Reiser til Seychellene

plane-icon

11-16 timer avhengig av flyselskap

Seychellene er et tropisk ferieparadis i Det Indiske Hav. Kjennetegn for Seychellene reiser er lik vakre granittklipper, asurblått vann og sandstrender som hører til blant verdens mest eksotiske.

 
En Seychellene reise er nesten som å befinne seg på en øde øy, og både barn og voksne har her sjansen til å bli med på sitt livs familieferie.
 
Seychellene er en unik øygruppe midt i Det indiske hav. Den eksotiske floraen og faunaen gir deg følelsen av å gå inn i et paradis. Her er noen av verdens beste strender, palmetrær med enorme kokosnøtter, høye granittklipper, frodig og sjelden vegetasjon og et magisk fugleliv.
 
Seychellene består av en perlerekke av eksotiske og fantastiske øyer, så hvorfor nøye deg med å kun oppleve en enkelt øy? 
 
Dra på øy-hopping mellom de forskjellige småøyene langt fra hverdagens stress og jag. 
De 115 granitt-øyene har en ytterst sjelden vegetasjon som reservater er med på å beskytte. Luksuriøse hoteller og resorter er varsomt tilpasset den vakre naturen, og Seychellene er på mange måter stadig et jomfruelig ferieparadis.
 
Seychellene er også den perfekte destinasjon for en romantisk bryllupsreise. Det er reisen for ekte romantikere, men også for deg som vil på golfferie eller elsker dykking sammen med delfiner og flotte tropefisker.
 
Blixen Tours er eksperter i å arrangere individuelle Seychellene reiser.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Om landet

Øyene er omgitt av det turkisgrønne og asurblå havet med havskilpadder, delfiner, rokker og tropefisk i alle tenkelige farger.

 
Turismen på øyene er begrenset, og i dette nesten uberørte bounty land er det bygd hyggelige hoteller med respekt for den prektige naturen.
 
Det bor ca. 95 000 innbyggere på øyene, hvor befolkningen er av europeisk, arabisk, kinesisk, indisk og afrikansk avstamning.
 
Øyene byr på den beste gastronomi fra Frankrike og Østen, krydret med eksotisk inspirasjon. Fisk og skalldyr er en vesentlig del av menyen.
 
Seychellene er meget velegnet til bryllupsreiser og andre romantiske ferier, og kan kombineres med en safari i Øst-Afrika.
 
Seychellenes uovertrufne skjønnhet ønsker deg velkommen. I følge reisemagasiner fra hele verden har Seychellene de beste sandstrendene.
Flyreise & reisetid til Seychellene

Reisen til Seychellene er vanligvis med avreise fra Oslo, Vestlandet, Midt-Norge eller Nord-Norge, med mellomlanding og flybytte i en europeisk storby, Istanbul, Qatar eller Dubai avhengig av flyselskapet.

 
Hvor lang tid tar det å fly til Seychellene?
Flytiden fra Norge til Seychellene er samlet ca. 12-16 timer avhengig av ruten. Til Seychellene benytter vi oftest flyselskapene:
 
 • Emirates (via Dubai — flyreise på 6,5 + 5 timer)
 • Qatar Airways (via Doha— flyreise på 6,5 + 5,5 timer)
 • Turkish Airlines (via Istanbul — flyreise på 4 + 8 timer)
 • Lufthansa / Condor (via Frankfurt — flyreise på 2 + 10 timer)
 • Air France (via Paris — flyreise på 2,5 + 10 timer)
 • Kenya Airways
 
Transfer til hotellet er altid inkludert hos Blixen Tours
Ved reiser med Blixen Tours venter en representant på flyplassen på Seychellene for å guide deg videre til den ventende transporten eller videre transit med innenlandsfly. Legg merke til at i våre priser er transporten fra flyplass til hotellet tur/retur alltid inkludert med mindre annet er nevnt.
 
 
Områder/øyer
Øyene
Seychellene er verdens eldste havøyer og skiller seg ut ved hovedsakelig å bestå av granittøyer i motsetning til vulkan- eller koralløyer.
 
Regjeringen fører en meget restriktiv politikk for å bevare naturen intakt, og det rike plante- og dyrelivet beskyttes i reservater, som utgjør det meste av de 115 øyenes kun 455 kvadratkilometer. 
 
Mahé 
Mahé er Seychellenes største øy - ca 28 kilometer lang og åtte kilometer bred. Her bor nesten 90 prosent av den samlede befolkningen. Øyas vegetasjon er meget frodig, og terrenget består av kolossale granittklipper og stein. Gå på spennende vandreturer i høylandet og ved de vakre kystene, hvor du har panoramautsikt som overgår dine beste drømmer.
 
På nordøstkysten ligger Victoria, som er en av verdens minste hovedsteder. Her er hyggelige markeder, museer, en moske, et tempel og en vakker botanisk hage.
 
Øya har de vakreste perlehvite strender, hvor de fleste hoteller ligger. Uansett om du velger første klasse eller det lille enkle hotel, vil du være omgitt av vakker og eksotisk natur overalt.
 
Praslin 
Seychellenes nest største øy er palmenes øy, Praslin. Her finnes sjeldne palmer med kokosnøtter helt opp til 26 kilo.
 
Uansett hvor du befinner deg på Praslin, merker du en fredfyllt og idyllisk stemning. 
 
Her er strender i verdensklasse, grønn og eksotisk vegetasjon, spennende fuglearter og en liten og gjestfri befolkning.
 
Øya har et areal på 38 kvadratkilometer med en bergrygg på opp til 367 meter over havet. Her finnes ingen større byer, kun små sjarmerende samfunn med en avslappet atmosfære. Transport til og fra øya kan foregå med båt, men de fleste velger å fly (kun 15 minutter til Mahé).
 
La Digue
La Digue med 3 000 innbyggere og 10 km2 er Seychellenes fjerde største øy. Her får du en ferieopplevelse med den ultimate fred og ro.
 
Kun en liten del av veiene er asfaltert, og her er kun få motorkjøretøyer. Mye av transporten på øya foregår derfor til fots, på sykkel eller med oksekjerre. I rolig tempo kan du oppleve fabelaktig natur, skilpaddereservat, vakre kreolske hus og skjønne avsidesliggende strender. 
 
En av de mest bemerkelsesverdige strendene er Anse Source D’Argent. Den har et utrolig kystlandskap med palmer, kritthvit strand og kjempestore granittklippeformasjoner. 
 
La Digue har hyggelige hoteller, hvor du føler deg i ett med den naturskjønne og fredfylte øya.
Fakta
Visum og pas
Det kreves ikke visum til Seychellene for norske statsborgere ved turistreiser i inntil 30 dager. For å komme inn i landet må man imidlertid ha med seg en gyldig returbillett, et pass som må være
gyldig til etter hjemreise, et bevis på at man har reservert hotellopphold under hele oppholdet på Seychellene samt tilstrekkelig med kapital til å forsørge seg selv under hele oppholdet.
 
Areal
Seychellene består av 115 tropiske øyer spredt over et areal på 1 400 000 km2, med bare 455 km2 landmasse. 
 
Befolkning
95 000 innbyggere
 
Hovedstad
Victoria
 
Kommunikasjon
Det er fra de fleste hoteller mulig å ringe til Norge direkte fra rommet. Ringer man fra Seychellene til Norge, ringer man 00 47 og deretter nummeret. Vær oppmerksom på at prisen for samtalen ofte er meget høy.
 
Det er få Internettkafeer på øyene. De fleste hotellene har derimot Internett fasiliteter, men disse er som regel ganske langsomme. Mobiltelefoner fungerer visse steder på Seychellene. Ønsker man å sende postkort hjem, er det best å levere dette i hotellresepsjonen; ekspedisjonstiden til Norge med luftpost er vel én uke.
 
Priser og tips
Prisnivået på hotellene på Seychellene er relativt høyt – faktisk på nivå med norske priser, selv om visse ting likevel er litt dyrere, andre ting litt billigere. Det er ikke de store shoppingmulighetene på Seychellene, men det finnes små suvenirbutikker på Mahé, Praslin og La Digue.
 
De fleste steder er det vanlig å gi koffertbærere tips på ca. 1 USD per koffert. På restauranter og i taxier er service vanligvis inkludert, men dersom man er tilfreds med servicen er man velkommen til å gi tips.
 
Påkledning
Om dagen er påkledningen avslappet. Ta med lett bomulls- og badetøy. På mange av hotellene kler man seg om til middag; herrer skal være iført lange bukser, og på et par hoteller er det nødvendig med jakke og slips.
 
Det er ikke velsett å bade toppløs på Seychellene.
 
Språk
Engelsk, fransk og kreolsk er de offisielle språk
 
Religion
Ca 90 % av befolkningen er romerskkatolsk, 8% angelikansk og de resterende er en blanding av hinduer og muslimer. 
 
Valuta
Myntenheten på Seychellene er Seychelles Rupee (SR).
 
Det finnes følgende sedler: SR10, SR25, SR50 og SR100. Av mynter finnes det fra SR5 og nedover.
 
Vann
Vannet i springen på Mahé og Praslin kan drikkes – dog anbefaler vi at man kjøper vann på flaske.
 
Tidsforskjell 
Norsk Sommertid: +2 Timer
Norsk Vintertid: +3 Timer.
 
Åpningstider
Butikkenes åpningstider er normalt:
 
Mandag - Fredag: 9:00 – 16:00
Lørdag: 8:00 – 12:00
Søndag: Stengt de fleste steder
Aktiviteter

Nesten alle former for vannsport og aktiviteter er mulig, og det er lett adgang til vandring, sykling og bil leie. Blant andre opplevelser er fisking, golf, lokal dans, musikk og byturer.

 
 • Utflukts- og aktivitetsmuligheter:
 • Snorkling og dykking
 • Vandreturer i naturreservater
 • Vannsport
 • Billeie
 • Fisking
 • Sykkelturer
 • Seilas mellom øyene
 • Krysstokter
 • Fugleturer
 • Golf
 • Små hyggelige restauranter
 • Strandturer
 • Kjempeskilpadder
Klima og værSeychellene

Seychellenes vakre strender, smaragdgrønne laguner, frodige natur og deilige solskinnsvær kan nytes året rundt. Øygruppen ligger utenfor syklonbeltet og rett ved ekvator, hvilket betyr at temperaturen ligger ganske konstant på behagelige 25-30 °C hele året.

Les mer om været på Seychellene måned for måned.
Lufttemperaturen
Januar
27°
Februar
28°
Mars
28°
April
28°
Mai
28°
Juni
27°
Juli
26°
August
26°
September
26°
Oktober
26°
November
27°
Desember
27°