Store bilder

Okavango deltaet

Et delta er, i grove trekk, et landområde hvor en elv har en munning, og kjennetegnes vanligvis ved å være et ganske omfattende område som også er rikt på næringsstoffer og dyreliv.
Store bilder
The Okavango Delta ligger i Botswana. Det er verdens største innlandsdelta – dvs. et delta som ikke ender i et hav eller en innsjø – men har sin endestasjon i Okavango-elven, Afrikas fjerde lengste elv. Området var for rundt 10 000 år siden, en del av Makgadikgadi-sjøen, som i dag har tørket ut og har blitt til en enorm saltslette lenger sør- og sørvest.
 
I dag er det cirka en 15 000 km2 stor oase midt i den brennende varmen i Kalahariørkenen, og den er livsnerven til en utrolig mengde ville dyr. Noen ganger kalles det også for sump, men det er ikke en veldig nøyaktig beskrivelse av det intrikate nettverket av kanaler av ulike størrelser - som snor seg rundt små og større øyer, gjennom skoger og forbi åpne gressletter, for til slutt å havne ut i laguner og sjøer av svært forskjellige typer og størrelser.
 
Nesten alle de store dyreartene i Afrika har funnet et hjem i Okavango-deltaet, som elefanter, bøfler, flodhester, sjiraffer, forskjellige antiloper (også ganske sjeldne arter), nilkrokodiller, løver, geparder, leoparder, hyener, villhunder, neshorn, sebraer og mange flere - for ikke å snakke om de millioner av fugler som også lever her.
 
Som gjest i Okavangodeltaet får du servert de store naturopplevelsene til fots eller i kano, noe som er en ganske uvanlig og intens opplevelse, spesielt hvis du er vant til å sitte i en bil og se ut på landskapet og dyrelivet.
 
Okavango-deltaet er et av verdens store underverker, og er et av de stedene du bare bør oppleve dersom du har Afrika i blodet - eller vil ha det!
 
 
 
 
Store bilder