Reiser til Australia

plane-icon

Reisen til Australia tar vanligvis 22-23 timer (Sydney) avhengig av flyselskap, eventuelle mellomlandinger og din endelige destinasjonen i Australia.

Hvorfor ta en reise til Australia?

 
Australia er hjemsted for noen av de mest unike og fantastiske naturlandskapene i verden, i lag med en helt unik flora og fauna. Vakker natur og spesielt dyreliv er spredt utover flere forskjellige stater og territorier, noe som gjør dette til en herlig destinasjon å besøke hele året.
 
Opplev en unik og minneverdig Australia-reise med hjelp fra våre eksperter og unike nettverk. Gjennom vår ekspertise og kompetanse skreddersyr vi personlige reiseopplevelser som fremhever de store kulturelle ikonene, naturskjønnheten og de skjulte perlene i dette enorme landet.
 
Når er den beste tiden å besøke Australia?
 
Australia er et enormt land og kommer med et mangfold av miljøer, klima og landskap å oppdage. Som et resultat har forskjellige regioner forskjellig vær gjennom året. Den beste tiden å reise til Australia avhenger av hva du selv ønsker å oppleve på reisen. Dine behov og interesser vil påvirke når du bør besøke Australia, og våre Travel Designere vil hjelpe med å forme reisen din deretter til "the Land Down Under".
 
 
Ta kontakt med oss på: post@blixentours.no
 
Om landet

Australia er et land med ekstraordinært mangfold; fra de kosmopolitiske byene Sydney, Melbourne og Brisbane til frodige tropiske regnskoger, store ørkener, vill ødemark, bølgende landskap og pittoreske vingårder. Kystlinjen er full av fantastiske strender, korallrev og idylliske øyer. 

 
Utforsk fascinerende Aboriginal kultur ved Uluru, det mangfoldige marine livet på Great Barrier Reef eller beundre de endeløse horisontene og det barske landskapet i villmarken. Se kenguru og koala, vakre nasjonalparker og De Tolv Apostler på Great Ocean Road. 
Reis inn i hjertet av Australia for å oppdage den røde ørkenen eller utforsk spesielle Kangaroo Island hvor hele Australia sitt dyreliv kan oppleves.
 
Australia er et paradis for natur- og dyrelivsentusiaster, strandelskere, mat- og vinkjennere og alle de som søker et episk eventyr. 
 
Fra de kjente landemerkene i Sydney, til det mangfoldige marine livet til Great Barrier Reef og de røde grusveiene i Outbacken, hver region i Australia har noe annet å tilby. Blixen kan lage en reise som kombinerer landets berømte høydepunkter, sammen med mindre kjente opplevelser. 
Opplevelser
Australias største byer
Australias pulserende byer viser den unike livsstil og kultur i Australia og inkluderer moderne arkitektur, spennende shoppingområder, teatre og barer.
 
Mens Sydney er sofistikert, er Melbourne det kulturelle knutepunktet for mote, mat og sport og Canberra huser parlamentet. Brisbane er solrik og avslappet, Adelaide er elegant og Perth en naturskjønn by hvor vannsport er lett tilgjengelig.
 
I Top End er Darwin en livlig flerkulturell by, mens på Tasmania er Hobart en by med fokus på lokale råvarer og fantastisk uberørt natur i nærheten.
 
 
Mat & vin
Australia tilbyr en overflod av ferske råvarer, blomstrende vinmarker og restauranter i verdensklasse. De store byer har spennende serveringssteder og kafeer, og det finnes en rekke eksepsjonelle vinregioner over hele landet, inkludert Barossa i South Australia, Margaret River i Western Australia, Hunter Valley i New South Wales, Yarra Valley i Victoria og mange flere. 
 
 
Kystnær livsstil
Australias kystlinje strekker seg nesten 50 000 km og er en lang strand. Australia er tross alt verdens største øy. Med mer enn 80 prosent av befolkningen som bor innen 50 km fra kysten, har stranden blitt en integrert del av Australias avslappede livsstil.
 
Australias lange kystlinje er fullt med uberørte strender, fjellkjeder, sjarmerende byer og i innlandet er der flott natur med et mangfold av aktiviteter. Ved kysten kan du oppleve spennende dyreliv som pingviner, delfiner og hvaler - du kan til og med møte en kenguru på stranden.
 
Aboriginal Australia
Australias Aboriginal og Torres Strait Islander-folk har en enormt variert og kompleks kultur som har røtter tilbake mer enn 50.000 år, noe som gjør den til en av de lengste av alle levende kulturer på jorden.
 
Det er mange måter å oppleve aboriginal kultur. Enten på en guidet bushwalk med en eldre aboriginal, opplev aboriginal kunst, lære å finne bush mat og medisiner for å overleve i bushen, lære om aboriginal «Dreamtime» eller høre om bosetningen av Australias byer fra et aboriginsk ståsted.
Naturen i Australia
Fra korallkysten ved Great Barrier Reef til kløftene, steinformasjoner og den tørre røde outbacken, har Australia et vell av naturlige underverk.
 
Over hele landet finner du fantastiske landskap, et rikt, spennende og annerledes dyreliv og paradisøyer du aldri vil glemme. Så enten du vil snorkle i revene, gå rundt den store monolitten Uluru, vandre gjennom gamle regnskoger, mate en kenguru eller se en krokodille - Australias naturlige underverk er her for å nytes.
 
Outback Australia 
Fra røde ørkener til frodige grønne vannhull, åpne områder og himmel som fortsetter for alltid, Australias Outback er et sted hvor et nytt eventyr venter på hver tur. Det er lett å bli sjarmert i hjertet av dette landet, dets folk og dets historier.
 
Full av "ekte blå" karakterer, sjarmerende landsbyer, quirky gruvesamfunn, storfe og sau stasjoner, aboriginal kultur og en kenguru eller to, det er så mye å se og gjøre at du aldri vil gå tom for inspirasjon og ting å prøve. 
 
Australias nasjonalparker
De mange flotte åpne områdene omfatter over 2000 nasjonalparker og reservater som er etablert for å beskytte naturskjønne områder, flora og fauna samt historiske steder. Mange ligger i nærheten av store byer og er enkle å besøke.
 
Aktiviteter inkluderer bushwalking, camping, båtliv, fiske, svømming, fugletitting, ski, besøker aboriginsk bergkunst og kalksteinsgrotter.
 
 
Flyreise & reisetid til Australia 
Når du flyr til Australia er det normalt med avreise fra Oslo med minst en mellomlanding og flybytte i f.eks Dubai, Doha (Qatar) eller Singapore, avhengig av hvilket flyselskap du reiser med. Det er fullt mulig å ta et stopp på veien til eller fra Australia. Du kan også velge at fly på en «jorden rundt» billett. Spør oss om mulighetene. 
 
 
Reisetiden til Australia er normalt ca. 20-24 timer, alt etter hvilken flyrute og destinasjon som velges.
 
Transporten videre i Australia
Australia har god infrastruktur og det er lett å komme seg rundt, enten med innenriksfly, tog, bil eller bobil. Ved reiser med Blixen Tours er transferen fra flyplass til endelig destinasjon alltid inkludert — med mindre noe annet er nevnt eller avtalt.
Stater

New South Wales  

New South Wales er kjent for sin hovedstad Sydney, en av verdens mest berømte og pulserende storbyer. Dessuten byr staten på fantastiske strender og storslått natur.
Befolkning: 8,1 million herav ca. 5 millioner i Sydney. 
 

Victoria  

Hovedstaden Melbourne og Great Ocean Road, en av verdens vakreste kjøretur, er de mest kjente severdigheter i Victoria. Men staten kan også by på vinområder og pingviner samt mye mer.
Befolkning: 6,6 million herav ca. 5,1 millioner i Melbourne.
 

Queensland 

The Sunshine state som er kjælenavnet til Queensland er kjent for Great Barrier Reef, Surfers Paradise og den vakre øygruppen «The Whitsundays. Beautiful one day, perfect the next – Det er Queensland.
Befolkning: 5,1 million herav ca. 2,5 millioner i Brisbane. 
 

South Australia  

South Australia har gjort seg bemerket som en avslappet region full av vin, dyreliv og fantastisk natur. Kangaroo Island med dens dyreliv, Flinders Ranges røffe natur og vinområdet Barossa Valley er noen av våre favoritter.
Befolkning: 1,8 million herav ca. 1,4 millioner i Adelaide. 

Northern Territory

Northern Territory er et magisk eventyr med sin røde outback, gammel aboriginsk kultur og sjarmerende tropiske byer. Den mektige monolitten Uluru, nasjonalparken Kakadu og Arnhem Land er et «must» for enhver reisende.
Befolkning: 247.000 herav ca. 147.000 i Darwin.
 

Tasmania  

Elsker du flora, og fauna er du i himmelen på Tasmania. Men også matelskere vil oppleve Tasmania som en stor gourmetreise. Vi i Blixen kan anbefale en av de flotte vandreturer på Tasmania.
Befolkning: 530.000 herav ca. 227.000 i Hobart. 
 

Western Australia  

Som den største staten dekker WA nesten en tredjedel av landet. Våre favoritter er blant annet Broome - kystbyen i nordvest, vakre Karijini Nasjonalpark, paradiset Coral Bay med fantastiske Ningaloo Reef og vin og matopplevelser i sjarmerende Margaret River.
Befolkning: 2,6 millioner herav ca. 2,1 millioner i Perth.  
 

Australian Capital Territory  

Australian Capital Territory - hjemmet til Australias hovedstad Canberra - er en herlig kombinasjon av natur og urbant byliv. Australian Capital Territory er det perfekte reisemålet for god mat, kultur og naturopplevelser.
Befolkning: 425.000 herav ca. 400.000 i Canberra. 
Fakta
Om Landet 
Med en befolkning på over 26 millioner er Australia den eneste nasjonen som styrer et helt kontinent, og er det sjette største landet i verden målt i landområde. Flertallet av australiere bor på kysten og i store byer, og rundt 75 prosent av Australias befolkning bor i urbane områder. På grunn av Australias størrelse er det mange forskjellige klima- og værmønstre, noe som betyr at Australia er det perfekte stedet å besøke hele året. Den australske livsstilen er ofte forbundet med en avslappet 'no worries' holdning.
 
Pass og Visum 
Det kreves visum for norske statsborgere til Australia. Et standard australsk turistvisum tillater besøk på opptil tre måneder av gangen og er gyldig i 12 måneder etter utstedelsesdatoen. Passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise fra Australia.
 
Språk  
Australias offisielle språk er engelsk. Australia er imidlertid en flerkulturell nasjon med en betydelig migrantbefolkning, så det er vanlig å høre et mangfold av språk.
 
Valuta 
AUD - Australske Dollar.
Telefon & Internett  
For å ringe internasjonalt til Australia er landskoden 61 og deretter ringes lokalnummeret. Der er mobildekning over hele Australia, men dekningen kan være begrenset i noen avsidesliggende områder. Internett og gratis WiFi er allment tilgjengelig på internettkafeer, hoteller og biblioteker.
 
Priser og tips 
Prisnivået i Australia er omtrent som i Skandinavia. Hoteller og restauranter legger ikke til servicekostnader på regningen, og tipping er alltid ditt valg. På bedre restauranter er det vanlig å tipse servitører 10 prosent av regningen for god service.
  
Tidsforskjell
Australia er et meget stort land og der er flere tidssoner. Tidsforskjellene er mellem +6 til +10 timer alt etter når på året og hvor i Australia.
 
Elektrisitet
Man trenger adapter i Australia. Adapteren som kreves er Type 1 Australia. Stikkene i Australia har to flate metallpinner, som danner en 'V' form, og noen ganger en tredje pinne i midten. Den alminnelige strømforsyningen i Australia er 220/240 volt vekselstrøm 50Hz.
Klima
Australia har tropisk, subtropisk, ørken og temperert klima - med regnskoger, store sletteområder, snødekte fjell og solfylte strender. Australia er landet Down Under, og årstidene er motsatt av den nordlige halvkule.
 
Sommer: desember til februar
Om sommeren varierer den gjennomsnittlige daglige temperaturen fra ca. 20 °C til 37 °C i de største byene.
 
Høst: mars til mai
Høsten er litt kjøligere, med temperaturgjennomsnitt mellom 17 °C og 35 °C.
 
Vinter: juni til august
Vintermånedene har gjennomsnittstemperaturer fra 11 °C i sør til 30 °C i nord.
Vår: september til november
Våren har gjennomsnittlige daglige temperaturer på 17 °C i sør og 35 °C i nord.
 
 
Årstider i de tropiske områdene.
 
De nordlige sub-tropiske og tropiske områdene opplever to årstider med; våt og tørr.
 
"Wet Season", eller den tropiske sommeren, er mellom oktober og april, hvor man vil oppleve en blanding av sol og regn.
 
"Dry Season", er mellom mai til september, hvor det er rikelig med solskinn og en gjennomsnittlig maksimumstemperatur rundt 35 °C.
Våre Travel Designere

Susanne Larsson  

Susanne har en enorm erfaring og kompetanse fra sine snart 20 år i reisebransjen. Hun elsker å sette sammen store rundreiser og streber alltid etter å tilby den beste servicen for sine kunder. Susanne har bodd og jobbet i Australia i 13 år og har en stor kjærlighet til landet, samt nabolandet New Zealand og Stillehavsøyene.
 
Sammen med Martin er hun en av de i reisebransjen med størst kunnskap når det kommer til å skreddersy den perfekte reise til Australia, New Zealand eller en av de fantastiske Stillehavsøyene.
 
Ta kontakt med Susanne, på: post@blixentours.no
Telefon: 35 900 901

Martin Dahl Jespersen

Martin er velbereist i hele verden og har spesiell kompetanse på landene «down under» som han har jobbet med og reist på kryss- og tvers de siste 30 årene. Med over 40 besøk til kontinentet er hans erfaringer og sans for detaljer verdifullt for våre kunder, som er ute etter unike og minnerike opplevelser. Dessuten har Martin et godt blikk for detaljer, høyt servicenivå samt evne til å forstå og oppfylle sine kunders ønsker og behov.
 
Sammen med Susanne er han en av de i reisebransjen med størst kunnskap når det kommer til å skreddersy den perfekte reise til Australia, New Zealand eller en av de fantastiske Stillehavsøyene.
 
Ta kontakt med Martin, på: post@blixentours.no
Telefon: 35 900 901