Reiser til Zanzibar

plane-icon

Reisen til Zanzibar tar vanligvis 11-18 timer avhengig av flyselskapet og endelig destinasjonen i Zanzibar.

Zanzibar i Det Indiske Hav er paradis på jord. Romantisk bryllups-idyll eller familieferie med sol og strand. En reise til Zanzibar kan inneholde det meste.

 
Zanzibar er en eksotisk reisedestinasjon som henvender seg til alle, uansett om man skal på en romantisk bryllupsreise, eller dere er en barnefamilie på utkikk etter eventyr.
 
Hvis man drømmer om å reise til et sted hvor livet kan nytes på en kritthvit sandstrand, og hvor man våkner opp på et vakkert lite hotell direkte ut mot havet, så kan Blixen Tours oppfylle drømmen for dere på Zanzibar. En reise til Zanzibar byr utover de vakre strendene også på massevis av historie i hovedstaden Zanzibars gamle bydel, hvor man bl.a. kan kjøpe krydder som øya er særlig kjent for.
 
Øya har fjerne avsidesliggende sandstrender, og på østkysten finnes barnevennlige strender, hvor det også er mulighet for dykking ved det fantastiske korallrevet. Zanzibar byr også på natteliv, barer med jazzmusikk og restauranter som serverer det beste fra havet.
Om landet

Karibu Zanzibar! Bare navnet ”Zanzibar” fremkaller assosiasjoner om noe eksotisk, og det er ikke uten grunn.

 
Ikke bare er det hvite sandstrender, kokospalmer og flotte korallrev her, stedet syder også av historie, hvor sultanpalasser, persiske bad, gamle fort og tradisjonelle ”dhows” i de gamle havnene, gjør 1001 natts eventyr levende.
 
I århundrer var stedet sentrum for handelen langs kysten. Araberne hadde i tusen år drevet handel her, og for over 500 år siden kom så europeerne, anført av portugiserne, til området. Med dem fulgte slavehandel, nye sjøveier og markeder i Østen og Europa. Det kom plantasjer, og trær, frukter, krydder og slaver ble en så stor økonomisk faktor at selveste Sultanen av Oman flyttet hit på 1800-tallet.
 
Den overveiende muslimske swhahili-kulturen har oppstått av blandingen av arabisk og afrikansk kultur, og dominerer stadig Øst-Afrikas kyster. Zanzibar, som i dag er i union med Tanzania, ligger ca. 40 km fra fastlandet og består av de to hovedøyene Uguja (Zanzibar øy) og den noe mindre Pempa.
 
Omkring halvparten av Zanzibars 700 000 innbyggere bor i Zanzibar by, hvis gamle bydel heter Stone Town. Her er smale gater, sanselige basarer og hus med dører og altaner, hvis overdådige treutskjæringer vitner om øyas storhetstid.
 
Zanzibar er en utmerket kombinasjon med safari på fastlandet.
 
”Karibu Zanzibar” - velkommen til Zanzibar!
Flyreise & reisetid til Zanzibar

Reisen med fly til Zanzibar er normalt med avreise fra Oslo (Gardermoen), Vestlandet, Midt-Norge eller Nord-Norge.

 
Flytiden fra Norge til Zanzibar er samlet ca. 14-17 timer avhengig av ruten og transittid. Det finnes ikke fly direkte til Zanzibar fra Norge, av den grunn er reisen med mellomlanding og flybytte i en europeisk storby, Istanbul, Doha eller Dubai avhengig av flyselskap.
 
Til Zanzibar benytter vi mest flyselskapene:
 
 • Qatar Airways (via Doha — flyreise på 6,5 + 6 timer)
 • Emirates (via Dubai — flyreise på 7 + 6 timer)
 • Turkish Airlines (via Istanbul — flyreise på 4 + 7-8 timer)
 • Lufthansa/Condor (via Frankfurt — flyreise på 2 + 9-10 timer)
 
Se etter skiltet med navnet ditt. Din private transfer står klar.
Ved reiser med Blixen Tours venter en representant på flyplassen på dere for å guide dere videre til den ventende transporten til hotellet.
 
Merk i våre priser er transporten fra flyplass til hotellet tur/retur alltid inkludert med mindre noe annet er nevnt. Zanzibar er opplagt som badeferie etter endt safari i Afrika. Det er bl.a. direkte fly til Zanzibar fra Tanzania, Kenya og Sør-Afrika. Fra andre land vil flyreisen normalt være med stopp underveis.
 
 
Fakta
Hovedby
Zanzibar Town (Stone Town)
 
Språk
De offisielle språk er engelsk og swahili.
 
Religion
- Muslimer
- Kristne          
- Lokal tro       
 
Tidsforskjell 
Norsk sommertid: + 1 time på Zanzibar
Norsk vintertid: + 2 timer på Zanzibar
Aktiviteter
Utover dykking, snorkling og en mengde vannsportsmuligheter er det en rekke spennende utfluktsmuligheter på Zanzibar. Zanzibar øy, blir også kalt  ”Krydderøya” og en ”spice–tour” er en hit, akkurat som båtturer og de små spennende nasjonalparker og svømming med delfiner ut for Kizimkazi er en stor opplevelse.
 
 • Stone Town, historiske bygninger og havn
 • Seilas med Dhow og utriggerbåter
 • Prison Island / Changuu Island med kjempeskilpadder
 • Delfinutflukt utenfor Kizimkazi
 • Dykking på korallrev
 • Natteliv og restauranter
 • Markeder
 • Jozani Forest, naturskog med colobusaber
 • Nungwi, tidligere hippiestrand på øyas nordkyst
 • Strandturer
 • Besøk i fiskerlandsbyer
 • Fisking inkl. dypvannsfiske
 • Spice-tour (krydder utflukt)
Klima og værZanzibar

Zanzibar ligger nær ekvator, og av den grunn er der varmt hele året. Klima på øya ligner generelt på Tanzanias klima, og har to tørre perioder og to regnfulle perioder.

Du kan lese mer om de forskjellige årstidene på Zanzibar her.
 
Lufttemperaturen
Januar
27°
Februar
28°
Mars
26°
April
26°
Mai
26°
Juni
25°
Juli
24°
August
24°
September
25°
Oktober
25°
November
26°
Desember
27°