Reiser til Namibia

plane-icon

Reisen til Namibia tar vanligvis 16-22 timer avhengig av flyselskap og destinasjon i Namibia

Namibia er et yndet reisemål for naturelskere som ønsker å komme seg bort fra de største turistområdene i Afrika. Reis til Namibia og opplev et annerledes og fantastisk land.

 
Landet mot sør er beriket med en gyllen jord, og de enorme naturrikdommene har vært med på å sikre Namibia en økonomisk stabilitet. En god infrastruktur og imøtekommende og vennlige mennesker gjør dette til et passende og sikkert land å reise til dersom man vil på bilferie og "kjør selv" ferie.
 
Med 300 årlige solskinnsdager og spektakulær natur er reiser til Namibia også det naturlige valget hvis du vil på en ekte adventure reise.
 
Den namibiske ørkenen, den ville Skjelett Kysten, Himba-folket og de historiske byene kan fint oppleves på egen hånd.
Dra på safari i Namib som er Afrikas største nasjonalpark, eller la deg imponere av verdens største sanddyner som skifter farge på en fascinerende måte når solen går ned i horisonten.
Om landet

Langs sørvestkysten av Afrika ligger Namibia - et av kontinentets vakreste land med unikt landskap som består av enorme åpne områder, ørkener, dyreliv og gjestfrie mennesker. 

 
Omgivelsene er utrolig varierte; gode eksempler er den namibiske ørkenen, den øde Skeleton kysten og Etosha nasjonalpark med sine fantastiske safariopplevelser. Landet og landskapet, ja selv luften, føles gammel, og det er få steder i verden man føler seg så liten og samtidig så lykkelig.
Flyreise & reisetid til Namibia

Der går ikke direktefly fra Norge til Namibia, men du kan fly til hovedstaden Windhoek med en enkelt mellomlanding i Frankfurt eller Doha.

 
Hvor lang tid tar det å fly til Namibia?
Til Namibia er flyreisen normalt med en samlet reisetid på ca. 14-19 timer avhengig av ruten. De flyselskapene vi f.eks. benytter er:
 
  • Qatar Airways (via Doha — flyreise på 6,5 + 9 timer)
  • Lufthansa (via Frankfurt — flyreise på 2 + 10,5 timer)
 
Transferen videre i Namibia er alltid inkludert hos Blixen Tours
Ved reiser med Blixen Tours er transferen fra flyplass og til endelig destinasjon alltid inkludert — med mindre noe annet er nevnt eller avtalt. Transferen foregår normalt med innenriksfly eller bil, avhengig av avstanden.
 
 
Områder & parker
Midt i landet ligger hovedstaden Windhoek. Sør for Windhoek ligger den namibiske ørkenen med verdens høyeste sanddyner, hvor du kan oppleve en eventyrlig stillhet og uforglemmelige soloppganger som farger sanden kunstig oransje. Lenger sør ligger Fish River Canyon, som er verdens nest dypeste canyon etter Grand Canyon.
 
Ved kysten ligger byen Swakopmund, som bærer kraftig preg av kolonitidens tyske arkitektur, kultur og kjøkken.
Enda lenger nord går grensen til den isolerte kysten med det uhyggelige navnet Skjelett kysten.
 
Lenger inn i landet ligger Damaraland, med sine imponerende og veldig annerledes landskap og flotte steinformasjoner. Lenger nord ligger Namibias berømte Etosha Pan Nasjonalpark, hvor fantastiske safariopplevelser venter.
 
Det nordligste Namibia grenser til Angola og Botswana, i et område som er kjent som Caprivi Strip. Det er en unik opplevelse som venter reisende i Namibia.
 
Caprivi 
Caprivi utgjør et smalt stykke land som ligger i den nordøstlige delen av Namibia. Området kalles også Namibias Okavango, et meget passende navn for et område med et elvesystem bestående av tre store og flere mindre elver som krysser hverandre. Omgivelsene ved elvene er frodige, og i den østlige delen av Caprivi ligger noen av landets mindre besøkte, men svært dyrerike nasjonalparker.
 
Her er det i overkant av 400 forskjellige fuglearter, og ville dyr vandrer fritt frem og tilbake over grensene til Botswana og Zambia.
 
Det sentrale Namibia  
Landskapet i dette området er blant de mest dramatiske i Namibia. Her finner man gigantiske granitt steiner, bekker og savanner, alt omgitt av høye fjell som står fremhevet under en uvirkelig høy og klar himmel. I dette området kan man oppleve ørkenelefanter, strutser, forskjellige antiloper og det sorte nesehornet. Her kan man også gå tilbake i tiden, når man betrakter de forhistoriske hulemaleriene som vitner om menneskets langvarige tilstedeværelse i området.
 
Namib Region 
Namib betyr “stor”, noe som ikke er en overdrivelse. Afrikas største nasjonalpark ligger i Namibia og strekker seg fra ferskvannslagunen i Sandwich Harbour til Sossuslvei som ligger i hjertet av Namib-ørkenen. Området omkring Sandwich Harbour er et sant mekka for fugleelskere. 
 
Landskapet rundt Sossuslvei kan overvelde de fleste. Du føler deg uendelig liten når du står ansikt til ansikt med noen av verdens største sanddyner, som har slammende rødhet som danner knivskarpe fjelltopper mot den evigblå himmelen. 
 
Det er likevel overraskende hvordan dyr og planter har klart å overleve i dette tøffe og ugjestmilde landskapet. Her finner du landets vakreste ørkenlandskap ved Sossusvlei, som er et av høydepunktene på reisen gjennom Namibia. 
 
Namibrand naturreservat, som ligger like sør for Sossusvlei, er et annet imponerende område i ørkenen, hvor man ofte tilbringer et par dager. Den nordlige delen av Namibia-ørkenen består av mer tøffe landskap, og er et transittområde mellom Swakopmund og Sussusvlei. 
 
I den sørlige delen av Namibia er det to spesielt interessante områder: Fish River Canyon og kystbyen Lüderitz. 
 
Nord Namibia - Skjelettkysten
I den nordvestlige delen av Namibia støter ørken og hav sammen. Det er i dette grenselandet vi finner Skjelettkysten, også kalt 'de tusen skips kirkegård'. Landskapet strekker seg fra majestetiske sanddyner, over forblåst ørken, til fjellkjeder med frodige oaser. Det er et tøft, ensomt og uendelig vakkert sted – og her er det mye liv. 
 
Foruten overraskende store flokker av gaseller og sebraer, finner man blant annet den truede ørkenelefanten og det sjeldne sorte nesehornet her.
 
Etosha Nasjonalpark  
Beveger man seg inn i landet fra Skjelettkysten kommer man til nasjonalparken Etosha. Buskmennene kaller området for ”stedet med tørt vann”, og parkens fokuspunkt er en stort sett uttørret innsjø på 5.000 km². Men det er alltid vann å finne her, og det er gode muligheter for å se nesten alle de dyrearter Namibia kan by på, fra flamingoer og dykker-antiloper til løver og leoparder.
Fakta
Visum
Det er ikke visumplikt for norske statsborgere ved reiser som varer inntil 3 måneder. Men passet må være gyldig i minimum 6 måneder etter avreise fra Namibia og man må være i besittelse av en gyldig returbillett.
 
Areal
824.290 km2
 
Befolkning
1,8 millioner
 
Hovedstad
Windhoek (170.000 innbyggere)
 
Språk
Engelsk er det offisielle språket, men det snakkes også mange andre språk i landet. Tysk, afrikaans, bantu og khosian, hvor de to sist nevnte språkene snakkes med mange forskjellige dialekter. 
 
Religion
Kristne 85 % og stammereligioner 15 % 
 
Valuta
Namibia dollar
 
US dollar, Euro, Sørafrikanske Rand og de største kredittkort aksepteres generelt.  
Klima og værNamibia

Vi får ofte spørsmålet 'når er det best å reise til Namibia'? Fordi Namibia er delvis dekket av en av verdens tørreste ørkener, Namibørkenen, er klimaet generelt meget tørt og fascinerende, og det er vakkert å reise hit året rundt.

 
I Namibia kommer det kun en brøkdel av det regnet man opplever i landene lengre mot øst. Fra desember til mars vil noen dager være fuktige, og det kan komme noe regn i form av lokale tordenbyger om ettermiddagen. Disse bygene sees oftest i midten og i de østlige delene av landet, og mere sjeldent i ørkenen.
 
Spesielt i April og mai er det som oftest veldig flott i Namibia. I disse månedene blir det tørrere, og luften er frisk, ren og stort sett fri for støv. Landskapet er grønt og frodig etter noen måneder med mer fuktig vær.
 
Fra juni til august faller temperaturen, samtidig med at landskapet tørker ut. Nettene kan være meget kalde; temperaturen kan falle til under frysepunktet i noen områder av ørkenen. I takt med at landskapet tørker ut i den nordlige delen av landet, vil de ville dyrene søke mot de få vannhullene som er igjen, og dermed være enda enklere å oppdage på safariturene.
 
september og oktober blir det igjen varmere. I de fleste områdene er disse månedene det beste tidspunktet for å oppleve Namibias vilt liv – selv om det ofte er temmelig støvete og vegetasjonen er tørket ut. 
 
November måned kan variere veldig. Noen år vil det varme og tørre været fortsette, andre år vil himmelen være dekket av truende regnskyer – men dersom du er så heldig å oppleve sesongens aller første regn, så vil det være et drama du aldri vil glemme.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Lufttemperaturen
Januar
30°
Februar
29°
Mars
28°
April
26°
Mai
23°
Juni
21°
Juli
21°
August
23°
September
27°
Oktober
29°
November
30°
Desember
31°
Nedbør (mm)
Januar
77
Februar
73
Mars
81
April
38
Mai
6
Juni
1
Juli
1
August
0
September
1
Oktober
12
November
33
Desember
47
Blixen Tours
Safaristandard
På alle måter den mest eksklusive og luksuriøse reisen, og blant det absolutt beste landet kan by på.
 
Ønsker du det beste av det beste - både opplevelsemessig og kvalitetsmessig - da bør du velge Blixen Tours Platinum reiser.
 
Her strekker vi oss langt for å tilby deg absolutt toppklasse av lodges og service, og alt blir arrangert og skreddersydd til akkurat dine behov og ønsker.
 
Du vil få opplevelser og luksus som ikke mange har opplevd.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Førsteklasses reise og blant det beste i området med høy standard og service.
 
Ønsker du ikke å inngå noen kompromiss på luksusen og den personlige servicen, da bør du velge Blixen Tours Gold reisene.
 
Her er det den høyeste standarden på både rom som service, og du vil bli mottatt som en helt spesiell gjest.
 
Den personlige omsorgen vil være i høysetet, og du vil oppleve at personalet yter en stor innsats for din komfort.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
God standard som ligger over middels på alle kriterier - semi-luksus standard.
 
Våre Blixen Tours Silver reiser er for dem som ønsker å ta vare på seg selv med ”det lille ekstra”
 
Her er det tenkt på hver eneste detalj og standarden ligger derfor over middels av hva man forventer på den aktuelle destinasjonen.
 
Våre Silver reiser holder standarden som kjennetegner Blixen Tours generelt - høy service, rene og lekre rom, god beliggenhet og velutdannet personale.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse
Utmerket reise med fin turistklasse standard, nøye utvalgt av Blixen Tours.
 
Når du reiser med Blixen Tours, vil du alltid komme til en destinasjon som er nøye utvalgt av våre erfarne reisekonsulenter.
 
Vi sørger for å kjenne våre partnere, og vi sender ikke reisende til en lodge eller et hotell hvor vi ikke kjenner til standarden ned til den minste detalj.
 
En Blixen Tours Bronze reise kan f.eks. være en safari i Botswana i mobil teltcamp - altså en reise i den flotte enden av turistklassen.
 
Full beskrivelseMindre beskrivelse