Safarireiser til Zimbabwe

plane-icon

Reisen til Zimbabwe tar vanligvis 15-20 timer avhengig av flyselskap og destinasjon i Zimbabwe

Zimbabwe er landet hvor du får en intim safariopplevelse i mindre lodger omgitt av fantastisk natur.

 
En reise til Zimbabwes enorme nasjonalparker er annerledes enn andre steder i Afrika. Landet har noe av Afrikas vakreste natur og henvender seg først og fremst til de eventyrlystne. Victoria Fallene er på UNESCO’s verdensarvliste og må ganske enkelt bare oppleves. Det samme må Zambezi-elven og Kariba-sjøen, hvor det er mulig å se de fryktinngytende krokodillene som ligger og soler seg på de rustrøde sanddynene langs elvebredden.
 
I Zimbabwe finner du noe av Afrikas vakreste natur, og landet henvender seg spesielt til de eventyrlystne som ønsker seg langt bort fra masseturismen.
På en safari reise til Zimbabwe opplever du bushen i Afrika på naturens vilkår, og de særdeles velutdannede naturguidene tar deg med tett på det rike dyre- og fuglelivet. Victoria Falls og Zambezi River er to viktige livgivende kilder til alt liv i hele det sørlige Afrika. Her opplever du virkelig hvordan det summer av liv.
 
Zimbabwe er et safari land med mange muligheter for både luksus i mindre lodger og mer ekspedisjons- lignende safari opplevelser.
De små lodgene gjør dine opplevelser personlige, og du er selv herre over hvordan du ønsker å oppleve Afrikas wildlife sammen med din guide.
 
En safarireise til Zimbabwe er en stor og intens opplevelse, hvor du helt sikkert vil bli rammet av en lengsel tilbake til Afrika, når du sitter hjemme og minnes de store inntrykkene. Zimbabwe er et land som setter store fotavtrykk i din bevissthet og vi vil nesten garantere at du vil bli rammet av "den Afrikanske feber" - med andre ord en konstant lengsel tilbake til bushen i Afrika.
 
Er du mest glad i safari-reiser som ikke bare går med strømmen, men som søker det uberørte og ekte Afrika, så er Zimbabwe et safari land for deg. Hos Blixen Tours er vi eksperter på bushen i Afrika, og vi vil gjøre vårt beste for at du skal få dine drømmer om en fantastisk safarireise oppfyllt, og vi sørger selvfølgelig for at turen blir en suksess.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Om landet

Opplev "The Big Five" i Malilangwe nasjonalpark, fly med helikopter over verdens mest spektakulære fossefall, Victoriafallene og avslutt med solnedgangs-cruise på Zambezi elven. 

 
Zimbabwe er et fantastisk vakkert land med sublime og mangfoldig safari opplevelser og en utrolig vennlig lokalbefolkning.
 
Zimbabwe er først og fremst for den entusiastiske safari gjest, og kan oppleves med færre turister. En Safari til Zimbabwe kan arrangeres som en selvstendig reise eller i kombinasjon med nabolandene Sør-Afrika, Zambia og Botswana.
 
Flyreise & reisetid til Zimbabwe

Det er mulig å fly til Zimbabwe med avreise fra Oslo, eller annen flyplass i Norge - normalt med 1-2 mellomlandinger og flybytte underveis. Ofte med bytte i enten Johannesburg, Nairobi eller Addis Ababa.

 
Hvor lang tid tar det å fly til Zimbabwe?
Fra Norge til Zimbabwe er den samlede reisetiden ca. 16-22 timer avhengig av ruten. Flyselskaper vi benytter er f.eks.:
 
  • Lufthansa (via Frankfurt + Johannesburg — flyreise på 2 + 10 + 2 timer)
  • KLM (via Amsterdam + Nairobi — flyreise på 2 + 8 + 3 timer)
  • Ethiopian Air (via Addis Ababa — flyreise på 10 + 4 timer)
  • Air France (via Paris + Nairobi — flyreise på 2 + 8 + 3 timer)
 
Transfer i Zimbabwe er alltid inkludert hos Blixen Tours
Ved reiser til Zimbabwe med Blixen Tours er transferen fra flyplass og til endelig destinasjon alltid inkludert — med mindre noe annet er nevnt eller avtalt. Transferen foregår normalt med innenriksfly, safarifly eller safaribil, avhengig av avstand til endelig destinasjon.
 
 
Områder & parker
Hwange National Park
Zimbabwes viktigste safari område som dekker ca 14.500m2 bare et par timers kjøretur eller en kort flytur fra Victoria Falls. Parken er Zimbabwes største og med et variert landskap har man også et variert dyreliv med over 100 arter av pattedyr og over 400 fuglearter. Hwange National Park er bl.a. hjemsted for enorme flokker av elefanter, bøffelflokker, imponerende løver, de sjeldne villhundene og mye mer.
 
Victoria Falls
En av verdens mest spektakulære fossefall. Som ligger på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Den imponerende fossen er ikke mindre enn 1,7 km bred og kan bli funnet på UNESCOs verdensarvliste.  Victoria Falls er oppkalt etter dronning Victoria av Storbritannia.
 
Byen Victoria Falls er Afrikas «adventure» hovedstad med aktiviteter som verdens villeste elverafting og strikkhopp over Zambezi-elven.
 
Heldigvis finnes det også andre mer fredelige aktiviteter som fotturer ved Victoria Falls, helikopterturer over fossen samt kano og solnedgangscruise på Zambezi-elven.
 
Mana Pools
En 6.700 km2 nasjonalpark på listen UNESCO World Heritage i det nordvestlige Zimbabwe.
 
Mana Pools er et fantastisk safariområde med beliggenhet i den nordlige delen av Zimbabwe på grensen til Zambia. Landskapet i Mana Pools er forlokkende med sin beliggenhet på den mektige Zambezi elven som snor seg gjennom landskapet.
 
Området byr på et rikt dyreliv og nasjonalparken er spesielt kjent for den store bestanden av elefanter, løver, leoparder, hyener, flodhester, krokodiller, og ikke minst er det en av de beste stedene i Afrika for å oppleve de sjeldne villhunder.
 
Mana Pool er også kjent for å være en av de beste stedene i Afrika for safari til fots og ofte komme tett på dyrelivet. Det kjøres naturligvis også safari i firehjuls trekkere og padling i kano er en annen populær aktivitet her.
 
Safari camps i Mana Pools er generelt mer rustikk og autentisk enn i de fleste andre parker i Afrika og er spesielt attraktivt for gjester som har vært på safari tidligere. Et besøk til Mana Pools er for mange den ultimate safariopplevelse.
Fakta
Pass og visum
Det kreves visum til Zimbabwe for Norske statsborgere ved turistreiser under 90 dager. Turistvisum kjøpes ved ankomst til Zimbabwe og koster USD 30. Det er en god idè og ta med det eksakte beløp i dollar, da det ikke alltid er mulig å få tilbake vekslepenger.
 
Du må ha en gyldig returbillett og passet skal være gyldigt i minimum 6 måneder ETTER utreisen og må inneholde nok blanke sider til stempel av visum ved ankomst.
 
Valuta
Myntenheten i Zimbabwe er US dollars.
 
Ved inn- og utreise skal all valuta deklareres. Det er ingen restriksjoner på hvor mye fremmed eller lokal valuta man kan innføre, såfremt det er deklarert ved innreise.
 
Vi anbefaler at man veksler US dollars hjemmefra.
 
Nesten alle camper og lodger aksepterer både, USD, Euro,  britiske Pund og Sør-afrikanske Rand(ZAR). Hoteller, lodger og restauranter aksepterer også generelt kredittkort.
 
Penger og kredittkort
Vi anbefaler at man på reisen til Zimbabwe medbringer et kontant beløp samt et kredittkort. Det er best at kontantene er i Sør-Afrikanske Rand, Euro, USD eller engelske pund.
 
Visa og Mastercard, kan benyttes i de fleste camps/hoteller, restauranter, butikker og bilutleiningsfirmaer, og man slipper å gå rundt med for mange kontanter på seg. American Express og Diners Club er mindre utbredt, og aksepteres i begrenset omfang.
 
Med et kredittkort er det også mulig å heve kontanter (US dollars) i minibanker. Likevel er minibanker fortsatt ikke særlig utbredt i Zimbabwe. Vær oppmerksom på at det i de fleste automater er et maksimumsbeløb som kan heves per dag. Det er på de fleste kort også en grense for hvor mange kontanter det kan heves om dagen og per 30 dager. Disse beløpene kan opplyses av din bank. Husk pinkoden og å kontrollere kortets utløpsdato før avreise!
 
Kredittkort kan IKKE brukes som betalingsmiddel på bensinstasjoner, disse tar kun i mot kontanter.
 
Banker
Bankenes åpningstider er vanligvis:
Mandag – Fredag 9:00 – 15:30
Lørdag 8:15 – 10:45
 
Tidssone
GMT: + 2 timer
Norsk sommertid: Ingen forskjell
Dansk vintertid: + 1 time
Zimbabwe bruker ikke sommertid.
 
Tips
Man er ikke forpliktet til å betale tips i Zimbabwe, og personalet er ikke avhengig av tips, men har man vært fornøyd med servicen er det meget vanlig at man gir tips. På de forskjellige lodgene er det vanligvis en boks hvor man leverer tips, som blir fordelt mellom personalet.
 
På restauranter fremgår det av menyen eller regningen om service er inkludert; hvis ikke betaler man ca 10%.
 
Påkledning
Dagtimene er generelt varme eller meget varme om sommeren, mens vintermånedene er mildere. Året rundt kan kveldene og nettene være kjølige. På reiser hvor det inngår safari, starter dagene tidlig, og det er ofte kjølig. Ta med en god varm genser og eventuelt en vindjakke, samt et skjerf til halsen - spesielt i vinterhalvåret er det viktig å ha varme klær med på safarien morgen og kveld (en lue og et par vanter anbefales).
 
Påkledningen i Zimbabwe er meget avslappet. Av fottøy anbefaler vi at man medbringer et par gode sko og sandaler.
 
Er du i tvil om noe når du skal pakke, er du naturligvis velkommen til å kontakte oss.
Klima og værZimbabwe

Mai til august er de kjølige vintermånedene i Zimbabwe. Fra august til midten av november er det sommer og spesielt fra oktober til midten av november kommer temperaturen omkring 40 grader. Kan du holde ut i varmen venter gode safariopplevelser når dyrelivet søker mot elver og vannhull i Hwange.

Zimbabwe ligger på jordens sørlige halvkule, og derfor er årstidene helt motsatt av de norske. Sommeren varer fra september til april og vinteren fra mai til august. I sommermånedene kan temperaturen stige opp til 40 grader, og i vintermånedene ligger dagstemperaturne omkring 20-25 grader, med veldig kalde netter helt ned til rundt frysepunktet.
 
Regnsesongen er sommermånedene fra november til april. I disse månedene er landskapene mer grønne, og det er lettere for dyrene å finne vann. Derfor er det i denne perioden vanskeligere å se dyrene. I vintermånedene er gresslettene tørre, og man kan ofte se store flokker av elefanter, bøfler, gnuer, sebraer og rovdyr.
 
Safari i Zimbabwe er best fra mars til og med oktober. Regnsesongen er best for fugleinteresserte. Zambezielven har høyvann mellom februar og juli, og Victoria Falls vil være veldig kraftig. Det er her du vil oppleve de største vannskyene og de flotte regnbuene over fossen.
 
Tørkeperiode / vinter i Zimbabwe (Mai - oktober)
Zimbabwe får sjeldent regn i vintermånedene, og luftfuktigheten på dette tidspunktet er lavt. Spesielt i juni, juli og august har man de kaldeste kveldene og nettene, og varme klær behøves på begynnelsen og slutten av dagen. Midt på dagen vil man typisk ha klart vær og omkring 25° C.
 
I september og oktober stiger temperaturen og luftfuktigheten. Bushen er tørr og åpen og det er lett å få øye på dyrene. De store dyrene som elefanter og bøfler samles ved vannhullene.
 
Oktober er den varmeste måneden, samtidig som det også er høy luftfuktighet, før regnet kommer og kjøler ned luften.
 
Regnperiode / sommer i Zimbabwe (November - april)
Det kan komme regn tidlig i november, men ellers vil man oppleve den største mengden nedbør i desember, januar og februar, hvor det ofte også er en del tordenbyger på slutten av dagen.
 
I mars faller temperaturen og regnbygene vil være mer sjeldne.
 
Mars og april er gode måneder for safari i Zimbabwe. Været er behagelig og klart, det er fortsatt grønt i bushen og man har de lune kveldene rundt om bålet.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Lufttemperaturen
Januar
29°
Februar
29°
Mars
29°
April
28°
Mai
26°
Juni
24°
Juli
24°
August
27°
September
31°
Oktober
32°
November
30°
Desember
30°
Nedbør (mm)
Januar
145
Februar
129
Mars
57
April
20
Mai
3
Juni
0
Juli
0
August
1
September
2
Oktober
21
November
56
Desember
127
Blixen Tours
Safaristandard
På alle måter den mest eksklusive og luksuriøse reisen, og blant det absolutt beste landet kan by på.
 
Ønsker du det beste av det beste - både opplevelsemessig og kvalitetsmessig - da bør du velge Blixen Tours Platinum reiser.
 
Her strekker vi oss langt for å tilby deg absolutt toppklasse av lodges og service, og alt blir arrangert og skreddersydd til akkurat dine behov og ønsker.
 
Du vil få opplevelser og luksus som ikke mange har opplevd.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Førsteklasses reise og blant det beste i området med høy standard og service.
 
Ønsker du ikke å inngå noen kompromiss på luksusen og den personlige servicen, da bør du velge Blixen Tours Gold reisene.
 
Her er det den høyeste standarden på både rom som service, og du vil bli mottatt som en helt spesiell gjest.
 
Den personlige omsorgen vil være i høysetet, og du vil oppleve at personalet yter en stor innsats for din komfort.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
God standard som ligger over middels på alle kriterier - semi-luksus standard.
 
Våre Blixen Tours Silver reiser er for dem som ønsker å ta vare på seg selv med ”det lille ekstra”
 
Her er det tenkt på hver eneste detalj og standarden ligger derfor over middels av hva man forventer på den aktuelle destinasjonen.
 
Våre Silver reiser holder standarden som kjennetegner Blixen Tours generelt - høy service, rene og lekre rom, god beliggenhet og velutdannet personale.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Utmerket reise med fin turistklasse standard, nøye utvalgt av Blixen Tours.
 
Når du reiser med Blixen Tours, vil du alltid komme til en destinasjon som er nøye utvalgt av våre erfarne reisekonsulenter.
 
Vi sørger for å kjenne våre partnere, og vi sender ikke reisende til en lodge eller et hotell hvor vi ikke kjenner til standarden ned til den minste detalj.
 
En Blixen Tours Bronze reise kan f.eks. være en safari i Botswana i mobil teltcamp - altså en reise i den flotte enden av turistklassen.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse