Store bilder

Slik går en dag på safari i Afrika

Hvis man skal oppleve dyr og fugler er det best å følge deres døgnrytme, og da de fleste dyr er mer aktive i de tidlige morgentimer, vil det være mest naturlig at man kjører eller går på disse tidspunktene.
Store bilder
Midt på dagen når det kan være ganske varmt holder dyrene og safarigjestene som regel siesta. Det er likevel unntak, f.eks. jakter geparden ofte om dagen for å unngå konkurranse, akkurat som det i og omkring vann kan være en del aktivitet. Hvis dagen er kjølig vil aktivitetsnivået være høyere.
 
Er man i  Øst Afrika hvor dagslengden ikke endrer seg mye i løpet av året, kan morgenvekking skje omkring kl. 06.00. Noen steder får man te/kaffe og kjeks på verandaen hvor man bor, ellers er det et samlingssted hvor man får litt før man kjører på safari, og så får man frokost etter morgensafarien. I det sørlige Afrika kan starttidspunktet godt være en time eller mer tidligere, avhengig av årstid og ønsker.
 
Ofte er man tilbake igjen ved 09.00 tiden, men det kan også variere, avhengig av hva man ser og ønsker. Så er det frokost og deretter en lengre siesta inklusiv lunsj før det igjen er tid for safarikjøring, ofte ved 16.00 tiden. Det er noen steder mulighet for en mindre gåtur hvis noen ønsker det, og det kan også legges inn landsby/skole besøk eller annet i safarien eller siestaen.
 
Mange camps/lodges ligger også ved steder hvor det hele dagen igjennom er mulighet for å se dyr og fugler, f.eks. ved et vannhull. Det er også mange steder med basseng, så man kjeder seg aldri. Ellers kan siestaen f.eks. brukes til å lade kamera batterier osv.
 
Før man kjører ettermiddagssafari er det igjen kaffe/te kaker mm. Det kan være en god ide å huske solkrem, hatt, myggspray, lommelykt, jakke (det kan bli kjølig) og vann (som også ofte er med i bilen).
 
Det kan foregå ytterligere ting i løpet av dagen som bushbreakfast hvor det er dekket på til flott frokost på savannen. Det kan være sundowner, drinker og snacks ved solnedgang eller det kan være bushdinner, hvor det er middag ute i naturen. Noen steder er det også mulighet for evening og nightdrive, hvor man opplever de dyrene som er aktive etter mørkets frembrudd, ved hjelp av lyskastere.
 
Om kvelden i campen/lodgen er det ofte bål, drinker, velsmakende middag og litt planlegging for dagen etter. Er det et sted uten gjerde rundt, blir man eskortert tilbake til teltet/rommet av nattevaktene, sikkert akkompagnert av nattens lyder, stjernehimmel og massevis av spennende inntrykk.
 
 
 
Store bilder