Reiser til Zanzibar

plane-icon

Reisen til Zanzibar tar vanligvis 11-18 timer avhengig av flyselskapet og endelig destinasjonen i Zanzibar.

Zanzibar i Det Indiske Hav er paradis på jord. Romantisk bryllups-idyll eller familieferie med sol og strand. En reise til Zanzibar kan inneholde det meste.

 
Zanzibar er en eksotisk reisedestinasjon som henvender seg til alle, uansett om man skal på en romantisk bryllupsreise, eller dere er en barnefamilie på utkikk etter eventyr.
 
Hvis man drømmer om å reise til et sted hvor livet kan nytes på en kritthvit sandstrand, og hvor man våkner opp på et vakkert lite hotell direkte ut mot havet, så kan Blixen Tours oppfylle drømmen for dere på Zanzibar. En reise til Zanzibar byr utover de vakre strendene også på massevis av historie i hovedstaden Zanzibars gamle bydel, hvor man bl.a. kan kjøpe krydder som øya er særlig kjent for.
 
Øya har fjerne avsidesliggende sandstrender, og på østkysten finnes barnevennlige strender, hvor det også er mulighet for dykking ved det fantastiske korallrevet. Zanzibar byr også på natteliv, barer med jazzmusikk og restauranter som serverer det beste fra havet.
Om landet

Karibu Zanzibar! Bare navnet ”Zanzibar” fremkaller assosiasjoner om noe eksotisk, og det er ikke uten grunn.

 
Ikke bare er det hvite sandstrender, kokospalmer og flotte korallrev her, stedet syder også av historie, hvor sultanpalasser, persiske bad, gamle fort og tradisjonelle ”dhows” i de gamle havnene, gjør 1001 natts eventyr levende.
 
I århundrer var stedet sentrum for handelen langs kysten. Araberne hadde i tusen år drevet handel her, og for over 500 år siden kom så europeerne, anført av portugiserne, til området. Med dem fulgte slavehandel, nye sjøveier og markeder i Østen og Europa. Det kom plantasjer, og trær, frukter, krydder og slaver ble en så stor økonomisk faktor at selveste Sultanen av Oman flyttet hit på 1800-tallet.
Den overveiende muslimske swhahili-kulturen har oppstått av blandingen av arabisk og afrikansk kultur, og dominerer stadig Øst-Afrikas kyster. Zanzibar, som i dag er i union med Tanzania, ligger ca. 40 km fra fastlandet og består av de to hovedøyene Uguja (Zanzibar øy) og den noe mindre Pempa.
 
Omkring halvparten av Zanzibars 700 000 innbyggere bor i Zanzibar by, hvis gamle bydel heter Stone Town. Her er smale gater, sanselige basarer og hus med dører og altaner, hvis overdådige treutskjæringer vitner om øyas storhetstid.
 
Zanzibar er en utmerket kombinasjon med safari på fastlandet.
 
”Karibu Zanzibar” - velkommen til Zanzibar!
Veien hit

Det er direkte flyforbindelse fra Nairobi i Kenya samt Arusha og Dar es Salam i Tanzania.

En safari i Kenya eller Tanzania er opplagt å kombinere med en avslappende og eksotisk badeferie på Zanzibar.
Fakta
Hovedby
Zanzibar Town (Stone Town)
 
Språk
De offisielle språk er engelsk og swahili.
Religion
- Muslimer
- Kristne          
- Lokal tro       
 
Tidsforskjell 
Norsk sommertid: + 1 time på Zanzibar
Norsk vintertid: + 2 timer på Zanzibar
Aktiviteter
Utover dykking, snorkling og en mengde vannsportsmuligheter er det en rekke spennende utfluktsmuligheter på Zanzibar. Zanzibar øy, blir også kalt  ”Krydderøya” og en ”spice–tour” er en hit, akkurat som båtturer og de små spennende nasjonalparker og svømming med delfiner ut for Kizimkazi er en stor opplevelse.
 • Stone Town, historiske bygninger og havn
 • Seilas med Dhow og utriggerbåter
 • Prison Island / Changuu Island med kjempeskilpadder
 • Delfinutflukt utenfor Kizimkazi
 • Dykking på korallrev
 • Natteliv og restauranter
 • Markeder
 • Jozani Forest, naturskog med colobusaber
 • Nungwi, tidligere hippiestrand på øyas nordkyst
 • Strandturer
 • Besøk i fiskerlandsbyer
 • Fisking inkl. dypvannsfiske
 • Spice-tour (krydder utflukt)
Klima og værZanzibar

Zanzibar ligger på samme breddegrad som Tanzania, og Zanzibar været ligner derfor veldig på været i Tanzania. Det er likevel tendens til at det kan komme litt mer regn og fuktig vær på Zanzibar i forhold til fastlandet. 

Regnperiode (mars-mai)
I mars, april og mai vil størsteparten av øyas regn falle. Luftfuktigheten er høy og dagtemperaturen kan i visse tilfeller være over 30° C. 
 
Tørkeperiode (juni-oktober)
Juni, juli, august, september og oktober er måneder hvor det sjelden kommer regn. Det er normalt klart og solrikt. Temperaturen kan variere alt etter høyde og vind. En god periode å besøke Zanzibar med temperaturer på omkring 25° C.
 
Regnperiode (november-desember)
Korte og ikke så kraftige regnskyll kommer jevnlig i denne perioden. Visse år kommer det likevel nesten ikke regn i denne perioden, og tørkeperioden fortsetter så den varer fra juni til desember.
 
Tørkeperiode (januar-februar)
Januar og februar måned er solrike måneder, hvor det sjelden kommer regn.
Lufttemperaturen
Januar
27°
Februar
28°
Mars
26°
April
26°
Mai
26°
Juni
25°
Juli
24°
August
24°
September
25°
Oktober
25°
November
26°
Desember
27°
Vanntemperatur
Januar
29°
Februar
29°
Mars
30°
April
29°
Mai
28°
Juni
27°
Juli
26°
August
25°
September
26°
Oktober
26°
November
28°
Desember
29°
Nedbør (mm)
Januar
89
Februar
56
Mars
153
April
401
Mai
255
Juni
68
Juli
48
August
47
September
50
Oktober
97
November
226
Desember
194