Rundreise beskrivelse 8 netters Sri Lanka rundreise

Sri Lankas absolutte høydepunkter

Sri Lankas absolutte høydepunkter

Storslått natur med frodige skoger, grønne åser og daler og vakre strender. Helt unike kulturelle opplevelser. Et rikt dyreliv med en av de største bestandene av elefanter i Asia. Den ene severdigheten etter den andre, som helt fortjent er på UNESCO verdensarvliste. Dette og mye mer - det er Sri Lanka.

 
Reis på en fantastisk rundreise til noen av Sri Lankas absolutte høydepunkter. Opplev Dambulla Rock Temple og dets mange velbevarte Buddha statuer og veggmalerier. Bestig Sigiriya-klippen og se restene av det imponerende kongelige slottet og den gigantiske løven som tok i mot de besøkende. Kjør i TUK TUK og spis lunsj med lokalbefolkningen. Besøk den vakre byen Kandy og templet, som skjuler en hellig gjenstand fra Buddha. Stig på toget å se frem til en togtur dere aldri glemmer. Reis på en safari i Udawalawe National Park og se de imponerende asiatiske elefantene i sine naturlige omgivelser - og mye mer av Sri Lankas fantastiske flora og fauna. Besøk Horton-slettene og se verdens ende. Utforsk Galle by og fort til fots og på sykkel og ta en båttur gjennom mangroven på Madhu-elven. Det og mye mer venter på dere på denne opplevelsesrike rundreisen på Sri Lanka.
 
Velkommen til en spennende rundreise til Sri Lankas fantastiske natur og imponerende severdigheter.
 
 
Guide
Engelsktalende sjåførguide i Sri Lanka.
 
Avreiseflyplasser
Det er mulighet for avreise fra andre byer enn Oslo mot tillegg i prisen.
 
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses antall netter dere ønsker - eller kombinert med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Man kan reise til Sri Lanka alle dager
Reisebeskrivelse Sri Lankas absolutte høydepunkter & UNESCO verdensarv Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Velkommen til Sri Lanka og Ngombo
Jetwing Beach Hotel ****
Jetwing Beach Hotel
Dere lander i Sri Lanka - vanligvis på formiddagen. Etter at innreiseformaliteter er fullført, vil dere bli møtt av deres engelsktalende sjåfør som vil ta dere til deres Negombo-hotell. Her kan dere hvile etter den lange reisen, så dere er klar for de mange opplevelsene som venter på dere.
 
Overnatting
1 natt, Jetwing Beach Hotel ****
Måltider
Frokost
Dag 2
Dambulla — Dambulla Grottetempel
Heritance Kandalama Hotel ****
Dambulla Rock Temple
Dere starter dagen med en deilig frokost på hotellet. Deretter vil dere bli hentet av deres sjåfør, og deretter går turen til den første av mange spennende severdigheter dere skal oppleve; Dambulla Rock Temple.
 
Templet som dateres tilbake til det første århundre før Kristus er på UNESCOs verdensarvliste, og det forstår man så snart man ser dette. Området består av totalt 80 grotter med vakre veggmalerier og imponerende Buddha statuer. Selve templet ligger i en 160 meter høy gigantisk stein, og skjuler ikke mindre enn 153 stående, sittende og liggende Buddha-statuer, 4 statuer av guder og gudinner, og 3 statuer av srilankiske konger. I tillegg er vegger og tak dekorert med fargerike malerier som forteller historien om Buddha og hans liv. Vegg- og takmaleriene dekker et totalt areal på 2.100 m2.
 
Det er en god ide å ha gode sko, fordi det krever en liten spasertur oppover klippen for å komme til templet. Men synet og opplevelsen som venter deg på toppen er absolutt verdt anstrengelsen.
 
Etter besøket i Dambulla Rock Temple vil dere bli kjørt til hotellet, hvor dere kan slappe av og la dagens spennende opplevelser fordøye.
 
Overnatting
Heritance Kandalama Hotel ****
Måltider
Halvpensjon
Transport
Negombo – Dambulla ca. 3,5 timers transport
Dag 3
Sigiriya — Lokale smaksopplevelser & Sigiriya Rock
Heritance Kandalama Hotel ****
Sigiriya
I dag skal dere oppleve et av de store høydepunktene på turen rundt Sri Lanka. Dere spiser tidlig frokost og deretter kjører dere ca. 30 minutter til Sigiriya Rock Forest. Det anbefales å ha på de gode turskoene, fordi den verdensberømte Sigiriya-klippen, også kalt Løveklippen skal bestiges.
 
Klippen er å finne på UNESCOs verdensarvliste og er også et virkelig fantastisk syn som venter på dere i området og spesielt på toppen av klippen. Ifølge gamle skrifter var det kong Kasvapa (år 477-495) eller hans far, som valgte stedet som den nye hovedstaden og bygde et kongelig palass på toppen av det godt over 200 meter høye fjellet. Palassets ruiner finnes fremdeles på klippen sammen med restene av svømmebasseng, hager, vollgrav og skulpturer rundt palasset.
 
1.200 trinn fører dere til toppen av fjellet og langs veien passeres imponerende fjellmalerier og et platå hvor kongen hugget ut en stor løve i fjellet med potene hvilende på platået. Løvepotene er fortsatt her og gir en klar følelse av hvor stort og imponerende syn det måtte ha vært da hele løven lå og tok imot de forbipasserende.
 
Turen er fysisk utfordrende, men hele veien til toppen blir dere beriket med en fantastisk utsikt over skog og klippelandskap som gjør at dere glemmer anstrengelsen - i alle fall for en stund.
 
Etter at Sigiriya er beseiret og beundret kjører dere videre i små TUK TUK’er, som er en opplevelse i seg selv. Dere skal besøke en lokal familie, som tilbyr dere en spennende og deilig lunsj, som du selv får mulighet til å være med og tilberede.
 
På ettermiddagen blir dere kjørt tilbake til hotellet, hvor dere kan slappe av og kanskje nyte en deilig middag eller en kjølig drink i de vakre omgivelsene.
 
Overnatting
Heritance Kandalama Hotel ****
Måltider
Halvpensjon
Dag 4
Kandy — Det hellige Tempel
Amaya Hills Hotel ****
Dalada Maligawa, Kandy
Dagen starter med en deilig frokost, og dere er klar til dagens spennende eventyr. I dag går turen til enda en severdighet på UNESCO verdensarvliste; Kandy.
 
Kandy er Sri Lankas nest største by, kjent for sin skjønnhet, spennende historie, mange kulturelle severdigheter, vakre te plantasjer, kupert landskap og frodige hager. Her er det masser av liv og fargerike markeder som definitivt er verdt et besøk - og hvis du vil gjøre en god handel med edelstener og smykker, så er det her dere skal slå til.
 
I hjertet av byen ligger Kandy Lake, som King Sri Wickrama Rajasinghe grunnla tidlig på 1800-tallet, og som er et vakkert sted for å gå tur. Her er fred og ro, mange fugler og små skilpadder som ligger langs kysten og nyter solen.
 
Midt i det grønne landskapet ligger Dalada Maligawa, Temple of the Holy Toth. Templet er årsaken til at et utall av buddhister valfarter til Kandy hvert eneste år - og denne ettermiddagen skal dere også besøke templet og det hellige relikvie man mener det gjemmer på. Buddhas ene hjørnetann.  Den Hellige Tanns Tempel og det gylne skrin som angivelig passer på tannen, er et must å oppleve når man besøker Kandy. Tempelet er en del av Sri Lankas siste kongelige palass, og er nå også hjemmet til Kandys nasjonalmuseum.
 
På slutten av ettermiddagen, sjekker dere inn på deres hotell - fylt opp av spennende opplevelser.
 
Overnatting
1 natt, Amaya Hills Hotel ****
Måltider
Halvpensjon
Dag 5
Nuwara Eliva — Togtur gjennom grønne og frodige landskap
Jetwing St. Andrews ****
Etter en god natts søvn og en god frokost kjører dere mot Peradeniya stasjon, hvor dere vil være med på en naturskjønn togtur til Nanu Oya.
 
Før dere går ombord på toget, har dere et stopp på Peradeniya Royal Botanical Garden. Hagen er over 75 hektar stor og regnes som en av de vakreste i Asia. Over to millioner gjester besøker hagen årlig - og det er virkelig en fantastisk opplevelse. Den ble bygget av Kong Sinhala og videreutviklet av de engelske innbyggerne, med mer enn 4000 forskjellige plantearter, inkludert mange typer orkideer, krydder, medisinske planter og palmer.
 
Etter dette flotte besøket går dere på toget på Peradeniya stasjon kl. 11.20 og ankommer til Nanu Oya stasjon ca. kl. 15.00 - en togtur dere garantert aldri glemmer. Toget kjører gjennom det ene naturskjønne landskapet etter det andre. Sving etter sving dukker nye billedskjønne utsikter opp; frodige fjell- og fjellandskaper, små fargerike landsbyer, grønne te plantasjer, fine små togstasjoner, tåkebelagte fjelltopper i det fjerne - og ikke minst de lokale som går av og på med fruktkurver som skal selges, eller med en liten medbrakt matpakke pakket inn i bananblader i hånden - og alltid med et smil på leppene.
 
I Nanu Oya venter deres sjåfør på dere og umiddelbart ved ankomst, fortsetter dere videre til Nuwara Eliva. På veien besøker dere en te fabrikk hvor dere får se hvordan teproduksjonen foregår og selvfølgelig kan dere lukte og smake på de gode teene.
 
Etter besøket til te fabrikken blir dere kjørt til hotellet, hvor dere kan slappe av etter en begivenhetsrik dag.
 
Overnatting
1 natt, Jetwing St. Andrews ****
Måltider
Halvpensjon
Dag 6
Horton Plains – Fantastisk natur og verdens ende
Kalu’s Hideaway Hotel ****
Med frokosten som matpakke, forlater dere hotellet tidlig på morgen, og etter omtrent en times kjøretur ankommer dere til Horton Plains National Park.
 
Horton Plains National Park kom i 2010 på UNESCOs verdensarvliste på grunn av parkens utrolig mange forskjellige arter av flora og fauna. Parken som dekker et område på ca 10 000 hektar, ligger i Sri Lankas sentrale høyland på et platå i en høyde på 2100-2 300 meter. Landskapet er fantastisk vakkert med skogkledde bølgende åser og gressområder, og er hjemmet til et rikt fugleliv og mange dyrearter som elg, villsvin, aper, hjort, oter, ekorn og leoparder.
 
Parken skjuler også på en imponerende foss; Bakers Falls, som brusene og brølende ender i et basseng 22 meter ned. Når dere har gått et stykke, kommer dere til verdens ende - slik kaller man det plutselige fallet på 900 meter som avslutter platået. Herfra er det en vakker utsikt over te plantasjer, landsbyer, åser og daler - hvis man kommer på det riktige tidspunkt. Dette er grunnen til at man starter turen tidlig, for allerede omkring middagstid ruller disen inn over over åsene og dekker til den vakre utsikten.
 
Husk å ta på de gode turskoene og ta med en genser, fordi det er kjølig når dere kommer opp i høyden.
 
Etter en fantastisk naturopplevelse i Horton Plains National Park kjører dere til Udawalawe, hvor dere sjekker inn på deres hotell.
 
Overnatting
1 natt, Kalu’s Hideaway Hotel ****
Måltider
Halvpensjon
Dag 7
Udawalawe Nationalpark — Ville srilankanske elefanter
Tamarind Hill Hotel ****
Udawalawe Nationalpark
Også i dag er det tidlig avgang og dere får frokosten med som matpakke, som dere kan nyte på veien til Udawalawe Nationalpark, hvor dere skal på en spennende safari.
 
Den 30.821 hektar store Udawalawe Nasjonalpark er spesielt kjent for sin store bestand av ville elefanter. ikke mindre enn 400 asiatiske elefanter holder til i parken – hvilket er det største antallet i hele Sri Lanka. Så det er nesten garantert for å få oppleve de imponerende dyrene i deres naturlige omgivelser. Parken har et tilhørende elefantbarnehjem, som tar seg av foreldreløse elefantunger og ruster dem til et liv ute i naturen.
 
Dere tilbringer hele morgenen i parken, som i tillegg til elefanter kan dere også være heldig å oppleve vannbøfler, sjakaler, sambarhjort, indisk muntjac, villsvin, langurer, leoparder og forskjellige arter av apekatter for bare å nevne noen. Her er det også et veldig rikt fugleliv, og parken er derfor et favorittsted for fuglentusiaster.
 
Etter et spennende besøk i Udawalwe Nationalpark kjører dere ut mot kysten til havnebyen Galle, hvor dere sjekker inn på deres hotel. 
 
Overnatting
Tamarind Hill Hotel ****
Måltider
Halvpensjon
Transport
Turen fra Udawalawe til Galle tar ca. 3,5 time.
Dag 8-9
Galle — På sykkel gjennom landsbyer, Galle Fort & Madhu River
Tamarind Hill Hotel ****
Galle Fort
Etter en deilig frokost er dere ferdig ladet med energi og klare for avgang. I dag er det ikke en bil, som venter på dere – det er sykler. Dagen starter nemlig med en fin sykkeltur igjennom små landsbyer og forbi grønne rismarker utenfor Galle. Det er en helt fantastisk måte å få oppleve landskapet på, og som får alle sanser i spill. På turen ser dere nemlig ikke bare omgivelsene, som når dere kjører i bil – dere lukter, hører, smaker og føler dem også.
 
Ettermiddagen er fri til å gjøre hva dere vil - for eksempel gå en tur eller slappe av ved bassenget - inntil slutten av dagen, hvor dere skal utforske Galle.
 
Galle er spesielt kjent for det 300 år gamle fortet, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Fortet ble bygget av hollenderne i 1663 og er omkranset av havet på tre sider. I gatene innenfor fortet kan man se mange levninger fra kolonitiden, som det hollandske klokketårnet, en kirke og den øverstbefalendes hus. Man ser også tydelige tegn på britenes tid i byen, særlig i form av imponerende villaer. Galle er ikke en stor by, men her er det mye å oppleve. Dere kan gå en tur innenfor og omkring fortet, besøke Galle Maritime Museum, The Lighthouse og mye mer.
 
Når dere har utforsket Galle, kommer dere tilbake til hotellet hvor dere vil bli servert en deilig middag.
 
Dag 9 etter frokosten er det utsjekk fra hotellet og dere blir kjørt til Balaptiya, hvor dere skal på båttur på Madhu River. Båtturen er en fantastisk måte å få oppleve et av de siste våtmarkene i Sri Lanka som gjemmer på en uberørt mangroveskog. Turen går gjennom mangroven hvor dere virkelig opplever den helt unike naturen med hundrevis av fugler, vakre planter, fisk og dyr. På turen besøker dere en lokal familie, som lager kanelolje og en buddhistisk munk som dere kan ha en spennende samtale med. Turen går også til et fiskebasseng med småfisk. Her kan dere sitte på kanten med føttene i vannet og la fiskene nippe ivrig på deres føtter slik at de blir fine og rene. På slutten av turen besøker dere et skildpadderugeri hvor man arbeider for å beskytte og bevare de fantastiske havskildpaddene.
 
Etter besøket i skildpadderugeriet går turen til flyplassen. På veien vil deres sjåfør ta dere med på en en guidet kjøretur rundt i Colombo, så dere også får oppleve Sri Lankas livlige hovedstad. Til slutt  ankommer dere til flyplassen hvor turen går videre hjem til Norge.
 
Skulle reisen ikke ende her, men i stedet forlenges med et fantastisk opphold på Maldivene eller kanskje ved kysten på Sri Lanka, så hjelper vi dere gjerne med å arrangere dette.
 
Overnatting
Tamarind Hill Hotel ****
Måltider
Halvpensjon
PRISINDIKASJON Sri Lankas absolutte høydepunkter & UNESCO verdensarv
8 NETTER FRA
kr. 29.495 pr person
Fra-pris i lavsesong (september - juni)
8 NETTER FRA
kr. 35.995 pr person
Fra pris i høysesongen (juli - august)
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillett Oslo – Colombo t/r på økonomiklasse med flybytte underveis.
 • 1 x natt på Jetwing Beach Hotel i Deluxe Room
  • Inkl. frokost
 • 2 x netter på Heritance Kandalama i Superior Room
  • inkl. halvpensjon
 • 1 x natt på Amaya Hills i Standard Room
  • inkl. halvpensjon
 • 1 x natt på Jetwing St. Andrews i Superior Room
  • inkl. halvpensjon
 • 1 x natt på Kalu's Hideaway Hotel i Standard Room
  • inkl. halvpensjon
 • 2 x netter på Tamaraind Hill Hotel i Crayford Room
  • inkl. halvpensjon
 • Rundtur på Sri Lanka som i programmet ovenfor inkl. engelsktalende sjåførguide
 • Inngang til:
  • Sigiriya Rock Fortress
  • Udawalawe Park - Entrance, fee + Jeep charges
  • Dambulla Rock Cave Temple
  • Kandy Temple of the Tooth Relic
  • Royal Botanical Garden Peradeniya
  • Tea Factory, Nuwara Eliya
  • Kosgoda Turle Hatchery
  • Madu River Boat Safari
  • Horton Plains + Jeep
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.