Zanzibar værBeste reisetidspunkt

Når er det beste tidspunktet for å reise til Zanzibar? Et spørsmål vi ofte får, og svaret vil ofte være individuelt, avhengig av formålet med besøket. Zanzibar er på samme breddegrad som Tanzania, og været er veldig likt Tanzania. Imidlertid er det en tendens til litt mer regn og fuktig vær på Zanzibar sammenlignet med fastlandet.

 
Denne klima- og værstatistikken er basert på de gjennomsnittlige verdiene for været i Zanzibar. De siste årene har vist at været ikke alltid er så forutsigbart som man ønsker, noe som ellers ville ha gjort reiseplanleggingen betydelig enklere. Av den grunn kan nedbør og temperaturer variere fra år til år. Vi anbefaler derfor alltid at du stiller spørsmålene dine til en av våre reisekonsulenter, og ikke la værstatistikk styre valg av reisetid.
 
Januar og februar - tørr periode
Januar og februar er varme og solfylte måneder hvor det sjeldent regner. Dette gjør denne perioden til en av de mest populære å besøke Zanzibar. Av de to periodene med tørt vær er dette statistisk sett det varmeste.
 
Mars, april og mai - regntid
I mars, april og mai kommer mesteparten av øyas regn. Fuktigheten er høy, og i noen tilfeller kan dagtemperaturen være over 30 ° C. De fleste regnbyger er tunge og varer vanligvis 30 minutter - 2 timer, etter dette klarner himmelen og solen kommer raskt frem igjen.
 
Juni, juli, august, september og oktober - tørr periode
Juni til oktober er måneder der det sjeldent er regn. Det er vanligvis klart og solrikt. Temperaturen kan variere etter sted og vind. Et godt tidspunkt å besøke Zanzibar med behagelige temperaturer på rundt 25 ° C.
 
November og desember - regntid
Korte og ikke så kraftige regnbyger kommer regelmessig i denne perioden. Det er ikke fullt så mye regn i denne perioden som spesielt april og mai. Noen år er det imidlertid nesten ikke regn i november og desember, og den tørre årstiden kan da vare fra juni til desember.
 
Kilde: holiday-weather.com
 
 
 
Lufttemperaturen
Januar
27°
Februar
28°
Mars
26°
April
26°
Mai
26°
Juni
25°
Juli
24°
August
24°
September
25°
Oktober
25°
November
26°
Desember
27°
Vanntemperatur
Januar
29°
Februar
29°
Mars
30°
April
29°
Mai
28°
Juni
27°
Juli
26°
August
25°
September
26°
Oktober
26°
November
28°
Desember
29°
Nedbør (mm)
Januar
89
Februar
56
Mars
153
April
401
Mai
255
Juni
68
Juli
48
August
47
September
50
Oktober
97
November
226
Desember
194