Reiser til Fiji

plane-icon

Reisen til Fiji tar vanligvis 28-33 timer (Nadi) avhengig av flyselskap, eventuelle mellomlandinger og din endelige destinasjonen på Fiji.

Hvorfor bør du besøke Fiji?

 
Fiji øyene er et tropisk paradis som ligger midt i Stillehavet øst for Australia og Nord for New Zealand. Her er drømmen om vakre strender, vaiende palmer og turkise laguner og Fiji er også kjent for sin rike kultur og vennlige befolkning. Du vil straks føle deg hjemme med lokalbefolkningens store smil og varme gjestfrihet.
 
Blixen Tours Fiji-eksperter guider deg trygt frem i det store utvalget av eksklusive hoteller, cruise og aktiviteter.
 
Når er den beste tiden å besøke Fiji?
 
Fiji er velsignet med et solfylt, tropisk klima og her er det alltid et godt tidspunkt for en reise. Heldigvis for deg har Fiji bare to årstider - varmt og enda varmere! Fra desember til april er temperaturene behagelige 22° - 33°C. I disse måneder er det mest nedbør, men også mange solrike dager. Fra mai til november er det litt "kjøligere", med en temperatur på mellom 19°-29°C.
 
BULA! Velkommen til Fiji.
 
Ta kontakt med oss på: post@blixentours.no
Om landet

Fiji er en øy nasjon i Stillehavet og består av over 330 øyer, hvorav rundt 110 er bebodde. Med en befolkning på rundt 900 000 er Fiji et kulturelt mangfold, med en blanding av fijianske, indiske, kinesiske og europeiske påvirkninger.

Suva er hovedstaden og ligger på øya Viti Levu. Suva er den største byen på Fiji-øyene med en befolkning på ca. 100 000.  
 
Fijis økonomi er i stor grad avhengig av turisme, som er landets største inntektskilde. Turister nyter de vakre strendene, krystallklart vann og rike marine liv. Blant de mest populære destinasjonene er de vakre øygrupper Mamanuca og Yasawa. De to største øyene Viti Levu og Vanua Levu er hjem til landets største byer.  
 
En av de største attraksjonene er den unike kultur og tradisjoner. Her kan du oppleve fijianske matretter, musikk og dans, samt delta i kava-seremonier og besøke lokale landsbyer. Fiji er også kjent for fantastisk dykking, med en rekke verdenskjente dykkesteder med fargestrålende korallrev, haier og eksotiske fisk.
Flyreise & reisetid til Fiji 
Når du flyr til Fiji er det normalt med avreise fra Oslo med minst to mellomlandinger og flybytter i f.eks. Dubai, Doha (Qatar), Singapore, Australia eller New Zealand avhengig av hvilket flyselskap du reiser med. Mange velger å ta et stopp på veien til eller fra Fiji eller begge veier. Når du allikevel er langt borte så kan vi anbefale et stopp i for eksempel Dubai, Singapore, Sydney, Melbourne eller Auckland. Du kan også velge at fly på en «jorden rundt» billett. Spør oss om mulighetene. 
 
Reisetiden til Fiji er normalt ca. 28 - 33 timer, alt etter hvilken flyrute som velges.
 
Transporten videre på Fiji 
Transport til din endelige destinasjon vil foregå med privat bil, båt, innenriksfly eller helikopter. Ved reiser med Blixen Tours er transferen fra flyplass til endelig destinasjon alltid inkludert - med mindre noe annet er nevnt eller avtalt. 
Fakta
Pass og Visum 
Det kreves ikke visum for norske statsborgere til Fiji for opphold inntil 4 måneder. Du må kunne vise til reisedokumenter og passet må være gyldig i minst 6 måneder etter hjemreise. 
 
Språk 
Fijis befolkning på over 880 000 er en smeltedigel av urinnvånere fra Fiji (i-Taukei), indo-fijianere, kinesere, delvis europeere og andre øyboere fra Sør-Stillehavet som kaller Fiji hjem.
 
Til tross for deres varierte kulturelle bakgrunner, omtales lokalbefolkningen samlet som Fijians. Engelsk er Fijis offisielle språk, men du vil ofte finne at de fleste er tospråklige og snakker også fijiansk eller hindustani.
 
Valuta 
Valutaen på Fiji er Fiji dollar (FJD).
Telefon & Internett 
For å ringe internasjonalt til Fiji er landskoden +679 og deretter ringes lokalnummeret. Der er mobildekning over hele Fiji, men dekningen kan være begrenset i noen avsidesliggende områder. Langt de fleste hotell tilbyr Wi-Fi. 
 
Priser og tips 
Prisnivået på hotellene på Fiji er omtrent som i Skandinavia. Tips er frivillig og ditt valg om man har fått ekstra god service.  
 
Tidsforskjell
Tidsforskjellen mellom Norge og Fiji er +11 timer.
 
Elektrisitet
Man trenger adapter på Fiji. Adapteren som kreves er Type 1. Stikkene på Fiji har to flate metallpinner, som danner en 'V' form, og noen ganger en tredje pinne i midten. Den alminnelige strømforsyningen er 240 volt. 
Klima
Fiji har et tropisk klima med milde temperaturer hele året. Temperaturene varierer vanligvis mellom 26 og 31 grader Celsius, avhengig av årstid og region.
Årstiden på Fiji er delt inn i to hovedperioder - den våtere perioden fra november til april - og den tørrere perioden fra mai til oktober.