Mauritius og kunsten å velge det riktige hotellet

Den eksotiske vulkanøya Mauritius byr utover sin vakre natur, sine sukkerrørs-plantasjer og sine hvite sandstrender, også på noen av de mest fantastiske og luksuriøse hotellene i verden. Vi har selv besøkt hotellene og håndplukket de beste på øya. Å velge det helt rette hotellet kan være vanskelig, og vi vil derfor prøve å guide deg på riktig vei.

 

For livsnyteren

Heritage Le Telfair Golf & Spa Resort — 5*

- Klassisk kolonistil og Blixen Tours VIP All Inclusive
 
Heritage Le Telfair ligger i det naturskjønne området Bel Ombre på den sørvestlige delen av øya. I dette området er det kun få hoteller, og her finner du også øyas ubestridt vakreste natur. Hotellet og alle rommene er innredet i klassisk hyggelig kolonistil, hvilket gir hotellet en helt spesiell og luksuriøs stemning.
 
En av de tingene som gjør dette hotellet spesielt ettertraktet, er den omfattende Blixen Tours VIP All Inclusive pakken, som vi kan tilby her. I denne pakken er det bl.a. inkludert muligheten for å spise på 7 forskjellige restauranter, massasjebehandlinger, drikkevarer, utflukter, adgang til loungen på flyplassen på hjemreisen, gratis golf på 18-hulls mesterskapsbane og mye mer. Den unike sjarmen, de vakre omgivelsene, herlige strendene og ikke minst den attraktive Blixen Tours VIP All Inclusive pakken gjør at dette hotellet er ytterst populært hos våre gjester.
 
Romtips: Juniorsuitene i stueplan. Her får du direkte adgang til den vakre stranden, en romantisk himmelseng, private strandstoler samt utendørs dusj.
 
 
 

For golfspilleren

Anahita Mauritius The Resort — 5*

- En golfspillers luksuriøse drøm
 
Dette hotellet på østsiden av Mauritius, består av en rekke elegante luksusleiligheter samt overdådige villaer med eget basseng. Hotellet ligger rett ved den imponerende mesterskapsgolfbanen Anahita Golf, hvilket gjør det spesielt ettertraktet for golfspillere.
 
Ved hotellet finnes en mindre sandstrand, samt at det tilbys gratis shuttle direkte fra hotellet til den eksotiske øya Ile aux Cerfs, hvor man finner en vakker lang hvit sandstrand samt enda en golfbane, Mauritius kanskje mest utfordrende og vakre golfbane. Hotellet egner seg derfor spesielt for deg som elsker å spille golf, gjerne vil bo i privat leilighet eller luksusvilla med basseng, og enda eventuelt et langtidsopphold.
 
Romtips: Er dere flere golfspillere som reiser sammen, kan vi anbefale en av villaene. De er romslige, har et stort privat basseng, er innredet med sans for detaljer, samt med enkel adgang til golfbanen.
 
 
 

For barnefamilien

Long Beach Golf & Spa Resort — 5*

- Moderne luksus med massevis av aktiviteter ideelt for barnefamilier samt All Inclusive
 
Long Beach Golf Spa & Resort er et litt større hotell, som byr på en fin lang og bred sandstrand og mange aktiviteter bl.a. i form av et stort sportssenter.  Hotellet lever dessuten opp til sitt navn – Long Beach – ved å ha en av de lengste og bredeste strendene på Mauritius.
For barnefamilier er det i særklasse massevis av aktiviteter å delta på, som klatrevegg, yoga, hi-tech fitness-senter, joggestier og mye mer. Alle ikke-motoriserte vannsportsaktiviteter er dessuten inkludert. For foreldrene er det dessuten gratis golf på en av øyas beste golfbaner – Ile aux Cerfs, som ligger vel 30 minutters kjøretur og båttur fra hotellet.
 
Enda et punkt som gjør stedet forlokkende for barnefamilier, er den gode All Inclusive, hvor dere kan velge mellom flere forskjellige restauranter både til lunsj og middag.
 
Romtips: For familier er det mulig å få et familierom, slik at foreldre og barn sover i hvert sitt rom, kun adskilt med en dør.
 
 
 

For den ypperste luksus

Royal Palm — 5+*

- Ultimat luksus på Mauritius nordvestlige kyst
 
Royal Palm setter i vesentlig grad lista for hva et ekte luksushotell er. På dette hotellet er det intet som er middelmådig. Alle rommene er romslige og innredet med sans for detaljene. Måltidene som serveres her er av høyeste gastronomiske kvalitet som vil forpleie dine smaksløker gjennom hele ditt opphold.
 
Rett foran hotellet finner du en av de beste sandstrendene på den nordlige delen av Mauritius.
Ønsker du dessuten å ankomme dette hotellet med stil, kan du velge helikopter-transfer direkte fra flyplassen til Royal Palms private helikopterlandingsplass.
 
Romtips: Royal Palms Ocean Suiter tilbyr store velvære bad, samt altaner eller terrasser med egne solsenger, hvorfra man kan nyte den vakre utsikten.
 
 
 

For den moderne strandelskeren

Shangri La's Le Touessrok Resort & Spa — 5*

- Strandluksus med en moderne vri, voksenavdeling, privat øy og vakre strender
 
Det nyrenoverte Shangri La's – Le Touessrok Resort & Spa er uten tvil blandt øyas beste hoteller. Her finner du moderne rom samt flere strender.
 
Helt fra du trer inn i lobbyen merker du raskt hvordan det er tenkt over selv de små detaljer. Hotellet har klart å kombinere moderne design, luksus og samtidig gjøre det til et avslappet strandhotell. Hotellet egner seg både til barnefamilier og par. For par er det innredet en hel fløy av hotellet kun for voksne med tilhørende voksen basseng.
 
Frokostbuffeten er verdt å fremheve, da den er en av de beste vi har opplevd på Mauritius. Utvalget er enormt og spesielt juicebaren – hvor du kan få mikset din egen friskpressede juice – er kun en av de tingene som gjør at hotellet har lagt lista høyt for en frokostbuffet.
 
Romtips for par: Juniorsuitene i voksen fløyen har ekte wow-faktor, et stort åpent bad samt en utrolig utsikt. Som en ekstra bonus er alt i minibaren inkludert, hvilket kun gjelder for disse rommene.
 
 
 

For matelskeren

The Oberoi — 5+*

- Eksklusivt, eksotisk og fantastisk mat
 
På The Oberoi, på den nordlige delen av Mauritius, finner du en sann oase av luksus. The Oberoi har vunnet et utall av priser, og det med god grunn. Helt fra du ankommer, fornemmer du raskt at det er noe spesielt over dette hotellet. Et servicenivå – som uten å være slitsomt – er helt på topp. En tropisk hage med to bassenger, som nærmest gir en meditativ virkning og en solnedgang over havet, som du fortsatt vil huske etter ferien.
 
Fra vårt synspunkt er det likevel en bestemt ting som gjør at vi ble forelsket i dette hotellet – nemlig maten. Helt fra a la carte frokosten til den overdådige middagen blir smaksløkene forpleid på The Oberoi.
 
Tips: Bestill halvpensjon. Det vil du ikke angre på.
 
 
 

For natur- og strandelskere

St. Regis Mauritius Resort — 5+*

- Luksushotell bygget i kolonistil omringet av vakker natur og en av øyas beste strender
 
Denne oasen av luksus har en beliggenhet på en av de mest attraktive områdene på Mauritius. På den ene siden av hotellet finner man den skjønneste sandstrand, og kikker man den andre veien, har man en vakker utsikt til det vakre fjellet Le Morne, som man finner på UNESCOs verdensarvsliste.
 
St. Regis Mauritius Resort er det mest luksuriøse hotellet i dette området. Hotellets høye standard kommer bl.a. til uttrykk ved at hotellet kun består av suiter som alle har en vakker utsikt over det asurblå havet. Som en ekstra bonus har alle suitene tilknyttet en personlig butler.
 
Romtips: Da St. Regis Mauritius Resort ligger ved en av øyas vakreste strender er en Beachfront Junior Suite med direkte tilgang til stranden vårt favoritt rom.
 
 
 

For stilrik luksus

Constance Le Prince Maurice — 5*

- Prisvinnende og diskret luksus hotell
 
Constance Le Prince Maurice er en tropisk og avslappende oase på østkysten av Mauritius. Et meget populært hotell som klarer å kombinere ypperlig luksus med en avslappet atmosfære.
 
Et hotell innredet med rustikke detaljer som gir en fantastisk eksotisk stemning. Et hotell som dessuten kan by på to gourmet restauranter, hvor den ene er på små paviljonger ute i vannet. Utover dette er hotellets vinkjeller også meget imponerende og den største man finner på Mauritius.
 
For golfspillerne tilbyr Constance Le Prince Maurice dessuten gratis green fee på to av øyas mesterskapsgolfbaner.
 
Tips: Velg helpensjon.
 
 
 
 
Enda flere herlige hoteller
Dette er kun et lite utvalg av de herlige og luksuriøse hotellene du finner på Mauritius. Her kan du se hele listen av de hotellene vi har håndplukket fra Mauritius.
 
 
Er du fortsatt i tvil, kan du alltid ringe oss, slik at vi sammen kan finne det helt riktige hotellet ut fra dine eller deres ønsker.