe av på hotellet med en dukkert i bassenget og High Tea med hjemmelagde petit fours og musserende viner.
Overnatting
1 natt, Castello Di Monte
Dag 5
Med Rovos Rail – The Pride of Africa
Deluxe Suite - Rovos Rail
Rovos Rail Deluxe Suite
Etter en god natts søvn og en deilig frokost er det tid for en spennende togreise med Rovos Rail. Du blir hentet på hotellet og fraktet til den vakre Rovos Rail-stasjonen i Pretoria, der du blir ønsket velkommen og fløytet opp til avgang kl. 10.00.
 
Kort tid etter forlater toget sakte stasjonen og setter kursen mot Cape Town. Hvis du trenger å friske deg opp, kan du gjøre det i suiten din før du møter de andre gjestene i salongen eller observasjonsvognen. Lunsj serveres kl. 13.00 i spisevognen, og kl. 16.30 kan du nyte ettermiddagste i salongen eller i observasjonsvognen.
 
Ettermiddagen byr på fantastisk utsikt og togets beroligende rytme mens du passerer de historiske gullgruvene i Witwatersrand, som ble etablert under gullrushet i 1886. Middagen serveres i spisevognen kl. 19.30, og før du trekker deg tilbake til den elegante suiten, kan du nyte en drink i baren.
 
Påkledning til middag: Formell
Overnatting
3 netter, Deluxe Suite - Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 6
Diamantgruvenes historie i Kimberley og Big Hole
Deluxe Suite - Rovos Rail
Big Hole
Etter lunsj ankommer toget Kimberley, hvor dere alle går av toget for å utforske byens diamantgruvemuseum og det berømte "Big Hole". Dette enorme, 200 meter dype hullet ble gravd fra 1871 og utover av håpefulle menn på jakt etter diamanter.
 
Frokost serveres i spisevognen fra kl. 7.00 til 10.00 og lunsj kl. 12.30. Middag serveres kl. 19.30, og når kvelden faller på, kan du slappe av med en drink i baren.
 
Påkledning til middag: Formell
Overnatting
Deluxe Suite - Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 7
Matjiesfonteins vakre bygninger i kolonistil og unike atmosfære
Deluxe Suite - Rovos Rail
Rovos Rail Lounge
Dagen begynner rolig med de første solstrålene som avslører det imponerende Karoo-landskapet, som for millioner av år siden var bunnen av et innlandshav. Frokost serveres igjen mellom kl. 7.00 og 10.00, og etter lunsj kl. 13.00 kan du gå av toget ved Whitehall Siding for en hyggelig spasertur på 5 kilometer til den historiske byen Matjiesfontein. Byen, med sine velbevarte bygninger fra kolonitiden, byr på en unik atmosfære og flere attraksjoner.
 
Kl. 16.30 serveres det ettermiddagste i salongen og observasjonsvognen. Omtrent en halvtime etter avgang fra Matjiesfontein når toget den første av fire tunneler gjennom passet, og den første tunnelen er 13,5 kilometer lang. Sett deg godt til rette og nyt turen gjennom mørket.
 
Middag serveres kl. 19.30, mens toget fortsetter sin reise 750 meter ned mot Worcester.
 
Påkledning til middagen: Formell
Overnatting
Deluxe Suite - Rovos Rail
Måltider
All Inclusive
Dag 8
Ankomst til Cape Town og videre mot nye eventyr i Vinlandet
La Residence
Rovos Rail
Før du ankommer Cape Town stasjon rundt kl. 10, kan du nyte frokosten om bord mens toget passerer gjennom Hex River Valley.
 
Når dere ankommer Cape Town Station, står sjåføren klar til å ta dere med til Sør-Afrikas berømte vinland, nærmere bestemt den idylliske byen Franschhoek, som ligger omtrent halvannen times kjøretur unna. Denne sjarmerende byen, som er omgitt av to fjellkjeder, er kjent som landets gastronomiske hovedstad.
 
Franschhoek, som betyr "det franske hjørnet", ble kolonisert av franskmennene på 1600-tallet, og deres innflytelse kan sees i de mange franskklingende gårdsnavnene. Franskmennene tok også med seg kunnskapen sin om vindyrking til området. I denne koselige byen kan du besøke kunstgallerier, vinbutikker, museer, smykkebutikker og mange gourmetrestauranter. En annen attraksjon er Franschhoek Motor Museum, som har en imponerende privat samling av biler, motorsykler og sykler fra de siste 100 årene.
 
I Franschhoek bor du på det idylliske, pittoreske og fredelige landstedet La Residence. Omgitt av fjell, frodige vinmarker, plommetrær og sjarmerende vingårder. Her tilbys luksus, ro og avslapning, og de mange antikvitetene og de vakre blomstene bidrar til følelsen av eleganse og idyll. Herfra har du det beste utgangspunktet for å utforske områdets mange kulinariske og kulturelle opplevelser.
Overnatting
3 netter, La Residence
Måltider
Frokost
Dag 9
Oppdag det pittoreske vinlandet på en privat vintur
La Residence
La Residence
I dag får du oppleve det, Vinlandet er kjent for: vakre vingårder, endeløse rekker med grønne vinstokker og smaksprøver av noen av de fineste vinene. Dagen inkluderer en privat vintur der dere besøker en eller flere vingårder. Dere lærer om vinproduksjon og får muligheten til å smake på ulike viner. Turen tilpasses etter dine preferanser, så du kan velge mellom hvitvin, rødvin eller til og med oliven- og sjokoladesmaking, alt etter hva du har lyst på.
Overnatting
La Residence
Måltider
Frokost
Dag 10
En dag etter ditt ønske
La Residence
La Residence
I dag er dagen fri til å gjøre akkurat det du har lyst til. Du kan velge å utforske den koselige byen Franschhoek, slappe av på hotellet med en god bok, gå på tur i de naturskjønne omgivelsene eller noe helt annet. Dagen er din...
Overnatting
La Residence
Måltider
Frokost
Dag 11
Besøk Waterford Estate vingård og opphold i Cape Town
The Silo Hotel
The Wineland
Etter frokost på hotellet sjekker dere ut og blir hentet av en privatsjåfør som kjører dere til Cape Town. På veien stopper dere ved den vakre vingården Waterford Estate, hvor dere blir med på deres flaggskip: en tre timer lang Wine Drive Safari. På denne turen blir du kjørt og guidet rundt på den 120 hektar store vingården, og du får lære mer om hvorfor dette området er så spesielt for vindyrking. Det blir selvfølgelig også anledning til å smake på vinene sammen med en lett matbit.
 
De neste dagene tilbringer dere i Cape Town, en av verdens vakreste byer. Ved ankomst blir dere innkvartert på The Silo Hotel, som ligger rett ved Victoria & Alfred Waterfront. Fra rommet ditt kan du nyte den fantastiske utsikten fra de puteformede panoramavinduene - en utsikt som strekker seg hele veien fra Table Mountain til Table Bay-havnen. Hotellet ligger over Zeitz Museum of Contemporary Art Africa (MOCAA), som huser Afrikas største samling av afrikansk samtidskunst. Fra dette moderne og unike hotellet, som tidligere var en silo, har du lett tilgang til kjøpesentrene, kafeene, restaurantene, butikkene og det yrende livet ved vannkanten.
 
Cape Towns havnefront er et av Sør-Afrikas mest populære reisemål, med restauranter, underholdning, shopping, museer, akvarier og båtturer som tiltrekker seg både lokalbefolkningen og turister. I sentrum finner du parker, markeder, fargerike nabolag og mye mer. Cape Town har et vell av førsteklasses restauranter, i tillegg til historie, kulturell rikdom og naturskjønnhet.
Overnatting
3 netter, The Silo Hotel
Måltider
Frokost
Dag 12
Utforsk Kapphalvøya på en privat guidet heldagstur
The Silo Hotel
Cape Peninsula
En av de mer spektakulære opplevelsene i Cape Town er en utflukt til Kapphalvøya. Etter en deilig frokost på hotellet kan du se frem til en privat guidet heldagstur der du får oppleve et storslått landskap. Fjell, strender og en unik flora og fauna, alt sammen ledsaget av en fascinerende historie som gjør denne halvøya helt spesiell.
 
Turen går langs den fantastiske Atlanterhavskysten til naturskjønne Hout Bay og videre til Chapman's Peak Drive, en dramatisk vei som slynger seg langs klippesidene på vei til Kapp det gode håp. Her kan du gå eller ta trikken opp til utsiktspunktet på Cape Point, som byr på en enestående utsikt over havet og Kapp det gode håp.
 
I løpet av dagen kan du spise lunsj (ikke inkludert) på en av områdets utmerkede restauranter, og til slutt kan du besøke en pingvinkoloni i nærheten av den historiske marinebyen Simons Town før du returnerer til hotellet sent på ettermiddagen.
Overnatting
The Silo Hotel
Måltider
Frokost
Dag 13
En smaksrik tur gjennom Cape Town
The Silo Hotel
Cape Town Bo Kaap Area
I dag anbefales det å spise en lett frokost - eller hoppe over den helt - ettersom du skal på en kulinarisk rundtur i Down Town Cape Town, der du bokstavelig talt spiser deg gjennom byen. Spisestedene du besøker er ikke faste, men avhenger av dagens trender. Her finner du alt fra kaffebarer og gatekjøkken til restauranter, vinbarer, kafeer og konditorier. Du vil bli bortskjemt med valgmuligheter mens din private guide forteller spennende historier om byen og dens historie.
 
Sent på ettermiddagen vender dere tilbake til hotellet, mette og fulle av inntrykk fra en spennende og smaksrik dag.
Overnatting
The Silo Hotel
Måltider
Frokost
Dag 14
Hjemreisedag
The Silo Hotel
View over Cape Town
I dag er det avreisedag, eller kanskje vi kan hjelpe deg videre på ditt neste eventyr. Dere sjekker ut av rommet om morgenen, og siden dere sannsynligvis ikke flyr før om kvelden, har dere dagen til fri disposisjon. Du kan utforske Waterfront, ta en tur til toppen av Table Mountain eller besøke Robben Island (ikke inkludert).
 
Omtrent 3½ time før flyavgang blir dere hentet på hotellet og kjørt til Cape Town lufthavn.
 
Hvis du ønsker å oppleve noe annet eller mer, eller ønsker å bo på andre hoteller eller lodger, vennligst gi oss beskjed. Vi tilpasser gjerne reisen etter dine ønsker.
Overnatting
The Silo Hotel
InnkvarteringHoteller & lodger

Madikwe Hills Private Game Lodge

Barnevennlig lodge i malariafritt safariområde

Castello di Monte

Rovos Rail

Verdens mest luksuriøse tog

La Residence

Sør-Afrikas vakre vinlandskap og sjarmerende vingårder

The Silo Hotel

5-stjerners luksus i nærheten av alt

PRISINDIKASJON Eksklusiv reise med safari, Rovos Rail, Vinland & Cape Town
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
13 NETTER INKLUSIV ROVOS RAIL I DELUXE SUITE FRA
Periode
Voksen
01.08.24 - 21.08.24
164.595
22.08.24 - 30.09.24
163.195
01.10.24 - 13.12.24
168.295
14.12.24 - 19.12.24
169.695
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flyreiser Norge - Johannesburg/Cape Town - Norge på økonomiklasse
 • Fly Johannesburg - Madikwe t/r
 • 3 netter Madikwe Hills Private Game Lodge i luksussuite inkludert helpensjon, te/kaffe, utvalgte drikkevarer og 2 daglige safarikjøringer, parksentre (du må regne med å kjøre safari med andre i bilen)
 • Transport Johannesburg lufthavn - Castello Di Monte - Pretoria togstasjon
 • 1 natt på Castello Di Monte i Classic-rom inkludert frokost
 • 3 netter på Rovos Rail i en Deluxe-suite inkludert helpensjon, drikke og utflukter i henhold til programmet - utflukter kan avlyses hvis tiden ikke tillater det
 • Privat transport Cape Town - Franschhoek - Cape Town - Cape Town Lufthavn
 • 3 netter La Residence i luksusrom inkl. frokost
 • Privat heldagsutflukt til vinlandet inkludert vinsmaking
 • Wine Drive Safari på Waterford Estate Winery (kjøreturen deles med andre)
 • 3 netter på The Silo i Silo Room inkludert frokost
 • Privat heldagsutflukt til Kapphalvøya (lunsj ikke inkludert)
 • Privat heldagsutflukt - Spis deg gjennom Cape Town
 • Transport Cape Town - Franschhoek - Cape Town - Cape Town Lufthavn
 • Flyskatter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.